Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η Γερμανία ξεφτιλίζεται προστατεύοντας τον δικτάτορα Ερντογάν και αυτός εκμεταλλεύεται την ανοχή

 


Η Γερμανία λόγω της κακής προϊστορίας που έχει με την Τουρκία από την εποχή του Χίτλερ και την μεταξύ τους συμμαχία, επιμένει στην διαμεσολαβητική προσπάθεια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών και παρά τις προκλήσεις του καθεστώτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Ο κ. Μπούργκερ προκλητικά έκανε ότι δεν ήξερε, σχετικά με το νέο παράνομο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο το καθεστώς, και διευκρίνισε δήθεν ότι το γνωρίζει, μόνο από τα ΜΜΕ.

Οι Τούρκοι καθστωτικοί βλέποντας την ανοχή των Ευρωπαίων και ειδικά τον παλαιών επί Χίτλερ συμμάχων τους, συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτή την φορά ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμεζ, δήλωσε πως εάν οι σεισμικές έρευνες εντοπίσουν  κοιτάσματα φυσικού αερίου η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, απέναντι από το Καστελλόριζο.

«Αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διαμήνυσε ο Ντονμέζ και πρόσθεσε: «συνεχίζουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο. Πρώτα βγάζουμε την ακτινογραφία της περιοχής και μετά κάνουμε γεωτρήσεις. Κάνουμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που βλέπουμε ροή αερίου. Έχουμε σεισμικές έρευνες σε δική μας περιοχή απέναντι από το Κας. Μετά την εξέταση των δεδομένων και αν βρούμε πιθανότητες, τότε θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας να κάνουμε γεωτρήσεις».

Σε ερώτηση για το «Yavuz» στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως «το Yavuz, όπως κάθε πλοίο, επιστρέφει στο λιμάνι για συντήρηση μετά από τις ώρες λειτουργίας. Γίνονται παρεξηγήσεις επειδή γίνονται παράλληλες διπλωματικές ενέργειες. Όμως όταν τελειώσει η συντήρηση, το Yavuz θα επιστρέψει και πάλι στην περιοχή των καθηκόντων του».



Παρουσία του Πρωθυπουργού τα εγκαίνια των 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σωτηρία

 

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στα εγκαίνια των 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάστηκαν σε έναν εξ’ ολοκλήρου νέο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος και Νοσημάτων Σωτηρία. Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο μόλις δύο μηνών αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές».


Σε συνομιλία που είχε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Πρωθυπουργός είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους» για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν και για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι σε κάθε βήμα θα στέκεται δίπλα τους. Μετά τον αγιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου, την Διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής Αντωνία Κουτσούκου και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια της νέας ΜΕΘ Φωτεινή Αντωνιάδου.
«Δίνετε 24 ώρες το 24ωρο τη μάχη με το θάνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σώζετε ανθρώπινες ζωές, όπως το κάνετε κάθε μέρα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η συνολική αναβάθμιση του συστήματος Υγείας θα συνδυαστεί με «προσλήψεις όσες και όπου χρειάζονται» δίνοντας έμφαση «πρωτίστως στο νοσηλευτικό προσωπικό γιατί ξέρουμε πού υπάρχουν αδυναμίες».


Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι επέλεξε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να φέρει το ευρωπαϊκό του γραφείο για την ποιότητα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Αυτό μας κάνει περήφανους και θεωρώ ότι θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα της δουλειάς μας».


«Μόνιμη παρακαταθήκη οι νέες ΜΕΘ, οριστικό τέλος στην πολιτική παρέμβαση για ένα κρεβάτι εντατικής»


Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έργο «μόνιμη παρακαταθήκη για το σύστημα υγείας, η οποία θα μας συνοδεύει και όταν θα έχουμε τελειώσει με τον COVID» και πρόσθεσε: «Δεν είναι εξάλλου τα μονά κρεβάτια εντατικής τα οποία ετοιμάζει το Υπουργείο, με τη συνδρομή και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζονται πολλά κρεβάτια σε πολλά νοσοκομεία ενώ και άλλοι δωρητές έχουν σπεύσει να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά βέβαια οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε όλοι το Σύστημα Υγείας θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις. Και είναι μία μεγάλη ανακούφιση για όλους μας ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε σημαντικά αυξημένο αριθμό εντατικών κρεβατιών τα οποία σε πρώτη φάση θα τεθούν στη μάχη αντιμετώπισης του COVID και βέβαια όταν τελειώσουμε πια με τον COVID θα είναι στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να τελειώσει μία και καλή αυτό το οποίο νομίζω όλους μας, μας έχει ταλανίσει, όσοι δηλαδή κατά καιρούς έχουμε ασκήσει εκτελεστική εξουσία, να πρέπει κάποιος να ζητά πολιτική παρέμβαση για να βρει θέση σε ένα κρεβάτι εντατικής. Νομίζω ότι δίνουμε όλοι εδώ, όλα τα κόμματα ακόμα μία δέσμευση ότι αυτό θα τελειώσει και πρέπει να τελειώσει και η Ελλάδα θα φτάσει πολύ σύντομα να έχει αριθμό εντατικών κρεβατιών και προσωπικό που θα το υποστηρίζει. Δεν είναι μόνο οι υποδομές, πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι οι οποίοι σώζουν ζωές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης και αυτή η δέσμευση της κυβέρνησης θα γίνει πράξη. Και βέβαια το δικό σας καθήκον και θέλω στο πρόσωπό σας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους. Στις εντατικές είχαμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το έργο τους, να τους ανταμείψουμε και ηθικά και οικονομικά στο δικό σας πρόσωπο ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε και τη νέα γενιά των γιατρών και των νοσηλευτών, να μεταλαμπαδεύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία την οποία έχετε διότι εσείς 24 ώρες το 24ωρο δίνετε τη μάχη με το θάνατο και δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σώζετε ανθρώπινες ζωές όπως το κάνετε κάθε μέρα. Οπότε στο πρόσωπό σας και όλων των εργαζομένων, κυρίως στις εντατικές, των γιατρών, των νοσηλευτών, του υποστηρικτικού προσωπικού, των κυρίων και των κυριών που καθαρίζουν και κρατούν τις εντατικές στο επίπεδο της αποστείρωσης που απαιτείται για να κάνετε με ασφάλεια τη δουλειά σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ».


Παρόντες στην τελετή και τον αγιασμό ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.


Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στη νέα μονάδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης.



Επτά οι μαθητές που κρατούνται στην ΓΑΔΑ γιατί πετούσαν πέτρες και μολότοφ

 


Επτά είναι οι μαθητές που κρατούνταν από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ και σήμερα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και όχι μόνο ο 14χρονος Βαγγέλης για τον οποίο έχει γίνει θέμα η σύλληψη του.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές συνελήφθησαν αφού συμμετείχαν το συλλαλητήριο στις 15 Οκτωβρίου, η αστυνομία υποστηρίζει πως πετούσαν πέτρες και μολότοφ και η ρίψη μολότοφ είναι κακούργημα ανεξάρτητα σε ποια ηλικία την πετάς.

Η μητέρα του 14χρονου συγκροτημένη και χωρίς υπερβολές, υποστηρίζει πως συμμετείχε ο μικρός στην πορεία και συγκεκριμένα στο “μπλοκ” των 100 ατόμων, που κάποιοι από τους οποίους συμμετείχαν σε επεισόδια και έκαναν ρίψη μολότοφ, όμως ο 14χρονος δεν είχε ανάμιξη.

«Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, εκεί που βρέθηκε» ανέφερε η μητέρα του παιδιού, συμπληρώνοντας πως θέλει να γυρίσει το παιδί στο σπίτι του.

«Πλέον, λόγω Covid, δεν υπάρχει δυνατότητα σε καμία μάνα να δει το παιδί της» πρόσθεσε.



Πρόταση σοκ από την εισαγγελέα! Ζητεί αναστολή ποινής σχεδόν για όλους τους Χρυσαυγήτες πλην Ρουπακιά

 



Εισήγηση προκειμένου να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η εισαγγελέας είπε :«Δεν είναι ύποπτοι φυγής εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην των Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, Αλεξόπουλου και Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις. Οι κατηγορούμενοι δεν εξετράπησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους». 



Εγκύκλιος Αρείου Πάγου : Συλλήψεις και αυτόφωρο για την κακοποίηση των ζώων

 



Ο υπουργός Μάκης Βορίδης εξήγγειλε προχθές αυστηροποίηση της νομοθεσίας με μετατροπή του αδικήματος για την κακοποίηση των ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή με εγκύκλιό της, την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς σε όλη την χώρα, τους επισημαίνει την ανάγκη άμεσης εποπτείας για την τήρηση του νόμου σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, σκληρής συμπεριφοράς,  απαξιωτικής αντιμετώπισης των ζώων, ζητώντας να κινείται η άμεσα αυτόφωρη διαδικασία. Παραγγέλλει επίσης στους εισαγγελείς να κινητοποιούν τις αστυνομικές αρχές για την τήρηση του νόμου και τη σύλληψη των δραστών σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Η εγκύκλιος.

ΘΕΜΑ : Ζητήματα σχετικά με την προστασία των ζώων

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου, ως αρμόδιας για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπεύθυνων Εισαγγελέων, σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, προστασίας δημοσίων κτημάτων, ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων και προστασίας ζώων, αλλά και με αφορμή του ότι σημειώνονται κατά καιρούς και πρόσφατα, πράξεις κακοποίησης και βασανισμού ζώων, σας υπενθυμίζω την τήρηση προηγούμενων σχετικών εγκυκλίων μας με αριθμ. 8/2013, 4/2014 και 2/2020 και σας επισημαίνω τα ακόλουθα :

Να επιμελείσθε για την τήρηση των διατάξεων του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει, δίνοντας σχετικές παραγγελίες στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, να εντείνουν τις ενέργειες τους και την προσοχή τους, για την διαπίστωση συμπεριφορών εκ μέρους των πολιτών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του ως άνω νόμου, να επιλαμβάνονται άμεσα και να ενεργούν επειγόντως, όταν περιέρχονται σε αυτούς αναφορές, μηνύσεις, πληροφορίες .αναρτήσεις στο διαδίκτυο , καταγγελίες κ.λ.π., για παραβάσεις των διατάξεων του ως άνω νόμου και ιδιαιτέρως για περιπτώσεις βασανισμού και κακοποίησης ζώων και για περιπτώσεις μη τήρησης των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, που ορίζονται στο άρθρο 5 του ως άνω νόμου, και ειδικά που αφορούν την μη τήρηση των κανόνων ευζωίας του ζώου, όπως περιγράφονται στην περίπτωση β’ του άρθρου 1 του ως άνω νόμου.

Επίσης να παραγγείλετε στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να σας ενημερώνουν, για τις διαπιστώσεις και τις ενέργειές τους και να ζητούν σε περίπτωση ανάγκης την συνδρομή σας.

Οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών θα πρέπει να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία (άρθρ.417 επ. Κ.Π.Δ.), εφόσον συντρέχουν οι όροι, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, που προβλέπονται στο άρθρο 16 του ως άνω νόμου, ειδικά περιπτώσεις βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, ιδίως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη και ακρωτηριασμός.

Να επιστήσετε την προσοχή, στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων της περιφέρειάς σας, για την τήρηση των υποχρεώσεών τους, για την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως αυτές ειδικότερα ορίζονται στο άρθρο 9 του ως άνω νόμου.

Επίσης να θέτετε σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 του άρθρου 19 του ως άνω νόμου, σχετικά με την αρμοδιότητά σας, εφ’ όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή κατόπιν εντολής σας, να αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά το ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας, από την κατοχή του παραβάτη των διατάξεων του άρθρου 5 παράγραφ. 1 περιπτώσεις α’, β’ και γ’ και του άρθρου 16 του ίδιου νόμου και το ζώο να παραδίνεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενη φιλοζωική εταιρεία ή σωματείο. Αν δε η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκάλεσε ιδιαίτερο πόνο ή φόβο στο ζώο, την οριστική αφαίρεση και με διάταξή σας, να απαγορεύετε την απόκτηση άλλου ζώου από τον παραβάτη. Εφόσον δε κρίνετε σκόπιμο, όταν επιλαμβάνεσθε δημοσιεύματος ή καταγγελίας, με επιτόπια αυτοψία, να διαπιστώνετε τις συνθήκες, που επικρατούν σε οποιοδήποτε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ή εκτροφείο και αν αυτές δεν είναι σύμφωνες με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 του ως άνω νόμου και στις ειδικές διατάξεις, που διέπουν τη λειτουργία τους, με προσωρινή διάταξή σας, να καθορίζετε τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου ή εκτροφείου και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να συμμορφωθεί.

Επισημαίνεται δε η σημασία και η σοβαρότητα των ως άνω θεμάτων που αφορούν στην προστασία των ζώων και η ιδιαίτερη επιμέλεια των αρμοδίων αρχών, για την αποτροπή περιπτώσεων κακοποίησης και βασανισμού ζώων, δεδομένου ότι συνδέεται η εκδήλωση αυτών των φαινομένων άμεσα και με την γενικότερη εκδήλωση εγκληματικότητας, αφού η σχέση κακοποίησης ζώων ειδικά με την παιδική κακοποίηση και όχι μόνο, είναι γνωστή και τεκμηριωμένη, από αρκετά χρόνια. Ειδικά στις ΗΠΑ τα εγκλήματα κατά των ζώων διερευνούνται με μεγάλη προσοχή και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο ανίχνευσης κακοποίησης παιδιών και άλλων ευάλωτων ατόμων. Εξάλλου τα σχετικά θέματα αναφέρθηκαν σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Κύκλος βίας – Παιδική κακοποίηση» που οργάνωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από κοινού με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία στις 26 – 28 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ανώτατοι Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Αξιωματικοί της Αστυνομίας Πολιτειών των ΗΠΑ.

Τέλος να μας ενημερώνετε για παραβάσεις του ως άνω νόμου κατά τα παραπάνω αναφερόμενα και ιδιαίτερα για πράξεις κακοποίησης και βασανισμού ζώων στην περιφέρεια αρμοδιότητας σας και για τις ενέργειές σας.





Το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τον «πόλεμο» στη Σαουδική Αραβία

 



Eκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές της εξτρεμιστικής οργάνωσης να στοχοθετήσουν δυτικούς πολίτες, πετρελαιαγωγούς και υποδομές στη Σαουδική Αραβία.
«Ξεκινήστε…»
«Οι στόχοι είναι άφθονοι… Ξεκινήστε πλήττοντας και καταστρέφοντας αγωγούς πετρελαίου, εργοστάσια και εγκαταστάσεις που αποτελούν την πηγή (εισοδήματος) της τυραννικής κυβέρνησης» ανέφερε ο Αμπου Χάμζα αλ Κουράσι σε ηχογραφημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στο δίκτυο της οργάνωσης στο Telegram.
Σύμφωνα με αυτόν τον εκπρόσωπο, η Σαουδική Αραβία στήριξε την εξομάλυνση των σχέσεων του αραβικού κόσμου με το Ισραήλ ανοίγοντας τον εναέριο χώρο της για πτήσεις από το Ισραήλ προς γειτονικές χώρες του Κόλπου.
Οι σχέσεις με το Ισραήλ
Οι απειλές αυτές εκτοξεύονται εβδομάδες αφότου το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.
Το ΙΚ θεωρεί ότι με την ενέργειά τους αυτήν οι δύο χώρες πρόδωσαν το Ισλάμ.


Πηγή: ΑΠΕ

in.gr



Το Politico υποκλίνεται στην Ελλάδα: «Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

 


Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκει το Politico σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, και συγκρίνει τις πρακτικές που ακολούθησαν Ευρωπαίοι ηγέτες.
«Η Ελλάδα της καρδιάς μας», γράφει το Politico σε άρθρο του με τίτλο: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αξιολογούνται για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον νέο κορωνοϊό».
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι “υπό την επιδέξια διοίκηση” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επετεύχθη να διατηρηθεί ο νέος κορωνοϊός υπό έλεγχο παρά τις έκτακτες καταστάσεις της τουρκικής προκλητικότητας και της προσφυγικής κρίσης.
«Σε όλη την Ευρώπη, οι ηγέτες αγωνίστηκαν κατά ενός δεινού και αδυσώπητου εχθρού», ξεκινάει το άρθρο του το Politico.
«Ωστόσο τώρα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι η COVID-19 δεν είναι ένα αστείο θέμα, πόσο μάλλον ότι δεν είναι “κάτι σαν τη γρίπη”, όπως επέμενε για καιρό ένας διακεκριμένος Αμερικανός πολιτικός (έως ότου κόλλησε),» προσθέτει.
«Έπειτα από επτά μήνες πανδημίας –ακριβώς τη στιγμή του δεύτερου κύματος που όλοι ελπίζαμε ότι δεν θα ερχόταν, αν και ξέραμε ότι είναι αναπόφευκτο– οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει πολύ πιο έμπειροι σχετικά με το πως να χειριστούν την κρίση» προσθέτει το Politico στο άρθρο του αυτό, στο οποίο κάνει μια αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως «καμία χώρα δεν έδειχνε να βρίσκεται σε ιδανικότερη θέση για να την κατατροπώσει η COVID-19 από την Ελλάδα. Η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την ύφεση που υπέστη στη διάρκεια της κρίσης χρέους, έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη –πολύ ευάλωτο στις πιο σοβαρές επιπτώσεις του ιού– και οι πολίτες της φημίζονται για την επίμονη άρνησή τους να ακολουθήσουν κανόνες».
«Ωστόσο φαίνεται ότι ο κίνδυνος του θανάτου –ή η συλλογική μνήμη από δεινά του παρελθόντος –υπάρχει περισσότερο στη σκέψη των Ελλήνων από την απειλή της οικονομικής καταστροφής. Υπό την επιδέξια διοίκηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Αθήνα κατέστησε γρήγορα και αποτελεσματικά σαφές ότι οι Έλληνες έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πανδημία. Και αυτοί άκουσαν, εφαρμόζοντας ψύχραιμα ένα από τα πιο αυστηρά lockdown της Ευρώπης, στο οποίο περιελήφθη το κλείσιμο των σχολείων και των εκκλησιών.
Τα ριζοσπαστικά βήματα, τα οποία άρχισαν τον Μάρτιο, διατήρησαν τον νέο κορωνοϊό υπό έλεγχο, αλλά προκάλεσαν περαιτέρω πίεση στην οικονομία. Στις αρχές του Μαΐου, η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς, ελπίζοντας να διασώσει τουλάχιστον ένα μέρος της τουριστικής περιόδου, η οποία αποτελεί βασική πηγή εσόδων για όλη την οικονομία. Αλλά ακόμη και με ανοιχτά σύνορα, οι τουρίστες σταμάτησαν να έρχονται. Το ΔΝΤ προβλέπει τώρα συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 9,5% φέτος» επισημαίνει το Politico στο τμήμα του άρθρου του, στο οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα.
Καταλήγει λέγοντας πως «η κυβέρνηση πέτυχε να διατηρήσει τον νέο κορονοϊό υπό έλεγχο. Αν και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στην Ευρώπη (4,49 ανά 100.000).
Αυτό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις και σε άλλα δύο μέτωπα: τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την προσφυγική κρίση στην Λέσβο».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή



Κατέληξε 33χρονος Ουκρανός γυμναστής που δεν πίστευε στoν κορονοιό

 



Τον θάνατό του ανακοίνωσε η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών ανήλικών παιδιών, Σοφία, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, οπού απαριθμεί πάνω από 5 εκατ. ακολούθους

Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό άφησε ο Νμίτρι Στούζουκ. Ο 33χρονος Ουκρανός fitness Instagram influencer, ήταν από αυτούς που πίστευε ότι δεν υπάρχει ο Codiv-19, μέχρι να προσβληθεί μετά από ταξίδι του στην Τουρκία.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών ανήλικών παιδιών, Σοφία, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, οπού απαριθμεί πάνω από 5 εκατ. ακολούθους.

Ο Ντμίτρι Στούζουκ είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στην Ουκρανία, όμως λίγες ημέρες αφότου πήρε εξιτήριο χρειάστηκε να εισαχθεί ξανά καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail. Σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του, Σοφία Στούζουκ, ο κορωνοϊός του προκάλεσε καρδιακές επιπλοκές.



Ο 33χρονος είχε πάνω από ένα εκατ. ακολούθους στο Instagram οπού έδινε συμβουλές για την γυμναστική, τον αθλητισμό και την υγιεινή ζωή.

«Ήμουν αυτός που πίστευε ότι ο Covid δεν υπάρχει… Μέχρι να αρρωστήσω», είχε αναφέρει σε μια ανάρτησή του μέσα από το νοσοκομείο.

Ο 33χρονος Ουκρανός είχε ξυπνήσει στην Τουρκία με πρησμένο λαιμό και δυσκολίες στην αναπνοή και κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε. Μάλιστα του είχε φανεί περίεργο το γεγονός ότι το νοσοκομείο ήταν γεμάτο και οι νοσηλευτές αναγκάζονταν να υποβάλλουν σε θεραπεία ασθενείς στους διαδρόμους. Ο ίδιος σε φωτογραφία που είχε αναρτήσει έδειξε ότι είχε ανάγκη υποστήριξης με οξυγόνο, ενώ πήρε εξιτήριο μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο στο Κίεβο.



Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα χρειάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση, σύμφωνα με τη πρώην σύζυγό του, η οποία ενημέρωνε μέσα από το Instagram για την κατάσταση της υγείας του Νμίτρι, μέχρι που ανακοίνωσε τον θάνατο του ανεβάζοντας μια φωτογραφία που είναι μαζί με τα τρία τους παιδιά σε μια παραλία καθώς ο ήλιος δύει.






Έτσι «τορπίλισε» ο Ερντογάν τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας

 



Το βράδυ της περασμένης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Τουρκία εξέδωσε νέα ναυτική αγγελία (NAVTEX) με την οποία ανακοίνωνε την αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» με σκοπό την πραγματοποίηση σεισμογραφικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το «Βήμα της Κυριακής» έφερε στο φως της δημοσιότητας τα «Πρωτόκολλα του Βερολίνου». Το πρώτο από αυτά, το υπέγραψαν στις 13 Ιουλίου η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, με τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.
Σε αυτή τη συνάντηση, τρεις ημέρες μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον Τούρκο πρόεδρο για τη μετατροπή της «Αγιά Σοφιάς» σε τζαμί, οι δυο πλευρές συζήτησαν και συμφώνησαν πως στο πλαίσιο του διαλόγου μπορεί να μπει η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και η οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε και δεύτερη προσπάθεια προσέγγισης Αθήνας και Άγκυρας στις 18 Σεπτεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης εκπροσώπων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας (Σουρανή, Καλίν και Χέκερ αντίστοιχα) από την οποία προέκυψε και δεύτερο «Πρωτόκολλο του Βερολίνου». Σε αυτό οι δυο χώρες θα δεσμεύονταν για ειρηνική επίλυση των διαφορών τους με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Τόσο στο «Πρωτόκολλο» του Ιουλίου, όσο και σε αυτό του Σεπτεμβρίου, ήταν καθοριστικής σημασίας η εργασία και των δυο χωρών για την καλλιέργεια ενός ευνοϊκού κλίματος έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στη συνέχεια πολιτικές διαβουλεύσεις ως το τέλος του 2020.
Οι προσπάθειες «τορπιλίστηκαν» από τις επιδιώξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ημέρες μετά το πρώτο «Πρωτόκολλο του Βερολίνου» η Τουρκία εξέδωσε παράνομη NAVTEX και έστειλε το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε πρόσφατα με το τουρκικό ερευνητικό συνοδεία πολεμικών πλοίων να επιχειρεί και πάλι μετά από νέα έκδοση αντίστοιχα παράνομης NAVTEX από πλευράς της Άγκυρας και αυτό δείχνει ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σοβαρότητα και κοροϊδεύει. 



Βόρεια Μακεδονία: Νέο μπλόκο στον δρόμο για Ε.Ε. – Θέμα ταυτότητας θετει η Βουλγαρία

 



Δύο χρόνια μετά την αλλαγή του Συντάγματος -βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών- η Βόρεια Μακεδονία καλείται να διαχειριστεί το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα αναθεώρηση ύστερα από απαίτηση της… Βουλγαρίας!
Η κυβέρνηση της Σόφιας έχει στυλώσει τα πόδια και απειλεί να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από τη Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, δεν αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, θεωρώντας ότι η γλώσσα που μιλούν οι Σλάβοι είναι διάλεκτος της βουλγαρικής, ενώ και οι Σλάβοι κάτοικοι της γειτονικής χώρας έχουν βουλγαρική καταγωγή. Γνωρίζοντας ότι πλέον ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας περνά από τη Σόφια, η βουλγαρική κυβέρνηση απαιτεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να άρει τις επιφυλάξεις της.
Τα… κάστανα καλείται να βγάλει από τη φωτιά η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, ως καγκελάριος της προεδρεύουσας χώρας στην Ε.Ε., θα επιχειρήσει να διασφαλίσει την ομαλή ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. Οι πιέσεις που ασκούνται στη Σόφια είναι πολύ μεγάλες και πολυεπίπεδες.
Απ’ ό,τι φαίνεται, ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την πλήρη ένταξη δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά με… αγκάθια. Τόσο η ηγεσία της γειτονικής χώρας όσο και οι πολίτες της θεώρησαν ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ακόμη και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί «κακή», θα αίρονταν όλα τα εμπόδια για να γίνει μέλος της Ε.Ε. Κανείς στη γειτονική χώρα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα δεν ήταν η διαφορά με την Ελλάδα, αλλά διάφορα ουσιώδη ζητήματα με ορισμένα κράτη-μέλη, όπως για παράδειγμα η Βουλγαρία.
Ηδη, με διαρροές της η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αρχίζει να προϊδεάζει τους πολίτες της για ένα ενδεχόμενο νέο «μπλόκο» στην ενταξιακή πορεία προς την Ε.Ε. Ο Ζόραν Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί, τελικά, τον Δεκέμβριο η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ε.Ε., η οποία θα αποτελούσε το πρώτο ουσιαστικό βήμα των διαπραγματεύσεων. Επίσης, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι συνεχείς διαρροές στον Τύπο των Σκοπίων, σύμφωνα με τις οποίες η Σόφια… δεν απαίτησε αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Οι συγκεκριμένες διαρροές είναι τόσο πολλές και τόσο κατηγορηματικές, ώστε πολλοί να αναρωτιούνται αν, τελικά, η Σόφια έθεσε τέτοιο θέμα και μήπως η κυβέρνηση Ζάεφ καλλιεργεί το κλίμα προς μία νέα αναθεώρηση του Συντάγματος. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, δήλωσε ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει αίτημα από τη βουλγαρική πλευρά για αλλαγή του Συντάγματος». Οπως ήταν φυσικό, η δήλωση προκάλεσε αίσθηση, αν και στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «αν δεν εισέλθουμε στην Ε.Ε. ως “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική”, δεν χρειαζόμαστε μια τέτοια Ε.Ε.».
Συνεδριάσεις
Τα ζητήματα της διαφοράς των δύο χωρών καλείται να λύσει η Διμερής Διεπιστημονική Επιτροπή για Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα, μέλη της οποίας είναι τόσο από τη Βουλγαρία όσο και τη Βόρεια Μακεδονία. Η σύστασή της αποτελεί απόρροια του «συμφώνου καλής γειτονίας και συνεργασίας» που υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2017 οι Ζάεφ και Μπορίσοφ. Εκτοτε, η Επιτροπή συνεδρίασε εννέα φορές, χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στα προβλήματα που καλείται να λύσει. Οι τακτικές συναντήσεις της σταμάτησαν τον Οκτώβριο του 2019, καθώς η Βόρεια Μακεδονία έμπαινε σε προεκλογική περίοδο, ενώ στο μεταξύ προέκυψε και το ζήτημα της πανδημίας. Αναζητώντας άμεσα λύση στο θέμα, η κυβέρνηση Ζάεφ επανενεργοποίησε την Επιτροπή, τα μέλη της οποίας συναντήθηκαν και πάλι στις 15 και τις 16 Οκτωβρίου στη Βόρεια Μακεδονία. Μέχρι στιγμής η Επιτροπή κατάφερε να σημειώσει κάποια πρόοδο σε σχέση με την αρχαία περίοδο και τον Μεσαίωνα, αλλά καμία συμφωνία για το ζήτημα του Γκεόργκι Νικόλοφ Ντέλτσεφ (σ.σ.: πρόκειται για Βούλγαρο επαναστάτη που πολέμησε ενάντια στους Τούρκους στη Μακεδονία και τη Θράκη), την πατρότητα του οποίου διεκδικούν και οι δύο χώρες. Επίσης, η Επιτροπή συνέστησε έναν κοινό εορτασμό πέντε ιστορικών προσωπικοτήτων που έχουν σημασία για τον πολιτισμό των δύο λαών και πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές στα σχολικά βιβλία Ιστορίας των δύο χωρών.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας τονίζει συνεχώς ότι «η γλώσσα και η εθνικότητα, δηλαδή τα ζητήματα ταυτότητας, είναι θέματα που δεν πρέπει να αμφισβητούνται τον 21ο αιώνα». Πριν από δέκα μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σόφια, όπου είχε συναντήσεις με την ομόλογό του, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, και τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. «Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας, Μπουγιάρ Οσμάνι, και του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ήταν καλές, όμως οι συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και του υπουργού Μπουγιάρ Οσμάνι δεν ήταν πολύ καλές. Αυτό που προτείνει η άλλη πλευρά δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι καθόλου αδελφικό και απέχει πολύ από κάθε ευρωπαϊκή έννοια», σχολίασε αμέσως μετά ο Ζόραν Ζάεφ, περιγράφοντας στην ουσία το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Άνδρας απειλεί να πέσει από τον «Πύργο Τραμπ» αν δεν μιλήσει με τον Αμερικάνο πρόεδρο

 


Είναι κρεμασμένος απο τον 16ο όροφο εδώ και αρκετές ώρες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Σικάγο στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία ένας νεαρός άνδρας βρίσκεται κρεμασμένος από τον «Trump Tower» και απειλεί να κόψει με μαχαίρι το σχοινί εάν δεν μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να διαμαρτυρηθώ» λέει στο μηνυμά  που ανέβασε ο ίδιος.

Ο άνδρας είναι ασιατικής καταγωγής, είναι οπλισμένος με μαχαίρι, βρίσκεται κρεμασμένος στον 16ο όροφο του ουρανοξύστη των 98 ορόφων και δηλώνει διατεθειμένος να κόψει το σχοινί εάν δεν ικανοποιηθεί το μοναδικό του αίτημα.






Θεσσαλονίκη: 14 μαθητές-αθλητές που βρέθηκαν θετικοί

 



Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ αύριο το πρωί, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου,πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας, θα γίνει πλήρης απολύμανση στο δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν αύριο εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Έκκληση και παράκληση προς όλους τους δημότες και πολίτες να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και τους κανόνες καθαριότητας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Παράλληλα τόνισε ότι η αύξηση της εμφάνισης των κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, το τελευταίο διήμερο 14 μαθητές σχολείων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και ένα περιστατικό που αφορά οικογένεια εργαζόμενου στον Τομέα Εσόδων του Δήμου και μέλη αθλητικών συλλόγων.

«Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελεί μονόδρομο. Απευθύνουμε έκκληση και θερμή παράκληση προς όλους τους δημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες υγιεινής ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς», επισημαίνει, σε μήνυμά του, ο κ. Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο χτύπησε την πόρτα του δήμου μας αλλά, με αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν, έχει περάσει το κατώφλι και συνιστά έναν σοβαρό κίνδυνο που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε στο ελάχιστο. Ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας που πρέπει και οι ίδιοι να επιδείξουν στάση ευθύνης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στον δήμο μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιστοιχούν σε νέους και παιδιά, γεγονός που υποχρεώνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις και εξαιρέσεις».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