Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

ΝΔ: Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα;


Τον Νίκο Ανδρουλάκη καλεί να πάρει θέση η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ανάρτηση του μουσουλμάνου βουλευτή στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν που καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9 ενώ δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία επιλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Νωρίτερα, αναφορά σε μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»,έκανε στο twitter, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφέρει:

«Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;» καταλήγει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου