Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Βίτσας για Κασσελάκη : «Να βοηθήσουμε όλοι να αγοράσει μια καινούργια γκαρνταρόμπα»

 


Δεν βλέπουμε να επιβιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη!!

Ο Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, ειρωνεύτηκε το αρχικό πρόσχημα που επικαλέστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι δηλαδή το ταξίδι στις ΗΠΑ, γίνεται προκειμένου να φέρει τα ρούχα του.

Ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να «συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία, είτε είναι ο κύριος Κασσελάκης στην Νέα Υόρκη, είτε με τους Εσκιμώους στην αρκτική», ενώ αποκάλεσε τις προσπάθειες των «προεδρικών» να καθυστερήσουν το συνέδριο του κόμματος, υπό το πρόσχημα πως μέσα σε δυο μήνες δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι προετοιμασίες, ως «πολιτικά βλακείες». Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καζάνι που βράζει, ενώ μετά βίας συγκρατείται μέχρι να φτάσει στο συνέδριο, για να διασπαστεί τελικά.

Μάκης Προβατάς: «Πώς κρίνετε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εδώ τη βραδιά μιας τόσο κρίσιμης εκλογής, ακόμη κι αν δεν υπολόγιζε στα τόσο θετικά αποτελέσματα;» 

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Και δεν θα είναι και στην πολιτική γραμματεία, έτσι;»

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν το κρίνω. Εγώ έχω τοποθετηθεί σαφώς για τη νέα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει συνέδριο, να βγουν τα βασικά ερωτήματα».

Μάκης Προβατάς: «Πολιτική γραμματεία με τηλεδιάσκεψη; Θέλω να πω, είναι ένα καινούργιο σήμα».

Δημήτρης Βίτσας: «Εντάξει, μην το κοροϊδεύουμε, ο άνθρωπος έπρεπε να πάει - απ' ό,τι καταλαβαίνω, δεν ξέρω κιόλας, αν και θεωρώ ότι το να λες την αλήθεια, είναι το πιο safe πράγμα. Τώρα έφυγε και πήγε 10-15 μέρες στην Αμερική. Θα παρακολουθήσει την πολιτική γραμματεία με zoom. Ωραία ως εδώ πέρα. Γιατί δεν λέει ότι "εγώ πηγαίνω στην Αμερική για" - πέρα απ' τα γελοία "να πάρω τα ρούχα μου" ας πούμε. Να βοηθήσουμε όλοι και να αγοράσει μια καινούργια γκαρνταρόμπα».

Μάκης Προβατάς: «Αλλά να έλεγε τι;»

Δημήτρης Βίτσας: «Ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Είναι αλήθεια; Μπορεί. Δεν είναι αλήθεια; Πάλι μπορεί. Δηλαδή ότι υπάρχει μια δίκη σε εξέλιξη, στην οποία πρέπει να βρίσκεται. Αυτό είναι ένα από αυτά που έχω ακούσει. Όπως έχω ακούσει και άλλα πράγματα. Άρα με αυτή την έννοια, ναι, θα μπορούσε να μείνει εδώ. Δεύτερον, δεν είναι και το μεγαλύτερο δυνατό ζήτημα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου