Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ το καραγκιοζιλίκι για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

 



Έμπλεκε το ΠΑΣΟΚ, έμπλεξαν και οι οπαδοί του με το νούμερο Νίκος Ανδρουλάκης, που συντηρεί το θέμα των παρακολουθήσεων για να μην πέσει εντελώς στην απαξίωση και την πολιτική αφάνεια.

Το νέο αφήγημα ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, είναι η ανακοίνωσή του, που σχολίασε τη συνεχή επίκληση του απορρήτου από τους τέως και νυν διοικητές της ΕΥΠ στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου και καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσει τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται.

Θεσμική λύση δεν είναι η ενημέρωση στο αυτί και μάλιστα “μόνο για όσα θα μπορούμε να πούμε”, όπως επισημάνθηκε αρμοδίως στη χθεσινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει για να γελάει ο κόσμος η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και τον καλεί να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος, «για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται», όπως σημειώνει.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία καθώς τονίζει ότι «σύμφωνα με τη θεώρηση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος και του νυν Θεμιστοκλή Δεμίρη, της Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ το λόγο».

«Το θέατρο του παραλόγου είναι καιρός να λάβει τέλος, καθώς εκθέτει τη χώρα διεθνώς, όπως αποδεικνύεται από το καθημερινό ενδιαφέρον εκατοντάδων ξένων ΜΜΕ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή έμπλεξε το ΠΑΣΟΚ και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ με ένα ακατάλληλο πολιτικό νούμερο που κάνει τον αρχηγό της παράταξης.



Μηταράκης : Στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν σχέση με ΜΚΟ που μας πήγαν στο δικαστήριο του Στρασβούργου

 


Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στα «Παραπολικά» FM και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε αρχικά για τις προκλήσεις της Τουρκίας πως η θέση της Ελλάδας είναι ισχυρή διεθνώς και αυτό ενοχλεί την γείτονα χώρα. Όσον αφορά το μεταναστευτικό κ. Μηταράκης αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό στον Έβρο με τους 38 μετανάστες όσο και στην εκκένωση της δομής του Ελαιώνα.

Για τον Έβρο ο Υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε για ακόμα μια φορά την ανακολουθία που υπάρχει στα γεγονότα από τις μαρτυρίες των 38 μεταναστών για την νησίδα στην οποία δήλωσαν ότι είχαν εγκλωβιστεί. «Υπήρξαν δυνάμεις –θέλω να σας πω– στην Ελλάδα, που μας ζητούσαν τι; Να επέμβει η Αστυνομία και ο Στρατός μας εκτός Ελλάδος. Αντιλαμβάνεστε τι προβλήματα θα είχε δημιουργήσει αυτό; Μιλάω για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που από ότι φαίνεται, στελέχη τους έχουν σχέση με τις οργανώσεις, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση πήγανε στο δικαστήριο στο Στρασβούργο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε και στα fake news για το περιστατικό αναφέροντας πως δεν υπήρχαν άνθρωποι σε κίνδυνο ενώ όσον αφορά στα παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό διασώθηκαν 4 παιδία, όσα δηλαδή ανέφερε η οικογένεια όταν υπέβαλε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Ιουλίου του 2022. «Τέσσερα παιδεία με τις ίδιες ημερομηνίες γεννήσεων βρέθηκαν και στο Φυλάκιο», είπε.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποσυμφόρησης των πόλεων και μέσα στο 2022 θα κλείσει η δομή και πως ήδη έχουν φύγει τα 3/4 και πως και οι τελευταίοι που έχουν μείνει θα φύγουν σύντομα. Όπως είπε ο κ .Μηταράκης «οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν και δεν έχουν θέμα να πάνε σε άλλη δομή απλώς κάποιες συλλογικότητες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση για πολιτικοϊδεολογικούς λόγους. Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα σταματήσει και το πρόγραμμα “ΕΣΤΙA”».



Τα παίρνει όλα πίσω ο επικίνδυνος για την Ελλάδα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν

 



Μετά τις αντιδράσεις και την οργή των Ελλήνων πολιτών, ανασκεύασε τη δήλωση του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν με την οποία αποκαλούσε τη μειονότητα «τουρκική» και την καλούσε να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Το ότι ανασκεύασε δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα ο συγκεκριμένος βουλευτής του Ανδρουλάκη.

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως βουλευτής Ξάνθης», ανέφερε στη δήλωσή του.

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας

και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας,

μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει

αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση

όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των

θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία

διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω», 

κατέληξε μετά τις αντιδράσεις.




Ιερά Σύνοδος : Απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις του Δωδώνης, αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας


 

Απαράδεκτες και προσβλητικές χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος τις σοκαριστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομου σε πρωινή εκπομπή ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή "Σήμερα" (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού ιεροσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος».



FAZ: «Θα χάσει τις εκλογές ο Ερντογάν;»

 



Με την πιθανότητα να χάσει το κόμμα του Ερντογάν την πλειοψηφία στις εκλογές, ασχολείται η FAZ, την ώρα που η Τουρκία είναι σε προεκλογική φάση.

Μέσα στους επόμενους δέκα μήνες πρέπει να γίνουν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές αλλά υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα διαδικαστικά και συνταγματικά θέματα, όπως παρατηρεί ο Ράινερ Χέρμαν, αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο κίνδυνος για τον Τούρκο πρόεδρο είναι ότι το κόμμα του ΑΚΡ ενδέχεται να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία του 52,6%, την οποία διαθέτει με τα δεκανίκια του εθνικιστικού κινήματος ΜΗΡ.«Λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης πάνω από 1/4 κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι απλησίαστο», εκτιμά ο αρθρογράφος.Όμως υπάρχει ένα πρωταρχικό ερώτημα. Μπορεί ο Ερντογάν να είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία;

«Το άρθρο 101 του Συντάγματος ορίζει ότι η θητεία του Προέδρου διαρκεί πέντε χρόνια και ότι ένα πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι περισσότερες από δύο φορές», υπενθυμίζει η εφημερίδα. «Ο Ερντογάν έχει ήδη εκλεγεί πρόεδρος δύο φορές από τον λαό, πρώτα τον Αύγουστο του 2014 και στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2018. Τώρα θα ήταν υποψήφιος για τρίτη φορά. Η αντιπολίτευση δεν το έχει αντιμετωπίσει ακόμη, γιατί δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί νομικά μέσα για να νικήσει τον Ερντογάν, αφού δεν μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο πολιτικά. Σε περίπτωση που το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) ως μοναδική και τελεσίδικη αρχή αποδεχτεί την υποψηφιότητα του Ερντογάν, δεν θα υπήρχε ούτως ή άλλως ευκαιρία να το αμφισβητήσει. Αλλά τότε, όπως ξεκαθαρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η σκιά της αμφισβητούμενης νομιμότητας θα κρεμόταν πάνω από την επόμενη θητεία του. Το κόμμα του ΑΚΡ δικαιολογεί τρίτη υποψηφιότητα, την οποία ο Ερντογάν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα, με το γεγονός ότι το Σύνταγμα άλλαξε το 2017 και ολοκληρώθηκε η μετάβαση σε προεδρικό σύστημα. Οι νομικοί υποστηρίζουν ότι το νέο Σύνταγμα δεν ψηφίστηκε το 2017 και μόνο άρθρα έχουν αλλάξει. Το επίμαχο άρθρο 101 παρέμεινε αμετάβλητο».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται και στην ημερομηνία των εκλογών, που θα πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 24 Ιουνίου του 2023. «Υπάρχουν πολλά που υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν ή το κοινοβούλιο δεν θα διεξαγάγουν τις εκλογές πριν από τα μέσα Απριλίου. Διότι στις 15 Απριλίου 2023 θα τεθεί σε ισχύ ο νέος εκλογικός νόμος που μειώνει τις πιθανότητες της αντιπολίτευσης. Ο παλιός εκλογικός νόμος επέτρεπε σε πολλά κόμματα να σχηματίσουν συνασπισμό και στη συνέχεια να μοιραστούν τις έδρες μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, κάθε κόμμα πρέπει να κατέβει χωριστά και επομένως υπόκειται στο όριο του 7% που πρέπει να συγκεντρώσει για να στείλει βουλευτές στη Βουλή. Σε αυτήν την περίπτωση πολλοί ψηφοφόροι δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο, γιατί τέσσερα από τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν σχηματίσει συμμαχία, συγκεντρώνουν λιγότερο από 7%. Παρά τις μεγάλες προγραμματικές διαφορές σε κάποια σημεία, τους ενώνει ο κοινός στόχος να βάλουν τέλος στην εποχή Ερντογάν».


Πηγή DW

protothema.gr



Δολοφονεί ολιγάρχες ο δικτάτορας Πούτιν; Και άλλος θάνατος ολιγάρχη του Ραβίλ Μαγκάνοφ

 


Δεν είναι ο πρώτος ολιγάρχης που πεθαίνει με περίεργο τρόπο στην Ρωσία, και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ευθύνεται ο δικτάτορας Πούτιν.

Σε ηλικία 67 ετών απεβίωσε χθες ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού πετρελαϊκού μεγαθηρίου Lukoil και τελευταίος, μέχρι στιγμής, κρίκος σε μια αλυσίδα μυστηριωδών θανάτων στελεχών επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα στη Ρωσία κατά τους τελευταίους μήνες.

Στην ανακοίνωση της Lukoil, που επιβεβαιώνει το θλιβερό συμβάν, δεν γίνεται αναφορά στις συνθήκες θανάτου, παρά μόνον αναφέρεται ότι ο Μαγκάνοφ «απεβίωσε ύστερα από σοβαρή νόσο». Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανέφερε ότι ο διευθυντής της Lukoil πήδηξε από παράθυρο του έκτου ορόφου του κεντρικού Νοσοκομείου Μόσχας, όπου νοσηλευόταν, και πέθανε. 

Αργότερα το ίδιο πρακτορείο πιθανολογούσε ότι επρόκειτο περί αυτοκτονίας ίσως μετά απο πιέσεις του καθεστώτος Πούτιν.

Σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των ρωσικών εταιρειών, η Lukoil πήρε δημόσια θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κρατώντας αποστάσεις από τη ρωσική εισβολή. Σε ανακοίνωση της 3ης Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εξέφρασε την ανησυχία του για τα «τραγικά γεγονότα» στην Ουκρανία και ζήτησε «τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης το ταχύτερο δυνατόν» μέσω διαπραγματεύσεων.

Από τη διοίκηση της Lukoil ανέφερουν ότι στους κόλπους της εταιρείας κυριαρχεί η πεποίθηση ότι ο Μαγκάνοφ αυτοκτόνησε, αν και ουδείς είχε δει μέχρι χθες κάποιες ενδείξεις που να στηρίζουν αυτή την εκδοχή. Οι διωκτικές αρχές της Μόσχας απέφευγαν μέχρι χθες το βράδυ οποιαδήποτε εκτίμηση ή εικασία γιατί πολύ απλά περιμένουν εντολές από τον δικτάτορα Πούτιν για το τι θα πουν.

Αρκετά διευθυντικά στελέχη ενεργειακών εταιρειών έχασαν τη ζωή τους υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες τους προηγούμενους μήνες.

Εκείνο που προβληματίζει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η συσσώρευση αρκετών παρόμοιων μυστηριωδών περιστατικών κατά το τρέχον έτος. Την επομένη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλαδή στις 25 Φεβρουαρίου, ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, διευθυντικό στέλεχος της Gazprom, βρέθηκε νεκρός μέσα στο γκαράζ του, στην Αγία Πετρούπολη.

Τον Απρίλιο, ο Σεργκέι Προτοσένια, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Novatek, της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας υγροποιημένου φυσικού αερίου, βρέθηκε νεκρός, μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του, σε βίλα της Καταλωνίας, στην Ισπανία. Η καταλανική αστυνομία έκλινε προς την εκδοχή ότι ο Προτοσένια σκότωσε σύζυγο και κόρη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το επόμενο περίεργο περιστατικό ήρθε τον Μάιο, όταν ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Lukoil, Αλεξάντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 43 ετών στο υπόγειο κατοικίας στα περίχωρα της Μόσχας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή έχοντας καταναλώσει βαλεριάνα, ένα βότανο που του είχε συστήσει σαμάνος και το οποίο μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους ανώμαλο καρδιακό ρυθμό. Τον ίδιο μήνα έγινε γνωστό ότι ο Βλαντισλάβ Αβάγεφ, πρώην αντιπρόεδρος της Gazprom, βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα της Μόσχας υπό πανομοιότυπες συνθήκες με τον Προτοσένια, δηλαδή δίπλα στις σορούς της συζύγου και της κόρης του.

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ διατηρούσε στενή επαγγελματική και φιλική σχέση με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Lukoil, Βατζίτ Αλεκπέροφ. Πρώην αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου επί Σοβιετικής Ενωσης, ο Αλεκπέροφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ρωσικής πολυεθνικής τον περασμένο Απρίλιο, μία εβδομάδα αφότου η Βρετανία του επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση και «πάγωμα» των περιουσιακών του στοιχείων στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο Μαγκάνοφ συνόδευε συχνά τον Αλεκπέροφ σε συναντήσεις διευθυντικών στελεχών των ενεργειακών κολοσσών με τον εκάστοτε υπουργό Ενέργειας, όπου σχεδίαζαν τη ρωσική παρέμβαση στις συνεδριάσεις του OPEC.



Συνεχίζει το παραλήρημα ο γελοίος Ακάρ λες και κάποιος θα τον φοβηθεί

 


Ακόμα να πάρει το μάθημα της η Τουρκία,  ότι με κυβέρνηση Μητσοτάκη η χώρα μας είναι μία άλλη Ελλάδα ισχυρή, που δεν απειλείται, και δεν εκβιάζεται από φαιδρά κράτη και καθεστώτα, όπως η Τουρκία.

Το καραγκιοζιλίκι έντασης με την χώρα μας και το ΝΑΤΟ συνεχίζει η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να επαναλαμβάνει το “επεισόδιο” με τους ελληνικούς S-300, τονίζοντας ότι οι Σύμμαχοι “πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα”, την οποία χαρακτήρισε “κακομαθημένη”. “Θα της απαντάμε πάντα και παντού”.

Μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο γελοίος υπουργός Άμυνας του καθεστώτος Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Μάλιστα, κάνοντας προκλητικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κομπλεξικός Τούρκος εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Τους έχουμε πει επανειλημμένα να μην μπουν σε περιπέτειες, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα και να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία… Κρατήστε το χέρι ειρήνης που έχουμε απλώσει (!), ας συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας”. 

Στη συνέχεια, ο Ακάρ… υπενθύμισε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν δήθεν τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ. «Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι’ αυτήν. Κι όμως, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. “Δεν ξέραμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροπλάνα”, είπε η Ελλάδα σε μια “ψευδή δήλωση”…”, είπε.

Ο γελοίος Τούρκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δήθεν “επεισόδιο” που η Άγκυρα υποστηρίζει ότι σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου, με ελληνικούς S-300 να “λοκάρουν” τουρκικά F-16. 

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές, λάθος κινήσεις. Αποκλείεται να υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με οποιονδήποτε τρόπο. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, η οποία αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη φιλία. Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα. Προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας για την Ελλάδα. Περιμένουμε να είναι αντικειμενικοί».

Και κατέληξε το φερέφωνο του καθεστώτος : “Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι απειλή. Είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος σύμμαχος”.



ΝΔ: Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα;


Τον Νίκο Ανδρουλάκη καλεί να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ανάρτηση του μουσουλμάνου βουλευτή στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν που καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9 ενώ δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία επιλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Νωρίτερα, αναφορά σε μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»,έκανε στο twitter, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφέρει:

«Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;» καταλήγει.



Σκέρτσος : Η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για τις παρακολουθήσεις

 



Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσδώσει χαρακτηριστικά εσωκομματικού ζητήματος για τη Ν.Δ. σε μία παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για σοβαρή αστοχία και πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός επικρατείας Άκης Σκέρτσος. 

Τόνισε δε ότι συμφωνεί και με την αναφορά Καραμανλή ότι η «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου», σημειώνοντας ότι αυτό έκανε και η κυβέρνηση ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ. Εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται απο τη διαδικασία, αλλά το ζήτησε κατ' εξαίρεση λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η υπόθεση πρέπει να γίνει σουρωτήρι. 

Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, έχει προβληματίσει τους πολίτες και πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ακολούθησαν παραιτήσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι χρειάζεται θωράκιση των διαδικασιών για τις νόμιμες παρακολουθήσεις. 



«Ανακάλυψαν» και πυρηνικά στην Κρήτη οι Τούρκοι

 



Συνεχίζουν την προπαγάνδα και το ψέμα τα τουρκικά ΜΜΕ και αυτή την φορά έβαλαν στο επίκεντρο την Κρήτη.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το CNN Turk κάνει λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ Τούρκοι αναλυτές τραβούν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρτήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει η ελεγχόμενη απο το καθεστώς Ερντογάν παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».





Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κανένας κίνδυνος κυρώσεων για τους S-300 στην Κρήτη

 



Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη ξεκαθαρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε ότι η παρουσία του εν λόγω συστήματος στην Ελλάδα δεν υπάγεται στο πλαίσιο των κυρώσεων που προβλέπει ο Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

«Η απόκτηση των S-300 από την Ελλάδα έγινε τη δεκαετία του 1990, δεκαετίες πριν από την υιοθέτηση του νόμου CAATSA. Το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA επιβάλλει κυρώσεις μόνο για σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου 2017. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους νατοϊκούς συμμάχους να εξασφαλίσουν πλήρη διαλειτουργικότητα εντός της συμμαχίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 είχε αγοραστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι από την Ελλάδα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αγορά είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια αμερικανική διαμεσολάβηση που έγινε υπό τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλίων ήταν να εγκατασταθεί το σύστημα S-300 στην Κρήτη με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Αποστάσεις από τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τη στοχοποίηση των F-16

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά αποστάσεις από τους τουρκικούς ισχυρισμούς που θέλουν την Ελλάδα να έχει στοχοποιήσει με το σύστημα S-300 τουρκικά μαχητικά F-16, καθώς περιορίστηκε απλώς να επαναλάβει τη πάγια αμερικανική θέση που καλεί για διπλωματική διευθέτηση των διαφορών.

«Γνωρίζουμε αυτά τα δημοσιεύματα. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.


prototnema.gr



Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας, 4 χρόνια μετά το Μάτι, μεταθέτει στην Αστυνομία τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία

 



Με μια σκληρή δήλωση απάντησε στον φαιδρό ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την αντικατάσταση Τσουβάλα.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο τέως γ.γ. του Προστασίας του Πολίτη είχε βασική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και ότι αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του μετά το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η ανακοίνωση Θεοδωρικάκου

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία.

Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ, είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετή αποστολή του».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές.

Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε, παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε.

Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.



Η τελική 12άδα για το Eurobasket 2022

 



Γνωστή έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (1/9) η 12άδα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurobasket 2022.

Η Εθνική θα έχει στη διάθεσή της στο τουρνουά όλους τους μέχρι πρόσφατα τραυματίες, δηλαδή τους Κώστα Σλούκα, Ιωάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον τελευταίο να είναι αμφίβολος για την πρεμιέρα.

Οι 12 «εκλεκτοί» του ομοσπονδιακού τεχνικού :

Κώστας Σλούκας

Νικ Καλάθης

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Γιαννούλης Λαρεντζάκης

Μιχάλης Λούντζης

Κώστας Παπανικολάου

Ιωάννης Παπαπέτρου

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Κώστας Αντετοκούνμπο

Δημήτρης Αγραβάνης

Γιώργος Παπαγιάννης



14 ερωτήσεις–απαντήσεις για το νομοσχέδιο εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος

 



Μέσα από 14 ερωτήσεις-απαντήσεις, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναλύει τις βασικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος:


1. Ποιοι είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου;


Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος. Με την παρέμβασή μας αυτή επιδιώκουμε:


να μπει τάξη σε αποσπασματικές και ενίοτε κατακερματισμένες παρεμβάσεις του ασφαλιστικού συστήματος,

να προωθηθούν νέες προστατευτικές διατάξεις για ειδικές και ευάλωτες ομάδες (λ.χ. άτομα με αναπηρία),

να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και

να εναρμονιστούν οι κανόνες φορολογικής και ασφαλιστικής διοίκησης.

Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται τρεις σημαντικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, ενώ, παράλληλα, βελτιώνουν την εισπραξιμότητα των εσόδων του ΕΦΚΑ:


η μείωση χρόνου παραγραφής των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ,

η αύξηση του αριθμού των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών σε 24 από 12,

η παύση υφ’ όρον της ποινικής δίωξης οφειλετών που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές, όσο εξυπηρετείται η ρύθμιση.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει, επίσης, στις ρυθμίσεις που διευρύνουν το δίχτυ προστασίας ευάλωτων συμπολιτών μας (άτομα με αναπηρία, υποψήφιοι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ). Για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, σημαντικότερη είναι η ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας (από 67% σε 50%) που απαιτείται για τη λήψη σύνταξης, λόγω αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του φορέα για τους οποίους προβλεπόταν μεγαλύτερο ποσοστό.


2. Ποιες είναι περιληπτικά οι βασικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου;


Δεκαετής παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ.

Αύξηση σε 24 από 12 των μηνιαίων δόσεων της πάγιας ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών στον ΕΦΚΑ.

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% των ασφαλισμένων του τ. Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Επέκταση σε όσους ενστόλους εξαιρούνταν της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή του δικαιώματος αναγνώρισης έως και επιπλέον 5 ετών ασφάλισης με καταβολή των αντίστοιχων εισφορών.

Παύση υφ’ όρον της ποινικής δίωξης οφειλετών με ρυθμισμένες ασφαλιστικές οφειλές, όσο εξυπηρετούν τη ρύθμιση.

Επιβολή πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις.

Μείωση ποσοστού αναπηρίας (από 67% σε 50%) για συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων ως προϋπόθεση λήψης αναπηρικών παροχών. Ενιαίοι κανόνες για την έναρξη καταβολής αναπηρικής σύνταξης.

Παύση αναζήτησης από τον ΟΠΕΚΑ εκκρεμών οφειλών από επιδόματα προνοίας που έλαβαν πολίτες καλόπιστα, χωρίς να τα δικαιούνται.

3. Πώς θα γίνεται εφεξής η παραγραφή των χρεών προς τον ΕΦΚΑ;


Με την προτεινόμενη ρύθμιση μειώνεται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο ΕΦΚΑ, για να βεβαιώσει και να εισπράξει απαιτήσεις από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές σε 10 χρόνια από 20 χρόνια, που είναι σήμερα. Εάν η απαίτηση δεν βεβαιωθεί (αναζητηθεί) μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, παραγράφεται. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η ενιαία 20ετία για την παραγραφή των απαιτήσεων του ΕΦΚΑ, που είχε θεσπιστεί με τον «νόμο Κατρούγκαλου», είναι υπερβολικός χρόνος και αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, με το ανώτατο δικαστήριο να θέτει τη δεκαετία ως εύλογο χρόνο παραγραφής. Το νομοθετικό πλαίσιο δηλαδή προσαρμόζεται κατ’ αρχάς στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Στη συνέχεια, από 1ης Ιανουαρίου 2027, η παραγραφή γίνεται πενταετής, ώστε να είναι αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τη φορολογική διοίκηση, συνεπώς και ο ΕΦΚΑ θα οφείλει να βεβαιώνει εντός πενταετίας.


Η διάταξη αφορά σε όλες τις κατηγορίες οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι, αγρότες). Αφορά και στον ΕΦΚΑ, στον βαθμό που θα πρέπει να βεβαιώνει τις απαιτήσεις πιο κοντά στην ημερομηνία γένεσης των οφειλών, κάτι που ενισχύει τα ασφαλιστικά έσοδα και αποθαρρύνει κακές πρακτικές υπερβολικών καθυστερήσεων.


Διευκρινίζεται πως οι μισθωτοί δεν θίγονται από την παραγραφή οφειλών του εργοδότη, καθώς η ασφάλιση που αντιστοιχεί στις παραγεγραμμένες οφειλές αυτές εξακολουθεί να τους αναγνωρίζεται.


Επιπλέον, οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να καταβάλουν τις οφειλές τους, παρά την παραγραφή, εφόσον το επιθυμούν, προκειμένου να αναγνωρίσουν ως ασφαλιστικό χρόνο το διάστημα που παραγράφηκε.


Τέλος, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για όσους οφειλέτες ρύθμισαν χρέη πέραν της δεκαετίας, ώστε να μην αδικηθούν, παρότι ήταν συνεπείς. Στις περιπτώσεις αυτές και, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, το παραγεγραμμένο ποσό αφαιρείται από τη ρύθμιση και τα ποσά που έχουν καταβληθεί καλύπτουν την υπόλοιπη οφειλή.


Παράδειγμα 1


Αυτοαπασχολούμενος που υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης το 2022 οφείλει εισφορές για τα έτη 2002-2011, τις οποίες ο ΕΦΚΑ δεν του έχει καταλογίσει, μέχρι τη στιγμή της αίτησης. Οι εισφορές αυτές αφορούν διάστημα πέραν της δεκαετίας και, άρα, είναι παραγεγραμμένες. Έστω ότι, για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ο αυτοαπασχολούμενος χρειάζεται ακόμη 5 χρόνια ενσήμων. Τότε, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα 5 από τα 10 παραγεγραμμένα χρόνια, ώστε να τα αναγνωρίσει ως ασφαλιστικό χρόνο.


Αντιθέτως, εάν ο ΕΦΚΑ είχε προβεί σε κοινοποίηση προς τον ασφαλισμένο της βεβαίωσης οφειλής των εν λόγω εισφορών εντός δεκαετίας από τη γένεσή της, (γεγονός που διακόπτει τον χρόνο παραγραφής), τότε ο ασφαλισμένος οφείλει το σύνολο των εισφορών.


Παράδειγμα 2


Το 2019 βεβαιώθηκε και, στη συνέχεια, με αίτηση του ασφαλισμένου, ρυθμίστηκε οφειλή του 2008, η οποία με την εν λόγω διάταξη αναφέρεται σε διάστημα πέραν της δεκαετίας και, άρα, καθίσταται παραγεγραμμένη. Ο οφειλέτης αυτός μπορεί, με αίτησή του, να ζητήσει τη διακοπή της ρύθμισης και τη διαγραφή της υπολειπόμενης οφειλής του. Μπορεί, όμως, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τη ρύθμιση, ώστε να του αναγνωριστεί ο ασφαλιστικός χρόνος που αντιστοιχεί στην οφειλή.


4. Από πότε ξεκινά η παραγραφή; Πότε ολοκληρώνεται ο χρόνος της παραγραφής;


Η παραγραφή ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί το έτος στο οποίο παρασχέθηκε η εργασία/υπηρεσία που υπάγεται στην υποχρεωτική ασφάλιση. Εάν περάσουν 10 χρόνια, εάν δηλαδή παρέλθει η 31η Δεκεμβρίου του δέκατου έτους μετά από το έτος στο οποίο παρασχέθηκε η εργασία/υπηρεσία, χωρίς ο ασφαλισμένος (ή ο εργοδότης) να έχει ειδοποιηθεί με κάποιον τρόπο για την οφειλή του, αυτή παραγράφεται. Οφειλές που δημιουργούνται από το 2026 και μετά θα παραγράφονται στα 5 χρόνια.


5. Αν δηλαδή κάποιος δεν πληρώσει μέσα στη δεκαετία τις οφειλές του, αυτές «σβήνονται»;


Όχι, επειδή η παραγραφή διακόπτεται κάθε φορά που ο ασφαλισμένος ειδοποιείται ότι οφείλει ασφαλιστικές εισφορές. Σε μια τέτοια περίπτωση, η δεκαετία ξεκινά εκ νέου από την ειδοποίηση.


Παράδειγμα


Αν κάποιος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές για την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος το 2018 και δεν τις έχει καταβάλει, η παραγραφή της οφειλής του ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Εάν δεν έχει ειδοποιηθεί ότι χρωστά, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2029, η απαίτηση παραγράφεται. Εάν, όμως, βεβαιωθεί η οφειλή και του έλθει ατομική ειδοποίηση στις 5 Οκτωβρίου 2021, η παραγραφή εκτείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2032. Εάν στη συνέχεια γίνει κάποια πράξη διοικητικής εκτέλεσης (λ.χ. κατάσχεση κάποιου περιουσιακού στοιχείου) στις 10 Μαρτίου 2030, η παραγραφή εκτείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2041.


6. Με ποιους τρόπους διακόπτεται η παραγραφή;


Η παραγραφή διακόπτεται, όταν ο ΕΦΚΑ (ή το ΚΕΑΟ) ειδοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον ασφαλισμένο για την οφειλή: με δικαστικό επιμελητή/κλητήρα, επιστολή, ηλεκτρονική ειδοποίηση ή λάβει μέτρο διοικητικής εκτέλεσης για την είσπραξή της (κοινοποίηση ατομικής βεβαίωσης, κατάσχεση, πλειστηριασμός, κ.λπ.).


7. Επομένως, τι ουσιαστικό αποτέλεσμα έχει η μείωση του χρόνου παραγραφής, αφού αυτή θα μπορεί να επεκτείνεται συνεχώς με κοινοποίηση πράξεων του ΕΦΚΑ;


Η παραγραφή δεν είναι θεσμός που αποσκοπεί στην αποφυγή πληρωμής των οφειλών. Είναι θεσμός που διασφαλίζει την ασφάλεια δικαίου και την ασφάλεια των συναλλαγών. Από τη μία, ο ασφαλισμένος πρέπει να ξέρει ποιες είναι οι οφειλές του και αυτές να εκκαθαρίζονται κάποια στιγμή. Από την άλλη, ο ΕΦΚΑ (και το ΚΕΑΟ, που υπάγεται στον ΕΦΚΑ) δεν πρέπει να αδρανεί στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και πρέπει να είναι σε θέση να προϋπολογίζει και να εισπράττει τα έσοδά του στο πλαίσιο και της χρηστής διαχείρισης του φορέα.


Με την επιτάχυνση του χρόνου παραγραφής διασφαλίζεται ότι ο ΕΦΚΑ κινείται εντός αποδεκτών χρονικών πλαισίων, ενώ με τη δυνατότητα διακοπής της παραγραφής διασφαλίζεται ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν θα αποφεύγουν την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.


8. Τι αλλάζει στις δόσεις της πάγιας ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών στον ΕΦΚΑ;


Αυξάνονται από 12 σε 24 οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ. Η αίτηση ρύθμισης γίνεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ.


Με τον τρόπο αυτό, εναρμονίζονται οι κανόνες για τη φορολογική και ασφαλιστική διοίκηση (ίδιος αριθμός δόσεων για ρύθμιση χρεών σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ) και διευκολύνονται οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στην τήρηση της ρύθμισης.


Παράδειγμα


Ασφαλισμένος έχει οφειλές, ύψους 3.000 ευρώ, προς τον ΕΦΚΑ. Μέχρι σήμερα, η πάγια ρύθμιση οφειλών συνεπαγόταν αποπληρωμή με την καταβολή 12 δόσεων, ύψους 250 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση, η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί σε 24 δόσεις των 125 ευρώ.


9. Ποιους αφορά η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% των ασφαλισμένων του τ. Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ);


Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της μη ανταποδοτικής ειδικής εισφοράς 1% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., (συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών και των θυγατρικών επιχειρήσεων των τραπεζών ή των συνδεδεμένων με αυτές εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με τις τράπεζες), η οποία θεσπίστηκε το 2011 για τη στήριξη της βιωσιμότητας του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.


Το Ταμείο είναι πλέον βιώσιμο και δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της ειδικής εισφοράς, η οποία καταργείται.


Σημειώνεται ότι, με τη διάταξη αυτή, δεν επηρεάζονται τα σχετικά εφάπαξ, ενώ συνεχίζει να καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους των Μετοχικών Ταμείων η αντίστοιχη ανταποδοτική εισφορά.


10. Πώς θα επεκταθεί η «μάχιμη πενταετία» σε όλους τους ένστολους;


Μέχρι τώρα, σταδιακά, το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας» είχαν αποκτήσει με διαφορετικές ρυθμίσεις αρκετές κατηγορίες ενστόλων. Εξαιρούνταν, όμως, κάποιες άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες για άνιση μεταχείριση. Μεταξύ άλλων, υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση ασφαλισμένων προ και μετά του 2011.


Με τη ρύθμιση που προωθείται, όσοι ένστολοι εξαιρούνταν από τις σχετικές προβλέψεις θα αποκτήσουν πλέον το δικαίωμα να αναγνωρίσουν έως και επιπλέον 5 έτη ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές.


Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ενστόλων(στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική). Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν διαταράσσεται ο εσωτερικός σχεδιασμός για την πλήρωση των αναγκών των διαφορετικών μονάδων από αιτήματα για μεταθέσεις σε μονάδες που δικαιολογούσαν την αναγνώριση «μάχιμης πενταετίας».


11. Τι σημαίνει η παύση υφ’ όρον της ποινικής δίωξης ασφαλισμένων που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, όσο εξυπηρετούν τη ρύθμιση;


Πρόκειται για μία θετική ρύθμιση για τους συνεπείς ασφαλισμένους που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, καθώς επέρχεται παύση της ποινικής δίωξης του οφειλέτη, μόλις γίνει δεκτή η αίτηση για ρύθμιση της οφειλής του και η ποινική υπόθεση τίθεται στο αρχείο.


Μέχρι τώρα, η ποινική δίωξη απλώς αναστελλόταν, όσο εξυπηρετούνταν η ρύθμιση. Η υπόθεση διατηρούνταν στα πινάκια των δικαστηρίων και οι οφειλέτες υποχρεούνταν να επιβεβαιώνουν κατ’ επανάληψη στο δικαστήριο ότι τηρούν τη ρύθμιση.


Με την προτεινόμενη ρύθμιση ορίζεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται την υφ’ όρον παύση της ποινικής δίωξης. Επομένως, η ποινική υπόθεση τίθεται στο αρχείο και δεν χρειάζεται να εμφανίζονται κάθε τόσο οι οφειλέτες στο Δικαστήριο, για να βεβαιώνεται ότι τηρούν την οφειλή τους. Εάν η ρύθμιση απολεσθεί, η υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο και η ποινική δίωξη επανεκκινεί.


Είναι μία ρύθμιση για τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των πολιτών, ενώ, παράλληλα, επιτυγχάνεται ελάφρυνση των πινακίων και του αντίστοιχου φόρτου των δικαστηρίων.


12. Γιατί μπαίνει πλαφόν σε προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις;


Με βάση τη νομοθεσία του 2015-2016, οι επικουρικές συντάξεις υπολογίζονται, κατά ένα μέρος τους, με βάση τις εισφορές που είχαν καταβληθεί κατά το χρονικό διάστημα 2002-2014. Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις ασφαλισμένων οι εισφορές αυτές ενσωμάτωναν και κοινωνικούς πόρους, με αποτέλεσμα να καταλήγουν θεωρητικά σε πάρα πολύ υψηλές επικουρικές συντάξεις (ακόμα και 15.000 ευρώ τον μήνα ή και παραπάνω).


Με το πλαφόν περιορίζεται το ανώτατο ύψος των επικουρικών συντάξεων σε αυτό που αντιστοιχεί στις νόμιμες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στους ασφαλισμένους κατά τον καιρό που κατέβαλαν τις εισφορές. Συγκεκριμένα, θεσπίζεται το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις ίσο με το 6/20 του πλαφόν κύριας σύνταξης (1.382,40 ευρώ/μήνα).


Η επιβολή πλαφόν, (που εφαρμόζεται στις κύριες συντάξεις, αλλά όχι στις επικουρικές), σε αυτές τις προκλητικά υψηλές επικουρικές συντάξεις καθίσταται επιβεβλημένη, για να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ παλαιών και νέων ασφαλισμένων. Παράλληλα, ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα ανάμεσα σε όλους τους συνταξιούχους σε σχέση με το θεμιτό ύψος των επικουρικών συντάξεων και το τι πράγματι είναι εισφορές.


13. Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο για τους συμπολίτες μας με αναπηρία;


Η σημαντικότερη πρόβλεψη είναι η μείωση του ποσοστού αναπηρίας (από 67% σε 50%) που απαιτείται για τη λήψη σύνταξης, λόγω αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του φορέα για τους οποίους προβλεπόταν μεγαλύτερο ποσοστό.


Από τη νέα ρύθμιση καλύπτονται πρωτίστως οι «παλαιοί ασφαλισμένοι» (προ 1993), ιδίως του πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, αλλά και όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και του ΝΑΤ.


Επίσης, θεσπίζεται ενιαία ημερομηνία καταβολής σύνταξης αναπηρίας, από την πρώτη ημέρα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, λόγω αναπηρίας.


Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα μίας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση της ενιαιοποίησης της νομοθεσίας που αφορά στα άτομα με αναπηρία.


Το συνολικό πλαίσιο προστασίας των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται υπό εξέταση, με στόχο τη διόρθωση στρεβλώσεων, την απλοποίηση και την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, καθώς και την αποκατάσταση αδικιών που προκύπτουν από τη διαφοροποίηση των κανόνων των πρώην Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ. Για το θέμα αυτό έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με συμμετοχή και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).


Το να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για τις αναπηρικές συντάξεις συνιστά έναν ακόμα «κρίκο» στην αλυσίδα των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, όπως είναι τα «ψηφιακά ΚΕΠΑ», που θα ενεργοποιηθούν μέσα στο φθινόπωρο και η Κάρτα Αναπηρίας, που θα ξεκινήσει να χορηγείται από την 1η Νοεμβρίου.


14. Ποιες είναι οι προστατευτικές διατάξεις για ευάλωτους πολίτες που έλαβαν καλόπιστα προνοιακά επιδόματα, αν και δεν τα δικαιούνταν;


Ο ΟΠΕΚΑ εντόπισε -καθυστερημένα-, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, πολλές περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν επιδόματα -κυρίως αναπηρικά- χωρίς να τα δικαιούνται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία καλόπιστα. Σημειώνεται ότι η λήψη των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ γίνεται, μέσω των Δήμων, οι υπάλληλοι των οποίων συχνά απένειμαν τα επιδόματα, αν και είχαν λάβει από τους λήπτες τους τα στοιχεία από τα οποία πρόκυπτε ότι δεν είναι δικαιούχοι.


Με την προτεινόμενη ρύθμιση ενισχύεται η προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων αυτών ομάδων με την παύση αναζήτησης εκκρεμών οφειλών από τα ποσά που έλαβαν καλόπιστα, χωρίς να τα δικαιούνται.


Επιπλέον, για τις υπόλοιπες περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών, υιοθετούνται ευνοϊκά μέτρα, με διάκριση μεταξύ αμέλειας και δόλου, όπως η τριετής παραγραφή, η δυνατότητα εξόφλησής τους με δόσεις ή συμψηφισμούς με μελλοντικές καταβολές, καθώς και η μη αναζήτηση πολύ χαμηλών οφειλών (κάτω των 50 ευρώ). Λαμβάνεται έτσι υπόψη η καθυστέρηση του κράτος στους ελέγχους και γίνεται σεβαστή η καλή πίστη των ατόμων με αναπηρία για τα επιδόματα.




Διαθέσιμη μέσω του gov.gr η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto


 

Διαθέσιμη είναι από σήμερα η ψηφιακή υπηρεσία myPhoto, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά πολίτες και επαγγελματίες φωτογράφους στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία οι επαγγελματίες φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν με απλό και ασφαλή τρόπο την ψηφιακή φωτογραφία του προσώπου και/ή της ιδιόχειρης υπογραφής των πελατών τους στο G-Cloud (Ενιαίο Κυβερνητικό Νέφος).

Οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους τα ψηφιακά αρχεία που τους αφορούν όποτε τα χρειάζονται, αφού πρώτα τα συσχετίσουν με τον ΑΦΜ τους, ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν:

τη φωτογραφία τους στις ψηφιακές συναλλαγές τους με το Δημόσιο και

την υπογραφή τους αποκλειστικά κατά τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης του διπλώματος οδήγησης.

Η υπηρεσία myPhoto είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr, καθώς επίσης και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση myPhoto.gov.gr.

Η λειτουργία της υπηρεσίας myPhoto έχει ως εξής:

αρχικά, ο πολίτης θα απευθύνεται σε πιστοποιημένο φωτογράφο, δηλαδή σε επαγγελματία φωτογράφο που έχει δηλώσει τον αντίστοιχο ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) στο μητρώο της ΑΑΔΕ, ο οποίος θα λαμβάνει τη φωτογραφία του προσώπου ή/και της ιδιόχειρης υπογραφής του πολίτη.

Κατόπιν, ο φωτογράφος (ή εξουσιοδοτημένος υπάλληλός του) θα εισέρχεται στο myPhoto, με χρήση των κωδικών του Taxisnet, θα ανεβάζει τα ψηφιακά αρχεία στο myPhoto και θα καταχωρίζει τον αριθμό κινητού ή/και τη διεύθυνση email του πολίτη, προκειμένου να αποσταλεί σε εκείνον ο απαραίτητος κωδικός που αντιστοιχεί στα αρχεία που τον αφορούν.

Μόλις λάβει τον κωδικό, ο πολίτης θα μπορεί να εισέρχεται στο myPhoto με χρήση των κωδικών του Taxisnet και να δει την ψηφιακή φωτογραφία ή/και την υπογραφή του. Κατόπιν, θα έχει τη δυνατότητα:

να συσχετίσει τα παραπάνω ψηφιακά αρχεία με ταυτοποιητικά στοιχεία του, όπως ο ΑΦΜ

να αποθηκεύσει τα ψηφιακά αρχεία στον υπολογιστή του και

να εξουσιοδοτεί ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες του Δημόσιου να τα χρησιμοποιούν όπου αυτά είναι αναγκαία, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας ή η θέση ιδιόχειρης υπογραφής.

Σταδιακά, το myPhoto θα διασυνδέεται και με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση φωτογραφίας.



Άνοιξε, με νόμο που ψηφίστηκε την Τετάρτη, ο δρόμος για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

 


Με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης διασφαλίζεται η άμεση και ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία εξυγίανσης του δεύτερου μεγαλύτερου Ναυπηγείου της χώρας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων, την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών και αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, οι θέσεις εργασίας των οποίων διασφαλίζονται απόλυτα, και την επανεκκίνηση της λειτουργίας των Ναυπηγείων σε βιώσιμη βάση. Τα οφέλη αναμένεται να είναι σημαντικά και σε πολλά επίπεδα:

Για το Δημόσιο από την ανάκτηση υφιστάμενων απαιτήσεων από τον φορέα των Ναυπηγείων έως την εξασφάλιση νέων φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της επαναλειτουργίας τους.

Για την Εθνική Άμυνα από την εξυπηρέτηση ναυπηγικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.

Για την ελληνική Οικονομία από την αναγέννηση μιας ακόμη σημαντικής μονάδας της ναυπηγικής βιομηχανίας που πρόκειται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων, όχι μόνο από την χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας επιπλέον 1.400 νέες θέσεις εργασίας (πέραν των νυν εργαζομένων) και αξιοποιώντας παραγωγικά τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία και τα υφιστάμενα μέσα των Ναυπηγείων.

Για την περιοχή της Δυτικής Αττικής από την διατήρηση των υφιστάμενων και την δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας και την εν γένει οικονομική δραστηριότητα των Ναυπηγείων, που πρόκειται να έχει σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στην περιοχή.

Με τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας εξασφαλίζονται: Άμεση επένδυση 100 εκατ. δολαρίων. Διατήρηση 600 θέσεων εργασίας. Αποζημιώσεις ύψους 13,4 εκατ. ευρώ και αποπληρωμή του 100% των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Δημιουργία 1.400 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα τριετίας. Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο κατά τα επόμενα 25  έτη. Ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ.



2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό

 



Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά. Παράλληλα από σήμερα ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.


Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό.

Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 Προσωπικοί ιατροί και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες.

Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους ανοίγουν από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.


Όσοι εγγραφούν θα έχουν, από 1/1/2023, προτεραιότητα κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι μη εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό, από την 1η Οκτωβρίου 2022:

θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Επίσης, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Η πρόσθετη συμμετοχή για όλα αυτά θα προσαυξηθεί από την 1η του χρόνου κατά επιπλέον 10% και θα φτάσει έτσι στο 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής.



Έξι υπογραφές είχε η επισύνδεση Ανδρουλάκη -Ο έλεγχος είναι ουσιαστικός και τα πράγματα είναι σοβαρά

 



Από τα λίγα που μαθαίνουμε, μόνο αθώος δεν φαίνεται ο Ανδρουλάκης, γιατί για να υπάρχουν έξι υπογραφές κάτι υπήρχε!!!

Για «ουσιαστικό έλεγχο» των αιτημάτων παρακολουθήσεων έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βλάχου, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολουθεί η ίδια επί θητείας της, ως προς τα αιτήματα περί παρακολουθήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων για την επισύνδεση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Ζήτησα να προσκομίζεται κάθε αναγκαίο στοιχείο. Το αίτημα έχει έξι υπογραφές υπηρεσιακών. Αν δεν ικανοποιούνται, απορρίπτω. Υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος». 




Κυρίαρχη η ΝΔ, προβάδισμα 9,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 



Με απώλειες από την υπόθεση των υποκλοπών, υπόθεση στην οποία ποντάριζε ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, η Τουρκία και η Ρωσία για να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά χωρίς να απολέσει την πρωτοκαθεδρία της εμφανίζεται η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκομίζει σχεδόν κανένα όφελος, και φαίνεται ότι και να στήσει, ότι και να κάνει οι πολίτες δεν τους θέλουν και τους απαξιώνουν

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 27,6%, από 28,9% τον Ιούνιο, έχοντας δηλαδή απώλεια 1,3 μονάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,2%, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τον Ιούνιο (20,1%), μόλις 0,1% επάνω, παρά όσα κάνει και στήνει για να κάνει ζημιά στην Νέα Δημοκρατία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο μόλις 0,4% από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο) και δείχνει ότι η υπόθεση Ανδρουλάκη δεν πρόκειται να το αφήσει να φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% (από 3,3%) και η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% (από 3,7%).

Στο 1,6% βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Ελληνες (από 2,3% τον Ιούνιο).

Ως προς την εκτίμηση ψήφου (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος), η ΝΔ εξασφαλίζει διαφορά 9,2%, καθώς βρίσκεται στο 34,1%, από 39,9% στις βουλευτικές εκλογές, και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9%, από 31,5% το 2019.

Το ΠΑΣΟΚ στο 15,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, το ΜέΡΑ25 με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Ελληνες με 2%.

Η ΝΔ στο κάτω όριο μπορεί να φτάσει το 31,2%, ενώ στο πάνω όριο φτάνει το 37%, δηλαδή κοντά σε αυτοδυναμία.Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυμανθεί από 22,2% έως 27,6%, και το ΠΑΣΟΚ από 13,4% έως 18%.

Στην ερώτηση αν για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη γνώριζε ο πρωθυπουργός, 6 στους 10 Ελληνες (61%) λένε ότι πρόκειται για επιλογή που ήταν σε γνώση του. Το 28% λέει ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος, ενώ 1% λέει ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική και 10% δεν ξέρει, δεν απαντά.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή, οι Ελληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%. Αυτονόητο, δηλαδή, εν μέσω μιας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και έκρηξης του πληθωρισμού, το γεγονός ότι 54% βάζουν ως κορυφαία προβλήματα την οικονομία και την ακρίβεια. Ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 13%, η ανεργία με 7%, η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος με 7% και οι πολιτικοί-πολιτικό σύστημα με 5%.

Αξιολογώντας την κυβέρνηση, το 56% την κρίνει αρνητικά και το 35% θετικά. Ο πρωθυπουργός αξιολογείται αρνητικά από το 54% και θετικά από το 38%.

Να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση ζητούν σχεδόν 6 στους 10 πολίτες

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες.

Χαμηλά είναι οι συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων. Η ΝΔ έχει συσπείρωση 69,6%, με μετακινήσεις 5,5% προς ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συσπείρωση 62,4%, άρα πολλά περιθώρια ακόμη, με μετακινήσεις 6,1% προς τη Νέα Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει υψηλά ποσοστά συσπείρωσης με 76,9%.