Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Απαράδεκτη δήλωση Τσίπρα «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα»




Άμεση αντίδραση από το Ποτάμι: Δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετος! - Πέντε μέρες μόλις μετά την τελευταία πρόκληση των Τούρκων πως δεν υπάρχουν οριοθετημένα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, ο τέως πρωθυπουργός προκαλεί αντιδράσεις

Θύελλα έχει ξεσπάσει από την εκφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», αναφερόμενος στο Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;



Η τοποθέτηση αυτή του κ. Τσίπρα για το αν υπάρχουν ή όχι θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, σχολίασε σε αυστηρό τόνο: «Όσο για τη δήλωση ότι "δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα", δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε. Κάποιο λάθος έχει γίνει. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι τόσο άσχετος».

Το θέμα, που έχει ανακύψει από την εκφορά του τέως πρωθυπουργού έρχεται μόλις πέντε μέρες μετά την εκ νέου έγερση ζητήματος θαλάσσιων συνόρων από την Τουρκία. Οι προκλητικότατες πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας απαντήθηκαν άμεσα από την ελληνική πλευρά και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. «Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κούτρα.



Πηγή


Ο Ραχωβίτσας «πίσω» από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης



Ένας Καρδιτσιώτης «κρύβεται» πίσω από την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, στον Ασπρόπυργο, που μετέφερε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, από την Νότια Αμερική σε χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Πρόκειται για τον απόστρατο στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννη Ραχωβίτσα, που κατάγεται από το Φανάρι, και  βρίσκεται στο « τιμόνι»  των ερευνών της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (D.E.A.) στην Ελλάδα, τα τελευταία 4 περίπου χρόνια.

Το Γραφείο D . E . A . σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, συνέλαβαν στις 4 Σεπτέμβρη,  το 38χρονο μοντέλο και νυν αθλητή του μπέιζμπολ  μεγάλης ομάδας, καθώς και τους συνεργάτες του,  με 27 κιλά κοκαΐνη, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.





Πηγή : karditsa24.gr






Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα σύνταξη στα 67 και με εισοδηματικά κριτήρια




Οι αλλαγές που προωθούνται οδηγούν σε εξόντωση τη νέα γενιά συνταξιούχων - Θα ζητηθεί από αυτούς που παίρνουν ήδη σύνταξη να επιστρέψουν πίσω τα επιπλέον χρήματα

Νέες ανατροπές στο Συνταξιοδοτικό που έρχονται να προστεθούν στον κυκεώνα των ασφυκτικών μνημονιακών διατάξεων, περιλαμβάνει η κρυφή ατζέντα της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους δανειστές.



Οι νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/2015 θα πληρώσουν με βαρύ τίμημα τους ηρωισμούς και τις καθυστερήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης καθώς οι συντάξεις τους θα υποστούν αλλεπάλληλα πλήγματα προκειμένου να βγει ο λογαριασμός. Οι δανειστές που περίμεναν στη γωνία τους μεταμελημένους διαπραγματευτές αξίωσαν να σκληρύνει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2010 (Ν.3863/2010) προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας αλλά και η κατάρρευση των εσόδων των Ταμείων τα οποία θα εμφανίζουν τα επόμενα χρόνια διογκωμένα ελλείμματα ύψους 4 δισ. ετησίως. Οπως αναφέρθηκε σχηματικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει η πλήρης εφαρμογή του νόμου να έχει ολοκληρωθεί το 2030 αντί του 2050. Οι αλλαγές επί τα χείρω που θα βγαίνουν σταδιακά στο φως της δημοσιότητας (ακόμα και αν διαψεύδονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου) οδηγούν σε εξόντωση τη νέα γενιά συνταξιούχων.



Οι μειώσεις

Σύμφωνα με την κρυφή ατζέντα, οι νέες συντάξεις θα υποστούν μειώσεις με τρεις τρόπους:

α) Ο συνταξιούχος θα παίρνει έως την ηλικία των 67 ετών κουτσουρεμένη σύνταξη μόνο βάσει των εισφορών που έχει καταβάλει, χωρίς την επιπλέον αναλογία επί της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ. Το ποσό των 360 ευρώ θα χορηγείται στην ηλικία των 67 ετών και μόνο εφόσον ο συνταξιούχος δεν υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα τεθούν. Οι απώλειες των συντάξεων θα μεγεθύνονται κάθε χρόνο έως ότου οι παροχές εξαερωθούν πλήρως. Η απώλεια υπολογίζεται στα 50 ευρώ για τους ασφαλισμένους που υπέβαλαν φέτος αίτηση για συνταξιοδότηση και θα αυξάνεται κατά 7 ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή, όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2016, θα χάσουν 57 ευρώ από το αρχικό ποσό της σύνταξής τους, όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2017 θα χάσουν 64 ευρώ, το 2018 θα χάσουν 71 ευρώ και ούτω καθεξής. Οι νέοι συνταξιούχοι, ακόμη κι αν κατέβαλλαν εισφορές για 35 και 40 χρόνια, θα αναγκαστούν να επιβιώσουν με κουτσουρεμένη σύνταξη (αναλογικό κομμάτι) μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους και στη συνέχεια θα λάβουν τη βασική σύνταξη όχι αυτοδικαίως αλλά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν υψηλό εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία δεν θα δικαιούνται ούτε στα 67 την εθνική σύνταξη η οποία θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και θα προορίζεται μόνο για τους συνταξιούχους που κινδυνεύουν να πέσουν κάτω του ορίου της φτώχειας (το οποίο σήμερα στην Ελλάδα είναι στα 432 ευρώ μηνιαίως). Υπενθυμίζουμε ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που ψηφίστηκε το 2010 προέβλεπε οριακές μειώσεις στις συντάξεις τα πρώτα χρόνια ενώ οι βαρύτερες απώλειες θα εμφανίζονταν σταδιακά μετά το 2023. Ωστόσο τα δεδομένα επιδεινώθηκαν κατά την πενταετία των μνημονίων ενώ η χαριστική βολή δόθηκε από το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιούργησαν οι επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης.

β) Η επικαιροποίηση του νόμου είναι πιθανόν να περιλαμβάνει και την περαιτέρω μείωση των συντελεστών υπολογισμού των συντάξεων. Δηλαδή, το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης για όλο τον ασφαλιστικό βίο, που είναι σύμφωνα με τον νόμο 0,80% έως 1,50% ανάλογα με τον αριθμό των ημερομισθίων ασφάλισης, αναμένεται να συρρικνωθεί αισθητά (έως 20%), με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμα περισσότερο το ύψος των συντάξεων.

γ) Οι αποδοχές της πλειοψηφίας των εργαζομένων έχουν υποστεί καθίζηση την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα η καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας (που αποτελεί βάσει υπολογισμού της σύνταξης στα περισσότερα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα για τον ασφαλιστικό βίο έως το 2010) να μην αποτελεί πια νησίδα ασφαλείας. Υπολογίζεται ότι χαμηλές αμοιβές οδηγούν σε μείωση της σύνταξης κατά 10%-15%. Δηλαδή, αν ισχύσουν οι αλλαγές που έχουν ήδη συζητηθεί με τους δανειστές, η σύνταξη των 1.000 ευρώ αυτόματα θα μειωθεί στα 750 ευρώ (αν υπολογίσουμε και την παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ), χωρίς να λάβουμε υπόψη τις μελλοντικές μειώσεις που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας. Είναι ήδη γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνευτεί η επικουρική στην κύρια σύνταξη και το ανώτατο ποσό που θα καταβάλλεται να μην υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Ακόμη, μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στη 12μελή επιτροπή «σοφών», η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τα μέσα Οκτωβρίου, η κάλυψη του υπέρογκου κόστους, ύψους 4 δισ. ευρώ, για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των συντάξεων του 2012. Για την ώρα αναζητείται τρόπος μαχαιρώματος των συντάξεων για άλλη μια φορά, ελαφρώς καμουφλαρισμένος ώστε να μην αποπεμφθεί από το ανώτατο δικαστήριο.


Αλαλούμ με τις αιτήσεις

Οι αλλαγές, κρυφές και φανερές, έχουν δυσκολέψει τα Ταμεία που αναμένουν τις διευκρινιστικές εγκυκλίους για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Το ΙΚΑ επισήμως υποστηρίζει ότι δεν έχει παγώσει η έκδοση νέων συντάξεων, όσων υπέβαλαν αίτηση από 1/1/2015. Η διεκπεραίωση των αιτημάτων γίνεται κανονικά με βάση τους νόμους που έχουν ψηφιστεί, ενώ σε κάθε συνταξιοδοτική απόφαση (ως επί το πλείστον αποφάσεις προσωρινών συντάξεων εκδίδονται καθώς οι οριστικές καθυστερούν) αναγράφεται ότι η σύνταξη απονέμεται «με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων». Δηλαδή, όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, τα Ταμεία θα ξαναδούν φτου κι απ’ την αρχή όλα τα αιτήματα συνταξιοδότησης, ακόμα και αν η διαφορά δεν υπερβαίνει το ένα ευρώ. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, κυρίως στο ΙΚΑ θα ζητηθεί από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν πίσω τα επιπλέον χρήματα που έχουν εισπράξει. Το αλαλούμ δεν αφορά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διαφορές στις συντάξεις του Δημοσίου.

 Ως αντίβαρο στην εφαρμογή του Ν.3863 επί τα χείρω, ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προτάσσει το σχέδιο εθνικής μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού που θα αμβλύνει τα μέτρα του μνημονίου. Η 12μελής επιτροπή «σοφών» που έχει συγκροτήσει θα αναζητήσεις λύσεις για τη δικαιότερη εφαρμογή του νόμου, την αναζήτηση ισοδύναμων για τις επικουρικές, καθώς και την ενοποίηση των Ταμείων (προτείνεται η δημιουργία 4 Ταμείων, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και επιστημόνων).



Αποδοχές ανάλογα με τις εισφορές και δάνειο με αντάλλαγμα το σπίτι

Το σχέδιο Κατρούγκαλου - Νεκτάριου για υιοθέτηση του σουηδικού μοντέλου ασφάλισης

Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος φέρεται να υποστηρίζει με θέρμη τις προτάσεις του μέλους της επιτροπής κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου για υιοθέτηση του σουηδικού και ιταλικού μοντέλου ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Νεκτάριος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τέως διοικητής του ΙΚΑ (1999-2004), δημοσίευσε τη σχετική μελέτη το 2008 με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση με συναίνεση και διαφάνεια» (εκδόσεις Παπαζήση). Ο συγγραφέας προτείνει τη θέσπιση ενός νέου συστήματος συντάξεων νοητής κεφαλαιοποίησης αναδιανεμητικού χαρακτήρα, το οποίο επιτυγχάνει την ίση μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων και λειτουργεί στη βάση «ατομικών λογαριασμών». Ωστόσο διαπιστώνει ότι η κεφαλαιοποίηση θα χρειαστεί περίπου 15 χρόνια για να αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα οφέλη θα ήταν ήδη εμφανή εάν είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Επειδή ο χρόνος τρέχει πλέον αντίστροφα, ο τέως διοικητής του ΙΚΑ προτείνει το νέο σύστημα να εφαρμοστεί για τους νέους ασφαλισμένους, ενώ για τους εργαζομένους άνω των 40-45 που δεν έχουν πλέον περιθώρια πρόσθετης αποταμίευσης θα εφαρμοστεί μεικτό σύστημα. Παράλληλα θα αναζητηθούν πόροι για τη στήριξη των νυν συνταξιούχων ώστε να μην πέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε ασφαλισμένος θα διαθέτει έναν ατομικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα χτίζει το ποσό της σύνταξής του ανάλογα με τις εισφορές που θα καταβάλλει. Στο σύστημα αυτό οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος και θα εισπράττονται από την Εφορία. Μέσω της νοητής κεφαλαιοποίησης θα παρακρατείται ένα ποσό βάσει εισοδηματικών κριτηρίων υπέρ της ενίσχυσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Δηλαδή, η παρακράτηση θα είναι μεγαλύτερη για τους ασφαλισμένους με υψηλές εισφορές. Το ποσό της σύνταξης που θα προκύπτει από το σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης θα προστίθεται στην εθνική σύνταξη η οποία θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία.

Ειδικοί της ασφάλισης προέβαλαν ήδη ενστάσεις, χαρακτηρίζοντας το σύστημα «ultra κεφαλαιοποιητικό», το οποίο θα δημιουργήσει γενιές ανισοτήτων εξαιτίας της ανεργίας των νέων και της μαύρης εργασίας. Δηλαδή, ένας νέος 20 ετών ενδεχομένως να χάσει μία ολόκληρη δεκαετία ασφαλιστικής ιστορίας, με αποτέλεσμα η ατομική του μερίδα να είναι ισχνή και η σύνταξή του πενιχρή.


Δανεισμός για ισόβια σύνταξη

Το πρόβλημα των ανεπαρκών μελλοντικών συντάξεων θα αντιμετωπίσουν και όσοι σήμερα βρίσκονται στην ηλικία των 60-67 ετών και επομένως δεν διαθέτουν επαρκή χρόνο ή μέσα για τη διενέργεια πρόσθετης αποταμίευσης. Ως εναλλακτική λύση ο κ. Νεκτάριος προτείνει τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού της «αντίστροφης υποθήκης» (Reverse Mortgage). Με βάση τον θεσμό αυτό, ο συνταξιούχος θα μπορεί να λάβει δάνειο το οποίο στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε ισόβια μηνιαία συνταξιοδοτική παροχή. Το ποσό του δανείου θα συναρτάται με την αξία της ιδιόκτητης κατοικίας του συνταξιούχου. Οι Ελληνες άνω των 55 ετών έχουν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη, ήτοι 84%. Ο συνταξιούχος δεν θα χρειάζεται να αποπληρώσει το δάνειο όσο είναι στη ζωή. Μετά τον θάνατό του, μέρος ή το σύνολο της ιδιόκτητης κατοικίας θα μεταβιβάζεται στον ασφαλιστικό οργανισμό, ο οποίος θα φέρει και τον κίνδυνο μακροβιότητας (η πιθανότητα το ανατοκισμένο ποσό του δανείου να υπολείπεται της αξίας της οικίας). Δηλαδή, δεν φτάνει που το κράτος θα δίνει συντάξεις-επιδόματα, θα υφαρπάζει και τα σπίτια των συνταξιούχων, πουλώντας τους το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Από την άλλη πλευρά, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε εταιρείες real estate αφού έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν καν τα δικά τους ακίνητα.



Πηγή



Ντόρα Μπακογιάννη: Ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων




Στην Ανατολική Μακεδονία περιοδεύει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε ττην ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

«Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο αυτό, θεωρούμε ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη την επόμενη μέρα να συμμετάσχει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει», τόνισε η πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαρκή επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση και τα παράλληλα προγράμματα δεν αποτελούν υπεύθυνη πολιτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι είναι «ιδιαιτέρως περήφανη που είμαι ιδιαιτέρως περήφανη που είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος έφερε την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη και αυτή είναι η πολιτική την οποία χρόνια τώρα ακολουθούμε και βαθύτατα πιστεύουμε».

Τέλος, μετά την συνάντησή της με τον Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «οι συναντήσεις μου με τον Μουφτή Κομοτηνής είναι συνεχείς όλα τα τελευταία χρόνια. Είχα την ευκαιρία να του πω και προσωπικά ότι δεν ξεχνώ ποτέ ότι την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη έκανε 900 χιλιόμετρα για να έρθει να με επισκεφθεί».



Πηγή: skai.gr


Προκαλεί και πάλι η Τασία: Οι πολλοί μετανάστες ήρθαν από τη μέρα που παραιτηθήκαμε



Νέες απίστευτες δηλώσεις από την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κάλεσα εγώ τους πρόσφυγες στην Ελλάδα», ανέφερε ως επιχείρημα σε όσα της καταλογίζουν για το πρόβλημα με τους μετανάστες -  Και τρίτο πλοίο στη διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Ακόμη μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τους μετανάστες, έκανε η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στα "parapolitika 90,1" έκανε λόγο για «μια πρωτοφανή ανοησία» όσων χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση των προσφυγικών ροών και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να γίνονται αντικείμενο κριτικής και μάλιστα κακόπιστης» σημείωσε και μίλησε για μια τραγική σύμπτωση καθώς από τις 27 Αυγούστου που παραιτήθηκε η κυβέρνηση ήρθαν στα νησιά 51 χιλιάδες πρόσφυγες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στην Ελλάδα μόνο 12 χιλιάδες πρόσφυγες.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε «πιθανή» την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «σημασία έχει να στρατευθούμε για να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».


Συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών από την Μυτιλήνη στην Αθήνα

Την ίδια ώρα τις προσπάθειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στη Μυτιλήνη συνεχίζει η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει σε λίγη ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.187 μετανάστες. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά και το καταμαράν tera jet μεταφέροντας άλλους 1.700 μετανάστες.
 
Έξω από τη Μυτιλήνη βρίσκεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star patmos το οποίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και να παραλάβει και αυτό μόνο μετανάστες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η πλοιοκτήτρια εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ.Ναυτιλίας, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ναύλωσης του πλοίου.
 
Σημειώνεται ότι ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης είχε προχωρήσει χθες σε πρόκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη ναύλωση δύο πλοίων μεταφοράς μεταναστών από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
 
Είχε ζητηθεί από τους τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) που εκπροσωπεί του ακτοπλόους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών τις δικές τους προτάσεις.
 
Στο μεταξύ, στη διάσωση 474 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 11 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου και Κω.



Πηγή


Σοκαριστικό βίντεο του RTL..This is Greece, not Middle East



Δείτε πως κατάντησαν τα Ελληνικά νησιά,ο Τσίπρας,η κυρά Τασία,ο Καμμένος κλπ που είναι πρωτίστως υπεύθυνοι ...                                                                  
(για αυτό ψηφίστηκαν από τους πολίτες αυτού του δύσμοιρου τόπου) για την προστασία των συνόρων μας,αλλά και των Ελλήνων πολιτών..

Είναι αυτοί οι πολιτικοί που μιλούν για Δημοκρατία,αλλά οι ίδιοι είναι οι πρώτοι που καταπατούν το Νο 1 δικαίωμα των πολιτών..κι αυτό δεν είναι άλλο από το δικαίωμα της Δημόσιας Ασφάλειας και προστασίας των νομίμων πολιτών κάθε δημοκρατικής χώρας..

Δείτε το βίντεο...


                                   



Πηγή : eglimatikotita.gr


Μεϊμαράκης πρώτα η Ελλάδα: Προέχει η συστράτευση και συζητάμε ποιος θα είναι πρωθυπουργός



«Ο Τσίπρας είναι το κατεστημένο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ -Κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «βάζει τον Καμμένο να κάνει τη βρώμικη δουλειά»

Απαιτείται συστράτευση και ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των θεσμικών παραγόντων γιατί τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star με την οποία κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθίσουν την επομένη των εκλογών στο ίδιο τραπέζι συζητώντας “ακόμη και το πρόσωπο του πρωθυπουργού”.
   
Στο ερώτημα αν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός εφόσον κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε αρχικά με χιούμορ διατυπώνοντας το ερώτημα “ποιος δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός;”. Εν συνεχεία, όμως, και αφού σχολίασε τη δήλωση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα χρόνια, λέγοντας ότι “έχει τυφλωθεί”, διευκρίνισε ότι θα επιμείνει στη διακομματική συνεργασία. “Με βάση το Σύνταγμα, θα λάβω την εντολή και συζητήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις”, είπε υποστηρίζοντας ότι για εκείνον δεν είναι το μείζον ποιος θα είναι πρωθυπουργός. “Αν μου πει ο Τσίπρας “να συνεργαστούμε αλλά να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός”, δεν θα διαφωνήσουμε”, ανέφερε.

Αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ίδιος ως ηγέτης του πρώτου κόμματος θα απευθυνθεί στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος για να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας “υποχρεούται” να μετάσχει στη νέα κυβέρνηση, καθώς “έχει δεσμεύσει τη χώρα με ένα τριετές πλαίσιο που μόνον ο ίδιος το γνωρίζει”.
   
Όπως εξήγησε είναι “ένα Μνημόνιο που κανείς άλλος δεν γνωρίζει το δεσμευτικό πλαίσιο για την επόμενη τριετία το οποίο καθιερώνει”, αφού ψηφίστηκε ως κατεπείγον και ο κ. Τσίπρας έσπευσε να πάει σε εκλογές. Πήρε 251 ψήφους η συμφωνία του, “έφθασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη κι αυτός σκεφτόταν πως θα μας πάει σε εκλογές”, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.
   
“Δεν καταλαβαίνουν την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα που έφεραν;”, αναρωτήθηκε, καλώντας τον κ. Τσίπρα να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας. “Τι μας νοιάζει;”, διερωτήθηκε. “Να γίνει ο Μεϊμαράκης πρωθυπουργός ή να σωθεί ο τόπος”. Κατά την άποψή του, συνέχισε, “σημασία έχει να κυβερνηθεί η χώρα με ένα εθνικό σχέδιο συμφωνημένο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους θεσμικούς φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας”.
   
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε γνωστό ότι το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει πρόγραμμα που θα προβλέπει τον σχηματισμό εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, καθώς και την άμεση εκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης και των μεγάλων έργων, με στόχο να περιοριστεί από το 3% στο 1% το προβλεπόμενο ποσοστό της ύφεσης.

“Δεν είμαι δήθεν”    

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. “Δεν είμαι δήθεν. Δεν το έπαιξα ποτέ κυριλέ. Είμαι παρορμητικός και έχω αισθανθεί ορισμένες φορές άσχημα επειδή το παρατράβηξα”, είπε ερωτώμενος για χαρακτηρισμούς όπως το “ψευτράκος” που απέδωσε στον κ. Τσίπρα. “Αυτοί μας έχουν πει χειρότερα. Μας είπαν “προδότες”, “δολοφόνους του ελληνικού λαού και της κοινωνίας”, “γερμανοτσολιάδες” και “στα τέσσερα” που μας έλεγε ο Καμμένος”.
   
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε “ανήθικη” τη στάση του τέως πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των υποβρυχίων. “Έβαλαν τον Πανούλη να κάνει τη βρώμικη δουλειά”, τόνισε με έμφαση. “Έχω όνομα και επώνυμο. Και όποιος θέλει ας έρθει να με βρει και να μου πει με ποιο κότερο πήγα...”, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει καταθέσει ότι δεν πληρώθηκαν από το υπουργείο Άμυνας. “Η οικογένεια του θα λυπάται με αυτά που κάνει...”, συμπλήρωσε.
   
Με ένταση αντέδρασε και στον χαρακτηρισμό “παλαιό” που χρησιμοποιούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος. Μάλιστα όταν του επισημάνθηκε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται με το “Τζουράσικ Παρκ” που εκπροσωπούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: “Ο Πάνος είναι καλός να βγούμε να φάμε, να πούμε και καμιά κουβέντα. Αλλά ως εκεί”. Αναρωτήθηκε αν του ζήτησε κανείς να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή.

Το κατεστημένο, ο... μπάρμπα-Αλέκος και η Μέρκελ 

“Ο Τσίπρας είναι πιο κατεστημένο από μένα. Και με πλήττει ηθικά με αυτά που λέει ότι εγώ είμαι το παλιό”, υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση του τέως υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, θέτοντας το ερώτημα: “Ξέρετε πόσα χρόνια είναι στα κοινά ο μπάρμπα – Αλέκος;”. Αλλά και στον απελθόντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη: “Ήταν υπουργός το 1989 και είναι μεγαλύτερός μου”, σχολίασε.   
    
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι “τής τράβηξαν το χάλι”, επειδή “ήθελαν τον Τσίπρα”, για τον οποίο είπε ότι “τα έχει βρει με την Μέρκελ και τον Ολάντ”. Σχολίασε μάλιστα για τον τέως πρωθυπουργό ότι “δεν κάνει βήμα χωρίς να τους ρωτήσει”.
    
Ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε για την κατάργηση της πρόβλεψης να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για “μίσος σε ό,τι ιδιωτικό ακούει”.

Παράλληλα εξήγγειλε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης την έναρξη της διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο να επιτραπεί η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και να πάψουν να επιδοτούνται θέσεις εργασίας στο εξωτερικό από τους νέους που πηγαίνουν για σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, όπως ακόμη και τα Σκόπια.




Πηγή : protothema.gr


Β.Θάνου: Ο ελληνικός πολιτισμός είναι κληρονομιά της ολόκληρης της Ευρώπης




Η Πρωθυπουργός εγκαινίασε έκθεση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αποτελεί κοινή συνείδηση στην Ευρώπη ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι και κληρονομιά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου, υποστήριξε η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, στο πλαίσιο των εγκαινίων έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου.

«Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος - 19ος αιώνας» είναι ο τίτλος της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και την εγκαινίασε το βράδυ της Δευτέρας η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Η κ. Θάνου υπογράμμισε ότι η έκθεση η οποία αποτελεί απαρχή των εκδηλώσεων για τον εορτασμό, το 2016, των 150 ετών από την θεμελίωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, είναι μια έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

«Οι επισκέπτες της εκθέσεως θα απολαύσουμε έναν «περίπατο» στη μνημειακή Αθήνα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, με «συνοδοιπόρους» τους δυτικοευρωπαίους περιηγητές σε μία αναδρομή στο παρελθόν, στα χρόνια που ανακάλυπταν τα υπέροχα ερείπια της τότε μικρής Αθήνας και το κλασσικό παρελθόν του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού», ανέφερε ο Βασιλική Θάνου.

«Η έκθεση είναι όμως και εξαιρετικά επίκαιρη, καθώς προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων επισκεπτών με τις ωραιοποιήσεις και τις προκαταλήψεις του χθες, με έναν ενθουσιώδη φιλελληνισμό -λατρεία για τα αρχαία μάρμαρα- παρά την άγνοια για τις ζωές των τότε κατοίκων της Ελλάδας.

» Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που και πάλι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ίσως περισσότερο απ' ότι θα της αναλογούσε με βάση το πληθυσμιακό ή οικονομικό μέγεθος της χώρας, αλλά ανάλογο με τη βαρύτητα της ιστορίας και του πολιτισμού της, ακριβώς επειδή, χάρη και στους περιηγητές του παρελθόντος, έγινε κοινή συνείδηση στην Ευρώπη ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι και κληρονομιά ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου» συμπλήρωσε η κ. Θάνου.

Όπως μάλιστα έσπευσε να επισημάνει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, «χάρη στους περιηγητές και τις γκραβούρες, τις ελαιογραφίες και τα κείμενα που δημιούργησαν, η Ευρώπη αλλά και η τότε τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία ή το ερέθισμα να ανακαλύψουν τις «κλασσικές» ρίζες τους».

«Οι φιλέλληνες, στήριξαν τον Ελληνικό Απελευθερωτικό Αγώνα, οι Έλληνες διαμόρφωσαν εθνική συνείδηση, θεμελιωμένη και στην κληρονομιά που συμβολίζουν τα αρχαία μάρμαρα, τα σκορπισμένα παντού στην Αττική γη και όχι μόνο.

» Χάρη σε αυτό το κύμα του ρομαντικού φιλελληνισμού, παρ' όλες τις σκοτεινές πλευρές του, το μικρό και φτωχό ελληνικό κράτος που γεννήθηκε από την επανάσταση του 1821, έμαθε να αγαπάει τα υπέροχα ερείπια, να κάνει ανασκαφές, με τη στήριξη και των ξένων αρχαιολογικών εταιρειών, να στήνει μοναδικά στον κόσμο μουσεία, όπως και αυτό που συμπληρώνει σε λίγους μήνες τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του», ανέφερε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Έτσι, έχουν σήμερα την ευκαιρία τα εκατομμύρια των σύγχρονων περιηγητών -των τουριστών όπως τους λέμε πλέον- να απολαύσουν σ' αυτό το μουσείο, αλλά και σχεδόν παντού στην Ελλάδα, ένα ταξίδι στην κληρονομιά της ανθρωπότητας, πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο άνετα και με πολύ περισσότερη γνώση διαθέσιμη, σε σύγκριση με τους πρωτοπόρους περιηγητές του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα».

«Για αυτή την ευκαιρία που μας δίδεται, ευχαριστούμε τους πρωτοπόρους του παρελθόντος. Ευχαριστούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους που με τη συνεργασία τους, ώστε να στηθεί αυτή η συναρπαστική έκθεση, μας ξεναγούν στον κόσμο και στη ματιά αυτών των περιηγητών».

Τέλος, η πρωθυπουργός ευχαρίστησε την υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα όπως τον τέως αναπληρωτή υπουργό Νίκο Ξυδάκη για την πρωτοβουλία τους.

«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και τη συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου και ελπίζω να αποτελέσουν την αφορμή, ώστε τους επόμενους μήνες να θαυμάσουν και όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν κάνει ακόμα, τους θησαυρούς που φιλοξενούνται σε αυτές εδώ τις αίθουσες» δήλωσε χαρακτηριστικά.



Πηγή : tovima.gr


Ποια κόμματα δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές





Δεκαεννέα κόμματα και πέντε συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν συμμετοχη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές θα τον έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων.

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 19 κόμματα:

1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ (Αλέξης Τσίπρας),

2) Νέα Δημοκρατία – Ν.Δ. (Ευάγγελος Μεϊμαράκης),

3) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Νικόλαος Μιχαλολιάκος),

4) Το Ποτάμι (Σταύρος Θεοδωράκης),

5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Κ.Κ.Ε. (Δημήτρης Κουτσούμπας),

6) Ανεξάρτητοι Έλληνες - Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία (Πάνος Καμμένος),

7) Ένωση Κεντρώων (Βασίλης Λεβέντης),

8) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος - Ο.Κ.Δ.Ε. (Διοικούσα επιτροπή: Σωφρόνιος Παπαδόπουλος, Σοφία Θεοδωροπούλου και Χρήστος Ζάκας),

9) Εθνική Ελπίδα (Γεώργιος Παπαδόπουλος),

10) Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση - ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (Κων. Παπανικόλας),

11) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος - ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μιλτιάδη Τζαλαζίδης),

12) Κοινωνία - Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχαήλ Ηλιάδης),

13) Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ – ΟΑΚΚΕ (Διοικούσα επιτροπή: Ηλίας Σαφειρόπουλος, Διονύσιος Γούρνας και Ελένη Κωνσταντινοπούλου,

14) Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο – Ε.ΠΑ.Μ. (Δημήτριος Καζάκης),

15) Λαϊκή Ενότητα (Παναγιώτης Λαφαζάνης),

16) Θεσμός (Σπυρίδων Αντωνίου),

17) Δημοκρατικό Κόμμα - ΔΗΚΟ (Χρήστος Αναγνώστου),

18) Δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος,

19) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γεώργιος Κόκκας),

Οι πέντε συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής στις εκλογές είναι:

1) Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – ΠΑΣΟΚ και β) Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜΑΡ (Φωτεινή Γεννηματά και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος),

2) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ –Τροτσκιστές (17μελής κεντρική συντονιστική επιτροπή),

3) Κ.Κ.Ε.(μ-λ) και Μ-Λ Κ.Κ.Ε.- Εκλογική Συνεργασία (Διευθύνουσα επιτροπή: Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Μπαμπίλης και Πέτρος Κουφοβασίλης),

4) Δημοκρατικοί – Κοινωνία Αξιών – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος, Στυλιανός Φενέκος και Αθανάσιος Γούναρης) και

5) Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση «Ε.ΛΑ.Σ», αποτελούμενος από τα κόμματα: α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – Ε.ΛΑ.Σ (Γεώργιος Ανφαντής, Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Οδυσσέας Τηλιγάδας).

Εκπρόθεσμα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνασπισμός κομμάτων, ΑΚΚΕΛ, αποτελούμενο από τα κόμματα: α) Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (Ευάγγελος Τσιομπανίδης), β) Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων - Λευκό (Κωνσταντίνος Ντάλιος) και γ) Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γεώργιος Καλεάδης).


Πηγή : tanea.gr


Die Presse: Νέο ρεκόρ σημείωσε ο τουρισμός στην Ελλάδα παρά τα capital controls



Οι συζητήσεις για το «Grexit» αλλά και τα «capital controls» δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους ξένους επισκέπτες να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Αντίθετα, το 2015 θα αποτελέσει εκ νέου μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αναμένονται φέτος πάνω από 25 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες, τονίζεται σε ολοσέλιδο δημοσίευμα στην Αυστριακή εφημερίδα Die Presse, με τίτλο «Ελλάδα-Σιγουριά για τη φιλοξενία».
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δείχνουν μια αύξηση κατά 21% του αριθμού των τουριστών και αύξηση κατά 8% των εσόδων από τον τουρισμό, ενώ και τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούλιο καταγράφουν αυξήσεις στις αφίξεις.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς, έπειτα από την επιβολή των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, εκφράζονταν φόβοι του κλάδου πως θα υπήρχαν μεγάλες συνέπειες στον τουρισμό, ωστόσο τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι όλα είχαν ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στο εξωτερικό, ενώ και το κύμα προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο, πλήττει μόνο σε τοπικό επίπεδο την ειδυλλιακή εικόνα των νησιών.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι για την ελληνική οικονομία ο τουρισμός έχει εξαιρετική σημασία, καθώς, ενώ η υπόλοιπη οικονομία είχε πληγεί από το κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούλιο και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, ο τουρισμός παραμένει μια αξιόπιστη πηγή εσόδων για τη χώρα και προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, με το άμεσο ή έμμεσο όφελος από τον τουρισμό να αντιπροσωπεύει το 17% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, κατά μία ποσοστιαία μονάδα περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.


Στα στατιστικά στοιχεία διαπιστώνονται διακυμάνσεις ως προς τις χώρες προέλευσης των τουριστών, όπου για παράδειγμα, μειώθηκε ο αριθμός των Ρώσων κατά 60%, αντ΄ αυτού όμως υπήρξε αύξηση εκείνων από Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και, προπάντων, από Γερμανία, της οποίας οι πολίτες δεν αποτράπηκαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, από τις έντονες ελληνογερμανικές αντιπαραθέσεις ως προς το ελληνικό χρέος και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τουναντίον, έπειτα από την περασμένη χρονιά που γινόταν λόγος για "επιστροφή" των Γερμανών τουριστών, φέτος μπορεί να μιλήσει κάποιος για "έκρηξη" του αριθμού των Γερμανών τουριστών, καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο σε σχέση με πέρυσι.
Σε αυτές τις αυξήσεις συνέβαλαν όχι μόνο η ελκυστικότητα της Ελλάδας, αλλά οι σχετικά καλές τιμές, η άψογη ασφάλεια, όπως επίσης οι πόλεμοι και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, ωστόσο οι Γερμανοί ξοδεύουν ολοένα και λιγότερα χρήματα στην Ελλάδα, κάτι που εξηγεί γιατί η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό, υστερεί εκείνης της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Στη συνέχεια στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές στις μεγάλες ελπίδες για την εξέλιξη της κινεζικής τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα, στους ελληνικούς κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς όπως Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ρόδος, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, ενώ υπογραμμίζεται η σαφής άνοδος της Αθήνας, όπου οι αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 27%, όπως επίσης οι αυξήσεις στις αφίξεις τουριστών με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως περιοχές που στηρίζονταν στον εσωτερικό τουρισμό αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της μείωσης, των Ελλήνων επισκεπτών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης η έλλειψη μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα λόγω δυσκολιών των τραπεζών στην παραχώρηση δανείων, αλλά και το γεγονός ότι στον τομέα του τουρισμού η Ελλάδα εστιάζει υπερβολικά στη θερινή περίοδο.


Πηγή : newsbomb.gr


Εκρυβε σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας




Συνελήφθη χθες στην Κρήτη 49χρονος Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτοφανούς σκληρότητας. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier» για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, στην οποία συμμετέχει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο 49χρονος άνδρας εντοπίστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της έρευνας ανέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας. Εξετάζοντας αυτά τα ίχνη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον 49χρονο σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Οπως αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, είχε μεταφέρει και αποκρύψει στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και εξωτερικό σκληρό δίσκο, εντός των οποίων βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπήρχαν πορνογραφικά αρχεία με βρέφη ηλικίας μόλις επτά μηνών.

Οπως προέκυψε από την ψηφιακή έρευνα, ο συλληφθείς υπέκλεπτε παράνομα τη σύνδεση γειτονικού σπιτιού για τη λήψη των παράνομων και φρικιαστικών αρχείων. Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, διεξήγαγαν έρευνα στη γειτονική οικία, παρουσία δικαστικής λειτουργού. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής της ενοίκου –επίσης αλλοδαπής– στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 49χρονος Γερμανός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. Πρόκειται, όπως αποκαλύφθηκε, για σεσημασμένο άτομο, καθώς έχει συλληφθεί και στο παρελθόν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παρόμοια αδικήματα.


Πηγή : kathimerini.gr


Το γέλιο φέρνει μακροζωία! Η Ζωή καλεί τον Τσίπρα σε debate





Για να δούμε σε τι ωφέλησε η συμφωνία τη χώρα, όπως είπε σε συνέντευξή της στο δελτίο του Alpha - Είναι αδιανόητο που Δραγασάκης και Τσακαλώτος δεν έχουν δώσει εξηγήσεις ως σήμερα - Ο κύριος Κάντας δεν είναι νονός μου, έχουμε οικογενειακή, φιλική σχέση - Ο κύριος Φίλης έτρεξε πρώτος στο ΑΤΜ τη βραδιά του δημοψηφίσματος

Το «γάντι» προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα πέταξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλώντας τον να αναμετρηθούν σε τηλεοπτική μονομαχία προκειμένου να διευκρινιστεί ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση και τι κέρδισε η χώρα και οι πολίτες κατά τους επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό - θα μπορούσα να τον καλέσω και σε debate - να μας πει τι κερδίσαμε από το μνημόνιο. Τι κέρδισε η χώρα από την συμφωνία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε αγώνες με τους πολίτες με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας. Οι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις και σήμερα ακούμε έκπληκτοι τον κ. Τσίπρα να λέει ότι ότι κερδίσαμε πολλά. Τι κερδίσαμε ακριβώς;» είπε χαρακτηριστικά κατά την συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ για να προσθέσει: «Δεν πήραμε τίποτε συγκεκριμένο καμία δέσμευση για το χρέος. Αντίθετα υπάρχουν λεόντειες, εξουθενωτικές δεσμεύσεις για την χώρα έναντι των δανειστών - εκβιαστών».

«Την κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει καλά ότι την κυβέρνηση της Αριστεράς την έριξε το Μαξίμου όταν κατακρήμνισε όλες τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει φέρνοντας το μνημόνιο» συνέχισε για να κορυφώσει την επίθεσή της στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού: «Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως φαίνεται υπήρχαν στελέχη - με προεξέχοντα τον κ. Δραγασάκη που είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει αναλάβει ευθύνη που δεν εφαρμόστηκε το οικονομικό πρόγραμμα που ο ίδιος επιμελήθηκε - που τορπίλισαν τη διαδικασία χρησιμοποίησης εργαλείων που θα οδηγούσαν σε διαγραφή χρέους. Είναι αδιανόητο – θα πρέπει να το εξηγήσει και ο κ. Τσακλώτος – που υπογράφηκαν δεσμεύσεις νέων χρεών και πληρωμής των παλαιότερων χωρίς να ζητηθεί διαγραφή ή αναστολή πληρωμής τους».

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια είπε πως εκπορεύονται από τον κ. Τσίπρα και από τους στενούς του συνεργάτες μέσω «ΜΜΕ που εκπροσωπούν ό,τι πιο κίτρινο υπάρχει».

«Δεν επιτρέπεται ο κ. Τσίπρας να κάνει διαρροές και να λεει ότι "μου έτρωγαν το συκώτι η Ζωή και ο Λαφαζάνης"» σημείωσε για να παραδεχθεί ότι «εγώ όντως μπορεί να του έτρωγα το συκώτι γιατί επέμενα να χρησιμοποιηθούν εργαλεία για διαγραφή χρέους, να διεκδικηθούν οι γερμανικές οφειλές και οι απαιτήσεις έναντι της Siemens».

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε εκ νέου το ιστορικό της υπόθεσης με την επίμαχη δικογραφία που ο κ. Πάνος Καμμένος την κατηγορεί πως την «έθαψε». Τόνισε δε ότι υπάρχουν όλα τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν την «έθαψε» αλλά την επισήμανε στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να παρακινηθούν βουλευτές του κυβερνητικού μπλόκ και να καταθέσουν πρόταση εξεταστικής επιτροπής.

Απαντώντας σε φήμες και υπονοούμενα που διακινούνται από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ είπε: «Δεν είναι νονός μου ο κ. Κάντας. Ο κ. Κάντας είχε συμπαρασταθεί στον πατέρα μου όταν ηταν στην φυλακή γι' αυτό και υπάρχει φιλική σχέση με την οικογένειά μου» για να επισημάνει: «Οποιοσδήποτε, έχει οτιδήποτε να μου προσάψει ότι εγώ με την στάση μου και πρωτοβουλίες μου ευνόησα κανέναν;». Παράλληλα, επιχείρησε να ξεθολώσει το «νομισματικό στίγμα» των στελεχών που στηρίζουν την «Λαϊκή Ενότητα», απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε όσους ταυτίζουν το νεοσύστατο κόμμα με την δραχμή.

«Αποτελεί παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό να επιχειρείται να αναδεικνύεται ως πρόταγμα η νομισματική πρόταση. Κυρίαρχο είναι το δημοκρατικό» είπε για να προσθέσει: «Δεν είναι το νόμισμα κυρίαρχο της πρότασής μας αλλά το αίτημα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην νομισματική ένωση. Κυρίαρχο αίτημα είναι η αξιοβίωτη ζωή για όλους τους πολίτες. Αυτή την στιγμή η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε σκοτεινή και αβίωτη πολιτική για τους πολίτες».

«Υιοθετώ απολύτως τις θέσεις με τις οποίες ελέγχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά κόμμα Μαξίμου» συνέχισε για να κορυφώσει την επίθεσή της στους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα λέγοντας: «Οι περισσότεροι από αυτούς που διέλυσαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές και σήμερα τίθενται επικεφαλής ψηφοδελτίων».

Ειδική αναφορά έκανε μάλιστα και στον Νίκο Φίλη με τον οποίο είχε τις σφοδρότερες εσωτερικές συγκρούσεις λέγοντας «την ημέρα που ψηφίζαμε για το δημοψήφισμα ο κ. Φίλης ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξε στο ΑΤΜ της Βουλής για να κάνει αναλήψεις».



Πηγή: protothema.gr


Άγριος καυγάς στην ΕΡΤ - Αποχώρησε ο Σκουρλέτης - ΒΙΝΤΕΟ



Σε άγριο καυγά εξελίχθηκε η συζήτηση στην ΕΡΤ ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε "ανοησίες" όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του χρέους.

"Αυτό που είναι κατηγόρια για τον ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο που έφερε είναι ότι σε ούτε μια λέξη σε αυτό το μνημόνιο των εκατοντάδων σελίδων δεν υπάρχει η λέξη ρύθμιση του χρέους. Άρα είναι ψέμα αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης.

"Δεν μας λέτε αυτές τις εξυπνάδες που τις διαβάσατε;" απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης. "Είστε ψεύτης και αδαής" συνέχισε σε υψηλούς τόνους. "Με αυτόν τον γίγαντα της σκέψης δεν μπορώ να παραστώ στο τραπέζι" πρόσθεσε και αποχώρησε από το στούντιο.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ




Πηγή : enikos.gr