Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Μητσοτάκης : ποτέ δεν θα γίνουμε σαν τους συγγραφείς των υπογείων του Μαξίμου.... πρόκειται για το πνεύμα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου.


Ευθείες βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου για την υπόθεση Novartis εκτόξευσε κτά την ολιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι : «ποτέ δεν θα γίνουμε  σαν τους συγγραφείς των υπογείων του Μαξίμου με ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της ελληνικής δημοκρατίας αλλά πρόκειται για το πνεύμα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύο».

«Έχουν καταρρεύσει όλοι οι πυλώνες του κυβερνητικού success story και γι αυτό κατέφυγε στη λάσπη και να σέρνει τη χώρα στο βούρκο» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Novartis λέγοντας για «πιο προβλέψιμο αντιπερισπασμό μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί».

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis γιατί είναι παγκόσμιο. Δεν αναδείχθηκε από κάποιος αριστερούς ατσίδες αλλά από το FBI. Παντού αντιμετωπίζεται ως οικονομικό σκάνδαλο και όχι ως βέλος στην πολιτική φαρέτρα. Πράγματι υπήρξε υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια πριν την κρίση και όταν η ΝΔ περιέκοψε τη δαπάνη αυτή ο πρώτος που έβγαζε πύρηνες ανακοινώσεις ήταν ο Τσίπρας. Πάει πολύ τώρα να ενδύεται τον μανδύα της κάθαρσης» συνέχισε να λέει ο κ. Μητσοτάκης.
Ξεκαθαρίζοντας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής «Φως στο σκοτάδι, να μάθουμε την αλήθεια εκεί όμως που πρέπει, να διεκδικήσουμε τη ζημιά στον προυπολογισμό, να εγκαταστήσουμε τις θεσμικές δικλίδες για να μην επαναληφθούν παρόμοαι στο μέλλον και όχι σε μια άθλια σκευωρία της κυβέρνησης για να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Ο Κυριάκος Μηστοτάκης έθεσε και οχτώ ερωτήματα προς τον Αλέξη Τσίπρα περιμένοντας απάντηση και λέγοντας  «κι αν έχει το θάρρος να απαντήσει»:

1. Πώς γνώριζε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνς το περιεχόμενο κλειστού φακέλου;
Πώς μίλησε με σιγουριά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους; Η διάκριση των εξουσιών δεν υφίσταται με αυτή την κυβέρνηση. Τα ίδια είπε η κυρία Θάνου παραβιάζοντας βάναυσα το τεκμήριο της αθώωτηας

2. Γιατί η εισαγγελέας διαφθοράς δεν διαβίβασε αμελητί την υπόθεση από τις 6 Νοεμβρίου όταν ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε για επιλήψιμες πράξεις πρώην κυβερνητικών στελεχών

3. Πώς ο αναπληρωτής υπ. Υγείας να γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες;

4. Πώς εξηγείται ότι συγκεκριμένη εφημερίδα εργαλείο κυβερνητικής λάσπης να προαναγγέλλει πριν από έναν χρόνο το θέμα της εμπλοκής πρώην πρωθυπουργού, 11 μήνες πριν καταθέσει σχετικά ο προστατευόμενος μάρτυρας;

5. Πώς εξηγείται η εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που η έρευνα του FBΙ δεν υπέδειξε κανέναν ως εμπλεκόμενο;

6. Πως εξηγείται η συγκάλυψη της ανάμειξης του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή;

7. Τι δουλειά είχε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όταν διαβιβάστηκε εκεί η δικογραφία;

8. Πώς εξηγείται ότι στις 2 Φεβρουαρίου 2017 είχε περίπου προφητεύσει το βασικό συμπέρασμα του φακέλου Novartis.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης : «το αδίκημα της ενδεχόμενης απιστείας έχει παραγραφεί και κατηγορούνται 10 πολιτικά πρόσωπα με τρεις ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρόταση αποτελεί έκθεση νομικών ιδεών καθώς οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα. Η κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να τους διασύρεί. Τίποτα δεν στοχεύει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο μόνος λόγος που θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για προανακριτική είναι για να δείξουμε ότι επιμένουμε να πεέσει φως στο παρακράτος».

Και ζήτησε : «να κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν και κατ' αντιπαράταση με τους τάχα κατηγορούμενους. Αν φοβούνται τόσο πολύ ας έρθουν να επαναλάβουν τις μαρτυρίες τους ακόμα και φορώντας κουκούλα. Να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι θεσμικά αδιανόητο να μην δοθεί η δυνατότητα σε όσους κατηγορούνται να υπερασπιστούν τους ευαυτούς τους».

Προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην τολμήσει να κλείσει την προανακριτική χωρίς να έρθουν όλα στη Βουλή με διαφανείς διαδικασίες. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες δεν υπάρχει σε μια δημοκρατία».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου