Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Νοτοπούλου η αμορφωσιά σε όλο της το μεγαλείο : Η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι... αρτιμελής



Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Νοτοπούλου η "στελεχάρα" του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το πόσο ακατάλληλη είναι να είναι βουλευτής, αλλά το πόσο κατάλληλη είναι να είναι βουλευτής του παρακμιακού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον «τσέο», όπως αναφέρθηκε στον CEO της Thomas Cook πριν από λίγες εβδομάδες, και όσα άλλα "μαργαριτάρια' αμορφωσιάς έχει πετάξει η Κατερίνα Νοτοπούλου  αυτήν τη φορά χαρακτήρισε ως... «αρτιμελή» την παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στην Προανακριτική για τη Novartis, μετά και τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της στην Επιτροπή «θα είναι αρτιμελής» και συμπληρώνουμε θα τρώνε είδη υγιεινής Νοτοπούλου;

Καλύτερα να μην μιλάει για την ίδια όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι γεμάτος με τέτοια παρτάλια βουλευτές.  

Δείτε το βίντεο:




Προς 48ωρες απεργίες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ



Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή και πάντως πριν από την ψήφισή του, προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ η οποία διαφωνεί κυρίως με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ της Ομοσπονδίας το οποίο επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

Αποφασίστηκε επίσης πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) και εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού των κινητοποιήσεων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η έφοδος του Λιμενικού στο safe house κυκλώματος διακίνησης μεταναστών



Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και τους οποίους προμήθευε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών, καθώς και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του νόμου Ν. 3386/05, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. 

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών.






Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ! Γιάφκα τρομοκρατικών ενεργειών το πανεπιστήμιο



Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.





Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.






Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις.




















Εξαφανίστηκε 15χρονη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»



Εξαφανίστηκε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η 15χρονη Μιρέλα Γκ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μιρέλα Γκ. και προχώρησε άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της.



Η Μιρέλα Γκ. έχει ύψος 1.62 μ., ζυγίζει 48 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι φόρμα, μαύρη κοντομάνικη μπλούζα και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Έχει σκουλαρίκι, στη μύτη, στο φρύδι και στα χείλη της.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Μανιαδάκης: Δέχθηκα ασφυκτικές πιέσεις από το FBI για να εμπλέξω τον Λοβέρδο



Ότι του ασκήθηκαν πιέσεις και από το FBI προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis και πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο ο Νίκος Μανιαδάκης σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real.

Συγκεκριμένα, κατά την κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης είπε αρχικά:

Ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι οι πιέσεις αυτές του ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους στην Αμερική, που οργανώθηκαν κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων διαφθοράς το 2018 όταν στην Ελλάδα μαινόταν ο πόλεμος για την παραπομπή πολιτικών και ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας

«Εχω συναντηθεί με τις Αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς. Η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI. Στις 29 Αυγούστου του 2018 στη συνάντηση με τους Αμερικανούς μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστηκά, προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο».

«Επαναλάμβαναν τα ίδια λόγια με τους εισαγγελείς διαφθοράς λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό καθώς και δική μου εμπλοκή στη δωροδοκία του και ότι αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και θα μου ασκήσουν δίωξη. Παρά την κατατρομοκράτησή μου αυτή, τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν οτιδήποτε και αν μου συμβεί. Κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα καθώς ουδεμία σχέση είχα με τον κ. Λοβέρδο», φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στον Αρειο Πάγο ο κ.Μανιαδάκης.

Λοβέρδος: Κάθε μέρα θα αποκαλύπτονται στοιχεία συνταρακτικά

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι κάθε μέρα τα γεγονότα που θα αποκαλύπτονται θα είναι συνταρακτικά. «Και θα θεμελιώνουν την κατάχρηση εξουσίας. Γι' αυτό ακριβώς δεν θέλουν να αρχίσει η Προανακριτική Επιτροπή. Γι' αυτό ακριβώς δεν θέλουν να έρθουν οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μανιαδάκης. Γιατί θα συντριβούν στην απόπειρα μιας πολιτικής σκευωρίας, που στόχο είχε και κάποιοι να βγάλουν λεφτά».


Πηγή: iefimerida.gr 


ΗΠΑ: Μια 25χρονη, που στρατολογήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, ζητάει να επιστρέψει στις ΗΠΑ


Μια νεαρή τζιχαντίστρια, που κρατείται στη βορειοανατολική Συρία, ζήτησε μία ακόμη φορά, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου γεννήθηκε, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει το αίτημα επιστροφής της, καθώς δεν τη θεωρεί Αμερικανίδα υπήκοο.

Η Χόντα Μουτχάνα, ηλικίας 25 ετών, «λυπάται για όλα όσα έκανε» στους κόλπους τους οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπου εντάχθηκε το 2014, αφού ριζοσπαστικοποιήθηκε στην Αλαμπάμα, όπου διέμενε με την οικογένειά της.

«Όσοι πιστεύουν στον Θεό θεωρούν ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, όσο φοβερά κι αν ήταν τα αμαρτήματά τους» υποστηρίζει η νεαρή γυναίκα.


Η συνέντευξη, που θα προβληθεί σήμερα, πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Αλ Ροτζ, που ελέγχουν οι Κούρδοι, όπου ζει η γυναίκα με τον δίχρονο γιο της.

Η Χόντα Μουτχάνα λέει ότι φοβάται για τη ζωή τους, καθώς, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσε να στοχοποιηθεί από άλλους τζιχαντιστές, που δεν έχουν απαρνηθεί την ιδεολογία της εξτρεμιστικής οργάνωσης, όπως εκείνη έκανε.

«Δεν υποστήριξα ποτέ τους αποκεφαλισμούς (που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος) και δεν υποστηρίζω αυτά τα εγκλήματα και τις επιθέσεις αυτοκτονίας» τονίζει.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επαναπατρίσει πολλές Αμερικανίδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους, όμως αρνείται την επιστροφή της Χόντα Μουτχάνα, καθώς, δεν έχει αμερικανική υπηκοότητα, μια θέση για την οποία η ίδια αμφισβητεί ενώπιον της δικαιοσύνης από τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ο πατέρας της ήταν ένας διπλωμάτης από την Υεμένη όταν εκείνη γεννήθηκε και βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας προβλέπει ότι τα παιδιά των διπλωματών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν λαμβάνουν αυτόματα την αμερικανική υπηκοότητα.

Επομένως, δεν έχει νομικά το δικαίωμα να κατέχει αμερικανικό διαβατήριο.

«Είμαι Αμερικανίδα υπήκοος και έχω έγγραφα που το αποδεικνύουν» δηλώνει η 25χρονη.

«Είμαι τόσο Αμερικανίδα όσο μια ξανθιά με γαλάζια μάτια και θα ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου για να κάνω αμερικανικά πράγματα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο την αποκαλεί «τρομοκράτισσα».

Η ίδια δηλώνει έτοιμη να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης εάν της επιτραπεί να επιστρέψει: «μπορούν να με παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο, είμαι σύμφωνη».


Πηγή : newbeast.gr


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην ΑΣΟΕΕ



Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση με έρευνες σε χώρους εσωτερικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τις σοβαρές καταγγελίες Πρυτανείας και φοιτητών.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες εντοπίστηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια για την παρασκευή μολότοφ.

Η επιχείρηση της αστυνομία έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση, εκ μέρους της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι στις εγκαταστάσεις αυτού καταγράφονται περιστατικά ικανά να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

Απαντώντας τόσο στην έκκληση της Συγκλήτου αλλά και την κλιμάκωση των περιστατικών βίας μετά την εκκένωση της κατάληψης, την Παρασκευή κορυφαίος αξιωματούχος του Υπ. Προστασίας του Πολίτη  σημείωνε ότι τόσο για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ όσο και για την επιστολή της Συγκλήτου είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία και επρόκειτο να γίνει «ό,τι προβλέπει ο νόμος».

.


Σε εποχές Παπαθεμελή και πάλι το ωράριο λειτουργίας για Μπαρ, καφέ και Εστιατόρια με μουσική



Επιστρέφει το αυτόφωρο για καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Γυρνάμε σε εποχές του 1994 με τον νέο ποινικό κώδικα, η τροποποίηση του ποινικού κώδικα ορίζει ότι η μουσική κλείνει στις 22:00 τον χειμώνα και στις 23:00 μ.μ το καλοκαίρι

Με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας η, η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο

Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.


Στον εισαγγελέα βρίζοντας οι δύο τρομοκράτες της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας"



Ο ένας από τους δύο τρομοκράτες ο 41χρονος, στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του ’18 με βάση τον νόμο έγκλημα Παρασκευόπουλου, ένα από τα δώρα σε συντρόφους τρομοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με αλεξίσφαιρα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες μετά τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με στόχο την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, μεταφέρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα.

Μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ο ένας από τους δυο συλληφθέντες άρχισε να βρίζει και μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα. «Μπινέδες, γ@@ω την Πα@@@@α σας, γα@@ το σπίτι σας, που@@@@ς», φώναζε την ώρα που αστυνομικοί τον μετέφεραν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Μαζί με τον 41χρονο συνελήφθη ένας 45χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η γιάφκα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, καθώς και μια 39χρονη η οποία φέρεται να είναι η σύντροφος του 46χρονου που καταζητείται.

Ο 46χρονος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε στις 26 Αυγούστου.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στα Εξάρχεια.