Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Βίτσας για Κασσελάκη : «Να βοηθήσουμε όλοι να αγοράσει μια καινούργια γκαρνταρόμπα»

 


Δεν βλέπουμε να επιβιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη!!

Ο Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, ειρωνεύτηκε το αρχικό πρόσχημα που επικαλέστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι δηλαδή το ταξίδι στις ΗΠΑ, γίνεται προκειμένου να φέρει τα ρούχα του.

Ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να «συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία, είτε είναι ο κύριος Κασσελάκης στην Νέα Υόρκη, είτε με τους Εσκιμώους στην αρκτική», ενώ αποκάλεσε τις προσπάθειες των «προεδρικών» να καθυστερήσουν το συνέδριο του κόμματος, υπό το πρόσχημα πως μέσα σε δυο μήνες δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι προετοιμασίες, ως «πολιτικά βλακείες». Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καζάνι που βράζει, ενώ μετά βίας συγκρατείται μέχρι να φτάσει στο συνέδριο, για να διασπαστεί τελικά.

Μάκης Προβατάς: «Πώς κρίνετε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εδώ τη βραδιά μιας τόσο κρίσιμης εκλογής, ακόμη κι αν δεν υπολόγιζε στα τόσο θετικά αποτελέσματα;» 

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Και δεν θα είναι και στην πολιτική γραμματεία, έτσι;»

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν το κρίνω. Εγώ έχω τοποθετηθεί σαφώς για τη νέα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει συνέδριο, να βγουν τα βασικά ερωτήματα».

Μάκης Προβατάς: «Πολιτική γραμματεία με τηλεδιάσκεψη; Θέλω να πω, είναι ένα καινούργιο σήμα».

Δημήτρης Βίτσας: «Εντάξει, μην το κοροϊδεύουμε, ο άνθρωπος έπρεπε να πάει - απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν ξέρω κιόλας, αν και θεωρώ ότι το να λες την αλήθεια, είναι το πιο safe πράγμα. Τώρα έφυγε και πήγε 10-15 μέρες στην Αμερική. Θα παρακολουθήσει την πολιτική γραμματεία με zoom. Ωραία ως εδώ πέρα. Γιατί δεν λέει ότι "εγώ πηγαίνω στην Αμερική για" - πέρα απ' τα γελοία "να πάρω τα ρούχα μου" ας πούμε. Να βοηθήσουμε όλοι και να αγοράσει μια καινούργια γκαρνταρόμπα».

Μάκης Προβατάς: «Αλλά να έλεγε τι;»

Δημήτρης Βίτσας: «Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Είναι αλήθεια; Μπορεί. Δεν είναι αλήθεια; Πάλι μπορεί. Δηλαδή ότι υπάρχει μια δίκη σε εξέλιξη, στην οποία πρέπει να βρίσκεται. Αυτό είναι ένα από αυτά που έχω ακούσει. Όπως έχω ακούσει και άλλα πράγματα. Άρα με αυτή την έννοια, ναι, θα μπορούσε να μείνει εδώ. Δεύτερον, δεν είναι και το μεγαλύτερο δυνατό ζήτημα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ».



Νέα άρση ασυλίας σε Πολάκη μετά από μήνυση βουλευτή της ΝΔ


 

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση του βουλευτή της ΝΔ Περικλή Μαντά εισηγείται ομοφώνως η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κατηγορήσει τον κ. Μαντά για κατοχή offshore εταιρείας στα νησιά Μαρσάλ.

Κατά την διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης ήταν εντός της αίθουσας, γιατί πάντα κρύβεται σε τέτοιες περιπτώσεις που στριμώχνεται.




Με βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα το Ισράηλ αποδεικνύει ότι Ισλαμικό Τζιχάντ έκανε το έγκλημα στο νοσοκομείο


 

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κτίρια του νοσοκομείου δεν υπέστησαν δομικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν κρατήρες που να ταιριάζουν με αεροπορική επιδρομή. Ο ίδιος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπερβάλλει για τον αριθμό των θυμάτων και προσέθεσε ότι το παλαιστινιακό κίνημα δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τόσο γρήγορα τι προκάλεσε την έκρηξη.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο από υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ δύο μαχητών της Χαμάς. Σε αυτή τη συνομιλία οι δύο άνδρες μιλούν για έναν πύραυλο του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτοξεύτηκε από κοντινό νεκροταφείο και χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα.

Το Ισραήλ με αποδείξεις δείχνει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας και την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του στρατού σημείωσε μάλιστα ότι περίπου 450 ρουκέτες, που έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα τις 11 τελευταίες ημέρες, έχουν προσγειωθεί μέσα στον θύλακα.

Ένα νέο βίντεο με πλάνα από το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist μετά το χτύπημα στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στην πρωινή του ενημέρωση να επιμένει ότι η ευθύνη βαραίνει την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, περιέχονται εικόνες από τους κρατήρες που προκαλούν πύραυλοι της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ενώ, όπως υποστηρίζουν οι IDF, τέτοιος κρατήρας δεν υπήρξε στο νοσοκομείο μετά το φονικό χτύπημα το βράδυ της Τρίτης, γιατί το ισραήλ δεν χρησιμοποιεί φθηνά χειροποίητα όπλα για τις στοχευμένες επιθέσεις του.

Σε άλλο βίντεο από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχει καταγραφεί μια ρουκέτα να εκτοξεύεται από τη Γάζα και να εκρήγνυται μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος στις 18:59 το απόγευμα της Τρίτης, ώρα κατά την οποία συνέβη το χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist.

«Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στην περιοχή. Η καταγραφή των εκτοξεύσεων από διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων πλάνων από ξένα μέσα ενημέρωσης την ώρα της επίθεσης δείχνουν ότι το χτύπημα προκλήθηκε από ρουκάτε που εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες» υποστήριξε εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ το πρωί της Τρίτης ζητώντας εκ νέου από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

«Οι αναφορές κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς από αυτή την τραγωδία. Παλαιστινιακές πηγές και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κυνικά και σκόπιμα κατηγορούν το Ισραήλ ακολουθούμενοι από αρκετά μέσα ενημέρωσης αγνοώντας την υποχρέωσης παράθεσης γεγονότων και όχι την επίκληση φημών ή αβάσιμων κατηγοριών» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως υπενθύμισε «κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας του τρόμου Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 6.000 ρουκέτες κατά πόλεων στο Ισραήλ. Οι 450 από αυτές έπεσαν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».





Οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ


 

Τη ματαίωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές εξηγώντας ότι «οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι».

Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη μετά τα νέα δεδομένα για την ασφαλεία στο Ισραήλ που προκάλεσε το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας το βράδυ της Τρίτης.

Οι εικόνες εξάλλου από τον συναγερμό στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ λίγο πριν την αναχώρηση του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αυτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εγκαταλείπονται και τα σχέδια για παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιορδανία η οποία ήταν υπό σκέψη καθώς η Αθήνα έχει εύλογες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει, πάντως, σήμερα τα χαρτιά του στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετά το υπουργικό συμβούλιο που θα έχει πλούσια ατζέντα καθημερινότητας.





Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η «Ψηφιακή Επίδοση Εγγράφων για Δικαστικούς Επιμελητές»

 



Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και o φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο, ανακοίνωσαν την έναρξη πιλοτικής λειτουργίας της νέας υπηρεσίας “Ψηφιακή Επίδοση Εγγράφων στο Κτηματολόγιο για Δικαστικούς Επιμελητές” η οποία από 1/1/2024 θα είναι υποχρεωτική και θα αποτελεί τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των Δικαστικών Επιμελητών από τα Κτηματολογικά Γραφεία.

  • Η Υπηρεσία παρέχεται μέσω του ktimatologio.gov.gr σε διασύνδεση με το Σύστημα Ηλεκτρονικής Επίδοσης (ΣΗΕ) της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας.
  • Μετά τις ψηφιακές υπηρεσίες υποβολής πράξεων για συμβολαιογράφους και δικηγόρους, αλλά και την πρόσφατη επέκταση της παροχής της υπηρεσίας σε συμβαλλόμενους πολίτες και νομικά πρόσωπα, μπορούν πλέον και οι Δικαστικοί Επιμελητές να υποβάλλουν τις πράξεις που συντάσσουν και διακινούν.

Πρόκειται για ακόμη μια ψηφιακή υπηρεσία που στοχεύει στη διευκόλυνση των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο διεκπεραίωσης και αφαιρώντας μια ακόμη «ουρά».



Κατατέθηκε το Draft Budgetary Plan (DBP) 2024 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 



Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου κατατέθηκε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προθεσμίες, το Draft Budgetary Plan (DBP) 2024 από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • Το DBP επιβεβαιώνει τα δημοσιονομικά μεγέθη των ετών 2023 και 2024, όπως αποτυπώθηκαν στο Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2024 που κατατέθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2023 στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Με αυτόν το τρόπο επιβεβαιώνεται και ως προς την διεθνή κοινότητα, ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ το 2023 και 2,1% του ΑΕΠ το 2024 είναι εφικτός, ενώ το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να αποκλιμακωθεί από 171,4% του ΑΕΠ το 2022 σε 159,3% το 2023 και σε 152,2% το 2024.
  • Παράλληλα, στο DBP περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιονομικά μέτρα όπως εξαγγέλθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έχουν αποτυπωθεί στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2024, ενώ παρατίθενται αναλυτικά και οι υλοποιούμενες μεταρρυθμίσεις που συνάδουν με τις Ευρωπαϊκές προτεραιότητες για ανάπτυξη.


Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της, συνεργάτες τους

 



Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε χθες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται την Αυτοδιοίκηση, ότι συνεργάζεται με το σύνολο των αυτοδιοικητικών, όταν κατεβαίνει στο πεδίο όπου δίνονται οι μεγάλες μάχες και ειδικά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, προφανώς δεν παίρνει την κομματική ταυτότητα κάποιου να τη δει και μετά να συνεργαστεί”.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των νεοεκλεγμένων Περιφερειαρχών. Σήμερα μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη συνάντηση με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, γεγονός που καταδεικνύει τόσο τη διάθεση συνεργασίας ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, όσο και το πόσο επείγουσες είναι οι ανάγκες ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για την ανάταξη της Θεσσαλίας. Επίσης χθες το πρωί ο Λ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον κ. Κουρέτα και θα συναντηθούν την Τετάρτη ώστε να μην χαθεί ούτε μια ημέρα για τη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί, ούτε χρηματοδοτεί την τοπική αυτοδιοίκηση με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε Δημάρχου και του κάθε Περιφερειάρχη. Δεν υπάρχει ούτε μία καταγγελία περίπτωσης υποχρηματοδότησης ή μη συνεννόησης ή μη συνεργασίας με δημοτική ή περιφερειακή αρχή λόγω του ότι δεν ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικότερη, είναι η περίπτωση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος το 2019 εξελέγη, ενώ η Ν.Δ. είχε έναν απέναντί του άλλο υποψήφιο. “Συνεργαστήκαμε με τον κ. Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης όπως και οι υπόλοιπες Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκε και προχώρησαν σημαντικά έργα. Πρώτος από όλους ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε το έργο του και ο κ. Αρναουτάκης πήρε την υποστήριξη παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στον χώρο της Ν.Δ. και προφανώς δικαιώθηκε συνολικά από την ψήφο των πολιτών” σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Π. Μαρινάκης.

Παρά την παραπληροφόρηση στην οποία επιδόθηκε η αντιπολίτευση, είναι προφανές ότι στην περίπτωση της Θεσσαλίας αλλά γενικότερα σε όλες τις πληγείσες από τα φυσικά φαινόμενα περιοχές, δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις ή η διαδικασία της αποκατάστασης με βάση το από πού προέρχεται πολιτικά ένας Δήμαρχος ή ένας Περιφερειάρχης.



Το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και τα πολιτικά συμπεράσματα


 

Πριν τέσσερις μήνες είχαμε εθνικές εκλογές στις οποίες καταγράφηκε με σαφήνεια, όχι μια, αλλά δύο φορές, τον Μάιο και τον Ιούνιο η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν ξανά στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τη συμμετοχή του συνόλου των παρατάξεων όπου η ΝΔ κατέγραψε ποσοστά υψηλότερα από τον Ιούνιο. Ο β’ γύρος δεν μπορεί να αυθαίρετα αποκοπεί από τον α΄ γύρο και να εξαχθούν συμπεράσματα μόνο από αυτόν, όπως επιχειρεί η αντιπολίτευση. Στον α’ γύρο αποτυπώθηκε η πολιτική βούληση των πολιτών, καθώς συμμετείχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής:

  • “ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της δεύτερης Κυριακής, σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή, την πρώτη Κυριακή.
  • Είναι σαφές ότι υπήρξε μία, θα έλεγα, αντισυσπείρωσηπολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω - κάτω η Νέα Δημοκρατία πήρε 41% και όχι 51%. Και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψήφιους που στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, από το 41% στο 51%, δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο.
  • Επίσης, θέλω να επισημάνω την ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
  • Από εκεί και πέρα, ως προς τα πολιτικά μηνύματα, ένα θα πω μόνο: η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα, στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο πολιτικό πρόταγμα”.

Σε 8 από τις 13 περιφέρειες εξελέγησαν Περιφερειάρχες που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, σε 4 εξελέγησαν πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της, ενώ  μόνο μια Περιφέρεια, η Θεσσαλία, εξέλεξε υποψήφιο που στηρίχθηκε από την αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλαξαν χέρια δύο μεγάλοι δήμοι της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα εξελέγη ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, με βάση τους αριθμούς στηρίχθηκε από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Στ. Αγγελούδης είχε ζητήσει να καταγραφεί ως ανεξάρτητος κι όχι ως ΠΑΣΟΚ. Όσο και αν οι εντυπώσεις δημιουργήθηκαν από τις δύο μεγάλες πόλεις, να σημειωθεί πάντως ότι  οι υποψήφιοι που προέρχονταν από τον χώρο της ΝΔ κυριάρχησαν στους δήμους. Σε 332 δήμους, στους 202 (+8 από το 2019) κέρδισαν υποψήφιοι από τον νεοδημοκρατικό χώρο.



Ο Αμπάς δεν καταδικάζει τους τρομοκράτες της Χαμάς που βομβάρδισαν το νοσοκομείο στην Γάζα


 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, μονόπλευρα χωρίς να περιμένει τα αποδεικτικά στοιχεία προσπαθεί να ξεπλύνει τους τρομοκράτες της Χαμάς, ρίχνοντας την ευθύνη στο Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης που φέρει και αυτός ευθύνη για τους βομβαρδισμούς αφού καλύπτει την Χαμάς, δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί στη Γάζα ήταν «ειδεχθής σφαγή» που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πρόσθεσε πως πλέον θεωρεί ότι οι συνομιλίες για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον τερματισμό του πολέμου είναι απαράδεκτες.

«Το Ισραήλ παραβίασε όλες τις κόκκινες γραμμές» και «δεν θα αφήσουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από εκεί», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υγειονομικές αρχές στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου κυβερνά η Χαμάς, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Ο στρατός του Ισραήλ έκανε λόγο για πλήγμα κατά λάθος από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ με ρουκέτες.




Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε τη διοίκηση και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

 


Διαπιστώνοντας διά ζώσης προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα έπαυσε από τα καθήκοντά της τη διοίκηση.

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ)», αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τερζάκη και την Ελευθερία Κωστάκη.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο νοσοκομείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσηλευτικού ιδρύματος με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία. Στο πλαίσιο αυτό, στο δυναμικό του Νοσοκομείου αναμένεται να ενταχθούν ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

«Μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις. Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος Υπουργός ζητώντας κατ' αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε όπου υπάρχει θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό να προκηρυχθούν θέσεις και να καλυφθούν τα κενά.

Σημειώνεται ότι το Βενιζέλειο είναι το τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο για το οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης παύει τη διοίκηση από τα καθήκοντά της.

Έχει προηγηθεί η παύση του διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» μετά από καταγγελίες για δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου, καθώς και η παύση του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.



Προσπαθούν να επιβιώσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνε από την μία αγκαλιά στην άλλη


 

Αγωνία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά, πριν βουλιάξει εντελώς ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τον Χρήστο Σπίρτζη να παρακαλάει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την αγωνία του για πολιτική επιβίωση, αφού ούτε βουλευτής δεν έχει εκλεγεί.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάνε στο ΠΑΣΟΚ είναι πολλά και ανάμεσα σε αυτά και η Γεωργία Γεννιά πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε.

Η Γεωργία Γεννιά κατάφερε να έρθει σε επαφή με τον Νίκο Ανδρουλάκη και να του κάνει κεφαλοκλείδωμα, προκαλώντας αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν την επιστροφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά αυτούς που έκαναν αγκαλιές με τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, και τον καταδικασμένο 13-0 Νίκο Παππά.




Σύμφωνα λοιπόν με το protothema.gr : 

Στις 21 Μαΐου τίποτα δεν προμήνυε τα σύννεφα στη σχέση της κυρία Γεννιά με την Κουμουνδούρου. «ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζω, ψήφο δεν χαρίζω» ήταν η τελευταία χαρούμενη ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε επιδιώξει ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή της στην Α’ Πειραιά υποσχόμενη την κατάργηση της γενικής βάσης εισαγωγής.

Ένα χρόνο νωρίτερα, μάλιστα, η «σχέση» ήταν στα καλύτερά της. Στις 18 Μαΐου 2022 λέει «ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» Μέσα από την καρδιά μου Σε όλες και όλους που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο #syriza_ps μεγάλωσε, άνοιξε την αγκαλιά του και δέχτηκε 110.00 ακόμα μέλη. Έχουμε υποχρέωση να φέρουμε όλοι μαζί ενωμένοι την πολιτική Αλλαγή. Είμαστε περήφανοι για τον Πρόεδρό μας Alexis Tsipras. Συγχαρητήρια σε όλες τις συνυποψήφιες και όλους τους συνυποψήφιους μου. Είτε εκλέχτηκαν είτε όχι. Από το δικό του μετερίζι ο καθένας θα δώσει τη δική του μάχη Καλούς Αγώνες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε, η κυρία Γεννιά δεν κατάφερε να εκλεγεί και και στις 4 Ιουλίου ήρθε το «ξέσπασμα». Αντιγράφοντας Κώστα Σκανδαλίδη από τα χρόνια της πασοκικής ορθοδοξίας (σ.σ. μάλλον χωρίς επιτυχία, όπως συμβαίνει με τις αντιγραφές εκτός πλαισίου και συμφραζομένων σε σχέση με τα πρωτότυπα που έγραψαν ιστορία) απευθύνεται στους «συντρόφους» της στον ΣΥΡΙΖΑ με τη φράση «ξεκαβαλικέψτε απ’ το καλάμι». Στη συγκεκριμένη ανάρτησή της μιλά ακόμη για «πανηγύρια», «ελιτίστικες μαζώξεις που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά», «τοξικότητες», «άθλιες τηλεοπτικές εμφανίσεις» και άλλα πολλά.



Στις 12 Σεπτεμβρίου έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης με αιχμές και για τον Στέφανο Κασσελάκη: “Κατέθεσα σήμερα την παραίτησή μου χωρίς να περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κόμματος”.

Ακολούθησε η… αποκάλυψη. Η φωτογραφία της (σε ανάρτηση του Γαβρίλη Χαραζίδη) να αγκαλιάζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και λεζάντα “Η Γούρικη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη".

Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο σάιτ vouliwatch η Γεωργία Γεννιά γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1974, ενώ έχει προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη της Μικρασίας και καταγωγή από τον Πειραιά. Το 1995 εκλέχτηκε στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας Α.Ε.Ι. Αθηνών της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας , με αρμοδιότητες στο Γραφείο Σπουδάζουσας.

Το Μάιο του 2010 , διαχώρισε τη θέση της από τις Μνημονιακές Πολιτικές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αποφάσισε να συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία μιας μεγάλης Αριστερής Κίνησης , ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Πειραιά και Νησιών , με το Συνδυασμό (σ.σ. του Αλέξη Μητρόπουλου) «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Το 2011-12 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών (σ.σ. του Γιάννη Δημαρά). Η επιλογή του επικεφαλής του Κόμματος να ενταχθεί σε δεξιό σχήμα τη βρήκε αντίθετη, γι΄ αυτό και συμμετείχε στην δημιουργίας της Πολιτικής Κίνησης «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Στάθη Παναγούλη και μαζί με τους συναγωνιστές τους, αποφάσισαν να συμπράξουν εκλογικά με το συνδυασμό «ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» .

Το 2012 και το Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιά και Νήσων.

Προερχόμενη από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και την ομάδα Αρσένη η Γεωργία Ζαννιά συμμετείχε και στις εκδηλώσεις της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά και του Νίκου Τόσκα. “Εκτιμώ τον Νίκο απεριόριστα. Είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει από την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί για την εξωτερική πολιτική. Θα μπορούσε να κάθεται στο σπίτι του στην Αλόννησο και να γράφει βιβλία, αλλά είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο και παλεύει για τη χώρα” είχε δηλώσει παλαιότερα για τον επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso.

«Ήμουν πάντοτε η αντάρτισσα της γειτονιάς» ήταν ο τίτλος εκείνης της συνέντευξης με τη δημοσιογράφο να την περιγράφει ως τη “δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά”.

Ως ανιψιά μητροπολίτη στα κοινωνικά δίκτυα είναι εξαιρετικά συχνές οι αναρτήσεις με θρησκευτικό περιεχόμενο, όπως βεβαίως και οι αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη και άλλα ιστορικά στελέχη του Κινήματος.

Στην κοινοβουλευτική της θητεία από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 ξεχώρισαν η καταψήφιση της διάταξης για αλλαγή φύλου στα 15 και το “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το «όχι» στην αλλαγή φύλου της είχε προσφέρει τότε την δημοσιότητα που αντιστοιχεί σε όποιον διαφωνεί. Μιλώντας στα ΝΕΑ τότε είχε περιγράψει τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι δύο συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις των αρχών της δεκαετίας του ‘90 (με την ΚΝΕ ο πρώην πρωθυπουργός, με την ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννιά). Συγκεκριμένα ανέφερε τη συνάντησή τους το 2015 όταν συναντήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής. «Επιτέλους, Γεωργία, μια φορά που συναντιόμαστε στα έδρανα κι όχι στους δρόμους» της είπε ο κύριος Τσίπρας. «Πρόεδρε, σε στηρίζω από την πρώτη στιγμή, πιστεύω σε εσένα, πιστεύω πως εσύ μπορείς πραγματικά να βγάλεις τη χώρα από την κρίση» του απάντησε εκείνη.

Άλλά, όπως συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή, ότι ξεκινά ωραία τελειώνει με πόνο.



Σε Ισραήλ και Ιορδανία αύριο ο Μητσοτάκης «Η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο της στην περιοχή»

 


Ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή επιδιώκει να διαδραματίσει η ελληνική κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εμφανής η ανησυχία της Αθήνας για την αύξηση της έντασης στην περιοχή, και θα προσπαθήσει να πιέσει για λύση.

Η μετάβαση του πρωθυπουργού στην ισραηλινή πρωτεύουσα θα γίνει αύριο Πέμπτη, όπου θα συναντηθεί με τον κ. Νετανιάχου προκειμένου, πέραν της ανεπιφύλακτης στήριξης της Ελλάδας η οποία εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή και του δικαιώματος στη νόμιμη αυτοάμυνα, αναμένεται να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα που εκφράζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αποφυγή μιας ανθρωπιστική κρίσης και την επέκταση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα είναι «παίκτης» στην περιοχή, έχει συμφέροντα ασφαλείας και σκοπεύει να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Στην χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει «Η απάντηση του Ισραήλ θα πρέπει να σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο». Οι σχέσεις με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια είναι στενές και υπάρχουν κοινά συμφέροντα σε μια σειρά από τομείς, γεγονός που κάνει την Αθήνα έναν από τους στενούς συνομιλητές της χώρας. 




Πύραυλος των τρομοκρατών της Χαμάς δεν βρήκε Ισραηλινό στόχο και έπεσε σε νοσοκομείο στην Γάζα


 

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παίρνει επικίνδυνη τροπή μετά τον αιματηρό βομβαρδισμό νοσοκομείου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά.

Οι Παλαιστινιακές Αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη μπορεί να φτάσει τους 1.000 και προσθέτουν πως είναι η πιο αιματηρή επίθεση του Ισραηλινού στρατού από το 2008.

Ο Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έκανε λόγο για «γενοκτονία» και «άνευ προηγουμένου σφαγή», χωρίς να καταδικάζει την Χαμάς που έριξε τον πύραυλο.

Ένας διπλωματικός πόλεμος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με τις δύο πλευρές να «πετούν το μπαλάκι των ευθυνών» για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Η Χαμάς έκανε λόγο για κτηνωδία ενώ το Ισραήλ μίλησε για αστοχία πυραύλου από την Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία τελικά προκάλεσε την τραγωδία, και το απέδειξε με σχετικά βίντεο.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως το πλήγμα στο νοσοκομείο αποτελεί αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Ισλαμικής Τζιχάντ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «βάρβαροι τρομοκράτες» στη Γάζα βομβάρδισαν το νοσοκομείο al-Alhi και ότι δεν ευθύνεται ο στρατός του Ισραήλ ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter ο IDF γράφει «μετά από ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του Ισραηλινού Στρατού, μπαράζ ρουκετών, που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ, πέρασε στην περιοχή του νοσοκομείου και χτυπήθηκε».

Μπαράζ ρουκετών δείχνουν πλάνα κάμερας παρακολούθησης από το Netiv Haasara, που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Γάζα, ενώ ακολούθησε τεράστια έκρηξη στη Λωρίδα, που προκλήθηκε πιθανότατα από αποτυχημένο βλήμα.


Το Ισραήλ αναφέρει πως το αραβικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται πύραυλος της Ισλαμικής Τζιχάντ ο οποίος αστόχησε και χτύπησε το νοσοκομείο, προκαλώντας την τραγωδία.

«Μια εκπομπή του Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε μια ρουκέτα η οποία χτύπησε ένα νοσοκομείο στη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους», αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο Twitter.

Ο επίσημος λογαριασμός της ισραηλινής κυβέρνησης στο X ανάρτησε βίντεο που φαίνεται η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και η πτώση ενός.

«Από την ανάλυση των συστημάτων του IDF προκύπτει ότι εξαπολύθηκε μπαράζ ρουκετών του εχθρού που πέρασε κοντά από το νοσοκομείο όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές που έχουμε, ο τρομοκρατικός οργανισμός της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι υπεύθυνος για αυτή την αποτυχημένη εκτόξευση προς το νοσοκομείο», σημειώνει εκπρόσωπος του IDF.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο κ. Νετανιάχου έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

Στην τελευταία του ανάρτηση έγραψε: «Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει: Βάρβαροι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι το IDF. Όσοι δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν και τα δικά τους παιδιά».