Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΝΔ για την ξεφτίλα Νίκου Παππά : Με κυρίαρχη τάση τον πολακισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη

 


Ανακοίνωση με αφορμή την προκλητική και φαιδρή συνέντευξη του πρώην μπασκετμπολίστα και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Στη συνέντευξή του, ο Παππάς, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, έκανε λόγο για «κυβέρνηση δολοφόνων» και «κυβέρνηση που βιάζει τη Δημοκρατία», με τη Νέα Δημοκρατία να απαντάει, μεταξύ άλλων, πως «έχοντας ως κυρίαρχη τάση του τον πολακισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον ρητορική Κασιδιάρη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε λόγο για «κυβέρνηση δολοφόνων» και «κυβέρνηση που βιάζει τη Δημοκρατία» και είπε ότι συμφωνεί με τις «κρεμάλες», ζητώντας από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης «να τιμωρήσουν τους δολοφόνους». Ταυτόχρονα, επιτέθηκε και στους ψηφοφόρους, αποκαλώντας τους «βολεμένους» και κατηγορώντας τους πως έχουν ευθύνη για τον τρόπο που ψηφίζουν…» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Το κόμμα που έστηνε θλιβερά τηλεοπτικά σόου, ενώ αποδεδειγμένα γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, χρησιμοποιεί σήμερα ακραία ρητορική μίσους και επιδίδεται σε πολιτική τυμβωρυχία για την τραγωδία των Τεμπών. Έχουμε καθήκον να αποτρέψουμε το μίσος και την τοξικότητα στον δημόσιο λόγο».

Η ΝΔ καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές και επισημαίνει:«Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει και να απομονώσει στο εσωτερικό του κόμματός του φωνές που αρθρώνουν τόσο χυδαίο λόγο. Εάν δεν το πράξει, θα αποδείξει ότι είναι ο ενορχηστρωτής ενός σχεδίου διχασμού της κοινωνίας μας, που παραπέμπει στην «σκοτεινή» περίοδο 2015-2019, την οποία η Ελλάδα έχει ευτυχώς αφήσει οριστικά πίσω της. Η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις πτυχές της τραγωδίας ώστε να δώσει τις απαντήσεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».



Ο Δούκας νόμιζε ότι επειδή ήταν τυχερός στην Αθήνα και έγινε δήμαρχος με 74% αποχή θα κέρδιζε και την ΚΕΔΕ


 

Προσγειώθηκε στην πραγματικότητα ο Χάρης Δούκας, που νόμιζε ότι επειδή ήταν τυχερός στην Αθήνα και η εγκληματική αποχή των εξέλεξε δήμαρχο, θα κερδίσει και την ΚΕΔΕ. 

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και ο δήμαρχος της αποχής Χάρης Δούκας, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Η αυτοδιοικητική παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, κέρδισε με ποσοστό 65,78% την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά τις εκλογές του Σαββάτου.

Η παράταξη του εξέλεξε 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Στην αναμέτρηση συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 525 και τα άκυρα ήταν 4.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν

- Η παράταξη Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 348 ψήφους (65,78%) και 20 έδρες

- Αυτοδιοίκηση Τώρα: 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

- Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

- Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.



Εβδομαδιαία ανασκόπηση από Κυριάκο Μητσοτάκη : «Βελτίωση των υποδομών ΕΣΥ, δικαιοσύνη για Τέμπη, περισσότεροι αστυνομικοί της γειτονιάς»

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανασκόπηση που κάνει στα social media, ενημέρωσε τους πολίτες για το κυβερνητικό έργο των τελευταίων ημερών.

H ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:


«Καλημέρα σε όλες και όλους.

Αφήσαμε πίσω τον Φεβρουάριο μέσα στο βαρύ κλίμα της αναβίωσης του εθνικού τραύματος από την τραγωδία των Τεμπών. Με την αυτονόητη απαίτηση των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, όσων τραυματίστηκαν αλλά και όλης της κοινωνίας να απαντηθεί τι έφταιξε, να αναδειχθούν όλες οι αιτίες που προκάλεσαν το κακό. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό θα γίνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Κινείται με ανεξαρτησία και ευθύνη, σε βάθος και στον ανώτατο βαθμό. Και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια, να ερευνηθούν και να απαντηθούν όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες. Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο.

Συνοψίζοντας την ανασκόπηση της εβδομάδας, οι δράσεις της κυβέρνησης που ξεχώρισα είναι πολλές και εστιάζονται σε τέσσερα βασικά πεδία που ξέρω ότι αποτελούν προτεραιότητα για εσάς: την ασφάλεια, τη στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την υγεία και την εργασία.

Ξεκινώντας από την ασφάλεια, θέλω να τονίσω ότι η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψει το ξαναζωντάνεμα της τρομοκρατίας που επιχειρούν ορισμένοι. Γι’ αυτό συγχαίρω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Αστυνομίας, της γνωστής σε όλους μας Αντιτρομοκρατικής, για τη σύλληψη των δέκα ατόμων που τους αποδίδεται εμπλοκή σε συνολικά πέντε βομβιστικές επιθέσεις από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι πρόσφατα -σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας -με πράξεις- είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς αποτελεί θεμελιώδες αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σταθερότητα, με την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη, το δικαίωμα στην προκοπή και την ευημερία της κοινωνίας μας. Στο πεδίο της καθημερινής παραβατικότητας, πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια θα γίνουν νέες προσλήψεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένα για την πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού. Όσους δηλαδή ζήτησαν οι Δήμοι μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα από μία καθαρά αξιοκρατική και πλήρως αμερόληπτη διαδικασία υπό τον Α.Σ.Ε.Π.

Στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων. Στο εξής, θα γίνεται ηλεκτρονικά η επίδοση για τρεις κατηγορίες εγγράφων που αγγίζουν περίπου τις 170.000 ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι θα «απελευθερωθεί» περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται για αυτόν τον λόγο -υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα. Ταυτόχρονα, θα αποδεσμευτεί και σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων, θα μειωθεί η γραφειοκρατία -που σημαίνει επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης- ενώ αναβαθμίζεται το επίπεδο προστασίας των δεδομένων των πολιτών. Σε πρώτη φάση, οι ψηφιακές επιδόσεις θα ξεκινήσουν από την Εισαγγελία Αθηνών.

Με την ευκαιρία, να επισημάνω για όσες και όσους δεν το έχουν ήδη προσέξει ότι σε αθηναϊκούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες σε σημεία όπου παρατηρείται συστηματική παραβίαση των λεωφορειόδρομων από τους οδηγούς. Οι νέες κάμερες -12 πλέον σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας- είναι ψηφιακές άρα πιο αποτελεσματικές στην καταγραφή των παραβάσεων από τις παλαιότερες αναλογικές που είτε είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας είτε είχαν λεηλατηθεί. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως κίνητρο και για τη μη χρήση του ΙΧ τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Θέλει προσοχή, γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά -200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Να έρθω τώρα στο θέμα της ακρίβειας. Εδώ και αρκετούς μήνες εξελίσσεται μία διαρκής παρέμβαση για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται, ειδικά σε ορισμένα βασικά είδη. Από την Παρασκευή τέθηκαν σε εφαρμογή και τα επιπλέον μέτρα που έχουμε πάρει για να αναχαιτίσουμε τις υψηλές τιμές σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων όπως είναι καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα για τη διαβίωση του νοικοκυριού. Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και καταγράφουμε μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα, που σημαίνει ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά. Όσον αφορά το βρεφικό γάλα, με το όριο στο κέρδος που έχουμε θέσει, θα δούμε την τιμή του να προσεγγίζει το μέσο όρο της Ευρώπης. Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού.

Παράλληλα, δημιουργούμε νέο θεσμικό πλαίσιο για να θεραπεύσουμε μια από τις «πληγές» της αγοράς, τις ελληνοποιήσεις προϊόντων που αποβαίνουν σε βάρος των παραγωγών μας, των καταναλωτών και τελικά της οικονομίας μας. Μέχρι τώρα υπάρχουν διάσπαρτες διατάξεις που άφηναν «παράθυρα» για παράνομες ελληνοποιήσεις. Το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης προβλέπει ένα ενιαίο πλέγμα κανόνων για τα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα με προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και για τα εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα. Εκτός από το γάλα και τα προϊόντα γάλακτος, το νέο, πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις θα αφορά το μέλι, το κρέας και τα οπωροκηπευτικά.

Σημαντική είναι και η πρόσθετη στήριξη που αποφασίσαμε να δώσουμε στους φοιτητές που σπουδάζουν σε όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (Σεπτέμβριος 2024), με αύξηση του επιδόματος φοιτητικής στέγης από τα 1.500€ σε 2.000€ και για συγκατοίκηση από τα 2.000€ σε 2.500€. Είναι ένα μέτρο ουσιαστικής στήριξης τόσο των οικογενειών τους όσο και των περιφερειακών πανεπιστημίων, που λαμβάνουμε στο πλαίσιο των πολλών δράσεων ενίσχυσης του δημοσίου πανεπιστημίου που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας το οποίο ψηφίζεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Πρακτικά το κράτος έρχεται να καλύψει πλήρως τα κόστη ενοικίου σε δυο δικαιούχους φοιτητές που θα επιλέξουν τη συγκατοίκηση.

Το επόμενο θέμα που ξεχώρισα για τη σημερινή ανασκόπηση είναι η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, χειρουργείων, κλινικών και εξωτερικού χώρου. Δίπλα στο μεγάλο πρόγραμμα ανακαινίσεων δημοσίων νοσοκομείων που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έρχονται να προστεθούν και δωρεές ιδιωτών. Και τους συγχαίρω για αυτό. Το έργο θα υλοποιηθεί χάρη στη δωρεά ύψους 3,8 εκ. ευρώ από την εταιρεία Kaizen και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς. Θα προστεθούν σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, θα λειτουργήσει φαρμακείο στο ισόγειο του νοσοκομείου και θα διαμορφωθούν όλοι οι χώροι έτσι ώστε να είναι απρόσκοπτη η πρόσβαση των ΑμεΑ. Είναι η μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση του συγκεκριμένου νοσοκομείου εδώ και 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούν ασθενείς και προσωπικό. Εκτός από τη βελτίωση των υποδομών του ΕΣΥ, ενισχύουμε και το ανθρώπινο δυναμικό του. Μετά την προκήρυξη 2.145 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, προχωράμε στην προκήρυξη για 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων. Συνολικά το 2024 θα γίνουν 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού ώστε να υλοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς την προεκλογική δέσμευσή μας για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, και να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα.

Με τη δημόσια υγεία έχει να κάνει και η νέα δράση του υπουργείου Υγείας. Είναι το πρόγραμμα Period Poverty για όσες γυναίκες στην Ελλάδα δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το μηνιαίο κόστος των προϊόντων περιόδου για τις ίδιες ή και τις κόρες τους, που οδηγεί κορίτσια να απουσιάζουν έως και 30 ημέρες ή περισσότερο από το σχολείο λόγω της έλλειψης προϊόντων περιόδου. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται και αυτό από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα απευθύνεται σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική και η Δυτική Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει διανομή 14.000.000 προϊόντων περιόδου σε 200 σχολεία για περίοδο δύο ετών, εκπαίδευση για την έμμηνο ρύση για γονείς (ιδιαίτερα για μονογονεϊκές οικογένειες), εκστρατείες αποστιγματισμού και παρεμβάσεις ενδυνάμωσης για όλα τα κορίτσια της χώρας.

Θα μείνω στον χώρο της υγείας. Ξεκίνησε πλέον και στη χώρα μας η χορήγηση κάνναβης αυστηρά για ιατρικούς λόγους, με συνταγή από συγκεκριμένες ειδικότητες ιατρών και για συγκεκριμένες παθήσεις, κυρίως σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο ώστε να βιώνουν την καθημερινότητα τους με αξιοπρέπεια. Πριν από λίγες ημέρες συνταγογραφήθηκε το πρώτο σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης στην πρώτη ασθενή, στην κυρία Άννα Παγκά, μητέρα τριών παιδιών που η ίδια θέλησε να μοιραστεί δημόσια τη συγκίνησή της για την εξέλιξη αυτή. «Ανακούφιση, δικαίωση, ελευθερία να ζω» ήταν τα λόγια της. Ένα διαχρονικό αίτημα πολλών Συλλόγων Ασθενών γίνεται πραγματικότητα.

Αλλάζω θέμα. Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις των συνταξιούχων που εργάζονται και οι οποίοι από φέτος, από την 1η Ιανουαρίου λαμβάνουν πλέον το 100% της σύνταξής τους αντί για το 70% που έπαιρναν έως τώρα. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον έσοδα έως 3.500 ευρώ ετησίως. Στο εξής θα υπάρχει μια παρακράτηση 10% επί του μισθού τους, που είναι ένας ειδικός πόρος για τον ΕΦΚΑ. Δήλωση απασχόλησης θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι, όμως εξαιρούνται από την παρακράτηση του 10% όσοι έχουν αναπηρία από κοινή ή επαγγελματική νόσο, από εργατικό ή από ατύχημα εκτός εργασίας και οι πολύτεκνοι με τέκνο ανήλικο ή παιδί που σπουδάζει ή είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι απλώς θα καταβάλουν κανονικά τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές τους εισφορές. Ειδικά οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, εφόσον συνεχίζουν την αγροτική απασχόληση, και οι συνταξιούχοι άλλων ταμείων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, δεν έχουν ούτε παρακράτηση, ούτε χρειάζεται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους. Σε αυτό βέβαια μας βοηθάει η «νοικοκυρεμένη» διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί το λένε και τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού, που δείχνουν ότι τον Ιανουάριο καταγράφηκε πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 1,1 δισ. Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε άλλο ένα σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Τατοΐου: υπογράφηκε η σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για την ωρίμανση και τη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκατάσταση των κτηρίων εστίασης, φιλοξενίας και αναψυχής στο πρώην βασιλικό κτήμα με αρχικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό 25 εκ. ευρώ. Με το σύνολο των παρεμβάσεων που θα γίνουν εκεί, η Αττική θα αποκτήσει άλλο ένα σημαντικό τοπόσημο-πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες με μεγάλα οφέλη για την εθνική οικονομία και το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας, καθώς εκτιμάται ότι το νέο Τατόι θα προσελκύει περισσότερους από 1 εκ. επισκέπτες σε ετήσια βάση.

Φτάνοντας στο τέλος της σημερινής ανασκόπησης, μερικές προτάσεις πολιτισμού για την εβδομάδα που έρχεται. Το Ίδρυμα Γουλανδρή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που έρχεται την επόμενη εβδομάδα, διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή δύο θεματικές ξεναγήσεις -η μία αφορά τους διαφορετικούς τρόπους αποτύπωσης της γυναικείας μορφής σε έργα μεγάλων ζωγράφων και η άλλη παρουσιάζει έργα γυναικών δημιουργών. Δύο μέρες νωρίτερα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα γίνει ένα αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, στην εμβληματική Ελληνίδα με προσφορά στην Έβδομη Τέχνη, στο θέατρο και στην πολιτική, η οποία έφυγε ακριβώς πριν από 30 χρόνια, συνδέοντας το όνομά της και με το αίτημα για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ένα όραμα που συμμεριζόμαστε και δουλεύουμε για να πραγματωθεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και θα τα πούμε την επόμενη Κυριακή!»

Καλημέρα σε όλες και όλους. Αφήσαμε πίσω τον Φεβρουάριο μέσα στο βαρύ κλίμα της αναβίωσης του εθνικού τραύματος από την τραγωδία των Τεμπών. Με την αυτονόητη απαίτηση των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, όσων τραυματίστηκαν αλλά και όλης της κοινωνίας να απαντηθεί τι έφταιξε, να αναδειχθούν όλες οι αιτίες που προκάλεσαν το κακό. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό θα γίνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Κινείται με ανεξαρτησία και ευθύνη, σε βάθος και στον αν...

Δείτε περισσότερα


Στον ανακριτή 6 από τους 10 συλληφθέντες τρομοκράτες για τη «Σύμπραξη Εκδίκησης»

 


Στον ανακριτή για να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί έξι από τους συνολικά 10 συλληφθέντες για τρομοκρατία, για την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται ήδη σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς, αλλά και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση.

Η δράση των «10» τρομοκρατών φέρεται να σχετίζεται με τα εξής 5 χτυπήματα:

Άνευ Ανάληψης 24-06-2023 / 03:25: Ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, στον αύλειο χώρο διώροφης οικίας, επί της οδού Ναυαρίνου 21 στη Λάρισα (λανθασμένη διεύθυνση - στόχος ήταν ο Διευθυντής Φυλακών Λάρισας)

Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης 08-07-2023 / 04:45: Ρίψη χειροβομβίδας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου Κ.Κ. Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας επί της οδού Ρόδου 12 - Χαϊδάρι Αττικής

Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης13-11-2023 / 04:50: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε κτιριακό συγκρότημα επί της οδού Ηούς 12 στην Κηφισιά

Ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης25-01-2024 / 03:20: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, επί της οδού Ιώνων 16 και Τριών Ιεραρχών στην Αθήνα Αττικής

Ένοπλη Απάντηση 12-02-2024: Ανεύρεση παγιδευμένου φακέλου, με παραλήπτη την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης Ανθοπούλου Αναστασία, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης



Ελλάδα: Του είχαν γυρίσει το κοντέρ 430.000 χιλιόμετρα

 



Ακόμα ένας αγοραστής μεταχειρισμένου που διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που έχει στα χέρια του δεν αναγράφει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι το απόλυτο όργιο θράσους του επιτηδείου εμπόρου.

Αυτοί, εκτός από την διαφαινόμενη εξαπάτηση που κάνουν (δείτε το παρακάτω video) προς τον πελάτη τους, αμαυρώνουν και τον υπόλοιπο κλάδο εμπορίας οχημάτων, η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται με τιμιότητα και ηθική. Μάλιστα οι τίμιοι έμποροι χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους απατεώνες, αφού οι επιτήδειοι πουλάνε τα ίδια αυτοκίνητα, σε πιο χαμηλές τιμές, έχοντας γυρίσει τα χιλιόμετρα…

Το video που δημοσιοποιήθηκε από λογαριασμό στο Tik Tok τα λέει όλα! Σε έλεγχο που του έγινε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα πραγματικά χιλιόμετρα που έβγαλε το πρόγραμμα διασταύρωσης του ιστορικού είναι σχεδόν 654.000, ενώ στο κοντέρ αναγράφονται 227.000 χιλιόμετρα.

Δείτε το απίστευτο video:


Στην Ελλάδα, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, το φαινόμενο της γυρίσματος των χιλιομέτρων -κυρίως- σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα, αποτελεί ένα πρόβλημα που ανησυχεί τόσο τους αγοραστές όσο και τις αρχές. Οι αγοραστές, ελκυόμενοι από την προοπτική της αγοράς ενός αυτοκινήτου με λιγότερα χιλιόμετρα και πιο οικονομικά, μπορεί να αγοράσουν αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρή χρήση και φθορά.

Αυτό το πρόβλημα οφείλεται σε πωλητές που μειώνουν απατηλά τα χιλιόμετρα των αυτοκινήτων με σκοπό να αυξήσουν την αξία τους στην αγορά. Αυτή η πρακτική, πέρα από την εξαπάτηση των αγοραστών, δημιουργεί και σημαντικά ζητήματα ασφαλείας, καθώς ένα αυτοκίνητο με πολλά γυρισμένα χιλιόμετρα μπορεί να χρειάζεται ανακαίνιση ή αντικατάσταση ορισμένων σημαντικών εξαρτημάτων.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο με διάφορους τρόπους…

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2019, για παράδειγμα, η κυβέρνηση με Υπουργική Απόφαση αποφάσισε μια σημαντική αλλαγή: όταν εντοπιζόταν ότι το ελεγχόμενο όχημα έχει δεχθεί παραποίηση στα χιλιόμετρα, ο έλεγχος σταματούσε και ο ιδιοκτήτης είχε την υποχρέωση να διορθώσει το οδόμετρο εντός 20 ημερών και στη συνέχεια έπρεπε να προσέλθει ξανά για επανέλεγχο​​.

Αυτό θα υποχρεωθεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης του παραπάνω αυτοκινήτου, χάνοντας πολλά χρήματα από την αξία του…


newsauto.gr



Συνελήφθη 30χρονος Αφγανός για τους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας

 


Συνελήφθη 30χρονος Αφγανός τα ξημερώματα του Σαββάτου για εμπρησμούς στην Οδό Φυλής σε δύο οχήματα, στην οδό Αγίου Παύλου σε ακόμη ένα ΙΧ και στην Μιχαήλ Βόδα, όπου σημειώθηκε απόπειρα εμπρησμού και στο σημείο εντοπίστηκε μπιτόνι εύφλεκτο υγρό με μαντίλι.

Τρεις νέοι εμπρησμοί σταθμευμένων αυτοκινήτων κόντα στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά το μπαράζ εμπρησμών πριν από περίπου δύο 24ωρα σε Εξάρχεια και στην οδό Ιουλιανού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, δύο περιστατικά καταγράφηκαν στις οδούς Μιχαήλ Βόδα και Φυλής, κοντά στον Σταθμό Λαρίσης, και άλλο ένα στον Άγιο Παύλο.





Στο μεταξύ, άλλα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά στην οδό Φερών, στην Πλατεία Βικτωρίας.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο τα δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς.



Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού που σκότωσε τον γαμπρό του

 



Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία στη Νίκαια μια μέρα μετά την άγρια δολοφονία ενός 40χρονου άνδρα και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών από τον πεθερό του. Από τις πληροφορίες που έρχονται στο φως ο 64χρονος δράστης και αυτόχειρας είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον άτυχο άνδρα στο γκαράζ του σπιτιού του, όπου τον περίμενε κρατώντας ένα δίκαννο. Αφού τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Ο 64χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και είχε χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία πλέον κατοικεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 64χρονος θεωρούσε υπεύθυνο τον γαμπρό του για τον χωρισμό του από τη γυναίκα του.

Προμελετημένο έγκλημα

Μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο 64χρονος δράστης κακοποιούσε συστηματικά τόσο τη πρώην σύζυγό του όσο και την κόρη του. Οι δύο γυναίκες είχαν διακόψει κάθε επαφή μαζί του και εκείνος εξαπέλυε εναντίον τους απειλές για αιματοκύλισμα, τις οποίες εν τέλει έκανε πράξη.

«Άργησε κιόλας να χωρίσει γιατί την έδερνε, την έκανε και έφυγε και πήγε στην Αθήνα και από τότε άρχισε τις απειλές, ότι θα χυθεί αίμα και όταν χώρισε. Ήρθαν εδώ και ο εισαγγελέας τον έστειλε στο ψυχιατρείο. Αλλά τον βγάλανε σε μία εβδομάδα γιατί είπε ο γιατρός ότι δεν έχει κάτι. Είναι μόνο κακός άνθρωπος», είπε ο κουνιάδος του δράστη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 64χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα στη Σταυρούπολη, ενώ συγγενείς του θύματος κάνουν λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

«Ήταν πατέρας - αφέντης. Έδερνε την γυναίκα του και την κόρη του. Όταν τον εγκατέλειψαν ήρθε εδώ και τον σκότωσε τον Στέλιο, τον θεώρησε υπεύθυνο, ο μόνος που δεν ήταν υπεύθυνος. Μια εξαιρετική οικογένεια και ένα εξαιρετικό παιδί», δήλωσε οικογενειακός φίλος.

«Είχαμε κάνει καταγγελία στην εισαγγελία», λέει η κόρη του δράστη

«Μας απειλούσε ότι θα χυθεί αίμα», είπε συντετριμμένη η σύζυγος του θύματος και κόρη του 64χρονου δράστη στη Νίκαια. Τόσο εκείνη όσο και τα δύο μικρά παιδιά της ήταν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος.

«Ο σύζυγός μου είναι νεκρός» δηλώνει με δάκρυα η γυναίκα του θύματος στο Mega. Μίλησε για τις απειλές που δέχονταν από τον πατέρα της, χωρίς όμως να αναφέρει τι ακριβώς περιελάμβαναν. Υπογραμμίζει ότι παρ'ολίγον να κινδυνεύσει εκείνη και το παιδί της.

«Με χτύπησαν σκάγια στο πόδι. Αν το παιδί ήταν έξω με τον μπαμπά του, φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε γίνει» τονίζει η γυναίκα και αναζητά ευθύνες σε εκείνον που συμφώνησε ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας της, δύο ημέρες αφότου εισήχθη στο ψυχιατρικό ίδρυμα όπου παρακολουθείτο.

Αποκαλύπτει ειδικότερα ότι ο δράστης είχε μπει στο ψυχιατρείο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. «Πήγαμε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και είπαμε ότι μας απειλεί» τονίζει η κόρη του δράστη για να προσθέσει και να αναρωτηθεί: «Ποιος υπέγραψε να τον βγάλουν έξω;».

«Μας κατέστρεψε το σπίτι. Μας απειλούσε, είχαμε πάει στην εισαγγελία Θεσσαλόνικης» συμπληρώνει και επισημαίνει ότι είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για την κακοποιητική του συμπεριφορά. «Ο σύζυγός μου ήταν 39 ετών και πολύ καλός άνθρωπος» προσθέτει δε.

Βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιονατολικής Αττικής, μιλώντας στο Mega, δήλωσε:  «Είναι κοντά μια εβδομάδα εδώ ο άντρας. Είχε λήξει η άδεια από το δίκαννο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα σημείωμα όπου έλεγε πως αφήνει το αυτοκίνητο και ό,τι είχε μέσα στον γαμπρό της αδελφής του. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως ίσως κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Ίσως είχε ξαναπάει στο σημείο αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία».

Το χρονικό του εγκλήματος 

Σοκαρισμένη παραμένει η γειτονιά της οδού Κυζίκου από τη δολοφονία του 40χρονου άνδρα από τον 64χρονο πεθερό του ο οποίος έφτασε εκεί αποφασισμένος να σκοτώσει καθώς ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει το φονικό.

Κατά πληροφορίες αυτό που όπλισε το χέρι του δράστη ήταν η πεποίθησή του πως ο γαμπρός του ήταν η αιτία χωρισμού με τη γυναίκα του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες, όταν η σύζυγος του δράστη μετακόμισε από το σπίτι της κόρης της σε δικό της σπίτι ο 64χρονος ξεκίνησε να απειλεί την οικογένεια πως θα τους κάνει κακό. «Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Θα χυθεί αίμα», φέρεται να έλεγε τόσο στη σύζυγό του όσο και στην κόρη και το γαμπρό του τους οποίους ο 64χρονος θεωρούσε υπεύθυνους για το χωρισμό του.

Αυτόπτης μάρτυρας του φονικού ο ανήλικος γιος του θύματος

Τα όσα τραγικά συνέβησαν σήμερα το πρωί στη Νίκαια είδε ο ανήλικος γιος του 40χρονου, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζε «μαμά μαμά βγες έξω κάποιος κακός σκότωσε τον μπαμπά».

Μαρτυρία για τη δολοφονία στη Νίκαια - Το ανήλικο αγόρι του θύματος είδε το έγκλημα

Για το άγριο έγκλημα στην Νίκαια, μίλησε και  η θεία του θύματος η οποία είπε ότι η σύζυγος του δράστη και πεθερά του θύματος δεν έμενε μαζί με την οικογένεια αλλά είχε νοικιάσει ένα άλλο σπίτι αφότου χώρισε με τον 64χρονο.

Μπροστά σ' αυτό το γκαράζ έγινε το φονικό

«Οι γονείς του άριστοι γονείς. Δεν φιλοξενούσε εδώ την πεθερά του. Η γυναίκα είχε νοικιάσει αλλού σπίτι και έμενε. Δεν είχε καμία σχέση με την οικογένεια», λέει η θεία του 40χρονου.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας κάνει λόγο για καρτέρι που έστησε ο δράστης στο ανυποψίαστο θύμα την ώρα που αυτός έβγαινε από το γκαράζ του σπιτιού του.

«Τον πλησίασε στο πεζοδρόμιο και τον πυροβολεί την πρώτη φορά. Το θύμα ούρλιαζε μετά τον πρώτο πυροβολισμό. Μετά το δεύτερο πυροβολισμό σταμάτησε. Φεύγει λίγο προς τα πάνω, ξαναγυρίζει πίσω, κοίταγε μέσα στην μπαλκονόπορτα, προφανώς την κόρη του και τα εγγόνια του. Ακούω ένα τρίτο πυροβολισμό και τον χάνω από τα μάτια μου. Σίγουρα τον περίμενε γιατί κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πήγε έκλεισε και τη γκαραζόπορτα και δεν είχε τρόπο να μπει πουθενά γιατί ήταν κλειστή η γκαραζόπορτα», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος κάτοικος της γειτονιάς αναφέρει πως άκουσε τρεις πυροβολισμούς και μια γυναίκα να φωνάζει «βοήθεια» μέσα από το σπίτι του θύματος.

«Είχα το αυτοκίνητο μου εδώ, το καθάριζα. Άκουσα τα "μπαμ". Τρεις πυροβολισμούς, οι δύο έγιναν ταυτόχρονα και ο άλλος έγινε κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα. Μάλλον που αυτοκτόνησε ο δεύτερος. Και πήγαμε μετά κοντά, είδαμε τα πτώματα... "Βοήθεια" φώναζαν μέσα από το σπίτι και μόνο αυτό άκουγα», αναφέρει.

Τέλος, συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει συγγενής του θύματος ο οποίος κάνει λόγο για ένα κακοποιητικό πατέρα και σύζυγο ο οποίος ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη με σκοπό να σκοτώσει «Ήρθε από την Θεσσαλονίκη για αυτό το λόγο. Ήταν ένας πατέρας-αφέντης ο οποίος έδερνε τη γυναίκα του και την κόρη του. Όταν τον εγκατάλειψαν ήρθε εδώ και τον σκότωσε».


protothema.gr




Ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και 40.000 δολάρια

 


Με το ποσό των 40.000 δολαρίων θα ανταμειφθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για το χρυσό μετάλλιο στη Σκωτία, ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Η World Athletics θα απονείμει 2,464,000 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα σε όσους και όσες βρεθούν στην πρώτη εξάδα των τελικών όλων των αγωνισμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθληημα κλειστού στίβου. 

Αναλυτικά ο  παγκόσμιος πρωταθλητής και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κάθε αγωνίσματος θα λάβει έπαθλο 40.000 δολαρίων ενώ ο δεύτερος/η δεύτερη σε κάθε τελικό θα πάρει 20.000 δολάρια και για όσους/ες κατακτήσουν χάλκινο θα δοθούν 10.000 δολάρια. Παράλληλα, όποιος βρεθεί στην τέταρτη θέση θα λάβει 8.000 δολάρια, η πέμπτη θέση 6.000 δολάρια και η έκτη θέση 4.000 δολάρια.

Για να δοθούν τα έπαθλα η προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητές να έχουν περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες και κυρίως τον έλεγχο αντί-ντόπινγκ.




Ζευγάρι Ισπανών ταξιδιωτών δέχτηκε επίθεση και η γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από 7 άνδρες στην Ινδία

 


Ένα ζευγάρι από την Ισπανία, το οποίο έγινε viral στα social media κάνοντας τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα αποκάλυψε ότι υπέστη μια φρικτή επίθεση ενώ περνούσε από την Ινδία. Ο Vincente και η Fernanda, γνωστοί στο κοινό τους ως Vuelta Al Mundo En Moto (Ο γύρος του κόσμου με μοτοσικλέτα), κοινοποίησαν βίντεο από ένα νοσοκομείο της Ινδίας εξηγώντας ότι δέχθηκαν επίθεση, ληστεία και ότι η Fernanda έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Ο Vincente και η Fernanda έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 χώρες από τότε που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Βαρκελώνη πριν από 5 χρόνια, συμπληρώνοντας πάνω από 170.000 χιλιόμετρα καθώς περιόδευαν τον κόσμο με τις μοτοσικλέτες τους. Το ζευγάρι έχει 122.000 followers στο Instagram καταγράφοντας το ταξίδι τους, τα γεύματα και τις εμπειρίες τους καθώς διασχίζουν τις ηπείρους.

Όμως, τα ταξίδια τους στη Νότια Ασία πήραν μια ανησυχητική τροπή χθες, καθώς το ζευγάρι ανέβασε δύο ιστορίες στο Instagram, αποκαλύπτοντας ότι δέχτηκαν επίθεση ενώ ταξίδευαν στην Ινδία.

Στο πρώτο βίντεο, που αναρτήθηκε την 1η Μαρτίου, η Fernanda και ο Vincente εμφανώς σοκαρισμένοι φαίνονται με μώλωπες στα πρόσωπά τους και με δάκρυα στα μάτια. Σε δηλώσεις τους στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν επίθεση μετά την επίσκεψή τους στην περιοχή Dumka του κρατιδίου Jharkhand της Ινδίας – ο οποίος είναι γνωστός τουριστικός προορισμός.

Το ζευγάρι κατευθυνόταν προς το Νεπάλ μέσω Bhagalpur, αλλά είχε σταματήσει στην Dumka για να ξεκουραστεί και να στήσει τη σκηνή του κοντά στην αγορά Hansdiha. Αφού αποκοιμήθηκαν, 7 νεαροί μπήκαν στη σκηνή και επιτέθηκαν και στους δύο.

«Μας χτύπησαν. Έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό μου και μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν», λέει ο Vincente σε ένα από τα βίντεο, όπου φαίνεται να έχει στο κάτω χείλος του ράμματα. «Η Fernanda βιάστηκε. Επτά από αυτούς. Επτά άνδρες. Τα καθάρματα...». Ενώ ο Vincente έχει αρκετές μελανιές στο κεφάλι του, η πλευρά του προσώπου της Fernanda φαίνεται να έχει δεχτεί πολύ χειρότερα χτυπήματα, στο μάγουλο και το σαγόνι της.

«Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο, εδώ στην Ινδία. Είμαστε με την αστυνομία. Μας αφήνουν να κοιμηθούμε εδώ», λέει η Fernanda, με τα μάτια της κόκκινα από τα δάκρυα. Στη συνέχεια, ο Vincente εξηγεί ότι αφού κατήγγειλαν τον βιασμό, τους μετέφεραν στο Κοινοτικό Κέντρο Υγείας Saraiyahat, ώστε η Fernanda να μπορέσει να κάνει ένα κιτ βιασμού.

«Μας συνέβη κάτι που δεν θα ευχόμασταν σε κανέναν. Επτά άνδρες με βίασαν. Μας χτύπησαν και μας λήστεψαν, αν και όχι πολλά πράγματα, γιατί αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο με την αστυνομία. Συνέβη απόψε εδώ στην Ινδία», ανέφερε στο βίντεο η γυναίκα.

Σύμφωνα με το EuroNews, η ισπανική πρεσβεία στην Ινδία επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές και έστειλε προσωπικό για να συμπαρασταθεί στο ζευγάρι. Τρεις από τους επτά υπόπτους έχουν συλληθφεί και είναι πό κράτηση. Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter από τη δημοσιογράφο Anna Slatz, η οποία περιέγραψε την κατάσταση στους ακολούθους της. Από τη στιγμή που ανέβασε το βίντεο, έχει προσελκύσει πάνω από 500.000 προβολές και εκατοντάδες σχόλια.

Ενώ πολλοί εξέφρασαν τη συμπάθειά τους για το ζευγάρι, ορισμένοι χρήστες άρχισαν να μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία από τα ταξίδια τους στην Ινδία, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι αρνητική.

«Το επίπεδο της σεξουαλικής επιθετικότητας που βίωσα ζώντας στην Ινδία για αρκετά χρόνια δεν είχε καμία σχέση με οπουδήποτε αλλού έχω πάει», έγραψε ο David Josef Volodzko. «Μια φορά μια εντελώς άγνωστη, μια Βρετανίδα, ζήτησε να κοιμηθεί στο κρεβάτι μου και να προσποιηθεί ότι είναι η κοπέλα μου σε μια διαδρομή με το τρένο, επειδή ένας άνδρας που περνούσε από το διάδρομο είχε γλείψει το πόδι της και ένιωθε ανασφαλής. Σύστησα μια φίλη μου σε έναν νεαρό Ινδό άνδρα και αντί να της σφίξει το χέρι, της χούφτωσε το στήθος και όταν εκείνη θύμωσε έγινε εξαιρετικά εχθρικός και νόμιζα ότι θα έπρεπε να παλέψω με τον τύπο».

Μια γυναίκα με το όνομα Sasha έγραψε: «Πέρασα 6 εβδομάδες στην Ινδία πριν από σχεδόν 15 χρόνια. Ήμουν 21 ετών και ταξίδευα μόνη μου και ειλικρινά ήταν το χειρότερο μέρος που έχω βρεθεί στη γη. Τα άγρια ζώα θα είχαν περισσότερη αυτοσυγκράτηση από τους Ινδούς άνδρες. Με παρενοχλούσαν σεξουαλικά όλη μέρα, κάθε μέρα. Δεν θα επέστρεφα ποτέ ξανά».

Άλλοι σημείωσαν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη ιστορία που αφορά βιασμό στην Ινδία τα τελευταία χρόνια, με 90 σεξουαλικές επιθέσεις να καταγγέλλονται κάθε μέρα στη χώρα.




Ειδικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων

 


Ειδικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες (1-3-2024), στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -5- οίκους ανοχής για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τον έλεγχο της νομιμότητας λειτουργίας τους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν συνολικά -11- γυναίκες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή ενώ διαπιστώθηκε ότι και οι -5- οίκοι ανοχής λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» με θέμα την αθλητική βία


 

Ευρεία επιχειρησιακή άσκηση επί χάρτου με τη συμμετοχή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσιών από ολόκληρη την Ελλάδα με την κωδική ονομασία “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.

Πρόκειται για την πρώτη άσκηση που πραγματοποιείται με θέμα την αθλητική βία  και είχε ως κύριο στόχο να δημιουργήσει ένα οργανωμένο πλαίσιο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, για θέματα και προκλήσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή των διατάξεων του θεσμικού πλαισίου και του σχεδιασμού ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων.

«Είναι μεγάλης σημασίας να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο και καλό σύστημα διοίκησης» υπογράμμισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως επεσήμανε, αυτή τη στιγμή σε όλες τις επιχειρησιακές δράσεις εμπλέκονται πολλοί αξιωματικοί διαφόρων βαθμών και διαφορετικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και πολλές φορές να μην υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάλεσε τους συμμετέχοντες να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και να έχουν τεταμένα τα ανακλαστικά τους, ώστε, όπως είπε, και σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνολογίας «να κάνουμε ξανά την αστυνομία αποτελεσματική, γρήγορη, πρωτοπόρο και “έξυπνη”».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης είπε:  «Βρισκόμαστε σε μια καινούρια φάση όσον αφορά την αθλητική βία και αναφέρομαι από την πλευρά της Πολιτείας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τις ομάδες, έχουμε βάλει καινούριο νομικό πλαίσιο σχετικά με τα τεχνολογικά μέσα που θα πρέπει να είναι παρόντα στα γήπεδα προκειμένου να διεξαχθεί ένας αγώνας με μεγαλύτερα ποσοστά ασφαλείας», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επιτυχία των νέων μέτρων γνωρίζοντας, όπως είπε, και την αποτελεσματικότητα του Σώματος.

 Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος χαρακτήρισε την αθλητική βία ως ένα «από τα μείζονα ζητήματα», τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι ένα ζήτημα και για την ίδια την Ελληνική Αστυνομία. Ένα ζήτημα τιμής» ενώ έθεσε τις βάσεις για την αναθεώρηση των εγχειριδίων αντιμετώπισης κρίσιμων περιστατικών ώστε όπως είπε «να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι, να αποκτήσουμε τα εφόδια, ώστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα με έναν πιο καλό και αποτελεσματικό τρόπο».

Στην άσκηση συμμετείχαν με φυσική παρουσία ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης και οι αξιωματικοί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας διασυνδέθηκαν και συμμετείχαν μέσω τους συστήματος τηλεδιασκέψεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα σενάρια της άσκησης, την οποία επιμελήθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και περιελάμβαναν προσομοιωμένα συμβάντα για τις φάσεις πριν την πραγματοποίηση μίας αθλητικής εκδήλωσης (π.χ. διαχείριση πληροφοριών, εκτίμηση απειλής, σχεδιασμός αστυνομικών μέτρων) και κατά την πραγματοποίηση αυτής, τόσο εντός της αθλητικής εγκατάστασης όσο και εκτός αυτής (π.χ. υλοποίηση αστυνομικών μέτρων, διαχείριση συμβάντων, συντονισμός, διαλειτουργικότητα).





Κούλογλου: «Να γίνει μνημείο για τους νεκρούς των Τεμπών, να γίνει και για τους νεκρούς στο Μάτι»

 


Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη, κατά την οποία είναι σύμφωνος να ανεγερθεί κάποιο μνημείο, αλλά να σβηστούν τα ονόματα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι ο κύριος Βορίδης προσπαθεί να δώσει μια μάχη συμβόλων, καθώς και ότι η συγκεκριμένη συμβολική κίνηση δεν του αρέσει, διότι θίγει την κυβέρνηση. 

Τάχθηκε υπέρ του να παραμείνουν τα ονόματα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μέχρι να ανεγερθεί το νέο μνημείο «για να θυμίζουν σε αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή, τις ευθύνες τους». Βέβαια, οι βουλευτές δεν μπαίνουν από εκεί, οπότε προφανώς συνάγεται το συμπέρασμα, ότι την μάχη των συμβόλων, προσπαθεί να τη δώσει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση. Λεπτομέρειες...

Δημήτρης Τάκης: «Ο κύριος Βορίδης διατύπωσε μια λογική πριν. Είπε ότι "κατά την άποψή μου τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γιατί εκεί είναι ένα μνημείο που έχει να κάνει με τους ανθρώπους που έπεσαν σε πολέμους για την ελευθερία της πατρίδας, να κάνουμε ένα μνημείο για τους νεκρούς στα Τέμπη, αλλά όχι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να χρησιμοποιείται για τον οποιοδήποτε λόγο". Τι λέτε;»


Στέλιος Κούλογλου: «Νομίζω ότι ο κύριος Βορίδης θέλει να δώσει μια μάχη συμβόλων. Ξέρετε καμιά φορά, τα σύμβολα είναι πολύ σημαντικά».


Δημήτρης Τάκης: «Ναι, το είχε πει ο Μιτεράν αυτό».


Στέλιος Κούλογλου: «Ναι, η πράξη που έγινε, είναι μια συμβολική πράξη, ακριβώς για να υπογραμμίσει τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτικής εξουσίας, για το δυστύχημα. Επομένως, όταν ο κύριος Βορίδης δεν του αρέσει αυτό, δεν του αρέσει η απόδοση πολιτικών ευθυνών, γιατί θίγει την κυβέρνηση. Λογικό είναι από την πλευρά του, γιατί η μάχη των συμβόλων είναι πάρα πολύ σημαντική. Είδαμε ότι από ένα τυχαίο περιστατικό -ενδεχομένως κάποιος έδωσε, ο φρούραρχος, δεν ξέρω, δεν έχει σημασία- πόσο μεγάλη αντίδραση σημειώθηκε».


Δημήτρης Τάκης: «Συγγνώμη, πρέπει να μείνουν εκεί; Και για πόσο; Και επειδή λέτε για τη μάχη των συμβόλων και για την ιστορία του μνημείου της Marfin υπάρχει μια αντίστοιχη μάχη, γιατί το έφτιαξε ο Δήμος και πήγαιναν διάφοροι και το γκρέμιζαν, κάθε τρεις και λίγο».


Στέλιος Κούλογλου: «Κακώς το γκρέμιζαν, διότι αυτά τα θύματα, ήταν θύματα μιας πολύ ταραγμένης εποχής και μιας εγκληματικής ενέργειας. Και τώρα, κακώς θα φύγουν τα ονόματα από εκεί και μέχρι που να γίνει αυτό το μνημείο, καλό θα είναι να μείνουν, για να υπογραμμίζουν την ανάγκη, να υπάρξει κάθαρση στην υπόθεση».


Δημήτρης Τάκης: «Άρα εσείς λέτε μέχρι να γίνει το μνημείο των νεκρών στα Τέμπη, τα ονόματα να μείνουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη».



Στέλιος Κούλογλου: «Ακριβώς για να θυμίζουν σε αυτούς που μπαίνουν στη Βουλή, τις ευθύνες τους».


Χριστίνα Κοραή: «Ξέρετε ότι δεν μπαίνουν από εκεί και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι υπόμνηση τώρα, το να διαβάζεις το όνομα ενός νεκρού κάτω, για να θυμάσαι. Τότε είναι ντροπή σε αυτόν που ξεχνάει, γιατί αυτός που ξεχνάει μπορεί να πατάει επάνω στα ονόματα και να κάνει τα χειρότερα μέσα. Καταλαβαίνετε πώς το λέω».


Στέλιος Κούλογλου: «Ναι αλλά γνωρίζετε πολύ καλά, πόσο εύκολα ξεχνάμε στην Ελλάδα».


Δημήτρης Τάκης: «Να γίνει μνημείο και για τους νεκρούς στο Μάτι και να γραφτούν τα ονόματά τους εκεί, παρά δίπλα;»


Στέλιος Κούλογλου: «Βεβαίως, ασφαλώς να γίνει. Αν - στον τόπο της τραγωδίας, ασφαλώς πρέπει να γίνει, γιατί όχι; Και πρέπει να γίνει γιατί και εκεί υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, που αφορούν τον τρόπο που ανασυγκροτήθηκε η Ελλάδα, την έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού και όλα τα λάθη που έγιναν και εκείνο το βράδυ, ασφαλώς».



Ομολόγησε ο Τσίπρας για την σκευωρία Novartis και ο Πολάκης του επιτέθηκε επειδή ομολόγησε

 




Ο Αλέξης Τσίπρας ομολογεί για πρώτη φορά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργανώνει η «Καθημερινή», από κοινού με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) στην Εθνική Πινακοθήκη, με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά» είπε αλήθειες και αποκάλυψε σκευωρίες.

Λάθος χειρισμούς καταλογίζει στην κυβέρνησή του για τις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών: «Παραδέχομαι ότι στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών, η διαχείρισή μας ήταν ατυχής. Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο πλαίσιο στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο...», ενώ για την υπόθεση Novartis σημειώνει: «είχαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο, η πρόθεση μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν». 

Αυτός που αντέδρασε πρώτος δεν είναι άλλος από τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διορίστηκε ξανά και για να γελάει ο κόσμος τομεάρχης διαφάνειας από τον Στέφανο Κασσελάκη, και το θρασύμη επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα που τον έσωσε απο την διαγραφεί πρίν της εκλογές με ανάρτησή του στο Facebook. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο όπου μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η αριστερά παραγνώρισε τους κινδύνους της οικονομίας, ιδίως με το θέμα του δημοψηφίσματος, ενώ ομολόγησε ότι οι χειρισμοί που έκανε η κυβέρνησή του στο θέμα τόσο των υποκλοπών, όσο και των τηλεοπτικών αδειών ήταν ατυχείς. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι στο σκάνδαλο Novartis, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, έβαλαν στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή. Παράλληλα έριξε τα καρφιά του σε πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μίλησε για προσωπικές ατζέντες και κάποιους που ήθελαν να βγει η χώρα από το ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης που υπάρχει ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον έσωσε απο την διαγραφή ο Τσίπρας, επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα με άγριο τρόπο δείχνοντας το ακροαριστερό πρόσωπο του για ακόμα μία φορά. Δέν του άρεσε η ομολογία που έδειξε πόσο βρώμικα κινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κα΄τ απολιτικών τους αντιπάλων, και αφού του έριξε μομφή ότι δεν πήγε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο συνέδριο της Καθημερινής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οι ενέργειες με τη σκευωρία Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν ατυχείς αλλά ότι η δικαιοσύνη δεν έκανε τη δουλειά της, εξαπολύοντας παράλληλα και πάλι επίθεση και στον δικαστικό κλάδο.

«Ατυχής ήταν η αυταπάτη μεγάλου τμήματος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πως η “Δικαιοσύνη θα έκανε τη δουλειά της”. Η Δικαιοσύνη που αρχειοθέτησε με «αδιευκρίνιστα ποσά» τον Γεωργιάδη και τον Αβραμοπουλο, που έβγαλε βούλευμα αθώωσης του Λοβερδου παρά τα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ στοιχεία, η Δικαιοσύνη που δεν έβαλε φυλακή το Λιγνάδη, η Δικαιοσύνη που ακόμα “κλώθει”για το Predator και τα Τεμπη, η Δικαιοσύνη που καταδίκασε το Νίκο Παππα γιατί ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν!! (Μπορώ να πω κι άλλα αλλά όχι τωρα)» προσθέτει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης και συνεχίζει: «Ατυχής δεν ήταν ο διαγωνισμός για τα κανάλια του Νικου Παππα και του Λευτέρη Κρετσου, αλλά η πολιτικη επιλογή μετά την απόφαση του ΣΤΕ που έριξε το διαγωνισμό να ΜΗΝ ΞΑΝΑΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ με αλλαγή κανονισμού της Βουλης, αλλαγή σύνθεσης του σώματος των προέδρων της Βουλης και επιλογή νέου ΕΣΡ που θα έκανε ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!

Έτσι θα αποδεικνύαμε πως θα πηγαίναμε μέχρι ΤΕΛΟΥΣ όπως κάναμε με τους εργολάβους στα νοσοκομεία που μας ερριξε τον πρώτο νόμο το ΣΤΕ αλλά ξανανομοθετησαμε και ΔΙΩΞΑΜΕ τους εργολάβους σε 77 νοσοκομεία, κερδίζοντας και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο !!» καταλήγει Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: