Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο Συριζαίος Δήμαρχος Βύρωνα κατάσχεσε λογαριασμούς ανέργων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Άρης Κατωπόδης

Ανάλγητη και  αντιλαϊκή συμπεριφορά από τον δήμαρχο Βύρωνα που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, που εντελώς ψυχρά μέσα στις γιορτές κάνει κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών σε 3.800 πολίτες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Η «αριστερή» δημοτική αρχή υλοποιεί τους μνημονιακούς νόμους και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έναντι των δανειστών. Ανερυθρίαστα, χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, έδωσε στοιχεία στις τράπεζες για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις χιλιάδων πολιτών, με ένα ανάλγητο και ισοπεδωτικό τρόπο. Η δημοτική αρχή επέλεξε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και παραμονές της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση.

«Για άλλη μια φορά, καταλήγει η ανακοίνωση, αποδεικνύει πόσο πολύ ταυτισμένη είναι με την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική. Μετατρέπει το δήμο σε έναν ακόμη φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χέρι - χέρι μαζί με τις κυβερνητικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Συμβάλει στην κοινωνική λεηλασία και την εξαθλίωση χιλιάδων πολιτών. Να σημειώσουμε ότι οι κατασχέσεις αφορούν οφειλές μέχρι το 2013, ενώ το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν εντάλματα για τις οφειλές των επόμενων ετών.»

Σημειώνουμε ότι οι κατασχέσεις είχαν στόχο χρονιάρες μέρες και ανέργους και ευπαθείς ομάδες με αποτέλεσμα να τους κατάσχουν επιδόματα και κοινωνικό μέρισμα που είναι ακατάσχετα






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου