Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έκλεισαν όλα τα σχολεία στο Λος Άντζελες λόγω «απειλής»




Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες εξαιτίας αδιευκρίνιστης απειλής προς την ένωση σχολείων της πόλης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία που ξεπερνούν τα 900. 

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times υπήρξε «αξιόπιστη απειλή» για βία με αναφορές σε σακίδια και δέματα σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι η ένωση σχολείων δέχθηκε απειλή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη φύση της. 

Το FBI βρίσκεται επί ποδός για την εκτίμηση της κατάστασης και έρευνες πραγματοποιούνται σε όλα τα δημόσια σχολεία -όπου φοιτούν περισσότεροι από 700 μαθητές από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια.

Τα σχολικά λεωφορεία που βρίσκονταν εν κινήσει επέστρεψαν στην αφετηρία, οι μαθητές που βρίσκονταν ήδη στα σχολεία κλήθηκαν να γυρίσουν στα σπίτια τους και οι γονείς ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 05.00 τοπική ώρα μου τηλεφώνησε» ο επικεφαλής της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τον τομέα των σχολείων και «μίλησε για μια απειλή εναντίον όχι μόνο ενός σχολείου αλλά πολλών» σχολικών συγκροτημάτων στο Λος Άντζελες, είπε ο Κορτίνες προϊστάμενος όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Λος Άντζελες Ραμόν Κορτίνες σε συνέντευξη Τύπου.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου