Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

35χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο κλέφτη

Φωτο: korinthostv.gr

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα, ένας 52χρονος, μαζί με έναν 54χρονο, επιχείρησαν να κλέψουν πουλερικά από αυλή σπιτιού.Εκείνη τη στιγμή έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 52χρονος. Στη συνέχεια ο 35χρονος μετέφερε με αυτοκίνητο τη σορό του 52χρονου σε αγρόκτημα της ίδιας περιοχής.

Μετά τους πυροβολισμούς ο 54χρονος έφυγε από το σημείο και στη συνέχεια περιέγραψε σε οικεία του πρόσωπα τα όσα συνέβησαν. Έπειτα από λίγη ώρα, οικεία πρόσωπα του 54χρονου πήγαν στο τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και είπαν ότι αγνοείται ο 52χρονος στην περιοχή του Σολομού.

Οι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή του Σολομού, και ερεύνησαν την καταγγελία και βρήκαν κάλυκες και κηλίδες αίματος, κατόπιν βρήκαν τη σορό του 52χρονου σε αγρόκτημα με ελαιόδεντρα, κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο λατομείο της περιοχής και συνέλαβαν τον 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και 43 φυσίγγια.







Άγνωστο το πού βρίσκεται ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους




Το πού βρίσκεται ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι συνεχίζει να είναι άγνωστο, δήλωσε χθες Δευτέρα ο πρεσβευτής Τζέιμς Τζέφρι, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ αρμόδιος για τον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, επιμένοντας πως ο εντοπισμός του συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον Τζέφρι, περίπου 7.000 μαχητές του ΙΚ κρατούνται αυτή τη στιγμή από τη συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που ανακήρυξε τη νίκη της επί των τζιχαντιστών και την εξάλειψη της εδαφικής υπόστασης του «χαλιφάτου» τους το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότεροι από τους μαχητές αυτούς είναι Σύροι και Ιρακινοί, σημείωσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μέι – Brexit: Δεν υπάρχει η στήριξη στη συμφωνία από το κοινοβούλιο




Στην παραδοχή ότι δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη από τους βουλευτές της προκειμένου να ξαναφέρει για τρίτη φορά προς ψηφοφορία τη συμφωνία της για Brexit, προχώρησε η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.  Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη και να προχωρήσει σε ψηφοφορία.

Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκε η πρόταση η εν λόγω ψηφοφορία να γίνει την Τρίτη .

H Mέι προειδοποίησε για μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. «Πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των δύσκολων επιλογών που έχουμε μπροστά μας », είπε για να προσθέσει: «Δεν θα έχουμε έξοδο χωρίς συμφωνία, παρά μόνο εάν το αποφασίσει το  κοινοβούλιο»

«Αλλά το συμπέρασμα παραμένει. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αυτήν την εβδομάδα και δεν είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση του no deal, θα πρέπει να ζητήσουμε μεγαλύτερη παράταση», πρόσθεσε η Μέι και τόνισε: Ένα αργό Brexit μετά τις 22 Μαΐου, θα αναγκάσει τον βρετανικό λαό να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε το Brexit».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ολοκληρώσει της προετοιμασίες για την περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Τα Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν την Λωρίδα της Γάζας



Νέο "κύκλο" βομβαρδισμών στην Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν οι Ισραηλινές δυνάμεις το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγές αναφέρουν πως στόχος ήταν το γραφείο του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στη Γάζα.

«Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στοχοθέτησαν το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε» στη συνοικία Ριμάλ.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν εξαπολύσει ρουκέτες προς τις Ισραηλινές δυνάμεις, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά ισραηλινοί, στο βόρειο τμήμα του Τελ Αβίβ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σθεναρή απάντηση

Εκτός από το γραφείο του Ισμαήλ Χανίγιε, επλήγη μια ναυτική βάση της Χαμάς δυτικά της πόλης της Γάζας κι άλλη μία ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης στη βόρεια Γάζα.

.


Στους «16» του Μαϊάμι ο Τσιτσιπάς!



Ασταμάτητος είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, και επικρατώντας του Λεονάρντο Μάιερ με 2-0 (6-4, 6-4) πέρασε στην φάση των «16» του τουρνουά ATP του Μαϊάμι.

Εκτός απο την διάκριση που ελπίζει θέλει και την «αναρρίχηση» στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί, αν ο Τζον Ίσνερ δεν κατακτήσει το τουρνουά.


Το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα




Ένα ηχηρό «Μακεδονία ξακουστή», ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα από τον κόσμο που παρευρέθηκε στις παρελάσεις. Το τραγούδι συνόδευαν οι στρατιωτικές μπάντες δείχνοντας έτσι στήν κυβέρνηση το λάθος που έκανε να ξεπουλήσει την Μακεδονία σε βάρος της Ελλάδας.

Οι αποδοκιμασίες σε βάρος υπουργών, βουλευτών και συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το γεγονός ότι σχεδόν παντού δε συμμορφώθηκαν με τις άθλιες υποδείξεις να μην ακουστεί το τραγούδι, δείχνουν ότι η τελειωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κουβαλάει επάνω της εκτός απο την πλήρη αποτυχία και το στίγμα του προδότη.

Η άθλια προπαγάνδα των Συριζαίων να ρίξουν τις ευθύνες των κινητοποιήσεων σε ακροδεξιούς ή σε Χρυσαυγίτες, δείχνει τον πανικό στο οποίο βρίσκεται ο Τσίπρας και η "παρενόχληση" του ελικοπτέρου Τσίπρα από τουρκικά μαχητικά αμφισβητείται από μερίδα της αντιπολίτευσης ως μέρος του σχεδίου της προπαγάνδας.

Αυτό που θα μείνει περισσότερο είναι οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι παρέλασαν υπό την υπόκρουση του «Μακεδονία Ξακουστή» και έδωσαν το σύνθημα στους υπόλοιπους σε όλη την Ελλάδα.




Διάβημα Αθήνας στην παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα



Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η Αθήνα θα κάνει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, για να μην περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης που «δεν έγινε ποτέ» σύμφωνα με την Άγκυρα. 

Ο ίδιος ο Τσίπρας βεβαίωσε για την παρενόχληση και τόνισε πώς δύο τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο ακριτικό νησί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει χαμηλούς ελιγμούς έως ότου ελληνικά μαχητικά αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.