Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πετροβόλησαν όχημα του ΠΝ που τους πήγαινε φαγητό παράνομοι μετανάστες! Χάος και στο Ελληνικό




Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών είναι μεγάλη. Η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης αδιαμφισβήτη. Κι όπως προκύπτει από τα γεγονότα η εμπλοκή αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr την περασμένη Παρασκευή όχημα του ΠΝ που μετέφερε φαγητό για όσους φιλοξενούνται στο Φλοίσβο και στο Ταεκβοντό, δέχτηκε επίθεση με πέτρες από μετανάστες κυρίως Μαροκινούς και Αλγερινούς! Το πετροβόλημα ήταν τόσο έντονο που τέθηκε θέμα για την ασφάλεια του προσωπικού του ΠΝ κι έτσι δόθηκε εντολή για αποχώρηση! Οι μερίδες φαγητού δόθηκαν στην Εκκλησία για διανομή στα συσσίτια που οργανώνει.

Το δεύτερο σοβαρό περιστατικό είναι όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις της ΠΑ στο Ελληνικό. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί Μαροκινοί, Αφγανοί και Αλγερινοί. Τα όσα συμβαίνουν εκεί είναι ασύλληπτα όπως λένε οι πληροφορίες που όμως κανείς δεν επιβεβαιώνει επισήμως. Ένα περιπολικό όλο κι όλο έχει αναλάβει την επιτήρηση των εξαγριωμένων παράνομων μεταναστών οι οποίοι έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές,τις οποίες συνεργεία της ΠΑ προσπαθούν να αποκαταστήσουν. Φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για δύο νεκρούς,ενώ υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις τεσσάρων βιασμών! Κατάσταση εκτός ελέγχου δηλαδή.

Σ΄ αυτό το κλίμα οι ΕΔ καλούνται να διαχειριστούν μια κρίση που πλέον αφορά όλους τους πολίτες κι όχι μόνο τους ακρίτες μας οι οποίοι μήνες τώρα έχουν υποστεί τις συνέπειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που περνούν το Αιγαίο, είναι πρόσφυγες κυνηγημένοι από τον πόλεμο,αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με την απλή λογική πως Μαροκινοί και Αλγερινοί βρέθηκαν στην Ελλάδα…μέσω Αιγαίου. Αυτό μπορούμε να το απαντήσουμε κάποια στιγμή με στοιχεία. Αυτό που επείγει όμως είναι όλοι αυτοί που δεν πληρούν καμία απολύτως προϋπόθεση για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες ή μετανάστες να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ στις χώρες τους.

Συνδρομή ΕΔ στην διαχείριση προβλημάτων των προσφυγικών ροών

Οι ΕΔ στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και υλοποιώντας σχετικές διαταγές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, από τα τέλη Αυγούστου 2015 παρέχουν συνδρομή στους αρμόδιους πολιτικούς φορείς στην διαχείριση των σχετικών προβλημάτων ως ακολούθως: 

α. Στελέχωση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Μετανάστευσης (ΚΕ.Σ.Ο.ΜΕ.) με 2 στελέχη των ΕΔ καθημερινά.

β. Διάθεση 3 Στρατοπέδων για τη χρήση τους ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο (Παραδέλι), Λέρο (Λεπίδα) και Κω (Λινοτόπι).

γ. Διάθεση προσωπικού των ΕΔ για την συνδρομή του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής.

δ. Διάθεση εφοδίων και υπηρεσιών στα κέντρα πρώτης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, στις παραμεθόριες Νήσους και στην Αττική αντίστοιχα, για την παρασκευή περίπου 2600 μερίδων συσσιτίου ημερησίως. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί συνολικά περί τις 135.000 μερίδες συσσιτίου. 

ε. Διάθεση σκηνών και μερίδων σίτισης στο Νομό Μαγνησίας. 

στ. Διάθεση μηχανημάτων και υπηρεσιών για τη διαμόρφωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (Hotspot) σε Λέσβο, Λέρο, Κω και Χίο. Η διαμόρφωση των Hotspots πέραν της μεταφοράς των οικίσκων προϋποθέτει και την κατάλληλη διαμόρφωση του εδάφους/διάστρωση υλικού, διαδικασίες για τις οποίες διατίθενται μηχανήματα/προσωπικό των ΕΔ. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαμόρφωση του Hotspot Λέρου με τη μεταφορά 110 οικίσκων με μέσα του ΣΞ. Επίσης απεστάλλησαν 20 οικίσκοι και επίκειται η αποστολή και άλλων 20 οικίσκων στη Χίο με μέσα του ΣΞ. 

ζ. Διάθεση 50 στελεχών για την ανάπτυξη σκηνών στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό. 

η. Διάθεση πλοίων του ΠΝ για επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης και μεταφορά προσφύγων από μικρονήσους.

θ. Εφοδιασμό σε καύσιμα οχημάτων της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Ορεστιάδα, Λέσβο και Αθήνα.

Από τα προαναφερόμενα στοιχεία καθίσταται προφανές ότι οι ΕΔ αναπτύσσουν πολυεπίπεδη δραστηριότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφυγικών ροών και θα εξακολουθήσουν να παρέχουν την αντίστοιχη συνδρομή τους στο πλαίσιο και της κοινωνικής τους αποστολής.



Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου