Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Τα... Μαυροπράσινα Παγούρια επιτίθενται σε κρεοπωλεία




Τα... Μαυροπράσινα Παγούρια, μια ομάδα αναρχικών, έκαναν γνωστό με ανάρτησή τους στο διαδίκτυο ότι επιτίθενται στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της αντισπισιστικής δράσης του.

Επιτέθηκαν συγκεκριμένα σε 1 ιχθυοπωλείο και στο φορτηγό επιχείρησης, σε 1 φορτηγό μεταφοράς ζώων,καθώς και σε 4 κρεοπωλεία και στο αμάξι κυνηγού.

Σε ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου,υποστηρίζουν πως στόχος των πράξεών τους είναι η απόδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται,από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού.

Όσο για τον λόγο της επίθεσης τους και στο ψαροπωλείο, στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Ο λόγος που επιτεθήκαμε και στο ψαροπωλείο είναι διότι ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση, στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».


TA NEA


Bloomberg: Η Ελλάδα 5η πιο «δυστυχής» οικονομία στον πλανήτη - Μαζί με την Τουρκία



Η Ελλάδα σταθερά παραμένει στις πρώτες θέσεις με τις πιο «δυστυχείς» οικονομίες του πλανήτη.  Καταλαμβάνει μαζί με την Τουρκία την πέμπτη θέση του δείκτη «οικονομικής δυστυχίας» του Bloomberg.

Προηγούνται η Βενεζουέλα που κατακτά την αρνητική πρωτιά για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η Νότια Αφρική, που βιώνει πολιτική κρίση, η Αργεντινή και η Αίγυπτος. Το Bloomberg υπολογίζει το ύψος του πληθωρισμού και το ύψος της ανεργίας σε κάθε χώρα, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη.

Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει 20,6 βαθμούς έναντι 22,7 πέρυσι βρίσκεται μια θέση πιο ψηλά στη φετινή κατάταξη όπως φαίνεται και στον πίνακα του Bloomberg.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την όγδοη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία, τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει δει το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.



«Η δεκάδα της δυστυχίας»

Την πρώτη δεκάδα «δυστυχίας» συμπληρώνουν η Βραζιλία και η Σαουδική Αραβία.

Βενεζουέλα
Νότια Αφρική
Αργεντινή
Αίγυπτος
Ελλάδα και Τουρκία στην ίδια θέση
Ουκρανία
Ισπανία
Βραζιλία
Σαουδική Αραβία
Σερβία

Στον αντίποδα οι οικονομικά «ευτυχείς» χώρες για το 2018 είναι:

Ταϊλάνδη
Σιγκαπούρη
Ιαπωνία και Ελβετία στην ίδια θέση
Ταϊβάβ
Ισραήλ
Ισλανδία
Νορβηγία μαζί με τη Νότια Κορέα
Δανία


Πηγή: iefimerida.gr 


Μητσοτάκης : ποτέ δεν θα γίνουμε σαν τους συγγραφείς των υπογείων του Μαξίμου.... πρόκειται για το πνεύμα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου.


Ευθείες βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου για την υπόθεση Novartis εκτόξευσε κτά την ολιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι : «ποτέ δεν θα γίνουμε  σαν τους συγγραφείς των υπογείων του Μαξίμου με ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της ελληνικής δημοκρατίας αλλά πρόκειται για το πνεύμα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύο».

«Έχουν καταρρεύσει όλοι οι πυλώνες του κυβερνητικού success story και γι αυτό κατέφυγε στη λάσπη και να σέρνει τη χώρα στο βούρκο» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Novartis λέγοντας για «πιο προβλέψιμο αντιπερισπασμό μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί».

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis γιατί είναι παγκόσμιο. Δεν αναδείχθηκε από κάποιος αριστερούς ατσίδες αλλά από το FBI. Παντού αντιμετωπίζεται ως οικονομικό σκάνδαλο και όχι ως βέλος στην πολιτική φαρέτρα. Πράγματι υπήρξε υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια πριν την κρίση και όταν η ΝΔ περιέκοψε τη δαπάνη αυτή ο πρώτος που έβγαζε πύρηνες ανακοινώσεις ήταν ο Τσίπρας. Πάει πολύ τώρα να ενδύεται τον μανδύα της κάθαρσης» συνέχισε να λέει ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκαθαρίζοντας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής «Φως στο σκοτάδι, να μάθουμε την αλήθεια εκεί όμως που πρέπει, να διεκδικήσουμε τη ζημιά στον προυπολογισμό, να εγκαταστήσουμε τις θεσμικές δικλίδες για να μην επαναληφθούν παρόμοαι στο μέλλον και όχι σε μια άθλια σκευωρία της κυβέρνησης για να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο Κυριάκος Μηστοτάκης έθεσε και οχτώ ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα περιμένοντας απάντηση και λέγοντας  «κι αν έχει το θάρρος να απαντήσει»:

1. Πώς γνώριζε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνς το περιεχόμενο κλειστού φακέλου;
Πώς μίλησε με σιγουριά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους; Η διάκριση των εξουσιών δεν υφίσταται με αυτή την κυβέρνηση. Τα ίδια είπε η κυρία Θάνου παραβιάζοντας βάναυσα το τεκμήριο της αθώωτηας

2. Γιατί η εισαγγελέας διαφθοράς δεν διαβίβασε αμελητί την υπόθεση από τις 6 Νοεμβρίου όταν ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε για επιλήψιμες πράξεις πρώην κυβερνητικών στελεχών

3. Πώς ο αναπληρωτής υπ. Υγείας να γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες;

4. Πώς εξηγείται ότι συγκεκριμένη εφημερίδα εργαλείο κυβερνητικής λάσπης να προαναγγέλλει πριν από έναν χρόνο το θέμα της εμπλοκής πρώην πρωθυπουργού, 11 μήνες πριν καταθέσει σχετικά ο προστατευόμενος μάρτυρας;

5. Πώς εξηγείται η εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που η έρευνα του FBΙ δεν υπέδειξε κανέναν ως εμπλεκόμενο;

6. Πως εξηγείται η συγκάλυψη της ανάμειξης του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή;

7. Τι δουλειά είχε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όταν διαβιβάστηκε εκεί η δικογραφία;

8. Πώς εξηγείται ότι στις 2 Φεβρουαρίου 2017 είχε περίπου προφητεύσει το βασικό συμπέρασμα του φακέλου Novartis.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης : «το αδίκημα της ενδεχόμενης απιστείας έχει παραγραφεί και κατηγορούνται 10 πολιτικά πρόσωπα με τρεις ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρόταση αποτελεί έκθεση νομικών ιδεών καθώς οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα. Η κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να τους διασύρεί. Τίποτα δεν στοχεύει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο μόνος λόγος που θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για προανακριτική είναι για να δείξουμε ότι επιμένουμε να πεέσει φως στο παρακράτος».

Και ζήτησε : «να κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν και κατ' αντιπαράταση με τους τάχα κατηγορούμενους. Αν φοβούνται τόσο πολύ ας έρθουν να επαναλάβουν τις μαρτυρίες τους ακόμα και φορώντας κουκούλα. Να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι θεσμικά αδιανόητο να μην δοθεί η δυνατότητα σε όσους κατηγορούνται να υπερασπιστούν τους ευαυτούς τους».

Προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην τολμήσει να κλείσει την προανακριτική χωρίς να έρθουν όλα στη Βουλή με διαφανείς διαδικασίες. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες δεν υπάρχει σε μια δημοκρατία».



Πρόστιμα έως €20.000 για αποδείξεις και «πειραγμένες» ταμειακές



Καμπάνες από 5.000 έως 20.000 ευρώ επιβάλλουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε όσους εντοπίζουν με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές ενώ με φορο-πρόστιμα έως 1.000 ευρώ απειλούνται οι γιατροί, τα φροντιστήρια, οι ασφαλιστές  που δεν υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ και πιάνονται να μην κόβουν αποδείξεις.   

Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάση των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δυο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ (π.χ. γιατροί, ασφαλιστές, φροντιστήρια) και δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ή εκδίδουν ανακριβή φορολογικά στοιχεία επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφόσον τηρούν απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ εφόσον τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται

-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εισπράττουν μετρητά για έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 500 ευρώ προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά απόδειξη καθώς είναι υποχρεωτική η εξόφληση μέσω τραπεζικού συστήματος

-για οποιαδήποτε μεταβολή στις καταστάσεις προμηθευτών πελατών (ΜΥΦ) που επέρχεται μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση, ανεξάρτητα από το πλήθος των μεταβαλλόμενων στοιχείων

-στις περιπτώσεις παραβίασης των φορολογικών μηχανισμών (ταμειακές, ΦΗΜ κλπ) επιβάλλονται πρόστιμα

α) 5.000 ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι ο χρήστης ή ο κάτοχος ΦΗΜ

β) 10.000 ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση μεταπώλησης ή τεχνικής υποστήριξης που έχει εξουσιοδοτηθεί για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ΦΗΜ και

γ) 20.000 ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει, από την αρμόδια Επιτροπή, έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware).

 ΠΟΛ 1026/2018


Θέμα: Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 (ΚΦΔ) και λοιπές περιπτώσεις παραβάσεων.

Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ Ν. 4474/2017

Με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017 (ΦΕΚ 80Α) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», τροποποιήθηκε το άρθρο 54 του ν. 4174/2013 και πλέον ενσωματώθηκαν στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) παραβάσεις και αντίστοιχα πρόστιμα για τη μη έκδοση, ή την ανακριβή έκδοση ή λήψη παραστατικών που αφορούν πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α., για τη διακίνηση αγαθών χωρίς την ύπαρξη συνοδευτικών στοιχείων διακίνησης, καθώς και για τη μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την παράγραφο 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010. Για την ομοιόμορφη εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις:

Α. Χρόνος έναρξης εφαρμογής

Οι υπόψη διατάξεις εφαρμόζονται στις κατωτέρω περιπτώσεις παραβάσεων που διαπράττονται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, ήτοι από 7.6.2017 και εφεξής.

Β. Μη έκδοση, ανακριβής έκδοση ή λήψη ανακριβών φορολογικών στοιχείων, για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ιε' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017)

Για παραβάσεις που αφορούν τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, την ανακριβή έκδοση στοιχείων ή τη λήψη ανακριβών στοιχείων, για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α., οι οποίες διαπράττονται από 7.6.2017 και μετά επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης η' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017, ήτοι 500 ή 1.000 ευρώ ανάλογα εάν τηρούνται απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα, ανά φορολογικό έλεγχο, ανεξαρτήτως του πλήθους και της αξίας των στοιχείων.

Ως πράξεις για τις οποίες τα στοιχεία που εκδίδονται δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ ενδεικτικά νοούνται οι πράξεις του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), δηλαδή πράξεις που διενεργούν οι υποκείμενοι στο εσωτερικό της χώρας χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των εισροών τους (π.χ. γιατροί, ασφαλιστικοί πράκτορες, φροντιστήρια, κλπ), οι πράξεις που διενεργούν οι υποκείμενοι που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς του άρθρου 39του Κώδικα ΦΠΑ (μικρές επιχειρήσεις), καθώς και οι πράξεις που διενεργούν κατηγορίες επαγγελματιών που εντάσσονται στα ειδικά καθεστώτα καταβολής του φόρου όπως του άρθρου 40 (Κατ' αποκοπή καταβολής φόρου αλιείς, ιππήλατα οχήματα) του άρθρου 43 (Πρακτορείων ταξιδιών), του άρθρου 45 (Μεταχειρισμένων αγαθών).

Επιπλέον, πράξεις για τις οποίες τα στοιχεία που εκδίδονται δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ νοούνται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά και οι περιπτώσεις που απαριθμούνται στις απαλλαγές των άρθρων 24, 25 και 26 του Κώδικα ΦΠΑ, στις ειδικές απαλλαγές του άρθρου 27 του Κώδικα ΦΠΑ, στις απαλλαγές στην παράδοση αγαθών σε άλλο κράτος μέλος (άρθρο 28 του Κώδικα ΦΠΑ).

Τέλος διευκρινίζεται ότι στις υπόψη πράξεις περιλαμβάνονται και αυτές, για τις οποίες εκδίδονται στοιχεία των παραγράφων 10 και 11 του άρθρου 8του ν. 4308/2014 (τιμολόγια αγοράς, τίτλοι κτήσης, κλπ).

Γ. Διακίνηση αποθεμάτων χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ιστ' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017)

Για παραβάσεις που αφορούν τη διακίνηση αποθεμάτων χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης (δελτίο αποστολής, συνοδευτικό στοιχείο διακίνησης αποθεμάτων, έγγραφο διακίνησης μη τιμολογηθέντων αποθεμάτων, συγκεντρωτικό δελτίο διακίνησης, κλπ), οι οποίες διαπράττονται από 7.6.2017 και μετά, επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης η' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017. Ήτοι 500 ή 1000 ευρώ ανάλογα με το εάν τηρούνται απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία, ανά φορολογικό έλεγχο, ανεξαρτήτως του πλήθους αυτών.

Διακίνηση αποθεμάτων χωρίς την ύπαρξη παραστατικών στοιχείων διακίνησης, συνιστά ακόμη και η μη αναγραφή στο στοιχείο διακίνησης του συνόλου των διακινούμενων ειδών αποθεμάτων καθώς και η μη αναγραφή της συνολικής ποσότητας για κάθε είδος.

Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις αποστολής ή παραλαβής αποθεμάτων, για τις οποίες είναι απαραίτητη η ύπαρξη παραστατικών διακίνησης, καθορίζονται από τις διατάξεις των παραγράφων 8 και 9 του άρθρου 5 του ν. 4308/2014, όπως αυτές έχουν ήδη διευκρινιστεί με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1003/31.12.2014. Στην ίδια εγκύκλιο, συγκεκριμένα στην παράγραφο 5.8.4 του άρθρου 5 αυτής, αναφέρονται οι περιπτώσεις διακίνησης αποθεμάτων για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση παραστατικού διακίνησης. Αυτονόητο είναι ότι οι εξαιρέσεις αυτές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τα ελεγκτικά όργανα πριν τον καταλογισμό των τυχόν παραβάσεων.

Ακόμη, σημειώνεται ότι παρέλκει η έκδοση παραστατικού διακίνησης στην περίπτωση κατά την οποία εκδίδεται άμεσα το παραστατικό πώλησης (τιμολόγιο, ΑΛΣ), το οποίο και αποτελεί το έγγραφο διακίνησης και συνοδεύει τα αποθέματα κατά τη διακίνηση αυτών.

Δ. Μη συμμόρφωση με τις κατά την παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 (Α58) υποχρεώσεις (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ιζ' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν. 4474/2017)

Για παραβάσεις που αφορούν τη μη συμμόρφωση με τις κατά την παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58Α) υποχρεώσεις, οι οποίες διαπράττονται από 7.6.2017 και μετά, επιβάλλεται, στον εκδότη (πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών), το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης θ' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του ν.4474/2017, ήτοι 100 ευρώ για κάθε παράβαση.

Για την εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων, ως μη συμμόρφωση με τις κατά την παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 υποχρεώσεις, θεωρείται η μη εξόφληση, από τον λήπτη (ιδιώτη- αγοραστή) των αγαθών ή των υπηρεσιών, φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 500 ευρώ και άνω, με τη χρήση «μέσων πληρωμής με κάρτα» (όπως πιστωτικής, χρεωστικής, προπληρωμένης, κλπ) ή άλλων «ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής» (όπως τραπεζικό έμβασμα, μέσω λογαριασμού πληρωμών, κλπ).


Ε. Επανάληψη της ίδιας παράβασης και διαπίστωσή της σε νέο φορολογικό έλεγχο

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση υποτροπής, δηλαδή διάπραξης εντός πενταετίας από την έκδοση της αρχικής πράξης επιβολής προστίμου της ίδιας ως άνω παράβασης, κατά περίπτωση, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ., οι οποίες διευκρινίστηκαν με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1252/2015.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι ως πρώτη παράβαση για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 54, στις νέες αυτές περιπτώσεις παραβάσεων που προστέθηκαν με τις διατάξεις του ν. 4474/2017, λαμβάνεται η διαπραχθείσα από 7.6.2017 και μετά παράβαση.

Επισημαίνεται ως προς τις παραβάσεις της περίπτωσης ιε', που αφορούν τη μη έκδοση, ανακριβή έκδοση ή λήψη ανακριβών φορολογικών στοιχείων, ότι αυτές, εφόσον διαπιστώνονται στο πλαίσιο διενέργειας του ίδιου ελέγχου εξετάζονται ως ενιαίο σύνολο και νοείται επανάληψη παράβασης, εφόσον αυτές διαπιστώνονται σε διαφορετικό έλεγχο.

ΙΙ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 14 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 ΤΟΥ Ν.4410/2016

Με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν. 4410/2016 (ΦΕΚ141Α) τροποποιήθηκε το άρθρο 54 του ν. 4174/2013 και ενσωματώθηκαν στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) παραβάσεις και αντίστοιχα πρόστιμα για τη με οποιονδήποτε τρόπο επέμβαση στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ), για την έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση ή με τη χρήση μη εγκεκριμένου ΦΗΜ, καθώς και για την έκδοση δελτίων και αποδείξεων από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών - Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης. Για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων αυτών, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις:

Α. Χρόνος εφαρμογής

Οι υπόψη διατάξεις εφαρμόζονται για τις κατωτέρω παραβάσεις που διαπιστώνονται από 1.1.2016 και εφεξής, ανεξαρτήτως του χρόνου διάπραξης αυτών. Εφαρμόζονται δε για τις υποθέσεις εκείνες, για τις οποίες μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4410/2016, δηλαδή μέχρι τις 3.8.2016, δεν είχαν εκδοθεί οι οριστικές πράξεις επιβολής προστίμου.

Β. Παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ΦΗΜ (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ι' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν.4410/2016)

Για παραβάσεις που αφορούν την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στην λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις περί τεχνικών προδιαγραφών καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής καταλληλότητας ΦΗΜ, οι οποίες διαπιστώνονται από 1.1.2016 και εφεξής, ανεξαρτήτως του χρόνου διάπραξης αυτών, επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν.4410/2016, ως ακολούθως:

α) πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι ο χρήστης ή ο κάτοχος ΦΗΜ

β) δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση μεταπώλησης ή τεχνικής υποστήριξης που έχει εξουσιοδοτηθεί για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ΦΗΜ

γ) είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, όταν υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση που έχει λάβει, από την αρμόδια Επιτροπή, έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware).

Γ. Έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση ή με τη χρήση μη εγκεκριμένου ΦΗΜ (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ια' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν.4410/2016)

Για παραβάσεις που αφορούν την έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης χωρίς τη χρησιμοποίηση εγκεκριμένου φορολογικού μηχανισμού, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις περί τεχνικών προδιαγραφών ΦΗΜ, καθώς και την έκδοση από μη εγκεκριμένο φορολογικό μηχανισμό, οι οποίες διαπιστώνονται από 1.1.2016 και εφεξής, ανεξαρτήτως του χρόνου διάπραξης αυτών, επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 14 του άρθρου 40του ν.4410/2016, δηλαδή 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, ανεξαρτήτως πλήθους αυτών.

Επιπρόσθετα και ανεξάρτητα από τα προαναφερόμενα, διευκρινίζεται ότι η έκδοση στοιχείων από εγκεκριμένο αλλά μη δηλωμένο φορολογικό μηχανισμό δεν εμπίπτει στην εφαρμογή των προαναφερομένων διατάξεων. Η περίπτωση αυτή δεν κατονομάζεται στις περιπτώσεις των παραβάσεων, που ορίζονται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν. 4174/2013, για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Δ. Έκδοση δελτίων και αποδείξεων από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών - Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης (άρθρο 54, παρ. 1 περ. ιβ' του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με την περίπτωση α' της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν.4410/2016)

Για παραβάσεις που αφορούν την έκδοση δελτίων και αποδείξεων από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Εισροών - Εκροών, χωρίς τη χρήση εγκεκριμένου μοντέλου μηχανισμού σήμανσης, οι οποίες διαπιστώνονται από 1.1.2016 και εφεξής, ανεξαρτήτως του χρόνου διάπραξης αυτών, επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης στ' της παραγράφου 2 του άρθρου 54, όπως αυτές προστέθηκαν με την περίπτωση β' της παραγράφου 14 του άρθρου 40 του ν.4410/2016, δηλαδή 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, ανεξαρτήτως πλήθους αυτών.

ΙΙΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Η.Μ.)

Αναφορικά με τις καταστάσεις φορολογικών στοιχείων πελατών προμηθευτών, που αφορούν περιόδους από 1.1.2014 και μετά, σε συνέχεια της εγκυκλίου ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1252/2015 διευκρινίζεται ότι για οποιαδήποτε μεταβολή στις καταστάσεις αυτές, που επέρχεται μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής τους, το πρόστιμο των 100 ευρώ, που προβλέπεται από τις διατάξεις της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του άρθρου 54του ν. 4174/2013 (Κ.Φ.Δ.), επιβάλλεται για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση, ανεξάρτητα από το πλήθος των μεταβαλλόμενων στοιχείων.

Ακόμη, διευκρινίζεται, δεδομένου ότι η υποχρέωση υποβολής των υπόψη καταστάσεων, που αφορούν περιόδους από 1.1.2014 και μετά είναι τριμηνιαία, ότι επιβάλλεται ξεχωριστό πρόστιμο για κάθε εκπρόθεσμη υποβολή εκάστου τριμήνου, έστω και εάν συμπίπτει η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής τους.

ΙV. ΜΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΕΩΡΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Αναφορικά με την επιβολή ή μη κυρώσεων στις περιπτώσεις μη διαφύλαξης των αχρησιμοποίητων θεωρημένων βιβλίων και στοιχείων, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις:

-Οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του Κ.Φ.Δ. (ν. 4174/2013), όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 1β' του άρθρου 3 του ν. 4337/2015 και ισχύουν, ορίζουν το χρόνο διαφύλαξης των βιβλίων και των στοιχείων. Συγκεκριμένα, οι διατάξεις αυτές ορίζουν ότι τα λογιστικά αρχεία (βιβλία και στοιχεία), οι φορολογικοί ηλεκτρονικοί μηχανισμοί, οι φορολογικές μνήμες και τα αρχεία που δημιουργούν οι φορολογικοί μηχανισμοί πρέπει να διαφυλάσσονται κατ' ελάχιστον: α) για διάστημα πέντε (5) ετών από τη λήξη του αντίστοιχου φορολογικού έτους εντός του οποίου υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης ή β) εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του Κώδικα, έως ότου παραγραφεί το δικαίωμα έκδοσης από τη Φορολογική Διοίκηση πράξης προσδιορισμού του φόρου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο αυτή ή γ) έως ότου τελεσιδικήσει η απαίτηση της Φορολογικής Διοίκησης σε συνέχεια διενέργειας φορολογικού ελέγχου ή έως ότου αποσβεστεί ολοσχερώς η απαίτηση λόγω εξόφλησης.

Επίσης, με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 7 του ν.4308/2014 (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) ορίζεται ότι το σύνολο των τηρούμενων λογιστικών αρχείων διαφυλάσσεται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από: α) πέντε (5) έτη από τη λήξη της περιόδου και β) το χρόνο που ορίζεται από άλλη νομοθεσία.

-Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει σαφώς ότι η εν λόγω υποχρέωση καταλαμβάνει τα τηρούμενα λογιστικά αρχεία (βιβλία και στοιχεία), δηλαδή αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί και όχι αυτά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, δεδομένου ότι ο χρόνος διαφύλαξης αυτών συναρτάται με τις περιόδους που αυτά αφορούν. Ανάλογα δηλαδή με το φορολογικό έτος (περίοδο) που αυτά αφορούν, καθορίζεται και ο χρόνος διαφύλαξής τους. Συνεπώς, τόσο τα χρησιμοποιηθέντα στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν τις συναλλαγές, όσο και τα χρησιμοποιηθέντα βιβλία, στα οποία απεικονίζονται οι συναλλαγές, πρέπει να διαφυλάσσονται στον οριζόμενο, από τις προαναφερόμενες διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 4174/2013, χρόνο, προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος και η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

-Η μη συμμόρφωση του φορολογούμενου με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του ν. 4174/2013, δηλαδή η μη διαφύλαξη των χρησιμοποιηθέντων βιβλίων και στοιχείων στον χρόνο που ορίζουν οι διατάξεις αυτές, συνιστά παράβαση της περίπτωσης η' της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ., η οποία και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου και νόμου, ήτοι πρόστιμο 2.500 ευρώ.

-Η απώλεια ή η μη διαφύλαξη των μη χρησιμοποιηθέντων θεωρημένων βιβλίων και στοιχείων δεν αποτελεί παράβαση των εν λόγω διατάξεων του ΚΦΔ, ούτε κάποια άλλη παράβαση. Επομένως, για την απώλεια ή τη μη διαφύλαξη αυτών δεν επιβάλλονται κυρώσεις, εκτός εάν αποδειχθεί ότι αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι ο τρόπος απόδειξης ότι τα θεωρημένα βιβλία και στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί (εξαντληθεί) ή όχι, είναι σε κάθε περίπτωση θέμα πραγματικό, η εξέταση του οποίου ανάγεται στην αρμοδιότητα του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. και των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων, οι οποίοι δύνανται να το εξετάζουν με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (όπως από τις καταχωρήσεις στα βιβλία, τις καταστάσεις πελατών, προμηθευτών, στοιχεία που θα προσκομίσει ο υπόχρεος, κλπ).

Τέλος, τονίζεται ότι κατά τη διακοπή των εργασιών επιχειρηματικής δραστηριότητας (είτε πρόκειται για εμπρόθεσμη είτε για εκπρόθεσμη διακοπή) δεν υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης για επίδειξη στη Δ.Ο.Υ. των αχρησιμοποίητων θεωρημένων στοιχείων, δεδομένου ότι δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση ακύρωσης των στοιχείων αυτών κατά τη διακοπή των εργασιών επιχείρησης κατ' εφαρμογή των διατάξεων της απόφασης ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1163/2016.

Τέλος και ανεξάρτητα από τα προαναφερόμενα διευκρινίζεται ότι «ως μη συμμόρφωση με τις κατά το άρθρο 13 υποχρεώσεις», για την εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης η' της παραγράφου 1 του άρθρου 54, όπως άλλωστε έχει διευκρινιστεί στο παρελθόν και με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1252/2015, θεωρείται αποκλειστικά και μόνο, η μη τήρηση βιβλίων, η τήρηση βιβλίων κατώτερης κατηγορίας από την προβλεπόμενη, η μη διαφύλαξη των λογιστικών αρχείων (βιβλίων και στοιχείων), καθώς και η μη διαφύλαξη των ΦΗΜ, φορολογικών μνημών και αρχείων των ΦΗΜ.

Επισημαίνεται ότι οι προαναφερόμενες παραβάσεις, εφόσον διαπιστώνονται στο πλαίσιο διενέργειας του ίδιου ελέγχου εξετάζονται ως ενιαίο σύνολο και ως εκ τούτου επιβάλλεται ένα πρόστιμο 2.500 ευρώ. Επανάληψη παράβασης νοείται, εφόσον αυτές διαπιστώνονται σε διαφορετικό έλεγχο.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι για λοιπές περιπτώσεις παρατυπιών στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων (όπως η εκπρόθεσμη ενημέρωση βιβλίων, η μη εμπρόθεσμη ενημέρωση βιβλίων, η εκπρόθεσμη έκδοση στοιχείων, η μη καταχώρηση στα βιβλία στοιχείου ή στοιχείων, η μη παρακολούθηση της λογιστικής ή της φορολογικής βάσης κάποιου στοιχείου εσόδου, εξόδου, κλπ.), δεν θεμελιώνεται παράβαση και δεν επιβάλλονται πρόστιμα. Το θέμα αυτό επίσης έχει διευκρινιστεί με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1252/2015.

V. ΜΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 8.2 της ΠΟΛ.1068/24.3.2015 ο κάτοχος/χρήστης Φ.Η.Μ. είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη του Βιβλίου Συντήρησης του Φ.Η.Μ. τη σφράγιση και ενημέρωσή του από κάθε τεχνικό (πιστοποιημένο ή μη) που επεμβαίνει στο Hardware ή το Software του Φ.Η.Μ. καθώς και την άμεση παράδοσή του στα ελεγκτικά όργανα αν και όταν αυτό ζητηθεί.

-Σημειώνεται ότι η μη διαφύλαξη του βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών, το οποίο δεν αποτελεί λογιστικό αρχείο, ούτε αρχείο που δημιουργούν οι ΦΗΜ, ούτε βέβαια δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα, δεν κατονομάζεται στις περιπτώσεις των παραβάσεων, που ορίζονται με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του ν. 4174/2013, για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Επομένως, δεν επιβάλλονται κυρώσεις για τη μη διαφύλαξη αυτού, όταν η διάπραξη (διαπίστωση απώλειας ή δήλωση απώλειας) ανάγεται σε περιόδους από 1.1.2016 και μετά.

-Διευκρινίζεται ότι η μη ανταπόκριση του φορολογούμενου σε αίτημα/πρόσκληση της φορολογικής αρχής για προσκόμιση του βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών, συνιστά παράβαση της περίπτωσης δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. (μη ανταπόκριση σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων) και επιβάλλονται, κατά περίπτωση, οι κυρώσεις που προβλέπονται με τις διατάξεις των περιπτώσεων β', γ' και δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 54 του νόμου αυτού.



ΤΟ ΒΗΜΑ


Τούρκος κομάντο της κρίσης των Ιμίων: H Ελλάδα έχει στρέψει τις κάννες της εναντίον μας



«Οι Ελληνες έχουν στρέψει τις κάννες τους εναντίον μας, κάτω από τη μύτη μας» υποστήριξε ο Τούρκος κομάντο, Αλί Τουρκσέν, που «πρωταγωνίστησε» στην κρίση των Ιμίων το 1996.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Αλί Τουρκσέν, που σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής με το εθνικιστικό κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ «Καλό Κόμμα»,  παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “Boxer”, στην οποία καλλιεργεί πολεμικό κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

«Η Ελλάδα παίζει επισήμως το παιχνίδι του “κοιτάξτε με”, όπως κάνει ο ακροβάτης», αναφέρει, υποστηρίζοντας πως η χώρα μας θέλει να στρέψει την προσοχή μακριά από άλλα σημαντικά ζητήματα.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τις θέσεις των ακραίων κύκλων της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για νησιά “υπό ελληνική κατοχή”.

«Στα Ίμια είναι χρόνια τώρα που δημιουργούν μία τέτοια ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα 18 νησιά και μία βραχονησίδα να βρίσκονται σήμερα υπό πλήρη κατοχή. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μία σοβαρότατη ανησυχία για την ασφάλεια της Τουρκίας. Γιατί έχουν στρέψει τις κάννες τους κάτω από τη μύτη μας».

Και το “παραλήρημα” συνεχίζεται ως εξής: «Αύριο θα επικαλεστούν τα χωρικά ύδατα, είτε την ΑΟΖ, είτε τον εναέριο χώρο και δεν θα μπορούμε ούτε να ψαρεύουμε, ούτε τα πλοία μας να πλησιάζουν, ούτε στρατιωτικές ασκήσεις να μας επιτρέπουν να κάνουμε, ούτε να έχουμε δικαιώματα στον υποθαλάσσιο πλούτο».

Ο Αλί Τουρκσέν στέλνει μάλιστα μήνυμα στην τουρκική ηγεσία να μην κάνει πίσω:

«Η Τουρκία ό,τι είναι να κάνει, πρέπει να το κάνει προσεκτικά αλλά χωρίς να παραχωρεί δικαιώματά της. Ούτε κι εγώ που έχω περάσει τη ζωή μου σε στρατιωτικές ασκήσεις θέλω πόλεμο με κανέναν, αλλά ούτε κι εσύ, όμως, να τον επιζητείς.

Δεν έρχομαι εγώ να κάτσω στο μπαλκόνι σου. Αλλά όταν κάποιος προσπαθήσει να τοποθετήσει ένα τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, φυσικά και θα αντιδράσω λέγοντας “τι κάνεις εκεί;”. Δεν θέλω να πω το κλασικό, αλλά αν ξεκινήσεις να δίνεις, θα συνεχίσουν να ζητάνε περισσότερα».



Πηγή: iefimerida.gr 


Κυριάκος Μητσοτάκης : Αστείο να μιλά για πατριωτισμό ο Τσίπρας



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε κατά του  Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι : «αντί να φτιάξει ενιαία γραμμή επέλεξε και το ζήτημα των Σκοπίων για να προωθήσει τα στενά του κομματικά συμφέροντα» ενώ για όσα συμβαίνουν στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «είναι αποτέλεσμα πολιτικής ανευθυνότητας και διαπραγματευτικής ανικανότητας. Συνειδητά επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες. Αρχικά αποκάλεσε ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και στη συνέχεια συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο. Το ανατριχιαστικό είναι η βαθιά αντιδημοκρατική περιφρόνηση των πατριωτικών συναισθημάτων εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας πρωθυπουργός που περιφρονεί την πατριωτική ευαισθησία είναι ανίκανος να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας, δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Όταν ακούω ότι μιλά για πατριωτισμό μου φαίνεται αστείο γιατί δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό στα 100 δισ. με τα οποία χρέωσε τη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.




Σοκαριστική ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Μάνου Στεφανίδη



Πριν από λίγο ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Μάνος Στεφανίδης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook δύο φωτογραφίες σοκ, που δείχνουν ότι τα πράγματα στα Πανεπιστήμια αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν με το υπουργείο παιδείας και τον υπουργό Γαβρόγλου να ασχολείται με το πώς θα την διαλύσει περισσότερα για να την φτάσει υποβαθμισμένη διεθνώς, δηλαδή σε επίπεδα Αλέξη Τσίπρα.



Η ανάρτηση του καθηγητή :

Xanax, σύριγγες και λοιπά σύνεργα χρήσης ναρκωτικών δίπλα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και το ΜΙΘΕ. Φωτογραφίες προχθεσινές, αφιερωμένες στους συναδέλφους από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών που με γενναιότητα αμφισβήτησαν τη βία, την εμπορεία και την χρήση ναρκωτικών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (από το υλικό που κατέθεσα στον Εισαγγελέα μαζί με αριθμούς αυτοκινήτων διακινητών).







Λέσβος: Σύλληψη δύο στελεχών ΜΚΟ με ψεύτικο στρατιωτικό όχημα



Στελέχη του λιμενικού σώματος εντόπισαν νοικιασμένο τζιπ στο οποίο επενέβαιναν ένας Γερμανός, 24 ετών, και μια Σύρια 23 ετών, στο οποίο κάτω από τις κανονικές πινακίδες εντοπίστηκαν πλαστές πινακίδες του ελληνικού στρατού.

Περίεργη υπόθεση στη Λέσβο, με συλλήψεις μελών μεγάλης Μη Κυβερνητικός Οργάνωσης που δρα στο νησί για την αρωγή των μεταναστών και των προσφύγων. 

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, στελέχη του λιμενικού σώματος εντόπισαν νοικιασμένο τζιπ στο οποίο επενέβαιναν ένας Γερμανός, 24 ετών, και μια Συριακής καταγωγής 23 ετών, στο οποίο κάτω από τις κανονικές πινακίδες εντοπίστηκαν πλαστές πινακίδες του ελληνικού στρατού. Το όχημα είχε χακί χρώμα, και θα μπορούσε να εκληφθεί σαν στρατιωτικό, ενώ διέθετε και σύστημα ενδοεπικοινωνίας. 

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν την Κυριακή κατηγορούμενοι από το λιμενικό στον εισαγγελέα, όποιος διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Εκτιμάται ότι στόχος ήταν η εύκολη μετακίνηση και η ανυπαρξία ελέγχων στους χώρους διαμονής μεταναστών. 

Η έρευνα της περίεργης υπόθεσης συνεχίζεται, ενώ να σημειωθεί ότι κατά καιρούς ερευνώνται στελέχη ΜΚΟ για παράξενες δραστηριότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπόθεση αφορά όλες τις ΜΚΟ. 


Πηγή: skai.gr


Πάνω από 350 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε εμπόλεμες ζώνες



Σύμφωνα με έκθεση της Save the Children.

Περισσότερα παιδιά παρά ποτέ ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες και διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ή να υποστούν ακραία βία, τονίζει σε έκθεσή της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» (Save the Children).

Σύμφωνα με την έκθεση μάλιστα, η Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι τουλάχιστον 357 εκατομμύρια παιδιά –δηλαδή το ένα στα έξι παγκοσμίως– ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συρράξεις, ένας αριθμός αυξημένος κατά 75% σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η εντονότερη αστικοποίηση, το γεγονός ότι οι συρράξεις διαρκούν περισσότερο και η αύξηση του αριθμού των σχολείων και των νοσοκομείων που γίνονται στόχοι αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο για τα παιδιά, επισημαίνει η διεθνής οργάνωση.

Τα παιδιά και οι νέοι διατρέχουν κι άλλους κινδύνους: μπορεί να απαχθούν ή να υποστούν σεξουαλική βία, μεταξύ άλλων.

«Βλέπουμε μια σοκαριστική αύξηση του αριθμού των παιδιών τα οποία μεγαλώνουν σε περιοχές που πλήττονται από συρράξεις κι εκτίθενται στις χειρότερες μορφές της πιο αδιανόητης βίας», υπογραμμίζει η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, ανώτατο στέλεχος της Save the Children, σε δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση.

«Τα παιδιά υφίστανται πράγματα που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υφίσταται ποτέ· από σεξουαλική βία ως τον εξαναγκασμό τους να γίνουν βομβιστές και βομβίστριες καμικάζι. Τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, οι παιχνιδότοποί τους έχουν μετατραπεί σε πεδία μαχών», συνεχίζει η Τόρνινγκ-Σμιτ, η πρώην πρωθυπουργός της Δανίας.

Στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι πάνω από 73.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί σε 25 ένοπλες συρράξεις από το 2005, όταν ο ΟΗΕ άρχισε να συλλέγει, να συγκρίνει και να ταξινομεί τέτοιες στατιστικές, σημειώνεται στην έκθεση.

Από το 2010, ο αριθμός των -επαληθευμένων από τον ΟΗΕ- περιπτώσεων παιδιών που έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί αυξήθηκε κατά σχεδόν 300%.

Οργανώσεις αρωγής επισημαίνουν ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη πιο υψηλός, καθώς υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες ως προς την επαλήθευση στοιχείων αυτού του είδους στις εμπόλεμες ζώνες.

Για τη Save the Children, η επιδείνωση της κατάστασης στις εμπόλεμες ζώνες οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των μαχών μέσα σε αστικές περιοχές και στην κλιμάκωση της χρήσης βομβών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Τα παιδιά μπαίνουν στο στόχαστρο όλο και πιο βάρβαρων τακτικών: χρησιμοποιούνται ως βομβιστές καμικάζι, ή πέφτουν θύματα όπλων όπως οι αυτοσχέδιες βόμβες με βαρέλια ή δοχεία με εκρηκτικές ύλες», τονίζει ακόμα η ΜΚΟ.

Τα παιδιά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι πολύ πιθανό να ζουν σε εμπόλεμη ζώνη (τα δύο πέμπτα) ενώ επόμενη στο επίπεδο του κινδύνου είναι η Αφρική, με το 20% των παιδιών της ηπείρου να ζει σε περιοχές όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συρράξεις.

«Τα παιδιά στις εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο γίνονται στόχος επιθέσεων εύρους που προκαλεί σοκ, με τα αντιμαχόμενα μέρη να επιδεικνύουν απόλυτη περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο», κατά τον Μανουέλ Φοντέν, επικεφαλής των προγραμμάτων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).


TO BHMA


Ποια είναι τα τρία «κεφάλαια» που συμφώνησε ο Ζάεφ με την Αθήνα;



Οι τελευταίες δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού μαρτυρούν τη δυναμική που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ. Ωστόσο υπάρχουν άλλα τέσσερα κεφάλαια που είναι τα δύσκολα, περισσότερο και από αυτό της ονομασίας που καθώς φαίνεται έχει κλείσει.

Η δυναμική υπάρχει, είναι εμφανές. Και αναμένεται να ενταθεί με τη νέα συνάντηση που θα έχει ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου έχουν προσκληθεί και οι προερχόμενοι από τα δυτικά Βαλκάνια ομόλογοί τους.

Είναι μια δυναμική που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ με δηλώσεις του την Τετάρτη. Είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός ότι υπάρχει συμφωνία σε τρία από τα επτά κεφάλαια της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας.

Τα επτά κεφάλαια είναι: το όνομα, το εύρος χρήσης, η γλώσσα, η ταυτότητα, η εμπορική χρήση, τα ακρωνύμια και οι συντμήσεις. Ο Ζάεφ είπε ότι στα τρία έχουμε ήδη συμφωνήσει χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Μιλούσε σε δημοσιογράφους σε επίσκεψή του στην κωμόπολη Νεγκότινο και την αοριστία του την απέδωσε σε μια προσπάθεια, να μη σχηματιστεί, όπως είπε, η εντύπωση ότι γίνεται διαπραγμάτευση μέσω των ΜΜΕ.

«Είναι σημαντικό να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας. Χαίρομαι που όλα τα ανοιχτά ζητήματα ουσιαστικά έχουν ξετυλιχτεί. Αν ξεκινήσουμε από τις επτά θέσεις που ήταν το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων, γνωρίζω ότι αυτές έχουν πλέον μειωθεί σε τέσσερις, οι υπόλοιπες τρεις έχουν απομακρυνθεί. Πιστεύω ότι με την πολιτική της νέας κυβέρνησης πολύ γρήγορα θα μπορέσουν να κλείσουν και οι άλλες θέσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, ο Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι μία αποδεκτή επιλογή για την χώρα του και υπενθύμισε ότι έχει γίνει μνεία αρκετών ονομάτων.

«Αυτό σημαίνει ότι για εμάς είναι αποδεκτό όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή απορρίπτουμε όλους τους άλλους, όπως τον χρονικό προσδιορισμό ή κάποιες άλλες διατυπώσεις που ήταν σαν προτάσεις», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ποια είναι η συμφωνία έως τώρα; Οι δυο πλευρές φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει σε μια από τις τρεις ονομασίες «γεωγραφικού» προσδιορισμού (Gorna, Severna, ή Vardaska) έχοντας παράλληλα αποκλείσει το Νέα Μακεδονία. Αυτό όμως, ήταν το εύκολο. Το δύσκολο είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, κάτι που υπαινίχθηκε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Ζόραν Ζάεφ. «Η αξιοπρέπεια και η ταυτότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα», είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ακόμη ότι η συνάντηση της Τρίτης στη Βιέννη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ σηματοδοτεί την ουσιαστική έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μία αξιοπρεπής λύση που θα λαμβάνει υπόψη ζητήματα που αφορούν την εθνική ταυτότητα.

Επανέλαβε ότι η χώρα του θέλει λύση και ότι η κυβέρνησή του κάνει κυριολεκτικά ό,τι μπορεί για την οικοδόμηση συναίνεσης στο εσωτερικό της χώρας, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης τελικής λύσης.

«Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για την εξεύρεση λύσης. Ασφαλώς, στέλνονται ορισμένα μηνύματα από την ελληνική πλευρά, για ορισμένες γραμμές κοκ. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε λύση για την ευημερία των πολιτών των δύο χωρών. Αν είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι σε αυτή τη διαδικασία, αν θέλουμε ειλικρινά να βρεθεί λύση, αυτό είναι εφικτό. Η διαδικασία έχει μία χρονική περίοδο μπροστά της. Ελπίζω ότι κάθε επόμενο βήμα θα μας φέρνει πιο κοντά σε σχέση με όλα εκείνα τα σημεία που είναι ανοιχτά και που πρέπει κυριολεκτικά να αποτελέσουν γέφυρα ενότητας και τελικής επίλυσης του προβλήματος», σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Επίσης, εξέφρασε την προσδοκία ότι οι δύο πλευρές θα δείξουν πραγματισμό και τόνισε ότι η πιθανή λύση θα τεθεί σε δημοψήφισμα. «Να δώσει ο Θεός να φτάσουμε σε λύση, να μπορέσουμε να κάνουμε δημοψήφισμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Τέλος, ερωτηθείς για το σχέδιο-συμφωνίας που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά, ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία και ότι γίνονται κάποια σχεδιαγράμματα για πιθανές λύσεις.

«Ένα από αυτά τα σχεδιαγράμματα είναι και το σχέδιο-εκδοχή διεθνούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία στο τέλος ελπίζουμε ότι θα κυρωθεί από το κοινοβούλιο. Να μην ξεχνάμε όμως πως, ότι και να συζητείται σε διμερές επίπεδο, υπουργικό ή πρωθυπουργικό, επιστρέφουμε στον κ.Νίμιτς, επειδή η διαδικασία τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στο τέλος πρέπει να έχει νομικά-τυπικά επακόλουθα στον ΟΗΕ», δήλωσε ο Ζάεφ.


Πηγή : protagon.gr


Μήνυση Αντώνη Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα : Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!



Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
           
Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους. 
           
Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα! 
           
Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.
           
Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν. 
           
Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.
           
Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν! 
           
Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».




Σκάνδαλα ΕΡΤ: Καταγγελία εργαζομένων ΕΡΤ: Ανάθεση παραγωγών σε συγγενείς και φίλους



Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρονται σε ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο.

Διαφθορά και αδιαφάνεια από τη διοίκηση της ΕΡΤ στην αναθέση παραγωγών, που "παραπέμπουν σε εποχές που δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουμε" καταγγέλλουν με επιστολή τους οι εργαζόμενοι της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης με επιστολή τους στον ενημερωτικό ιστότοπο Tvxs.gr 

Σύμφωνα με την ανάρτηση οι εργαζόμενοι, παρουσιάζουν μια συγκεκριμένη περίπτωση, σημειώνουν ωστόσο πως "η επιλεκτική ανάθεση παραγωγών σε φίλους και συγγενείς δεν θα σταματήσει εκεί". Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο, που όπως τονίζουν, την περυσινή χρονιά , ανάλογου περιεχομένου καθημερινή εκπομπή ήταν εσωτερική παραγωγή και πρακτικά είχε μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ. Όμως, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, "φέτος η διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή σε εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 131.893 ευρώ και μάλιστα σε εταιρεία που συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ". 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή - καταγγελία της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων της ΕΡΤ

Μια δύσοσμη ιστορία αναδείχθηκε από πρόσφατη γραπτή ενημέρωση  του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ. Η απλή έρευνα σε δημόσια έγγραφα αναβαθμίζει την υπόθεση σε σκάνδαλο σαν αυτά για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και παραπέμπουν σε εποχές της ΕΡΤ που δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουμε.

Στις 2-2-2018 το ΔΣ της ΕΡΤ αποφασίζει κατά πλειοψηφία να αναθέσει 60 επεισόδια ενός πολιτιστικού  μαγκαζίνο με τίτλο "ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ" προοριζόμενο για την ΕΡΤ2 (ως μεικτή παραγωγή), στην εταιρεία HOPE FILMS TV PRODUCTION έναντι 2.198,22 € + ΦΠΑ  ανά επεισόδιο, δηλαδή συνολικά 131.893,20 € + ΦΠΑ + 39.000 € εργοδοτικές εισφορές.

Η απόφαση του ΔΣ για την ανάθεση στην Hope Films

Ο Τέλης Μεταξάς, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ γράφει σε σχετική  ανακοίνωσή του: "Καταψήφισα την συγκεκριμένη πρόταση γιατί την περυσινή χρονιά στην ΕΡΤ2 υπήρχε καθημερινή εκπομπή, ανάλογου περιεχομένου, η οποία ήταν εσωτερική παραγωγή, ... και πρακτικά με μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ" και συνεχίζει "Η πρόταση αυτή πέρασε από αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ μέχρι να καταλήξει να εγκριθεί κατά πλειοψηφία... Στις συνεδριάσεις αυτές… ασκήθηκε έντονη κριτική, γιατί στο εταιρικό σχήμα της εταιρίας παραγωγής συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ."

Η κυρία Ανθή Τούμπη

Είναι η μητέρα του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Τούμπη. Η αίτηση της κυρίας Τούμπη στην ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη παραγωγή γίνεται από την εταιρεία Hope Films TV Production με αριθμό αίτησης 988 στις 2 Δεκεμβρίου 2017. Τότε, όμως, τέτοια εταιρεία δεν υπάρχει. Ψάξαμε στο Γενικό Μητρώο των εταιρειών (ΓΕΜΗ) και βρήκαμε την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας: 22 Ιανουαρίου 2018!!!  Η πρόταση δηλαδή κατατέθηκε από ανύπαρκτη τότε εταιρεία. Η ανύπαρκτη μάλιστα έως τις 22/1/2018 εταιρεία της κυρίας Τούμπη, στέλνει στις 5-1-2018!!! επιστολή  προς το ΔΣ της ΕΡΤ ανακοινώνοντας ότι αποδέχεται το κοστολόγιο που ενέκρινε η Επιτροπή Προγράμματος.  

Ημερομηνία σύστασης της εταιρείας

Υπενθυμίζουμε και προειδοποιούμε τους πάντες (Διοίκηση και Επιτροπή Προγράμματος) ότι ένας τέως Πρόεδρος της ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος, έχει παραπεμφθεί για κακούργημα για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Γιατί ανέθεσε έργο σε εταιρεία παραγωγής (Back Stage) που στο χρόνο της αίτησής της δεν είχε εγγραφεί στο ΓΕΜΗ και γράφτηκε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επανερχόμενοι στην παραγωγή της κυρίας Τούμπη, επισημαίνουμε ότι η Επιτροπή Προγράμματος δεν μπορεί να κάνει ότι δεν γνώριζε, γιατί στο έντυπο της αίτησης, η ΕΡΤ καλεί τις εταιρείες παραγωγής να υποδείξουν τρεις τουλάχιστον παραγωγές που έχουν εκτελέσει στο παρελθόν. Στην αίτησή της, η κ.Τούμπη δεν αναφέρει καμία φυσικά. Είναι προφανές ότι η εταιρεία της κ. Τούμπη δημιουργήθηκε για να πάρει τη συγκεκριμένη παραγωγή, η δε Επιτροπή Προγράμματος έσπευσε ασμένως να την εισηγηθεί, χωρίς να ελέγξει την ύπαρξη της εταιρείας και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν είχε εκτελέσει τουλάχιστον τρεις παραγωγές, όπως ορίζει η πρόσκληση.

Η επιτροπή αγνόησε επίσης ότι την προηγούμενη τηλεοπτική χρονιά, αυτό το μαγκαζίνο, με το ίδιο περιεχόμενο, ήταν εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με μηδενικό κόστος, αφού οι μισθοί των συντελεστών του (εργαζόμενων της ΕΡΤ) πληρώνονται έτσι κι αλλιώς από την ίδια.  

Το παρασκήνιο σε τρεις πράξεις

1η. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ (τέταρτη κατά σειρά που εισήχθη το θέμα της κυρίας Τούμπη - μεγάλη η αγωνία του Διευθύνοντος) εξεδιώχθη από τη συνεδρίαση ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Προγράμματος, κ. Σπύρος Κρίμπαλης! Δεν γνωρίζουμε την άποψή του -δεν θα ψήφιζε άλλωστε- αλλά αποτελεί παγκόσμια πρώτη στην ιστορία των Ανωνύμων Εταιρειών, ένα ΔΣ να αναθέτει καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και το ίδιο ΔΣ να τον διώχνει όταν συζητούνται θέματα των αρμοδιοτήτων που του έχει αποδώσει!!! Μήπως είναι σκαστή παρανομία;
2η. Την εισήγηση στο ΔΣ δεν την κάνει ούτε ο (απών κατ' εντολήν τους) αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος ούτε ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής (Προγράμματος), αλλά ένα διορισμένο από τον κ. Κωστόπουλο απλό μέλος της Επιτροπής Προγράμματος, συνταξιούχος της ΕΡΤ, που οι εργαζόμενοι τον θυμούνται ως παρατρεχάμενο του Καλφαγιάννη και ο κόσμος του κινηματογράφου τον γνώρισε στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ως τον κύριο "Άλλη Ερώτηση" αφού αυτός ως μέλος και της Επιτροπής 1,5% είχε αναλάβει να παρακάμπτει με θράσος τις εύλογες αντιδράσεις των κινηματογραφιστών.
3η. Στην εισήγηση της Επιτροπής Προγράμματος για την ανάθεση στην κυρία Τούμπη εμφανίζονται ως απόντες δύο μέλη της Επιτροπής, τα οποία λίγες ημέρες αργότερα ακούγεται ότι παραιτήθηκαν και αντικαθίστανται από τον κ. Κωστόπουλο με έναν ακόμα  παρατρεχάμενο του Καλφαγιάννη και μια βοηθό παραγωγής!

Η γενικότερη μεθόδευση

Έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι η επιλεκτική ανάθεση παραγωγών σε φίλους και συγγενείς δεν θα σταματήσει εκεί. Σε αυτό συνηγορούν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Κωστόπουλου στα ζητήματα του προγράμματος:

Μία από τις πρώτες αποφάσεις της ήταν η ενοποίηση της Επιτροπής Προγράμματος με την Επιτροπή Κοστολογίου. Παραδοσιακά για λόγους απλής προστασίας της εταιρείας  και ενίσχυσης της διαφάνειας, κάθε αίτηση εταιρείας παραγωγής περνούσε από δύο Επιτροπές της ΕΡΤ, την Επιτροπή Προγράμματος που έκρινε αν η παραγωγή γινόταν αποδεκτή και την Επιτροπή Κοστολογίου που έλεγχε το κοστολόγιο της εκπομπής. Αυτό γινόταν γιατί δεν μπορεί η Επιτροπή που εισηγείται την ανάθεση μιας παραγωγής, η ίδια να κρίνει και το κοστολόγιο. Άλλοι είναι αρμόδιοι για το Πρόγραμμα και άλλοι πρέπει να ελέγχουν τις τιμές. Η διοίκηση Κωστόπουλου τις ενοποίησε (ίσως δεν έχουν και πολλούς που είναι πρόθυμοι να μπουν σε τέτοιες περιπέτειες). Έτσι, έγινε μία Επιτροπή "Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει". Ακολούθησε αμέσως ο διορισμός της νέας Επιτροπής Προγράμματος (- Κοστολογίου) που όπως είδατε παραπάνω κάνει "καλά" τη δουλειά της.

Παραδοσιακά και πάλι στο παρελθόν, η Επιτροπή Προγράμματος και Κοστολογίου έκαναν εισήγηση στις αρμόδιες Διευθύνσεις και εκείνες στον Γενικό Διευθυντή Προγράμματος, ο οποίος με τη σειρά του εισηγούνταν στο ΔΣ της ΕΡΤ. Υπήρχαν δηλαδή πολλά φίλτρα που εμπόδιζαν ή τουλάχιστον δυσχέραιναν  τις αναθέσεις σε "ημετέρους".  Η διοίκηση Κωστόπουλου, τροποποίησε τον Κανονισμό Προμήθειας Προγράμματος.  Στην τροποποίηση προβλέπεται ότι οι εισηγήσεις στο ΔΣ για την ανάθεση προγράμματος γίνονται από την ίδια την  Επιτροπή Προγράμματος, που είναι και Επιτροπή Κοστολογίου που έχει διορίσει ο ίδιος!!!
Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ΔΣ όρισε Εντεταλμένο Σύμβουλο με αρμοδιότητες για το Πρόγραμμα. Ποιες είναι αυτές οι αρμοδιότητες, κανείς δεν έχει καταλάβει.

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2015 είχε καταργηθεί η θέση του Διευθυντή Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως είχαν καταργηθεί και οι θέσεις των Διευθυντών Γραφείων των Γενικών Διευθυντών. Ο κ. Κωστόπουλος επανέφερε εσπευσμένα και επιλεκτικά τη θέση του Διευθυντή Γραφείου του Διευθύνοντος, για να ορίσει τον κ. Παν. Τούμπη εκεί.
Ποτέ ξανά!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το τελευταίο εξάμηνο ζουν μια κατάσταση που ξεκινάει από τον απόλυτο παραλογισμό και καταλήγει στη συστηματική αποσάθρωση της εταιρείας. Η νέα διοίκηση έχει καταργήσει όλες τις διαδικασίες που υπήρχαν στην ΕΡΤ και διοικεί μέσω επιτροπών. Οι επιτροπές αυτές έχουν ποσόστωση. Ένα τρίτο η αυλή Καλφαγιάννη, ένα τρίτο η αυλή Κωστόπουλου και το υπόλοιπο όσοι (συνήθως ανεπαρκείς) προσχωρούν στο νέο δίπολο της εξουσίας για να "δικαιώσουν" τα συμπλέγματα και την ανεπάρκειά τους καταστρέφοντας την ΕΡΤ.

Η συμφωνία του δίπολου προβλέπει: Το πρόγραμμα στους πρώτους, η διοίκηση (διορισμοί σε θέσεις ευθύνης, οργανόγραμμα, κ.λπ.) στον Καλφαγιάννη.  Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ΕΡΤ ζει τη χειρότερή της περίοδο, ανάλογη με εκείνην του πρώτου εξαμήνου του 2013, αμέσως πριν το μαύρο. Το χειρότερο είναι ότι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόγραμμα περιπτώσεις αναθέσεων που αναδύουν έντονη δυσοσμία.

Η δυσοσμία αυτή και η γενικότερη κακοδιαχείριση αποτελούν ιδανικό έδαφος για την απαξίωση της ΕΡΤ την οποία πάντα πληρώνουν τελικά οι εργαζόμενοι. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η αποκάλυψη από τους ίδιους τους εργαζόμενους κάθε ενέργειας που σπρώχνει την ΕΡΤ στον γκρεμό καθώς και των εμπνευστών της. Η ΕΡΤ περνά μια δύσκολη περίοδο. Αν οι εργαζόμενοι επιτρέψουν να επικρατήσει αδιαμαρτύρητα η αδιαφάνεια, η ΕΡΤ θα κινδυνέψει και πάλι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν με κάθε τρόπο, κάθε κρούσμα αδιαφάνειας ή διαφθοράς. Είναι ζήτημα επιβίωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μας και το οφείλουμε στους πολίτες που μας συμπαραστάθηκαν στον αγώνα κατά του "μαύρου"!


Πηγή : thetoc.gr


Αρχίζουν να φεύγουν από τις εκπομπές οι Συριζαίοι για να αποφύγουν την ξεφτίλα


Στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου « Χώρα εν καμίνω» στο Κανάλι Kontra, στριμώχτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρακώστα από τον αρχισυντάκτη του "Πρώτου Θέματος" Δημήτρη Μαρκόπουλο κατά την διάρκεια συζήτησης στην οποία ελάμβανε μέρος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, με αποτέλεσμα να φεύγει κακήν κακός για να αποφύγει την ξεφτίλα.





Τι είναι η παράλυση ύπνου και πώς τη βιώνει ένας ασθενής;



Η παράλυση ύπνου ή υπνοπαράλυση είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προσωρινή παράλυση του σώματος που συμβαίνει μετά το ξύπνημα ή -λιγότερο συχνά- στα αρχικά στάδια του ύπνου.

Σε αυτή τη φάση, το άτομο που βιώνει παράλυση ύπνου, έχει την εντύπωση ότι βλέπει όνειρο. Αυτό εξηγεί αρκετές περιγραφές ονείρων στα οποία το άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο και ανίκανο να κινηθεί, ενώ συχνά έχει και παραισθήσεις.

Η Jennifer Hassan σε άρθρο της στη Washington Post με τον τίτλο «Φυλακισμένη στο ίδιο μου το σώμα» μοιράζεται την εμπειρία της, αφού έζησε τη συγκεκριμένη εμπειρία πρώτη φορά το 2012, όταν μετακόμισε στο σπίτι της γιαγιάς της για να της κάνει παρέα μετά το θάνατο του παππού της.

Όταν έφτασε το βράδυ, πήγαν κι οι δυο τους για ύπνο σε διαφορετικά δωμάτια. Έπειτα από κάποιες ώρες ύπνου, η Jennifer ξύπνησε, νιώθοντας κρύο. Προσπάθησε να τυλιχτεί με τις κουβέρτες που ήταν στο κρεβάτι, αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Άρχισε να πανικοβάλλεται. Προσπάθησε να σηκώσει τα χέρια της. Τίποτα. Το κεφάλι και το κορμί της ήταν «παγωμένα» στο κρεβάτι.


Όσο περισσότερο πανικοβαλλόταν, τόσο πιο πολύ ένιωθε μια πίεση στο στήθος της και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Έκανε να φωνάξει αλλά και πάλι τίποτα. Εφόσον δεν είχε άλλη επιλογή, έμεινε απλώς να κοιτάζει το σκοτεινό ταβάνι. Κι ενώ πρακτικά δεν έβλεπε κανέναν, ένιωθε σα να έχει παρέα. Ήταν κάποιος/κάτι που την έκανε να αντέξει. Μετά από ένα διάστημα λεπτών που όμως της φάνηκε σαν ώρες, μπορούσε και πάλι να κουνηθεί. Τότε, άνοιξε αμέσως το φως και έμεινε καθισμένη στο κρεβάτι της μέχρι να ξημερώσει.

Όταν διηγήθηκε την εμπειρία της σε φίλους, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Άλλοι θεώρησαν ότι απλώς είδε έναν εφιάλτη κι άλλοι ότι ήταν πιεσμένη ψυχολογικά λόγω του πένθους της. Αρχικά, δεν ήθελε να κλείσει ραντεβού σε κάποιο γιατρό γι′ αυτό και έψαξε για κάτι σχετικό στο Google.

Έτσι, πολύ σύντομα, βρήκε στο διαδίκτυο ιστορίες παρόμοιες με τις δικές της, ανθρώπων άγνωστων σε εκείνη. Τότε διάβασε πρώτη φορά για την παράλυση ύπνου και κατάλαβε τι ήταν αυτό που της είχε συμβεί εκείνο το βράδυ.

Ο Adrian Williams, καθηγητής ιατρικής ύπνου στο King’s College του Λονδίνου και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ύπνου του Λονδίνου αναφέρει ότι η παράλυση ύπνου είναι ένα «φυσιολογικό φαινόμενο που δεν είναι επικίνδυνο αλλά στρεσσογόνο» και συμπληρώνει: «Κατά τη διάρκεια του ονειρικού ύπνου το σώμα παραλύει ώστε να μην κάνουμε ό,τι βλέπουμε στον ύπνο μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, το σώμα μπερδεύεται, καθώς το μυαλό ξυπνά παρόλο που η παράλυση παραμένει».

Σχετικοί λίγοι από τους παθόντες αναζητούν θεραπεία. Είναι ενδεικτικό ότι το Κέντρο Ύπνου του Λονδίνου δέχεται μόνο έναν πάσχοντα από παράλυση ύπνου κάθε μήνα κατά μέσο όρο. «Συχνά οι ασθενείς δεν ξέρουν ότι αυτό που τους συμβαίνει είναι παράλυση ύπνου γι′ αυτό και καταφεύγουν σ′ εμάς», αναφέρει ο Williams.

Παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση παράλυσης ύπνου είναι το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν γενικότερα διαταραχές ύπνου είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν και την εμπειρία της υπνοπαράλυσης.

Τα «στοιχειά» της υπνοπαράλυσης

Πολλοί πολιτισμοί ταυτίζουν την παράλυση ύπνου με μυστήρια και υπόκοσμα πλάσματα. Ο πίνακας του Henry Fuseli «Ο Εφιάλτης» το 1781 λέγεται πως απεικονίζει την εν λόγω διαταραχή. Για την ιστορία, εμφανίζει μια γυναίκα που κοιμάται και μοιάζει αβοήθητη με έναν δράκοντα στο στήθος της.


Στην Ταϊλάνδη πολλοί πιστεύουν ότι οι δυσκολίες που εμφανίζουν με την αναπνοή τους τα άτομα το βράδυ, οφείλονται στο πνεύμα του  Phi Am, ένα φάντασμα που κάθεται στο στήθος τους και τα καταπιέζει.

Και στην Ελλάδα, όμως, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην ύπαρξη της Μόρας και του Βραχνά, σκιές στις οποίες αποδίδονται τα συμπτώματα της παράλυσης ύπνου.

Η ζωή της Jennifer σήμερα

Όπως αναφέρει η ίδια στο τέλος του κειμένου της, από το 2012 έχει βιώσει την υπνοπαράλυση άλλες 10 φορές. Μάλιστα, μια φορά, της συνέβη 3 φορές μέσα σε ένα βράδυ και, όπως σημειώνει, ήταν τρομακτικό και εξουθενωτικό.

Πλέον, αποφεύγει να πίνει καφεΐνη πριν πάει για ύπνο και ακούει μουσική για να χαλαρώσει, ενώ προσπαθεί να κοιμηθεί. Επίσης, διατηρεί ένα «ημερολόγιο ύπνου» στο οποίο καταγράφει όλα τα επεισόδια και τα περιστατικά που της τυχαίνουν. 


Πηγή: huffingtonpost.gr