Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Φωτίου: Μέχρι τέλος του έτους θα δοθούν 106 εκατ. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης



Η κυρία Φωτίου μάλλον έχει κλήσει τα αυτιά και τα μάτια και ξυπνώντας νομίζει ότι είναι πίσω στον Ιανουάριο του 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές».

Για αυτό τουλάχιστον κατηγόρησε τους προηγούμενους από το βήμα της βουλής αγνοώντας; Ξεχνώντας; αδιαφορώντας; Για αυτά που έχουν επιβάλει και στην ίδια της την κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός, οι δανειστές τα οποία υλοποιούνται με τον χειρότερο τρόπο και είναι τα χειρότερα τις πενταετίας,

Δεν γράφουμε τίποτε άλλο αφήνουμε στην κρίση σας το σχόλιο της υπουργού  και σας παραθέτουμε και το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο protothema.gr που αφορά την κοινωνική πολιτική και εάν αυτά που λέει η κυρία Θεανώ δεν είναι απλά υποσχέσεις τότε καλός να υλοποιηθούν.

Αλλά κυρία Φωτίου φοβάμαι μήπως σου έχουν επιβάλει άλλα οι δανειστές και μείνουν μόνο λόγια!!!

ρεπορτάζ protothema.gr

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, διότι «δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές» - Ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα δοθούν τα 106 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλελεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016.

Η κ. Φωτίου επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις οποίες καρτηγόρησε ότι δεν αντιμετώπισαν την ανθρωπιστική κρίση, δέχτηκαν αυτά που τους επέβαλαν οι δανειστές χωρίς αντιρρήσεις και τόνισε ότι αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ενιαίους κανόνες θα υλοποιήσει ό,τι έχει υποσχεθεί.

«Το παλιό πελατειακό καθεστώς, το παλιό σύστημα τελειώνει μέσα στο 2016. Θα αντικατασταθεί από ένα απλό και σύγχρονο που θα συντρέχει όλους τους πολίτες μας που το έχουν ανάγκη να στηριχθούν. Ξέρουμε ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, θέλουμε όμως να βάλουμε το αποτύπωμά μας. Θα προχωρήσουμε με κοινωνική συναίνεση, και γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος και γιατί μπορούμε» επισήμανε.

Ακόμα, η κ. Φωτίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσληφθούν μέσα στον μήνα, περίπου 400 άτομα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης γιατί, όπως είπε, «είναι αναγκαίο όσο ποτέ».


Αυτός είναι ο παιδόφιλος, εργαζόμενος στην ΕΡΤ3 [εικόνες]



Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τη φωτογραφία του 56χρονου παιδόφιλου, εργαζόμενου στην ΕΡΤ 3, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ενός 9χρονου κοριτσιού.

Πρόκειται για τον Αρσένιο Σερασίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, αποπλάνησης παιδιών και παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
O 56χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στη β' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.


Κατά την απολογία του αρνήθηκε την πράξη του βιασμού ενώ αποδέχθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες που του αποδίδονται, της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών, της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων




Πηγή


Τα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύουν να χάσουν εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ...



Στην... εντατική μια σειρά από έργα - 9 εκατ.ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν νοσοκομεία της Αττικής - «Στον αέρα» έργα ύψους 7 εκατ.ευρώ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων - Μεγάλες εκκρεμότητες στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης που μπορεί να χάσουν τα εγκεκριμένα κονδύλια

Στην… Εντατική βρίσκονται μια σειρά από έργα σε δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν νευραλγικά τμήματα τους όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα χειρουργεία, και τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Την ώρα που κάποια νοσοκομεία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην αποτελεσματική απορρόφηση κονδυλίων και την επιτυχή υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, όπως πχ το Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας, σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα η διαδικασία των διαγωνισμών βρίσκεται σε…καταστολή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το σύστημα και τους ασθενείς που καλείται να περιθάλψει αλλά και την εικόνα της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr σχετικά με τη μέχρι τώρα διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ που αφορούν πανεπιστημιακά τμήματα και κλινικές νοσοκομείων της Αττικής έχουν κολλήσει επί μήνες στα πρώτα στάδια της διαδικασίας, στην απλή παραλαβή των προσφορών!

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου είχαν εγκριθεί έργα ύψους πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη όλων των τμημάτων και μονάδων του με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε στπάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών. Ωστόσο, θεωρείται πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 604.000 ευρώ παραμένει σε εκκρεμότητα επί μήνες διότι δεν έχει συγκληθεί το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να ανοιχθούν οι φάκελοι των προσφορών.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου η ανανέωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) με 14 θερμοκοιτίδες θα παραμείνει στα χαρτιά όπως μαρτυρά η εξέλιξη της διαδικασίας του προγραμματος ΕΣΠΑ. Ο διαγωνισμός ύψους 250.000 ευρώ μετρά ήδη τρία χρόνια, ακυρώθηκε και επαναπροκυρήχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Η αδυναμία ολοκλήρωσής του είναι προφανής βάσει του χρονοδιαγράμματος των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 που κλείνουν τα απολογιστικά «βιβλία» τους στο τέλος του μήνα.


Πηγή : protothema.gr


Τέτοια αριστερά ούτε στα όνειρα τους : Χρησιμοποιούν λιμουζίνες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις μετακινήσεις τους


Δεν ξέρουν τι πάει να πει επίσημο ένδυμα και ξεφτιλίζουν με την εικόνα τους την Ελλάδα διεθνώς και σε κάθε ευκαιρία συνάντησης με ξένο ηγέτη αλλά οι λιμουζίνες, τα εκατομμύρια , τα ακίνητα και κάθε είδους χλιδή δηλώνει τον λιτό βίο των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε στο newsbomb.gr

Τουλάχιστον αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στον αριθμό των βουλευτών που ζήτησαν να αξιοποιήσουν για όλη την διάρκεια της θητείας τους, το προνόμιο των πολυτελών αυτοκινήτων της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να πρωτοστατούν και να λένε σχεδόν όλοι «ναι».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Secret», από το σύνολο των 321 βουλευτών και ευρωβουλευτών που μπορούν να έχουν δωρεάν αυτοκίνητο από τη Βουλή, μόνο οι 48 υπέβαλαν στην αρμόδια επιτροπή ότι δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του.

Στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει δυο φορές δημοσίως έκκληση στους βουλευτές του να μην πάρουν αυτοκίνητο, ο συνολικός αριθμός όσων είχαν αρνηθεί το προνόμιο ήταν 67 (εξαιρούνται οι Ευρωβουλευτές), από τους οποίους οι 47 ήταν του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης υπάρχουν ακόμα 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 5 της ΝΔ που κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε, προκειμένου να κλείσει οριστικά ο κατάλογος, δήλωσαν ότι δεν έφεραν μεν δήλωση, αλλά δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση του προνομίου .
Ανάμεσα στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που δεν παρέλαβαν αυτοκίνητο είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο Γιώργος Δημαράς και ο μουσουλμάνος βουλευτής Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά.

Από την πλευρά της ΝΔ σημειώνεται ότι τη χρήση του προνομίου δεν έκαναν ο υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης , ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.



Δεν βλέπει ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ από τον πρώτο γύρo η Ντ. Μπακογιάννη



Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα ήταν προτιμότερο η ανάδειξη του προέδρου να γίνει από τον πρώτο γύρο ωστόσο εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο αφού μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα».

Η κ. Μπακογιάννη διαμηνύει ότι βασική προϋπόθεση για να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν στο κόμμα είναι μετά την εκλογή να πραγματοποιηθεί άμεσα ένα συνέδριο επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας που θα συμφωνήσει ένα νέο καταστατικό σύγχρονο και δημοκρατικό και προτρέπει σε ένα ουσιαστικό άνοιγμα στο Κέντρο, σημειώνοντας: «Ο ιδεολογικός πυρήνας της παράταξης στις νικηφόρες περιόδους της ήταν εστιασμένος στο Κέντρο και στη φιλελεύθερη πολιτική».

Στα σενάρια επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά απαντάει με καυστικό τρόπο δηλώνοντας: «Και εμένα μου αρέσουν πολύ οι μηχανές του χρόνου. Τις βλέπω στον κινηματογράφο».

Όσον αφορά στο ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική γραμμή της νέας ηγεσίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι πρέπει να ασκηθεί σκληρή αντιπολιτευτική κριτική στην κυβέρνηση η οποία «δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται» όμως η αφοριστική λογική «δεν συνομιλώ με τον πρωθυπουργό» επισημαίνει, είναι άκρως επικίνδυνη. Δηλώνει συγκεκριμένα:

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο που ο κάθε πρωθυπουργός θα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Συναίνεση όμως, δεν σημαίνει λευκή επιταγή. Η συναίνεση δεν μπορεί να επιτευχθεί με ύβρεις και κατηγορίες, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά την αναγνώριση των λαθών και την ανάληψη ευθυνών».

Για το ασφαλιστικό σύστημα η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι είναι πολιτικό θέμα υψίστης σημασίας και δεν αφορά μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά σχετίζεται με το πώς θα εξασφαλιστεί ένα εργαλείο ανάπτυξης και αλληλεγγύης.

Για το κατά πόσον η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Σέγκεν η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε ως χώρα πάτημα σε εκείνους που ούτως ή άλλως δεν μας βλέπουν με συμπάθεια στην Ευρώπη και σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real


ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ




της Ζαχαρούλας Φ. Γκριέλα
Δικηγόρου Παρ’Αρείω Πάγω
NOW

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα παλιό κοινωνικό φαινόμενο, που δυστυχώς όμως, εμφανίζεται ακόμη και σήμερα και μάλιστα αυξανόμενο και  εκδηλώνεται ανεξάρτητα από μορφωτικό επίπεδο, από κοινωνική ή οικονομική θέση, αξιώματα, θρησκείες, φύλο ή φυλές. Εκδηλώνεται πρωτίστως απέναντι στις γυναίκες, αλλά ακόμη και στα παιδιά της οικογένειας.

Στατιστικά έχει βρεθεί ότι στην Ευρώπη 1 στις 5 γυναίκες έχει υποστεί βία κάποια στιγμή στη ζωή της από το σύζυγο ή το σύντροφό της. Στη χώρα μας, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στη γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα πάλι με στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Σύμφωνα  επίσης με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από γυναίκες θύματα στις συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά το διάστημα 2002 – 2005, το πρώτο περιστατικό βίας παρατηρείται συνήθως μετά το γάμο (56,06%) και οι γυναίκες, παρά τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου τους (80%), εξακολουθούν να μένουν μαζί τους (65,22%). Η συνηθέστερη μορφή βίας είναι η ψυχολογική και η σωματική, ενώ λιγότερο συχνά αναφέρεται μόνο η ψυχολογική βία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Ο όρος «βία κατά των γυναικών» περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή (αρ. 113 της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Γυναικών της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνο).

Σύμφωνα με το ν.  3500/2006 που έχει θεσπιστεί για την ενδοοικογενειακή βία  «Η άσκηση βίας κάθε μορφής μεταξύ των μελών της οικογένειας απαγορεύεται.» (άρθρο 2). Με την ευρύτερη ερμηνεία αυτό σημαίνει, ότι δεν απαιτείται μόνο σωματική βία για να διωχθεί ο θύτης. Η εξύβριση, η απειλή, ο εκβιασμός, η προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (ή βιασμός αν γίνεται πιο κατανοητό στα πλαίσια συζυγικής ή συντροφικής σχέσης) ο φυσικός περιορισμός (εξαναγκασμός σε απομόνωση) και γενικότερα η προσβολή της προσωπικότητας, αποτελούν βία και είναι  παράνομες πράξεις οι οποίες διώκονται ποινικά και μάλιστα αυτεπαγγέλτως. Από τη στιγμή δηλαδή που θα πέσει στην αντίληψη των Αρχών τέτοια συμπεριφορά, ασκείται η ποινική δίωξη, σε περίπτωση δε, που η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί κατόπιν εγκλήσεως ή μηνύσεως, αυτή δεν ανακαλείται.

Όταν η κακοποίηση συνίσταται στην άσκηση μόνο ψυχολογικής βία,  μπορούμε να πούμε ότι αυτή περιλαμβάνει είναι κάθε συμπεριφορά που προκαλεί φόβο, είτε αυτή απευθύνεται άμεσα στο θύμα ή σε τρίτο πρόσωπο ή απειλή στο θύμα για βλάβη τρίτου προσώπου.

Είναι βέβαια πιο εύκολο να διαγνωσθεί η σωματική βία ως άσκηση βίας, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η λεκτική, ψυχολογική αλλά και η οικονομική βία (στέρηση οικονομικών πόρων απαραίτητων για την αξιοπρεπή διαβίωση του θύματος). Είναι πολύ σημαντικό δηλαδή να καταλάβουμε, ότι, όταν αναφερόμαστε στην κακοποίηση, δεν περιοριζόμαστε μόνο στον ξυλοδαρμό, αλλά και στην εξύβριση και τη γενικότερη απαξίωση της προσωπικότητας του θύματος (υποτιμητική κριτική, κλονισμό αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης κ.ά.), που είναι πιο δύσκολο να κατανοηθεί ακόμη και από το ίδιο το θύμα. Αδυνατεί δηλαδή ακόμη και αυτό, να αντιληφθεί ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι αρρωστημένη και  γίνεται με πρόθεση την καταπίεση και τη φθορά του θύματος.

Σύμφωνα  με τους ψυχολόγους, η ενδοοικογενειακή βία χαρακτηρίζεται από τις ακόλουθες φάσεις, οι οποίες επαναλαμβάνονται συνήθως καθημερινά. Κατά το πρώτο στάδιο προκαλείται σταδιακά αυξητική ένταση, όπου το θύμα υπόκειται σε λιγότερο βίαιες συμπεριφορές, όπως είναι οι απειλές και προσβολές. Τα θύματα σύντομα διαισθάνονται ότι θα ακολουθήσει η σωματική βία, κι έτσι προσπαθούν να την αποφύγουν ενεργώντας συγκαταβατικά. Το δεύτερο στάδιο της βίας, εκείνο της έντονης επίθεσης, χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη σωματική επιθετικότητα εξαιρετικά βίαιη και επικίνδυνη.  Στο τελευταίο στάδιο, ο θύτης ενεργεί απολογητικά και συμπονετικά προς το θύμα, ενώ υπόσχεται πως οι σκηνές βίας δε θα επαναληφθούν

Οι ανωτέρω συμπεριφορές ενισχύονται από τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και τούτο διότι: Η χειραφέτηση της γυναίκας, η ανεξαρτησία της έναντι του άντρα, κυρίως οικονομικά, η αυξημένη ανεργία και  η οικονομική δυσπραγία, δυναμιτίζουν τις σχέσεις των δύο φύλων και τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, κλονίζουν τις ισορροπίες, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και ανελευθερίας και ευνοούν την καταπίεση και την άσκηση βίας. Γυναίκες που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια είναι πιο επιρρεπείς στην αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών σε βάρος τους, τις οποίες δικαιολογούν πιστεύοντας ότι τα πράγματα θ’αλλάξουν αν εκείνες γίνουν καλύτερες, ανεξάρτητα αν είναι μορφωμένες και επιτυχημένες ή όχι, ενώ οι θύτες συχνά προέρχονται από οικογένειες όπου η βία ήταν καθημερινό φαινόμενο ή έχουν κακοποιηθεί και οι ίδιοι όταν ήταν παιδιά, συνήθως δε, είναι άνθρωποι με έντονα αισθήματα ανεπάρκειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης που ζηλεύουν παθολογικά και είναι επικριτικοί στις πράξεις των άλλων. Στην πραγματικότητα, ασυνείδητα αισθάνονται μια πλευρά του εαυτού τους αδύναμη, αυτό δεν γίνεται ανεκτό από του ίδιους και προβάλλοντας αυτή την πλευρά στη γυναίκα, της επιτίθενται για να αισθάνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι, ότι, οι γυναίκες που υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές, δεν πρέπει να κλείνονται στον εαυτό τους, αλλά να μιλούν γι’αυτό, ώστε να μπορέσουν να βρουν βοήθεια είτε από τους φορείς και οργανισμούς που υπάρχουν για τη στήριξη τέτοιων περιπτώσεων με ψυχολόγους και άλλους ειδικούς, είτε από τις αρμόδιες Αρχές, αν χρειάζεται και νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.




Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε και κάνει μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία



του Κώστα Βουκελάτου

Έχουν περάσει 10 μήνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αποδεδειγμένα φαίνεται πλέον καθαρά στην πλειοψηφία των πολιτών ότι ο Τσίπρας εξαφάνισε την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό όλεθρο.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον να οικοδομήσεις ξανά την εμπιστοσύνη στις ξένες αγορές γιατί απλά έχεις διαλύσει τα πάντα και υπολειτουργούν τα πάντα.

Το δικαιολογημένο λάθος των Ελλήνων οι οποίοι ήταν αηδιασμένοι από την λιτότητα και την  συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου οι οποίοι έβαζαν τα μέτρα σε κάποια σωστή κατεύθυνση αλλά δεν εξηγούσαν και δεν επικοινωνούσαν με τον κόσμο εξηγώντας γιατί παίρνουμε αυτό το μέτρο και γιατί το άλλο, έφεραν με την τακτική τους στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας ο Έλληνας και έχοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια αλλαγή.

Παραμυθιάστηκαν άγρια και εγκληματικά από τον Τσίπρα τον μεγαλύτερο λαοπλάνο που έχει περάσει από την πολιτική ζωή της χώρας, έφαγαν τα απίστευτα ψέματα και τώρα δυστυχώς βλέπουμε τα αποτελέσματα της παραπλάνησης, και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Τα όποια κέρδη της περιόδου πριν από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν ήδη χαθεί, αποδεδειγμένα και με οικονομικά στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης η Ελλάδα επέστρεφε στην ανάπτυξη και άρχιζαν σιγά-σιγά να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στους μισθούς, την εργασία και τις εξαγωγές και ξαφνικά βρέθηκε η Ελλάδα όχι απλά πίσω στην ύφεση αλλά κάτω από τον πάτο του πηγαδιού.

Και σε αυτό ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία αγνοούσε και ήταν αδιάφορη στο να ενημερώνει καθημερινά και ουσιαστικά τους πολίτες γιατί και πώς παίρνουμε το κάθε μέτρο ξεχωριστά.

Το καθεστώς της απόλυτης μοναρχίας έφαγε την προσπάθεια του Σαμαρά και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου γιατί ο κόσμος ήταν απογοητευμένος, γιατί ο κόσμος υπέφερε με πρωτόγνωρα μέτρα και κανένας δεν επικοινωνούσε και δεν εξηγούσε την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η φωνή και τα επιχειρήματα Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τότε δεν είχε αφήσει κανάλι για κανάλι δεν ήταν προς όφελος της κυβέρνησης αντίθετα ήταν τόσο εριστικός και απόλυτος που έκανε περισσότερη ζημιά.

Είχα διαβάσει μία έρευνα στο CNN και θυμάμαι έλεγε ότι εάν είχε δοθεί συνέχεια στο... ρεύμα της προηγούμενης περιόδου, τώρα η Ελλάδα θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάπτυξη 3%.

Αντίθετα κλονίστηκε η εμπιστοσύνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τις τράπεζες περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν στο ελάχιστο, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχθηκαν το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Η αδυναμία και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας οδήγησε στα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών καθώς η αδυναμία να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων ακόμα και σήμερα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για την ελληνική οικονομία και έχει προκαλέσει τεράστια καταστροφή, έχει καταστρέψει ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα του οποίου το μέλλον είναι αβέβαιο.

Δυστυχώς δεν φαίνεται ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα τα οποία έχει επιδεινώσει η πολιτική του και η χώρα βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση όπως λένε και όλες οι προβλέψεις και οι έρευνες.

Το πλήθος σκανδάλων στελεχών και Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ η εμπλοκή στελεχών με τρομοκράτες και οι καταγγελίες Πανούση και Μητρόπουλου για Μαφία Μαξίμου, επιδεινώνει το κλίμα και η αποστροφή πλέον του μόλις 19% των πολιτών που εμπιστεύτηκαν για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τον Τσίπρα είναι γεγονός και δείχνει ότι δεν έχει πλέον την νομιμότητα και την σοβαρότητα αυτή η κυβέρνηση να συνεχίζει να κυβερνά την χώρα.




Φόβοι για «ενεργούς εκτελεστές» στην Ελλάδα




«Με την οικονομική κρίση και με την πιθανή παρουσία στη χώρα μας ορισμένων ύποπτων ισλαμιστών αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει κρούσμα επίθεσης
"ενεργού εκτελεστή", όπως αυτό που συνέβη στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας με τους 14 νεκρούς».
 Αυτό σημειώνεται σε ανάλυση ελλήνων αξιωματούχων που έχουν πάρει μέρος σε ειδικές εκπαιδεύσεις σε ΗΠΑ και Ιταλία για το ζήτημα των δολοφόνων που προχωρούν σε εν ψυχρώ μαζικές εκτελέσεις σε αστικές περιοχές, χωρίς να υπολογίζουν τα αντίποινα.
Την τελευταία 15ετία υπολογίζεται ότι έχουν σημειωθεί σε όλον τον κόσμο περίπου 210 σοβαρά περιστατικά επίθεσης από εκτελεστές που πυροβολούν αδιακρίτως σε πλήθος ανυποψίαστων πολιτών.
Η επίθεση προ τριών ημερών σε κέντρο ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναντίνο, όπου ένα ζευγάρι Αμερικανών αραβικής καταγωγής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 14 ανθρώπους, αποτελεί πλέον τμήμα μιας «μακάβριας ρουτίνας» με τα περιστατικά αυτά να αυξάνονται δραματικά  σε όλον τον κόσμο.
Με κρούσματα από το σχολείο Dunblane της Σκωτίας το 1996 με 18 νεκρούς, την αιματοχυσία στο Μπεσλάν με 385 νεκρούς, ως το νησί Ουτόγια στη Νορβηγία το 2011 με την εν ψυχρώ δολοφονία 69 ανθρώπων. 
Και από τη σφαγή σε σχολεία του Πακιστάν και την Κένυας (με συνολικά 300 νεκρούς) τα τελευταία χρόνια ως τη Βομβάη (173 νεκροί), τη σφαγή 13 ατόμων στην πόλη Βέλικα Ιβαντσα της Σερβίας από βετεράνο του πολέμου της πρώην Γιουγκοσλαβίας και τις άλλες περιπτώσεις στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Ισραήλ και αλλού. 
Οι ΗΠΑ ωστόσο έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό παρόμοιων ενεργειών. Με χαρακτηριστική αδυναμία των αρχών ασφαλείας να επέμβουν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι δολοφόνοι να ορίζουν πότε θα αρχίζει και πότε θα τελειώνει το μακελειό.


Οι φόβοι για την Ελλάδα
Μάλιστα, ήδη στην Ελλάδα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία αρχίζουν να μελετούν τρόπους αντίδρασης σε μια επίθεση «ενεργών εκτελεστών». Σημειώνεται ότι στη χώρα μας έχουν σημειωθεί δύο σχετικά κρούσματα, το πρώτο στη σχολή ΟΑΕΔ στου Ρέντη τον Απρίλιο του 2009, όπου έχασε τη ζωή του ο δράστης, ενώ ως τέτοιου είδους ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί επίθεση 68χρονου ενόπλου τον Αύγουστο του 2010 στις Ράχες Φθιώτιδας.
 Σε έκθεση λοιπόν των αξιωματικών του Λιμενικού κ.κ. Ιωάννη Μάνδαλη και Ευθύμιου Πολίτη - με ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για τους «active shooters» - και του νομικού κ. Γιώργου Κ. Μαρή που παρουσιάζει «Το Βήμα», σημειώνεται ότι «ο ενεργός εκτελεστής κινείται και σκοτώνει αδιακρίτως. Σχεδόν ποτέ δεν παίρνει ομήρους. Συνήθως γνωρίζει καλά τον χώρο που έχει επιλέξει και έχει σχεδιάσει λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του. Σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει σχέδιο διαφυγής. Συχνά δημοσιεύουν τις προθέσεις τους μέσω του Διαδικτύου, ενώ χαρακτηρίζονται από μεγάλο θυμό ή απόγνωση. Τα παραπάνω μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι με δεδομένο τις δύσκολες οικονομικοκοινωνικές εξελίξεις για τη χώρα μας, ο θυμός, το προσωπικό και οικονομικό αδιέξοδο και η απόγνωση πολλών συμπολιτών μας, αλλά και η πιθανή παρουσία τρομοκρατών ανάμεσα στα πλήθη των προσφύγων αυξάνουν τις πιθανότητες να οδηγηθούμε στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών στο εγγύς μέλλον».
Παράλληλα οι έλληνες αναλυτές σημειώνουν τα μοιραία λάθη που γίνονται σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Οπως σημειώνεται, «η περιμετρική ασφάλιση του χώρου όπου γίνεται η επίθεση και η αναμονή των δυνάμεων ασφαλείας και καταστολής είναι ό,τι χειρότερο, καθότι ο χρόνος που θα περάσει ώσπου να επέμβουν θα είναι πολύ μεγάλος και δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων. Τα περισσότερα από τα περιστατικά επιθέσεων κατά πλήθους με πυροβόλα όπλα διαρκούν λιγότερο από 20 λεπτά». 
   «Το Βήμα» παρουσιάζει πολυσέλιδη έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που ανέλυσε 160 παρόμοιου τύπου επιθέσεις - όπως αυτή του Σαν Μπερναντίνο - που κατεγράφησαν στις ΗΠΑ την περίοδο 2000-2013 με τη δημιουργία πλήρους προφίλ των δραστών, του τρόπου δράσης και των δυνατοτήτων αντίδρασης.
Από αυτές τις επιθέσεις είχαν καταγραφεί 486 νεκροί και 557 τραυματίες, με έναν μέσο όρο περίπου 12 παρόμοιων επιθέσεων κάθε χρόνο. Οι πλέον πολύνεκρες θεωρούνται οι επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια τον Απρίλιο του 2007 με 49 νεκρούς, σε σχολείο στο Κονέκτικατ τον Δεκέμβριο του 2012 με 29 νεκρούς, σε κινηματογράφο στο Κολοράντο τον Ιούλιο του 2012 με 12 νεκρούς και άλλες. 
Η πλέον δραματική χρονιά θεωρήθηκε το 2010 όταν είχαν υπάρξει 26 επιθέσεις «ενεργών εκτελεστών» στις ΗΠΑ, ενώ το 2012 ο αριθμός των νεκρών είχε φθάσει τους 90 και των τραυματιών τους 208 αποτελώντας ένα δραματικό «ρεκόρ». 


Τα περιστατικά αυτά έχουν σημειωθεί σε 40 συνολικά πολιτείες των ΗΠΑ. Από τις επιθέσεις, ποσοστό της τάξης του 45,6% σημειώθηκε σε χώρους με εμπορική δραστηριότητα, πεζοδρόμους κ.λπ., το 24,4% σε κολέγια, πανεπιστήμια και άλλα, σε ποσοστό 10% σε κυβερνητικά κτίρια, σε ανοικτούς χώρους 9,4%. 
Σε σχεδόν όλα τα περιστατικά (με εξαίρεση δύο) δράστης ήταν ένας. Σε έξι περιστατικά ο δράστης ήταν γυναίκα. Δηλαδή με βάση τη συγκεκριμένη στατιστική το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο με το ζευγάρι των δραστών αποτελεί «ιδιομορφία» για τα δεδομένα των ΗΠΑ. 


   Και η συνέχεια αυτής της μακάβριας, στατιστικής απεικόνισης... Σε εννιά περιπτώσεις οι δράστες σκότωσαν αρχικά τα μέλη της οικογένειάς τους και συνέχισαν το μακελειό σε άλλους χώρους, με θύματα ανυποψίαστους πολίτες. Σε ποσοστό 10% αρχικοί στόχοι ήταν πρώην σύζυγοι ή φίλες των δραστών. 


   Σε ποσοστό 40% αυτών των περιστατικών ο δράστης αυτοκτόνησε. Σε ποσοστό 23,1% των εν λόγω συμβάντων ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του προτού φτάσει η αστυνομία. Σε ποσοστό 13,1% το περιστατικό έληξε με παράτολμες ενέργειες πολιτών να αφοπλίσουν τον δράστη.
Σε γενικότερες γραμμές από την ανάλυση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών το 56,3% των περιστατικών τελείωσε με πρωτοβουλία των δραστών, είτε με αυτοκτονία, είτε επειδή τελείωσαν τα πυρομαχικά τους ή επειδή έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο της μαζικής δολοφονίας. 
Ακόμη σε ποσοστό 28,1% υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των εκτελεστών και της Αστυνομίας στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν και 21 αστυνομικοί.



του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Πηγή : tovima.gr


Η κοινωνία ζητάει το παράδειγμα και το όραμα



του Σάκη Ιωαννίδη
Προέδρου ΟΝΝΕΔ

Όσο περνάνε οι ημέρες και η κυβέρνηση αναγκάζεται να κυβερνήσει, τόσο αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ιδεοληψία, η αναποτελεσματικότητα και η παντελής έλλειψη γνώσης της διεθνούς πραγματικότητας που τη χαρακτηρίζουν. Μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να αφελληνίσει το Τραπεζικό σύστημα και την ίδια ώρα να διακινούνται σενάρια για την έξοδο της χώρας μας από τη Σένγκεν αποδεικνύει ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο».

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει για λόγους ιδεολογικούς αλλά και κοινωνικούς να είναι ξεκάθαρη και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό: καμία ταύτιση με την πολιτική των «τυφλών» φόρων, την ποινικοποίηση της εργασίας που παράγει πλούτο, την ανάδειξη των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών των 1000 και 1500 ευρώ σε προνομιούχους, την εξαΰλωση των συντάξεων και τις πολιτικές που διώχνουν τις επενδύσεις.
Αυτή όμως είναι η μία, η εύκολη πλευρά. Από την άλλη, η κριτική πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Πρέπει γρήγορα να διαφανεί ότι εάν δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τουλάχιστον υπάρχει άλλος τρόπος. Και σίγουρα μία άλλη οπτική και αντίληψη για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία, την Ελλάδα που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Όλα αυτά τα χρόνια και ανεξάρτητα από την οικονομική συγκυρία αισθάνομαι ότι κάποιοι και από τα δεξιά και από τα αριστερά θέλουν να μετατρέψουν τους Έλληνες από πολίτες σε καταναλωτές, χωρίς αίσθηση εθνικής ταυτότητας, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς τις διαχρονικές πολιτιστικές αξίες του Ελληνισμού. Η πρώτη λοιπόν πρόκληση του πολιτικού μας χώρου είναι να απαντήσει ποια είναι τα όρια του έθνους και πώς αυτό τοποθετείται στη σύγχρονη Ευρώπη

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα είναι αντικείμενο ευρύτερων διεργασιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στα κεντροδεξιά κόμματα. Η δεύτερη πρόκληση είναι μία Αντεπανάσταση απέναντι στους δογματισμούς της Αριστεράς και στην Αντιπολιτική των αριθμών και των τεχνοκρατών. Η κεντροδεξιά πρέπει να γίνει ξανά Πολιτική (δηλαδή να απευθύνεται στους πολλούς και όχι στους λίγους), Πατριωτική (τα συμφέροντα της Πατρίδας υπεράνω των υπερεθνικών οργανισμών) και Λαϊκή( ειδικά σε μία κοινωνία που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην κοινωνία του 1/4).

Σχετικά τώρα με την επικείμενη εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΔ, τα διλήμματα της κάθε αναμέτρησης δεν ορίζονται από την επικοινωνία, αλλά από την πολιτική με την κανονική της έννοια. Δηλαδή την απάντηση και μάλιστα με πειστικό και ρεαλιστικό τρόπο απέναντι σε υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Και αυτό μπορεί για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην αρχή να εκφράστηκε μεμία διάθεση ηλικιακής ανανέωσης, αλλά όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται τα προβλήματα και βεβαίως διαφαίνονται και οι ανεπάρκειες του νέου στο πρόσωπο του Τσίπρα, τόσο αναζητούνται οι χρήσιμοι. Δηλαδή αυτοί που θέλουν, αυτοί που ξέρουν και αυτοί που μπορούν να αναλάβουν ευθύνες και να δώσουν λύσεις, ανεξάρτητα από ηλικίες και ιεραρχίες. Η κοινωνία ζητάει τοΠαράδειγμα (εμπειρία, συνέπεια, αποτελεσματικότητα) και το Όραμα (που πρέπει να πάει η χώρα και ποιος είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να το πετύχει). Και δεν μπορεί να μας περιμένει άλλο...





Αναγνωστοπούλου: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ το 2016



Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2016 έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με αιφνιδιασμό. Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

Εξήγησε ότι ξεκινάει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Το '16 δεν μπορεί να αλλάξει. Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το '17 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», δήλωσε.
Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».
«Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», επισήμανε ακόμη σχετικά με τις αλλαγές που ενδεχομένως να γίνουν.




Πηγή


Επίθεση με μολότοφ εναντίον ΜΑΤ στα Εξάρχεια- Χημικά και πετροπόλεμος




Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη.


Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων.

Tα αίματα άρχισαν να ανάβουν όταν λίγο πριν τις 12 τα ΜΑΤ επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του Πολυτεχνείου, με αντιεξουσιαστές να αρχίζουν τον πετροπόλεμο στους δρόμους γύρω από αυτό.

Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε, με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν μαζική χρήση χημικών, την ώρα που οι κουκουλοφόροι εκτόξευαν φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα μάλιστα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα μπαλκόνι διαμερίσματος του τετάρτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ενώ στο Πολυτεχνείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο όλο το σαββατοκύριακο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.

Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων θα είναι σε επιφυλακή από το πρωί και οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις, οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα θα ξεπεράσουν τις 5.000.



Πηγη


Θα μας τρελάνουν πετάνε ότι τους έρθει! Τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο και αύξηση φόρου στα καύσιμα



Είναι τρομερά αυτά που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση.

Είναι αδύνατον να τα σκέφτονται και να τα έχουν ψάξει πριν τα ανακοινώσουν και έτσι αφήνουν άναυδους τους πολίτες μπροστά σε νέα απίστευτα ενδεχόμενα μέτρα.

Πάλι τα αυτοκίνητα στο στόχαστρο και όπως πάει το πράγμα θα γίνουν είδος πολυτελείας και με μαθηματική ακρίβεια πολλά λουκέτα σε εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και βενζινάδικα και αυτό σημαίνει ανεργία και νέα μείωση στα έσοδα του κράτους.

Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα γιατί όπως φαίνεται δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν το κράτος και τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να επιβληθούν.

Διαβάζουμε στο ethnos.gr

ΝΕΑ «ΒΟΜΒΑ» ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση των καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει για το 2016 το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Τη νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει τον μεγαλύτερο φόρο στα καύσιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά υπολογίζει και φόρο επί του φόρου, αφού ο ΦΠΑ 23% επιβάλλεται και επί του ειδικού τέλους.
Στόχος είναι να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου με την επιβολή ουσιαστικά μιας αύξησης του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερο τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν καίει πολύ βενζίνη.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά θα επιβληθεί ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και θα συνδεθεί με τη βενζίνη.
Συγκεκριμένα:
 - Θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης.

- Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που όμως δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.


Απαιτήσεις-σοκ από τους δανειστές για το ασφαλιστικό -Αδιανόητες περικοπές


Απαιτήσεις-σοκ για το ασφαλιστικό εγείρουν οι δανειστές κόβοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης για ήπια προσαρμογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των δανειστών δεν έχει καθόλου πεισθεί ότι οι περικοπές του 1,8 δισ. ευρώ μπορούν να προέλθουν μόνο από κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
Ετσι έχουν καταθέσει – σύμφωνα με το Mega – τρία σενάρια το ένα χειρότερο από το άλλο.
  • Σενάριο 1: Να γίνει περικοπή -6% σε όλες τις συντάξεις από πρώτο ευρώ
  • Σενάριο 2: Να γίνουν περικοπές -15% στις συντάξεις πάνω από 800 ευρώ
  • Σενάριο 3: Να γίνουν περικοπές της τάξης του 30% (!) στις άνω των 1.000 ευρώ συντάξεις. Οπως υποστηρίζουν οι δανειστές, «μόνο έτσι βγαίνει ο λογαριασμός». Δεδομένου ότι το τρίτο σενάριο θεωρείται και από τους ίδιους... ακραίο, προσανατολίζονται κυρίως στο δεύτερο σενάριο.
Επιπλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών – με το ΔΝΤ να έχει την πιο σκληρή θέση – θεωρούν ότι το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να πέσει από το 75% που είναι σήμερα σε ένα ποσοστό μεταξύ 45-55%. Οπως επιχειρηματολογούν, αυτά τα ποσοστά ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης και δεν θα είναι εύκολο για εκείνες που θα ψηφίσουν για την βοήθεια στην Ελλάδα να δεχθούν να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης.
Τέλος, οι δανειστές φέρεται να απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για ενιαίο μισθολόγιο καθώς λένε ότι δεν συνδέεται με την παραγωγικότητα.



Πηγή: iefimerida.gr 


Σε φούρνο της πλατείας Βικτωρίας ο Τζον Κέρι..



Μελομακάρονο προσέφεραν στον αμερικανό ΥΠΕΞ.

Φούρνο της πλατείας Βικτωρίας επισκέφτηκε ο Τζον Κέρι μόλις αποχώρησε από το δίκτυο μεταναστών «Μέλισσα» στην περιοχή.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπήκε στον φούρνο που βρίσκεται επί της οδού Φερρών, απέναντι από τα γραφεία της ΜΚΟ για τους μετανάστες, έπειτα από πρόσκληση του φούρναρη που βγήκε από το μαγαζί για να τον χειροκροτήσει.

Μία κοπέλα μάλιστα που εργάζεται στον φούρνο τον κέρασε ένα μελομακάρονο και εκείνος ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα.







Πηγή : newsbeast.gr


Άνδρας επιτέθηκε σε Ελληνίδα σε τρένο της Μελβούρνης: Φύγε από την Αυστραλία! (Εικόνες)



«Φύγε από την Αυστραλία!» φώναζε ένας άνδρας στην 26χρονη Άρνα Διονυσοπούλου, κατά την διάρκεια μιας ρατσιστικής επίθεσης σε τρένο της Μελβούρνης, σύμφωνα με το theage.com.au.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήταν οπλισμένος με τέσσερα μαχαίρια και είπε ότι θα ήθελε πολύ να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι της 26χρονης και να τραβήξει την σκανδάλη, όπως και στον πατέρα της. Η Άρνα κλονίστηκε ιδιαίτερα από τις απειλές, καθώς ο πατέρας της έχει πεθάνει.

Η 26χρονη βρισκόταν στον δρόμο για το σπίτι από την δουλειά της, όταν ο άνδρας άρχισε να την κακοποιεί αφού παρατήρησε το όνομά της σε μια ετικέτα ταυτοποίησης.

Η Άρνα είναι κόρη ενός Έλληνα και μιας Γερμανίδας, ωστόσο γεννήθηκε στην Αυστραλία και θεωρεί τον εαυτό της Αυστραλή.

Όταν οι απειλές κλιμακώθηκαν, προσπάθησε να τον αγνοήσει και να συνεχίσει το διάβασμα του βιβλίου της. Ένας άλλος επιβάτης είπε στον άνδρα να ηρεμήσει και εκείνος του απάντησε ότι έχει τέσσερα μαχαίρια και απείλησε ότι θα τα χρησιμοποιήσει.


Η 26χρονη κάλεσε την αστυνομία όταν κατέβηκε από το τρένο και ήταν ευγνώμων που ένας άλλος επιβάτης τη συνόδευσε, καθώς ο άνδρας τους είχε ακολουθήσει.

«Είναι αρκετά συγκλονιστικό το γεγονός ότι αυτά πιστεύουν μερικοί άνθρωποι. Αν ζεις εδώ, είσαι Αυστραλός» δήλωσε η Άρνα.

Επιπλέον, η κοπέλα κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία του άνδρα.





Πηγή: theage.com.au, topontiki.gr


Εμπλοκή των «νονών» και σε στημένα ματς!



Τα πλοκάμια της σπείρας εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την Πέμπτη είχαν επεκταθεί και στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στοιχήματα σε ακριβή σκορ στημένων αγώνων που επαληθεύτηκαν!

Όσοι πιστεύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί στις ορέξεις ανθρώπων του υποκόσμου που λυμαίνονται και τον συγκεκριμένο χώρο ήρθε η ώρα να επαληθευτούν με ακόμα μία αποκάλυψη που θα προκαλέσει αίσθηση.

Η πρόσφατη σύλληψη 21 ατόμων από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (συνολικά σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 75 ατόμων), που αποτελούσαν τρεις σπείρες, που εκβίαζαν πάνω από 150 καταστηματάρχες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δείχνει να έχει σχέση και με τον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι σε θέση να έχει στην κατοχή του το SDNA και θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες στην δικογραφία υπάρχουν καυτοί διάλογοι ανάμεσα σε μέλη της σπείρας, που συνδέουν την δράση τους με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το στοίχημα!

Όπως αποκαλύπτει το SDNA ανάμεσα στα στοιχεία που συνθέτουν το κατηγορητήριο βρίσκεται και ένας διάλογους ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που αναφέρουν ότι πρόκειται να στοιχηματίσουν στο ακριβές τελικό σκορ στημένου αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο εντέλει επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα!

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν και επίσημα για να δείξουν ακόμα μία ακόμα φορά την άμεση σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μέλη του υποκόσμου, που φαίνεται ότι έχουν βρει πρόσφορο έδαφος πλουτισμού σε ένα χώρο που μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι.




Πηγή: sdna.gr


Ο φόβος «πορτοφολάδων» και τζιχαντιστών φέρνει... κάμερες στους συρμούς του Μετρό



Πράσινο φως για να λειτουργήσουν οι κάμερες μέσα σε 17 συρμούς νέας γενιάς, στις γραμμές 2 και 3, έπειτα από αίτημα της ΣΤΑΣΥ

Ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος ή τυφλού χτυπήματος όπως είναι άλλων ομάδων, (π.χ. τζιχαντιστών) μέσα στους συρμούς του Μετρό, αλλά και η αποτροπή  της δράσης των πορτοφολάδων και άλλων κακοποιών στοιχείων, έχει ως αποτέλεσμα να επιτραπεί η τοποθέτηση καμερών μέσα στους 17 νέους συρμούς  3η  γενιάς του Μετρό των γραμμών  2 (Ανθούπολη - Ελληνικό) και 3 (Αγία Μαρίνα - Δουκίσσης Πλακεντίας –Αεροδρόμιο).

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε το πράσινο φως για να λειτουργήσουν οι κάμερες στους 17 αυτούς συρμούς 3ης γενιάς που παρελήφθησαν το 2012 και είναι ενσωματωμένες  ήδη  μέσα στους συρμούς.

Η Αρχή το 2013 είχε επιτρέψει την τοποθέτηση καμερών έξω από του συρμούς και κοντά στις πόρτες εξόδου – εισόδου των βαγονιών. Αντίθετα, δεν είχε επιτρέψει, τότε, να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους συρμούς καθώς η εταιρεία του Μέτρο «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) δεν είχε τεκμηριώσει επαρκώς ότι ο   επιδιωκόμενος   σκοπός της  δεν μπορούσε να επιτευχθεί με την χρήση μέτρων λιγότερο επαχθών για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το Μετρό (προσωπικό ασφαλείας, κ.λπ.).

Όμως, η  ΣΤΑΣΥ επανήλθε με νέο αίτημα για την τοποθέτηση καμερών μέσα στους 17 νέους συρμούς που έχει θέσει σε κυκλοφορία στις γραμμές 2 και 3.

Η Αρχή επισημαίνει, στην σχετική απόφασή της, ότι ο αποτρεπτικός ρόλος των καμερών μέσα στους συρμούς είναι αδιαμφισβήτητος, όμως δεν έχει τεκμηριωθεί με επάρκεια η καταστολή και η αντιμετώπιση που προσφέρουν οι κάμερες την στιγμή που εξελίσσεται το περιστατικό (η αντιμετώπιση  του περιστατικού ασφαλείας στον πραγματικό χρόνο).

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η ΣΤΑΣΥ πάνω στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας ότι άλλα ηπιότερα μέτρα ασφαλείας δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

Μάλιστα  η εταιρεία προσκόμισε μελέτη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, στην οποία, μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι

  
- τυχόν φυσικά µέτρα ασφάλειας (προσωπικό κ.λπ.) δεν µπορούν  να αναπτυχθούν σε όλο το µήκος και εύρος του δικτύου,

- τα τεχνολογικά µέτρα ασφάλειας και ιδίως τα συστήµατα εικονοληψίας δεν µπορούν να αποτρέψουν στον απόλυτο βαθµό τροµοκρατικές  επιθέσεις και άλλες σκόπιµες πράξεις, αλλά µπορούν να αποθαρρύνουν σε σηµαντικό βαθµό ενέργειες ενάντια σε  προστατευόµενους χώρους και να εξασφαλίσουν καθαρή, συνεχή και αξιόπιστη εικόνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή µείζονος περιστατικού µαζικών απωλειών σε δυσπρόσιτα ή έστω προσωρινώς απρόσιτα µέρη του δικτύου.

Εξάλλου, οι κάμερες:

-παρέχουν προστασία στον οδηγό του συρµού, καθώς και στο περιπολούν προσωπικό ασφαλείας που κινείται στους συρµούς,


-παρέχουν δυνατότητα παρακολούθησης και περαιτέρω εξακρίβωσης
απειλών που βρίσκονται στο συρµό, 
-λειτουργούν αποτρεπτικά στις σκόπιµες εγκληµατικές ή παραβατικές
ενέργειες,

-συµβάλλουν στην αύξηση του αισθήµατος ασφάλειας των επιβατών, αφού
λειτουργούν ως µηχανισµός αυτοελέγχου σε σηµαντικό αριθµό επίδοξων
για εγκληµατική ή αντικοινωνική δραστηριότητα.

Κατόπιν αυτών, η Αρχή στην υπ΄ αριθμ. 104/2015 απόφασή της σημειώνει ότι «παρόλο που ένα σύστηµα βιντεοεπιτήρησης, στο οποίο  δεν πραγµατοποιείται συνεχής παρακολούθηση των εικόνων των καµερών σε πραγµατικό  χρόνο, δεν είναι πλήρως αποτελεσµατικό στην σε πραγµατικό χρόνο καταστολή και  αντιµετώπιση τυχόν περιστατικών ασφαλείας, η εγκατάσταση και λειτουργία συστήµατος βιντεοεπιτήρησης στο εσωτερικό των συρµών, µε τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές  που έχει προτείνει η ΣΤΑΣΥ   συνιστά αναλογικό µέτρο για τον επιδιωκόµενο σκοπό επεξεργασίας, εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του µεταφορικού µέσου του µετρό (υπόγειες εγκαταστάσεις, πληθώρα εγκαταστάσεων και αποµακρυσµένων σηµείων, συνωστισµός) και της δυσχέρειας αποτελεσµατικής εφαρµογής  άλλων ηπιότερων µέσων».

Έτσι, η Αρχή επέτρεψε την εγκατάσταση των καμερών στους 17 νέους συρμούς των γραμμών 2 και 3 του μετρό, θέτοντας ως προϋπόθεση ότι μέσα στους συρμούς θα υπάρχει πινακίδα με την οποία θα ενημερώνεται  το επιβατικό κοινό για τις κάμερες και  ότι όλες τις ημέρες της εβδομάδας (εργάσιμες και αργίες) οι επιβάτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που θα τηρούνται.

Ακόμη, η Αρχή έθεσε και τις  εξής προϋποθέσεις για την τοιθέτηση των καμερών:

-  Ο χρόνος τήρησης των βίντεο από τις κάμερες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες. 

-  Η πρόσβαση στο καταγεγραµµένο υλικό να γίνεται µόνο από
εξουσιοδοτηµένα άτοµα και η  αφαίρεση του αποσπώµενου αποθηκευτικού µέσου θα µπορεί να γίνει µόνο µε τη χρήση µηχανικού κλειδιού.

-  Κάθε πρόσβαση και εξαγωγή υλικού από τον ειδικό σταθµό εργασίας θα καταγράφεται.  

- Θα πρέπει να συνταχθεί και να εφαρµοστεί εσωτερικός κώδικας δεοντολογίας και σχετικό κανονιστικό πλαίσιο για την επεξεργασία των δεδοµένων.

- Θα πρέπει να πραγµατοποιείται µόνο επεξεργασία εικόνας και όχι ήχου από το σύστηµα βιντεοεπιτήρησης.



Πηγή : protothema.gr


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 93-85



Ζωτικής σημασίας νίκη για την πρόκριση του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Παναθηναϊκός απένταντι στην Μπαρτσελόνα με 93-85, το βράδυ της Παρασκευής. Οι «πράσινοι» με τη δεύτερη σερί νίκη τους στον όμιλο (93-85) και την πρώτη απέναντι στην «Μπάρτσα» μετά από εννέα σερί ήττες, βρίσκονται πλέον στο 4-4 και ένα βήμα από το Top-16 της διοργάνωσης, με την πρόκριση να σφραγίζεται με νίκη την επόμενη αγωνιστική επί της Ζιέλονα

Ο Διαμαντίδης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με 20π., 4ριμπ., 4ασ., έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος με 25π. έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague. Παράλληλα ο Καλάθης άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 9π., 10ασ.!

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 45-35, 66-57, 93-86

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 7(1/7δ, 1τρ), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 5(1), Ραντούλιτσα 25(8/9δ, 9/9β, 4ρ), Παππάς 4, Φελντέιν 7(1), Διαμαντίδης 20(2/4τρ, 12/14β, 4ασ), Γκιστ 10(5ρ), Καλάθης 9(1τρ, 7ρ, 10ασ), Κούζμιτς 2(1/7δ).

Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 6, Ρίμπας 1, Λαουάλ 6, Αμπρίνες 21(3/7τρ), Ναβάρο 5(1), Σατοράνσκι 6(4ασ), Βεζένκοφ 3(1), Σάμιουελς 2, Όλεσον 3(1), Αρόγιο 9(1/5τρ), Περπέρογλου 13(3/5τρ), Τόμιτς 11(11ρ).






Αποκαλύψεις Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου



Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου, άφησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καθώς δεν απάντησε με σαφήνεια μιλώντας στο Mega.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μεϊμαράκης επειδή ο δικός του εκπρόσωπος δεν μετέχει στην ΚΕΦΕ, στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος δηλαδή, περιμένει και εκείνος τις ανακοινώσεις από τον πρόεδρο του κόμματος, κ. Παπαμιμίκο, με τον οποίο βρίσκεται σε άγρια κόντρα.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης έριξε άλλη μία βόμβα λέγοντας πως κανείς πολιτικός ούτε ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και επανέλαβε την πρότασή του οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του 2009.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως εάν εκλεγεί εκείνος πρόεδρος το αποκλείει, χωρίς όμως να το αποκλείει και για το μέλλον. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως κάτι τέτοιο θα γίνει σε επίπεδο συνεννόησης και όχι συνεργασίας.



Πηγή


Ασύλληπτες καταγγελίες από τον Μητρόπουλο! Μαφία στο Μαξίμου - Καλεί τον ΠτΔ να τον προστατεύει - Ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας



- Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατηγορεί το Μαξίμου για μεθόδους μαφίας και αριστερής αλητείας
- Η υπόθεση φοροδιαφυγής αφορά μία δικηγορική αμοιβή πριν 16 χρόνια που δεν έκοψε απόδειξη
- Η υπόθεση της φοροδιαφυγής αφορά το ποσό των 427.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις φτάνει στα 940.000 ευρώ
- Οι δύο αυτές υποθέσεις οδήγησαν τον Αλέξη Μητρόπουλο εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές
- Ο ίδιος δηλώνει πως έχει ήδη ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το σχέδιο εξόντωσής του


Μετά τη δημοσιοποίηση της είδηςη για ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα που αφορούν σε φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα εις βάρους του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, ο ίδιος με ανακοίνωσε εξαπολύει κεραυνούς κατά της κυβέρνησης.

Η δίωξη αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια, την οποία καταλογίζει με μηνυτήρια αναφορά της η αρμόδια ΔΟΥ στον κ. Μητρόπουλο ο οποίος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησε η εισαγγελέας η φοροδιαφυγή αφορά ποσό 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος φθάνει τις 940.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την δικαιοσύνη όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή πως δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε επί συγκεκριμένων ενεργειών. Για το θέμα διενεργήθηκε έλεγχος που φαίνεται να κατέληξε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος πάντως έχει αμφισβητήσει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στον ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στη ΔΟΥ.

Η υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ο κ. Μητρόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως μπορεί να δικαιολογήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και την προδοσία του ελληνικού λαού, αλλά δεν θα ανεχθεί μεθόδους μαφίας και αριστερής αλητείας.

Στην πρωτοφανή αυτή επίθεση ο κ. Μητρόπουλος ουσιαστικά κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου πως λειτουργεί ως μαφία και παροιμοιάζει τη σημερινή κυβέρνηση με τη χούντα, λέγοντας πως "θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα".

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως έχει ενημερώσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσης στο οποίο σχέδιο κατηγορεί τους υπαλλύλους των Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών. Κάλεσε επίσης, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς να δώσουν στη δημοσιότητα τον φορολογικό του φάκελο.

Και κατέληξε ζητώντας από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να τον προστατεύσει, ενώ σε μία πρωτοφανη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, δήλωσε πως "καθιστώ τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι σχεδιαστεί και εκτελείται εις βάρος μου".

Κατά τα άλλα στη δήλωσή του για τα θέματα που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει:

"Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.
Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί".

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος


Πηγή : newsit.gr