Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η κρίση «εξαφάνισε» περισσότερα από 108 δισ. σε μετρητά και καταθέσεις



Περισσότερα από 108 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχουν εξαφανισθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης που ξεκίνησε το 2009. Τα 42 από αυτά έχουν πάρει τον δρόμο προς το άγνωστο μόνο το τελευταίο 12μηνο, περίοδος κατά την οποία επανήλθε η ανησυχία για ενδεχομένη έξοδο της χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ. Η δραματική μείωση του κυκλοφορούντος χρήματος στην Ελλάδα (μετρητά και καταθέσεις), που υπερβαίνει κατά πολύ τη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, εξηγεί και αντανακλά τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης της οικονομίας.

Τα δισεκατομμύρια έφυγαν από την ελληνική αγορά: α) είτε εξαιτίας πληρωμών που έγιναν στο εξωτερικό από ιδιώτες, β) είτε επειδή έγιναν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, γ) είτε, τέλος, λόγω πληρωμών που έκανε το ελληνικό Δημόσιο στο εξωτερικό, προς οργανισμούς και πιστωτές, προκειμένου να κλείσει υποχρεώσεις του.

Χρήμα που σε κάθε περίπτωση λείπει πια από την ελληνική αγορά και που αντιστοιχεί στα περίπου μισά χρήματα που βρίσκονταν εντός των τειχών λίγο μετά τα μέσα του 2009 (μετρητά και καταθέσεις). Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί: η συνολική διαθέσιμη ποσότητα χρήματος στην ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πλέον στα επίπεδα των 153 δισ. ευρώ από 262 δισ. το φθινόπωρο του 2009. Από αυτά τα 153 δισ., τα 26,9 δισ. κυκλοφορούν ως μετρητό αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Για να γίνει αυτή η τεράστια αφαίμαξη, μεσολάβησαν ορισμένοι κρίσιμοι σταθμοί, όπως αυτός του Ιουνίου του 2012, όταν το χρήμα περιορίσθηκε στα 176 δισ. ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 85,76 δισ. Ηταν τότε που η πολιτικοοικονομική αβεβαιότητα για τη χώρα κορυφωνόταν με δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Παράλληλα ωστόσο αυξανόταν το κομμάτι εκείνο της συνολικής προσφοράς που αντιστοιχεί στο νόμισμα σε κυκλοφορία: τα μετρητά δηλαδή που είχαν αναληφθεί από τις τράπεζες. Από 18,49 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2009 τα μετρητά στην αγορά έφτασαν τα 21,4 τον Ιούνιο του 2012, παρά τη συνολική συρρίκνωση του χρήματος.

Η τάση αυτή, της αποθησαύρισης μετρητών, συνεχίστηκε έκτοτε αδιάλειπτη και από ένα σημείο και έπειτα επιταχυνόμενη, για να φτάσει σήμερα, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το νόμισμα σε κυκλοφορία στα 26,9 δισ. ευρώ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η συνολική κυκλοφορία χρήματος έχει μειωθεί κατά 22,3% το τελευταίο έτος.

Ομως το χρηματικό απόθεμα στην ελληνική οικονομία από το καλοκαίρι του 2012 έως και τα τέλη του 2014 είχε αυξηθεί. Από τα 176 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 είχε αυξηθεί στα 196,3 δισεκατομμύρια τον περυσινό Νοέμβριο. Μια αύξηση της τάξης των 20 δισ. που αποδίδεται τόσο στη μερική επιστροφή καταθέσεων από το εξωτερικό όσο και στην είσοδο νέων κεφαλαίων. Αυτό σταμάτησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς οπότε και το χρήμα άρχισε να μειώνεται. Ηταν τότε που άρχισε να κλιμακώνεται και πάλι η πολιτικοοικονομική αβεβαιότητα, με την τελευταία αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος να καθυστερεί και τη χώρα να οδεύει προς νέες εκλογές τον Ιανουάριο.

Ξεκίνησε έτσι η αντιστροφή της ήπιας αυξητικής τάσης που κατέγραφε το χρηματικό απόθεμα της ελληνικής οικονομίας. Από τα 196,3 δισ. στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, μειώθηκε στα 153,507 δισ. στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Συνολικά 42,864 δισ. βγήκαν από τα ελληνικά σύνορα είτε ως καταθέσεις είτε ως πληρωμές υποχρεώσεων στο εξωτερικό.

Το χρηματικό απόθεμα στην ελληνική οικονομία μπορεί να αυξηθεί μόνον με την επιστροφή καταθέσεων ή την εισροή νέων κεφαλαίων από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Μέχρι τότε η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας θα παραμένει βαθιά προβληματική και η υφεσιακή δυναμική θα συντηρείται, εξηγούν οι οικονομολόγοι.

Οι δείκτες Μ1, Μ2, Μ3

Η έννοια του «χρήματος σε κυκλοφορία» ή χρηματικό απόθεμα (money supply) περιλαμβάνει όλα τα μετρητά και τις καταθέσεις. Απαρτίζεται από τους δείκτες Μ1, Μ2 και Μ3. Ο δείκτης Μ1 ισούται με το νόμισμα σε κυκλοφορία, δηλαδή τα μετρητά, και τις καταθέσεις μιας ημέρας. Οι τελευταίες ισούνται με το άθροισμα των λογαριασμών όψεως και τρεχούμενων συν αυτών του απλού ταμιευτηρίου. Ο δείκτης Μ2 ισούται με το άθροισμα του δείκτη Μ1 με τις καταθέσεις προθεσμίας έως 2 ετών και τις καταθέσεις υπό προειδοποίηση έως 3 μηνών. Ο συνολικότερος δείκτης Μ3 ισούται με το άθροισμα του δείκτη Μ2 (που περιλαμβάνει τον Μ1), των συμφωνιών επαναγοράς (Repos), των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς και των χρεογράφων διάρκειας έως 2 ετών. Ο M3 στα τέλη Αυγούστου είχε συρρικνωθεί στα 153,103 δισ. ευρώ από 196,36 δισεκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2014 και 260,55 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2009.



Έντυπη Καθημερινή


Ξανθός: Σε οριακή κατάσταση το σύστημα Υγείας -Κίνδυνος για μπλακ άουτ




Σε διαρκή κίνδυνο για μπλακ άουτ είναι το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ο αρμόδιος υπουργός, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία για τους πολίτες και την οικονομική επιβάρυνσή τους.

«Είναι οριακή η κατάσταση. Η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά», είπε ο Ανδρέας Ξανθός στο Mega, μιλώντας ακόμη για πολύωρες αναμονές όχι μόνο στα επείγοντα αλλά και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά για να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία. «Πολλές φορές υφίστανται και εκμετάλλευση κατά τη διαδρομή τους στο σύστημα υγείας και αυτό επίσης το ξέρουμε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στον τομέα της Υγείας θα διοχετευθεί ένα μεγάλο ποσοστό από τα 2 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα επιστροφής των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα αρθεί το 1 ευρώ στη συνταγή και θα μειωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα.

Υπάρχει η βούληση για να αλλάξει η κατάσταση, σημείωσε ο κ. Ξανθός, αλλά παραδέχθηκε ότι αυτό δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Ακόμη, συμφώνησε με τις προειδοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, για διαρκή κίνδυνο μπλακ άουτ στην Υγεία, αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να προσθέσει πολύ γρήγορα μία κρίσιμη μάζα προσωπικού. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί επιπλέον παράταση στους περίπου 1.000 εργαζόμενους που δόθηκε παράταση μέχρι τις 31/12, ενώ σχετικά με την ενίσχυση μόνιμων προσλήψεων στο σύστημα είπε ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς υπήρχε ένα 9μηνο μη κανονικότητας για τη χώρα και όλα ήταν στον αέρα.

Οι ανάγκες στο σύστημα υγείας κάνουν λόγο για περίπου 25.0000 νοσηλευτές και 6.000 γιατρούς. Έχουν ήδη επικυρωθεί, όπως είπε ο υπουργός 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού από τον ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα αρχίσουν να διορίζονται από τις αρχές του 2016, ενώ επεσήμανε ότι έχει δοθεί η έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία για περίπου 2.440 θέσεων εργασίας. Ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε εξοπλισμό και κάποια μηχανήματα σε νοσοκομεία αναβαθμίζονται μέσα από δωρεές.

Σε ερώτηση για τα φαρμακεία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τόνισε ότι το πλαίσιο της απελευθέρωσης ήταν δεδομένο βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως κατάφερε η απελευθέρωση να είναι κατά κάποιο τρόπο ελεγχόμενη.

Ακόμη, δήλωσε ότι το στοίχημα είναι να ομαλοποιήσουμε τις πληρωμές μέσα σε μια κανονικότητα στη ροή των ασφαλιστικών εισφορών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποκτήσει την ικανότητα ο ΕΟΠΥΥ να είναι πιο εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους παρόχους και συνέχισε ότι «αυτό θα άρει το κλίμα ασφυξίας που έχουν σήμερα τα φαρμακεία».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Πολιτική θύελλα για την προκαταβολή των 40 εκατ. ευρω για τα «σαπάκια»




Κ. Μητσοτάκης: Γιατί κύριε Τσίπρα τόση βιασύνη να πληρώσουμε την προκαταβολή; Λ. Αυγενάκης: Την ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει ισοδύναμα, δίνει προκαταβολή για τα «σαπάκια» Α.Λοβέρδος: Είναι συναρμόδιος ο ΥΠΟΙΚ να υπογράφει για προκαταβολή 40 εκατ; Σ.Δανέλλης: Τη στιγμή που ψάχνουμε για "πενταροδεκάρες", η κυβέρνηση  σπαταλά τον ιδρώτα του ελληνικού λαού

Πολιτική θύελλα έχει σηκώσει η νέα αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την απόφαση της κυβέρνησης να εκταμιεύσει την πρώτη δόση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τα τέσσερα ιπτάμενα «σαπάκια», την ώρα που αναζητά ισοδύναμα μέτρα για την αποφυγή των επώδυνων διατάξεων του τρίτου μνημονίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση εν κρυπτώ - όπως αποφάσισε και το deal των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των παροπλισμένων αεροσκαφών P-3B του Πολεμικού Ναυτικού - κατέβαλε την εβδομάδα που μας πέρασε στους Αμερικανούς προκαταβολή ύψους 40 εκατ. δολαρίων για την ενεργοποίηση της σύμβασης ανακατασκευής των υπέργηρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από τη Lockheed Martin.

Η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Tσίπρα δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για την απόφαση της να εκταμιεύσει 40 εκατ. δολάρια, ενεργοποιώντας μια σύμβαση που έμενε ανενεργή επί μήνες αφού η χώρα φλέρταρε με την ολοκληρωτική καταστροφή και τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θέλει να προβάλει την εικόνα ότι δεν λειτουργεί παρασκηνιακά και λαμβάνει αποφάσεις με διαφάνεια υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον .

Τα νέα δεδομένα για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος των 500 εκατ. δολαρίων έχουν ήδη προκαλέσει πολιτική κατακραυγή.

Αρκετοί βουλευτές με δηλώσεις τους στο protothema.gr αμφισβητούν τις προθέσεις των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου να προστατεύσουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα από τη νέα μνημονιακή λαίλαπα που οι ίδιοι υπέγραψαν, δηλώνοντας ότι στην πράξη, αντί να βρουν μέτρα για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, δίνουν δεκάδες εκατομμύρια για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε παρακάτω πώς σχολιάζει ο πολιτικός κόσμος την αποκάλυψη:

Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Twitter: «Διαφωνώ με τα 500 εκ. στη Lockheed για πενηντάχρονα αεροπλάνα. Γιατί @atsipras τέτοια βιασύνη να πληρώσουμε την προκαταβολή;»


Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλειου, ΝΔ: «Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ψάχνει ισοδύναμα για τα πάντα (23% ΦΠΑ εκπαίδευση, φορολόγηση αγροτών, μείωση συντάξεων κα) δίνει προκαταβολή για τα «σαπάκια» κατ' εντολήν Καμμένου και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα. Την ίδια ώρα την υπόθεση ερευνά η δικαιοσύνη. Όλα αυτά αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στους θεσμούς που η κυβέρνηση έπρεπε να υπερασπίζεται, κυρίως όμως αποτελούν εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Αλήθεια, επειδή είναι κυβέρνηση της αριστεράς, όλα δικαιολογούνται;»

Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Είναι συναρμόδιος ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει για εξοπλιστικά  και για προκαταβολή 40 εκατ. όπως διαβάζουμε στα δημοσιεύματα; Ρωτώ αν είναι συναρμόδιος να υπογράφει γι αυτά τα σαπάκια. Αν ήταν κυβερνητική επιλογή αυτή η υπογραφή εξοπλιστικού προγράμματος»

Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι και μέλος των επιτροπών της Βουλής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων: «Στη χειρότερη δυνατή συγκυρία κατά την οποία ψάχνουμε ακόμα και "πενταροδεκάρες", η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει την ευχέρεια να σπαταλά τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για να καλύπτει τέτοιου είδους "σχεδιασμούς". Πέραν του ανορθολογικού, δείχνει και ένα βαθύ αμοραλισμό και θα πρέπει η Αριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης να μας πει επιτέλους τι ποιεί η Δεξιά της».

Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Την ώρα που επικαλούνται έλλειψη χρημάτων και δεν καταβάλουν τα επιδόματα σε φτωχούς, στις οικογένειες με παιδιά, στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους, έδωσαν  40 εκ. ως προκαταβολή της Σύμβασης Καμμένου για τα "σαπάκια". Είναι φανερό ότι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ είναι η υλοποίηση ζημιογόνων, για το Δημόσιο Συμβάσεων και όχι η προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας.»


Πηγή : protothema.gr


Φόρος σε ό,τι φορολογείται! Κινητά, ακίνητα, καταθέσεις, θυρίδες, πολύτιμα αντικείμενα, κεφάλαια! Ό,τι δεν δηλώνεται δεσμεύεται!




- Ο νέος υπερ-φόρος βρίσκεται στα... κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών και προαλείφεται ως αντικαταστάτης του ΕΝΦΙΑ
- Θα φορολογούνται κυριολεκτικά τα πάντα με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις στο εσωτερικό!
- Στόχος να αποδίδει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα και ο ΕΝΦΙΑ
- Το "περιουσιολόγιο" που θα καταρτιστεί για να δηλώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία
- Στην αρχή θα γίνεται... οικειοθελώς, με τους πολίτες να δηλώνουν όλα όσα έχουν
- Αν κάνουν... το λάθος και δεν δηλώσουν το οτιδήποτε, τότε το πρόστιμο θα φτάνει την αξία του περιουσιακού στοιχείου, ή ακόμη και θα την ξεπερνά!

Ολοκληρωμένο σχέδιο που προβλέπει την εφαρμογή ενός γενικευμένου φόρου περιουσίας προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτό τον... υπερ-φόρο, θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και όσα κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και όλα τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις στο εσωτερικό!

Ο αντι-ΕΝΦΙΑ

Ο νέος αυτός φόρος περιουσίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, προορίζεται να αντικαταστήσει τον ισχύοντα σήμερα Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με την ίδια ακριβώς αποδοτικότητα σε έσοδα. Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, να δομηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ ετησίως, όσα ακριβώς και ο ΕΝΦΙΑ.

Το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πολύ απλά τη φορολόγηση της αξίας όλων των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιευμένων κεφαλαίων των Ελλήνων πολιτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με εξαίρεση μόνο τις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες!

Οι αξίες των ακινήτων, των επιχειρήσεων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων, των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, των μετοχών, των ομολόγων και των λοιπών επενδύσεων που έχει κάθε Ελληνας φορολογούμενος στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πλην των καταθέσεων στις εγχώριες τράπεζες, θα υπόκεινται στο νέο φόρο περιουσίας, όπως επίσης και τα χρήματα που βρίσκονται... κάτω από τα στρώματα στα σπίτια.

