Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Τέλος οι συναυλίες και οι δημόσιες συναθροίσεις στην Αττική– προστασία στις ευάλωτες ομάδες

 


Σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες.
Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφερόμενος στα νεώτερα στοιχεία στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική. «Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», συμπλήρωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Να πούμε καταρχάς ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα ζήτημα στην Αττική το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα, εφόσον το αποφασίσουμε και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι. Και νομίζω ότι είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό να επαναλάβουμε όλοι μας στο δημόσιο λόγο ότι το μέλημά μας πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο από ό,τι ήταν πριν από μια εβδομάδα ή από έναν μήνα, η προστασία των ηλικιωμένων, των ευάλωτων.

Το Σύστημα Υγείας -θα μας τα πει και ο Υπουργός- είναι σε καλά χέρια. Αυξάνεται μεν ο αριθμός των διασωληνωμένων, αλλά δεν υπάρχει κάποια πίεση, κάποιο πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Αλλά προφανώς οι διασωληνωμένοι είναι πρωτίστως άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και μεγάλης ηλικίας. Και κάνω και πάλι μια έκκληση, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, σε αυτούς που θα είναι πιο επιρρεπείς δηλαδή να αρρωστήσουν πιο βαριά, να είναι διπλά προσεκτικοί.

Έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τη μάσκα: που είναι υποχρεωτική και που δεν είναι υποχρεωτική. Θέλω να εστιάσουμε στην εφαρμογή της μάσκας εκεί που έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και θέλω πάλι να τονίσω ότι τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, ο μη γένοιτο, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν.

Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει κατ’ αρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, o Yπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.






Συνελήφθησαν 51 αντιεξουσιαστές για φθορές σε μνημεία και επίθεση σε βάρος αστυνομικών

 


Βραδινές ώρες 16-09-2020, προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το κέντρο της πόλης, 51 άτομα, τα οποία εν συνεχεία συνελήφθησαν (45 άνδρες και 6 γυναίκες).

Οι συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φέροντας, ορισμένοι εξ αυτών, ρόπαλα, προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων) στον περίβολο του μνημείου του Λευκού Πύργου και έμπροσθεν του βασιλικού θεάτρου, ενώ επιτέθηκαν με ρόπαλα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και δημοσίων συναθροίσεων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (15) κράνη, (28) κοντάρια, ελβετικός σουγιάς και μεταλλική ράβδος αυτοάμυνας ( KUBOTAN ) κλπ.



Συνελήφθη αλλοδαπός στη Σάμο για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων

 


Συνελήφθη, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στη Σάμο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας ηχητικά και γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποκινούσαν άλλους αλλοδαπούς στη διάπραξη έκνομων ενεργειών, που σχετίζονται με την πρόσφατη πυρκαγιά πλησίον του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.



Μαζί με Λιάκο ο πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ Μπίστης και οι ακροαριστεροί Φίλης - Λάμπρου - Καββαδία

 


Ήταν σίγουρο ότι την ακραία τοποθέτηση του Αντώνη Λιάκου, θα επικροτούσαν οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη δεν ήταν ούτε η τοποθέτηση του πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπίστη που τάχθηκε υπέρ Λιάκου, που εκτός της φιλίας που έχει με τον καθηγητή, ήθελε και να ξεχωρίσει και να επιβιώσει πολιτικά μέσα σε ένα κόμμα που το εσωκομματικό μέτωπο γιγαντώνεται.

Την δήλωση του Αντώνη Λιάκου να ταχθεί  υπέρ της κίνησης των νεαρών Αφγανών να βάλουν φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας, εγκληματώντας και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές καταδίκασε όλη η Ελλάδα.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει γρήγορα, που ήταν όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έστηνε το έγκλημα που λέγεται Μόρια στοιβάζοντας μέσα μετανάστες για να πλουτίζουν οι ΜΚΟ των συντρόφων;;; Γιατί η Μόρια είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να ντρέπονται αντί να μιλάνε!!!!

Μετά την δήλωση Λιάκου, αμέσως εμφανίστηκε ο Νίκος Μπίστης για να προλάβει να πάρει θέση υπέρ του συντρόφου πριν τον προλάβουν άλλοι : «την τραγωδία αυτών των ανθρώπων τονίζει, την αδυναμία της Ευρώπης και του ελληνικού κράτους να ανταποκριθούν στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Την απελπισία που νοιώθουν και τους οδηγεί στα άκρα». Στην ίδια κατεύθυνση, «δεν πρέπει να είσαι υποχρεωτικά αριστερός για να μπορείς να μπεις στην θέση τους και να τους καταλάβεις. Αρκεί να είσαι άνθρωπος με συναίσθημα μαζί με την λογική. Να μην έχεις γίνει δηλαδή σαν τον Τάκη Θεοδωρόπουλο που θέλει να τους στείλει σε ξερονήσια. Όμως φοβάμαι ότι αυτοί που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι ήθελε να τονίσει ο Αντώνης, ακριβώς έτσι έχουν γίνει. Η έννοια της Αλληλεγγύης τους είναι ξένη ,απωθητική και επικίνδυνη», κατέληξε ο Μπίστης.

Ακολούθησε ο ακροαριστερός και φανατικός Νίκος Φίλης που στάθηκε δίπλα στον Αντώνη Λιάκο και έγραψε : «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, άφησε για λίγο το έργο της περιύβρισης του νεκρού Βασίλη Μάγγου και ανέλαβε το έργο της εξύβρισης του αγωνιστή εναντίον της δικτατορίας και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθηγητή Αντώνη Λιάκου, για τα γεγονότα της Μόριας. Γεγονότα, τα οποία τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η κυβέρνηση έσπευσαν να χρεώσουν σε 16χρονα προσφυγόπουλα, που διέμεναν εκεί σε άθλιες συνθήκες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!» τόνισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως «ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με την μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό». «η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων». «Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN. Λέγοντας ο Αντώνης Λιάκος, ότι σε αυτή την κατάσταση, κάθε 16άρης θα έκαιγε το κάτεργό του, βγάζει μια κραυγή ελευθερίας για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες. Κι αυτή η κραυγή μας αφορά όλους. Ποιος από εμάς ως 16χρονος δεν θα ένιωθε το ίδιο; Ας δώσουμε μια έντιμη απάντηση. Δεν περιμένουμε, βέβαια, από πρόσωπα σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ειδικεύονται στην κατασκευή ενόχων και «εσωτερικών εχθρών» να κατανοήσουν το μήνυμα του Λιάκου. Τουλάχιστον, ας σιωπήσουν αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες εναντίον της Αριστεράς και των ανθρώπων της.», κατέληξε.

Με τις θέσεις του Λιάκου συντάχθηκε ο Πάνος Λάμπρου γνωστός για φιλοτρομοκρατικές του φιλίες και ευαισθησίες σε ποινικούς τρομοκράτες κρατούμενους, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και των 53+, γνωστοποιώντας στο facebook ότι «Συνυπογράφω κάθε λέξη από την ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου για την Μόρια...».


Αναρτώντας τη δήλωση του κ. Φίλη στον προσωπικό της λογαριασμό και, η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καββαδία προστέθηκε και αυτήν με τη σειρά της στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συντάχθηκαν με τον κ. Λιάκο.





Πέτσας σε Τουρκία: Συνομιλίες με απειλές δεν γίνονται

 


Η απόσυρση του «Ορούτς Ρέιτς» είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.

«Η αποκλιμάκωση όμως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «δεν γίνεται να διακηρύττεις ότι διαβουλεύεσαι και ταυτόχρονα να επιβουλεύεσαι. Ούτε να λες ότι συνομιλείς, την ώρα που συνεχίζεις να απειλείς» και επανέλαβε την θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

«Τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων. Εφόσον λοιπόν η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας».



«Αλλάζουν χέρια» GOODY’S, EVEREST, ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

 


Ραγδαίες εξελίξεις με την Vivartia, καθώς η CVC υπέβαλε πρόταση προς τη Marfin Investment Group για την εξαγορά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, που συνεδρίασε, αποφάσισε να παραχωρήσει στο fund την αποκλειστική διαπραγμάτευση για τη θυγατρική στον κλάδο τροφίμων έως τις 6 Νοεμβρίου.

Η Vivartia, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στην ελληνική αγορά, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 μετά την απορρόφηση των ΔΕΛΤΑ, CHIPITA, GOODY’S (και FLOCAFE) και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ MIG

«Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («VIVARTIA»). Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοι- κονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν».

Η Vivartia ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 και σήμερα δραστηριοποιείται στον κλάδο Γαλακτοκομικών και Ποτών μέσω της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., στον Κλάδο Υπηρεσιών Εστίασης και Ψυχαγωγίας μέσω των GOODY’S A.E. και EVEREST A.E. και στον Κλάδο Καταψυγμένων Τροφίμων μέσω της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε.


Πηγή




Πάμε για lockdown στην Αττική; 359 νέα κρούσματα τα 212 στην Αττική

 



Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 325 θανάτους συνολικά στη χώρα. 121 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

– 36 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 212 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου. εκ των οποίων 5 συνδέονται με το ΚΥΤ Μόριας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

– 16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση




Γελάει ο κόσμος με αυτό το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ: Να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα στα 152 ελληνικά νησιά και νησίδες

 



Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ζητά να δοθούν άμεσα τουρκικές ονομασίες στα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, στο Θρακικό, Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος που η Τουρκία αμφισβητεί ότι είναι ελληνικά.

Με τίτλο: «Το βασικό πρόβλημα στο Αιγαίο: Πρέπει να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα στα νησιά και στις νησίδες EGAYDAAK», η εφημερίδα προχωρά σε ακόμη ένα προκλητικό δημοσίευμα.

Αφορμή για να τα γράψει αυτά είναι οι δηλώσεις του Χασάν Οζκαν-του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ρούμελης Βαλκανίων.

«Υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ είναι το άνοιγμα EGAYDAAK. Πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας», είχε πει πριν από λίγες ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ στο Κας με φόντο το Καστελόριζο την ώρα που η πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν στο νησί. Οι απίστευτες διεκδικήσεις των Τούρκων περιλαμβάνουν από την Ζουράφα στο Βόρειο Αιγαίο μέχρι το Πεταλίδι στο Κρητικό και νησιά με εκατοντάδες κατοίκους όπως οι Φούρνοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο , οι Οινούσσες στο Βόρειο Αιγαίο και η Γαύδος στο Κρητικό Πέλαγος.

Η λίστα «EGAYDAAK»:

Βόρειο Αιγαίο

Σύμπλεγμα Ζουράφας: Νησίδα Ζουράφα,  βραχονησίδα Ζουράφα 1, βραχονησίδα Ζουράφα 2.

Σύμπλεγμα Οινουσσών: Οινούσσες, βραχονησίδα βόρεια Οινουσσών, Βάτος, νησίδα δυτικά από Βάτο, Ποντικονήσι, Μανδράκι, Αρχοντόνησο, Γαβάθι, Πασάς, νησίδα δυτικά από Πασά, Πρασονήσι, βραχονησίδα Β.Δ.. Από Πρασονήσι, βραχονησίδα νότια από Πρασονήσι, νησίδα νο1 έναντι Οινουσσών, νησίδα νο2 έναντι Οινουσσών, νησίδα Ν.Δ. από Ποντικονήσι, βραχονησίδα νο1 νότια από Οινούσσες, βραχονησίδα νότια από Οινούσσες.

Κεντρικό Αιγαίο

Βραχονησίδες Καλόγεροι.

Ανατολικό Αιγαίο 

Σύμπλεγμα Αντίψαρων και Βενέτικου: Nησίδα Αντίψαρα και 26 μικρές βραχονησίδες, νησίδα νότια από Αντίψαρα και 4 βραχονησίδες, νησίδα Κουτσουλιά και 6 βραχονησίδες, βραχονησίδα Βενέτικο και 2 βραχονησίδες.

Βορειοανατολικό Αιγαίο

Σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι: Φούρνοι,  Διαπόρι, Άγιος Μηνάς, νησίδα νότια από Άγιο Μηνά, βραχονησίδα νότια από Άγιο Μηνά, Μακρονήσι, Πλάκα, Πλακάκι, Στρογγυλό, Μεγάλος Ανθρωποφάγος, Μικρός Ανθρωποφάγος, Λιμενόπετρα, Θυμανάκι, Θύμαινα, νησίδα νο 1 βόρεια από Θύμαινα, νησίδα νο 2 βόρεια από Θύμαινα, Αλατονήσι, Πετροκάραβο νησίδα Β.Δ. από Θύμαινα και μία βραχονησίδα, Καρνιαστή (σύμπλεγμα νησιών Φούρνοι), Αγριδιό,  Άνυδρο, βραχονησίδα Πετροκάραβο 1, βραχονησίδα Πετροκάραβο 2, βραχονησίδα Πετροκάραβο 3.

Νότιο Αιγαίο

Σύμπλεγμα νησιών Αρκοί: Αρκοί, Καλόβολος, Αγρελούσσα, Αβάθιστο, Μακρονήσι, βραχονησίδα Ν.Α. από  Μακρονήσι, νησίδα Ζούκα 1, νησίδα Ζούκα  2, Σμινερονήσι, Ψαθονήσι, νησίδα δυτικά από Καλόβολο, Στρογγυλή, Μάραθος, Σπολάτος, Κόμαρος.

Σύμπλεγμα νησιών Αγαθονησίου: Αγαθονήσι, Νερά, Στρογγυλό, Γλάρος, Ψαθονήσι, Κουνέλι, Πράσσος, νησίδα Ν.Δ. Του Πράσσος, Καζαγάνι βραχονησίδα δυτικά από Αγαθονήσι, βραχονησίδα Ν.Δ. από Αγαθονήσι, βραχονησίδα βόρεια από Αγαθονήσι.

Σύμπλεγμα νησιών Φαρμακονησίου: Μαραθονήσι, νησίδα δυτικά από Φαρμακονήσι, Ψέριμος, βραχονησίδα Βασιλική, νησίδα Ν.Δ. από Ψέριμο, Πλάτη, βραχονησίδα νο 1 νότια  από Πλάτη, βραχονησίδα νο 2 νότια από Πλάτη, βραχονησίδα Νεκροθήκες, Πίτα, Μεγάλη Ίμια, Μικρή Ίμια, Καλόλιμνος,  Πράσσος, Λυδία.

Σύμπλεγμα νησιών Β.Α. Νισύρου:  Περγούσα, 4 βραχονησίδες γύρω από Περγούσα, Στρογγυλή,  Γυαλί 3 βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, βραχονησίδες γύρω από Γυαλί, Παχειά, Κανδελιούσσα, Άγιος Άντώνιος.

Σύμπλεγμα νησιών Λέβιθας και Κίναρου: Λέβιθα, νησίδα βόρεια από Λέβιθα, νησίδα νότια από Λέβιθα, Κίναρος, βραχονησίδα δυτικά από Κίναρο, Μαύρα, νησίδα ανατολικά από Μαύρα, Γλάρο.

Σύμπλεγμα νησιών Ν.Α. Αστυπάλαιας:  Σύρνα, βραχονησίδα Σύρνα 1, βραχονησίδα Σύρνα 2, βραχονησίδα Σύρνα 3, Μεγάλος Αδελφός, Μικρός Αδελφός, βραχονησίδα δυτικά από Μικρό Αδελφό, Στεφάνια, Πλακίδα. βραχονησίδα 1 δυτικά από Πλακίδα, βραχονησίδα 2 δυτικά από Πλακίδα, Γιάννη, Μεσονήσι.

Σύμπλεγμα νησιών Β.Δ. Κάρπαθου: Αυγό, βραχονησίδα 1 δυτικά από Αυγό, βραχονησίδα 2 δυτικά από Αυγό, Καμηλονήσι, Μεγάλο Σοφράνο, Μικρό Σοφράνο, 2 βραχονησίδες νότια από το Μικρό Σοφράνο, Σόχας, Καραβονήσια, νησίδα νότια από Καραβονήσια, Αστακίδα Αστακιδόπουλο, νησίδα και βραχονησίδα βόρεια από Αστακιδόπουλο, νησίδα Β.Α. από Αστακιδόπουλο, Ουνιανήσια, νησίδα δυτικά από Ουνιανήσια.

Κρητικό Πέλαγος 

Σύμπλεγμα  νησιών Κρητικού Πελάγος:  Αυγονήσι, Δίας, δύο βραχονησίδες πλησίον Δίας, Πεταλίδι, Παξιμάδι, Διονυσάδες,  Βραχονησίδα βόρεια από Διονυσάδες, Δραγονάδα, Πρασονήσι, Παξιμάδα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Νέα δημοσκόπηση με 16,9% διαφορά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία Μητσοτάκη για την καταλληλότητα πρωθυπουργού

 


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό, οι πολίτες θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκεντρώνει ποσοστό 44%, στην δεύτερη θέση ο κανένας με ποσοστό 27% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 22%. 

Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό». Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον περασμένο Μάιο.

Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς, το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37%, σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.