Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Μέι – Brexit: Δεν υπάρχει η στήριξη στη συμφωνία από το κοινοβούλιο




Στην παραδοχή ότι δεν έχει την απαραίτητη υποστήριξη από τους βουλευτές της προκειμένου να ξαναφέρει για τρίτη φορά προς ψηφοφορία τη συμφωνία της για Brexit, προχώρησε η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.  Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι συνεχίζει τις επαφές με βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη και να προχωρήσει σε ψηφοφορία.

Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκε η πρόταση η εν λόγω ψηφοφορία να γίνει την Τρίτη .

H Mέι προειδοποίησε για μια πιθανή αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. «Πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα των δύσκολων επιλογών που έχουμε μπροστά μας », είπε για να προσθέσει: «Δεν θα έχουμε έξοδο χωρίς συμφωνία, παρά μόνο εάν το αποφασίσει το  κοινοβούλιο»

«Αλλά το συμπέρασμα παραμένει. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αυτήν την εβδομάδα και δεν είναι προετοιμασμένο για την περίπτωση του no deal, θα πρέπει να ζητήσουμε μεγαλύτερη παράταση», πρόσθεσε η Μέι και τόνισε: Ένα αργό Brexit μετά τις 22 Μαΐου, θα αναγκάσει τον βρετανικό λαό να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε το Brexit».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ολοκληρώσει της προετοιμασίες για την περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.


ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου