Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί ο Μεϊμαράκης απο τον πρώτο γύρο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση



Νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Polls που διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την μέτρηση ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά που είναι τον φέρνει πρώτο και ίσως να εκλεγεί απο τον πρώτο γύρο καθώς παίρνει το 46% μεταξύ όσων θα προσέλθουν σίγουρα να ψηφίσουν την Κυριακή στις 20 Δεκεμβρίου. 

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ακόμη και να εξασφαλίζει με μεγάλες πιθανότητες την εκλογή του από τον πρώτο γύρο. 

Στη δεύτερη θέση  έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25,1% , ο οποίος έκανε την ανατροπή  και πέρασε τον Τζιτζικώστα που δέσποζε σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις στην δεύτερη θέση, ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 15,4%, και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,1%.

Αναλυτικά η Έρευνα της Opinion έχει ως εξής : 

1. Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης;




2. Ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές;


3. Ποιος πιστεύετε ότι θα κάνει πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση;


4. Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός;


5. Ποιον από τους παρακάτω θα επιλέγατε για πρόεδρο της Ν.Δ.;


6. Ανεξάρτητα από ποιον επιλέγετε, ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ν.Δ.;




Υδραυλικός από το Τέξας ζει ένα δράμα! Το φορτηγάκι του πολεμά στη Συρία!




Ένας Τεξανός υδραυλικός βρήκε άσχημα τον μπελά του όταν το αγροτικό του φορτηγάκι, που το πούλησε σε μια μάντρα μεταχειρισμένων, βρέθηκε να «μάχεται» στη Συρία με τζιχαντιστές στην καρότσα του και τη φίρμα του υδραυλικού, φαρδιά πλατιά, πάνω στην πόρτα του οχήματος να φιγουράρει για… αποφράξεις.

Μάλιστα, εκτός από τη φίρμα της επιχείρισης του, στην πόρτα του αυτοκινήτου φαινόταν και το τηλέφωνό του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του τηλεφωνούν διάφοροι έξαλλοι τύποι, να τον υβρίζουν και να τον απειλούν ως συνεργάτη των τζιχαντιστών.

Η απίστευτη ιστορία έχει ως εξής.

Ο Μαρκ Όμπερχόλτζερ (Mark Oberholtzer), που είναι υδραυλικός και η επιχείριση του ονομάζεται Mark-1 Plumbing, στο Γκάλβεστον του Τέξας, πούλησε το παλιό του αγροτικό φορτηγάκι, ένα Ford F-250 μοντέλο του 2005 σε μια εταιρεία μεταχειρισμένων, την Autonation Ford Gulf Freeway, που έχει έδρα στο Χιούστον, και αυτή με τη σειρά της μεταπώλησε το φορτηγάκι δίχως να αφαιρέσει από την πόρτα του τη φίρμα του υδραυλικού, όπως και το τηλέφωνό του.

Το αυτοκίνητο αυτό, από το Τέξας, κατέληξε να «μάχεται» στη Συρία και μάλιστα αναρτήθηκε και ως φωτογραφία στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα, μην σας πούμε ότι είναι μεγάλο θέμα, πώς ένα μεταχειρισμένο από το Τέξας κατέληξε στη Συρία με ένα οπλοπολυβόλο στην καρότσα του.

Μόλις λοιπόν η φωτογραφία άρχισε να κάνει τον γύρο του Twitter, όπως ήταν αναμενόμενο, τράβηξε μεγάλη προσοχή και πολλά σχόλια. Έγινε μέχρι και θέμα σχολιασμού σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αφού βγήκε το θέμα στην τηλεόραση, ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο. Το τηλέφωνο του υδραυλικού στο γραφείο του αλλά και το προσωπικό του κινητό, έλαβαν περισσότερες από 1.000 κλήσεις από όλη την Αμερική, με πολλούς να απειλούν ακόμα και την ίδια τη ζωή του.

Αλλά και την επόμενη ημέρα δεν βρήκε ησυχία. Έλαβε ακόμα 200 κλήσεις και ο πανικός συνεχίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες αμείωτος.

Ο υδραυλικός προχώρησε και κατέθεσε μήνυση ενάντια στην εταιρεία μεταχειρισμένων που μεταπώλησε το αυτοκίνητό του δίχως να αφαιρέσει το σήμα του, ζητώντας 1.000.000 δολάρια αποζημίωση όχι μόνο για τη ζημιά που έχει υποστεί στην εργασία του αλλά και για τις απειλές που δέχεται εις βάρος της ζωής του.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι ήθελε να αφαιρέσει τη φίρμα του πάνω από την πόρτα, αλλά ο πωλητής του είπε να μην το κάνει γιατί θα χαλούσε τη μπογιά.

Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε, σε καμία στιγμή δεν τον ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι θα άφηναν τα διακριτικά του πάνω στο φορτηγό, το οποίο θα κατέληγε σε χέρια τζιχαντιστών στη Συρία, αποκαλώντας αυτό που συνέβη «ακατανόητο και φρικιαστικό ενδεχόμενο».

Στην αγωγή επισημαίνεται ότι ο υδραυλικός έχει πουλήσει πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια παλιά του φορτηγάκια σε μαντράδες στο Τέξας και σε καμία από εκείνες τις περιπτώσεις τα οχήματά του δεν κατέληξαν σε τζιχαντιστές.

Τι να πει ο άνθρωπος, τα έχει δει όλα…

Το φορτηγάκι πωλήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2013, εξήχθη από το Τέξας και κατέληξε (που αλλού;) στη Μερσίνη της Τουρκίας. Η Μερσίνη είναι ένα λιμάνι στη νοτιοδυτική Τουρκία. Από την Τουρκία (κανένας δεν εκπλήσσεται) το φορτηγάκι κατέληξε στους τζιχαντιστές και στις 15 Δεκεμβρίου 2014 αναρτήθηκε η φωτογραφία του να «μάχεται» στη Συρία. Φυσικά με τη φίρμα του υδραυλικού και το τηλέφωνό του πάνω στην πόρτα του οδηγού.

Οι τζιχαντιστές που μάχονταν πάνω στο φορτηγάκι του υδραυλικού από το Τέξας, το οποίο πωλήθηκε στην Τουρκία, ήταν Τσετσένοι (καλοί άνθρωποι), της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν Αλ Ανσάρ, όπου ένα μέρος των μελών της εν λόγω οργάνωσης τον Νοέμβριο του 2013 ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, οι άλλοι κατέληξαν στην Αλ Κάιντα.

Τη φωτογραφία ανάρτησε στο Twitter ένας χρήστης με το όνομα Καλέμπ Ουέις (Caleb Weiss), ο οποίος και έδωσε τις πληροφορίες για τους νέους ιδιοκτήτες του οχήματος.


Στη μήνυση του υδραυλικού αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος χρήστης είναι μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, που μάχεται στο Χαλέπι.

Ειδοποιημένος από άλλους χρήστες του Twitter, ο Καλέμπ έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και αρθρογράφος για θέματα τζιχαντιστών και δεν έχει καμία σχέση με τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο υδραυλικός από την πλευρά του ζει μια φρίκη. Η γραμματέας του αρνείται να πάει στο γραφείο για δουλειά. Ο ίδιος αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί του για μια εβδομάδα και πήρε την οικογένειά του ταξίδι εκτός πόλης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, του την έχουν πέσει κυβέρνηση και δημοσιογράφοι για να μάθουν τι έγινε. Μέχρι και το FBI τον επισκέφτηκε.


Πηγή : tribune.gr


Μεϊμαράκης: Μεγάλη μου τιμή που με στηρίζει ο Καραμανλής



Μετά την αντιπαράθεση μέσω διαρροών και δηλώσεων των τεσσάρων υποψηφίων για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού. Ο Μεϊμαράκης δήλωσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν ενστάσεις για το αποτέλεσμα της Κυριακής

Το όνομα "Καραμανλής" εξακολουθεί και βρίσκεται στο επίκεντρο του γαλάζιου ενδιαφέροντος λίγο πριν την εκλογή νέου προέδρου.

Μετά την αντιπαράθεση μέσω διαρροών και δηλώσεων των τεσσάρων υποψηφίων για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έσπευσε σε συνέντευξη του να δηλώσει πως τον τιμά η στήριξη του Κώστα Καραμανλή, η οποία βεβαίως δεν έχει εκφραστεί δημοσίως, αν και στο γαλάζιο παρασκήνιο άπαντες γνωρίζουν πως μεταξύ των συγκεκριμένων τεσσάρων υποψηφίων ο κ.Καραμανλής εκφράζει στους συνομιλητές του την άποψη ότι ο κ.Μεϊμαράκης είναι η καλύτερη λύση.

"Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ο Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει να εννοηθεί ότι με στηρίζει. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα. Δεν συνάδει με μια δημοκρατική πορεία να μην έχουν άποψη οι πρώην πρωθυπουργοί. Ρωτήστε εκείνους που αμφισβήτησαν τη στήριξη. Εμένα με απασχολεί η πολιτική και όχι η παραπολιτική», δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».
«Δεν έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Εγώ πάντως δεν θα έχω», σημείωσε επίσης με νοήμα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, θέλοντας έτσι να δείξει τη βεβαιότητα του για την πρωτιά του, αλλά και αφήνοντας αιχμές για τυχόν αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τους ηττημένους.

«Αν το ποσοστό μας ήταν 20-25% δεν θα ήμουν υποψήφιος πρόεδρος. Το ποσοστό του 28%, το οποίο θεωρήθηκε από πολλούς τεράστια επιτυχία, με υποχρεώνει -αν θέλετε- να είμαι υποψήφιος, γιατί δεν μπορώ να απαρνηθώ όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν», είπε επίσης ο κ.Μεϊμαράκης, με στόχο να αντικρούσει την κριτική που δέχεται για την ήττα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο.



(Φωτογραφία: Sooc.gr)
Πηγή : news247.gr


Έκλεισαν όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες λόγω «απειλής»




Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες εξαιτίας αδιευκρίνιστης απειλής προς την ένωση σχολείων της πόλης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία που ξεπερνούν τα 900. 

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times υπήρξε «αξιόπιστη απειλή» για βία με αναφορές σε σακίδια και δέματα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι η ένωση σχολείων δέχθηκε απειλή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη φύση της. 

Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία -όπου φοιτούν περισσότεροι από 700 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια.

Τα σχολικά λεωφορεία που βρίσκονταν εν κινήσει επέστρεψαν στην αφετηρία, οι μαθητές που βρίσκονταν ήδη στα σχολεία κλήθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι γονείς ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες Ραμόν Κορτίνες σε συνέντευξη Τύπου.


Newsroom ΔΟΛ


Το Ισραήλ «έφτυσε» τον Ερντογάν: «Να πάψει να λέει ανοησίες…»



Καθώς η Τουρκία ολοένα και περισσότερο απομονώνεται, μετά από μια σειρά προβοκατόρικες ενέργειες, η Άγκυρα από εκεί που έβριζε χυδαία το Ισραήλ έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα ξαναβρεί μαζί του. Δυστυχώς για την Τουρκία, το Ισραήλ δεν ενδιάφερεται…

Το 2010 η Τουρκία οργάνωσε τη μεγαλειώδη προβοκάτσια για να αμφισβητήσει την ΑΟΖ του Ισραήλ με τον λεγόμενο στολίσκο για τη Γάζα.

Τη διοργάνωση του στολίσκου ανέλαβε η ισλαμιστική τουρκική ΜΚΟ, Humanitarian Relief Foundation (IHH). Μια οργάνωση που στα χρόνια που ακολούθησαν κατηγορήθηκε ότι μετέφερε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία και ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Σε ένα από τα καράβια εκείνου του στολίσκου, το περιβόητο Μαβί Μαρμαρά, επέβαιναν πολλά μέλη της εν λόγω ισλαμιστικής ΜΚΟ, για τους οποίους γράφτηκε αργότερα ήταν μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε διατεταγμένη αποστολή.

Ισραηλινοί κομάντος την «έπεσαν» στο Μαβί Μαρμαρά, ανοιχτά του Ισραήλ, και στη μάχη που ακολούθησε με τους Τούρκους πάνω στο καράβι, 9 Τούρκοι σκοτώθηκαν. Από εκείνη τη στιγμή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε κάθε σχέση με το Ισραήλ και άρχισε να το βρίζει χυδαία, ενώ φρόντισε να «υιοθετήσει» τους ισλαμιστές της Χαμάς στη Γάζα, με τους οποίους εξάλλου τον δένουν πολλά, αφού αμφότεροι είναι παρακλάδια της διεθνούς οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Την Κυριακή, ο άνδρας ο «βαρύς», ο μεγάλος τζιχαντιστής, ο «θέλω να γίνω σουλτάνος και χαλίφης», αισθανόμενος τη θηλιά να σφίγγει γύρω του, αποφάσισε ξαφνικά και από το πουθενά, σημάδι του πραγματικού του πανικού, να στείλει μήνυμα «αγάπης» στο Ισραήλ, εκφράζοντας την επιθυμία να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Γιατί το έκανε αυτό; Πέρα ότι έχει τους Ρώσους ανοιχτά απέναντί του και τους Αμερικανούς να τον παρακολουθούν στενά μέχρι να κάνει το μοιραίο λάθος, είδε που ήρθε ο Σίσι της Αιγύπτου στην Αθήνα, συνειδητοποίησε ότι η συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου δεν είναι αστείο και αυτό το συνδύασε στο αλαζονικό κεφάλι του με την ήδη πανίσχυρη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τις ένοπλες δυνάμεις Ελλάδας και Ισραήλ να έχουν γίνει μια γροθιά, και εκεί ίσως τον έλουσε κρύος ιδρώτας…

Κατάλαβε ο σουλτάνος ότι τον έχουν βάλει στη γωνία όλοι, βλέπει τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου να τον έχει πετάξει έξω από την ανατολική Μεσόγειο, έχει τους Αμερικανούς που δεν τον αφήνουν να εισβάλει στη Συρία (και μπήκε ο ανόητος στο Ιράκ, έτσι για να το παίξει «νταής»), έχει τους Κούρδους που τους εξοπλίζει ο Λευκός Οίκος, έχει και τους Ρώσους που μια αφορμή θέλουν να τον τινάξουν στον αέρα, είπε να κάνει μια ανατολίτικη πονηριά.

Σκέφτηκε ο κουτοπόνηρος Τούρκος ότι εάν βάλει το χαμόγελο κάτω από το μουστάκι και «αμολήσει» μια «επίθεση αγάπης» στο Ισραήλ, στην καλύτερη θα τσιμπήσει το Ισραήλ και θα φτιάξουν για αυτόν τα πράγματα, μέχρι να ξαναπουλήσει το Ισραήλ, στη χειρότερη θα τσιμπήσει η Ελλάδα, θα χάσει την εμπιστοσύνη της στο Ισραήλ και θα χαλάσει η συμμαχία.

«Η περιοχή μετά βεβαιότητας το έχει ανάγκη αυτό», είπε αναφερόμενος στην ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, σύμφωνα με την κυβερνητική φυλλάδα Daily Sabah.

Μάλιστα ο… μεγαλόκαρδος πονηρότουρκος είπε ότι δεν θέλει καν αποζημίωση για όσα συνέβησαν πάνω στο Μαβί Μαρμαρά, αρκεί το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό στη Γάζα.

Προσέξτε τον Τούρκο τον πονηρό. Κάνει επίθεση φιλίας στο Ισραήλ και την ίδια ώρα προσπαθεί να το παίξει ότι «καθαρίζει» και για τους Παλαιστίνιους.

Και νομίζει ότι όλοι οι άλλοι είναι βλάκες και τσιμπάνε. Ή μάλλον, για να το πούμε διαφορετικά, θεωρεί ότι το Ισραήλ -μετά τα τόσα που του έχει κάνει και σούρει ο Ερντογάν- θα συγκινηθεί και θα άρει τον αποκλεισμό της Γάζας για να κερδίσει «φίλο» τον εντελώς τελειωμένο Τούρκο.

Και τι να τον κάνει δηλαδή τώρα τον Τούρκο, από τη στιγμή που έχει συμμαχήσει με την Ελλάδα και την Κύπρο και το Ισραήλ ωφελείται τα πολλαπλάσια από αυτή τη συμμαχία, από το να κάνει παρέα με τον παρακμιακό κατά φαντασία σουλτάνο και το πολυεθνικό υπό διάλυση κράτος του;

Οι Ισραηλινοί, λοιπόν, ούτε μπήκαν στον κόπο να του απαντήσουν.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδό τους. Έχουμε ζητήσει συγνώμη και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε τις ζημιές. Πρέπει να σταματήσει να λέει ανοησίες για να άρουμε τον αποκλεισμό της Γάζας», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας, στη Jerusalem Post.

«Δεν πρόκειται να πληρώσουμε περισσότερα για ομαλοποίηση», είπε ο ίδιος.

Και κάπως έτσι ο Ερντογάν βρήκε τοίχο από το Ισραήλ. Ο ίδιος Ερντογάν που τον Ιούλιο του 2014 δήλωνε ότι οι Ισραηλινοί είναι «δολοφόνοι παιδιών» και απειλούσε αυτούς που σιωπούν απέναντι στη σφαγή [των Παλαιστινίων] ότι θα πληρώσουν αργά η γρήγορα το τίμημα της σιωπής τους. Αυτά έλεγε το 2014, που αισθανόταν ισχυρός, τώρα τέλη 2015 έχει αρχίσει να τα… χάνει.

Βεβαίως οι Ισραηλινοί δεν είναι χαϊβάνια. Γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλει ο Ερντογάν. Τι θέλει από την αρχή και έχει κάνει τη Μέση Ανατολή μπάχαλο.

«Οι Τούρκοι είναι απομονωμένοι», είπε ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος σύμφωνα με το Press TV. «Φαίνεται ότι η Άγκυρα θέλει να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, επειδή ενδιαφέρεται για τη συμφωνία με το φυσικό αέριο…».

Το TRIBUNE τα γράφει εδώ και 2 χρόνια. Ακούει κανείς; Το ξέρουμε ότι ακούτε και μας διαβάζετε. Άντε να τελειώνουμε με το φυσικό αέριο, να τελειώνουμε και με τους Τούρκους. Δεν είναι η γεωπολιτική «χρόνοι σύριζα» να το συζητάμε κάνα εξάμηνο.


Πηγή : tribune.gr


Αποποινικοποιούνται οι μαθητικές καταλήψεις




Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, καταργεί την ποινή φυλάκισης για τους καταληψίες, που ίσχυε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2000

Την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του έτους 2000, που προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους «καταληψίες», προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, προς ψήφιση στη Βουλή. 

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας: «Με την προτεινόμενη διάταξη αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της σχολικής ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αποποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Η κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου "περί ομαλής λειτουργίας των σχολείων", που κυρώθηκε με το Ν. 2811/2000 κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να προστατευθούν οι ανήλικοι από ιδιαίτερα ψυχοφθόρες διαδικασίες ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης λόγω των δημοκρατικών διεκδικήσεων τους.
Άλλωστε η τέλεση αξιοποίνων πράξεων στο χώρο του σχολείου τιμωρείται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς ανήλικων μαθητών, οι οποίοι παραλείπουν να τους εμποδίσουν από την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων».

Τέλος, τονίζεται ότι «η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, σε περίπτωση μαθητικών καταλήψεων καλύπτεται ήδη από τη ρύθμιση του ν.4326/2015 ώστε να μην διασαλεύεται η ομαλή πορεία του εκπαιδευτικού έργου».


Πηγή : protothema.gr


Καταδικάστηκε ο καστανάς της Θεσσαλονίκης!



Ένοχο έκρινε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον μικροπωλητή που συνελήφθη την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη να πουλάει κάστανα, χωρίς να έχει στην κατοχή του την απαιτούμενη άδεια.

Η δίκη του έγινε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάθεση των μαρτύρων η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να απαλλαγεί από το αδίκημα της απείθειας αλλά να κριθεί ένοχος για το ότι στερούνταν άδεια.

Η υπόθεση του καστανά είχε προκαλέσει σάλο σε όλη τη χώρα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό μάλιστα, να τηλεφωνεί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για το περιστατικό.

Σήμερα, το δικαστήριο έκρινε τον καστανά ένοχο, να καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών, για το ότι δεν είχε άδεια, με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια ο μικροπωλητής αφέθηκε ελεύθερος...



Πηγή: seleo


Θρίλερ με το ντου των αστυνομικών στην UBS – Παρακολουθούσαν μέρες το κτίριο και είδαν υπαλλήλους να "φυγαδεύουν" φακέλους



Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με το ντου των οικονομικών εισαγγελέων στο γραφείο της ελβετικής τράπεζας UBS το βράδυ της Παρασκευής και από την οποία προέκυψαν συνταρακτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εισαγγελείς βρήκαν πολλά στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις. Η αιφνιδιαστική εισβολή έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την αποκλούμενη "λίστα Ρηνανίας -Βεσταφαλίας".

Πώς όμως οι οικονομικοί εισαγγελείς έφτασαν σε αυτή την ενέργεια. Όπως αποκαλύπτει το www.newsit.gr οι οικονομικοί εισαγγελείς και αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέρες το συγκεκριμένο κτίριο.

Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση στο γραφείο της UBS, όταν ξαφνικά την Παρασκευή είδαν μεγάλη κινητικότητα στο κτίριο. Πολλοί υπάλληλοι της ελβετικής τράπεζας εθεάθησαν να βγαίνουν από το κτίριο μεταφέροντας δεκάδες κουτιά με χιλιάδες φακέλους μέσα. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε για πολλή ώρα και έτσι οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν να μπουν στο κτίριο και να το κάνουν φύλλο και φτερό.

Άγνωστο ακόμα περιμένει εάν μέσα σε αυτά που κατασχέθηκαν ήταν και οι συγκεκριμένοι φάκελοι που οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η "εισβολή" των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της "μετανάστευσης" μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο μικρή κατάθεση είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η μεγαλύτερη 12 εκατομμύρια! Η εντολή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου. Την έφοδο έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν δεν έβρισκαν ποσά στους λογαριασμούς, τους αντιπαρέβαλλαν με αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τότε τους έβρισκαν να ταυτοποιούνται!

Με αυτή την κίνηση ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να ξεκλειδώσει η λίστα της Ρηνανίας - Βεστφαλίας με τους 10.000 λογαριασμούς και οι εκτιμήσεις είναι ότι μπορεί το Δημόσιο να αποκομίσει έως και 2 δισ ευρώ!

Μάλιστα τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται "εξαιρετικού ενδιαφέροντος", καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.


Πηγή : newsit.gr


Πανέμορφα χιονισμένα τοπία στον κόσμο!



Το χιόνι δημιουργεί διαφορετικές εικόνες στην φύση και δίνει με τον τρόπο του μια άλλη γοητεία σε κάθε τόπο. Διαφορετική ομορφιά κάθε εποχή που ο χειμώνας την ενισχύει ακόμα περισσότερο… Καταρράκτες, πόλεις, χωριά, δάση, λίμνες σκεπάζονται από χιόνι και συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο…



Λίμνη Tahoe, Καλιφόρνια
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
St. John’s, Newfoundland
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Ποταμός Tadami, Fukushima, Ιαπωνία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Βέρνη, Ελβετία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Καταρράκτης Gullfoss, Ισλανδία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Βergen, Νορβηγία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Ιταλικοί Δολομίτες
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Πράγα, Τσεχία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Hallstatt, Αυστρία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Λίμνη Bled, Σλοβενία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Λίμνες Plitvice, Κροατία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Alcázar de Segovia, Ισπανία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Λίμνη Moraine, Καναδάς
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Yorkshire, Βρετανία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Shirakawa, Ιαπωνία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Λίμνη Darashkol, Οροσειρά Altay, Ρωσία 
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Φάρος Nubble, York, Maine
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Blefjell, Νορβηγία
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα
Μπριζ, Βέλγιο
perierga.gr - Μέρη στον κόσμο που είναι πανέμορφα το χειμώνα

Ευαγγελία Αναστασάκη
Πηγή : perierga.gr


Ταξίδια με την Ευριδίκη Γεωργιάδη



Ευριδίκη Γεωργιάδη 


Η ορεινή Κορινθία είναι πλέον ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Ουσιαστικά πρόκειται για την περιοχή του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια) και αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο βουνό στην Πελοπόννησο. 



Η ομορφιά της περιοχής και η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν αφήνει αδιάφορο τον επισκέπτη. Είναι καταπράσινη, με πευκοδάση και ελατοδάση. 



Διακρίνουμε στους πρόποδες της περιοχής τα χωριά του πρώην δήμου Φενεού και την Γκούρα.



Τα χωριά αυτά βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού σε 900 μέτρα υψόμετρο και περιτριγυρίζονται από τον κάμπο του Φενεού που σε συνδυασμό με τα βουνά Χελμός και Ντουρντουβάνα δημιουργούν την όμορφη κοιλάδα του Φενεού. 

Το εκπληκτικό είναι ότι στα 1800m υψόμετρο υπάρχει πάλι πεδιάδα η γνωστή σε όλους σκαφιδιά, πάνω στο όρος Ζήρεια. 



Εκεί βόσκουν άγρια άλογα και άγρια μοσχάρια. Από την άλλη πλευρά του βουνού βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας και το μικρό Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας.



Η περιοχή είναι πλούσια σε νερά και αυτό φαίνεται και από τις λίμνες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας: 

Η πασίγνωστη σε όλους από την μυθολογία λίμνη Στυμφαλίας στα 600m υψόμετρο. 



Η τεχνητή λίμνη Δόξα όπου ο επισκέπτης θα επισκεφτεί οπωσδήποτε κατά την παρουσία του στην περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λίμνη δόξα πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί. 
λιμνη δοξα ορεινη κορινθια. 



Η λίμνη Δασίου η οποία δημιουργείται εποχιακά και βρίσκεται στα 1400 μέτρα υψόμετρο. 



Η λίμνη Φενεού. Στην πραγματικότητα η περιοχή που είναι σήμερα ο κάμπος του Φενεού ήταν λίμνη όπου αποξηράνθηκε φυσικά. Παρόλα αυτά αν βρέξει πολύ το χειμώνα ένας αρκετά μεγάλος σχηματισμός νερού φαίνεται κοντά στο χωριό Μάτι θυμίζοντας μας ότι κάποτε όλη η πεδιάδα του Φενεού ήταν μια μεγάλη λίμνη.

Πως πάμε: 

Παίρνουμε την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου και στρίβουμε είτε στο Κιάτο αν θέλουμε να πάμε πρώτα στη Στυμφαλία λίμνη είτε στο Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα Κορινθίας. Το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες σε κάθε περίπτωση.

Διαμονή:


Στα τρία χωριά των Τρικάλων Κορινθίας οι επιλογές είναι πάμπολλες και αξιόλογες. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά, σαλέ, resorts, μικρά ξενοδοχεία και φιλικούς ξενώνες. Πολλά από αυτά θα βρείτε στη σελίδα www.trikala-korinthias.gr. 

Φαγητό

Κουτούκι του Στάικου (Τ/27470-41.166, 6946-651.070, www.dstaikos.gr). Ειδυλλιακό σημείο πάνω από τη λίμνη Δόξα, προσεγμένη αισθητική και κτήμα 12 στρεμμάτων τριγύρω. Ξεχωρίζει και για το φαγητό του! Ελάφι, ζαρκάδι και άλλα πιάτα, όπως το «κοτόπουλο πουγκί-έκπληξη» με μια εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Σε περιόδους αιχμής κάντε κράτηση.

Τ’ Αγνάντι (Τ/27430-91.100, 6972-425.662). Ταβέρνα - ψησταριά στα Μεσαία Τρίκαλα, που έχει πραγματικά ωραίο αγνάντι και εξίσου ωραία και προσεγμένη κουζίνα με ψητά, μαγειρευτά, πίτες κ.λπ.

Οπως Παλιά (Τ/27430-91.370, 6972-280.116). Εστιατόριο στην κεντρική πλατεία των Μεσαίων Τρικάλων με ένα πολύ πλούσιο μενού που θα ευχαριστήσει κρεατοφάγους και χορτοφάγους εξίσου, αλλά και τους μη καπνιστές, στους οποίους ανήκει όλο το ισόγειο.

Ρέλιας (Τ/2747-51.113, 6947-300.482 και 6993-093.207). Παραδοσιακή ταβέρνα στην Γκούρα με έμφαση στο κυνήγι. Εδώ θα βρείτε αληθινό αλανιάρη κόκορα, λαγό και πολλά άλλα θηράματα του γιου, που μαγειρεύει νόστιμα και μερακλίδικα η μητέρα.


Τρίκρηνα (Τ/6948-507.238). Βρίσκεται στο Μεσσινό και έχει σούβλα, ψητά της ώρας και μαγειρευτά, όπως το εξαιρετικό μοσχαρίσο συκώτι, όλα παραγωγής της οικογένειας. Δίπλα λειτουργεί το κρεοπωλείο Δρούγκας (Τ/6972-085.438) για όσους θελήσουν να κάνουν τις προμήθειές τους.

Δράση και μάθηση

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Τ/27470-22.296, www.piop.gr). Ενα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά σύγχρονο κτίριο, που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη της αλληλεξάρτησης ανθρώπου και φύσης και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Μακέτες, ψηφιακές αναπαραστάσεις, ταινίες αναπαραγωγής και κατατοπιστικότατες ξεναγήσεις από τους υπαλλήλους του μουσείου. Διαβάστε τα βιβλία που εκτίθενται στο πωλητήριο. Ανοιχτό καθημερινά 10.00-18.00 (εκτός από την Τρίτη). Διαβάστε επίσης το βιβλίο της Δήμητρας Καμαρίνου «Ορεινή Κορινθία».

Λαογραφικό Μουσείο Φενεού - Κωνσταντή Πετρούλια (Τ/27470-51.276, 6973-751.723, 6970-886.841, www.mouseiofeneou.gr). Mια πλούσια ιδιωτική συλλογή που μιλάει για τις παραδόσεις της ορεινής Κορινθίας. Για την ξενάγησή σας αναζητήστε την κυρία Βασιλική Μητροπούλου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας (Τ/6941-550.983, 6944-617.255, www.trikala-korinthias.gr). Κατάλληλο για αρχάριους στo ski και παιδιά. Από την άνοιξη κι έπειτα λειτουργεί ως κέντρο δραστηριοτήτων, όπου οργανώνονται κυρίως πεζοπορίες και εξορμήσεις με τζιπ στη Ζήρεια.  


Transition Sports (T/22940-55965, 6944-918914, www.transitionsports.gr). 

Καλά να περάσετε!!!



"Κόβει" φρέσκο χρήμα η κυβέρνηση - Θα πλημμυρίσουμε κέρματα!




Οι Έλληνες εν μέσω των capital controls ανακαλύπτουν την αξία των κερμάτων, καθώς οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία, φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυξημένη ζήτηση για χρήση κερμάτων με αποτέλεσμα να μην επαρκεί η ποσότητα που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Έτσι τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στην ΕΚΤ ζητώντας να τετραπλασιαστεί η αξία των κερμάτων που μπορεί να εκδώσει η χώρα μας, προκειμένου να "ανταποκριθεί στην απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης για κέρματα" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

Έτσι ενώ η Ελλάδα είχε λάβει άδεια για το 2015 να εκδώσει κέρματα αξίας 13,3 εκατ. ευρώ, η ΕΚΤ ενέκρινε μετά το σχετικό αίτημα του Υπουργείο Οικονομικών να αυξηθεί για εφέτος το όριο έκδοσης στα 52,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς έκδοσης και διαχείρισης των κερμάτων δεν ταυτίζεται με αυτό των τραπεζογραμματίων καθώς στην ουσία τα κέρματα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του κάθε κράτους.

Ανάλογη άδεια ζήτησε και έλαβε και το Βέλγιο προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για κέρματα. Για το Βέλγιο το ποσό έκδοσης αυξήθηκε στα 65,8 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικώς.



Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Τι έλεγαν Τσίπρας, Σταθάκης, Σκουρλέτης για τα αεροδρόμια πριν από την... παραχώρηση




Σημαία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν η σφοδρή αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
 
Ως αντιπολίτευση έκαναν λόγο για ξεπούλημα, για προσβολή του δημοσίου συμφέροντος, ενώ και ως κυβέρνηση προσπαθούσαν να βάλουν φρένο σε αυτές. 

 

Δείτε τι έλεγαν πριν από τις εκλογές του Γενάρη: 

 
Στις 25 Νοεμβρίου 2014, από το Σίτι του Λονδίνου, ο κ. Σταθάκης, που σήμερα υπογράφει την παραχώρηση: 
«Η ανακοίνωση του ανάδοχου για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους Έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά. Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία. Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή».

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, ο κ. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου τότε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης υπογράφει την παραχώρηση, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι: 
«Λέτε για μεταρρυθμίσεις. Να σας πω ένα παράδειγμα. Λέτε επένδυση την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων. Για πηγαίνετε κάτω να δείτε τι επιπτώσεις θα έχει. Σύσσωμη η κοινωνία των Χανίων, εργαζόμενοι, επιχειρηματικός κόσμος εναντιώνονται. Ξέρετε γιατί; Γιατί 500 χιλιάδες επιβάτες ήρθαν το 2013 από την Ryanair, να πούμε και το όνομα της εταιρείας, η οποία έχει πει ότι αν ιδιωτικοποιηθεί, εγώ θα σηκωθώ και θα φύγω. Διότι ο ιδιώτης θα κοιτάξει να βάλει τέτοια τέλη που θα κάνει ασύμφορη τη χρήση. Και ξέρετε τι σημαίνει 500 χιλιάδες προσγειώσεις επιβατών στο αεροδρόμιο των Χανίων για τον τουρισμό; Αφήστε τα λοιπόν. Δεν έχετε σχέδιο. Θέλετε να εξυπηρετείτε ημετέρους και πολιτικά είστε ουραγός της Μέρκελ στην Ευρώπη».

Στις 29 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στη Λαμία, όταν μίλησε περί νταουλιών και ζουρνάδων, ο κ. Τσίπρας: 
«Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας... Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι».

Στις 30 Νοεμβρίου 2014, στην ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: 
«Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτή είναι η δική τους στρατηγική. Απέναντι στην στρατηγική αυτή, αντιπαραθέτουμε την δική μας: την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σοβαρό σχεδιασμό, αντίστοιχο στις κοινωνικές ανάγκες».

Στις 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Περιφερειακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας: 
«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι. ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».

Στις 23 Ιανουαρίου 2015, στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στην ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κ. Τσίπρας:
«Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα».

Στις 9 Απριλίου 2014, κατά τη συνάντησή του με κοινωνικούς φορείς της Καρδίτσας, ο κ. Τσίπρας: 
«Υπάρχουν, τέλος, οι μεγάλοι αγώνες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, οι μεγάλοι αγώνες για να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια».

Στις 21 Μαρτίου 2014, στην Ομιλία του στα Ιωάννινα, ο κ. Τσίπρας: 
«Το αεροδρόμιο, τα λιμάνια, η παράκτια ζώνη, όλα πωλούνται έναντι πινακίου φακής, την ίδια ώρα που για τους εργαζόμενους ένα μέλλον υπάρχει: Ειδικές οικονομικές ζώνες, εργασία πολλών ωρών, έναντι ελάχιστων ευρώ και κανενός δικαιώματος», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία -δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια- θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας».

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014, στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Καμμένος:  
«Είναι δυνατόν να λένε ότι θα δώσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας και μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα Χανιά τα οποία απαγορεύεται να δοθούν, γιατί έχουν ΕΣΠΑ που θα τελειώσει σε λίγο καιρό και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται να τελειώσει σε πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία».

Στις 20 Οκτωβρίου 2014, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας), κατέθεσαν ερώτηση υπογραμμίζοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ζητώντας να μάθουν «ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων».

Στις 22 Ιανουαρίου 2015, στο Σταρ και στην Π. Τσαπανίδου, ο κ. Σκουρλέτης: 
«Δεν είναι επένδυση να πωλείται ο ΟΠΑΠ και να δίνονται με leasing τα περιφερειακά αεροδρόμια την ώρα που απογειώνεται ο τουρισμός».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις μετά τις εκλογές: 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγκα και στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμμένος: 
«Τα αεροδρόμια δεν είναι επένδυση. Τα αεροδρόμια αυτή τη στιγμή αν προχωρήσουν, στη συγκεκριμένη εταιρεία, δηλαδή στο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το αποτέλεσμα θα είναι ότι στα περισσότερα νησιά θα κοπούν οι συνδέσεις με τις εταιρείες φθηνού εισιτηρίου».

Στις 18 Φεβρουαρίου 2015, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Στερν, ο κ. Τσίπρας: 
«Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος». Και ειδικά για τα αεροδρόμια: «Η τιμή του ενός δισεκατομμυρίου ήταν δίκαιη. Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος του τουριστικού τομέα μας. Έτσι κερδίζει η Ελλάδα τα προς το ζην. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε».

Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, επέμεναν με Non Paper: 
«Όσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν κλείσει δεν θα αναιρεθούν. Θα επανεξεταστούν, όμως, όλες όσες είναι σε εξέλιξη -και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης».

Στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στο Μέγκα: 
«Δεν είναι σωστή η λογική ότι βουτάς όλα τα αεροδρόμια της χώρας και τα δίνεις».

Στις 10 Μαρτίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης, στην τηλεόραση του Σκάι: 
«Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί 14 αεροδρόμια να δοθούν πακέτο». 

Στις 15 Μαρτίου 2015, ο κ.  Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στη Real News: 
«Δεν πρόκειται να πουληθεί δημόσια περιουσία, ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια, ούτε ο σιδηρόδρομος. Αξιοποίηση με συμμετοχή του Δημοσίου».

Στις 31 Μαρτίου 2015 σε συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας: 
«Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε όχι την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας - δεν ήταν αξιοποίηση αυτό που γινόταν στη χώρα τα τελευταία χρόνια - αλλά το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιου πλούτου. Όποιος επιθυμεί κοινοπραξίες με συμμετοχή και έλεγχο του ελληνικού δημοσίου, όποιος έρχεται για να επενδύσει χρήματα που θα έχουν αναπτυξιακή προοπτική στην πραγματική οικονομία, θα είναι καλοδεχούμενος. Δεν είναι, κύριε Θεοδωράκη, ένα ή δύο πρόσωπα. Αναφερθήκατε στο θέμα των αεροδρομίων. Είπατε μία θέση ενδιαφέρουσα, να μην ανήκει σε έναν. Προσέξτε εδώ τι έχουμε. Αυτό που έχουμε εδώ είναι μία μεταβίβαση τίτλων ιδιοκτησίας από το ελληνικό Δημόσιο στο Δημόσιο άλλων χωρών. Ως εκ τούτου, εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα χρήζουν επανεξέτασης και επαναδιαπραγμάτευσης με κριτήρια».

Στις 3 Απριλίου 2015, στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Φίλης: 
«Δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει και οι οποίες ξεπουλάνε υποδομές. Οι υποδομές είτε είναι αεροδρόμια είτε λιμάνια πρέπει να έχουν έντονη την παρουσία του ελληνικού δημοσίου. Δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση».

Στις 6 Απριλίου 2015, στον «Ενικό» και στο Ν. Χατζηνικολάου (Σταρ), ο κ. Καμμένος: 
«Το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να πωληθεί για πέντε χρόνια». «Είτε θα συμφωνήσουν με τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο λαός ή θα πάμε σε ρήξη».

Στις 7 Απριλίου 2015, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης:
«Θα θέσουμε κόκκινες γραμμές δεν θα τα χαρίσουμε όλα»!

Στις 9 Απριλίου 2015, ο κ. Φλαμπουράρης: 
«Εμείς δεν κάνουμε έργο χωρίς συμμετοχή. Εμείς δεν προγραμματίζουμε κανένα έργο, που δεν θα υπάρχει συμμετοχή από 45% ως 55% του ελληνικού Δημοσίου. Τα αεροδρόμια και το Ελληνικό είναι δύο έργα τα οποία έχουν υπογραφεί και θα ξεκινήσουμε συζήτηση για να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε τους ήδη υπάρχοντες όρους, που ήταν επαχθείς».

Στις 30 Μαΐου 2015, κατά την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο των Χανίων, ο κ. Σταθάκης: 
«Η κυβέρνηση κληρονόμησε δυο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις, των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά. Έχει ανοίξει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων, αφορά φυσικά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους εταίρους, διότι είναι καθοριστικό σημείο που αφορά τα δημόσια οικονομικά του 2015, άρα αποτελεί και αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα έχει ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου στους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον. Αυτό κάνει η κυβέρνηση, το κάνει συστηματικά και μεθοδικά και όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στα δύο επίπεδα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα».

Στις 12 Αυγούστου 2015, ο κ. Δραγασάκης,  στην ΕΡΤ, είπε σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων:
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ιδιωτικοποιούμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε περιουσιακά στοιχεία εκεί, θα υπάρχει μια Επιτροπή που θα ορίζει αν έχει λογική το κάθε στοιχείο να πουληθεί, ή να αξιοποιηθεί. Θα μπορεί κανείς να κάνει σχεδιασμό σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας». 

 Και ύστερα ήλθε η παραχώρηση…
Πηγή : newpost.gr


200.000 παιδιά Δημοτικού δεν έχουν να φάνε! - Συσσίτια στα σχολεία... από του χρόνου!




Δεν έχει τέλος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της νέας κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε ο Γ.Γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικών Σχολείων αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης.

Οι αριθμοί σοκάρουν. Οι μαθητές που δεν έχουν το απαραίτητο καθημερινό φαγητό υπολογίζονται σε 200.000 αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα σε ένα σύνολο 600.000 μαθητών δημοτικού.

Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Καρέλλας το Υπουργείο σχεδιάζει την παροχή μεσημεριανού γεύματος σ' όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, από την αρχή του νέου σχολικού έτους, ίσως το μέτρο σταθεί δυνατό να ξεκινήσει πιλοτικά από τον Ιανουάριο φέτος σε κάποια σχολεία.



Πηγή : newsit.gr


Κύριε Σπίρτζη το τερματίσατε : Yπογράψαμε αλλά …διαφωνούμε και πονάμε!




Σκηνές απόλυτης πολιτικής γελοιότητας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και δείγμα αυτής οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος λίγες ώρες πριν υπέγραψε την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και μετά τον ακούσαμε να δηλώνει ότι διαφωνεί!..

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χατζηδάκης ρώτησε τον κ. Σπίρτζη και τον κάλεσε  να πει πώς αισθάνεται που υπέγραψε τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων για τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. 

Τον ρώτησε χαρακτηριστικά : «Σήμερα υπογράψατε την δική μας σύμβαση για την οποία μας συκοφαντούσατε ότι ήταν βλαπτική για τα συμφέροντα του δημοσίου. Πώς αισθάνεστε που υπογράψατε αυτό που εμείς ετοιμάσαμε και μάλιστα αυτολεξεί;»

Και ο υπουργός έκανε την απίστευτη δήλωση απατώντας στον κ. Χατζηδάκη: «Για τα αεροδρόμια ισχύει η δήλωση που έκανα πριν την υπογραφή της σύμβασης, ότι διαφωνούμε με αυτό τον τρόπο παραχώρησης. Υπήρχε η δέσμευση η δανειακή που τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού. Όλοι ήξεραν ότι ο διαγωνισμός που εσείς ξεκινήσατε, η σύμβαση είναι δικό σας έργο, η παράδοση των αεροδρομίων της χώρας είναι δικό σας έργο…». 

Ο κ. Χατζηδάκης φυσικά έξαλλος όπως και  ο ελληνικός λαός ακούγοντας αυτά τα απίστευτα του είπε «πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Δεν ντρέπεστε». 

Και ο Σπίτζης συνέχισε απτόητος λέγοντας «Είπαμε ότι εμείς πονάμε αλλά θα το κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εσείς να μας πείτε, δεν ντρέπεστε που είχατε κάνει αυτές τις συμβάσεις…»

Ο κύριος Χατζηδάκης τον ρώτησε και πάλι : «Εσείς γιατί τις υπογράφετε;»!..

Για να πάρει απάντηση από τον υπουργό : «Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» σχολίασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Fraport που και ο ίδιος υπέγραψε.  

«Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο.... Βρήκαμε όταν πήραμε από την ΥΠΑ τις συμβάσεις, κάποιους όρους που έπρεπε να διορθωθούν. Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφερόμενος εμμέσως στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Στο τέλος και θέλοντας ο υπουργός να το τερματίσει το πράγμα στο δεν πάει άλλο λες και δεν έφταναν  αυτά που έχει πει σχολίασε και την απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου για δημοψήφισμα. «Ο κ. Περιφερειάρχης κάνει πολύ καλά που κάνει δημοψήφισμα . Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έκανα χειρότερα» σημείωσε. 

Η επίμαχη συμφωνία θα αποφέρει 1,234 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα έως σήμερα. Το εν λόγω ποσό θα καταβληθεί το φθινόπωρο του 2016, δηλαδή όταν θα γίνει η μεταβίβαση της λειτουργίας των αεροδρομίων στους ιδιώτες επενδυτές. Κάθε χρόνο η Fraport και οι Έλληνες συνεργάτες της θα καταβάλουν στο κράτος τίμημα 22,9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προσαρμόζεται σε ετήσια βάση.




«Παγωμένοι» με τα νέα μέτρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας




«Mουδιασμένη» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός της ΚΟ από τα μέτρα. Συναγερμός ενόψει ασφαλιστικού τον Γενάρη. Σενάρια για ανασχηματισμό μετά την ψήφιση των μέτρων.

Ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στη βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων το οποίο αποτελεί και την τελευταία μνημονιακή εκκρεμότητα για το 2015.

Το Μαξίμου προσπαθεί να «ξυπνήσει» το αίσθημα της κυβερνητικής... αυτοσυντήρησης στους παγωμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να υπερασπιστούν στη Βουλή και στην κοινωνία, τώρα τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, και λίγο αργότερα το ασφαλιστικό. 

 «Είμαστε μόνοι εναντίον όλων...» ήταν η φράση - κλειδί του Αλέξη Τσίπρα σε μια κατά τα άλλα άνευρη τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος το Σαββατοκύριακο ενώ εξίσου υποτονικές ήταν οι παρεμβάσεις των στελεχών

Από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τις καταγγελίες για τα «γεράκια» που κερδίζουν από την πώληση κόκκινων δανείων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλη δυσκολία να προσαρμοστούν στην νέα «κυβερνητική» πραγματικότητα εφαρμογής του Μνημονίου. 

Δεν είναι όμως μόνον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται όπως το εκκρεμές ανάμεσα  σ' αυτά που έλεγε η κυβέρνηση και σ αυτά που κάνει και υπουργοί όπως ο Χρήστος Σπίρτζης. Αφού ξιφούλκησε κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων υπέκυψε στα συμφωνηθέντα και υπέγραψε τη σύμβαση και αμέσως μετά επανήλθε στη διαφωνία του.

Στο εσωτερικό του κόμματος η ομάδα των 53+ επανέρχεται στο προσκήνιο και επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της με εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη όπου βασικός ομιλητής θα είναι το μέλος της ΠΓ Πάνος Λάμπρου.

Επιχείρηση «συσπείρωση των βουλευτών» από τον Αλ. Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για συναίνεση που ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βγάζει από το μανίκι το χαρτί της μετωπικής σύγκρουσης με όλους προκειμένου να διατηρήσει την συνοχή της ΚΟ υπό τον κίνδυνο των διαρροών στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού.

Η αντιπολίτευση μπαίνει στο στόχαστρο και κατηγορείται από το Μαξίμου ότι ταυτίζεται με τους  συντηρητικούς κύκλους της Ε.Ε., που διακινούν σενάρια είτε για grexit είτε για έξοδο από την Σένγκεν ενώ και τα ΜΜΕ συλλήβδην ρίχνονται στην πυρά ως υπεύθυνα για  αντιπληροφόρηση και παραπληροφόρηση.

Τσίπρας: Είμαστε μόνοι εναντίον όλων 

Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να περιχαρακώσει τους βουλευτές του κόμματος προβάλλοντας τον κίνδυνο των «εχθρών» που επιτίθενται στην κυβέρνηση προκειμένου να μηδενίσει τις πιθανότητες διαρροών και διαφωνιών στο ασφαλιστικό. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει ο ίδιος το …μασαζ στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς δέχεται ανά ομάδες τους βουλευτές του κόμματος και ακούει με προσοχή της παρατηρήσεις και τα αιτήματά τους.

Στην πλειονότητα όμως τα αιτήματα των βουλευτών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου που έχουν μιλήσει με τον Πρωθυπουργό έχουν περιοριστεί στην δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού αλλά και σε καταγγελίες για ακατάδεκτους υπουργούς στην αναζήτηση διαδρόμων για την κατάθεση και την εξυπηρέτηση αιτημάτων ψηφοφόρων τους. Όμως και αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα γίνεται στην προσπάθεια αποτροπής διαφοροποιήσεων αφού ο Πρωθυπουργός με αυτήν την πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία στους βουλευτές να εκφράσουν τυχόν διαφωνίες για το ασφαλιστικό.

Εάν αυτές δεν ακουστούν στις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό τότε «θα είναι «ύποπτο» εάν κατατεθούν απ’ ευθείας στην βουλή», όπως έχει δηλώσει και στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, θέτοντας τα μέλη της ΚΟ προ των ευθυνών τους για την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση.

Νομοσχέδιο σκούπα για το «παράλληλο πρόγραμμα»

Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο- σκούπα όπου θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις απ΄ όλα τα υπουργεία οι οποίες θα αφορούν την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος. Στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Μία πιθανή αστοχία στο ασφαλιστικό και διαρροές που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική πλειοψηφία, δημιουργούν πανικό σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διάσπασης εάν κληθούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές», αναφέρει στο TheTOC.gr κυβερνητικό στέλεχος. Ενόψει της ψηφοφορίας για το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναζητούνται οι…υποψήφιοι διαφωνούντες.

Ο κάβος του ασφαλιστικού και τα σενάρια ανασχηματισμού

Η γκρίνια στο εσωτερικό της ΚΟ γίνεται εντονότερη καθώς οι βουλευτές της περιφέρειας πιέζονται όλο και περισσότερο από ομάδες αγροτών για την φορολογία και το ασφαλιστικό που θα έρθει στην Βουλή τον Ιανουάριο ενώ για το συνταξιοδοτικό υπάρχει ο φόβος ότι η κοινωνία βράζει και αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνουν περικοπές στα βασικές συντάξεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως Μαξίμου και Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο κρίσιμος…κάβος για την κυβέρνηση θα είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού και υπολογίζουν ότι εάν καταφέρουν να περάσουν τις διατάξεις από την βουλή τότε η κυβέρνηση θα πάρει… εισιτήριο τετραετίας έχοντας απέναντί της μια αντιπολίτευση που ψάχνει να βρει τον βηματισμό της. Σε αυτό το πλαίσιο και προς κατευνασμό των διαφωνιών στην ΚΟ το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εορτών αναμένεται να εξετάσει το σενάριο του ανασχηματισμού μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού. Η… υποσχετική για υπουργοποίηση όσων βουλευτών στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ανασταλτικά για τις αντιδράσεις των υποψηφίων διαφωνούντων ενώ μία αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος θα …φρεσκάρει την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία.

Στο Μαξίμου έχουν ζητήσει απ΄ όλα τα υπουργεία να αποστείλουν τον σχεδιασμό δράσεων στην προοπτική της τετραετίας και η ομάδα αξιολόγησης των υπουργών που αποτελείται από τον Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλο και Χ. Καλογήρου έχει εντοπίσει προβλήματα στην λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων.  



Πηγή : thetoc.gr