Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Συνελήφθησαν σε Δραπετσώνα και Πειραιά 3 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή

 



Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 13-2-2021 στη Δραπετσώνα και στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρία άτομα (δύο ημεδαποί και αλλοδαπός), για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορουμένων στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Κατόπιν των ανωτέρω, μετά από στοχευμένες έρευνες, κατελήφθησαν οι ημεδαποί να κατέχουν από κοινού με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και φαρμακευτικών δισκίων, καθώς και πλήθος όπλων και αντικειμένων που υπάγονται στο Νόμο περί όπλων. Εν συνεχεία, σε ακόλουθη έρευνα κατελήφθη και ο αλλοδαπός να κατέχει ποσότητες ναρκωτικών και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





-5.128- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

 -58- γραμμ. κοκαΐνης,

 -55- φαρμακευτικά δισκία,

 -310- γραμμ. σκόνης για νόθευση

 -3- χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,

 -3- πιστόλια,

 πιστόλι μπρελόκ ,

 πιστόλι ρέπλικα,

 επαναληπτική καραμπίνα,

 -280- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

 -4- γεμιστήρες,

 αλεξίσφαιρο γιλέκο,

 -4- ζυγαριές ακριβείας,

 -4- σιδερογροθιές,

 τσεκούρι,

 ξύλινο ρόπαλο,

 χατζάρα με μήκος -47- εκατοστών,

 -11- μαχαίρια,

 στιλέτο,

 πεταλούδα,

 -3- σουγιάδες,

 ζεύγος χειροπέδες

 το χρηματικό ποσό των -33.500- ευρώ,

 ασύρματος,

 θήκη για πιστόλι,

 υδραυλική πρέσα,



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.



Συνελήφθησαν για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

 


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, χειρίστηκαν 4 υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες τακτικής διαδικασίας εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 4 ημεδαπών.

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση διερευνήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι άλλες τρεις υποθέσεις διερευνήθηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, πραγματοποιήθηκε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων.

Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και για την πρώτη υπόθεση εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ για τις άλλες τρεις διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Ακολούθως και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος διαμονής τους όπου πραγματοποιήθηκαν σχετικές έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης ( usb ).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Θέλουν συνάντηση με την Ελλάδα και στέλνουν πλοίο στο Αιγαίο


 

Καμία σοβαρότητα από τον επικίνδυνο δικτάτορα Ερντογάν και την καθεστωτική κυβέρνηση του.

Μόνο ειρήνη στην περιοχή δεν θέλει ο τρελός δικτάτορας και τα βάζει με όλους και όλα, ενώ όπως όλα δείχνουν απομονώνεται και από τις ΗΠΑ.

Υποτίθεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα γίνει η δεύτερη συνάντηση Τουρκίας - Ελλάδας, με την χώρα μας να το σκέφτεται μετά τις αλεπάλληλες προκλήσεις του καθεστώτος που μόνο λύση δεν θέλει.

Δύο μήνες μετά την απόσυρση του Oruc Reis, o δικτάτορας αντί να σοβαρευτεί προκαλεί και πάλι θέλωντας να διαλύσει τα πάντα και όλη την καλή θέληση της Ελλάδας να μπεί τάξη.

Ο δικτάτορας αποφάσισε να στείλει το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» στο Αιγαίο, το πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου.

Και υποτίθεται ότι 5 Μαρτίου είναι η δεύτερη συνάντηση για τις διερευνητικές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας που δεν βλέπουμε να γίνεται γιατί απλά πόσο ακόμα θα ανέχεται η Ελλάδα την τρέλα του δικτάτορα.




Βρετανία: Άνοιξαν τα «ξενοδοχεία καραντίνας» - Η τιμή... 2.000 ευρώ το άτομο για 11 μέρες!

 


Στα «ξενοδοχεία καραντίνας», οι ένοικοι αλλάζουν μόνοι τους τα  σεντόνια και τις πετσέτες... αλλά βγαίνουν για τσιγάρο με συνοδεία

Σε εφαρμογή έχει τεθεί η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από τις 33 χώρες της «κόκκινης λίστας» .

Η Φατιμά, που ταξίδεψε αεροπορικώς από το Ντουμπάι με τα δύο παιδιά της, είναι από τους πρώτους επιβάτες που έχουν ήδη καταλύσει υποχρεωτικά σε «ξενοδοχείο καραντίνας» στη Βρετανία.

Το μέτρο αυτό τίθεται σήμερα σε ισχύ από τις αρχές για όλους όσους ταξιδεύουν από τις 33 χώρες που ανήκουν στις «κόκκινες ζώνες» υψηλού κινδίνου για Covid- 19.

Η ίδια δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»:

«Ξέραμε ότι θα έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο και νομίζω ότι θα έχουμε μια ωραία διαμονή». 

Η μητέρα τω δύο παιδιών υποστήριξε ότι το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου του Χίθροου συνόδευσε την οικογένειά της μέχρι το πούλμαν που θα τους μετέφερε σ' ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας, το «Radisson Blu».

«Πέρασε αρκετός χρόνος για τα διαδικαστικά αλλά μας προσέχουν πολύ καλά», πρόσθεσε η Φατιμά.

Οι ένοικοι των ξενοδοχείων καραντίνας θα πληρώνουν 1.750 λίρες ανά άτομο για 11 διανυκτερεύσεις, επιπλέον 650 λίρες για άτομα άνω των 12 ετών και 325 λίρες για παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 12 ετών.

Δεν θα υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις για παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της διαμονής, οι επισκέπτες θα πρέπει να τρώνε φαγητό σαν κι αυτό που σερβίρουν οι αερπορικές εταιρείες στη διάρκεια του ταξιδιού, ο δίσκος με τα φαγητό θα βρίσκεται έξω από την πόρτα τους, ενώ οι ένοικοι θα αλλάζουν μόνοι τα σεντόνια και τις πετσέτες τους.

Επιπλέον, θα συνοδεύονται από μέλη ασφαλείας εάν θέλουν θα πάρουν καθαρό αέρα ή να βγουν έξω για τσιγάρο .

Δεκάδες επιβάτες έφτασαν σήμερα με πούλμαν στο «Radisson Blu Edwardian», ξενοδοχείο στο Χίθροου από διάφορες χώρες που ανήκουν στη «κόκκινη λίστα» της Covid, όπως τα Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα, τη Ζάμπια και τη Νότιο Αφρική .

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, το ξενοδοχείο προσφέρει ευρύχωρα και ευάερα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα, κλινοσκεπάσματα από αιγυπτιακό βαμβάκι και μαξιλάρια από πούπουλο χήνας . Ωστόσο, οι ένοικοι δεν θα μπορούν να απολαύσουν το σπα ή την επιλογή των τριών εστιατορίων που διαθέτει το ξενοδοχείο.

Τα standard δωμάτια κοστίζουν περίπου 150 λίρες τη βραδιά, ενώ οι superior σουίτες περιλαμβάνουν τη δική τους μηχανή Nespresso.

Καθώς η Φατιμά συνέχισε να μιλάει στους δημοσιογράφους, το προσωπικό ασφαλείας παρενέβη της ζήτησε να μην πει τίποτε άλλο.

Ο επιβάτης που καλείται να μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αγγλία πρέπει να κλείσει από πριν δωμάτιο μέσω ίντερνετ χρησιμοποιώντας ένα κυβερνητικό portal.

Για όσους δεν μπουν σε καραντίνα στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 μέχρι και 10.000 λιρών, ενώ αν κάποιος πει ψέματα σχετικά με το αν βρέθηκε σε χώρα της «κόκκινης λίστας» προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών.

Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα τεστ για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία, με δυο τεστ απαραίτητα στη διαδικασία της καραντίνας. Θα χρειάζεται να κάνουν τεστ την δεύτερη και την όγδοη ημέρα καραντίνας, είτε βρίσκονται σε απομόνωση σε ξενοδοχείο είτε στο σπίτι τους.

Τα τεστ, που διεξάγονται από τον NHS, θα κοστίζουν στους ταξιδιώτες 210 λίρες. Όσοι δεν υποβληθούν σε τεστ αντιμετωπίζουν πρόστιμο 2.000 λιρών.


Πηγή: protothema.gr



Γίνεται επικίνδυνος για όλους ο δικτάτορας Ερντογάν - Αναβιώνουν την οθωμανική αυτοκρατορία

 


Μπαγιάτικος χάρτης πρόκληση του 2009 από το καθεστώς στην Τουρκία, που δείχνει ότι ο δικτάτορας Ερντογάν ότι θυμάται χαίρεται, έχει ξεφύγει καμιά χώρα δεν νιώθει ασφάλεια με τον τρελό δικτάτορα, και γίνεται πολύ επικίνδυνος για όλους.

Από το τηλεοπτικό κανάλι TGRT και στη συνέχεια από άλλα ΜΜΕ του καθεστώτος μέσα όπως το Takvim, Ahaber και Haberler, παρουσιάστηκε ο χάρτης που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και γεωπολιτικών αναλύσεων και ιδρυτής της εταιρείας Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν,  που παρουσιάζει την Τουρκία ως υπερδύναμη έως το 2050.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων, «κόκκινες» εμφανίζονται στον χάρτη του Stratfor: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.