Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

«Τσαντάκιας» σπρώχνει γυναίκα και την παρασύρει με το όχημά του

 


Καρέ-καρέ καταγράφεται στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το protothema.gr, η δράση ενός 42χρονου που προέβαινε συστηματικά σε αρπαγές τσαντών από γυναίκες οδηγούς και σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δίσταζε ακόμα και να χτυπήσει ή να παρασύρει τα θύματα του προκειμένου να διαφύγει.

Δείτε το βίντεο:


Ο άνδρας συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στην Αγία Βαρβάρα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών καθώς και για βία κατά υπαλλήλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης κινούνταν με ένα δίκυκλο, συνήθως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, αναζητώντας γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητα τους και είχαν αφήσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού.

Στη συνέχεια προσέγγιζε τα οχήματά τους με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά του συνοδηγού και όταν οι γυναίκες ακινητοποιούσαν προσωρινά το όχημα, άρπαζε τις τσάντες τους από το ανοικτό παράθυρο και γινόταν καπνός.

Στις περιπτώσεις δε που τα θύματα αντιστέκονταν, ο δράστης γινόταν βίαιος και δεν δίσταζε να ασκήσει σωματική βία. Ενδεικτικές είναι δύο ληστείες που διέπραξε σε Νίκαια και Κερατσίνι.

Στην πρώτη που σημειώθηκε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, όπως φαίνεται και στο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema, όταν η παθούσα αντιλήφθηκε την κλοπή της τσάντας της από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να αποτρέψει τον δράστη, ο 42χρονος της άσκησε σωματική βία και, κατά τη διαφυγή του με το αυτοκίνητο το οποίο ήταν κλεμμένο, την πάτησε στο δεξιό αστράγαλο.

Στη δεύτερη ληστεία, η οποία έγινε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, όταν η παθούσα αποπειράθηκε να τον εμποδίσει, ο δράστης έθεσε σε λειτουργία το δίκυκλο του και την παρέσυρε, τραυματίζοντάς την.

Να σημειωθεί πως οι μηχανές που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των κλοπών-ληστειών, είτε δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 42χρονου σε συνολικά 24 κλοπές τσαντών με την παραπάνω μεθοδολογία, 2 ληστείες και 5 κλοπές αυτοκινήτων, πράξεις που τελέστηκαν από τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικό της ροπής του προς τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις συνιστά το γεγονός ότι σε μία μέρα διέπραττε διαδοχικές κλοπές. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η διάπραξη πέντε κλοπών την ίδια μέρα σε διάστημα πέντε ωρών σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες κατασχέθηκαν το κράνος που φορούσε, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη τέλεση των πράξεων και το «επιχειρησιακό» δίκυκλο (τύπου scooter).



265 συλλήψεις και 5.038 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

 


265 συλλήψεις και 5.038 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε χθεσινές επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Οι δράσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε Δυτική Αττική, Κορωπί, Πόρτο Ράφτη, Κορινθία, Αχαΐα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα 20-21/09/2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν –17.899- οχήματα και 23.820 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

-265- συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

-1.009- προσαγωγές,

-5.038- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

-152– λοιπές παραβάσεις,

-135- ακινητοποιήσεις οχημάτων και

-2- κατασχέσεις οχημάτων.

Ειδικότερα, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπου διενεργήθηκαν -386-έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -64- άτομα, συνελήφθησαν -15- άτομα, από τα οποία τα -6- για παρεμπόριο, -3- για ναρκωτικά, -1- για το νόμο περί αλλοδαπών και -1- για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ βεβαιώθηκαν -3- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, της Φυλής και του Ζεφυρίου.

Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν –555– έλεγχοι ατόμων και -283- έλεγχοι οχημάτων,

προσήχθησαν –41– άτομα,

συνελήφθησαν –6– άτομα, από τα οποία τα –2– για κλοπή, –1– για ναρκωτικά και –1– για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ

βεβαιώθηκαν -108- παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα:

σε Κορωπί και Πόρτο Ράφτη, όπου πραγματοποιήθηκαν –54– έλεγχοι ατόμων και -26- έλεγχοι οχημάτων, ενώ βεβαιωθήκαν –6- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκε –1– όχημα,

σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια), όπου  πραγματοποιήθηκαν -36- έλεγχοι ατόμων, -38- έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν -4- άτομα και συνελήφθη –1– άτομο για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και

σε περιοχές της Αχαΐας, όπου ελέχθησαν -59- άτομα, συνελήφθησαν -2- άτομα για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ βεβαιώθηκαν –35– παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, σε περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα), της Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) και της Κρήτης, πραγματοποιήθηκαν -63- έλεγχοι σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων, ελέγχθηκαν -291- άτομα, προσήχθησαν –3– άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν –10– παραβάσεις, μεταξύ των οποίων –3– για επισφαλή φόρτωση, –1– για στέρηση άδειας λειτουργίας και –1– για παράβαση Κ.Ο.Κ..

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό:

σε περιοχές της Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ελέγχθησαν -191-  άτομα και -126- οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν -55- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ελέγχθησαν -572-  άτομα και -507- οχήματα, συνελήφθη –1– άτομο για παράβαση Κ.Ο.Κ., βεβαιώθηκαν -142- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. ενώ ακινητοποιήθηκαν –4– οχήματα.

Επιπλέον, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε διάφορες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν –44– άτομα (

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.



Έρχονται μαύρες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Ραγκούσης και τι θα κάνει μετά



Την έντονη ανησυχία του για την εύθραυστη ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης και κατ΄ επέκταση και για το δικό του πολιτικό μέλλον που φαίνεται να έχει τελειώσει.

Σε συνέντευξη του στο Open, ο Ραγκούσης φανερά ανήσυχος για το πολιτικό του μέλλον, έκανε λόγο για «πολύ αρνητικές εξελίξεις» από τη Δευτέρα και χαρακτήρισε ως αθλιότητα και προβοκάτσια τα περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου. Δεν έδειξε, επίσης, να πείθεται από τον Στέφανο Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι δεν έχει δώσει έστω μια συνέντευξη για να παρουσιάσει τις θέσεις του, ενώ είναι άγνωστος στο ίδιο το κόμμα του. 

Αναφερόμενος στα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, ο Ραγκούσης διευκρίνισε πως δεν θεωρεί «υπονομευτές» τους Γιώργο Κατρούγκαλο, Νίκο Φίλη και Παύλο Πολάκη, αλλά πως οι δηλώσεις τους υπονόμευσαν στην πράξη το εκλογικό αποτέλεσμα. Έκανε, δε, ειδική αναφορά στον δημόσιο εκβιασμό του Παύλου Πολάκη με αφορμή τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Χανιά.




Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Jens Stoltenberg και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Yoon Suk Yeol


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Jens Stoltenberg αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας και η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για την διοργάνωση της EXPO2030.



Συνελήφθησαν δύο Ρομά που κρατούσαν όμηρους 10 μετανάστες και τους χτυπούσαν με ξύλα



Δύο αδέλφια Ρομά κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες και τους χτυπούσαν με ξύλα προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης όπου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο εντοπίστηκαν οι μετανάστες.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ρομά- ένας 33χρονος και η 38χρονη αδελφή του, ενώ εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα το οποίο διακινεί παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο.

Οι δέκα αλλοδαποί που απελευθερώθηκαν προέρχονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Ιράν, τη Συρία, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν.



Στο «φως» απίστευτη θηριωδία – Σκύλος έπεσε θύμα βιασμού

 


Αποτρόπαιο περιστατικό κτηνοβασίας αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (20.9.2023), με θύμα έναν σκύλο από τον Ωρωπό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ιδιοκτήτρια του σκύλου τον μετέφερε σε κτηνιατρικό κέντρο στον Ωρωπό για εξετάσεις.

Ο κτηνίατρος, κατά τη διάρκεια της εξέτασης υπερήχου στον σκύλο, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με αποτέλεσμα το ζώο να μεταφερθεί σε έτερο κτηνιατρικό κέντρο στη Χαλκίδα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Στο στομάχι του σκύλου εντοπίστηκαν υπολείμματα προφυλακτικού, κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το ζώο είχε πέσει θύμα βιασμού.

Άμεσα για την περίπτωση ενημερώθηκε το ΑΤ Χαλκίδας. Μετά από ένταλμα σύλληψης, αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου η ιδιοκτήτρια ώστε να συλληφθεί.

Το eviathema.gr, που έκανε το ρεπορτάζ, σημειώνει ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία, για κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας ή θανάτωση μικρών ζώων με σκοπό το κέρδος και τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά, το πρόστιμο ανέρχεται από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.



Σιγά μην παραιτηθεί η Ακρίτα για τον Κασσελάκη, να χάσει τα νταβατζιλίδικα 8.000€ τον μήνα; Λέει ότι της έταξε ο Τσίπρας να την κάνει υπουργό!!

 


«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε το πρωί της Πέμπτης, η φυτευτεί απο τον Τσίπρα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, στην ερώτηση που της έγινε για το αν θα υπέβαλε την παραίτησή της προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης αν αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Για να δικαιολογήσει το γιατί δεν πρόκειται να αφήσει τα 8.000€ που τις χάρισε ο Τσίπρας, φυτεύοντας την στο Επικρατείας, είπε ότι γιατί όταν είχε συμφωνήσει και καλά με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυρία Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές, τώρα αυτό είναι αλήθεια, είναι ψέματα, καμία εμπιστοσύνη σε Συριζαίο.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαβθιμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι' αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρία στο Action 24, για να ξεκαθαρίσει ότι τα κερασμένα για 4 χρόνια 8.000€ τον μήνα δεν θα τα αφήσει για κανένα.

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά» είπε και καλά η Ακρίτα, και γελάει ο κόσμος και μόνο που το άκουσε. Εάν ήταν σοβαρή θα τον χάριζε τον μισθό της σε ένα ίδρυμα αφού δεν την ενδιαφέρει για να την παραδεχτεί ο κόσμος.

Ειδικά, δε, για την αλλάγη στάσης καθώς αρχικά στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου και στη συνέχεια τον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξε ότι δεν είναι κωλοτούμπα γιατί «κωλοτούμπα είναι κάποιος όταν έχει όφελος».

«Τη στήριξα την Έφη Αχτσιόγλου και καταδικάζω απερίφραστα τη συκοφαντία για το SMS. Ως δημοσιογράφος λέω ότι αν το είχε κάποιος θα το είχε δημοσιοποίησει. Από εκεί και πέρα ομολόγω ότι είναι λεπτή η θέση μου. Δεν σκοπεύω ούτε να πω ούτε να κάνω κάτι για να πολώσω μια ήδη πολωμένη ατμόσφαιρα. Εκτιμώ παρα πολύ την Έφη, είναι γυναίκα αξιολόγη. Όμως φοβάμαι ότι ο περίγυρός της ίσως δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τώρα που έμαθα. Ως βουλευτής είδα συμπεριφορές μέσα στο κόμμα που με στεναχώρησαν» είπε η Έλενα Ακρίτα.





Ράγισαν καρδιές στην τελετή στο Πεντάγωνο προς τιμήν των νεκρών στη Λιβύη

 



Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής - στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας - για τους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Για να τιμήσουν τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τρεις στρατιωτικοί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στάθηκε ακίνητη και σιωπηλή στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία.




Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.

β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.





Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Κασσελάκης είναι η ρεβάνς του Τσίπρα

 


Για εγκατάλειψη αρχών και αξιών στον ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη και όχι στα λόγια, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ το «φαινόμενο Κασσελάκη» ως τη ρεβάνς του Αλέξη Τσίπρα. 

«Ο Κασσελάκης είναι η ρεβάνς του Τσίπρα, νομίζω ότι υπάρχει σύνδεση Κασσελάκη - Τσίπρα», είπε συγκεκριμένα, δείχνοντας ποιος είναι από πίσω.

«Το φαινόμενο Κασσελάκη είναι συνδεδεμένο με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 πούλησε την ψυχή του», είπε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», για να συμπληρώσει ότι τότε έχασε την αξιοπιστία του, θεωρώντας ότι υπήρχε τέτοια όσο τουλάχιστον ήταν αυτή στο κόμμα. 

«Σήμερα εμφανίζεται ένα golden boy που τους παίρνει το κόμμα σε 20 ημέρες. Αυτό είναι απολύτως συνδεδεμένο με την εγκατάλειψη αρχών και αξιών στην πράξη, όχι στα λόγια», σχολίασε συμπληρώνοντας σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει προκύψει με την Έφη Αχτσιόγλου: «Αυτό που βλέπουμε να γίνεται με ένα μαφιόζικο τρόπο είναι ότι η γυναίκα υποψήφια επιχειρείται να εκκαθαριστεί, εσωτερικά του κόμματος».

Η ίδια στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει μία ιδιοκτησιακή σχέση κάποιων με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έχει αποκαλυφθεί».

Και συνέχισε με ευσεβής πόθους λέγοντας «η "Πλεύση ελευθερίας" είναι η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή», μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, «είναι ανύπαρκτος, δεν επιτελεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».



Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest

 


Richard Quest: Μαζί μου είναι τώρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλημέρα κ. Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι θα συναντηθείτε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα, Richard. Πράγματι, θα συναντηθώ με τον Τούρκο Πρόεδρο σε λίγες ώρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Θα είναι η δεύτερη συνάντησή μας αφότου επανεκλεγήκαμε και οι δύο με ισχυρή εντολή, αυτό το καλοκαίρι. Προσβλέπω στο να αξιοποιήσουμε τη θετική δυναμική που έχει δημιουργηθεί στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Όπως γνωρίζετε, έχουμε μακροχρόνιες διαφορές με την Τουρκία, αλλά θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές χρησιμοποιώντας το μόνο πλαίσιο κανόνων που έχουμε στη διάθεσή μας: το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πέραν αυτού, επιδιώκουμε να συνεργαστούμε σε διάφορα άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παραδείγματος χάρη στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτές είναι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες μας.

Richard Quest: Ωστόσο, στα δύσκολα ζητήματα με την Τουρκία, έχω πάντα την αίσθηση με την Ελλάδα και την Τουρκία ότι είστε μια χαρά μαζί, αρκεί να μην θίξετε αυτά τα θέματα. Μπορείτε να συνεργαστείτε σε πολλά, για τους μετανάστες, την κλιματική αλλαγή, όλα αυτά τα άλλα θέματα, αλλά αυτό που υπογραμμίζεται στη σχέση σας είναι οι εδαφικές δυσκολίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι, πρόκειται για μακροχρόνιες δυσκολίες, και αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια σημαντική διαφορά με την Τουρκία, και αυτή είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα να επιλυθεί, διαφορετικά θα είχε επιλυθεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, Richard, ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ούτε σημαίνει ότι χρειάζεται να φτάσουμε σε ένα επίπεδο επιθετικής συμπεριφοράς εκ μέρους της Τουρκίας που ουσιαστικά ωθεί τις δύο χώρες μας στα πρόθυρα μιας ένοπλης σύγκρουσης.

Επομένως, ακόμη και αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε εδαφικά ζητήματα, μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή για συνεργασία σε πολλούς άλλους τομείς. Και αυτό είναι που θα προσπαθήσω να πετύχω στη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Erdoğan.

Richard Quest: Σε ό,τι αφορά στο κλίμα τώρα, είχατε μια ηχηρή νίκη στις εκλογές και, ως εκ τούτου, είχατε μια ισχυρή εντολή. Αλλά οι τελευταίες εβδομάδες, οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι με τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις του έντονου καύσωνα αυτό το καλοκαίρι. Θα έπρεπε, λοιπόν, να είστε σε πολύ ισχυρή θέση για να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι σε όλες τις συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή, διότι μου φαίνεται ότι η Ελλάδα πλήττεται πολύ σφοδρά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό το καλοκαίρι, Richard, ήταν λίγο σαν τον διπρόσωπο ρωμαϊκό θεό Ιανό. Από τη μία πλευρά, η οικονομία έχει εξαιρετικά καλές επιδόσεις. Ύστερα από 13 χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα. Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Θα έχουμε μια σεζόν-ρεκόρ όσον αφορά τον τουρισμό. Και από την άλλη πλευρά, όπως επισήμανες, μάς έπληξαν καταστροφές που συνδέονται με το κλίμα. Αρχικά μία καταστροφική πυρκαγιά και στη συνέχεια μια ακόμη πιο καταστροφική πλημμύρα -η μεγαλύτερη πλημμύρα που έχει δει ποτέ η Ελλάδα.

Και, όπως σημείωσες, πράγματι, θα «χτυπάω το χέρι μου στο τραπέζι» ώστε να υποστηρίξω ότι πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα ως Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα που σχετίζονται με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Θα ξοδέψουμε τρισεκατομμύρια, κυριολεκτικά τρισεκατομμύρια, την επόμενη δεκαετία για τον μετριασμό των επιπτώσεών της, και δικαίως. Πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να οδηγήσουμε την Ευρώπη στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Όμως, οι καταστροφές που συνδέονται με το κλίμα επηρεάζουν τη ζωή μας ήδη σήμερα που μιλάμε. Και, ειλικρινά, τα χρήματα που βάζει στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση για να στηρίξει τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους κρίσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Χρειαζόμαστε, επομένως, μια σωστή ισορροπία μεταξύ της άμβλυνσης των επιπτώσεων και της προσαρμογής. Θα το επαναλάβω: αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο τις νότιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μία παγκόσμια συμμαχία για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ώστε να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές και να επισημάνουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Richard Quest: Σωστά. Ωστόσο, φοβάστε ότι -αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να απέχουμε πολύ από αυτό- οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν να σταματήσουν να είναι τόσο ελκυστικές ως τουριστικοί προορισμοί; Αν κάθε χρόνο η θερμοκρασία αρχίζει να ξεπερνά τους 40 βαθμούς και να γίνεται δυσάρεστη και ανυπόφορη, τότε εν τέλει θα διατρέξει κίνδυνο η κύρια βιομηχανία σας, ο τουρισμός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ακούω αυτή την επιχειρηματολογία, Richard, όμως δεν συμφωνώ απαραίτητα. Θα εξηγήσω γιατί. Πάντα θα υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τη ζέστη του μεσογειακού καλοκαιριού και θα έρχονται στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Αυτό που συμβαίνει πάντως με την τουριστική μας βιομηχανία είναι ότι είμαστε πραγματικά σε θέση να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να επικοινωνήσουμε στον κόσμο ότι είναι εξίσου εξαιρετικά ευχάριστο να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο. Αυτό συμβαίνει.

Υπό αυτή την έννοια, η κλιματική κρίση θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για εμάς ώστε να προωθήσουμε την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παρά ταύτα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι τα καλοκαίρια γίνονται πιο ζεστά. Τα νερά γίνονται όλο και πιο ζεστά. Αλλά, πίστεψέ με Richard, έχεις έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός, ακόμη και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πραγματικότητα, επηρεάζουν τους πολίτες μας που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές, αλλά δεν εκτροχιάζουν την κύρια τουριστική μας βιομηχανία.

Richard Quest: Μια τελευταία ερώτηση μου έρχεται στο μυαλό, κ. Πρωθυπουργέ. Σας αρέσει πραγματικά να έρχεστε στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ; Πάντα αναρωτιέμαι, αν άνθρωποι σε θέσεις σαν τη δική σας το βλέπετε στο ημερολόγιο ως αγγαρεία ή ως χαρά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποτελεί μια ευκαιρία, Richard, πρώτα απ’ όλα προκειμένου να επικοινωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά όταν πρόκειται για παγκόσμια ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση. Θα μιλήσω πολύ για τη μετανάστευση στην αυριανή μου ομιλία.

Η Γενική Συνέλευση, όμως, συνιστά επίσης μία μεγάλη ευκαιρία να συνομιλήσουμε με άλλους παγκόσμιους ηγέτες. Ερχόμαστε για δύο, τρεις ημέρες, η Νέα Υόρκη είναι πάντα μια πολύ ευχάριστη πόλη, έχουμε ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι η παραμονή μας εδώ είναι εποικοδομητική. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τους ηγέτες μεγάλων κρατών να εμφανίζονται στον ΟΗΕ. Εννοώ -όπως επισημάνθηκε- ότι από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μόνο ένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο αρχηγού κράτους σε αυτή τη Γενική Συνέλευση. Αν θέλουμε πραγματικά να παραμένει σημαντικός ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να είμαστε παρόντες κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικά σημαντικού γεγονότος για αυτόν.

Richard Quest: Απλά φροντίστε να κάνετε νωρίς τις κρατήσεις σας στα εστιατόρια. Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Πάντα χαίρομαι που σας βλέπω.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε ευχαριστώ, Richard.



Φίλης: «Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής»

 


Τον έντονο προβληματισμό του για τον αλεξιπτωτιστή «Κασσελάκη», που δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Αν βγει ο Κασσελάκης -που θα είναι επιλογή αυτών που θα ψηφίσουν- είναι μια επιλογή που κατά τη γνώμη μας, δυσχεραίνει τον στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Φίλης.

«Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής», σχολίασε.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι προβληματικές κάποιες συμπεριφορές από το στρατόπεδο Κασσελάκη. «Ο Πολάκης βρίζει όποιον μιλάει Ελληνικά», ανέφερε, και θα πείτε τώρα το θυμήθηκες ρε φίλη;;;;;

Με το γνωστό του ύψος ο Νίκος Φίλης, άφησε αιχμές για νεποτισμό κατά τη περίοδο Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει, να πει δημόσια ο Τσίπρας ότι δεν υπήρξε υπονόμευση», είπε για τα όσο έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τη στάση της Έφης Αχτσιόγλου.

«Σε ποια κουβέντα με βάζετε; Τι είπε ο Τσίπρας Α εναντίον του Τσίπρα Β;», είπε με νόημα, δείχνοντας ότι ο Κασσελάκης είναι υποχείριο του Τσίπρα.

«Στόχος είναι να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από μια διπλή, δεινή ήττα, να πάρει χαμπάρι γιατί έχασε, γιατί δεν το κατάλαβε εγκαίρως. Στις εκλογές όλα είναι ανοιχτά, ψηφίζει και νέος κόσμος, ψηφίζουν και 7.500 παλαιά μέλη», είπε κλείνοντας ο Νίκος Φίλης.



Οργή των πολιτών για τους συνδικαλιστές των ΜΜΜ - Να τελειώνουμε με αυτούς ζητάνε


 

Η απεργία είναι δικαίωμα και δεν το αμφισβητεί κανένας, η αθλιότητα όμως των συνδικαλιστών αποφασίζουμε και διατάζουμε ταλαιπωρώντας τους πολίτες, είναι έγκλημα και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, με τις ανάλογες συνέπειες.

Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Το Μετρό και συγκεκριμένα οι γραμμές 2 και 3, ενώ αρχικά ήταν να λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας, έως τις 13:30, σε νεώτερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ έγινε γνωστό ότι δεν θα λειτούργησουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Ηλεκτρικός, δηλαδή η γραμμή 1 του Μετρό, δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, ωστόσο όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.

Το Τραμ θα λειτουργήσει επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.

Όσον αφορά στα τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν.

Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στη δικαιοσύνη κατά 2 Σωματείων εργαζομένων της εταιρείας προσφεύγει η ΣΤΑ.ΣΥ, καταθέτοντας απεργιακή αγωγή, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/09, αδιαφορώντας για τους πολίτες και την ταλαιπωρία που θα υποστούν.



Φυλάκιση 4 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σκύλου που έδεσε με αλυσίδα και έσυρε στην άσφαλτο με το όχημά του στη Ζάκυνθο

 


Μεγάλη δικαίωση για την «Έλενα», το Ελληνικό Ποιμενικό που υπέστη βάναυση κακοποίηση από τον ιδιοκτήτη της στην Ζάκυνθο τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, όπως πληροφορεί η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Έλενα Αρβανίτη, τη Δευτέρα 18/9 καταδικάσθηκε από το Κακουργιοδικείο Ζακύνθου ο κάτοικος Ακταίου που τον Νοέμβριο του 2022 έδεσε με αλυσίδα από το πίσω μέρος του οχήματός του και έσυρε στην άσφαλτο τον ελληνικό ποιμενικό ιδιοκτησίας του.

Πρόκειται για μία γενναία Απόφαση από το Μ.Ο.Δ. Ζακύνθου.

Την έσερνε πάνω από ενάμισι χιλιόμετρο

Η απόσταση που είχε διανύσει ξεπερνούσε το ενάμισι χιλιόμετρο. Ο δρόμος από το Ακταίο έως τον Άγιο Βασίλη είχε γεμίσει αίματα από τα πολλαπλά βαριά τραύματα του ζώου στα τέσσερα άκρα του, στην κάτω γνάθο και στο στέρνο.

Το ζώο ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, η οποία μετά από πολύμηνο αγώνα με τη βοήθεια της κτηνιάτρου του Δήμου Πατρέων Ιωάννα Γιαννακοπούλου το οδήγησε στην πλήρη ανάρρωση.

Το ζώο έκανε καθημερινές αλλαγές στα τραύματά του, λάμβανε αγωγή με ισχυρά παυσίπονα και αντιβιοτικά, υπεβλήθη δε και σε χειρουργική επέμβαση όπου του αφαιρέθηκε το δάκτυλο του πίσω άκρου και σήμερα ζει ευτυχισμένο στο βασίλειο των ζώων της «νεράιδας Άντας».

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η κ. Αρβανίτη, το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και ταυτόχρονα του βεβαιώθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αυστηρή ποινή λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ενέπιπτε στις διατάξεις του άρθρου 36 του Π.Κ. περί μειωμένου καταλογισμού λόγω νοητικής δυσλειτουργίας. Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ανέμενα ελαφρότερη ποινή, η Έδρα υπήρξε ανέλπιστα αυστηρή καθώς δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό που προβλέπεται από άλλα άρθρα του ποινικού Νόμου», τονίζει η κ. Αρβανίτη.

Ομόφωνη Απόφαση

Το Δικαστήριο κατέληξε στην Απόφασή του ομόφωνα και έδωσε στο μήνυμα ότι αυτού του είδους η μεταφορά αρμόζει μόνο σε άψυχα αντικείμενα.

«Αυτού του είδους η μεταφορά ψυχών πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα μέχρις ότου εκλείψει πλήρως, μέχρις ότου πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που λένε: “Ένας σκύλος είναι δεν έγινε και τίποτα” , όπως είπε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν συνελήφθη», υπογραμμίζει.

Η κ. Έλενα Αρβανίτη ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους εκείνους τους πολίτες που συνεισέφεραν στη συγκέντρωση του ποσού του γραμματίου παράστασης στο Μ.Ο.Δ.

Ο Σύλλογος «Πάτρα για όλα τα ζώα» δήλωσε την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην ενημέρωση των πολιτών, ώστε να συνδράμουν ο καθένας με τις δυνάμεις του στην επίτευξη του τελικού στόχου.


Πηγή



Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την επίθεση σε περιπολικό τον Μάρτιο στο Μοναστηράκι

 


Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για την επίθεση σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια πορείας τον Μάρτιο στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ της 3ης Μαρτίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων μπροστά από τη Βουλή και από τον εμπρησμό σε περιπολικό στο Μοναστηράκι.

Αρχικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την ώρα που έφτανε στο Σύνταγμα η πορεία διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος και πέταξαν φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα, ομάδα αγνώστων έσπασε και έβαλε φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Όπως είχε γίνει γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, είχαν προσαχθεί τέσσερα άτομα.

Ο 17χρονος από τους δύο συλληφθέντες, γνωστός σύντροφος αντιεξουσιαστής  είχε συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις σε αστυνομικούς

Περαιτέρω, ο 17χρονος διακριβώθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στις οδούς Φιλελλήνων και Όθωνος, ενώ επιπλέον προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την επίθεση.



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα (17χρονος και 40χρονος ημεδαποί), οι οποίοι την 3 Μαρτίου 2023 κατά τη διάρκεια πορείας στο Κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό και βρίσκονταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος και χειρουργική μάσκα και συμμετέχοντας σε ομάδα ατόμων, πραγματοποίησε διαδοχικές επιθέσεις στους αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό, ενώ στη συνέχεια περιέλουσε το εσωτερικό αυτού με εύφλεκτο υγρό, ενισχύοντας πυρκαγιά που είχε τεθεί από άλλα άτομα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι επίθεση στο περιπολικό πραγματοποίησε και ο 40χρονος, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος αφαιρέθηκε προσωπικό τσαντάκι του ενός αστυνομικού.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός των αστυνομικών και η πρόκληση εκτεταμένων φθορών στο περιπολικό.

Περαιτέρω, ο 17χρονος διακριβώθηκε ότι συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στις οδούς Φιλελλήνων και Όθωνος, ενώ επιπλέον προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την επίθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά – κατά περίπτωση – βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη της κοινής ειρήνης, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, απειλή, εξύβριση,  κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών και φωτοβολίδων.



Η Ελλάδα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


 

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις στρατιωτικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών», τονίζει και προσθέτει:

«Λάβαμε γνώση των ειδήσεων σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Η ασφάλεια του πληθυσμού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

«Καλούμε το Μπακού να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγγυηθεί την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του άμαχου πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι ανθρωπιστικές τους ανάγκες πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν επειγόντως.

Όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και με ειρηνικά μέσα», καταλήγει.



Ερωτική απογοήτευση ήταν η αιτία που ο νεαρός απειλούσε να πέσει από γέφυρα

 



Αναστάτωση προκλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ όταν ένας νεαρός άνδρας ανέβηκε στη γέφυρα κοντά στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο και απειλούσε ότι θα πηδήξει στο κενό έχοντας τυλίξει σχοινί στον λαιμό του.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Η αστυνομία έκλεισε και την Παλιά παραλιακή από το ύψος του Μετροπόλιταν, για όση ώρα διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις με τον νεαρό.

Στον δρόμο τοποθετήθηκε το ειδικό φουσκωτό «τραμπολίνο» από την Πυροσβεστική για το ενδεχόμενο της πτώσης. Ευτυχώς η έκβαση της υπόθεσης ήταν επιτυχής.



Επρόκειτο για Γεωργιανό υπήκοο ο οποίος ήθελε να πηδήξει στο κενό για λόγους ερωτικής απογοήτευσης!

Σε ρόλο διαπραγματευτή – μεταφραστή επί 3 ώρες ήταν ένας κάτοικος του Νέου Φαλήρου, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική για την καλή έκβαση του συμβάντος.

Αφού κατέβηκε από τη γέφυρα ο νεαρός Γεωργιανός, η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Καμινίων.





Γελάει για κόμα μία φορά ο κόσμος με τον Κωνσταντινέα που αποθεώνει Κασσελάκη

 



Ο Κωνσταντινέας μας έχει συνηθίσει στο γέλιο, πάρα πολύ γέλιο, ειδικά όταν τοποθετείτε και μιλάει για κάτι, λέγοντας λόγια που μόνο ο ίδιος τα καταλαβαίνει.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας έδειξε ποια είναι η λογική του μέσου συριζαίου, και δείχνει το πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που ψηφίζουν χωρίς μυαλό.

Αυτό που είπε  «όταν ένας άνθρωπος μέσα σε έναν μήνα έρχεται και παίρνει αυτό το ποσοστό δεν του ζητάς να πει το πρόγραμμα του, του ζητάς αυτόγραφο και τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού», φοβίζει τους σοβαρούς ανθρώπους, δείχνοντας ποια είναι τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, και ποια τα κριτήρια τους για αρχηγό του κόμματος, που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Μιλώντας στο bestnews.gr, ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μαζί του ένα κοινό το οποίο δεν προέρχεται από τους κόλπους του κόμματος, μάλιστα ευθέως στήριξε τον νικητή της πρώτης μάχης των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απολαύστε τον :
















Η ΕΦ.ΣΥΝ ξεμπροστιάζει την βρώμα και την δυσωδία που υπάρχει μέσα στον βόθρο του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο «εμφύλιος» που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ υποστηρικτών του Κασσελάκη και της Αχτσιόγλου, βγάζει όλη την βρώμα από την οποία αποτελείται αυτό το πολιτικό έκτρωμα ακροαριστερών που συμβιώνουν με αριστερούς.

Η Εφημερίδα των Συντακτών σε εκτενές άρθρο της επιχειρεί να παρουσιάσει μία εικόνα ενός «στρατού» από λογαριασμούς στα social media, αληθινούς ή bots, οι οποίοι, όπως σημειώνει, όχι μόνο στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά επιδίδονται και στην δυσφήμιση της Έφης Αχτσιόγλου.

Η παράθεση από την ΕΦΣΥΝ ενός tweet στο οποίο γινόταν μία περιγραφή ενός υποτιθέμενου περιστατικού στο οποίο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υβρίζει χυδαία τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε άλλη περίπτωση άλλος χρήστης του Twitter, φέρεται να γράφει: «Μ@@@ανα τής Ομπρελας κάνετε καλά γιατί έρχεται Πελέκης. Ρουφιάνοι τών Δημοσιογράφων και των Καναλιών». Νωρίτερα ο ίδιος λογαριασμός κατά την ΕΦΣΥΝ έγραφε για την άρνηση του Κασσελάκη να αντιπαρατεθεί σε debate:«Μπράβο Κασσελάκη. Αυτή η Β@@μα η Αχτσιόγλου σε κατηγόρησε ευθέως με τον ψυχασθενή Σύντροφό της».

Σε άλλο σημείο η ΕΦΣΥΝ αναφέρει πως «στο facebook η δικηγόρος και συγγραφέας Μαρία Λιόπα προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο: «Θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. [...] Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον βρίζει και να του φωνάζει “είσαι χειρότερος από τον Κυριάκο, θα φας το γ@@@ι και των δημοτικών εκλογών και θα παραιτηθείς”. Το παρεάκι απαρτίζεται από τον παραπάνω “κύριο”, την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και μερικούς άλλους. Ο Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο την Μπέτη, η οποία του λέει ότι τα παιδιά τους θέλουν τον πατέρα τους και να οδεύσει προς το Ζάππειο και θα συναντηθούν εκεί, όπως και έγινε».

Αναλυτικά το άρθρο της ΕΦΣΥΝ:

Οι «αρουραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη

Το άρθρο Καρτερού που ερμηνεύεται ως έμμεση παρέμβαση Τσίπρα και ο άγριος πόλεμος κατά της Εφης Αχτσιόγλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που δηλώνουν υποστηρικτές του Κασσελάκη.

Δύο μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, που στο παρελθόν έχει, ουκ ολίγες φορές εκφράσει, τις απόψεις του τέως προέδρου με σημειώματα στην Αυγή, σε νέο άρθρο του στο avgi.gr με τίτλο «Τι λέει ο Τσίπρας;» υπογραμμίζει εμφατικά πως ο τελευταίος δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους, παραμένοντας «στεγανά ουδέτερος».

Η είδηση όμως ήταν αλλού. Η κατηγορηματική διάψευση συγκεκριμένων fake news, σύμφωνα με τα οποία η ηγεσία του είχε υπονομευτεί από την Εφη Αχτσιόγλου. Η τελευταία και το περιβάλλον της έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις μέρες πριν από τις εκλογές, έναν οχετό παραπληροφόρησης, επιθέσεων και αστήρικτων σεναρίων από συγκεκριμένα «κέντρα» και «κανάλια», τα οποία προέρχονται κατά βάση από -κατά δήλωσή τους- ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο άρθρο του Θανάση Καρτερού αναφέρεται: «Πανούργα στήριξη του Τσίπρα στον Κασσελάκη, αφού είχε προηγηθεί λιγότερο πανούργα αλλά περισσότερο εμφανής στήριξη της Εφης. Ψέματα, προβοκάτσιες, αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS, που δεν τα αντιλήφθηκε ούτε ο παραλήπτης, ούτε κανένας άλλος, παρά όταν μας φώτισαν οι αρουραίοι του διαδικτύου. Και πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις».

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτοί οι «αρουραίοι» προέχονται από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως υπογράμμισε προχθές και ο Νάσος Ηλιόπουλος, αυτά τα ψευδή σενάρια διακινήθηκαν από μέλη του κόμματος, ενώ πρόσθεσε: «Πώς μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί όταν κάποιοι θεωρούν ότι ο διπλανός τους είναι υπονομευτής του πρώην προέδρου;»



Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοτεχνείται με μαεστρία και επιτυχία το επικοινωνιακό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, διεξάγεται ένας παράλληλος άγριος πόλεμος κατά της Εφης Ατσιόγλου από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που όλοι υποστηρίζουν τον Κασσελάκη. Δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και με έντονο τρόπο, αλλά σε επιθέσεις λάσπης.

Τα «θολά νερά», στα οποία αναφέρθηκε η ίδια στη δήλωσή της την Κυριακή, αποτελούν ήπιο χαρακτηρισμό σε σχέση με την τοξικότητα που επικρατεί. Την ημέρα των εκλογών βρεθήκαμε σε πολλά διαφορετικά εκλογικά κέντρα της Αττικής συνομιλώντας μεταξύ άλλων με ψηφοφόρους του κ. Κασσελάκη. Εκείνη την ημέρα διακινούνταν τρεις βασικοί ισχυρισμοί μεταξύ των τελευταίων: «Η Αχτσιόγλου έδιωξε τον Τσίπρα», «Η Αχτσιόγλου είναι “με τη διαπλοκή”» και «ο Αλέξης στηρίζει Στέφανο».

Εκείνη την ημέρα η εφημερίδα fmvoice επιλέγει να βγάλει την «είδηση» περί του υποτιθέμενου sms. Λίγη ώρα αργότερα εκατοντάδες διαδικτυακοί λογαριασμοί αναπαράγουν ακατάπαυστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα, για το οποίο ήδη έχει κατατεθεί μήνυση από την πλευρά της Εφης Αχτσιόγλου.

Λίγες ώρες αργότερα στο facebook η δικηγόρος και συγγραφέας Μαρία Λιόπα προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, χωρίς αποδεικτικό στοιχείο: «Θα σας διηγηθώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κουμουνδούρου, στις 28 Ιούνη. [...] Ο Αλέξης βρίσκει κλειδωμένο το γραφείο του, διωγμένη τη γραμματεία του κι έναν Τζανακόπουλο να τον βρίζει και να του φωνάζει “είσαι χειρότερος από τον Κυριάκο, θα φας το γαμ@@@ και των δημοτικών εκλογών και θα παραιτηθείς”. Το παρεάκι απαρτίζεται από τον παραπάνω “κύριο”, την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο και μερικούς άλλους. Ο Τσίπρας παίρνει τηλέφωνο την Μπέτη, η οποία του λέει ότι τα παιδιά τους θέλουν τον πατέρα τους και να οδεύσει προς το Ζάππειο και θα συναντηθούν εκεί, όπως και έγινε».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση -όσο φαιδρή και αν είναι- είχε δεκάδες αναπαραγωγές στο διαδίκτυο. Eνδεικτική είναι και η σχετική ανάρτηση στο twitter του λογαριασμού @xatzistratis: «“Η έξοδος είναι εκεί Σύντροφε”, εκτός κι αν πας μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές.... Τζανακοπουλε εάν ισχύει αυτό τότε πάρε την γυναίκα σου και φύγετε». Tο συγκεκριμένο tweet μέχρι χθες το είχαν δει 52.900 άτομα, με 173 αναπαραγωγές και πάνω από 800 likes.

Ο συγκεκριμένος ισχυρίστηκε απειλητικά μάλιστα: «Υπάρχουν μάρτυρες Τζανακοπουλε διέψευσε αν μπορείς. Η εικόνα είναι εικόνα... με ήχο». O ίδιος λογαριασμός στοχοποίησε χθες και τον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας: «Μ@@@πανα τής Ομπρελας κάνετε καλά γιατί έρχεται Πελέκης. Ρουφιάνοι τών Δημοσιογράφων και των Καναλιών». Νωρίτερα έγραφε για την άρνηση του Κασσελάκη να αντιπαρατεθεί σε debate:«Μπράβο Κασσελάκη. Αυτή η Βρώμα η Αχτσιόγλου σε κατηγόρησε ευθέως με τον ψυχασθενή Σύντροφό της».

Στο twitter πάντως κεντρικό ρόλο στην ακατάπαυστη προώθηση του Κασσελάκη διαδραματίζει ο ανώνυμος «επαγγελματικός» λογαριασμός Πεν Νταλαούρα@ntalaoura (16.300 ακόλουθοι), πασίγνωστος στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτικός του κόμματος παλιάς «προεδρικής απόχρωσης». Αυτός ο λογαριασμός-«κόμβος» (με έντονη αλληλεπίδραση με τους γνωστούς ανώνυμους λογαριασμούς Marka2, Areti Athanasiou, kokkaliara) δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και έχει πάνω από 150 αναρτήσεις την ημέρα, στοιχείο που δείχνει αυτοματοποιημένη συμπεριφορά (bot/semi-bot).

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις της Εφης Αχτσιόγλου την Κυριακή το βράδυ, ο συγκεκριμένος λογαριασμός τη χαρακτηρίζει «η wanna be αποτυχημένη Θάτσερ που κόντυνε τον εαυτό της με τις βιτριολικές επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη και απαξίωσε με αστική αριστερή ευγένεια τους ψηφοφόρους του. Ολη η δεξιά πτέρυγα της διαπλοκής και του ΣΚΑΙ, ευθυγραμμίστηκαν πλήρως και ετοιμάζονται για λυσσαλέα επίθεση στον Κασσελάκη. Τι ακούς τον Φίλη, τι τον Πορτοσάλτε είναι ένα και το αυτό. Τραγικό. Η νίκη του Στέφανου την επόμενη Κυριακή, θα πρέπει και θα είναι συντριπτική. Η αμετανόητη και αμετροεπής κυρία Αχτσιόγλου αφού δεν πήρε το μήνυμα με την 1η, τώρα θα την ακούσει στερεοφωνικά».

Στο ίδιο κλίμα βρέθηκε το τελευταίο διάστημα και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, φανατικός υποστηρικτής και συνομιλητής του Στέφανου Κασσελάκη (αλλά και του Νίκου Παππά), ο οποίος πυροδότησε το κλίμα μία μέρα πριν από τις εκλογές με την ανατριχιαστική φράση: «Αύριο δεν ψηφίζουμε απλώς. Κάνουμε φασίνα, ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση».

Πρόκειται ακριβώς για τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους, οι οποίοι παρομοιάζονταν με μολυσματικές κατσαρίδες και ψύλλους που αντιμετωπίζονται με «αποπαρασίτωση» ή με τσουκνίδες που «ξεριζώνονται» ή με δέντρα που θέλουν «κλάδεμα», με αποστήματα που χρήζουν «καυτηριασμού». Την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος και σε ακόμα μία ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας «φίδια» και «τρωκτικά» εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Κασσελάκη.

Είναι προφανές ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αντιπροσωπεύει αισθητικά και πολιτικά το συντριπτικό μέρος των στελεχών και των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπονομεύουν -όχι άδολα- τις εσωκομματικές διαδικασίες. Απέναντι σε όλους αυτούς θεωρείται ότι στάθηκε χθες -εμμέσως- ο Αλέξης Τσίπρας με την αναφορά του Θ. Καρτερού στους «αρουραίους του διαδικτύου».



Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Hakan Fidan.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Recep Tayyip Erdogan συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, όπως αυτός καθορίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τις συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών, τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συζήτησαν επίσης για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα.

Συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για να προωθήσουν τον συμφωνημένο οδικό χάρτη.



Μητσοτάκης σε ομογενείς στις ΗΠΑ: Μη αποδεκτή η λύση δύο κρατών στην Κύπρο - Το είπα στον Ερντογάν


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε το απόγευμα σε γεύμα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη.

Στον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε: «Θέλω να επαναλάβω εδώ τη σταθερή μου δέσμευση για λύση του Κυπριακού που θα σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλά μη αποδεκτή. Αυτό είναι κάτι που είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω και πάλι σήμερα στον Πρόεδρο Erdoğan».

Σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Η χώρα είναι ανθεκτική. Η οικονομία πάει καλά. Θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μάς επηρεάζει όλους. Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε μια ανθεκτική απάντηση σε φαινόμενα που θα συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό είναι γεγονός και πρέπει να ανταποκριθούμε».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Είχα δεσμευτεί, πριν από την προεκλογική εκστρατεία, ότι θα ανακτούσαμε την επενδυτική βαθμίδα εντός τριών μηνών και τα καταφέραμε. Είναι ίσως το τελευταίο βήμα σε αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια πολύ επώδυνη δεκαετία.

Η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% φέτος. Συνεχίζουμε να προσελκύουμε σημαντικές ξένες επενδύσεις, ενισχύουμε διαρκώς το ελληνικό brand σε διάφορους τομείς και διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τυπικό μέγεθός της, είτε πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή μας».

Για τον πρώτο νόμο που ψηφίστηκε μετά τις εκλογές, που διασφαλίζει τη άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αν είστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους μπορείτε να ψηφίζετε από εδώ ή από όπου κι αν βρίσκεστε στις επόμενες εκλογές. Οι επόμενες εκλογές είναι οι ευρωεκλογές και αυτή νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, είναι μια εθνική επιτυχία, καταφέραμε και αφαιρέσαμε όλα τα εμπόδια τα οποία είχε ο προηγούμενος νόμος. Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια πολύ πιο ενεργή συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, της ομογένειας, της ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών, στα κοινά της πατρίδας μας. Μόνο καλό θα κάνει αυτή η πιο μεγάλη, η πιο συστηματική συμμετοχή στα κοινά και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και πείσαμε και τα άλλα κόμματα ότι πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».



Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Recep Tayyip Erdoğan στη Νέα Υόρκη

 


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan στη Νέα Υόρκη.



Είχαμε μία παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο Erdoğan παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών και των Διπλωματικών μας Συμβούλων.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να εμβαθύνουμε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το οποίο έχει εγκαθιδρυθεί τους τελευταίους μήνες, και προσδιορίσαμε με σαφήνεια το επίπεδο των επαφών και των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου, Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά και προώθησης της θετικής ατζέντας.

Συμφωνήσαμε, επίσης, το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας να διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για μια σειρά από κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες μας. Να σταθώ ενδεικτικά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όπου πιστεύω ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τουρκίας προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι μεταναστευτικές ροές.

Αλλά, φυσικά, συζητήσαμε και τα ζητήματα και τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, καθώς Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο μεσογειακές χώρες, οι οποίες και αυτό το καλοκαίρι βρέθηκαν αντιμέτωπες με σημαντικές φυσικές καταστροφές, προϊόν της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής κρίσης, η οποία είναι ήδη εδώ μαζί μας.

Πιστεύω ότι και αυτό το πεδίο συνεργασίας μπορεί να διερευνηθεί περισσότερο, έτσι ώστε να τύχει αντικείμενο και κάποιων συγκεκριμένων συμφωνιών, οι οποίες θα υπογραφούν στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.