Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πρέπει να απαντήσει ο Ανδρουλάκης για ξένες μυστικές υπηρεσίες και Κινέζους περίεργους

 



Η αρχή της υπόθεσης Ανδρουλάκη και οι πληροφορίες για επαφές με αμφιλεγόμενα πρόσωπα κινεζικής προέλευσης.

Τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας με τις επαφές Ανδρουλάκη;

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, νέες πληροφορίες έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο για την υπόθεση Ανδρουλάκη, η οποία έγινε καταλύτης σημαντικών εξελίξεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΥΠ πληροφορήθηκε από δύο μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες έχει διαχρονικό πεδίο συνεργασίας, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε επαφές με αμφιλεγόμενα πρόσωπα που λειτουργούσαν για λογαριασμό κινεζικών παρασκηνιακών συμφερόντων. 

Έκτοτε πράγματι ξεκίνησε η διαδικασία επισύνδεσης όπως προβλέπεται νομικά και θεσμικά, ωστόσο μόλις ο ευρωβουλευτής κέρδισε τις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αυτομάτως τερματίστηκε.



Εντολή Μητσοτάκη να ενημερωθεί άμεσα ο Νίκος Ανδρουλάκης για την παρακολούθηση του κινητού του

 



Eίναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να χυθεί φως στην υπόθεση με την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκης, με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ να ενημερώνει άμεσα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης θα πρέπει ο Ανδρουλάκης να ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τις σχέσεις που ακούγονται και αφορούν Κινέζους.

O Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθησή του, λένε κυβερνητικές πηγές.

Η κλήση του Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε νόμιμη εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, επί τρεις μήνες, με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμικό Predator. Η παρακολούθηση διεκόπη δύο μέρες μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η νόμιμη αν και χωρίς να έχει λάβει γνώση ο πρωθυπουργός, όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι η αιτία που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ως αυτή την ώρα είναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων ενέκρινε την παρακολούθηση, ωστόσο, ο Διοικητής της ΕΥΠ για άγνωστους λόγους αποφάσισε να μην ενημερώσει τον πρωθυπουργό επί του θέματος.




Η χώρα χρειάζεται και σοβαρή αντιπολίτευση

 



Η ανικανότητα αντιπολιτευτικής τακτικής, τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα αντιπολίτευσης. Αναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γιατί το ΜεΡΑ25, η Ελληνική Λύση και φυσικά το ΚΚΕ, είναι να είχαμε να λέγαμε και αναρωτιόμαστε ποιός ο ρόλος ύπαρξης τους.

Όποιος παρακολουθεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και την αντιπολίτευση γενικότερα, βλέπει ξεκάθαρα την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με σοβαρότητα την κυβέρνηση, έτσι εργαλειοποιούν ότι μπορούν όπως την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη, που πήγε να γίνει στόχος όπως δεκάδες συνάδελφοι του Ευρωβουλευτές, ένα Ευρωπαικό θέμα το έκανε Ελληνικό.

Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια παρά τα προβλήματα, πανδημίας, πολέμου στην Ουκρανία, βλέπει την χώρα να στέκεται αξιοπρεπέστατα κάτι που δεν θα γινόταν με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, και τον αποδεδειγμένα ανεπαρκή Αλέξη Τσίπρα.

Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους ξέρουν τι κυβέρνηση έχουν, τι γίνεται στην χώρα, πώς βαδίζει η χώρα, ποιος είναι ικανός να ανταπεξέλθει στην σοβαρότητα της κατάστασης, και τι νούμερα είναι η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί η ακρίβεια, όπως και η πανδημία, όπως η απόπειρα παρακολούθησης με τον σημερινό πρωθυπουργό δείχνει την αντιπολιτευτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και όλης της αντιπολίτευσης που πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Το θράσος του ανίκανου και ανεπαρκή Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για υπεύθυνη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος και ζητώντας και πάλι εκλογές σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της χώρας, δείχνει την ανεπάρκεια, την γελοιότητα, την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο συνθήματα που απευθύνονταν σε μια άλλη χρονική περίοδο όταν οι πολίτες αναζητούσαν μια διέξοδο ακόμη και μέσα από τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως δεν μπορεί να είναι ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση υπεύθυνος.

Αποδίδοντας το νούμερο Τσίπρας την ακρίβεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η «ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη» είχε πεί χαρακτηριστικά, έδειξε ότι στόχο αποτελεί η εκμετάλλευση της όποιας αγανάκτησης προκαλείται από τις οικονομικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, παραγνωρίζοντας την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Το θράσος Τσίπρα είναι ότι απευθύνεται στην μεσαία τάξη προκειμένου να αφαιρεθεί από τη μνήμη η μεγάλη αφαίμαξη που της επιφύλαξε την περίοδο 2015 - 2019 και την οδήγησε στην καταστροφή.

Οι πολίτες δείχνουν να καταλαβαίνουν πως στην παρούσα φάση οι ψευδεπίγραφες αντιπολιτευτικές κορώνες δεν συμβάλουν στο παραμικρό, αντίθετα δείχνουν ανικανότητα και ανεπάρκεια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό και απαξιώνουν περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα που παρασύρει και τον Νίκο Ανδρουλάκη, και τον παρασύρει με σχέδιο, γιατί λέει θα χαθώ εγώ αλλά δεν θα αφήσω και εσένα να προχωρήσεις.

Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, ούτε ο Τσίπρας του 2022 είναι ο Τσίπρας ο νέος ο άφθαρτος του 2012 , και αυτό το ξέρουν οι πολίτες, όπως ξέρουν πόσο παθολογικά ψεύτης και απατεώνας είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που τους εξαπάτησε για να πάρει την εξουσία.

Δεδομένου ότι η χώρα έχει ισχυρή και σοβαρή, εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση αυτό που απαιτείται είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη χωρίς κραυγές και συνθήματα αξιωματική αλλά και ελάσσονα αντιπολίτευση και εδώ υπάρχει σοβαρό έλλειμα.

Ο τόπος έχει περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από ενότητα, από υπευθυνότητα, από σοβαρότητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, αφορά όλα τα κόμματα της Βουλής.

Όχι μόνο γιατί πλήρωσε ακριβά τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα του απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως διότι οι τρέχουσες προκλήσεις, όπως αυτή της διεθνούς πληθωριστικής καταιγίδας την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι προκλήσεις πρωτόγνωρες, που η παγκόσμια οικονομία έχει να συναντήσει ουσιαστικά από τις δύο μεγάλες ενεργειακές κρίσεις της δεκαετίας του ’70. Και διότι, βεβαίως, η ίδια η ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ακριβή στοιχεία.

Για να αντιμετωπιστεί η παραχάραξη της πραγματικότητας, χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση με σοβαρούς αρχηγούς που ξέρουν τι λένε και δεν είναι απατεώνες, ούτε παρασύρονται απο απατεώνες.

Στην αντιπολίτευση ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, νομίζουν ότι οι πολίτες που τους ακούν δεν έχουν αντίληψη τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Δεν βλέπουν, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο -σίγουρα δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη- που δεν αντιμετωπίζει παρεμφερή μεγάλα προβλήματα ακρίβειας.

Επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ψηφίζουμε!!

Επιτέλους εκτός απο σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να έχουμε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση!!



Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

 



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μασάει τα λόγια του, και δεν του αρέσει κανένα αντιπολιτευτικό νούμερο, γιατί για νούμερα μιλάμε στο σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να βάζει στόχο την κυβέρνηση χωρίς στοιχεία.

Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων»

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. 

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.



Γύρισε ο Τσίπρας για να μας ξεφτιλίσει στο ψέμα και την απάτη - Του το χάλασαν οι παραιτήσεις

 



Αλέξης Τσίπρα, απαξιωμένος από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που τον φωνάζουν ψεύτη, αποδεδειγμένα ανίκανος να ασκήσει αντιπολίτευση, με όπλο του την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση, επέστρεψε από τις διακοπές του για να μας μουρλάνει στο ψέμα.

Το πρώτο νούμερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να κατηγορήσει το Μαξίμου ότι αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις τιμές των καυσίμων.

Παράλληλα θα εργαλειοποιήσει την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη που τον έχει κάνει υποχείριο παρασέρνοντας της στην φαιδρότητα, για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου και συνεχίζει την επίθεση στο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Το γλέντι όμως το φρέναραν οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, και του Γρηγόρη Δημητριάδη, που έδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μασάει και φταίς δεν φταίς, ευθύνεσαι για τα καραγκιοζιλίκια άλλων (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και πας σπίτι σου.

Είναι φανερό πως ο βόθρος Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να «συντηρήσει» ψηλά στην ατζέντα την υπόθεση, επιχειρώντας να τη χρεώσει πολιτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά οι παραιτήσεις τους χάλασαν το σχέδιο.


 



Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού


 

Αντίθετα με τον υπόκοσμο και τον βόθρο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον αγγίζει τίποτα, η τοξικότητα και η αθλιότητα ενοχλεί σοβαρά πολιτικά στελέχη. Την φαιδρότητα ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, με τον ακατάλληλο για την αρχηγία του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Γρηγόρης Δημητριάδης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Δημητριάδης, όπως πληροφορούν αρμόδιες πηγές από την κυβέρνηση, παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό, δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Μάλιστα σημειώνουν πως «είναι γνωστό ότι αυτές είναι θέσεις είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ ο χρόνος παραμονής είναι 1-1,5 χρόνο».



Ρομά στήνουν μπλόκα σε αυτοκίνητα και κλέβουν τους οδηγούς

 


Ανήλικοι κακοποιοί Ρομά στήνουν... καρτέρι σε δρόμους που έχουν ελάχιστη κίνηση στο Μενίδι, βγαίνοντας μπροστά στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα οι οδηγοί να σταματούν, εκείνοι να αρπάζουν τα πράγματά τους και να τρέπονται σε φυγή. 

Η αλητεία και η επικινδυνότητα των Ρομά είναι ανεξέλεγκτη και η εγκληματική δράση τους γιγαντώνεται.

Το κόλπο των ανήλικων κακοποιών Ρομά, ο οδηγός κινείται στον δρόμο και σε ένα σημείο που υπάρχει στροφή,  υπάρχει μία ομάδα με τρεις ανήλικους Ρομά, μπαίνουν οι δύο μπροστά από το όχημα και το ακινητοποιούν καθώς ο ανυποψίαστος οδηγός φοβάται μην τους τραυματίσει.

Στη συνέχεια, ο τρίτος ανήλικος Ρομά βρίσκει την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξει ένα τσαντάκι. Έπειτα, η ομάδα των ανήλικων Ρομά εξαφανίζεται στα στενά και στα χωράφια που βρίσκονται γύρω.

Ωστόσο, η Αστυνομία εντόπισε τους τρεις κακοποιούς Ρομά, τους συνέλαβε και το τσαντάκι επιστράφηκε στον οδηγό του αυτοκινήτου.



Κεραυνός στο Λευκό Οίκο έστειλε στο νοσοκομείο 4 ανθρώπους

 



Μάχη για τη ζωή τους δίνουν τέσσερις άνθρωποι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, που τραυματίστηκαν σοβαρά από κεραυνό που έπεσε χθες στον Λευκό Οίκο.

Ο κεραυνός «χτύπησε» το πάρκο Λαφαγιέτ, απέναντι από τον Λευκό Οίκο, και η στιγμή έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας με τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν πως και οι 4 τραυματίες ήταν πεσμένοι στο έδαφος και χωρίς τις αισθήσεις τους.  

Οι τραυματίες άμεσα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. 








Η 29η Ιουνίου ήταν η μικρότερη μέρα στην ιστορία της Γης


 

29η Ιουνίου θα μείνει στην ιστορία ως η μικρότερη μέρα της Γης. Εξαιτίας μίας ταλάντευσης στον άξονά της, η μέρα διήρκεσε λιγότερο από 24 ώρες ή αλλιώς 1.59 milliseconds λιγότερο από τα 86.400 δευτερόλεπτα που αποτελούν τη μέρα.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Γη επιβράδυνε την περιστροφή της, προσφέροντας οριακά μεγαλύτερες μέρες, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτή η τάση αναστράφηκε και οι μέρες γίνονται ολοένα και μικρότερες.

Μάλιστα, αν η Γη συνεχίζει να επιταχύνει, μπορεί να χρειαστεί για πρώτη φορά να αφαιρέσουμε ένα δευτερόλεπτο από τα ατομικά ρολόγια.

Ποιος ο λόγος όμως για αυτές τις διακυμάνσεις;

Η Γη, δεν είναι τέλεια σφαίρα. Έχει μία διόγκωση στον ισημερινό, ενώ οι πόλοι είναι πιο πεπλατυσμένοι, κάνοντας το σχήμα της ελαφρώς ελλειπτικό. Η βαρύτητα της Σελήνης, ακόμα και οι παλίρροιες των ωκεανών μπορούν να επηρεάσουν την περιστροφή της.

Η ταλάντευση αυτή εντοπίστηκε στα τέλη του 1880 από τον αστρονόμο Seth Carlo Chandler και ονομάστηκε ταλάντευση Chandler, ενώ ξεκίνησε να επιβραδύνει στις αρχές του 2000, φτάνοντας το ελάχιστο το 2017. Μεταξύ 2017 και 2020 εξαφανίστηκε.

Αν και δεν μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας, οι ταλαντεύσεις αυτές είναι σημαντικό να παρακολουθούνται, έτσι ώστε τα ατομικά ρολόγια να διατηρούν την ακρίβειά τους για να συγχρονίζονται με ακρίβεια οι δορυφόροι στο διάστημα και τα συστήματα GPS.


Πηγή: Unboxholics



Οκτώ συλλήψεις αλλοδαπών στην κατάληψη που κρυβόταν ο Μαροκινός



 

Η Αθήνα ταλαιπωρείται από ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες που, έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και οι συνεργαζόμενες με την Κουμουνδούρου ΜΚΟ των συντρόφων.

Ανεξέλεγκτοι χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτοποίηση λαθρομετανάστες και όχι πρόσφυγες, γυρνάνε επικίνδυνοι την Αθήνα, και διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα.

Μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έβαλε τάξη στο μπάχαλο ΣΥΡΙΖΑ "ανοίξαμε και σας περιμένουμε", και δεν υπάρχει πλέον χρήμα σε ΜΚΟ που εκμεταλλευόντουσαν τους λαθρομετανάστες, τους παράτησαν στην τύχη τους και οι περισσότεροι γυρνάνε στο κέντρο της Αθήνας.

Έφοδο σε κατάληψη κτιρίου στα Εξάρχεια έκανε η Αστυνομία, για να βρει τον Μαροκινό λαθρομετανάστη που προσπάθησε να βιάσει γυναίκα, στα ανεξέλεγκτα Εξάρχεια, φωλιά κάθε είδους κακοποιών.

Σε αυτή την κατάληψη είχε βρει κρησφύγετο ο Μαροκινός βιαστής που αποπειράθηκε να βιάσει την δημοσιογράφο Ελπινίκη Χάγια στα Εξάρχεια.

Στις 2 Αυγούστου ο ιδιοκτήτης του οικήματος, είχε κάνει καταγγελία στην Aστυνομία ότι αλλοδαποί έχουν καταλάβει το τριώροφο κτήριο.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης και προσήχθησαν οκτώ αλλοδαποί για τους οποίους θα σχηματιστεί δικογραφία.



Έρχονται αυτόματες κατασχέσεις οφειλετών ακόμα και των συγγενών τους


 

Πρεμιέρα το  Σεπτέμβριο για το «EISPRAXIS» , το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» της ΑΑΔΕ με το οποίο σχεδιάζει να κυνηγήσει τους οφειλέτες και να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Εφορία.

Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία για τις οφειλές του, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία του, τις συναλλαγές του.

Ο οφειλέτης  θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με την συμπεριφορά του το “EISPRAXIS” θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμούς και συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές. Επίσης θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του  οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά  μηνύματα τακτοποίησης της εκκρεμότητας και προειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών  μέτρων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, είναι, πλέον διαθέσιμες στην ΑΑΔΕ οι εξής διαδικτυακές υπηρεσίες, που επιτρέπουν τον εντοπισμό αναγκαίων στοιχείων οικογενειακής κατάστασης και εργασιακής κατάστασης, δεδομένων για το προφίλ επιχειρήσεων και των διοικητικών τους συμβουλίων:

α) διαδικτυακή υπηρεσία «Πιστοποιητικά Δημοτολογικής Αστικής Κατάστασης» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» με τις ακόλουθες μεθόδους:

Λήψη Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης

Λήψη πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

Λήψη εγγυτέρων συγγενών με προσωπικά στοιχεία

Αναζήτηση οικογενειακών μερίδων πολίτη και γονέων

Λήψη γραμμογραφημένων εγγραφών της οικογενειακής κατάστασης και των τέκνων (ανήλικα και ενήλικα) ενός πολίτη, ανεξαρτήτως οικογενειακής μερίδας

β) διαδικτυακή υπηρεσία «Λήψη Ληξιαρχικών Πράξεων» του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» με τις ακόλουθες μεθόδους:

Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Φ.Μ.

Με βάση έναν συγκεκριμένο Α.Μ.Κ.Α.

Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία

Αναζήτηση με προσωπικά στοιχεία και ημερομηνία Θανάτου

γ) διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία για κατάσταση απασχόλησης» του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αναζήτηση με βάση ΑΦΜ

Στοιχεία εργασιακής κατάστασης του εργαζομένου για μια συγκεκριμένη ημερομηνία με βάση τον ΑΦΜ του εργαζόμενου

δ) διαδικτυακή υπηρεσία «Τρέχουσα εργασιακή κατάσταση» από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τη μέθοδο αναζήτησης βάσει ΑΦΜ του εργαζομένου.

ε) διαδικτυακή υπηρεσία «Βασικές Πληροφορίες από Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ.

στ) διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Διοικητικού Συμβουλίου Επιχείρησης» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τη μέθοδο «Μέλη του ΔΣ ενός Νομικού Προσώπου».

ζ) διαδικτυακή υπηρεσία «Επιβεβαίωση Στοιχείων από Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τις ακόλουθες μεθόδους:

Έλεγχος ΑΦΜ και Αριθμού Μητρώου Γ.Ε.ΜΗ.

Έλεγχος ύπαρξης ΑΦΜ στο μητρώο Γ.Ε.ΜΗ.

η) διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση στοιχείων Σύστασης Εταιρειών στην ΥΜΣ» από το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. με τις ακόλουθες μεθόδους:

Λήψη στοιχείων εταιρειών με μέρος της επωνυμίας τους

Λήψη στοιχείων εταιρειών με βάση την ημερομηνία σύστασης.



Αντίδραση Μπάιντεν για την καταδίκη Γκράινερ: «Απαράδεκτη απόφαση»

 


Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε απαράδεκτη την καταδίκη της Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Η Αμερικανίδα αθλήτρια του μπάσκετ κρίθηκε ένοχη για κατοχή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 ετών.

«Σήμερα, η Αμερικανίδα πολίτης Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, που είναι μία ακόμη υπενθύμιση αυτού που γνώριζε ήδη ο κόσμος: η Ρωσία κρατούσε αδίκως την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως για να είναι με τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τους συμπαίκτες της. Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα και θα επιδιώξει κάθε δυνατή οδό για να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ Γουίλαν στην πατρίδα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, η υπεράσπιση της αθλήτριας δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση. Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της, το δικαστήριο αγνόησε όλα τα στοιχεία που είχαν παρουσιάσει, καθώς και τη δήλωση ενοχής της Γκράινερ. 



Νορβηγίδα Πρόξενος «σιχαίνομαι τους Ρώσους»

 



Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρεσβευτή της Νορβηγίας στη Μόσχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «προσβλητικά ρωσοφοβικά σχόλια» της Νορβηγίδας προξένου στην πόλη Μουρμάνσκ.

Πλάνα εμφάνισαν την πρόξενο να λέει «μισώ τους Ρώσους», όταν αναγκάστηκε να περιμένει επί κάποιο χρονικό διάστημα στον χώρο υποδοχής ξενοδοχείου για να μπει στο δωμάτιό της.

«Ο πρεσβευτής επαναδιατύπωσε τη συγγνώμη του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών και επανέλαβε ότι το σχόλιο της υπαλλήλου του σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη νορβηγική πολιτική ή τη νορβηγική στάση απέναντι στη Ρωσία ή τον ρωσικό λαό», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στο Όσλο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αυθεντικότητα του βίντεο.



Απέβαλαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από γαλλικό δικαστήριο

 



Απρόσμενη εξέλιξη είχε η δίκη του Αλεξάντερ Βίνικ – Mr. Bitcoin όπως αναφέρεται συνήθως – στο Εφετείο των Παρισίων.  Το δικαστήριο απέβαλε από την αίθουσα την Ζωή Κωνσταντοπούλου από την αίθουσα και λόγω της άρνησή της να φύγει, οι δικαστές άλλαξαν αίθουσα για να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Δικαστήριο τη διέταξε να βγει από την αίθουσα όπου γινόταν η δίκη και όταν ή ίδια αρνήθηκε επιχείρησαν να την συλλάβουν τρεις αστυνομικοί!

«Τελικά δεν έγινε η σύλληψη αλλά το δικαστήριο άλλαξε αίθουσα και τώρα δεν μου επιτρέπουν την είσοδο» ανέφερε η ίδια σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι όσα συμβαίνουν στο γαλλικό δικαστήριο είναι κυριολεκτικά αδιανόητα και πρωτοφανή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε στο βίντεο να αφήσει αιχμές για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Τσιάρα και Μακρόν υποστηρίζοντας ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται στο στόχαστρο τριών κυβερνήσεων και οι συγκεκριμένες διαδικασίες ακολουθούνται για να επιτύχουν την παράνομη δίωξή του.



Όπως είναι γνωστό , το Συμβούλιο Εφετών στο Παρίσι αναμένεται να κρίνει ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και εάν ο 43χρονος Ρώσος πολίτης θα σταλεί από τη Γαλλία πίσω στην Ελλάδα για να εκδοθεί εκ νέου από τη χώρα μας στις ΗΠΑ.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, διατάχθηκε η παράδοση του Βίνικ στη Γαλλία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ορίσθηκε ότι μετά την περάτωση της ποινικής δίκης και την έκτιση της όποιας ποινής, θα έπρεπε να επιστραφεί στην Ελλάδα για να εκδοθεί έπειτα στις ΗΠΑ.

Η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε χθες λόγο για ένα πολυετές «δικαστικό, διπλωματικό, διακυβερνητικό και ανθρωπιστικό σκάνδαλο», σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βίνικ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό αίτημα έκδοσης, ο Βίνικ φέρεται να ήταν διαχειριστής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων  και οι ΗΠΑ τον κατηγορούν για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι αθώος και ότι ουδέποτε υπήρξε διαχειριστής ή ιδρυτής του συγκεκριμένου ανταλλακτηρίου.


proththema.gr



Συνελήφθη ο Μαροκινός λαθρομετανάστης που αποπειράθηκε να βιάσει δημοσιογράφο

 



Στα χέρια της Ασφάλειας Εξαρχείων, έπεσε ο Μαροκινός λαθρομετανάστης που με τσιλιαδόρο έναν Αιγύπτιο, επετέθη σε δημοσιογράφο στα Εξάρχεια, της έκανε κεφαλοκλείδωμα και οταν έχασε τις αισθήσεις της, την έσυρε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας και επιχείρησε να τη βιάσει.

Ο επίδοξος κακοποιός λαθρομετανάστης, συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην πλατεία του Αγιου Παντελεήμονα μετά από την ταυτοποίηση του από τους αξιωματικους της Ασφάλειας Εξαρχείων και επιχείρηση των αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την απόπειρα βιασμού την έκανε το απόγευμα της 14ης Ιουλιου, και είχε συνεργό ένα 21χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος κρατούσε τσιλιες και όταν τον αντελήφθησαν οι περίοικοι και τον κυνήγησαν, ο βιαστής, είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει όχι όμως και ο συνεργος - τσιλιαδόρος ο οποίος συνελήφθη αμέσως. 

Το θύμα, η 41χρονη δημοσιογράφος Ελπινίκη Χάγια βοήθησε λεπτομερώς για να γίνει η αναφορά και η έρευνα της Ασφάλειας Εξαρχειων που κατάφερε να την εξιχνιάσει και να ταυτοποιήσει τον Μαροκινό βιαστή και ληστή.

Ο 21χρονος Αιγυπτιος συνεργός τσιλιαδόρος, μετά τη σύλληψη του, οδηγηθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή όπου του ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθη ελευθερος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα βιασμού και ληστεία

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 26χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα βιασμού και ληστεία, πράξεις που τελέστηκαν απογευματινές ώρες της 14 Ιουλίου 2022 σε βάρος ημεδαπής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, απογευματινές ώρες της 14 Ιουλίου 2022, στην περιοχή των Εξαρχείων, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ακόμη ένας αλλοδαπός (21 ετών) σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία για συνέργεια σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ληστεία.

Ο 26χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι της Κίνας έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας!

 



Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι ζήτησε σήμερα την “άμεση διακοπή” των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων. “Οι ενέργειες της Κίνας αυτήν τη φορά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Απευθύνω έκκληση για την άμεση διακοπή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, όπου συμμετείχε σε συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Τέσσερις από τους πέντε κινεζικούς βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας “φέρονται να πέταξαν πάνω από το νησί της Ταϊβάν”, ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.’

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των πολιτών μας” ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι διευκρίνισε ότι “η Ιαπωνία προχώρησε σε διαμαρτυρία στην Κίνα μέσω της διπλωματικής οδού”.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον είχε επικοινωνήσει με το Πεκίνο “σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης” τις τελευταίες ημέρες απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία.

“Ελπίζω πράγματι ότι το Πεκίνο δεν θα προκαλέσει κρίση και δεν θα αναζητήσει ένα πρόσχημα για να αυξήσει τις επιθετικές στρατιωτικές του επιχειρήσεις”, δήλωσε στους συναδέλφους του στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ASEAN στην Πνομ Πενχ.



To Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας της ASEAN υπέγραψε η Ελλάδα

 


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στις εργασίες της 55ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ASEAN (Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας), που φιλοξενείται στην Καμπότζη. Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Ελλάδα υπέγραψε το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας της ASEAN, καθιστώντας τη χώρα μας παρατηρητή του εν λόγω Οργανισμού. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον υπουργό Εξωτερικών το 2020, αλλά η υπογραφή του καθυστέρησε λόγω εσωτερικών διαφωνιών εντός της ASEAN αναφορικά με το ζήτημα του επιπέδου συμμετοχής του εκπροσώπου του στρατιωτικού καθεστώτος της Μιανμάρ. Μαζί με την Ελλάδα την εν λόγω συμφωνία υπογράφουν η Δανία, η Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Ομάν.


Οι χώρες που συμμετέχουν στην ASEAN, πέρα από την προσήλωση σε βασικές αρχές που ασπάζεται η Ελλάδα, προτάσσουν, επίσης, τον πλήρη σεβασμό στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Μέσω της συμμετοχής στην ASEAN, η Ελλάδα διευρύνει τους ορίζοντες της και ενισχύει το διεθνές της προφίλ υπό το φως της υποψηφιότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας (2025-26), στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2028-2030) και την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2035).

Η συμμετοχή στην ASEAN εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας σε περιφερειακούς οργανισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται ότι το 2021 η Ελλάδα προσχώρησε ως παρατηρητής στον Οργανισμό της Λουζοφωνίας, στον οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αγκόλα, η Βραζιλία, η Πορτογαλία και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι Υπουργικές Σύνοδοι της ASEAN αποτελούν πλαίσιο διεθνών επαφών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των σημαντικότερων χωρών του κόσμου. Ενδεικτικά, στην 55η Υπουργική Σύνοδο της ASEAN είναι παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Ρωσίας.

Η ASEAN ιδρύθηκε το 1967 και θεωρείται η «Ευρωπαϊκή Ένωση της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας». Συμμετέχουν το Βιετνάμ, η Ινδονησία (όπου έχει την έδρα του η Γραμματεία του Οργανισμού), η Καμπότζη, το Λάος, η Μαλαισία, το Μπρουνέι, η Μιανμάρ, η Σιγκαπούρη, οι Φιλιππίνες και η Ταϊλάνδη. Την Προεδρία του Οργανισμού για το 2022 έχει η Καμπότζη, η οποία φιλοξενεί τις φετινές εργασίες της Συνόδου.




Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης στο δάσος της Δαδιάς


 

Την άμεση οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, ανακοίνωσαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και Γιώργος Αμυράς.

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Τη χαρτογράφηση και αποτίμηση αλλαγών στο φυσικό κεφάλαιο και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες, καθώς και την καταγραφή της σφοδρότητας της πυρκαγιάς σε επίπεδο ατόμου (δένδρου), με εικόνες πολύ υψηλής ευκρίνειας.

Παράλληλα, θα προσληφθεί έκτακτο προσωπικό (ορνιθολόγων και δασολόγων) για την υποστήριξη της τοπικής Μονάδας Διαχείρισης και των υπόλοιπων τοπικών υπηρεσιών, ενώ πραγματοποιείται και περίθαλψη άγριων ζώων σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και ΜΚΟ.

Ήδη λειτουργεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών για την άγρια πανίδα, στο κτίριο της Μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΑΝΙΜΑ». Στη δράση συμμετέχουν κτηνίατροι και έξι εθελοντές, οι οποίοι ήδη έχουν παράσχει πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένες χελώνες και φρύνους. Παράλληλα, δυο ασπροπάρηδες, από τα σπάνια είδη γύπα που διαβιούν στην περιοχή, θα μεταφερθούν άμεσα και πάλι στις φωλιές τους.

Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση του παρατηρητηρίου αρπακτικών, καθώς και της ταΐστρας των πτωματοφάγων που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, ενώ θα οριοθετηθούν -βάσει κινδύνου πλημμύρας- οι περιοχές στις οποίες θα πρέπει να υλοτομηθούν άμεσα για να γίνουν, εάν χρειαστεί, αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

Παράλληλα, θα γίνει αξιολόγηση, με βάση την οικολογική αποτίμηση, κατά πόσο υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης του διαχειριστικού σχεδίου του Εθνικού Πάρκου για τις περιοχές που δεν έχουν καεί και θα προβλεφθεί για την άνοιξη του 2023 η επανάληψη της απογραφής των πληθυσμών των αρπακτικών πουλιών που είχε γίνει το 2020, έτσι ώστε να αποτυπωθεί πώς έχει επηρεαστεί η κατανομή και ο αριθμός των επικρατειών στο Εθνικό Πάρκο.

Τέλος, θα καταρτιστεί μακροπρόθεσμο σχέδιο συστηματικής παρακολούθησης του προστατευτέου αντικειμένου στην πληγείσα περιοχή με ορίζοντα 15 ετών κατ' ελάχιστο, για τη διαχρονική αποτύπωση των επιπτώσεων και της πορείας της αποκατάστασης.

Όπως αποκαλύπτουν τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία, οι καταστροφές στο δάσος της Δαδιάς περιορίστηκαν περίπου στο μισό (22.097 στρέμματα) της συνολικής έκτασης (45.412 στρέμματα) που επλήγη.



Εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία 2022-2027

 



Η Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία για την περίοδο 2022−2027 και το Πρόγραμμα Δράσεων για την τρέχουσα διετία (2022-2023), θεσπίζονται με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Η Εθνική Στρατηγική καταρτίστηκε ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, λαμβάνει υπόψη το Στρατηγικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία 2021-2027 που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2021 και περιλαμβάνει τρεις επιμέρους στόχους: πρόληψη των κινδύνων στην εργασία, βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και ανάπτυξη ενός λειτουργικού εθνικού συστήματος διακυβέρνησης για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Ενδεικτικά ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην Εθνική Στρατηγική είναι:

Η προώθηση της δημιουργίας ειδικού «Φορέα Ασφάλισης Επαγγελματικού Κινδύνου (επαγγελματικής νοσηρότητας)» μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος «ΗΡΙΔΑΝΟΣ» για την ΥΑΕ με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

Η διαμόρφωση ολοκληρωμένου μηχανισμού αναγγελίας και καταγραφής εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Η ενίσχυση της ετοιμότητας έναντι πιθανών μελλοντικών υγειονομικών κρίσεων με την ανάπτυξη πάγιων συνεργειών μεταξύ της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και της Δημόσιας Υγείας (π.χ. έκδοση εγκυκλίων και πρακτικών οδηγών, εκπόνηση σχεδίων ετοιμότητας, συντονιστικές συναντήσεις κ.ά.).

Ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας διεξαγωγής των ελέγχων, με την χρήση νέων τεχνολογιών, όπως π.χ. με τη χρήση φορητών “tablets” από τους επιθεωρητές και την καταχώρηση των υποδείξεων των ελέγχων στο λογαριασμό του κάθε εργοδότη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η υιοθέτηση ενός «μητρώου ελεγκτικών βημάτων», δηλαδή τυποποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας διεξαγωγής του ελέγχου με χρήση λίστας σημείων ελέγχου (check list) και καταχώρησης των στοιχείων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Δράσεις πρόληψης των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία (εργασιακό άγχος, βία και παρενόχληση, εκφοβισμός, εργασιακή εξουθένωση).

Επικαιροποίηση της εθνικής νομοθεσίας για την ΥΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για στήριξη των επιχειρήσεων (π.χ. αναπροσαρμογή των ειδικοτήτων που μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, εκσυγχρονισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών ιατρικής της εργασίας, ενίσχυση της συμμετοχής των εργαζόμενων, μείωση γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων κ.α.)

Προγράμματα εκπαίδευσης εργοδοτών, εργαζομένων και επαγγελματιών υγείας και ασφάλειας (τεχνικών ασφαλείας, ιατρών εργασίας, κ.λπ.) με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα προβλέπεται να υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Εμβάθυνση της συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους τόσο με την αξιοποίηση του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), του επιστημονικού τους φορέα για τα θέματα ΥΑΕ, όσο και με την αναβάθμιση του Συμβουλίου Υγείας & Ασφάλειας των Εργαζομένων, του οργάνου τριμερούς διαβούλευσης για τα αντίστοιχα θέματα.



Σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα για υγροποιημένο φυσικό αέριο

 


Η Κυβέρνηση συνεχίζει την προετοιμασία για την αντιμετώπιση ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων, ως προς τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αφενός με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας από το δημόσιο τομέα και τα νοικοκυριά και αφετέρου με πρόνοια για την εξασφάλιση ηλεκτρικής επάρκειας με άλλα καύσιμα.

Έχει ήδη αναπτυχθεί συντονισμένη προσπάθεια για  την προμήθεια αυξημένων ποσοτήτων υγροποιημένου αερίου, τη λειτουργία με ντίζελ μονάδων που χρησιμοποιούν αέριο, αλλά και την προσωρινή παράταση της αξιοποίησης του λιγνίτη.

Για την προμήθεια αυξημένων ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχει ήδη δημιουργηθεί νέα δεξαμενή -το πλοίο που εγκαταστάθηκε στη Ρεβυθούσα- και είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Σχεδόν διπλασιάζεται έτσι η αποθηκευτική χωρητικότητα και δίνεται η δυνατότητα και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ -όπως ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας- ενώ ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια πρόσθετων ποσοτήτων LNG.



Βαλτινός για Τσίπρα: «Τον πίστεψα, αλλά ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που συνάντησα»

 


Την απογοήτευση του για τον ψεύτη όπως τον αποκαλεί Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Γρηγόρης Βαλτινός σε συνέντευξη του.

Ο ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό YOU δήλωσε ότι πίστεψε ότι υπήρχε ελπίδα: «Ενας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Πίστευα διαχρονικά σε αυτή την ελπίδα. Πίστευα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι πιο δίκαιη με τους ανθρώπους, πιο έντιμη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…».

Οσο για το μέλλον, ο κ. Βαλτινός εκτίμησε ότι «έχουν στραβώσει τόσο τα πράγματα που όποιος κι αν αναλάβει δεν ξέρω αν μπορεί να τα ισιώσει. Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό πρέπει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε νοοτροπία. Λυπάμαι πάρα πολύ που υπήρξε τέτοια κοροϊδία. Οι καλλιτέχνες πάντα ήταν προοδευτικοί, ήταν με το μέρος των αριστερών πολιτικών και τώρα φτάσαμε σε μια αισθητική σιχαμάρας».