Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Η χώρα χρειάζεται και σοβαρή αντιπολίτευση

 



Η ανικανότητα αντιπολιτευτικής τακτικής, τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμα αντιπολίτευσης. Αναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γιατί το ΜεΡΑ25, η Ελληνική Λύση και φυσικά το ΚΚΕ, είναι να είχαμε να λέγαμε και αναρωτιόμαστε ποιός ο ρόλος ύπαρξης τους.

Όποιος παρακολουθεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και την αντιπολίτευση γενικότερα, βλέπει ξεκάθαρα την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν με σοβαρότητα την κυβέρνηση, έτσι εργαλειοποιούν ότι μπορούν όπως την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη, που πήγε να γίνει στόχος όπως δεκάδες συνάδελφοι του Ευρωβουλευτές, ένα Ευρωπαικό θέμα το έκανε Ελληνικό.

Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια παρά τα προβλήματα, πανδημίας, πολέμου στην Ουκρανία, βλέπει την χώρα να στέκεται αξιοπρεπέστατα κάτι που δεν θα γινόταν με τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, και τον αποδεδειγμένα ανεπαρκή Αλέξη Τσίπρα.

Οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους ξέρουν τι κυβέρνηση έχουν, τι γίνεται στην χώρα, πώς βαδίζει η χώρα, ποιος είναι ικανός να ανταπεξέλθει στην σοβαρότητα της κατάστασης, και τι νούμερα είναι η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί η ακρίβεια, όπως και η πανδημία, όπως η απόπειρα παρακολούθησης με τον σημερινό πρωθυπουργό δείχνει την αντιπολιτευτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και όλης της αντιπολίτευσης που πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Το θράσος του ανίκανου και ανεπαρκή Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για υπεύθυνη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος και ζητώντας και πάλι εκλογές σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της χώρας, δείχνει την ανεπάρκεια, την γελοιότητα, την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα.

Επαναφέροντας στο προσκήνιο συνθήματα που απευθύνονταν σε μια άλλη χρονική περίοδο όταν οι πολίτες αναζητούσαν μια διέξοδο ακόμη και μέσα από τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως δεν μπορεί να είναι ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση υπεύθυνος.

Αποδίδοντας το νούμερο Τσίπρας την ακρίβεια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η «ακρίβεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη» είχε πεί χαρακτηριστικά, έδειξε ότι στόχο αποτελεί η εκμετάλλευση της όποιας αγανάκτησης προκαλείται από τις οικονομικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, παραγνωρίζοντας την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία και τις παγκόσμιες γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Το θράσος Τσίπρα είναι ότι απευθύνεται στην μεσαία τάξη προκειμένου να αφαιρεθεί από τη μνήμη η μεγάλη αφαίμαξη που της επιφύλαξε την περίοδο 2015 - 2019 και την οδήγησε στην καταστροφή.

Οι πολίτες δείχνουν να καταλαβαίνουν πως στην παρούσα φάση οι ψευδεπίγραφες αντιπολιτευτικές κορώνες δεν συμβάλουν στο παραμικρό, αντίθετα δείχνουν ανικανότητα και ανεπάρκεια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό και απαξιώνουν περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα που παρασύρει και τον Νίκο Ανδρουλάκη, και τον παρασύρει με σχέδιο, γιατί λέει θα χαθώ εγώ αλλά δεν θα αφήσω και εσένα να προχωρήσεις.

Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι η Ελλάδα του 2012, ούτε ο Τσίπρας του 2022 είναι ο Τσίπρας ο νέος ο άφθαρτος του 2012 , και αυτό το ξέρουν οι πολίτες, όπως ξέρουν πόσο παθολογικά ψεύτης και απατεώνας είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που τους εξαπάτησε για να πάρει την εξουσία.

Δεδομένου ότι η χώρα έχει ισχυρή και σοβαρή, εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση αυτό που απαιτείται είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη χωρίς κραυγές και συνθήματα αξιωματική αλλά και ελάσσονα αντιπολίτευση και εδώ υπάρχει σοβαρό έλλειμα.

Ο τόπος έχει περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από ενότητα, από υπευθυνότητα, από σοβαρότητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, αφορά όλα τα κόμματα της Βουλής.

Όχι μόνο γιατί πλήρωσε ακριβά τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα του απατεώνα Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως διότι οι τρέχουσες προκλήσεις, όπως αυτή της διεθνούς πληθωριστικής καταιγίδας την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι προκλήσεις πρωτόγνωρες, που η παγκόσμια οικονομία έχει να συναντήσει ουσιαστικά από τις δύο μεγάλες ενεργειακές κρίσεις της δεκαετίας του ’70. Και διότι, βεβαίως, η ίδια η ακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ακριβή στοιχεία.

Για να αντιμετωπιστεί η παραχάραξη της πραγματικότητας, χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση με σοβαρούς αρχηγούς που ξέρουν τι λένε και δεν είναι απατεώνες, ούτε παρασύρονται απο απατεώνες.

Στην αντιπολίτευση ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, νομίζουν ότι οι πολίτες που τους ακούν δεν έχουν αντίληψη τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Δεν βλέπουν, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο -σίγουρα δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη- που δεν αντιμετωπίζει παρεμφερή μεγάλα προβλήματα ακρίβειας.

Επιτέλους πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ψηφίζουμε!!

Επιτέλους εκτός απο σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να έχουμε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου