Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τα δημόσια νοσοκομεία κινδυνεύουν να χάσουν εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ...



Στην... εντατική μια σειρά από έργα - 9 εκατ.ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν νοσοκομεία της Αττικής - «Στον αέρα» έργα ύψους 7 εκατ.ευρώ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων - Μεγάλες εκκρεμότητες στα νοσοκομεία Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης που μπορεί να χάσουν τα εγκεκριμένα κονδύλια

Στην… Εντατική βρίσκονται μια σειρά από έργα σε δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν νευραλγικά τμήματα τους όπως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα χειρουργεία, και τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Την ώρα που κάποια νοσοκομεία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην αποτελεσματική απορρόφηση κονδυλίων και την επιτυχή υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, όπως πχ το Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας, σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα η διαδικασία των διαγωνισμών βρίσκεται σε…καταστολή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το σύστημα και τους ασθενείς που καλείται να περιθάλψει αλλά και την εικόνα της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr σχετικά με τη μέχρι τώρα διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ που αφορούν πανεπιστημιακά τμήματα και κλινικές νοσοκομείων της Αττικής έχουν κολλήσει επί μήνες στα πρώτα στάδια της διαδικασίας, στην απλή παραλαβή των προσφορών!

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου είχαν εγκριθεί έργα ύψους πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη όλων των τμημάτων και μονάδων του με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε στπάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών. Ωστόσο, θεωρείται πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 604.000 ευρώ παραμένει σε εκκρεμότητα επί μήνες διότι δεν έχει συγκληθεί το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να ανοιχθούν οι φάκελοι των προσφορών.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου η ανανέωση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) με 14 θερμοκοιτίδες θα παραμείνει στα χαρτιά όπως μαρτυρά η εξέλιξη της διαδικασίας του προγραμματος ΕΣΠΑ. Ο διαγωνισμός ύψους 250.000 ευρώ μετρά ήδη τρία χρόνια, ακυρώθηκε και επαναπροκυρήχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Η αδυναμία ολοκλήρωσής του είναι προφανής βάσει του χρονοδιαγράμματος των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 που κλείνουν τα απολογιστικά «βιβλία» τους στο τέλος του μήνα.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου