Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θρίλερ με το ντου των αστυνομικών στην UBS – Παρακολουθούσαν μέρες το κτίριο και είδαν υπαλλήλους να "φυγαδεύουν" φακέλους



Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με το ντου των οικονομικών εισαγγελέων στο γραφείο της ελβετικής τράπεζας UBS το βράδυ της Παρασκευής και από την οποία προέκυψαν συνταρακτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι εισαγγελείς βρήκαν πολλά στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις. Η αιφνιδιαστική εισβολή έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την αποκλούμενη "λίστα Ρηνανίας -Βεσταφαλίας".

Πώς όμως οι οικονομικοί εισαγγελείς έφτασαν σε αυτή την ενέργεια. Όπως αποκαλύπτει το www.newsit.gr οι οικονομικοί εισαγγελείς και αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέρες το συγκεκριμένο κτίριο.

Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση στο γραφείο της UBS, όταν ξαφνικά την Παρασκευή είδαν μεγάλη κινητικότητα στο κτίριο. Πολλοί υπάλληλοι της ελβετικής τράπεζας εθεάθησαν να βγαίνουν από το κτίριο μεταφέροντας δεκάδες κουτιά με χιλιάδες φακέλους μέσα. Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε για πολλή ώρα και έτσι οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάσισαν να μπουν στο κτίριο και να το κάνουν φύλλο και φτερό.

Άγνωστο ακόμα περιμένει εάν μέσα σε αυτά που κατασχέθηκαν ήταν και οι συγκεκριμένοι φάκελοι που οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η "εισβολή" των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της "μετανάστευσης" μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιο μικρή κατάθεση είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ και η μεγαλύτερη 12 εκατομμύρια! Η εντολή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου. Την έφοδο έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν δεν έβρισκαν ποσά στους λογαριασμούς, τους αντιπαρέβαλλαν με αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τότε τους έβρισκαν να ταυτοποιούνται!

Με αυτή την κίνηση ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να ξεκλειδώσει η λίστα της Ρηνανίας - Βεστφαλίας με τους 10.000 λογαριασμούς και οι εκτιμήσεις είναι ότι μπορεί το Δημόσιο να αποκομίσει έως και 2 δισ ευρώ!

Μάλιστα τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται "εξαιρετικού ενδιαφέροντος", καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου