Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για πρόωρες εκλογές: Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα

 



Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών που διακινεί ο Τσίπρας για να επιβιώσει πολιτικά, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

“Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την συνταγματική της θητεία και επειδή προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, ο προγραμματισμός για την χώρα γίνεται για ορίζοντα δεκαετίας”, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Και έστειλε ένα μήνυμα στο Αλέξη Τσίπρα που κάνει διασπορά fake news ότι θα έχουμε δήθεν εκλογές την άνοιξη «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».





Αισθητή σεισμική δόνηση στην Αττική μόλις 14 χιλιόμετρα απο το κέντρο


 

Σεισμική δόνηση που εκτιμάται στα 3,5 η 4,0 και τελικά στα 3,7  Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι 14 χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.





Αλλάζουν όλα από αύριο για τους ανεμβολίαστους


 

Με νέα δεδομένα θα λειτουργούν από τη Δευτέρα εστίαση, εργασία και ψυχαγωγία για τους ανεμβολίαστους.

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει για αρνητές και ανεμβολίαστους.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.

Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.

Στους υπόλοιπους χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του έχουν εμβολιαστεί.

Σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 13/9 μέχρι και την 31η ημέρα του Μαρτίου του 2022:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. Όσον αφορά τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test (δωρεάν). Για τους φοιτητές θα ισχύει το εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Με PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών θα μπορούν να μετακινούνται οι ανεμβολίαστοι ή όσοι δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οπότε εφαρμόζονται τα νέα μέτρα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πρόκειται για ένα νέο καθεστώς μετακινήσεων προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ που θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όσον αφορά στους ανήλικους 4-11 ετών μπορούν να μετακινούνται με self test έως 24 ώρες πριν την άφιξη στον προορισμό τους. Από τα παραπάνω μέτρα εξαιρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω στα αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ, επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ιδιώτες ιατρούς και φαρμακεία με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10 ευρώ το τεστ, και αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου.

Ο έλεγχος γνησιότητας τους πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής «covid free app» σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από τον ιδιώτη.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και ένδεκα (11) ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που παρέχεται δωρεάν από το Κράτος ή αγοράζεται από φαρμακεία και πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον προορισμό τους.

Εξαιρούνται της ως άνω υποχρέωσης διάγνωσης με εργαστηριακό έλεγχο (PCR ή rapid test) όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με εμβολιασμένους εξομοιώνονται και όσοι επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου.

Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή η βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού τεστ, ο επιβάτης δεν μπορεί να ταξιδέψει με το μεταφορικό μέσο. Επιπλέον, εφαρμόζονται όλες οι υπόλοιπες κυρώσεις της νομοθεσίας για τη μη συμμόρφωση σε μέτρα δημόσιας υγείας».

Από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, η επιβίβαση ενήλικων επιβατών και ανηλίκων ηλικίας 12 ετών και άνω στα πλοία, τα θαλάσσια ταξί και τις λάντζες για μετακινήσεις ανεξαρτήτως προορισμού (από λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδος προς τα νησιά και άλλα ηπειρωτικά λιμάνια, μεταξύ των νησιών καθώς και από τα νησιά προς τα ηπειρωτικά λιμάνια) επιτρέπεται εφόσον οι επιβάτες:

Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι με την μέθοδο PCR και ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) για τους ανεμβολίαστους επιβάτες πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία με δική τους δαπάνη και αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης έγχαρτα ή ηλεκτρονικά.

Σε νησιά στα οποία δεν λειτουργούν/δραστηριοποιούνται ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή ιδιωτικές κλινικές ή φαρμακεία, οι διαγνωστικοί έλεγχοι διενεργούνται από δημοτικά ιατρεία και αποδεικνύονται με τον ανωτέρω τρόπο.

Οι ανήλικοι επιβάτες από πέντε (5) έως και ένδεκα (11) ετών δύνανται να μετακινούνται και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που πραγματοποιείται έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού (δωρεάν διάθεση). Η δήλωση self-test εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Σε κάθε περίπτωση, για την επιβίβαση των επιβατών συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την Επιβίβαση, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el/ καθώς και στην ιστοσελίδα https://sea.travel.gov.gr/.



«Βγαίνω να κάνω ένα τσιγαρο» είπε και έπεσε απο τον έκτο όροφο


 

Πέπλο μυστηρίου και πολλά αναπάντητα ερωτήματα καλύπτουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 32χρονη, που εργαζόταν ως αρχιτεκτόνισσα, βρήκε ακαριαίο τέλος όταν έπεσε απο τον έκτο όροφο κατασκευαστικής εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας.

Η νεαρή γυναίκα έπεσε στο κενό από τον χώρο εργασίας της, από τα γραφεία δηλαδή της κατασκευαστικής εταιρείας.

Το τραγικό συμβαν σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στις 16.30, στη συμβολή των οδων Πρατίνου και Νηρηίδων στο Παγκράτι (πίσω από την Πινακοθήκη).

Η 32χρονη ήταν επί σειρά ετών υπάλληλος της εταιρείας, ενώ θεωρείτο ιδιαίτερα ικανή στη δουλειά της. Μάλιστα, είχε επαναπροσληφθεί παρα το γεγονός οτι παλαιότερα είχε παραιτηθεί για να απασχοληθεί σε άλλη κατασκευαστική με υψηλότερες αποδοχές.

Λίγο προτού χάσει τη ζωή της η 32χρονη, επέστρεψε στην εργασία της, ενώ ήταν ενθουσιασμένη από τις εμπειρίες που είχε αποκομίσει από το ταξίδι στην Αιγυπτο.

Τίποτα δεν προδίκαζε όσα θα επακολουθούσαν. Στο παρελθόν, δε, η 32χρονη δεν είχε δώσει αφορμές ώστε να αντιληφθούν οι συνάδελφοί της  κάτι ύποπτο.

Η άτυχη γυναίκα περιγράφεται  ως χαρούμενο πρόσωπο, δημιουργικό στη δουλειά και με συμπεριφορά που δεν πρόδιδε κάτι το ανησυχητικό.

«Βγαίνω για τσιγάρο»

Την Παρασκευή, γύρω στις 16.30, η 32χρονη αρχιτεκτόνισσα, σταμάτησε για λιγο την εργασία της και βγηκε στο μπαλκονι.

«Βγαίνω να κάνω ένα τσιγάρο» είπε σε συνάδελφό της.

Ξαφνικά ακούστηκε κρότος και μαζί κραυγές απόγνωσης από τα γύρω μπαλκονια.

Η 32χρονη κοίτονταν νεκρή στο κράσπεδο...

Είχε πέσει από σημείο που δεν είχε οπτική επαφή με τα γραφεία, οπότε κανείς δεν είδε τη βουτιά θανάτου.

Τα παπούτσια της βρέθηκαν στοιχισμένα, στο σημείο απ' όπου ειχε βουτηξει στο κενο.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η άτυχη γυναίκα είχε μαζί της ενα σακίδιο, διότι, όπως είχε πει, προτού χάσει τη ζωή της, στους συναδέλφους της, είχε προγραμματίσει να φύγει αμέσως μετά τη δουλειά για το Ξυλόκαστρο, ώστε να δει τους γονείς της. 


Πηγή



11η Σεπτεμβρίου: Στη δημοσιότητα το πρώτο έγγραφο του FBI

 


Το FBI έδωσε χθες, Σάββατο, στη δημοσιότητα το πρώτο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που σχετίζεται με την έρευνά του για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ και τους ισχυρισμούς για υποστήριξη των αεροπειρατών από την σαουδαραβική κυβέρνηση, έπειτα από εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Συγγενείς των θυμάτων είχαν καλέσει τον Μπάιντεν να παραλείψει τις εκδηλώσεις μνήμης για την 20η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ αν δεν προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό εγγράφων, τα οποία ισχυρίζονται ότι θα δείξουν πως οι σαουδαραβικές αρχές υποστήριξαν την συνωμοσία.

Το εν μέρει λογοκριμένο 16σέλιδο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το FBI σκιαγραφεί επαφές μεταξύ των αεροπειρατών και Σαουδαράβων συνεργατών, αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η κυβέρνηση στο Ριάντ ήταν συνεργός στις επιθέσεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 3.000 άνθρωποι.

Η Σαουδική Αραβία δηλώνει από καιρό ότι δεν είχε κανέναν ρόλο στις επιθέσεις. Η σαουδαραβική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχόλιο που διατυπώθηκε εκτός ωρών λειτουργίας της αργά χθες Σάββατο.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 8 Σεπτεμβρίου, η πρεσβεία σημείωνε ότι η Σαουδική Αραβία ανέκαθεν υποστήριζε τη διαφάνεια γύρω από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και ότι χαιρετίζει την δημοσιοποίηση από τις ΗΠΑ διαβαθμισμένων εγγράφων σε σχέση με τις επιθέσεις.

«Όπως αποκάλυψαν οι προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Επιτροπής 9/11 και η δημοσιοποίηση των λεγόμενων ’28 Σελίδων’, κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ποτέ που να δείχνει ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση ή οι αξιωματούχοι της είχαν προηγούμενη γνώση της τρομοκρατικής επίθεσης ή εμπλέκονταν κατά οποιονδήποτε τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Οι 15 από τους 19 αεροπειρατές ήταν από την Σαουδική Αραβία. Αμερικανική κυβερνητική επιτροπή δεν βρήκε στοιχεία για άμεση χρηματοδότηση από την Σαουδική Αραβία της Αλ Κάιντα, στην οποία προσέφεραν καταφύγιο οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εκείνη την εποχή. 

Αυτή άφηνε ανοιχτό το θέμα αν θα μπορούσε να το έκαναν μεμονωμένοι Σαουδάραβες αξιωματούχοι.

Οι οικογένειες περίπου 2.500 από αυτούς που σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι που τραυματίστηκαν, επιχειρήσεις και διάφοροι ασφαλιστές, έχουν προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας διεκδικώντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της οργάνωσης 9/11 Families United, η Τέρι Στράντα, ο σύζυγος της οποίας Τομ σκοτώθηκε την 11η Σεπτεμβρίου, δηλώνει ότι το έγγραφο που κοινοποιήθηκε χθες, Σάββατο, από το FBI τακτοποιεί τυχόν αμφιβολίες σχετικά με τη σαουδαραβική συνενοχή στις επιθέσεις.

«Τώρα τα μυστικά των Σαουδαράβων έχουν εκτεθεί και ήδη έχει περάσει πολύς χρόνος και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη το Βασίλειο για τους ρόλους των αξιωματούχων του στην δολοφονία χιλιάδων στο αμερικανικό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πώς θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία

 


Ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία – νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – σε όλη η χώρα. 

Οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self-test, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου. 

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:

Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων

-εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.



Ξεφτίλα Μυλόπουλου με fake news - Ανέβασε φωτο του 2018 για να εξαπατήσει

 


Λές πρώην πρύτανης είναι, σοβαρός άνθρωπος είναι, αλλά αυτά σε ισχύουν όταν είσαι Συριζαίος και η ξεφτίλα είναι στο αίμα σου.

Κανονική διασπορά ψευδών ειδήσεων ο κύριος Μυλόπουλος. Είναι και ο αυτοεξευτελισμός μια στάση. Το κόμμα πάνω απ όλα.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, παρουσίασε φωτογραφία με κλούβες των ΜΑΤ από τη ΔΕΘ του 2018, ως τωρινή, εξαπατώντας όσους την είδαν, και δεν τον ένοιαξε καθόλου η ξεφτίλα μόλις τον ανακάλυψαν.

Ο πρώην πρύτανης και πρόεδρος στο Μετρό επί ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάρτησή του έγραψε: "Θεσσαλονίκη τώρα. Πως αλλιώς να προστατέψουν από τις εκδηλώσεις λατρείας έναν λαοπρόβλητο και δημοφιλή πρωθυπουργό".




Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2018 κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ, ενώ ο ίδιος την παρουσιάζει ως τωρινή από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής.

Ο Μυλόπουλος μετά τις αντιδράσεις την κατέβασε από τον λογαριασμό του, αλλά ήταν πλέον αργά είχε ξεφτιλιστεί και αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον έχει στέλεχος.



17 χρόνια από την πτώση του ΣΙΝΟΥΚ



Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2004, το  στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου «ΣΙΝΟΥΚ», που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο στο Άγιον Όρος και τη συνοδεία του, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου του Άθω.

Δεκαεπτά 17 νεκροί ο τραγικός απολογισμός, ανάμεσά τους και ο προκαθήμενος Αλεξανδρείας, Πέτρος.

Το μοιραίο ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 9:35 από το στρατόπεδο «Σακέτα» στον Καρέα και αναμένονταν να προσγειωθεί στο Αγιο Όρος στις 11:05.

Στις 10:54 είχε την τελευταία επαφή του με τον πύργο ελέγχου, ενώ οι πληροφορίες τότε έλεγαν οτι περί τις 11πμ  το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ. Στις 4 το απόγευμα εντοπίζονται από τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει στην περιοχή τα συντρίμια του μοιραίου ελικοπτέρου.

Λίγες μόλις ώρες μετά από το τραγικό δυστύχημα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Ορισμένοι μίλησαν για  ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό που συνεπάγονταν προβλήματα στη τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων.

Άλλοι είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με συγκεκριμένες παρτίδες από πτέρυγες  που είχαν παρουσιάσει ρωγμές.

Η πτώση του μέχρι και σήμερα παραμένει ένα μυστήριο.

Ο Πατριάρχης και οι συνοδοί του είχαν προορισμό την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος.

Μαζί με τον Πατριάρχη Πέτρο, στην μοιραία πτήση επέβαιναν:

– Ο μητροπολίτης Πηλουσίου Ειρηναίος

– Ο μητροπολίτης Καρθαγένης Χρυσόστομος

– Ο επίσκοπος Μαδαγασκάρης Νεκτάριος

– Ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος, καθηγούμενος Ιεράς Μονής Μαχαιρά

– Ο αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος Οικονόμου,

– Ο διάκονος Νεκτάριος Κοντογιώργος

– Ο Γεώργιος Μαύρος, νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη

– Ο Πάτροκλος Παπαστεφάνου, τεχνικός σύμβουλος του Πατριάρχη

– Ο Γεώργιος Ξενουδάκης, σύμβουλος Τύπου του Πατριάρχη και δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα

– Ο Γεώργιος Παπαπέτρου, αδελφός του Πατριάρχη

– Ο Σπυρίδων Κουρσάρης, αστυνομικός της προσωπικής ασφαλείας του Πατριάρχη,

– Ο αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Παπασπύρου, διοικητής του 4ου ΤΕΑΣ

– Ο ταγματάρχης (ΑΣ) Παναγιώτης Παπαναστασίου

– Ο ανθυπασπιστής (ΤΧ) Στυλιανός Ράπτης

– Ο αρχιλοχίας (ΤΧ) Παντελεήμων Χατζηβαγγάλης και

– Ο επιλοχίας (ΤΧ) Παναγιώτης Γολεγός.



Τα 24 μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ

 


Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

1.    Επεκτείνεται για όλο το 2022 η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η μείωση των τριών μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα. Κόστος 1,58 δις για το 2021 και 1,58 δις για το 2022. 

2.    Από τον Ιανουάριο του 2022 μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από το 24% στο 22%. Κόστος 183 εκατ. ευρώ για το 2022.

3.    Μειώνεται το ποσοστό επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα εφόσον έχει τηρηθεί η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας, επιστρέφεται:

•    Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

•    Επιστρέφεται το εν τέταρτο (25%) εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

•    Επιστρέφεται το εν τρίτο (33,3%) εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

•    Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το 50%. 

    Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:

•    Επιστρέφεται το εν τέταρτο (25%) εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019) άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.

•    Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το εν τρίτο (33,3%). 


Με βάση το ανωτέρω σχήμα υπολογίζεται ότι:

•    To 28% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τέταρτο (25%),

•    το 39% των επιχειρήσεων θα επιστρέψουν το εν τρίτο (33,3%),

•    το 33% θα επιστρέψουν το 50%.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στις επιστρεπτέες 1 έως 3 επιστρεφόταν από 50% έως και 100% ανάλογα με την πτώση τζίρου, ενώ για όλες τις επιχειρήσεις στις επιστρεπτέες 4 έως 7 επιστρεφόταν το 50%.

Επιπροσθέτως των ανωτέρω ισχύει έκπτωση 15% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού προς επιστροφή έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό καταβάλλεται σε 60 δόσεις από τον Ιανουάριο 2022.

Δημοσιονομικό κόστος που επιβαρύνει το 2021: 660 εκατ. ευρώ.

4.    Επεκτείνεται η εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους και το τουριστικό πακέτο έως τον Ιούνιο του 2022. Δημοσιονομικό κόστος για Οκτ.-Δεκ. 2021: 64 εκ. ευρώ. Δημοσιονομικό κόστος για το 2022: 211 εκ. ευρώ.

5.    Μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού από 24% σε 13% από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Δημοσιονομικό κόστος για Οκτ.-Δεκ. 2021: 1 εκ. ευρώ. Δημοσιονομικό κόστος για το 2022: 4 εκ. ευρώ.

6.    Επεκτείνεται η αναστολή πληρωμής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Δημοσιονομικό κόστος για Οκτ.-Δεκ. 2021: 4,5 εκ. ευρώ. Δημοσιονομικό κόστος για το 2022: 9 εκ. ευρώ.

7.    Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων στον πολιτισμό έως τον Δεκέμβριο του 2021. Δημοσιονομικό κόστος για το 2021: 16 εκατ. ευρώ. Δημοσιονομικό κόστος για το 2022: 6 εκατ. ευρώ.

8.    Δίνεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιπλέον δύο μήνες για τους καλλιτέχνες (για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο) και τους ξεναγούς (για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο). Δημοσιονομικό κόστος για το 2021: 30 εκατ. ευρώ.

9.    Επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2021. Δημοσιονομικό κόστος για το 2021: 50 εκ. ευρώ.

10.    Επεκτείνεται το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων νοικοκυριών που επλήγησαν από την Πανδημία «ΓΕΦΥΡΑ» για τρεις μήνες με κάλυψη 40% επί των δόσεων δανείων. Κόστος 48 εκ. ευρώ για το 2021.

11.    Επεκτείνεται το πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας για άλλες 50.000 θέσεις. Κόστος: 169 εκ. στον προϋπολογισμό του 2022.

12.    Φορολογικά κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών: Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων. 

Ενδεικτικοί Κλάδοι: 

•    Eργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή

•    Οικιακές υπηρεσίες, Υπηρεσίες καθαρισμού, Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, Υπηρεσίες για βοήθεια ατόμων στο σπίτι

•    Γυμναστήρια, σχολές χορού

•    Ταξί

•    Νομικές υπηρεσίες

Επιπλέον, οι δαπάνες για ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες μετρούν διπλά στο ελάχιστο όριο δαπανών 30% με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

13.    Αναμορφώνεται το πλαίσιο της φορολοταρίας: Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκ. ευρώ ετησίως. Τι προτείνεται:

•    Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

•    Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν. 

•    Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

14.    Χορήγηση προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση: 

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 και για τρία έτη, επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε  πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό έως εκατό τοις εκατό (100%). 

15.    Κίνητρα για συγχωνεύσεις και εξαγορές:

•    Από την 1η Οκτωβρίου 2021 μειώνεται κατά 50% ο φόρος στην συγκέντρωση κεφαλαίου. Δημοσιονομικό κόστος 18 εκατ. ευρώ ετησίως. 

•    Οι ατομικές επιχειρήσεις δύνανται μέσω συμπράξεων να δημιουργήσουν νέο νομικό πρόσωπο ανώτερης μορφής, ώστε να υπόκεινται στην φορολογία των νομικών προσώπων με ευνοϊκούς όρους.

•    Για τις επιχειρήσεις-νομικά πρόσωπα που συγχωνεύονται σε νέο νομικό πρόσωπο ή που συγχωνεύονται δια απορροφήσεως από υφιστάμενο νομικό πρόσωπο, δημιουργώντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας, θα παρέχεται έκπτωση 30% επί του ποσού του οφειλόμενου φόρου για τρία έτη.  

•    Δανεισμός: Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι ένα από τα πέντε κριτήρια επιλεξιμότητας για την πρόσβαση στα δάνεια των 12,7 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. 

16.    Καταργείται ο φόρος γονικών παροχών-δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά γονικές παροχές-δωρεές έως 800.000 ευρώ, από 1η Οκτωβρίου 2021. Κόστος 26 εκατ. ετησίως.

17.    Πρώτο ένσημο: Για το 2022 και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν για 6 μήνες προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 1200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος (επιπλέον του μισθού του) ως κίνητρο εύρεσης εργασίας και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού. Δημοσιονομικό κόστος 28 εκατ. ευρώ για το 2021 και 14 εκατ. ευρώ για το 2022.

18.    Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα στο 10% και καταργείται για νέους έως 29 ετών από 1η Ιανουαρίου 2022. Δημοσιονομικό κόστος: 68 εκατ. ευρώ κατ’έτος.

19.    Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 επεκτείνεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ (υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 από τους 20.000 σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ θα ζουν σε άλλη πόλη και θα καλύπτουν τα εισοδηματικά/περιουσιακά κριτήρια ώστε να καταστούν δικαιούχοι). Δημοσιονομικό κόστος για το 2022: 5 εκατ. ευρώ.

20.    Μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών προχωρούμε στην μείωση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ που θα ισχύσει για το 2022. Τα αποτελέσματα αυτής της άσκησης που είναι σε εξέλιξη θα είναι διαθέσιμα έως τα τέλη του έτους. Η άσκηση στόχο έχει την δικαιότερη κατανομή του φόρου με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την πλειονότητα των πολιτών από το νέο έτος. 

21.    Για το 4ο τρίμηνο του 2021 (μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο) επιδοτούνται για το σύνολο του πληθυσμού οι πρώτες 300 Kwh με ποσό 30 €/Mwh, αντισταθμίζοντας σχεδόν το σύνολο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος. Σημειώνεται ότι η μέση κατανάλωση για ένα τυπικό νοικοκυριό κυμαίνεται στις 300-400 Kwh μηνιαίως. Η ανωτέρω επιδότηση ισχύει και για επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης. Το κόστος για το τρίμηνο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ και θα επιδοτηθεί από την ανακατανομή των εσόδων του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων.  

22.    Μειώνεται σε μόνιμη βάση από 1η Οκτωβρίου 2021 το ΦΠΑ των ζωοτροφών που προορίζονται για ζωική παραγωγή από το 13% στο 6%. Δημοσιονομικό κόστος: 15 εκ. ευρώ κατ’έτος.

23.    Επίδομα θέρμανσης. Αυξάνεται το ποσό ενίσχυσης για το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 20%. Δημοσιονομικό κόστος για το 2021: 15 εκ. ευρώ.

24.    Σχεδιάζεται καινοτόμο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για τον γενικό πληθυσμό, με πόρους του ταμείου ανάκαμψης ύψους 120 εκατ. ευρώ,  για την διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων καρκίνου τραχήλας της μήτρας, καρκίνου Μαστού, καρκίνου Παχέος Εντέρου και διαγνωστικών εξετάσεων για καρδιαγγειακό κίνδυνο.





Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


 

Πρώτον, στοχευμένα μέτρα, όπως ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά.

Δεύτερον, αυστηρός έλεγχος του ανταγωνισμού και εφαρμογή του νομικού πλαισίου περί αισχροκέρδειας. Γιατί στην Ελλάδα οι τιμές εύκολα αυξάνονται, αλλά δύσκολα αποκλιμακώνονται. Προειδοποιώ κάποιους επιτήδειους να μην εκμεταλλευτούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο για να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

Και τρίτον, κρατική στήριξη απέναντι σε ανατιμήσεις οι οποίες επηρεάζουν ευθέως τα οικονομικά κάθε ελληνικού σπιτιού. Και εδώ αναφέρομαι, πρώτα από όλα, στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Ειδικά γι’ αυτό, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αμέσως συγκροτεί ειδικό Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Αυτό θα καλύπτει τουλάχιστον το 80% των αυξήσεων για όλους τους καταναλωτές.

Τα μέτρα:

μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές, μη αλκοολούχα ποτά, γυμναστήρια, σχολές χορού, τουρισμό, κινηματογράφους

Νέο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για την κάλυψη του 80% των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στο λογαριασμό κάθε νοικοκυριού σε ΟΛΟ τον πληθυσμό της χώρας 

Μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών στο 6% για τους αγρότες

Αύξηση επιδόματος θέρμανσης κατά 20%

Κατάργηση ειδικού τέλους τηλεπικοινωνιών για νέους έως 29 ετών και μείωση στο 10% flat για τον υπόλοιπο πληθυσμό

Μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αναστολή πληρωμής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης

30% μείωση φορολογίας εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα που πραγματοποιούν δαπάνες έως 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικιακές υπηρεσίες, γυμναστήρια, ταξί, νομικές υπηρεσίες κοκ)

Προς τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.



Γιάννης Αντετοκούνμπο με Νίκο Γκάλη

 


Από το πρόσφατο ταξίδι του Γιάννη στην Ελλάδα, ο «Greak Freak» ανέβασε στον λογαρισμό του στο instagram δύο φωτογραφίες με τον Νίκο Γκάλη και τον Θεοδωρή Παπαλουκά.

Η ιστορία και το παρόν λοιπόν του μπάσκετ σε δύο φωτογραφίες.

«Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι διάλεξαν το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είδα τη φωτιά στα μάτια του. Τι βραδιά…», ανέφερε ο Γιάννης στο μήνυμα που συνόδεψε τη φωτογραφία, στάζοντας «μέλι» για τον τεράστιο Γκάλη.

Στη δεύτερη φωτογραφία του συγκεκριμένου ποσταρίσματος, οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο ποζάρουν μαζί με τους Γκάλη και Θοδωρή Παπαλουκά, έχοντας αγκαλιά του τρόπαιο του πρωταθλήματος του NBA.






«Φρένο» στις αυξήσεις στο ρεύμα από Μητσοτάκη

 



Τη στήριξη των νοικοκυριών προ της αναμενόμενης μεγάλης αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, ανήγγειλε ένα ειδικό ταμείο, τις λεπτομέρειες του οποίου θα εξειδικεύσει την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης, και προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.





Η Ελλάδα αλλάζει, μόνο ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται

 


Την ώρα που οι πολίτες νιώθουν ανακούφιση, μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε απο την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς και το ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καταλάβει τίποτα και ζούν μέσα στον μικροπολιτικό τους κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά 25 μήνες και είχe να διαχειριστεί τόσες κρίσεις, παράλληλα δούλεψε για να αλλάξει την Ελλάδα και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που κατάλαβε από τις εξαγγελίες είναι ότι «η οργή των νέων και οι λογαριασμοί δεν ανακόπτονται με data». 

Καλά διαβάσατε αυτό κατάλαβε και επειδή κατάλαβε αυτό απαξιώνεται περισσότερο στους πολίτες για την κατάντια του.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει πανικό, ηλιθιότητα, μικροπολιτική, δεν καταλαβαίνει τίποτα, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, διαβάστε και απαξιώστε τους περισσότερο :

«Χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και με πλήρη άγνοια πραγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του από την ραγδαία κυβερνητική φθορά και την οργή της κοινωνίας που εισπράττει πλέον όπου και αν βρεθεί, ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Πρώτα από όλα στους νέους, τους οποίους αφού στοχοποίησε για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια, τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι. Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί.

Κατά τα λοιπά, πανηγύρια αντί για μία συγγνώμη για την αποτυχία στην πανδημία, στον εμβολιασμό, για την κατάρρευση του ΕΣΥ χωρίς μία μόνιμη πρόσληψη, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Αντί για μία συγγνώμη για τις ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές του στην εργασία με την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, στην Παιδεία που ανοίγει πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε με 27 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, στην κοινωνική ασφάλιση με το τζογάρισμα των εισφορών των νέων εργαζομένων.

Οι πολυαναμενομενες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, περιορίστηκαν σε αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη – στους αριθμούς και όχι στην τσέπη των πολιτών. Κατά τα λοιπά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά περιορισμένες παρατάσεις σε μέτρα που ήδη ισχύουν και ουδέποτε ανακούφισαν τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα με το νέο κύμα ανατιμήσεων, για το οποίο δεν πήρε ούτε μισό ουσιαστικό μέτρο. Μάλλον περνά τους πολίτες για ανόητους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων με 150 εκ ευρώ, αντί για άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι. Οι «προειδοποιήσεις» δεν μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ούτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκη δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο που διευρύνει τις ανισότητες και παράγει νέες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις. Ο κόσμος όμως αλλάζει. Και η ελληνική κοινωνία δικαιούται μια προοπτική που θα διασφαλίζει δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους. Τα «θα» ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή Πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει από τις αποτυχίες του δεν πείθουν κανέναν. Όχι ότι ενδιαφέρεται κάποιος να ακούσει».

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει και σοβαρό ΚΙΝΑΛ για να δει ο κόσμος σοβαρή αντιπολίτευση και διαβάστε την ανακοίνωση του :

«O κ. Μητσοτάκης επεχείρησε σήμερα να ανορθώσει την κατεστραμμένη εικόνα του ίδιου και της κυβέρνησης του, με παροχές που έχουν ημερομηνία λήξης, καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα» αναφέρει σε σχόλιο του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ, το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Το ίδιο, επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ «και για τη νέα γενιά που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με τις αυξήσεις κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, τον αποκλεισμό τους από την ανώτατη παιδεία, το γαλάζιο κράτος του ρουσφετιού, την καταστολή κάθε διαμαρτυρίας τους».

Σημειώνει δε πως η Ελλάδα αλλάζει και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αλλάζει την βαθειά συντηρητική πολιτική του, που αφορά μόνο τους μεγάλους και ισχυρούς».

Για τους υπόλοιπους ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜεΡΑ25, τι να πούμε; Να είχαμε να λέγαμε τζάμπα τους πληρώνουμε!!!