Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο θρύλος του ροκ εν ρολ Τσακ Μπέρι



O συνθέτης και τραγουδιστής Τσακ Μπέρι, απεβίωσε εχθές σε ηλικία 90 ετών.

Ο Τσακ Μπέρι αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, από το «Maybellene» ως το «Roll Over Beethoven» κι από το «Johnny B. Goode» ως το «Sweet Little Sixteen», τραγούδια που επηρέασαν γενιές ολόκληρες μουσικών.

Γεννημένος την 18η Οκτωβρίου 1926 στο Σεντ Λούις, έμαθε να παίζει κιθάρα σε ρυθμούς τζαζ όταν ήταν παιδί. Έπιασε δουλειά σε κουρείο, παντρεύτηκε, έγινε πατέρας, και συμπλήρωνε το εισόδημά του παίζοντας κιθάρα με μια μπάντα σε κλαμπ, όπου τον ανακάλυψε ο Μάντι Γουότερς, ο θρύλος της μπλουζ, και του πρότεινε να απευθυνθεί σε μια δισκογραφική εταιρεία.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 η επιτυχία του ήταν τεράστια, τα τραγούδια του ακούγονταν παντού, και ο μαύρος καλλιτέχνης είχε γίνει ήρωας της λευκής νεολαίας που το ροκ την είχε συναρπάσει—και αυτό παρότι ο φυλετικός διαχωρισμός στις ΗΠΑ παρέμενε ακόμα κραταιός. Αλλά στην καριέρα του μπήκε φρένο όταν καταδικάστηκε το 1961 σε φυλάκιση δυόμισι χρόνων για μια υπόθεση ηθών: κατηγορήθηκε ότι μετέφερε μια ανήλικη ιθαγενή, μια 14χρονη σερβιτόρα, από μια Πολιτεία σε μια άλλη με «ανήθικους» σκοπούς. Εξέτισε ενάμισι χρόνο.

Για πολλούς, η καταδίκη του Τσακ Μπέρι από ένα σώμα αποκλειστικά λευκών ενόρκων ήταν κάτι σαν προειδοποίηση προς τους Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες.

Αργότερα κατάφερε να γυρίσει σελίδα και να συνεχίσει την καριέρα του, γνωρίζοντας ξανά την επιτυχία με το "My Ding A Ling" (1972). Αλλά είχε κι άλλα προβλήματα με τη δικαιοσύνη -το 1979, καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Ήταν διαβόητος για την απληστία του, τόσο που ο Μικ Τζάγκερ είχε πει κάποτε πως ήταν τόσο «φτηνός» που μετατρεπόταν σε «παρωδία του εαυτού του». Σταδιακά, άρχισε να αποσύρεται.

Την ημέρα που έκλεισε τα 90 όμως, ο Τσακ Μπέρι είχε μια ανακοίνωση να κάνει: ότι τέλειωσε ένα καινούργιο άλμπουμ, το πρώτο έπειτα από 38 χρόνια. Ο δίσκος, που ηχογραφήθηκε σε στούντιο κοντά στο Σεντ Λούις, έχει τον τίτλο «Chuck» και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Ο Τσακ Μπέρι αφιέρωσε τον δίσκο στη σύζυγό του επί εξήντα οκτώ χρόνια, την Τόντι.




Ακτινοβολία στο σπίτι: Κανόνες προστασίας για Wi-Fi, κινητά και ασύρματα



Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.

Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.

Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.

Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση.

Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό

Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.

Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.

Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών που έχουν ενοχοποιηθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εφόσον το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με την επικινδυνότητα των συσκευών καλό θα ήταν να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Κάποιες απλές οδηγίες που αν τις ακολουθήσουμε μπορεί να σώσουν την υγεία μας είναι οι εξής:

-Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)

-Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.

-Προσπαθήστε να μειώσετε γενικά τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.

-Μην έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.

-Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.

-Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)

-Κλείνετε όλες τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ). Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο ρούτερ.

-Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.

-Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμάστε (προστατεύστε ιδίως το κεφάλι σας)

-Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι ενεργός.




Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Οι πανέμορφες γυναίκες του ισραηλινού στρατού! - ΦΩΤΟ



Πανέμορφες, καυτές, Ισραηλινές στρατιωτίνες όπως δεν τις έχετε ξαναδεί! Στο Ισραήλ η στράτευση των γυναικών μπορεί να είναι υποχρεωτική αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι γυναίκες αυτές στερούνται απαραίτητα τη... θηλυκή τους πλευρά. 

Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο στρατός του Ισραήλ ειναι απο τους καλύτερους στον κόσμο και οτι οι γυναίκες στον Ισραηλινό στρατό ειναι ενα σημαντικό κομμάτι για τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Παρακάτω θα δείτε γυναίκες στρατιώτες που ποζάρουν με στολή για το φακό της Mayan Toledano σε μια τελείως διαφορετική φωτογράφηση, μακριά από το σκηνικό του πολέμου καθώς επίσης και μοναδικές φωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκαν στο thechive.com και απεικονίζουν τις στιγμές των ισραηλινών  γυναικών στο στρατό. 

Δείτε τις θηλυκές, σέξι αλλά και δυναμικές στρατιωτίνες: 

Φωτογραφίες από τη συλλογή της Mayan Toledano





Φωτογραφίες Ισραηλινών στρατιωτίνων από τις στιγμές τους στο στρατό όπως δημοσιεύτηκαν στο thechive.com











Πηγή : onalert.gr


Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017»




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017».



Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “FoodExpo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά. 

 Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα. Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης. 

 Για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες. 

 Συγχαρητήρια και πάλι στους διοργανωτές της “Food Expo”, εύχομαι καλή επιτυχία και εύχομαι του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες».







video  :




Τραμπ-Μέρκελ: Πρώτα δεν της έδωσε το χέρι, τώρα ζητά τα... λεφτά των Γερμανών




Η Γερμανία χρωστά τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την προστασία που προσφέρουν στη Γερμανία, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος και δεν ξέχασε να επιτεθεί στα... fake news για όσα μεταδόθηκαν σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας

Πριν καλά καλά ξημερώσει η επομένη της... «επεισοδιακής» συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος ανέβασε στο Twitter το σχόλιο του για τον σάλο που προέκυψε. 

Οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυψαν την χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν την αμήχανη στιγμή τους μπροστά στις κάμερες, όταν ο Τραμπ αρνήθηκε να κάνει χειραψία με την Καγκελάριο, παρ' ότι εκείνη φαίνεται ακόμα και να του το ζητάει. 

Πάντως, εκτός από το... αγαπημένο του θέμα, τα fake news, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως την Γερμανία πως δεν πληρώνει αυτά που πρέπει στο NATO, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί «να πληρώνουν την άμυνά της», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

«Παρά όσα έχετε ακούσει από τα FAKE NEWS (σσ ψεύτικες ειδήσεις), είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Παρόλα αυτά, η Γερμανία χρωστάει...», έγραψε ο πρόεδρος στο πρώτο του tweet, για να ακολουθήσει η συνέχεια μερικά λεπτά αργότερα: «τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείας πρέπει να πληρωθούν με περισσότερα χρήματα για την πανίσχυρη και πανάκριβη άμυνα που προσφέρουν στην Γερμανία!».



Βίντεο: Η Μέρκελ ήθελε χειραψία, ο Τραμπ την αγνόησε επιδεικτικά!


Αν και χαιρετήθηκαν θερμά κατά την άφιξη της καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ απαξίωσε την Μέρκελ, όταν τους ζητήθηκε να κάνουν την καθιερωμένη για τους φωτογράφους χειραψία μέσα στο Οβάλ Γραφείο - Τι δήλωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου 

Το πρώτο, «ιστορικό» τετ-α-τετ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί σχεδόν με «κομμένη την ανάσα».

Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η υποδοχή της «σιδηράς κυρίας» του Βερολίνου στον Λευκό Οίκο ήταν ιδιαιτέρως θερμή, ενώ τα χαμόγελα έδωσαν και πήραν ανάμεσα στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, σε μια εμφανή προσπάθεια να «σπάσουν τον πάγο» -τουλάχιστον ενώπιον των φωτογράφων, διότι, εάν όντως... έσπασε, θα το μάθουμε 


Μέσα στο Οβάλ Γραφείο, ωστόσο, την ώρα που οι δυο τους κάθονταν δίπλα-δίπλα και όταν ένας φωτογράφος ρώτησε αν θα κάνουν χειραψία, για να βγουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες για την επίσημη συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγνόησε επιδεικτικά την καγκελάριο.

«Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια;» ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν της απάντησε, κοιτάζοντας ανέκφραστος προς τους φωτογράφους και τις κάμερες, αλλά και την... απαξίωσε πλήρως, χωρίς καν να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά της.

Η Μέρκελ, αμήχανη, έκανε μια γκριμάτσα και έγειρε στην πλάτη της πολυθρόνας.

Δείτε εδώ την... αμήχανη στιγμή ανάμεσα σε Μέρκελ και Τραμπ


Η κοινή συνέντευξη Τύπου

Μετά τις συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο, Τραμπ και Μέρκελ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου. Σε αυτήν, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν πιστεύει στον απομονωτισμό», αλλά είναι υποστηρικτής ενός «δίκαιου» εμπορίου.

«Δεν είμαι απομονωτιστής, είμαι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου, αλλά επίσης και του δίκαιου εμπορίου και το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα» όσον αφορά στο χρέος και τα ελλείμματα, υποστήριξε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι αναμένει οι ΗΠΑ να τα πάνε «εξαιρετικά καλά»στις εμπορικές σχέσεις τους με τη Γερμανία.

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν τους ιστορικούς θεσμούς, αλλά επέμεινε ότι οι άλλες χώρες θα πρέπει να συνεισφέρουν, για να στηρίξουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ευχαρίστησε μάλιστα την Άνγκελα Μέρκελ «για τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης για την αύξηση των αμυντικών δαπανών», ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στο 2%.

Από την πλευρά της, θετικές χαρακτήρισε τις πρώτες συνομιλίες επί σειράς θεμάτων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ζητημάτων στα οποία θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά... Είχαμε μια πολύ καλή πρώτη ανταλλαγή απόψεων» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν σύντομα οι συνομιλίες.

Πάντως, την παράσταση «έκλεψαν» δύο ατάκες, μια της Άνγκελα Μέρκελ, και η άλλη του Ντόναλντ Τραμπ. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε με νόημα ότι είναι «πολύ καλύτερο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, όχι ο ένας για τον άλλον», με αφορμή τις επιθετικές αναφορές του Τραμπ στο πρόσωπό της παλαιότερα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Μπορεί να έχουμε κάτι κοινό, ίσως, για τις υποκλοπές», με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι η CIA παρακολουθούσε την καγκελαρία.


Στόχος της, σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, δεν θα είναι να «νουθετήσει» τον Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα που σχετίζονται με τις πολιτικές επιλογές του για τα εσωτερικά των ΗΠΑ, αλλά θα εστιάσει κατά κύριο λόγο σε θέματα διεθνούς εμπορίου, επιμένοντας στο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ, για να ευημερούν, χρειάζονται τη Γερμανία και την ΕΕ και οι τελευταίες χρειάζονται τις ΗΠΑ για τον ίδιο λόγο.

Για να το πετύχει αυτό, η καγκελάριος έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρει μαζί της στη σημερινή συνάντηση τους επικεφαλής μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων, όπως της Siemens και της BMW, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στοιχεία για το πόσο έχουν ωφελήσει την αμερικανική οικονομία οι άμεσες επενδύσεις που έχουν κάνει στις ΗΠΑ. 

Πιο συγκεκριμένα, θα υπενθυμίσουν στον κ. Τραμπ ότι οι γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει 271 δισεκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ, ότι απασχολούν περίπου 750.000 Αμερικανούς και ότι μόνο η BMW έχει κατασκευάσει περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στη Νότια Καρολίνα, το μεγαλύτερό της παγκοσμίως.


Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, από την άλλη, ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη καταλήξει στην οριστική του θέση για την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αντικείμενο δύσκολης διαπραγμάτευσης από το 2013 και στην οποία ήταν προσηλωμένος ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. 

Άλλο σημείο τριβής θα είναι το κλίμα, το οποίο η Γερμανία εννοεί να καταστήσει κεντρικό θέμα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), της οποίας θα προεδρεύει, στο Αμβούργο, τον Ιούλιο.


Στο σχέδιο προϋπολογισμού που παρουσίασε χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: σε εθνικό όπως και σε διεθνές επίπεδο θα προχωρήσει σε περικοπές στο σύνολο των πόρων που είναι αφιερωμένοι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται επίσης να επιμείνει στο θέμα της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών των εταίρων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Το Βερολίνο, που δαπανά 1,2% του ΑΕΠ του για την άμυνα, συμφωνεί σε μία σταδιακή αύξηση μέχρι το 2% των αμυντικών δαπανών, αλλά η πολιτική συζήτηση για το θέμα του χρονοδιαγράμματος παραμένει πολύ έντονη στη Γερμανία.


Πηγή : protothema.gr


Εκτός μειώσεων οι συντάξεις βουλευτών και αιρετών στους ΟΤΑ



Παράθυρο εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αλλά και τις συντάξεις αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387.

Η μη ρητή υπαγωγή τους στις νέες ρυθμίσεις και το κενό νόμου που υπάρχει οδηγεί σε εξαίρεση από... την πίσω πόρτα για τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των υπολοίπων συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ήδη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με νομική αναφορά του που έστειλε πρόσφατα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ισχυρίζεται ότι ο νόμος 4387/2016 δεν αφορά στις βουλευτικές συντάξεις για τον απλό λόγο ότι δεν αναφέρει πουθενά τίποτε για τον τρόπο υπολογισμού, επανυπολογισμού και πολύ περισσότερο για το αν υπάγονται στα πρόσωπα που μπαίνουν στον ΕΦΚΑ.

Ανεξάρτητα από τις απόψεις αυτές, όμως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, καθώς, αρμόδια νυν και πρώην στελέχη στις συντάξεις του Δημοσίου παραδέχονται σήμερα ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ρυθμίζει τι θα ισχύσει και τι όχι σχετικά με τις συντάξεις των αιρετών, γιατί δεν τους περιλαμβάνει σε κανένα άρθρο και πολύ περισσότερο στα άρθρα που αφορούν στο Δημόσιο.

Το άρθρο 4 του νόμου στην παράγραφο 1 αναφέρει ποια είναι τα πρόσωπα που διέπονται από το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ. Απαριθμούνται, λοιπόν, όλες οι κατηγορίες, πλην μίας: των αιρετών της Βουλής και των ΟΤΑ, Α’ και Β’ βαθμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 αναφέρει ότι από 1/1/2017 υπάγονται στον ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη και οι συντάξεις τους κανονίζονται και καταβάλλονται
με βάση τις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου τα παρακάτω πρόσωπα:

Οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου.

Οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής (σ.σ.: λειτουργοί Βουλής είναι το επιστημονικό προσωπικό Κοινοβουλίου), των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμίδας.
Οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στα πρόσωπα του Δημοσίου που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και θα διέπονται συνταξιοδοτικά από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου δεν αναφέρεται τίποτε για τους αιρετούς της Βουλής και των ΟΤΑ. Οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες δεν περιλαμβάνονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 4, που είναι η βασική διάταξη η οποία διέπει το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.

Η παράβλεψη αυτή, σκόπιμα ή όχι μένει να αποδειχθεί, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό νόμου, που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο εξαίρεσης των βουλευτικών συντάξεων από τις ρυθμίσεις του νόμου. Ουδείς γνωρίζει σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο (υπουργείο Οικονομικών) αν η εθνική και η ανταποδοτική σύνταξη θα εφαρμοστούν και με ποιον τρόπο ειδικά για τους αιρετούς, όπως και αν θα πρέπει να επανυπολογιστούν και να μειωθούν οι αποδοχές όσων λαμβάνουν ήδη βουλευτική σύνταξη ή σύνταξη δημάρχου, αντιδημάρχου, νομάρχη κ.λπ.




Πηγή:  iefimerida.gr 


Κράζουν και γιουχάρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου τα βρούν



Οι Έλληνες πολίτες είναι δεδομένο ότι δεν τους αντέχουν και τώρα δεν τους αντέχουν ούτε οι ίδιοι οι σύντροφοι τους πρώην και νυν.

Γιουχαρίσματα εχθές Σάββατο στην Καλαμάτα και τα Τρίκαλα, περιοχές που επισκέφθηκαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Καλαμάτα υπήρξε μεγάλη ένταση κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, όταν μέλη του ΠΑΜΕ θέλησαν να τον συναντήσουν αλλά δεν επετράπη η είσοδος σε όλους.

Ιδιαίτερη εικόνα ήταν ο διαπληκτισμός μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα με καθηγήτρια.

Στα Τρίκαλα κακοπέρασε η αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου καθώς την περίμεναν πολίτες με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.






Αεροδρόμιο Ορλί: Ριζοσπαστικοποιημένος και γνωστός στις αρχές ο νεκρός δράστης



Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλεάς νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε το γεγονός και προσέθεσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Πρόκειται για τον Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλο υπήκοο, 39 ετών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ένοπλη ληστεία. Στο ποινικό μητρώο του είχε επίσης άλλες κατηγορίες για εννιά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου ενώ του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το 2015 είχε μπει στο στόχαστρο μιας έρευνας γιατί θεωρήθηκε ότι είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί», όμως τότε δεν βρέθηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Ο πατέρας και ο αδελφός του τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ «χαιρέτισε το θάρρος» των αστυνομικών και των στρατιωτικών απέναντι σε ένα «ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο».

Ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Ορλί είχε τραυματίσει έναν αστυνομικό με πιστόλι νωρίτερα το πρωί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο ταυτότητας σε ένα άλλο σημείο του Παρισιού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του νότιου τερματικού σταθμού στη ζώνη για το κοινό, ακριβώς πριν από τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εισαγγελικών αρχών του Παρισίου, ο δράστης λίγο πριν την επίθεση φώναξε: «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ» και «Θα έχουμε νεκρούς».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των στρατιωτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, ο Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ έβαλε το αεροβόλο πιστόλι που κρατούσε στο κεφάλι μιας στρατιωτίνας και φώναξε στους συναδέλφους της: «Κάτω τα όπλα σας. Σηκώστε τα χέρια στο κεφάλι. Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα έχουμε νεκρούς».

Μετά τον πυροβολισμό το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες και αρκετές πτήσεις εκτρέπονταν προς το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος εκρηκτικών.

Αποκατάσταση της λειτουργίας του αεροδρομίου

Οι δύο τερματικοί σταθμοί –ο νότιος και ο δυτικός– του αεροδρομίου Ορλί άνοιξαν και πάλι μετά τη διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας λόγω της επίθεσης, ανέφερε η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP) και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Η κυκλοφορία επαναλήφθηκε το απόγευμα τόσο για τις αναχωρήσεις όσο και για τις αφίξεις στο Ορλί-Νότια που είχε κλείσει μετά την επίθεση.

Πριν από μερικές ώρες είχε επαναληφθεί η κυκλοφορία στο Ορλί-Δυτικά, στον άλλο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. «Πρόκειται για μια σταδιακή επανάληψη [της κυκλοφορίας», διευκρίνισε ωστόσο μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Ερό, εκπρόσωπος της DGAC.

Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.



(ΑΠΕ - ΜΠΕ / REUTERS)
Πηγή : kathimerini.gr


Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες

Πηγή foto: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι προσπαθεί για άλλη μια φορά να εξαπατήσει τους Έλληνες, κάτι στο οποίο, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσει η ΝΔ.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι "η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο του πακέτου των μέτρων" και εξήγησε ότι "τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί μετά το 2018".

Για την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι στηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά ότι "μετά τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, μετά τις «ηρωικές διαπραγματεύσεις» που κατέληξαν σε υπερφορολόγηση των πάντων και περικοπές συντάξεων, αυτή η ρητορική πέφτει στο κενό, για να μην πω ότι ακούγεται γελοία".

Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Παραπολιτικά υποστηρίζει ότι "το χέρι της συναίνεσης η ΝΔ το έδωσε στον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο κ. Τσίπρας επέλεξε από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τον όμοιό του σε λαϊκισμό κ. Καμμένο για να κάνει κυβέρνηση". "Η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ελλείψει πολιτικής πρότασης επενδύει στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας", προσθέτει.

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι "ήταν ο πρώτος που μίλησε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Αυτό επανέλαβε και στο κ. Σοϊμπλε και σας διαβεβαιώνω ότι βρήκε ευήκοα ώτα".

Σε ερώτηση για τον αν η ρητορική και οι διαρροές του υπουργού ΄Αμυνας θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα τονίζει ότι "παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Άμυνας να ασκεί εξωτερική πολιτική και αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό. Στην περίπτωση δε που έχουμε να κάνουμε με ασόβαρους και ανεύθυνους ανθρώπους αυτό γίνεται επικίνδυνο για τη χώρα" και διευκρινίζει ότι "ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή. Είναι ακριβώς στον αντίποδα, καθώς βάζει πάνω από όλα την καρέκλα και όχι τη χώρα".

Τέλος αναφορικά με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου δηλώνει πως "δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα με πραγματική ανάπτυξη η οποία δεν διαψεύσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ".



Πηγή : Cnn.gr


Πρώτη με μεγάλη διαφορά 16,2% η Νέα Δημοκρατία σε νέα Δημοσκόπηση της Marc



Δημοσκόπηση της Marc δίνει σταθερή πρωτιά στη ΝΔ με 31,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται με ποσοστό 15%..

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό της Κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    ΝΔ 31,2%
    ΣΥΡΙΖΑ 15%
    ΚΚΕ 7,1%
    ΧΑ 7%
    Δημοκρατική Συμπαράταξη 6%

Σημειώνεται ότι  η δυσαρέσκεια των ίδιων των ψηφοφόρων και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφική πολιτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έντονα.


Πάνω από 6.000 τραπεζικές κατασχέσεις την ημέρα ζητά ο ΕΦΚΑ



Την άμεση αύξηση του ημερήσιου ορίου ηλεκτρονικών κατασχετηρίων ανά τράπεζα τουλάχιστον στο επίπεδο των 6.000 ζητά ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης σε βάρος οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα   με υπηρεσιακό έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών.

Ο ΕΦΚΑ ετοιμάζει νέα "επιδρομή" σε βάρος των οφειλετών των Ταμείων, την ίδια στιγμή που  η εισπραξιμότητα του ασφαλιστικού χαρατσιού στους επαγγελματίες μετά βίας ξεπερνά το 50% παρά τις δύο παρατάσεις τις οποίες έχει δώσει ο ΕΦΚΑ έως σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο,  το Υπ. Εργασίας ετοιμάζεται να "τιμωρήσει" τους επαγγελματίες οι οποίοι όχι μόνο χρωστούσαν στα Ταμεία μέχρι τέλος του 2016, αλλά και αδυνατούν να καταβάλλουν τις νέες εισφορές που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου με βάση το συνεχώς μειούμενο εισόδημα τους από τις αρχές του 2017, δημιουργώντας νέα χρέη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακαλέξης, στο έγγραφο το οποίο απέστειλε στο ΚΕΑΟ,  θεωρεί πως "το συστημικό όριο αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων που ισχύει για την παραγωγική λειτουργία του κόμβου ΚΕΑΟ, θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα 1500 ηλεκτρονικά κατασχετήρια ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά εργάσιμη μέρα".

Δεδομένου, σήμερα στην Ελλάδα, λειτουργούν τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες, τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα πρέπει  να ανέλθουν σε τουλάχιστον 6.000 ημερησίως, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το έγγραφο του κ. Μπακαλέξη.

Ο κ. Μπακαλέξης κατέληξε στη συγκεκριμένη εντολή, δεδομένου ότι "με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των οφειλετών που καλείται να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 1.500.000", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Η αύξηση αυτή των οφειλετών, τους οποίους πρέπει να διαχειριστεί το ΚΕΑΟ οφείλεται στο ότι " βάσει της Υπουργικής Απόφασης" της 30/12/2016, "από 1/1/2017 στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης (σ.σ. κατά την 30/12/2016) δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης".

Ωστόσο, στο παραπάνω έγγραφο δεν διευκρινίζεται το αν ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα "τρέξουν" και σε βάρος όσων χρωστούν έως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, είχε πρόσφατα δηλώσει από το βήμα της Βουλής πως "δεν πρόκειται" να γίνει καμία κατάσχεση από το ΚΕΑΟ για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη εργοδοτών, αυταπασχολούμενων και αγροτών προς τα ταμεία ανέρχονται συνολικά σε 31 δις. ευρώ. Τα 17,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 13,5 δις. ευρώ αφορούν χρέη έως 5.000 ευρώ. Τα χρέη έως 5.000 ευρώ ήταν τα μόνα, τα οποία είχαν "εγγραφεί" έως 29/12/2016 στο ΚΕΑΟ. Από 30/12/2016,όμως, "εγγράφηκαν" στο ΚΕΑΟ και τα χρέη έως 5.000 ευρώ.



Του Δημήτρη Κατσαγάνη 
Πηγή: capital.gr