Προκειμένου δε όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και κεφάλαια να φορολογηθούν θα καταρτιστεί πρώτα το «περιουσιολόγιο», μια ενιαία βάση δεδομένων στην οποία θα καταχωρηθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες για τον ακριβή προσδιορισμό της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιεύσεων των Ελλήνων φορολογουμένων και, εν τέλει, τον ορθό υπολογισμό του νέου φόρου.

Το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο, όμως στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος στην προετοιμασία εφαρμογής του σχετικού σχεδίου...

Πως θα γίνει η υλοποίηση

Πριν αρχίσει να καταρτίζεται το «περιουσιολόγιο» θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε εφαρμογή νόμος με τον οποίο δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες φορολογούμενους να αποκαλύψουν οικειοθελώς κεφάλαια, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, τα οποία δεν είχαν δηλώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Τα κεφάλαια που θα δηλωθούν θα φορολογηθούν με βάση τις ισχύουσες φορολογικές κλίμακες, αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Από τη στιγμή που τα ποσά αυτά θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν θα έχουν πλέον νομιμοποιηθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την κάλυψη τεκμηρίων στις φορολογικές δηλώσεις των επόμενων ετών.
Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων θα αρχίσει το «κτίσιμο» του «περιουσιολογίου».

Στο πρώτο στάδιο, το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώσει από τις δικές του βάσεις δεδομένων όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για την περιουσία κάθε φορολογούμενου, δηλαδή για τα ακίνητα, τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες κ.λπ. Τα στοιχεία αυτά θα αναρτηθούν σε ειδική φόρμα στο διαδίκτυο, στον λογαριασμό που έχει κάθε φυσικό πρόσωπο στο σύστημα TAXISNET.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τους φορολογούμενους, με ηλεκτρονικά μηνύματα που θα αποστείλει στα e-mail τους, να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, τα οποία θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς τους στο TAXISNET ή να τα τροποποιήσουν αφαιρώντας ή προσθέτοντας δεδομένα ή διορθώνοντας τα ήδη αναρτημένα δεδομένα.

Τα πρόστιμα!

Από τη στιγμή που όλοι οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα με όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους και τις αποταμιεύσεις τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το περιουσιολόγιο θα "κλειδώσει" κι ό, τι αδήλωτο περιουσιακό στοιχείο εντοπιστεί πλέον για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη οπουδήποτε κι αποτεδήποτε θα δεσμεύεται! Ο δε φορολογούμενος που δεν το δήλωσε στο περιουσιολόγιο θα καλείται να καταβάλει πρόστιμο που θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού τον στοιχείου!

Κατά την πρώτη εφαρμογή του περιουσιολογίου, το υπουργείο Οικονομικών θα αντιμετωπίζει με επιείκεια περιπτώσεις μη δήλωσης ορισμένων περιουσιακών στοιχείων ή ανακρίβειας στη δήλωση ορισμένων στοιχείων. Δηλαδή σε πρώτη φάση όσοι φορολογούμενοι δεν δηλώσουν ορισμένα κινητά περιουσιακά τους στοιχεία, όπως τιμαλφή ή έργα τέχνης, ή όσοι φορολογούμενοι κάνουν λάθη στον τρόπο αναγραφής ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα. Αργότερα όμως και οι περιπτώσεις αυτές θα αντιμετωπίζονται αυστηρά με βαριά πρόστιμα.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, newsit


Έβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια, λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ



Για τις δραματικές στιγμές του καλοκαιριού και τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα Grexit μιλά ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι έβλεπε «την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια» και μιλά για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ένιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση» σημειώνει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Σχετικά με την απειλή του Grexit, o κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Θεωρώ πως υπήρχε ένας σοβαρότατος κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα δραματικό σκηνικό που θα απειλούσε τη συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά και θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες».

Σημειώνει, πάντως, ότι ήταν περισσότερα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ» σημειώνει.

Αναφερόμενος στον τρόπο που η Κύπρος ξεπέρασε τον σκόπελο, τονίζει: «Λάβαμε μια ξεκάθαρη απόφαση ότι θα αντικρίζαμε την κρίση ως ευκαιρία», σημειώνοντας ότι θα προωθούνταν οι αλλαγές που η Κύπρος είχε «ούτως ή άλλως» ανάγκη.


Newsroom ΔΟΛ


Συγκλονίζει 77χρονος συνταξιούχος που χάνει το σπίτι του



«Είναι πολιτική αλητεία αυτό που πάνε να κάνουν με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Δεν θα αυτοκτονήσω εγώ, επειδή
εκείνοι θέλουν», δηλώνει στο protothema.gr ο Μανώλης Χατζηχριστοδούλου
«Είναι ανήθικο, απάνθρωπο αυτό που πάνε να κάνουν, καλύτερα να με σκοτώσουν, γιατί αυτό θα γίνει αν μου πάρουν το σπίτι μου», λέει εξοργισμένος ο 77χρονος συνταξιούχος Μανώλης Χατζηχριστοδούλου στο protothema.gr.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησής μας γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο κ. Μανώλης είναι θυμωμένος, φοβισμένος, απεγνωσμένος. Έχει δουλέψει μια ολόκληρη ζωή ως μάστορας σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων, έχει αγωνιστεί να μη λείψει το παραμικρό από τα παιδιά του και το μόνο όνειρο που είχε, ήταν να μη φορτωθεί σε κανέναν και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο σπίτι που αγόρασε πριν κάποια χρόνια, δίνοντας όλες τις οικονομίες του και παίρνοντας δάνειο, για να μπορέσει να το αποκτήσει.

Για εκείνον, το περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων σπίτι που διαμένει μόνος του μετά το χαμό της γυναίκας του, είναι το μοναδικό πράγμα που του παρείχε, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ηρεμία και ασφάλεια. Ο δικός του χώρος, εκεί που θέλει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με την «κουτσουρεμένη» σύνταξη που παίρνει. Προσπαθεί, όπως μας λέει συγκινημένος, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, μεταξύ των οποίων και οι δόσεις του στεγαστικού δανείου. Δεν μπορεί πλέον να τα καταφέρει. Τα χρήματα δεν φτάνουν και ο ίδιος νιώθει αδύναμος να βρει λύση, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Είναι σαν να με σκοτώνουν, αν μου πάρουν το σπίτι. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αυτές τις μέρες, από το φόβο που νιώθω ότι κινδυνεύω να βρεθώ στον δρόμο. Είναι πολιτική αλητεία αυτό που πάνε να κάνουν με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Αλήτες είναι όλοι τους, εγκληματίες. Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Πώς το κάνουν αυτό; Δεν έχουν συναίσθηση της καταστροφής που θα προκαλέσουν; Τί θέλουν; Να βγαίνουμε ένας - ένας στο μπαλκόνι και να φουντάρουμε; Κανείς από αυτή την αριστερή κυβέρνηση, η οποία ψηφίστηκε για να μας προστατεύει, δεν απολογείται για αυτό το εγκληματικό σενάριο που θα κλείσει τον κύκλο της ζωής πολλών ανθρώπων. Χάνοντας το σπίτι σου και νέος να είσαι και γέρος όπως εγώ, τραυματίζεσαι, πονάς και δεν επιτρέπεις σε κανένα να σε πετάξει στον δρόμο επειδή δεν έχεις πια τη δυνατότητα να πληρώσεις τις δόσεις του στεγαστικού δανείου σου, γιατί σου έχουν κόψει ακόμη και τη σύνταξη. Δεν πρέπει να τους περάσει αυτό. Δεν θα αυτοκτονήσω εγώ, επειδή εκείνοι θέλουν», λέει εξοργισμένος ο κ. Μανώλης Χατζηχριστοδούλου αποκλειστικά στο protothema.gr.


του Στρατή Λημνιού
ΘΕΜΑ


Παντρεύτηκα ένα Ι.Χ., κουμπάρος το κράτος



«Αγαπητέ υπουργέ των Οικονομικών, κ. Τσακαλώτε, ξέρετε βέβαια ότι είναι γενναίο να παραδέχεται κανείς ένα λάθος του. Πόσο μάλλον όταν το ίδιο αυτό λάθος έχει οδηγήσει περισσότερους από 150.000 πολίτες να καταθέσουν τις πινακίδες τους. Και όλους τους υπόλοιπους να πληρώνουν υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, διπλάσια και τριπλάσια της αξίας του Ι.Χ. τους. Ενα λάθος, όμως, κ. Τσακαλώτε, δεν διορθώνεται με ένα ακόμη μεγαλύτερο. Αν εννοείτε όσα λέτε περί νέας διακυβέρνησης και νέου ήθους, ακυρώστε την αλλοπρόσαλλη πολιτική των τελών κυκλοφορίας. Ξέρετε, κ. Τσακαλώτε, υπάρχει ένα ρητό. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτό κάνετε κι εσείς τώρα. Είναι σαν να λέτε σε χιλιάδες πολίτες που σας ψήφισαν για να αλλάξετε πολιτική και πίστεψαν τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, “μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”».

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα κάνει η κυβέρνηση με τα περιβόητα ισοδύναμα μετά την απερίσκεπτη εξαγγελία της για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Το ότι βρίσκεται σε πανικό, ωστόσο, επιβεβαιώνουν οι αλλεπάλληλες διαρροές της που μοιάζουν να τεστάρουν τις αντιδράσεις μας. Μετά τη φημολογία ότι θα αυξήσουν κι άλλο τα τέλη στα «μεγάλα» Ι.Χ. και ότι θα επιβάλουν φόρο ακόμη και σε όσους αγόρασαν τα τελευταία χρόνια αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητο για να απαλλαγούν από τα τέλη, προέκυψε και μία ακόμη πιο σουρεαλιστική πληροφορία. Σκέφτονται, λέει, να επιβάλουν ΕΝΦΙΑ και για τα... αυτοακίνητα. Να χαρατσώσουν, δηλαδή, ακόμη και τους οδηγούς που παρέδωσαν τις πινακίδες τους, επειδή εξακολουθούν να έχουν αυτοκίνητο έστω παροπλισμένο. Ειλικρινά προσπαθώ να μπω στο μυαλό του «εγκεφάλου» που το σκαρφίστηκε. Προφανώς σκέφτηκε ότι «επειδή μπορεί να την πατήσουμε, όπως με το πετρέλαιο που δεν έβαζε κανείς, ας ρίξουμε προκαταβολικά και ένα χαράτσι 450 ευρώ σε όσους διανοηθούν να παραδώσουν τις πινακίδες τους για να μην το τολμήσουν».

Εχω γράψει και στο παρελθόν για ένα φρικτό, όπως απεδείχθη, λάθος μου να διαθέτω ως μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο ένα Volvo 2.500 κ.ε., που αγόρασα το 2007. Θα ήθελα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας τι μου συνέβη τη χρονιά που φεύγει. Καθώς είδα και απόειδα που το κράτος με αντιμετώπιζε σαν Ωνάση, τον Δεκέμβριο αποφάσισα να το πουλήσω. Ο λόγος είναι αυτονόητος στους 300.000 συμπάσχοντες που διέπραξαν το ίδιο έγκλημα να αγοράσουν κάποτε Ι.Χ. άνω των 2000 κ.ε. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ωμή ληστεία να υποχρεώνομαι να πληρώνω κάθε χρόνο 1.545 ευρώ μόνο για να το έχω. Ναι, τόσο αθροίζουν τα 880 ευρώ που μου επιβάλλονταν ως τέλη κυκλοφορίας, συν τα 665 ευρώ ως ετήσιο φόρο πολυτελείας. Και δεν συμπεριλαμβάνω βέβαια τους φόρους που καταβάλλουμε όλοι μέσω βενζίνης, ασφάλειας, σέρβις κ.λπ.

Τον Δεκέμβριο, λοιπόν, κατέθεσα τις πινακίδες και οδήγησα το Ι.Χ. μου σε μια μάντρα, αποφασισμένος ακόμη και να το «σκοτώσω» σε μια στοιχειωδώς λογική τιμή. Φευ όμως! Περίμενα έναν μήνα, δύο μήνες, τρεις μήνες, πέρασε ο χειμώνας, πέρασε και το καλοκαίρι, και το μόνο τηλεφώνημα που δέχθηκα προ μηνός από τον ιδιοκτήτη της μάντρας ήταν το εξής: «Ντρέπομαι, γιατί ξέρω ότι το αγοράσατε 28.000 ευρώ, αλλά ο μοναδικός υποψήφιος “προσφέρει” 1.300 ευρώ», μου είπε. Και πριν καν προλάβω να απαντήσω, πρόσθεσε κάτι αυτονόητο: «Είναι κρίμα να το χαρίσετε».

Τι συνέβη έκτοτε; Αναγκάστηκα να ξαναπάρω τις πινακίδες, να πληρώσω τα τέλη του τελευταίου τριμήνου, να το επανασφαλίσω (για 10.000 ευρώ, καθώς ουδείς το ασφαλίζει λιγότερο) και να το ξανακυκλοφορώ. Νιώθω κάπως σαν να είχα χωρίσει με μια σύζυγο, η οποία απεδείχθη τρομερά σπάταλη, και το κράτος να με εξανάγκασε να την ξαναπαντρευτώ, απειλώντας με να με φορολογήσει κι άλλο για τη «νέα» συμβίωσή μας και προειδοποιώντας με ότι αν αποτολμήσω να την ξαναχωρίσω θα με χαρατσώνει στο εξής και για τη διατροφή της.

Αγαπητέ, κ. Τσακαλώτε, ξέρω ότι πιθανώς αιφνιδιαστήκατε με τον (εντός εισαγωγικών) πρόλογο, καθώς θα αναρωτιέστε ποιος είχε το θράσος να σας απευθυνθεί τόσο απαξιωτικά, αμφισβητώντας ακόμη και το ήθος σας. Θα σας λύσω την απορία. Ο πρόλογος στην πραγματικότητα δεν γράφηκε από μένα και δεν αφορούσε εσάς. Είναι λέξη προς λέξη τα λόγια που είπε το «μακρινό» 2011 στη Βουλή ο κ. Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου που βρισκόταν τότε στη θέση σας. Η μόνη λέξη που άλλαξα ήταν το όνομα. Εβαλα το δικό σας στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, μήπως και συνειδητοποιήσει το οικονομικό σας επιτελείο και εν γένει η κυβέρνησή σας τη φαιδρότητά τους...



Κωνσταντίνος Ζούλας
Έντυπη Καθημερινή


Οι 10 πιο ψυχοπαθείς δικτάτορες: Άλλοι έτρωγαν ανθρώπους και άλλος είχε τη μεγαλύτερη πορνογραφική συλλογή



Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις παρανοϊκών δικτατόρων, που αιματοκύλισαν τις χώρες τους (και, κάποιες φορές, περισσότερες ή λιγότερες άλλες).                                  

Κάποιων οι επιλογές ήταν συνειδητές- κάποιοι άλλοι πάλι τις συνδύαζαν με απίστευτα εκκεντρική/ παρανοϊκή συμπεριφορά, που παραπέμπει σε ψυχικές ασθένειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Alltime10s, κανάλι του YouTube, συνέταξε μια δεκάδα με τους φερόμενους ως πλέον ψυχοπαθείς (κυριολεκτικά) δικτάτορες που έχουν περάσει από την ιστορία.

10- Ζαν Μπέντελ Μποκάσα (Κεντροαφρικανική Δημοκρατία): Χρεοκόπησε τη χώρα του δαπανώντας το 1/3 του εθνικού προϋπολογισμού για τη στέψη του, στα πρότυπα του Ναπολέοντα. Του αποδίδεται κανιβαλισμός. Έκανε 62 παιδιά και θεωρείται ότι έριξε πολιτικούς αντιπάλους του σε λιοντάρια και κροκοδείλους που είχε στον προσωπικό του ζωολογικό κήπο. Επίσης, εκτέλεσε 100 παιδιά σχολείου επειδή δεν ήθελαν να φορέσουν πανάκριβες στολές που μπορούσαν να αγοραστούν μόνο από το εργοστάσιο της συζύγου του.

9- Νε Βιν (Μπούρμα). Είχε ψύχωση με την νουμερολογία, και ρύθμισε βάσει αυτής το εθνικό νομισματικό σύστημα της χώρας, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να χάσει την περιουσία του. Ένας μάγος του είπε να αρχίσουν όλοι να οδηγούν δεξιά, αλλά τα αυτοκίνητα δεν ήταν προσαρμοσμένα σε αυτό. Έκανε μπάνιο σε αίμα δελφινιών για να μείνει νέος.

8- Φαρούκ Ιο 1ος (Αίγυπτος): Τον έλεγαν «στομάχι με κεφάλι» λόγω της μανίας του με το φαγητό- , έχει ειπωθεί ότι έτρωγε 600 στρείδια την εβδομάδα και ότι είχε τη μεγαλύτερη πορνογραφική συλλογή στον κόσμο. Λάτρευε τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα έβαφε κόκκινα- κάποια στιγμή απαγόρευσε να έχει οποιοσδήποτε άλλος κόκκινο αμάξι στη χώρα, για να μην τον σταματάει η αστυνομία όταν οδηγούσε επικίνδυνα. Θεωρείται ότι ήταν κλεπτομανής- έχει αναφερθεί πως έκλεψε το ρολόι τσέπης του Ουΐνστον Τσώρτσιλ σε μια επίσκεψη.

7 -Μομπούτου Σέσε Σέκο (Ζαΐρ): Εφάρμοσε φιλοαφρικανικές πολιτιστικές μεταρρυθμίσεις, περιλαμβάνοντας την κατάργηση γραβάτας και των δυτικών ονομάτων. Άλλαξε το δικό του όνομα σε «πανίσχυρος πολεμιστής, που , χάρη στην αντοχή του και άκαμπτη θέληση για νίκη, θα πάει από κατάκτηση σε κατάκτηση, αφήνοντας πίσω του φωτιές». Η οικονομία κατέρρεε, αλλά έφτιαξε διαδρόμους απογείωσης/ προσγείωσης που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν Κονκόρντ, για να μπορεί να «πετάγεται» στο Παρίσι για ψώνια. Ξόδευε ένα εκατ. δολάρια την Εβδομάδα.

6 -Καλιγούλας (Ρώμη): Το όνομά του είναι συνώνυμο του εκφυλισμού και των οργίων, αφήνοντας πίσω του, για παράδειγμα, τον Κόμμοδο. Παντρεύτηκε 4 φορές, αλλά έκανε τακτικά αιμομιξίες με τις 3 αδελφές του και τις εκπόρνευε σε άλλους άνδρες. Διάσημος για τον σαδισμό, την κτηνωδία και τις σεξουαλικές διαστροφές του. Δολοφονήθηκε από συνωμοσία της Πραιτωριανής Φρουράς και συγκλητικών. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι πηγές για τη βασιλεία του είναι σχετικά λίγες- και, αν και αρχικά παρουσιαζόταν ως μετριοπαθής ηγεμόνας, από ένα σημείο και μετά δίνουν έμφαση στις διαστροφές του.

5 -Σαπαρμουράτ Νιγιάζοφ (Τουρκμενιστάν): Του άρεσε να απαγορεύει πράγματα, μεταξύ των οποίων το μπαλέτο και η όπερα, ως άχρηστα. Δεν επιτρέπονταν επίσης τα μούσια. Έκλεισε τα νοσοκομεία εκτός της πρωτεύουσας για να ενθαρρύνονται να την επισκεφτούν οι πολίτες. Έχτισε παλάτι από πάγο στην έρημο, καθώς ήλπιζε ότι τα παιδιά θα μάθαιναν να κάνουν σκι εκεί.

4 -Φρανσουά Πάπα Ντοκ Ντουβαλιέ (Αϊτή): Πίστευε πολύ στο βουντού και ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι λέγοντας ότι τον είχε καταραστεί. Πίστεψε ότι πολιτικός του αντίπαλος είχε μεταμορφωθεί σε μαύρο σκύλο, οπότε έβαλε να σφάξουν όλα τα μαύρα σκυλιά της χώρας. Κρατούσε το κομμένο κεφάλι ενός σε ντουλάπι. Κατά τα τέλη της ηγεμονίας του έβγαινε έξω μόνο στις 22 κάθε μήνα γιατί πίστευε ότι τον φυλούν πνεύματα Βουντού

3 -Ίντι Αμίν Νταντά (Ουγκάντα) : Πέραν του απίστευτου τίτλου που έδωσε στον εαυτό του (ας πούμε απλά ότι δεν άφηνε έξω πολλά πράγματα), ισχυριζόταν ότι ήταν βασιλιάς της Σκωτίας, ενώ κάποτε διέταξε να φύγουν όλοι οι Ασιάτες από τη χώρα, εξαιτίας ενός ονείρου. Έχει γίνει επίσης λόγος για κανιβαλισμό.

2 -Κιμ Γιονγκ Ιλ (Βόρεια Κορέα): Οι «θρύλοι» γύρω από τη γέννηση και τις «εφευρέσεις» του είναι εξωφρενικοί. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλός, δεν συμπαθούσε τους κοντούς και τους εξόριζε, για να απομακρυνθούν από τον λαό τα γονίδιά τους.

1 - Κάρολος ο 6ος (Γαλλία): Ο αποκαλούμενος Κάρολος ο Τρελός ξεχνούσε ποιος είναι ή ότι ήταν βασιλιάς, ενώ κάποτε άρχισε να πολεμά τον ίδιο του τον στρατό επειδή ένας λεπρός του είπε ότι υπάρχουν προδότες - σκότωσε αρκετούς πριν τεθεί υπό έλεγχο. Έτρεχε στο κάστρο του ουρλιάζοντας επειδή νόμιζε ότι ήταν λύκος. Δεν άφηνε να τον αγγίζουν επειδή νόμιζε ότι ήταν από γυαλί.


Σημειώνεται ότι από την λίστα απουσιάζουν ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Λεοπόλδος ο 2ος (Βέλγιο) και ο Πολ Ποτ της Καμπότζης- μάλλον επειδή φαίνεται πως οι επιλογές τους - γνωστές για τις φρικαλεότητες που περιελάμβαναν- ήταν συνειδητές και όχι προϊόντα προβλημάτων ψυχιατρικής φύσης, οπότε και αποτελούν εντελώς άλλη κατηγορία.



Πηγή: huffingtonpost.gr


Εννέα νεκροί και 177 συλλήψεις μετά από πιστολίδι μεταξύ συμμοριών μηχανόβιων


Σκληρές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου… Δύο συμμορίες είχαν έναν άγριο καυγά ο οποίος κατέληξε σε τραγωδία… Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους καθώς όπως βλέπετε αντάλλαξαν μεταξύ τους πυροβολισμούς.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας τοποθετημένη σε εστιατόριο, όπου τα μέλη της μίας εκ των δύο συμμοριών απολαμβάνουν τις μπύρες τους.

Ξαφνικά τα μέλη της δεύτερης επιτίθενται και πυροβολούν.  Σε δευτερόλεπτα όλα θυμίζουν σκηνικό πολέμου και στο πάρκινγκ του μαγαζιού επικρατεί χάος.

Αστυνομικοί σπεύδουν στο σημείο και μπαίνουν με τη σειρά τους στη μάχη. Τελικός απολογισμός του μακελειούεννέα μηχανόβιοι νεκροί, αρκετοί τραυματίες και 177 συλλήψεις.




Πηγή


Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα στηρίζει τα θετικά για να βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά



Με τη δέσμευση ότι η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση, «ώστε να τη βοηθήσει για να πάει η χώρα μπροστά», αλλά θα ασκεί κριτική, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πιάσει επιτέλους το πηδάλιο και να κυβερνήσει» και τους υπουργούς να ανέβουν «όλοι μαζί στη γέφυρα» για να οδηγήσουν το καράβι να πάει μπροστά.

Από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το υπερψηφίσει, «για να σας βοηθήσουμε και να σας σύρουμε να ξεφύγετε από τις ιδεοληψίες που σας κρατούν αιχμάλωτους προς τα πίσω και κρατάτε κι εσείς τη χώρα», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

«Η χώρα δεν κυβερνάται κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να είναι καπετάνιος παντός καιρού, είναι μόνο για την καλοκαιρία, όταν πιάσουν τα μποφόρ τα παρατάει και κοιτάει σε ποιόν θα το δώσει» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους κυβερνώντες «να πιάσετε το πηδάλιο να ανεβείτε όλοι μαζί στη γέφυρα και να δείτε πως θα προχωρήσει το σκάφος. Εμείς θα στηρίζουμε ό,τι θετικό φέρνετε. Αλλά θα σας κάνουμε κριτική».

«Σύρατε τρεις φορές τη χώρα σε εκλογές, υφαρπάξατε την ψήφο του λαού, σχηματίσατε δύο κυβερνήσεις, φορτώσατε τη χώρα νέα βάρη, μεταφέρατε όλες τις πληρωμές από τον Οκτώβριο και μετά, και κόψατε τα πόδια της χώρας όταν πήγε να περπατήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» προσέθεσε για να επισημάνει ότι παρόλα τούτα η χώρα δεν κυβερνιέται και πάλι, κάτι που κοστίζει στην οικονομία, τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους.

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά επισήμανε πως η ανακεφαλαιοποίηση είναι ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, γιατί «πρέπει να προστατεύσουμε τους καταθέτες, να μην πάμε σε κούρεμα, πρέπει να επιστρέψουν οι τράπεζες στην κανονικότητα, να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και να λειτουργήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, να μην μπουν σε κανένα κίνδυνο -όπως υπήρξαν δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης για κούρεμα στις καταθέσεις- να μην γίνει ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως για να μην γίνει αυτό, ήδη η ΝΔ είχε ζητήσει την αποσύνδεση της αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση «για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε». Εξέφρασε μάλιστα την χαρά του «που κάτω από τη δική μας πίεση το κατανόησαν και οι Ευρωπαίοι και η κυβέρνηση, και έφερε το νομοσχέδιο». «Γιατί εμείς όπως πάντα, έτσι και τώρα βάζουμε το συμφέρον της χώρας πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον», προσέθεσε.

Να ξέρουν οι πολίτες πώς φτάσαμε εδώ

Ο πρόεδρος της ΝΔ, με τη φράση «εμείς θα στηρίξουμε, αλλά οι πολίτες πρέπει να ξέρουν πώς φτάσαμε στο σημερινό νομοσχέδιο και είναι αναγκαία η ανακεφαλαιοποίηση, και τι ζημιά έπαθαν οι τράπεζες», τόνισε πως αυτή δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση, «έγινε αναγκαία από την ανεύθυνη πολιτική που άσκησε η συγκυβέρνηση από την πρώτη της θητεία, διότι προκάλεσε τεράστια φυγή καταθέσεων». Προσέθεσε πως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, διότι το 2014 οι τράπεζες σταθεροποιήθηκαν -κάτι που επιβεβαίωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας στην έκθεσή της πως οι τράπεζες ήταν επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Περιγράφοντας το χρονικό, ο κ. Μεϊμαράκης, είπε πως η κατάσταση αυτή άλλαξε μέσα στο 2015, και η κυβέρνηση με τους λανθασμένους χειρισμούς της έφερε το τραπεζικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού, εξαιτίας του πειράματος που έστησε και έκλεισε τις τράπεζες επιβάλλοντας τα capital controls. Έτσι, όπως είπε, από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 μειώθηκαν τα ρέπος των τραπεζών και οι συνολικές καταθέσεις κατά 50 δισ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εξαιτίας της επιστροφής στην ύφεση.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σ' αυτό το σημείο, επικαλέστηκε την έκθεση της ΕΚΤ που μόλις δημοσιοποιήθηκε (57 σελίδα), στην οποία αναφέρεται ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οφείλεται στην ύφεση του 2015 και του 2016, στους κεφαλαιακούς περιορισμούς που έβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο κλείσιμο των τραπεζών που επί της ίδιας κυβέρνησης έγινε και στα μέτρα που αυτή πήρε, κι έτσι η χρηματοδότηση μέσω του ELA άγγιξε 85 δισ. ευρώ, από μηδέν στο τέλος του 2014, και την ίδια στιγμή η συνολική χρηματοδότηση μέσω του ευρωσυστήματος έφτασε τα 125 δισ., ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ύψος των καταθέσεων και νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Τα πράγματα πήραν δραματικές διαστάσεις όταν η κυβέρνηση άφησε τη χώρα χωρίς πρόγραμμα και προχώρησε εις γνώση της σε ένα δημοψήφισμα που θα επέφερε το κλείσιμο των τραπεζών. Το είχαμε συζητήσει, το ήξερε και δεν δίστασε να ψηφίσει για το δημοψήφισμα. Τότε ήταν υπουργός ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε πως το επεδίωκε κιόλας, γιατί γύρισε χαρούμενος στο σπίτι και είπε «Ντάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες». Ήρθε τώρα η ανακεφαλαιοποίηση τώρα 14,4 δισ. τα οποία τώρα μπαίνουν στο χρέος και θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περιγράφοντας ο κ. Μεϊμαράκης τα αποτελέσματα -όπως είπε- της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημείωσε πως χάθηκαν 12 δισ. από την περιουσία του Δημοσίου, ενώ θα χρειαστούν τεράστια ποσά που τώρα προσδιορίζονται, για να διερωτηθεί «τι άλλο θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι ώστε εσείς ως μαθητευόμενοι μάγοι να κάνετε πειράματα;».

«Έγκλημα που το πληρώνουν οι Έλληνες»

«Αυτό που έγινε ήταν έγκλημα που το πληρώνουν οι Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε τη «διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της σημερινής», αφού το πακέτο στήριξης του τραπεζικού συστήματος έφερε και έσοδα στο Δημόσιο 4 δισ. χωρίς να επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός. «Και δεν ζητάτε μια συγγνώμη, για αυτά που λέγατε τότε και τα όσα σήμερα κάνετε;» απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης -με αιχμή τον κατεπείγοντα χαρακτήρα, που προσέδωσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις τράπεζες- της καταλόγισε ότι υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και την κάλεσε να σεβαστεί τους θεσμούς. «Αν όμως η απάντηση είναι «κι εσείς τα ίδια κάνετε» σας απαντούμε πως πρώτον δεν τα κάναμε διότι υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες αιτιολογίες από την πλευρά της τότε κυβέρνησης. Αλλά ακόμη κι αν μπω στη λογική σας, σας απαντώ: Εσείς δεν ήρθατε να κάνετε τα ίδια και χειρότερα. Εσείς ήρθατε για να μην κάνετε αυτά όπως υποσχεθήκατε και υφαρπάξατε την ψήφο» κατέληξε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της κυβέρνησης.



Πηγή : express.gr


Τι ήταν αυτό που πέταξε ο σοβαρός Δραγασάκης;



Πολλές αντιδράσεις και...ειρωνίες προκάλεσε η αναφορά του (σοβαρού) αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, περί παράλληλου συστήματος τραπεζών που να μην είναι υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και που «να μην κάνει το σύστημα τόσο συγκεντρωτικό όσο είναι σήμερα».

Είναι δυνατόν ο Δραγασάκης να κάνει τέτοια δήλωση; Έλεγαν όλοι και...απορούσαν μηπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω...στο...παράλληλο σύμπαν που ζούμε.

Παράλληλο τραπεζικό σύστημα εντός Ευρωζώνης δεν προβλέπεται, ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. «Σχεδιασμός, άγνοια ή λάθος;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης τόνισε ότι αυτό που δήλωσε ο κ. Δραγασάκης «δεν υφίσταται». «Δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον “βαρουφακισμό”», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

«Αυτό το λέει ο σοβαρότερος του Σύριζα…φανταστείτε τί λένε οι υπόλοιποι», σχολίασε, επίσης στο Twitter, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση.

«Παράλληλο τραπεζικό σύστημα σημαίνει μας πήραν τον έλεγχο οι ευρωπαίοι στις συστημικές και θα δώσουμε θαλασσοδάνεια μέσω Αττικής και συνεταιριστικές», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter o βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.


Πηγή


Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα από τις 11:00 έως τις 18:00



Ξεκινούν και οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου

Ανοιχτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών​, 11:00-18:00.

Η κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκαλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου και να προσέλθει για τις αγορές του, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Δεν λείπουν ωστόσο οι αντιδράσεις, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία-μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει στο εμπόριο, την Κυριακή «ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές» και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Σύνταγμα, στην αρχή της οδού Ερμού.


Πηγή


Μουζάλας: Η κυβέρνηση δεν θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο



Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι προσφύγων στο Αιγαίο αποκλείει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος» εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μουζάλας.

Προσθέτει, όμως, ότι η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Έβρος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. «Ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Ένταση σημειώθηκε εξάλλου το Σάββατο το απόγευμα στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου νεαροί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.


Πηγή: skai.gr


Ρωσία και Ιράν να συμφωνήσουν στην αποχώρηση Ασαντ, λέει το Ριάντ



Η Ρωσία και το Ιράν πρέπει να συμφωνήσουν σε ημερομηνία και τρόπο αποχώρησης του Μπασάρ αλ Άσαντ από την Συρία, όπως και όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

Οι συνομιλίες στη Βιένη που είχαν στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, στις οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά η σουνιτική Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, «θα δείξουν το βαθμό στον οποίο ο Άσαντ και οι υποστηρικτές του, το Ιράν και η Ρωσία, επιζητούν αληθινά την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση» τόνισε ο ίδιος.

Μιλώντας στο Sky News Arabia, o υπουργός συμπλήρωσε: «Τα δύο σημεία στα οποία διαφέρουν οι απόψεις μας από αυτούς αφορούν μια ημερομηνία και τα μέσα για την αποχώρηση του Άσαντ και το δεύτερο σημείο μια ημερομηνία και τα μέσα για την απόσυρση των ξένων δυνάμεων, ιδιαίτερα των ιρανικών. Αυτά είναι τα δύο σημεία χωρίς τα οποία δεν θα μπορέσει να υπάρξει λύση.»

Την ίδια ώρα όσον αφορά το Ιράν, μιλώντας από το βήμα περιφερειακής διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στην Μανάμα στο Μπαχρέιν, ο Τζουμπέιρ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τεχεράνη να χρησιμοποιήσει τους πόρους που θα εξασφαλίσει μετά την άρση των κυρώσεων για να αναπτυχθεί «και όχι για επιθετικές πολιτικές».

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στη σύγκρουση στην Υεμένη, όπου το Ριάντ υποστηρίζει τις δυνάμεις που πολεμούν τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι.

Η σύγκρουση στη χώρα αυτή εισέρχεται στην «τελική φάση», δήλωσε, επικαλούμενος στρατιωτικές επιτυχίες που σημειώνει ο υπό το Ριάντ συνασπισμός αραβικών χωρών ο οποίος πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη.

Από το βήμα της ίδιας Συνόδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έστειλε το δικό του μήνυμα στην Μόσχα: «Η επέμβαση της Ρωσίας στη συριακή σύγκρουση θα έχει ακουσίως ως συνέπεια να οδηγήσει τη Ρωσία σε τέλμα, κάτι το οποίο θα της δώσει ωστόσο το κίνητρο να εργαστεί για μια πολιτική μετάβαση» είπε.

Η Ρωσία θα θεωρηθεί ότι συνασπίζεται με τον Άσαντ, την Χεζμπολάχ, το Ιράν, αποξενώνοντας εκατομμύρια Σουνίτες στη Συρία, στην περιοχή και στην ίδια τη Ρωσία» συνέχισε ο ίδιος.


Πηγή : tanea.gr


Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Πετρούνιας!




Ο Λευτέρης Πετρούνιας επανέλαβε την αψεγάδιαστη εμφάνιση του προκριματικού και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Γλασκόβης, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και ταυτόχρονα μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής.

Ο Έλληνας γυμναστής βαθμολογήθηκε με 15,800 βαθμούς εκτελώντας εξαιρετικά το πρόγραμμα του και αποδεικνύοντας ότι είναι το αφεντικό στο συγκεκριμένο όργανο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Το χρυσό μετάλλιο φυσικά εξασφαλίζει τον Πετρούνια απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην “SSE Hydro Arena”, όπου εντυπωσίασε τους 12.500 θεατές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο με 15,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000).



Πίσω από τον αθλητή του Δημήτρη Ράφτη τερμάτισαν οι δύο Κινέζοι αντίπαλοί του, οι οποίοι είχαν τα προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας: Ο Χάο Γιόου με 15,733 βαθμούς και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιανγκ Λιου με 15,700 β.. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε την καλύτερη εκτέλεση, για άλλη μια φορά, όπως είχε συμβεί και στον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου είχε υπερισχύσει με 15,900 β..



Για τον 25χρονο «άρχοντα των κρίκων», αυτό είναι το ιδανικό φινάλε σε μια ονειρεμένη χρονιά, αφού τον Απρίλιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τον Ιούνιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, έχοντας θριαμβεύσει σε 5 από τις 6 διοργανώσεις που έχει δώσει μέσα στο 2015 και συνολικά σε 11 από τις 12 εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών.



Παράλληλα, το κατόρθωμα του Πετρούνια αφήνει στη διάθεση των συναθλητών του το επιπλέον Ολυμπιακό εισιτήριο, το οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις μέσω του προ-Ολυμπιακού test event στο Ρίο ντε Τζανέιρο (16-24 Απριλίου 2016).

Εκεί θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 36 χωρών, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες αθλητές, που θα εκτελέσουν προγράμματα και στα έξι όργανα και θα κριθούν βάσει του αθροίσματός τους στο σύνθετο ατομικό. Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν μέσα από το test event τουλάχιστον 24 από αυτούς τους αθλητές, αλλά μόνο ένας από κάθε χώρα.



Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το βράδυ της Δευτέρας (02/11) μέσω Λονδίνου με την πτήση ΒΑ634 της “British Airways” και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στη 01:10 μετά τα μεσάνυχτα.



Οι νικητές στο σημερινό, πρώτο σκέλος των τελικών οργάνων στη Γλασκώβη:



ΑΝΔΡΕΣ

Ασκήσεις εδάφους

1. Κένζο Σιράι (Ιαπωνία) 16,233

2. Μαξ Γουίτλοκ (Βρετανία) 15,566

3. Ραϊντερλέι Θαπάτα Σαντάνα (Ισπανία) 15,200



Πλάγιος ίππος

1. Μαξ Γουίτλοκ (Βρετανία) 16,133

2. Λούις Σμιθ (Βρετανία) 16,033

3. Χαρουτιούν Μερντινιάν (Αρμενία) 15,500

3. Καζούμα Κάγια (Ιαπωνία) 15,500



Κρίκοι

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,800

2. Χάο Γιόου (Κίνα) 15,733

3. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,700




ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Άλμα

1. Μαρία Πασέκα (Ρωσία) 15,666 (15,633 + 15,700)

2. Χονγκ Ουν Τζονγκ (Β. Κορέα) 15,633 (15,666 + 15,600)

3. Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ) 15,541 (15,900 + 15,183)



Ασύμμετροι ζυγοί

1. Φαν Γιλίν (Κίνα) 15,366

1. Βικτόρια Κόμοβα (Ρωσία) 15,366

1. Ντάρια Σπιριντόνοβα (Ρωσία) 15,366

1. Μάντισον Κότσιαν (ΗΠΑ) 15,366



ΤΑ 8+1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην ελληνική γυμναστική το 9ο μετάλλιο της ιστορίας της στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης και παράλληλα έγινε ο 6ος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο, έπειτα από τους Βλάση Μάρα (δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο μονόζυγο), Δημοσθένη Ταμπάκο (ένα χρυσό και ένα χάλκινο στους κρίκους), Λευτέρη Κοσμίδη (ένα χρυσό στο έδαφος), Ιωάννη Μελισσανίδη (ένα ασημένιο στο έδαφος) και Βασίλη Τσολακίδη (ένα ασημένιο στο δίζυγο).



Ο θρίαμβς του Πετρούνια στη Γλασκώβη ήρθε στην τέταρτη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καταγράφοντας άλλη μία μεγάλη άνοδο συγκριτικά με τις προηγούμενες προσπάθειές του (ήταν 13ος το 2009 στο Λονδίνο, 9ος το 2013 στην Αμβέρσα και 6ος το 2014 στη Νανίνγκ).



Τα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής:

Έτος / Τόπος Αθλητής Αγώνισμα Θέση

1994, Μπρίσμπεϊν Ιωάννης Μελισσανίδης Έδαφος 2ος

1999, Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 3ος

2001, Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος

2002, Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος

2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 1ος

2006, Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 3ος

2010, Ρότερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Έδαφος 1ος

2011, Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο 2ος

2015, Γλασκώβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1ος




Πηγή : gazzetta.gr



Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση χρεώνει με 14,5 δισ. τους Έλληνες για τις τράπεζες για χάρη του …Βαρουφάκη



H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέλνει στον ελληνικό λαό λογαριασμό 14,5 δισ. ευρώ για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης , κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.

«Η τραγική σας πολιτική, η απαράδεκτη στάση σας στο οκτάμηνο, μας οδήγησε σε αυτούς τους συμβιβασμούς και αυτό το χρεώνεστε εξ ολοκλήρου μαζί με τα 14,5 δισ. ευρώ, που αχρείαστα χρεώνετε στον ελληνικό λαό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε, το 2014 δεν χρειαζόταν ανακεφαλαιοποίηση, καθώς η επιλογή αυτή οφείλεται στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο τον μέμφθηκε ως υποστηρικτή του ανθρώπου «τα αποτελέσματα της πολιτικής του οποίου σήμερα πληρώνουμε».

«Δεν θα γίνονται αυτά που γίνονταν παλιά, λέτε. Τον Αύγουστο ψηφίσατε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στη διαχείριση, τη λήψη των αποφάσεων των τραπεζών, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά με κριτήρια αγοράς. Ήταν ένας ακόμη επώδυνος συμβιβασμός; Υπάρχει κάτι που δεν ήταν επώδυνο από αυτά που υλοποιείτε; Έτσι που τα κάνατε, οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Έχετε το θράσος να λέτε ποιος φταίει. Μεταφέρετε ένα κόστος στον φορολογούμενο. Ποιος το επέφερε αυτό το κόστος;»

Ανέφερε, ακόμη, ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός υπήρχε από πλευράς της κυβέρνησης για το τι μας φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση, για τους όρους της, έχει καταρρεύσει, ενώ στην κριτική που άσκησε σε σημεία του νομοσχεδίου, μεταξύ των άλλων, είπε πως εκχωρείται το ΤΧΣ στους ξένους και αντιστοίχως οι διορισμοί στις τράπεζες και διερωτήθηκε «Αυτή ήταν η επώδυνη διαπραγμάτευση;».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθύμισε στον κ. Τσακαλώτο ότι η κυβέρνηση είχε αναγγείλει ότι θα ελεγχθούν από Εξεταστική Επιτροπή οι όροι της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης και ρώτησε: «Να βάλουμε και την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση μέσα;».


Πηγή


Μυστήριο με το ρωσικό Airbus: Έπεσε ή κατερρίφθη από Ισλαμιστές;



Λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε πιθανότατα το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση που έγινε στο σημείο της συντριβής.

«Οι ισχυρισμοί ότι τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς» λέει στο Ιντερφάξ ο ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των αιγυπτιακών αρχών δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από αντάρτες, ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής.

Σημειώνεται ότι σε τμήμα της Χερσονήσου του Σινά αναπτύσσεται έντονη δραστηριότητα από αντάρτες που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες αιγύπτιοι στρατιώτες.

Επιπλέον η ρωσική ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους σε δείγματα καυσίμων από τον τελευταίο ανεφοδιασμό που έκανε το ρωσικό Airbus. Το αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia είχε ανεφοδιαστεί για τελευταία φορά στην πόλη Σαμάρα.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν, είπε ότι οι ερευνητές ανακρίνουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην προετοιμασία του αεροσκάφους και του πληρώματος, ενώ κάνουν έρευνες και στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, όπου έχει την έδρα της η εταιρεία.

Την ίδια ώρα ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου συμφώνησε να επιτρέψει στις ρωσικές υπηρεσίες να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Οι εισαγγελικές αρχές της επαρχίας του Βόρειου Σινά κάλεσαν αξιωματούχους των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας και οδικής κυκλοφορίας να καταθέσουν για την υπόθεση. Έδωσαν επίσης εντολή σε τεχνική ομάδα του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας να αναλύσει το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου, Βλαντίμιρ Πούτιν και Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, συνομίλησαν τηλεφωνικά για το θέμα. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή Ρώσων ειδικών στην έρευνα για τα αίτια της συντριβή.Το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό Airbus στο Σινά

Το ρίξαμε λέει το ISIS
Με ανάρτησή του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.

"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Ο τόπος της τραγωδίας

Οι σοροί περίπου 150 ανθρώπων, πολλές από τις οποίες απανθρακωμένες, βρέθηκαν σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής. Το αεροπλάνο έπεσε κάθετα, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματά του να τυλιχθούν στις φλόγες.

Νωρίτερα, άλλη πηγή ανέφερε ότι το Airbus είχε κοπεί στα δύο, σε ένα μικρότερο κομμάτι της ουράς και σε ένα μεγαλύτερο το οποίο προσέκρουσε σε βράχο.

Η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών Rostransnadzor ξεκίνησε ήδη ελέγχους για να διαπιστώσει αν η αεροπορική εταιρεία τηρούσε τους κανονισμούς ασφαλείας. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rossiya 24 αξιωματούχοι ερευνούν τα γραφεία της εταιρείας στη Μόσχα και έχουν κατασχέσει ορισμένα έγγραφα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σε προηγούμενο έλεγχο ρουτίνας, τον Μάρτιο του 2014, η Rostransnadzor είχε εντοπίσει παραβιάσεις. Ωστόσο, η εταιρεία φρόντισε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς μέσα στο χρονικό περιθώριο που της είχαν δώσει οι αρχές.

Από το Παρίσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus δήλωσε έτοιμη να παράσχει τη βοήθειά της στις έρευνες για το τραγικό δυστύχημα. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το συγκεκριμένο Airbus A321-200 ήταν ηλικίας 18 ετών και ανήκε στην Metrojet (άλλη ονομασία της Kogalymavia) από το 2012. Είχε πραγματοποιήσει σχεδόν 21.000 πτήσεις συνολικής διάρκειας 56.000 ωρών και διέθετε κινητήρες IAE-V2500. Η Airbus τόνισε ότι είναι έτοιμη να παράσχει πλήρη τεχνική υπηστήριξη στις γαλλικές ερευνητικές αρχές και στις αρχές που θα αναλάβουν να ερευνήσουν την υπόθεση.

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α-321 επέβαιναν 217 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες, οι 138 ήταν γυναίκες, 62 άνδρες και 17 παιδιά. Οι 214 ήταν ρώσοι και 3 ουκρανοί.



Πηγή