Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι της Κίνας έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας!

 



Η Κίνα εκτόξευσε πυραύλους που φέρονται να πέταξαν πάνω από την Ταϊβάν και έπεσαν για πρώτη φορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι ζήτησε σήμερα την “άμεση διακοπή” των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων. “Οι ενέργειες της Κίνας αυτήν τη φορά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Απευθύνω έκκληση για την άμεση διακοπή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, όπου συμμετείχε σε συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Τέσσερις από τους πέντε κινεζικούς βαλλιστικούς πυραύλους που έπεσαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας “φέρονται να πέταξαν πάνω από το νησί της Ταϊβάν”, ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.’

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια και αυτή των πολιτών μας” ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι διευκρίνισε ότι “η Ιαπωνία προχώρησε σε διαμαρτυρία στην Κίνα μέσω της διπλωματικής οδού”.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον είχε επικοινωνήσει με το Πεκίνο “σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης” τις τελευταίες ημέρες απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία.

“Ελπίζω πράγματι ότι το Πεκίνο δεν θα προκαλέσει κρίση και δεν θα αναζητήσει ένα πρόσχημα για να αυξήσει τις επιθετικές στρατιωτικές του επιχειρήσεις”, δήλωσε στους συναδέλφους του στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ASEAN στην Πνομ Πενχ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου