Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ο δικτάτορας Πούτιν απαγόρευσε σε εργαζόμενους την χρήση iPhones και iPads

 



Η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε σε εργαζόμενους τη χρήση iPhones και iPads, επιτρέποντάς την αποκλειστικά για προσωπικές ανάγκες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Επιβάλλεται απαγόρευση χρήσης συσκευών (της Apple) – smartphones και tablets – για πρόσβαση σε εφαρμογές και σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εργασίας», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και ΜΜΕ Μαξούτ Σαντάεφ. «Επιτρέπεται η χρήση iPhones για προσωπικές ανάγκες», διευκρίνισε.

Το μέτρο επιβλήθηκε δύο μήνες μετά τους ισχυρισμούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ότι αρκετές χιλιάδες συσκευές της Apple παραβιάστηκαν λόγω κυβερνοεπίθεσης που αποδίδεται στις ΗΠΑ.

H Apple διέψευσε τους ισχυρισμούς. Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) που – σύμφωνα με την FSB – συνεργάστηκε με την Apple, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.



ΖΩΑ Ρομά επιτέθηκαν και έδειραν γιατρούς στο Ναύπλιο - Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα


 

Διαμαρτυρία για πολλοστή φορά πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου για περιστατικό που αφορά των ξυλοδαρμό γιατρών από μία ομάδα 40 - 50 ΖΩΩΝ Ρομά.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων χθες Πέμπτη η ομάδα των κακοποιών Ρομά επιτέθηκε σε δυο γιατρούς παθολόγους και τους χτύπησαν σοβαρά, στον έναν μάλιστα του έσπασαν τα πλευρά.

Όπως αναφέρουν δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και προσθέτουν πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. 

Ο ξυλοδαρμός έγινε παρουσία αστυνομικών, που απλά κοιτούσαν.





Προφυλακιστέοι οι 30 χούλιγκαν που απολογήθηκαν

 



Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 30 συλληφθέντες που απολογήθηκαν εχθές, Παρασκευή, ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση των επεισοδιών στη Νέα Φιλαδέλφια, τα οποία οδήγησαν και στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή το βράδυ της Δευτέρας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28 Κροάτες, έναν 27χρονο Έλληνα και έναν 29χρονο Αλβανό. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι ήταν και μεταξύ των βασικών υπόπτων για τη δολοφονία του 29χρονου.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνταν κατά τις απολογίες τους τη συμμετοχή τους στα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ καθώς και κάθε εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή.