Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κύριε Σπίρτζη το τερματίσατε : Yπογράψαμε αλλά …διαφωνούμε και πονάμε!




Σκηνές απόλυτης πολιτικής γελοιότητας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και δείγμα αυτής οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος λίγες ώρες πριν υπέγραψε την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και μετά τον ακούσαμε να δηλώνει ότι διαφωνεί!..

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χατζηδάκης ρώτησε τον κ. Σπίρτζη και τον κάλεσε  να πει πώς αισθάνεται που υπέγραψε τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων για τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε δριμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. 

Τον ρώτησε χαρακτηριστικά : «Σήμερα υπογράψατε την δική μας σύμβαση για την οποία μας συκοφαντούσατε ότι ήταν βλαπτική για τα συμφέροντα του δημοσίου. Πώς αισθάνεστε που υπογράψατε αυτό που εμείς ετοιμάσαμε και μάλιστα αυτολεξεί;»

Και ο υπουργός έκανε την απίστευτη δήλωση απατώντας στον κ. Χατζηδάκη: «Για τα αεροδρόμια ισχύει η δήλωση που έκανα πριν την υπογραφή της σύμβασης, ότι διαφωνούμε με αυτό τον τρόπο παραχώρησης. Υπήρχε η δέσμευση η δανειακή που τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού. Όλοι ήξεραν ότι ο διαγωνισμός που εσείς ξεκινήσατε, η σύμβαση είναι δικό σας έργο, η παράδοση των αεροδρομίων της χώρας είναι δικό σας έργο…». 

Ο κ. Χατζηδάκης φυσικά έξαλλος όπως και  ο ελληνικός λαός ακούγοντας αυτά τα απίστευτα του είπε «πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Δεν ντρέπεστε». 

Και ο Σπίτζης συνέχισε απτόητος λέγοντας «Είπαμε ότι εμείς πονάμε αλλά θα το κάνουμε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Εσείς να μας πείτε, δεν ντρέπεστε που είχατε κάνει αυτές τις συμβάσεις…»

Ο κύριος Χατζηδάκης τον ρώτησε και πάλι : «Εσείς γιατί τις υπογράφετε;»!..

Για να πάρει απάντηση από τον υπουργό : «Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» σχολίασε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Fraport που και ο ίδιος υπέγραψε.  

«Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο.... Βρήκαμε όταν πήραμε από την ΥΠΑ τις συμβάσεις, κάποιους όρους που έπρεπε να διορθωθούν. Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια. Τα έδωσαν όσοι έκαναν τον διαγωνισμό που έβαλαν τους συγκεκριμένους όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αναφερόμενος εμμέσως στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Στο τέλος και θέλοντας ο υπουργός να το τερματίσει το πράγμα στο δεν πάει άλλο λες και δεν έφταναν  αυτά που έχει πει σχολίασε και την απόφαση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου για δημοψήφισμα. «Ο κ. Περιφερειάρχης κάνει πολύ καλά που κάνει δημοψήφισμα . Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έκανα χειρότερα» σημείωσε. 

Η επίμαχη συμφωνία θα αποφέρει 1,234 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα έως σήμερα. Το εν λόγω ποσό θα καταβληθεί το φθινόπωρο του 2016, δηλαδή όταν θα γίνει η μεταβίβαση της λειτουργίας των αεροδρομίων στους ιδιώτες επενδυτές. Κάθε χρόνο η Fraport και οι Έλληνες συνεργάτες της θα καταβάλουν στο κράτος τίμημα 22,9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα προσαρμόζεται σε ετήσια βάση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου