Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο Συριζαίος Δήμαρχος Βύρωνα κατάσχεσε λογαριασμούς ανέργων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Άρης Κατωπόδης

Ανάλγητη και  αντιλαϊκή συμπεριφορά από τον δήμαρχο Βύρωνα που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εντελώς ψυχρά μέσα στις γιορτές κάνει κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών σε 3.800 πολίτες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Η «αριστερή» δημοτική αρχή υλοποιεί τους μνημονιακούς νόμους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών. Ανερυθρίαστα, χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, έδωσε στοιχεία στις τράπεζες για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις χιλιάδων πολιτών, με ένα ανάλγητο και ισοπεδωτικό τρόπο. Η δημοτική αρχή επέλεξε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και παραμονές της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση.

«Για άλλη μια φορά, καταλήγει η ανακοίνωση, αποδεικνύει πόσο πολύ ταυτισμένη είναι με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική. Μετατρέπει το δήμο σε έναν ακόμη φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χέρι - χέρι μαζί με τις κυβερνητικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Συμβάλει στην κοινωνική λεηλασία και την εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών. Να σημειώσουμε ότι οι κατασχέσεις αφορούν οφειλές μέχρι το 2013, ενώ το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν εντάλματα για τις οφειλές των επόμενων ετών.»

Σημειώνουμε ότι οι κατασχέσεις είχαν στόχο χρονιάρες μέρες και ανέργους και ευπαθείς ομάδες με αποτέλεσμα να τους κατάσχουν επιδόματα και κοινωνικό μέρισμα που είναι ακατάσχετα






Ομιλία Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη : Είμαστε το κόμμα της αλήθειας



Ομιλία Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Κωστή Χατζηδάκη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Κυρίες και κύριοι Σύνεδροι, Σας καλωσορίζω στο 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ έχουμε στην καρδιά μας την Ελλάδα. Δεν συμβιβαζόμαστε να βλέπουμε την πατρίδα μας μια χώρα β’ κατηγορίας στην Ευρώπη χωρίς ελπίδα και προοπτική. Ονειρευόμαστε μια Ελλάδα εκεί που την ονειρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης. Είμαστε περήφανοι που η παράταξη αυτή, τόσο παλαιότερα όσο και πρόσφατα, έχει κρατήσει όρθια την Ελλάδα. Και είμαστε αποφασισμένοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία! Ξέρουμε πολύ καλά πως αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Και στέλνουμε από εδώ το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με αλήθεια και δουλειά.
Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Μ’ αυτήν την αντίληψη προχωρήσαμε στη διοργάνωση του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Του προγραμματικού μας Συνεδρίου. Με οδηγό την παράδοση εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας. Με προτεραιότητα το άνοιγμα στην κοινωνία. Με πυξίδα σύγχρονες και αληθινές προγραμματικές θέσεις. Δεν θέλαμε να αναλωθούμε σε βαρετές κομματικές εκδηλώσεις με  «μπράβο» και «ζήτω». Θέλαμε να ακούσουμε νέες ιδέες και να θέσουμε πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Κρίνοντας από την αντίδραση των στελεχών μας, αλλά και της κοινωνίας, το πετύχαμε. Χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, είτε δια ζώσης, είτε μέσω νέων τεχνολογιών και ερωτηματολογίων. Και από τις διαδικασίες αυτές έχουν αναδειχθεί κάποια βασικά μηνύματα τα οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

1. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι είμαστε το κόμμα της αλήθειας: Κυρίες και κύριοι, ο εύκολος δρόμος για μας θα ήταν να τάξουμε πολλά σε πολλούς. Να αποφύγουμε τα θέματα που προκαλούν αντιδράσεις. Να κλείσουμε το μάτι δεξιά και αριστερά, περιμένοντας την πολιτική ανταμοιβή. Έχουμε αρνηθεί να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Έχουμε επιλέξει να μιλάμε με ειλικρίνεια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 

Επειδή μιλάμε με ειλικρίνεια έχουμε πει και ότι δεν θα κάνουμε προσλήψεις πέρα από το όριο που ορίζει το Σύνταγμα. Τα λάθη και οι αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελούν οδηγό για το μέλλον.

Επειδή μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας δεν έχουμε μιλήσει ανεύθυνα για αυξήσεις συντάξεων. Διότι οι συνταξιούχοι ξέρουν δύο πράγματα: Πρώτον, ότι αυτοί που τους έταζαν τον ουρανό με τ’ άστρα κατέληξαν να κόβουν 21 φορές τις συντάξεις. Και δεύτερον, ότι εμείς που μετράμε τα λόγια μας είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στις περικοπές συντάξεων. Διότι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επίσης, είπαμε ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε έναν σύγχρονο συνδικαλιστικό νόμο που θα εναρμονίζει την Ελλάδα με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Και αυτό το λέμε σταθερά, είτε είμαστε στην κυβέρνηση, είτε είμαστε στην αντιπολίτευση.

Αλήθεια, λοιπόν. Καθαροί λογαριασμοί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

2. Το δεύτερο μήνυμα που έχουμε εκπέμψει είναι ότι είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Γι’ αυτό η ιδεολογία μας συνδυάζει την ελευθερία με την αλληλεγγύη. Χωρίς οικονομική ελευθερία δεν παράγεται πλούτος. Αλλά χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή. 

Βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η υπεράσπιση της μέσης ελληνικής οικογένειας, και ακόμα περισσότερο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Και θεωρούμε ότι εμείς έχουμε την πιο αποτελεσματική πολιτική για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Για τον πολύ απλό λόγο ότι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις, μπορεί να ανοίξουν καινούριες δουλειές, μπορούν να υπάρξουν νέες εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία και πόροι για ουσιαστική κοινωνική πολιτική για αυτούς που την έχουν ανάγκη.   

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, έχουμε παρουσιάσει, παραδείγματος χάρη, προτάσεις για ένα σύστημα υγείας που θα βασίζεται στην ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Αλλά ούτε μιλάμε γενικά και αόριστα. Μεταξύ άλλων μιλάμε για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μιλάμε επίσης για δυνατότητα ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι. Συγκεκριμένες και κοστολογημένες πρωτοβουλίες που θα κάνουν τη διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων μας. Όχι παχιά και μεγάλα λόγια.

Και, σε κάθε περίπτωση, δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν. Στο επίκεντρο της προσοχής αυτής της παράταξης είναι ο άνθρωπος. Και υπενθυμίζουνε προς πάσα κατεύθυνση ότι με βάση όλες τις μετρήσεις εμάς μας υποστηρίζουν πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

3. Το τρίτο μήνυμα που έχουμε καταστήσει σαφές είναι ότι είμαστε το κόμμα της κοινής λογικής και των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Κυρίες και κύριοι, σας ρωτάω ευθέως: Πιστεύετε ότι έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος που βγήκαν από τα μνημόνια και άφησαν πίσω τους την κρίση; 

Θα ήθελα να σταθώ συγκεκριμένα στην Κύπρο, που όλοι οι Ελλαδίτες την έχουμε τόσο στην καρδιά μας. Για ποιο λόγο, φίλες και φίλοι, οι Έλληνες της Κύπρου έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια αυτά που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι Έλληνες της Ελλάδας;

Οι Κύπριοι δεν είχαν κάποια μαγική συνταγή και τα κατάφεραν. Κάνανε κάτι απλό. Υιοθέτησαν ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής. Με χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Είναι η πολιτική στην οποία θα αναφερθεί στη συνέχεια ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Γεωργιάδης. Και αυτή την πολιτική θέλει να υιοθετήσει και η Νέα Δημοκρατία.
Επίσης, σήμερα στην Κύπρο μπορούν να υποδέχονται χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό στα διεθνή τους πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή, εμείς αρνούμαστε ξένους φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια και προτιμάμε να εξάγουμε τους Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό! Για αυτό και στόχος μας είναι η Ελλάδα να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Με τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων. Ώστε να προσελκύσουμε φοιτητές από όλο τον κόσμο αντί να εξάγουμε κάθε χρόνο φοιτητές και συνάλλαγμα.

4. Το τέταρτο μήνυμα που έχουμε στείλει, ως κόμμα, σε όλους τους Έλληνες πολίτες είναι ότι προχωράμε μπροστά με το βλέμμα στο μέλλον. Προφανώς το θεμέλιο αυτής της προσπάθειας είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι σήμερα περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ. Ζω τη Νέα Δημοκρατία από τότε που ήμουν 18 χρονών. Και έχω συνεργαστεί διαδοχικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ξέρω, λοιπόν, πολύ καλά, παλιά και καινούρια στελέχη. Ξέρω, επίσης, τους αγώνες των παλιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.  

Είναι σήμερα εδώ αγωνιστές σε όλα τα επίπεδα που έχουν χτίσει αυτή την παράταξη και την έχουν κρατήσει όρθια μέσα σε πολλές δυσκολίες. Και δεν είναι μόνο ότι τους τιμούμε. Πάντοτε τους χρειαζόμαστε και πάντοτε θα τους χρειαζόμαστε. Για αυτά που μπορούν να προσφέρουν και στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή όμως, όπως συμβαίνει και σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, η Νέα Δημοκρατία προχωρεί μπροστά σε μια ανανέωση με ποιότητα. Για να αλλάξουμε την Ελλάδα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Αυτό ήταν το παλιό μας σύνθημα στην ΟΝΝΕΔ. Και είναι ένα μήνυμα που παραμένει πάντοτε επίκαιρο.

Δεν θα σταθώ στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια για θητεία του προέδρου, για τέλος στον δανεισμό από το Κράτος, για την καθιέρωση του μητρώου στελεχών.

Θα σημειώσω σήμερα ιδιαίτερα ότι το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάστηκε από την αρχή ώστε να είναι διαφορετικό από πολλά αντίστοιχα συνέδρια που έχουμε δει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βγήκαμε από τα στενά κομματικά όρια και καλέσαμε πολλούς ομιλητές που ήρθαν για πρώτη φορά να μιλήσουν σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.  Αξιοποιήσαμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημοσιεύσαμε ερωτηματολόγια προς τους Έλληνες πολίτες τα οποία έθεταν πραγματικά διλήμματα πολιτικής, στα οποία λάβαμε περισσότερες από 100.000 απαντήσεις. Καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα που είναι η βάση για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Δεν αρκεστήκαμε όμως εκεί. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε κι άλλο στη δημοκρατική οργάνωση του Κόμματός μας. Γι’ αυτό στήνουμε κάλπες για ψηφοφορία πάνω σε μια σειρά από ζητήματα στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Έτσι πετυχαίνουμε την έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε στην άκρη κάθε πρόταση που μέχρι σήμερα έχει ακουστεί αν εσείς στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποφασίσετε κάτι διαφορετικό.

Επιχειρούμε, λοιπόν, να κάνουμε τη διαφορά. Ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα. Χτίζουμε ένα κόμμα που θα οικοδομήσει την Ελλάδα που αξίζουμε όλοι μας.

5. Και αυτό με φέρνει στο τελευταίο μήνυμά μας. Ότι είμαστε το Κόμμα στο οποίο μπορεί να ακουμπήσει η Ελλάδα. 

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, ας είμαστε ειλικρινείς. Όπως πορεύεται σήμερα η Ελλάδα, ο κίνδυνος δεν είναι απλώς να παραμείνει για πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Να σέρνεται, δηλαδή, χωρίς ελπίδα. Ο πραγματικός κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να ακολουθήσει μια πορεία που θα την οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Σήμερα ενώ δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επενδύοντας στους νέους, αυτοί φεύγουν από τη χώρα κατά δεκάδες χιλιάδες. Και μένουμε έτσι με μια κοινωνία που γηράσκει. Αν συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, η χώρα μας δεν θα έχει πια τη δυνατότητα να σηκώσει κεφάλι. Διότι θα προσπαθούμε να περάσουμε σε μια Ελλάδα της παραγωγής χωρίς παραγωγικές δυνάμεις. Διότι η παράνοια του λαϊκισμού μπορεί να συνεχίσει να κρατάει τους παραγωγικούς Έλληνες εξόριστους στο εξωτερικό.

Και αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Όχι για λόγους κομματικού πατριωτισμού. Αλλά για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Άρα, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές είναι πολύ πιο μεγάλης σημασίας απ’ ότι ακόμη και πολλοί από εμάς ενδεχομένως νομίζουμε. Είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει αυτή η χώρα μας να επιβιώσει. Να έχει μέλλον. Να μην μαραζώσει τιμωρημένη από τον ίδιο της τον εαυτό. Να μην ηττηθεί οριστικά από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Εμείς λοιπόν τι μήνυμα στέλνουμε σήμερα από εδώ; Ότι έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε κάνει την αναγκαία προετοιμασία. Και ναι, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να οδηγήσουμε τη χώρα μας σε μια νέα εποχή. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί αρχηγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός με γνώσεις. Με ικανότητες. Με αποτελεσματικότητα. Με αληθινό πατριωτισμό. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, διότι σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλετε όλοι εσείς, παλιά και καινούρια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Που θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να δούμε, όπως λέει και ο ποιητής,
τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουν στον ήλιο
κι η θάλασσα να κυματίζει
Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα.




Σφαίρες κατά Αλγερινού στη Βαρβάκειο Αγορά



Ένας 34χρονος Αλγερινός διακομίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον «Ευαγγελισμό», τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο. 

Όπως είπε αρχικά, στους αστυνομικούς, ο αλλοδαπός, ενώ περπατούσε στη Βαρβάκειο αγορά, στις 2:15, ένας άγνωστος προσπάθησε να τον ληστέψει και όταν εκείνος αντιστάθηκε τον πυροβόλησε στο πόδι.

Στη συνέχεια, όμως, ο 34χρονος είπε ότι γνωρίζει τον δράστη και πως είχαν διαφορές μεταξύ τους. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.



Πηγή : in.gr


Καμπανάκι Ντράγκι: Προαπαιτούμενα ή 4ο μνημόνιο



Ο Μάριο Ντράγκι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση: Αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα όλες οι μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν παραδοθούν στην ώρα τους τα 192 προαπαιτούμενα της γ' και της δ' αξιολόγησης, ή αν αρχίσουν να «ξηλώνονται» μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, πολύ απλά θα έρθει ένα 4ο Μνημόνιο. 

Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να το αποφύγει, είναι εφικτό αλλά θέλει κόπο, αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή στα «ΝΕΑ», φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τις αρρυθμίες στο μέτωπο των πλειστηριασμών υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΔΝΤ.

Το Ταμείο έβαλε το φθινόπωρο νερό στο κρασί του αποσύροντας από το προσκήνιο το αίτημα διενέργειας ελέγχου ποιότητας στοιχείων ενεργητικού, αλλά αρμόδιες πηγές εκφράζουν ανησυχία πιθανής επαναφοράς ανάλογων αιτημάτων αν στραβώσει το εγχείρημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

Ο Γουίλιαμ Μάρεϊ, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, φρόντισε την Πέμπτη να υπενθυμίσει πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει το Ταμείο στη μείωση των κόκκινων δανείων. Ενα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα για το ΔΝΤ είναι η κατάρτιση στρατηγικής για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού τομέα, που βαρύνεται πρωτίστως από μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων, με περίπου το 45% των πιστώσεων να είναι κόκκινο, υπογράμμισε.

«Βόμβα» οι πλειστηριασμοί

Όπως σημειώνουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», οι πλειστηριασμοί είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα όλο το αφήγημα της εξόδου (όχι καθαρής) από το τρίτο πρόγραμμα αν δεν υλοποιούνται μαζικά τους επόμενους μήνες, επηρεάζοντας και τον εσωτερικό πολιτικό κύκλο. Από την άλλη πλευρά, η μαζική διενέργειά τους, με φθίνουσες τις άτυπες γραμμές προστασίας δανειοληπτών (το άτυπο όριο των 300.000 ευρώ από τον Ιανουάριο θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά μέχρι να σβήσει), είναι ικανή να προκαλέσει κυβερνητικούς κλυδωνισμούς.

Στην παρούσα φάση οι προβολείς των δανειστών στρέφονται σε δύο μέτωπα. Αφενός στους πλειστηριασμούς και τις αρρυθμίες που προκαλούνται εξαιτίας της σαφούς πρόθεσης της κυβέρνησης να ξεπεράσει τον εφιάλτη διογκούμενων κοινωνικών αντιδράσεων, με τεχνάσματα διαρκών αναβολών διενέργειας πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, αλλά και στην ψήφιση το αργότερο στις 12 Ιανουαρίου όλων των εκκρεμών νομοθετικών διατάξεων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών και οι διατάξεις για τις απεργίες.

Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου στις 8 Ιανουαρίου, προκειμένου να έχει ψηφιστεί στις 12 Ιανουαρίου, δίνοντας επαρκές χρόνο στους εκπροσώπους των δανειστών να συντάξουν το λεγόμενο compliance report ώστε το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου να σφραγίσει το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Μία ημέρα μετά τις αναφορές Ντράγκι σε ενδεχόμενο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, όταν κανένας από τους ισχυρούς παίκτες των δανειστών δεν είχε μνημονεύσει ούτε ως σενάριο μια τέτοια εκδοχή τους τελευταίους μήνες , ο κοινοτικός επίτροπος Προϋπολογισμού επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά πριν φουντώσει. Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Γκίντερ Ετινγκερ δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπολογίζει σε ένα τέταρτο πρόγραμμα δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα», εκφράζοντας την πεποίθηση πως η χώρα «θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους περιλαμβάνονται τουλάχιστον τρεις εκδόσεις ομολόγων, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με διάρκεια έως και δέκα ετών, με στόχο να αντληθούν έως και 13 δισ. ευρώ πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Αυτό είναι το σενάριο. Οι αγορές και η πειθαρχική δράση τους θα είναι ο βασικός κριτής για την επαλήθευση ή τη διάψευση των προσδοκιών και στο σημείο αυτό, αναλυτές επανέρχονται στη σημασία του μηνύματος Ντράγκι. «Τις τελευταίες ημέρες, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων επέστρεψαν στα επίπεδα του 2006, μετά το επιτυχές swap ομολόγων, αλλά και τις προσδοκίες ομαλής ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης. Αν το σενάριο στραβώσει, οι αποδόσεις θα γυρίσουν και πάλι» σημειώνουν, παραπέμποντας και στα μηνύματα του νέου προέδρου του Eurogroup.

Ο Μάριο Σεντένο ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα πριν γίνει η παραμικρή ελάφρυνση στο χρέος, σημειώνοντας ότι εκκρεμούν ακόμα «ενδιάμεσα βήματα». Αυτά τα ενδιάμεσα βήματα μεταρρυθμίσεων οι δανειστές τα θέλουν όλα στην ώρα τους, χωρίς πισωγυρίσματα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Εισφορά 26,95% και στην απόδειξη δαπάνης από 1η Ιανουαρίου του 2018!



Η παρακράτηση θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος 20% - Για αμοιβή 100 ευρώ, θα μένουν στο χέρι μόλις €58,44! 

Ένα παράθυρο υπήρχε να αμείβονται φοιτητές, άνεργοι που κάνουν μικροδουλειές περιστασιακά η να συμπληρώνουν το εισόδημα τους οι συνταξιούχοι, θα κλείσει και αυτό.

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία (αν προλάβει μέχρι το τέλος του χρόνου) σύμφωνα με την οποία  εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία θα καταβάλλουν και όσοι αμείβονται με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης).

Τουλάχιστον μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές η υποχρέωση καταβολής εισφορών θα αρχίσει  από 1-1-2018 και δε θα έχει αναδρομική ισχύ. 

Οι εισφορές θα παρακρατούνται από τον εκδότη του παραστατικού και θα κατατίθενται από τον ίδιο στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που σημαίνει ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ασφαλιστικός χρόνος στον οποίο θα αντιστοιχεί η αμοιβή με τίτλο κτήσης, θα υπολογίζεται με βάση τις ημέρες στις οποίες έχει απασχοληθεί.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εισφορά θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος που ανέρχεται στο 20%.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος πρόκειται να εισπράξει 100 ευρώ, θα καταλήγει να παίρνει στο χέρι 58,44 ευρώ! Κι αυτό διότι από τα 100 ευρώ θα αφαιρείται το 20% και στο ποσό που θα μένει θα επιβάλλεται η εισφορά 26,95%, που θα συρρικνώνει την αμοιβή των 100 ευρώ στο... ιλιγγιώδες ποσό των 58,44 ευρώ! 

Επίσης,στην περίπτωση της απόδειξης δαπάνης δεν θα υπάρχει κατώτατο πλαφόν για τις εισφορές, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους

Υπενθυμίζεται ότι ο αμειβόμενος με απόδειξη δαπάνης  δε χρειαζόταν μέχρι σήμερα να ανοίξει «μπλοκάκι» στην εφορία, να πληρώνει τέλος επιτηδεύματος και εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ωστόσο η αμοιβή του δεν έπρεπε να υπερβαίνει ετησίως τα 10.000 ευρώ μεικτά.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο όριο αμοιβής που μπορεί να λαμβάνει κάποιος από εργοδότη με απόδειξης δαπάνης, δηλαδή με μια απόδειξη την οποία εκδίδει η επιχείρηση χωρίς να απαιτείται καμιά φορολογική ή άλλη διαδικασία από τον αμειβόμενο, ανέρχεται έως 10.000 ευρώ μεικτά.


Μαίρη Λαμπαδίτη
Πηγή : protothema.gr


Νεκρός από σφαίρα ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ



Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως ο άνδρας αυτοκτόνησε ενώ στη συνέχεια οι πληροφορίες έκαναν λόγω για δολοφονία.

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Βόσπορο, ο Μεχμέτ Γιαβούζ Γιλμάζ, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του, έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι. Στο προσκέφαλό του υπήρχε ένα πυροβόλο όπλο σύμφωνα με τους σωματοφύλακές του. 

Αρχικά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως ο άνδρας αυτοκτόνησε ενώ στη συνέχεια οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δολοφονία. 

Ο πατέρας του, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Τουρκίας τρεις φορές, βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν έμαθε τα τραγικά νέα και από εκεί έφυγε με αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη.




Πηγή: skai.gr


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του 11ου συνεδρίου : Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την νίκη μας



Αγαπητοί Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αγαπητέ Πρόεδρε Σταύρο Θεοδωράκη, αγαπητοί εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, φίλες και φίλοι,

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει το μήνυμά του: Είμαστε έτοιμοι! Έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και περήφανη. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά στον τόπο μας ελπίδα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα! Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Άνθρωποι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Παλιά δοκιμασμένα στελέχη μας. Πρωταγωνιστές στις μεγάλες μας νίκες. Που σήκωσαν στους ώμους τους την παράταξη στις δύσκολες στιγμές της. Σας ευχαριστώ και σας καλωσορίζω! Είναι μαζί μας νέοι φίλοι, που ενισχύουν καθημερινά τις τάξεις μας, βλέποντας τη Νέα Δημοκρατία ως την μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων. Τους ευχαριστώ και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι που θα μιλήσουν και θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Η παρουσία τους και μόνον επιβεβαιώνει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, σπάει τα στεγανά, ανανεώνεται και προχωρά. Τους ευχαριστώ θερμά και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας οι νέοι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ που δίνουν καθημερινούς αγώνες στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., συχνά κόντρα σε δυνάμεις βίας και ανομίας. Τους ευχαριστώ και τους καλωσορίζω! Είναι μαζί μας εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ομάδων, συνδικαλιστικών ενώσεων. Είναι μαζί μας επιστήμονες, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, νοικοκυρές, άνεργοι. Όλοι όσοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης λαϊκής παράταξής μας. Μιας παράταξης που μιλάει σε όλους τους Έλληνες. Κάθε ηλικίας, μόρφωσης, επαγγέλματος ή εισοδήματος.
Για όλους αυτούς είμαστε σήμερα εδώ. Γιατί εμείς στο πρόσωπο κάθε Έλληνα βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους μας και όχι ταξικούς εχθρούς. Είναι βέβαια μαζί μας οι πρώην πρόεδροι της παράταξης.



Ο Κώστας Καραμανλής. Που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια, ξαναδίνοντάς της ισχυρό λαϊκό έρεισμα. Που στις δύσκολες στιγμές είπε αλήθειες. Ο Αντώνης Σαμαράς. Που κράτησε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του, σήμερα η πατρίδα μας θα ήταν πολύ καλύτερη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Που βρέθηκε στην ηγεσία της παράταξης σε μια κρίσιμη στιγμή της. Και απέδειξε ότι είναι πάντα μαχητής στα δύσκολα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας, μαχητικότητας. Προσήλωσης και πίστης σε μια παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τους τρεις.

Κυρίως όμως ευχαριστώ εσάς, αγαπητοί σύνεδροι, που ήρθατε από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βρεθείτε σήμερα μαζί μας. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και τη συμβολή σας στη διαμόρφωση του σχεδίου μας για την Ελλάδα που αξίζουμε. Σας ευχαριστώ που είστε ο πυλώνας της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα φέρει στην Ελλάδα την Πολιτική Αλλαγή. Που θα σημάνει το τέλος της φαύλης τριετίας του διχασμού, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού. Γιατί αυτός είναι ο βασικός σκοπός του Συνεδρίου μας. Να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε και να οριοθετήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό. Να επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής μας, τις αρχές και τις θέσεις με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Να δείξουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, την ανικανότητα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνόντων. Να αποδείξουμε και στους πιο καχύποπτους ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτός ο στόχος δεν είναι μόνο κομματικός. Είναι εθνικός.  Γιατί αφορά  το ίδιο το μέλλον της πατρίδας μας. Για αυτή την προσπάθεια συνδράμουν με αίσθημα ευθύνης και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που δεν είναι κατ’ ανάγκη μέλη ή ψηφοφόροι μας. Αυτή είναι μια μεγάλη κατάκτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής διεύρυνσης και ανανέωσης που επί δύο χρόνια υλοποιούμε. Και με αυτήν τη σκέψη θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στην παρουσία της Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής και του Επικεφαλής του Ποταμιού που θα έρθει σε λίγο. Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν για πολλές δεκαετίες ο ιστορικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι - πλάι, συμμάχους στο ανάχωμα απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η σύγχρονη Ελλάδα.  Και τα καταφέραμε. 

Η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Διότι στην υπηρεσία του εθνικού αυτού στόχου βάλαμε στο πλάι όλα όσα επί δεκαετίες μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Ως υπεύθυνοι, ως πατριώτες πολιτικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές. Όμως πιστεύω και ελπίζω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.



Αγαπητέ Πρόεδρε Σταύρο,

Οι διαφορές μας με το χώρο που εσύ εκπροσωπείς είναι –κατά την δική μου κρίση– συχνά δυσδιάκριτες. Είναι αλήθεια ότι το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί έναν πολιτικό χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο. Χαίρομαι για την παρουσία σου στο Συνέδριό μας.


Φίλες και φίλοι,

Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο. Μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη δυσπιστεί απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. Η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική. Τα ψέματα, η ανικανότητα, και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και διχάζουν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό. Να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς. Να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες.    Να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι με θάρρος, σωστή προετοιμασία, σχέδιο, και αποφασιστικότητα μπορούμε να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από την κρίση. Και ότι οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας, αλλά για τους πολίτες και τη ζωή τους. Αυτό θα έκανε και ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ήταν στη θέση μας.   Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια.  Αξίζουμε καλύτερα.  Και θα διεκδικήσουμε αυτό το καλύτερο μέλλον με μπροστάρη τη Νέα Δημοκρατία.Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε αυτό είμαι σίγουρος ότι συμφωνεί και η Φώφη και ο Σταύρος.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε, δύο φορές, η δυνατότητα να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά. Το λογαριασμό των ψεμάτων, της ανικανότητας και της διαφθοράς τον πληρώνουν οι  Έλληνες πολίτες. Ο αγώνας, όμως, μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Δεν με φοβίζει ότι απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς. Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε ακόμη και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία και χυδαιότητα της κυβέρνησής του. Η μεγάλη πρόκληση είναι άλλη. Να πείσουμε τους πολίτες ότι πρώτα από όλα εμείς έχουμε αλλάξει για να τους ζητήσουμε να μας εμπιστευθούν να αλλάξουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό και το 11ο Συνέδριό μας είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Με συνεκτικό σχέδιο. Και με κατάλληλους ανθρώπους που θα το εφαρμόσουν.

Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην τελική διαμόρφωση των θέσεων και του σχεδίου μας - του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Ειδικά τους ανθρώπους που ήλθαν κοντά μας για το σκοπό αυτό. Εμπειρογνώμονες και ειδικοί επιστήμονες. Διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Νέες και νέοι. Άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε πολιτικό χώρο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας, προσφέροντάς μας τις εμπειρίες τους, τις ιδέες τους και το χρόνο τους. Και πάνω από όλα την πίστη και τον ενθουσιασμό τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Κάνουμε την ανανέωση πράξη κάθε μέρα. Κάνουμε την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητές του, τη διάθεση του για προσφορά.  Όχι ανάλογα με τις γνωριμίες του. Κάνουμε την οικονομική μας εξυγίανση πράξη κάθε μέρα. Κάνουμε τη διαφάνεια πράξη κάθε μέρα. Στο φάκελο του συνεδρίου θα βρείτε τον οικονομικό μας απολογισμό. Τον έχουμε ήδη αναρτήσει στο διαδίκτυο. Έχουμε μειώσει τις λειτουργικές μας δαπάνες από 8,2 εκ. στα 2,4 εκ. ευρώ, μέσα σε δύο χρόνια. Έχουμε συγκεντρώσει παραπάνω από 1,5 εκ ευρώ από 101,000 μέλη μας που μας συνδράμουν οικονομικά μέσα από την κάρτα μέλους.  

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την έμπρακτη στήριξη σας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όπως ευχαριστώ την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μας και τον πρόεδρο κ. Κωστή Χατζηδάκη. Όλα τα στελέχη της Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. Και βέβαια ευχαριστώ ιδιαίτερα τους 150 χιλιάδες συμπολίτες μας που απάντησαν στα θεματικά μας ερωτηματολόγια κατά την προσυνεδριακή μας πορεία, που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο.



Φίλες και φίλοι,

Στα θεματικά προσυνέδριά μας με τη συμμετοχή όλων σας, διαμορφώσαμε αρχές και θέσεις: Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Για τους Νέους. Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη. Για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό. Για τους Αγρότες και την ανάπτυξη στην Περιφέρεια. Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων. Για έναν Νέο Πατριωτισμό. Για το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία. Τα συμπεράσματα των προσυνεδρίων συμπυκνώνονται στο έντυπο που βρίσκεται στο φάκελο σας. Συνιστούν το πλαίσιο του προγραμματικού μας λόγου. Για το πως θα μειώσουμε το φόρους και θα εξυγιάνουμε το κράτος. Για το πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Για το πως θα προσφέρουμε ένα δίκτυ προστασίας στους πιο αδύναμους. Για το πως θα κάνουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς. Για το πως θα αναβαθμίσουμε την υγεία και την παιδεία. Για να βγούμε επιτέλους από το τέλμα που μας βύθισε η σημερινή Κυβέρνηση. Να ξεφύγουμε οριστικά από τη μιζέρια και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.

Να πάμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών. Παράλληλα θα εκτυλίσσονται και οι εργασίες του Κοινωνικού Συνεδρίου. Μια ακόμα καινοτομία που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και το άνοιγμά της στην κοινωνία των πολιτών. Ζητώ την ενεργό συμμετοχή σας σε όλες αυτές τις ενότητες. Ζητώ τις απόψεις και τις ιδέες σας για όλα τα ζητήματα. Πάνω από όλα όμως ζητώ την εμπιστοσύνη σας και τον ενθουσιασμό σας. Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές στην εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα που μας αξίζει. Από την Κυριακή το βράδυ εσείς θα είστε οι πρεσβευτές του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας. Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές χτυπά αντίστροφα. 

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, φίλες και φίλοι,

Κηρύσσω την έναρξη του 11ου Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Του Συνεδρίου που στέλνει σε κάθε γωνιά της χώρας το μήνυμα της ελπίδας. Το μήνυμα της αισιοδοξίας. Το μήνυμα της μεγάλης Πολιτικής Αλλαγής. Ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη και την αισιοδοξία στη ψυχή των Ελλήνων. Είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε πίσω το χθες και να διεκδικήσουμε το αύριο για την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα!

 Κατεβάστε την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος εδώ.




Νέα εγκληματική επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον φοιτητών σε Πανεπιστήμιο Αθήνας



Δεκαπέντε άτομα, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν στυλιάρια, επιτέθηκαν σε φοιτητές, λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, σε κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας.

Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν άγρια τους φοιτητές, με αποτέλεσμα τέσσερις εξ΄αυτών να διακομιστούν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Εκτός από την εγκληματική επίθεση στους φοιτητές, οι κακοποιοί κουκουλοφόροι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο και έκλεψαν ένα κουτί με χρήματα που είχαν μαζέψει οι φοιτητές από την εκδήλωση. 


Δηλώσεις των πρώην Πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά κατά την προσέλευση τους στο 11ο συνέδριο



Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παράταξή μας προχωρά στο Συνέδριό της που έχει ξεχωριστή σημασία. Γιατί σε αυτό το Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει το σχέδιό της για την ανάταξη της χώρας μας, με προτεραιότητες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με πρώτη τη συνταγματική αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας, την κοινωνική συνοχή, τη στήριξη εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όπως πολλές φορές στην ιστορία της η Παράταξή μας θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Και αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Καλή επιτυχία». 


Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Είμαστε, σήμερα, εδώ ενωμένοι μπροστά στις ευθύνες μας και μπροστά στη νίκη που έρχεται». 




Ν.Δ: Με δυσβάσταχτες και λανθασμένες εισφορές, τιμώρησε η Κυβέρνηση 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες!



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα συνεχή ατοπήματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος. Tο επιβεβαιώνουν, τα νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών Δεκεμβρίου για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Ενώ θα έπρεπε - από τον Ιούλιο 2017 - να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών, παρέμεινε ανεφάρμοστη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μεθόδευσε συνειδητά τη μη εφαρμογή του συμψηφισμού με σκοπό να παρουσιάσει πλασματικό πλεόνασμα ο ΕΦΚΑ. Και αυτό σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών της χώρας, που καλούνται να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές - για 6ο συνεχόμενο μήνα - με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016, όπως προβλέπει ο νόμος.  

Με δεδομένη τη σημαντική μείωση στα εισοδήματα του 2016 - κατά 900.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2015 - οι ασφαλιστικές εισφορές που καλείται σήμερα να καταβάλει το πιο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας μας είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά τους εισοδήματα. Η Κυβέρνηση αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες να πληρώσουν - για το 2018 - ταυτόχρονα επιπλέον εισφορές. Τους καταφέρνει ένα “τριπλό χτύπημα”, αφού καλούνται να πληρώσουν συνολικά και τις τρέχουσες εισφορές αυξημένες και τις εισφορές του 2016 και αναδρομικά από 1/1/2017 τις εισφορές 7% και 4% αντίστοιχα για επικουρική και εφάπαξ.

Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι η Κυβέρνηση τους εξαπάτησε συνειδητά, καθώς επέλεξε το δρόμο της αλχημείας και της προπαγάνδας, παραβιάζοντας το νόμο και προκαλώντας την οικονομική αφαίμαξή τους!»


Πόσο παχαίνουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες


Μόλις μια εβδομάδα έμεινε για τα Χριστούγεννα και τα αγαπημένα γλυκών των επικείμενων εορτών έχουν ήδη αρχίσει να μας... λυγίζουν.

Φυσικά αναφερόμαστε στο... δίδυμο μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτά τα δύο γλυκίσματα θα έχουν την... τιμητική τους από τώρα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου; Όλοι ξέρουμε κατά βάθος, ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μας βάζουν σε πειρασμό κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Δείτε τι ισχύει με το κάθε ένα από τα πιο "δημοφιλή" γλυκά των εορτών των Χριστουγέννων και μάθετε πόσο... επικίνδυνο είναι το κάθε κομμάτι από αυτά για την σιλουέτα σας...

Κουραμπιέδες

Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, ο κουραμπιές, έχει πολλές θερμίδες και αρκετά λιπαρά, ιδίως κορεσμένα, που θεωρούνται επιβλαβή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Οι ειδικοί επιστήμονες της Ένωσης Διαιτολόγων διατροφολόγων επισημαίνουν ότι για μια φορά το χρόνο δεν χάλασε ο κόσμος αλλά θα πρέπει η κατανάλωση τους να γίνεται με μέτρο.

>>>1 κουραμπιές  βάρους περίπου 40 γρ. περιέχει  240 θερμίδες και 9,2 γρ. λιπαρά

Μελομακάρονα 

Τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες, επειδή όταν παρασκευάζονται με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο περιέχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

>>>1 μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες και 8 γρ.λιπαρά.

Δεν είναι μόνο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες όμως...

Δίπλες

Οι δίπλες έχουν σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. Εάν, μάλιστα, για την παρασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο, τότε θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας με  μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

>>>1 δίπλα (45 γρ.) έχει 170 θερμίδες και 4,5 λιπαρά 4,5 γρ.

Μαρόν γλασέ

Ένα κατεξοχήν χειμωνιάτικο γλυκό είναι  τα κάστανα σε σιρόπι ζάχαρης ( μαρόν γλασέ). Δεν περιέχουν λιπαρά  και έχουν χαμηλότερη θερμιδική αξία από τα υπόλοιπα γλυκά. Επίσης, τα κάστανα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

>>>1 κομμάτι (40 γρ.) περιέχει  75  θερμίδες και σχεδόν μηδαμινά λίπη

 Κορμός με σοκολάτα ή κάστανο

Τόσο η τούρτα σοκολάτα  όσο και ο κορμός ­σοκολάτα χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς διαιτολόγους  ως θερμιδικές "βόμβες" λόγω των πολλών λιπαρών που περιέχουν.

>>>1 κομμάτι (100 γρ.) περιέχει  430 θερμίδες και 32γρ λιπαρά.

Λιγότερες θερμίδες περιέχει ο κορμός κάστανο ενώ κρίνεται υγιεινός, αφού περιέχει ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες από τα κάστανα. Ωστόσο πρόκειται για  ένα υψηλής θερμιδικής αξίας γλυκό με αρκετά λιπαρά και η κατανάλωση του πρέπει να γίνεται με μέτρο.

>>>1 κομμάτι (100 γρ.) έχει 370 θερμίδες και 19γρ.λιπαρά.

Σοκολατάκια 

Τα σοκολατάκια (από γνήσια κουβερτούρα)  ίσως είναι τα μόνα γλυκά που συστήνουν οι διαιτολόγοι , επειδή είναι πλούσια σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Η περιεκτικότητα της σε στεατικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να με­ταβολίζεται στον οργανισμό ως ευερ­γετικό μονοακόρεστο λιπαρό οξύ την κάνει περισσότερο υγιεινή από όλα τα εορταστικά γλυκά. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση περίπου  10-20 γρ. μαύρης σοκολάτας κάθε ημέρα.

>>>1 σοκολατάκι (20 γρ.)  περιέχει 110 θερμίδες και μόνο 6,5 γρ. λίπη.

Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα τύπου κέικ γίνεται με πολύ βούτυρο και πολλά αυγά, με συνέπεια να είναι μεγάλης θερμιδικής αξίας  με πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα.

>>>1 κομμάτι βασιλόπιτα τύπου κέικ (100 γρ.) έχει 350 θερμίδες και 20 γερ. λιπαρά.

Από την άλλη πλευρά η βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι θεωρείται καλύτερη επιλογή  επειδή για την παρασκευή της απαιτείται 50% λιγότερο βούτυρο ενώ περιέχει πολλά μυρωδικά τα οποία (μαχλέπι, μαστίχα και γλυκάνισο) έχουν και αντιοξειδωτική δράση.

>>>1 κομμάτι βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι (80 γρ.) έχει 255 θερμίδες και 7,5 γρ, λιπαρά.

Πανετόνε 

Το πανετόνε, η υπερπαραγωγή είναι ένα τσουρέκι με γέμιση από σταφίδες, φρούτα και καρύδια, συστατικά τα οποία το «φορτώνουν» με λιπαρά.

>>>1 κομμάτι (115 γρ.)  περιέχει 405 θερμίδες και 18γρ. λιπαρά.


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο της ΓΣΕΕ




Κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ προσπάθησαν να κάνουν αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία. 

H ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη σημερινή επιχείρηση κατάληψης του κτιρίου της, από ομάδα αντιεξουσιαστών, μία ημέρα μετά την 24ωρη Γενική Απεργία στην οποία μετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές.
Λίγο μετά το μεσημέρι, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της Συνομοσπονδίας στο Πεδίον του Άρεως, για να τηρήσει όπως φαίνεται, το ετήσιο «έθιμο» της κατάληψης και της καταστροφής, χωρίς ευτυχώς η προσπάθειά τους να στεφθεί με επιτυχία. 
Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που κάποιοι ευελπιστούν.
Τα συνδικάτα ούτε εκφοβίζονται ούτε φιμώνονται και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη δική τους σκληρή μάχη για την επιβίωση. 
Ο δρόμος των καταλήψεων είναι αδιέξοδος για όσους τον ακολουθούν, αφού αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που στοχεύουν ευθέως στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και της ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, θα βρίσκουν πάντα απέναντι τους την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των δημοκρατικών πολιτών«.





Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η πώληση του ΟΛΘ



Εμπλοκή με άγνωστες διαστάσεις προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας για το 67% της εταιρείας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του προτιμητέου επενδυτή.

Πρόκειται για την κοινοπραξία που απαρτίζουν η γερμανική εταιρεία DIEP, η γαλλική Terminal Link (CMA) και η Belterra (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), και η οποία είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα 231,92 εκατ. ευρώ για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ενώ σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα στην κοινοπραξία, και το ΤΑΙΠΕΔ, το τελευταίο με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η σχετική διαδικασία για την ερχόμενη Πέμπτη. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγγυητική επιστολή που είχε εκδώσει η κοινοπραξία από την ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα η συγκεκριμένη τράπεζα έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας τέθηκε υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης. 

Η ανακοίνωση δημιουργεί προφανώς εύλογα ερωτηματικά, αφού η σημερινή τελετή , στην οποία μάλιστα είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν και κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής, ήταν γνωστή εδώ και πολλές ημέρες. 

Η ανακοίνωση

ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ότι για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι εθνικοποιεί την Promsvyazbank, τον ένατο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προκειμένου να το σώσει από την κατάρρευση. Η τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας.

Σύμφωνα με τους Financial Times πρόκειται για τον τρίτο τραπεζικό ίδρυμα στη Ρωσία που καταρρέει μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ανήκει στους αδελφούς Dmitry και Alexei Ananiev. Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τότε που η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διέσωσε την Otkritie, πρώην μεγαλύτερο ιδιωτικό δανειστή στη ρωσική αγορά, και την B&N στα τέλη του καλοκαιριού. Την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη συγχώνευση των δύο πρώτων ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων με στόχο να τα ανακεφαλαιοποιήσει.


Γιώργος Φιντικάκης 
ΤΑ ΝΕΑ


Συνεχίζεται η ένταση στην Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί και 160 τραυματίες σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη


Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ περίπου 160 τραυματίστηκαν στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από πραγματικά πυρά, ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί και πετούσαν πέτρες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Αξιωματούχοι στον τομέα υγείας, ανέφεραν ότι δύο από τους διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων σε αναπηρικό καροτσάκι, σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν είτε από Ισραηλινούς που πυροβολούν από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη είτε από αεροπορικές επιδρομές.

Πρόκειται για τους Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών και τον Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, 29 ετών, γνωστός για την παρουσία του σε παρόμοιες πορείες διαμαρτυρίας. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στα μέσα είχε δήλωσει πως έχασε τα πόδια του το 2008 όταν ισραηλινός πύραυλος χτύπησε τη Γάζα.



Οι άλλοι δύο θανάσιμοι τραυματισμοί διαδηλωτών σημειώθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από πυρά Ισραηλινών ενώ τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Ο Μπάσελ Ισμαήλ, 24 ετών, σκοτώθηκε στην Ανάτα, μια κοινότητα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ένας από τους νεκρούς δέχθηκε πυρά από ισραηλινούς στρατιώτες αφού μαχαίρωσε ένα μέλος της ομάδας τους. Μάρτυρες ανέφεραν ότι κρατούσε μαχαίρι και φορούσε ζώνη που έμοιαζε να έχει πάνω εκρηκτικά. Ωστόσο, Παλαιστίνιος γιατρός που βοήθησε στην απομάκρυνσή του από την  περιοχή σημείωσε ότι η ζώνη ήταν ψεύτικη.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 2.500 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος σε ταραχές στη Δυτική Όχθη, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον στρατιωτών και της συνοριακής αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης ανέλαβαν να διαλύσουν τις ταραχές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου διαδήλωσαν 3.500 Παλαιστίνιοι.



«Στη διάρκεια των βίαιων ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον των κύριων υποκινητών», ανέφερε ο στρατός.

Εξάλλου, σχεδόν κάθε βράδυ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ χωρίς να προκαλούν μέχρι στιγμής απώλειες. Σε αντίποινα το Ισραήλ απάντησε με αεροπορική επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ενόπλων της Χαμάς.


Με πληροφορίες από Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Καταγγελίες για κατάσχεση του κοινωνικού μερίσματος από λογαριασμούς



Πιστώθηκε το κοινωνικό μέρισμα, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι το κατάσχουν από τους λογαριασμούς.

Εν μέσω σοβαρών παραπόνων και καταγγελιών περί κατάσχεσης του, πιστώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους.

Σε κάποιες περιπτώσεις το μέρισμα αν και ακατάσχετο έκανε φτερά από τους λογαριασμούς δικαιούχων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Παράλληλα, υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπει πως θα δοθούν πρόσθετα  έως και 40 εκατ. ευρώ σε νέους δικαιούχους του μερίσματος.

Αυτό γίνεται για να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας. Η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (koinonikomerisma.gr) θα ανοίξει εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

-Μονογονεϊκές  οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτηση τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

-Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

-Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.

-Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

-Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.



Πηγή: reader.gr


Ν.Δ: Προκαλεί εύλογη ανησυχία ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη




Ο Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη  Ερντογάν, η Κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει θέμα εκλογής των Μουφτήδων της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το θέμα ανακίνησε ο Υπουργός Παιδείας  κ. Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου χωρίς τότε να ανακοινωθεί το περιεχόμενό της.

Σε άλλο μήκος κύματος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς δηλώνει σήμερα ότι “δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία”, ενώ και ο ίδιος στις 24 Οκτωβρίου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέτρεψε με τις δηλώσεις του να εκληφθεί ως ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης της ελληνικής Πολιτείας.

Και τώρα, μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, έρχεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της εκλογής Μουφτήδων.

Η εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή. Προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα».


Πολακης στο δικαστήριο: Είμαι Υπουργός - Δικαστής:Τι είστε;



Ένας απίστευτος διάλογος σημειώθηκε σήμερα στη δίκη του ΜΑΙΧ, μεταξύ του προέδρου του δικαστηρίου και του Παύλου Πολάκη.

Την ώρα που ο πρόεδρος έκανε ανάγνωση τον κατάλογο των μαρτύρων, φώναξε το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ.Παύλου Πολάκη. Ο κ.Πολάκης δήλωσε παρών αναφέροντας ταυτόχρονα "Κύριε πρόεδρε θα ήθελα να ζητήσω να εξεταστώ πρώτος".

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος ρωτά τον κ.Υπουργό "Για ποιο λόγο", με τον δεύτερο να απαντά "Γιατί ως υπουργός έχω ανειλημμένες υποχρεώσεις."

Και ο πρόεδρος με πραγματική απορία απάντησε: Υπουργός είστε;;; 



Πηγή : flashnews.gr


Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του ψυχίατρου για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του



Η ένοπλη επίθεση σε βάρος του γιατρού έγινε το βράδυ της Πέμπτης 14/12, στο πάρκινγκ, που βρίσκεται απέναντι από το γραφείο του.   

Εκεί τον περίμεναν άγνωστοι δράστες οι οποίοι μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του. 

Από τις σφαίρες έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου ενώ ο γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από τα θραύσματα των τζαμιών. 

Και ενώ οι δράστες εξαφανίζονταν, ο γιατρός κατευθύνθηκε σε κοντινό φαρμακείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την πρώην σύζυγο του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου έχουν συλλάβει οι Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου για τη μαφιόζικη επίθεση που έγινε εις βάρος του. 

Οι αστυνομικοί, δεν άργησαν να την βρουν καθώς ο ψυχίατρος την κατονόμασε στην κατάθεσή του, περιγράφοντας της ως την ηθικό αυτουργό.