Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Γίνεται επικίνδυνος για όλους ο δικτάτορας Ερντογάν - Αναβιώνουν την οθωμανική αυτοκρατορία

 


Μπαγιάτικος χάρτης πρόκληση του 2009 από το καθεστώς στην Τουρκία, που δείχνει ότι ο δικτάτορας Ερντογάν ότι θυμάται χαίρεται, έχει ξεφύγει καμιά χώρα δεν νιώθει ασφάλεια με τον τρελό δικτάτορα, και γίνεται πολύ επικίνδυνος για όλους.

Από το τηλεοπτικό κανάλι TGRT και στη συνέχεια από άλλα ΜΜΕ του καθεστώτος μέσα όπως το Takvim, Ahaber και Haberler, παρουσιάστηκε ο χάρτης που είχε καταρτίσει ο ιδρυτής της της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών και γεωπολιτικών αναλύσεων και ιδρυτής της εταιρείας Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν,  που παρουσιάζει την Τουρκία ως υπερδύναμη έως το 2050.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, στις χώρες που έως το 2050 η Τουρκία θα ασκεί έντονη επιρροή περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς το Ισραήλ, η Βόρεια Αφρική, ακόμη και περιοχές της Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων, «κόκκινες» εμφανίζονται στον χάρτη του Stratfor: Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αμπχαζία, Λίβανος, Συρία, Υεμένη, Ιράκ, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Λιβύη, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, της περιοχής του Ροστόφ και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου