Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Σκύλος σταμάτησε αυτοκίνητα για να βοηθήσουν το αφεντικό τoυ που είχε λιποθυμήσει

 


Ο σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, βλέποντας οτι το πρώτο αυτοκίνητο δεν σταμάτησε, έκλεισε τον δρόμο στο επόμενο για να αναγκάσει τον οδηγό να βοηθήσει το αφεντικό του.

Το περιστατικό που έγινε την Τρίτη το πρωί στην Οτάβα δείχνει την αφοσίωση που έχουν τα σκυλιά στον άνθρωπο που τα αγαπάει και τα φροντίζει.

Η Haley Moore είχε βγάλει για βόλτα τον ενάμιση ετών ποιμενικό της, που τον φωνάζει Clover, όταν ξαφνικά ένιωσε μία αδιαθεσία και λιποθύμησε, ο σκύλος της δεν έχασε χρόνο και την έσωσε.

«Το μόνο που θυμάμαι αμέσως μετά είναι να ανοίγω τα μάτια μου, να είμαι μέσα σε ένα ασθενοφόρο και να αναρωτιέμαι τι έγινε», είπε η νεαρή κοπέλα αναφορικά με την περιπέτεια που πέρασε.

Το ότι μπήκε στο ασθενοφόρο το οφείλει στον σκύλο της.

Ακριβώς απέναντι από το σημείο που έπεσε η Haley Moore, υπήρχε ένα σπίτι, το οποίο είχε κάμερα ασφαλείας και κατέγραψε ακριβώς τι είχε συμβεί στο μεσοδιάστημα.

Ένα αυτοκίνητο πέρασε από το σημείο είδε την κοπέλα κάτω, όμως δεν σταμάτησε. Ακολούθησε και άλλο, όμως αυτή τη φορά ο Clover πετάχτηκε στον δρόμο και το σταμάτησε.π

Αφού φρόντισε το λουρί να μην εμποδίσει τις κινήσεις του, βγήκε στον δρόμο και έκλεισε τον δρόμο στο όχημα.

«Ήταν εντυπωσιακό. Ο σκύλος μου έκλεισε τον δρόμο. Που μπλόκαρε την πορεία», είπε Dryden Oatway που αμέσως βγήκε από το όχημά της για να δει τι είχε συμβεί: «Όλη την ώρα κοιτούσε την Hailey. Κρατούσε απόσταση από εμένα, αλλά φρόντισε να δει αν το αφεντικό της ήταν καλά».

Η κοπέλα που σταμάτησε προσπάθησε να βρει βοήθεια από έναν γείτονα και όταν γύρισε βρήκε ακόμα ένα αυτοκίνητο να έχει σταματήσει χάρη στον Clover, ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο που είχε κληθεί και παρέλαβε την Haley Moore, η οποία ακόμα ψάχνει να βρει τι ήταν αυτό που την έκανε να λιποθυμήσει.





Σε Συριζαίους και ακροαριστερούς ανθέλληνες δεν άρεσε ο εθνικός ύμνος στα super market Μασούτης

 


Ένα μεγάλο μπράβο δίνουν οι πολίτες για το άκουσμα τους Εθνικού ύμνου στα super market Μασούτης.

Ανατριχίλα προκάλεσε σε καταναλωτές που βρέθηκαν στα super market Μασούτης, το άκουσμα του Εθνικού ύμνου για τα 200 χρόνια απο την Ελληνική Επανάσταση.

Οι μόνοι που έπαθαν παράκρουση ήταν ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστεροί που δεν τους αρέσει τίποτα που κάνει περήφανη την Ελλάδα

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έβαλε στα μεγάφωνα καταστήματός της τον εθνικό ύμνο κάτι που επικρότησαν όσοι ήταν παρόντες εκτός από Συριζαίους και ακροαριστερούς γνωστούς ανθέλληνες.

Πολλοί πελάτες που βρίσκονται μέσα στο σούπερ μάρκετ στέκονται ακίνητοι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, από εθνική περηφάνεια.




Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: Αποκαλύψεις για UFO -Υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί

 


Ο Τζον Ράτκλιφ πρώην Διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών υπό τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει ότι: «Υπάρχουν πολλά φαινόμενα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση.»

Οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Ο πρώην Διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών υπό τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι τα UFO σπάνε το φράγμα του ήχου χωρίς να προκαλούν κάποια ηχητική έκρηξη, αλλά κάνοντας ελιγμούς, οι οποίοι είναι αδύνατο να  πραγματοποιηθούν με την -ως τώρα- γνωστή σε εμάς τεχνολογία.

Ο Τζον Ράτκλιφ αναφέρει ότι: «Υπάρχουν πολλά φαινόμενα, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξήγηση. Υπάρχουν ακόμα περισσότερες θεάσεις, οι οποίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Μερικές από αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί». Οι αποκαλύψεις, όμως, αυτές ήδη έχουν πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό του κοινού για μία επικείμενη έκθεση, που θα περιγράφει λεπτομερώς τι έχει παρατηρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Επιπλέον, όταν μιλάμε για θεάσεις, μιλάμε για αντικείμενα που έχουν γίνει ορατά από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας ή του Πολεμικού Ναυτικού ή εικόνες, που έχουν καταγραφεί από δορυφόρους και οι ενέργειες τους είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν. Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές και δεν έχουμε την τεχνολογία να τις αναλύσουμε. Ή για ήχους, οι οποίοι ταξιδεύουν ξεπερνώντας το φράγμα του ήχου, χωρίς όμως να προκαλούν καμία ηχητική έκρηξη», επισημαίνει ο Τζον Ράτκλιφ.

O Ράτκλιφ στην ερώτηση της Μαρία Μπαρτιμόρο σχετικά με το πώς χαρακτηρίζει αυτές τις θεάσεις, απαντά ότι «πρόκειται για μη επαληθευμένα αέρια φαινόμενα, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο, δεν κάνουμε λόγο απλά για έναν πιλότο ή έναν δορυφόρο. Συνήθως, έχουμε πολλαπλούς αισθητήρες  που αντιλαμβάνονται τέτοια πράγματα και μερικές φορές κάποια από αυτά τα φαινόμενα είναι ανεξήγητα.  Στην ουσία, είναι λίγα παραπάνω τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.»

Το Δεκέμβριο δόθηκε στην κυβέρνηση μία 6μηνη διορία, προκειμένου το Πεντάγωνο και οι Μυστικές Υπηρεσίες θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους έως την 1η Ιουνίου. Ο Ράτκλιφ αναφέρει ότι ήλπιζε να δημοσιεύσουν τα ευρήματα τους πριν φύγει από τη θέση του, στις 20 Ιανουαρίου. «Δεν καταφέραμε να κατεβάσουμε τα αρχεία σε μία νέα μη ταξινομημένη μορφή αρκετά γρήγορα», καταλήγει.

Το σχετικό πρόγραμμα  αποτελούσε μέρος ενός «πακέτου» ανακούφισης για τον Covid ύψους 2.3δισ. δολάρια, που υπέγραψε  ο Τραμπ το Δεκέμβριο. Περιλάμβανε ρυθμίσεις  σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων  της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας για το  2021 και περιελάμβανε  ένα κεφάλαιο  που αφορούσε «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα».

Η αναφορά, που εκπονήθηκε από το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρέπει να εντοπίσει -εκτός των άλλων- τις όποιες απειλές μπορεί να δημιουργηθούν από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα και εάν ενδέχεται να αποδοθούν σε ξένους αντιπάλους.

«Ο καιρός μπορεί να προκαλέσει διαταραχές, οπτικές διαταραχές», δήλωσε ο Ράτκλιφ. Προσθέτει: «Μερικές φορές αναρωτιόμαστε αν οι αντίπαλοι μας έχουν τεχνολογίες, οι οποίες φτάνουν πιο μακριά από ό,τι πιστεύαμε ή από ό,τι συνειδητοποιήσαμε. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου δεν έχουμε καλές εξηγήσεις για μερικά από τα πράγματα, που έχουμε δει. Το πιο υγιές θα ήταν να δημοσιεύονταν όσες το δυνατόν περισσότερες από τις πληροφορίες, που κατέχουμε».

Μία εβδομάδα πριν αποχωρήσει ο Ράτκλιφ, τον Ιανουάριο, η CIA εξέδωσε ένα θησαυρό από πρόσφατες καταγραφές, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έδειξαν εντυπωσιακά αρχεία από εκατοντάδες θεάσεις UFO σε όλο τον κόσμο, τα οποία χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, καθώς και τις προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας Πληροφοριών να τις κατανοήσουν. Μάλιστα, ένας φάκελος με σχεδόν 3.000 σελίδες εγγράφων σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAPs) δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο The Black Vault. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Black Vault, Τζον Γκρίνουαλντ, χιλιάδες θαυμαστές των παραφυσικών φαινομένων έχουν μελετήσει τη συλλογή των -παραπάνω από 700- εγγράφων. Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά, βρίσκονται ακόμα και συνομιλίες μεταξύ αξιωματικών της CIA και μελών του στρατού.

Ο Τζον Γκρίνουαλντ, μάλιστα, έχει μηνυθεί από τη CIA για την κυκλοφορία των αρχείων και τη σάρωση των σελίδων μία προς μία στη βάση δεδομένων του. Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι τα αρχεία αυτά αντιπροσωπεύουν «ολόκληρη» την συλλογή αποχαρακτηρισμένων πληροφοριών σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα. Ο Γκρίνουαλντ, όμως, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επαληθευτεί κάτι τέτοιο και ορκίζεται να συνεχίσει την αναζήτηση  τέτοιων  αρχείων.

Τις περισσότερες φορές, διάφοροι φορείς παρακάμπτουν τις ιστορίες «θέασης UFO»  ως συνωμοσιλογικές , ακόμα και αν δεν έχουν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση. Σε αυτές, όμως, τις περιπτώσεις οι αξιωματικοί φαίνεται να δείχνουν πραγματική ανησυχία πως ίσως υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Το Δεκέμβριο προέκυψε και ότι είχαν εκπονηθεί δύο αναφορές από το Πεντάγωνο, παρέχοντας πληροφορίες για «ασυνήθιστες» θεάσεις.

Η ομάδα Μη Αναγνωρισμένων Εναέριων Φαινομένων εξέδωσε δύο διαβαθισμένες «αναφορές θέσεων» για το 2018 και το καλοκαίρι του 2020, οι οποίες κυκλοφόρησαν αμέσως στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το περιεχόμενο αφορά μια διαρροή φωτογραφιών, οι οποίες δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν. Πρόκειται για αντικείμενα που αναδύονται από τον ωκεανό και υψώνονται προς τον ουρανό. Δεν αφήνουν, λοιπόν, περιθώρια για κάποια λογική εξήγηση και έρχονται να ενισχύσουν τις απόψεις περί εξωγήινης προέλευσης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2018 πάνω από την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών από έναν στρατιωτικό πιλότο, ο οποίος χρησιμοποίησε την κάμερα του κινητού του.

«Αυτές οι αποκαλύψεις είναι εξαιρετικές. Δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να ρίξει μια ματιά στο παρασκήνιο και στο πώς χειρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ το ζήτημα των UFO", δήλωσε στη Daily Mail ο Νick Pope, ερευνητής για το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. "Αυτή η νέα πληροφορία επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λαμβάνει το φαινόμενο των UFO πιο σοβαρά από ποτέ. Περιμένω περαιτέρω αποκαλύψεις σύντομα», προσθέτει.

 


Πηγή: Daily Mail


skai.gr



Συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια η Τουρκία λέγοντας: «Η ΕΕ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»



Το κείμενο της Συνόδου Κορυφής εξόργισε την Άγκυρα, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών του καθεστώτος, σε ανακοίνωση του να απορρίπτει τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για την τουρκική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζοντας έτσι τα καραγκιοζιλίκια που δεν βγάζουν πουθενά.

Αφού χαιρέτισε στην αρχή τις προσπάθειες και την ρητορική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση του θετικού κλίματος ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Τουρκία, κατηγόρησε την ΕΕ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζοντας παράνομες τις τουρκικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λογική στο καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν και ότι προσπάθειες γίνονται δεν θα πιάσουν τόπο.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας για την παρουσία του στο εμβληματικό αυτό γεγονός για τη χώρα μας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της εκπροσώπησης της χώρας του, η οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών. Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης κι εμβάθυνσής τους.

Συζητήθηκαν επίσης κοινωνικά θέματα, όπως η εκπαίδευση και η στήριξη της νέας γενιάς, καθώς επίσης και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από τη βρετανική πλευρά συμμετείχαν η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, και ο Principal Private Secretary του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Clive Alderton.



Ντράγκι: «Οι ευρωπαίοι απογοητεύθηκαν από την AstraZeneca»

 


Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο Ντράγκι πληροφόρησε λεπτομερώς τους ομολόγους του, για την υπόθεση των εκατομμυρίων παρτίδων εμβολίων της AstraZeneca που εντοπίσθηκαν σε κέντρο εμφιάλωσης εμβολίων, στο Ανάνι, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την παρέμβασή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακά, τόνισε ότι «οι ευρωπαίοι απογοητεύθηκαν από την AstraZeneca». Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7 προσθέτει ότι «ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της χώρας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε σκληρά λόγια».

Παράλληλα, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο Ντράγκι πληροφόρησε λεπτομερώς τους ομολόγους του, για την υπόθεση των εκατομμυρίων παρτίδων εμβολίων της AstraZeneca που εντοπίσθηκαν σε κέντρο εμφιάλωσης εμβολίων, στο Ανάνι, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης.

«Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι δόσεις εμβολίου που βρίσκονται στο Ανάνι, να μπορέσουν να μείνουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», μετέδωσε, πριν από λίγο, το τηλεοπτικό δίκτυο La7.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Κυβερνητικές πηγές: Η ΕΕ δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία

 


Τη διττή προσέγγιση έναντι της Τουρκίας, που είχε επιδιώξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και περιλαμβάνει θετικά μέτρα, αλλά και περιοριστικά μέτρα-κυρώσεις εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά έναντι κρατών-μελών, επιβεβαιώνει η Κοινή Δήλωση των 27 της ΕΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότη η Κοινή Δήλωση «πατά» πάνω στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, αλλά και στις προηγούμενες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούν την Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι περιγράφουν μια διαδικασία με όρους και προϋποθέσεις (αιρεσιμότητα) με βάση και προηγούμενα συμπεράσματα. Και πέραν της όποιας θετικής ατζέντας, επαναλαμβάνουν το μήνυμα για περιοριστικά μέτρα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ, εφόσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες ή παραβατική συμπεριφορά που θίγει συμφέροντα κρατών-μελών της Ε.Ε.

Αναφορές υπάρχουν και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς η Τουρκία καλείται να συνεργαστεί για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τις επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε-Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς διακρίσεις.

Η ΕΕ δεν δίνει «λευκή επιταγή» στην Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που προσθέτουν: Πρόκειται για μια διαδικασία σταδιακή (σε φάσεις), αναλογική και αναστρέψιμη. Τα όποια θετικά μέτρα δηλαδή μπορούν να αναστραφούν εφόσον η Τουρκία επανέλθει σε παραβατικές συμπεριφορές. Και σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία θα πρέπει να δείξει συνέπεια και συνέχεια και θα συνεχίσει να αξιολογείται, καθώς οι όποιες αποφάσεις παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου.

Tweet του εκπροσώπου του Σαρλ Μισέλ

Conclusions on Eastern Mediterranean have been adopted at #EUCO chaired by @eucopresident pic.twitter.com/3zfy5izOKj

— Barend Leyts (@BarendLeyts) March 25, 2021

Κοινή Ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο 

H EE καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των 27 ηγετών των κρατών μελών, η οποία χαιρετίζει την έκθεση που εκπόνησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου. 

Ειδικότερα, η Κοινή Ανακοίνωση αναφέρει:

«Πραγματοποιήσαμε μια συζήτηση για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και χαιρετίσαμε την Κοινή Ανακοίνωση σχετικά με την “Κατάσταση των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας” που εκπόνησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2020.

– Υπενθυμίζουμε το στρατηγικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διακοπής των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης, της επανάληψης των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

– Με την προϋπόθεση ότι διατηρείται η τρέχουσα αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία εμπλέκεται εποικοδομητικά και υπόκειται στις προϋποθέσεις που αποφασίστηκαν στα συμπεράσματα του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η πρόσφατα θετική δυναμική, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

– Σχετικά με την οικονομική συνεργασία, καλούμε την Επιτροπή να εντείνει τις συνομιλίες με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες δυσκολίες στην εφαρμογή της Τελωνειακής Ένωσης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εφαρμογή της σε όλα τα κράτη μέλη, και καλούμε παράλληλα το Συμβούλιο να εργαστεί για την εντολή εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης. Μια τέτοια εντολή μπορεί να εκδοθεί από το Συμβούλιο υπό την επιφύλαξη πρόσθετων οδηγιών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε διάλογο υψηλού επιπέδου με την Τουρκία για να συζητήσουμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η δημόσια υγεία, το κλίμα και η αντιτρομοκρατία, καθώς και περιφερειακά θέματα.

– Καλούμε την Επιτροπή να διερευνήσει πώς να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τις επαφές μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και την κινητικότητα.

– Καλούμε την Τουρκία να απέχει από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Λαμβάνοντας υπόψη την κοινή ανακοίνωση, επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της, καθώς και για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.

– Εκτιμούμε τη φιλοξενία από την Τουρκία περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων και συμφωνούμε ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής θα συνεχιστεί. Καλούμε την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και στην Ιορδανία, στον Λίβανο και σε άλλες χώρες της περιοχής.

– Όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΕ που περιλαμβάνει όλες τις μεταναστευτικές οδούς, θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με την Τουρκία, ιδίως σε τομείς όπως η προστασία των συνόρων, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που εφαρμόζεται χωρίς διακρίσεις.

– Υπενθυμίζουμε τα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ (ιδίως τις αποφάσεις 550, 789, 1251). Προσβλέπουμε στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμμετάσχει ως παρατηρητής και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων διορίζοντας έναν εκπρόσωπο στην αποστολή Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών

– Το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα παραμένουν βασικό μέλημα. Η στόχευση πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλες πρόσφατες αποφάσεις αντιπροσωπεύουν μεγάλη οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας για σεβασμό της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των γυναικών. Ο διάλογος για τέτοια θέματα παραμένει αναπόσπαστο μέρος της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας.

– Σύμφωνα με το κοινό συμφέρον της ΕΕ και της Τουρκίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή τους, αναμένουμε από την Τουρκία και όλους τους πρωταγωνιστές να συμβάλουν θετικά στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων όπως στη Λιβύη, στην Συρία, στο Νότιο Καύκασο και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση σε αυτό το θέμα.

– Καλούμε τον Ύπατο Εκπρόσωπο να προχωρήσει στις εργασίες της Πολυμερούς Διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.

– Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα αναζητήσουμε μια συντονισμένη προσέγγιση με τους εταίρους. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα αυτό κατά τη σύνοδό του τον Ιούνιο».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



"Βόμβες" Βαρουφάκη κατά Αλέξη Τσίπρα - Γιάννη Δραγασάκη

 


«Βόμβες» κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή, είπε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και κατά της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.

Ο Βαρουφάκης είπε ότι πήγαν να τον «φάνε ζωντανό», γιατί ως υπουργός Οικονομικών, είχε προτείνει να ζητείται ΑΦΜ για όποιον παίζει. «Πόσοι από σας στον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης αρχικά πίσω από τις πλάτες μου και στη συνέχεια φανερά, λειτουργώντας υπέρ του ΟΠΑΠ», είπε χαρακτηριστικά. 

Συνέχισε λέγοντας «μιας και μιλάω για τζόγο, μου είναι αδύνατο να μην αναφερθώ σε αυτά που συνέβαιναν όταν ήμουν στο Υπουργείο Οικονομικών εκείνο το πεντάμηνο, εξάμηνο. Θα ήθελα να ξέρω πόσοι από σας από τον ΣΥΡΙΖΑ –βέβαια, έναν καλό συνάδελφο έχω εδώ, φαντάζομαι ότι μπορεί να το ακούσετε και οι υπόλοιποι που δεν είστε εδώ- ξέρατε τι έκανε ο κ. Δραγασάκης και η Αντιπροεδρία αρχικά πίσω από την πλάτη μου, αλλά και κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μου υπέρ του ΟΠΑΠ και εναντίον της Επιτροπής Παιγνίων, με την οποία πασχίζαμε με τον Αντώνη Στεργιώτη τότε που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων να συγκρατήσουμε αυτό που ο Κώστας Καραμανλής πάρα πολύ σωστά είχε πει ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνει».

«Θυμάστε τον πρώην Πρωθυπουργό σας που είχε πει: «Δεν θα αφήσω την Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο καζίνο με τα VLTs» που ήθελαν να δώσουν στον ΟΠΑΠ; Αυτά τα VLTs προσπαθούσε η Τρόικα μαζί με την τσέχικη εταιρεία που είχε τον ΟΠΑΠ να στείλουν σε όλη την Ελλάδα, όταν ήμουν στο Υπουργείο και τους είχα βάλει φρένο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να πλήξω τη Σύμβαση εκείνη.

Εσείς την είχατε υπογράψει, ουσιαστικά τους είχατε δώσει δεκατέσσερις χιλιάδες άδειες να γεμίσουν κάθε γειτονιά της Ελλάδας με ένα μικρό καζίνο απόγνωσης για τους φτωχούς Έλληνες, για τους φτωχοποιημένους Έλληνες των μνημονίων. Δεν μπορούσα να το κάνω. Τι έκανα, όμως; Με τον Αντώνη Στεργιώτη και την Επιτροπή Παιγνίων βάλαμε ένα όριο, ημερήσιο όριο ζημιάς 60 ευρώ, να μην μπορεί κάποιος συνταξιούχος να πάει σε ένα από αυτά τα χαμαιτυπεία, που τώρα λέγονται «OPAP Play», τα οποία, ιδίως εσείς του ΣΥΡΙΖΑ περάσετε και δείτε πώς τα έφτιαξαν. Θυμίζουν οίκους ανοχής. Πηγαίνετε να δείτε έξω από ένα «OPAP Play» την αρχιτεκτονική και την αισθητική του. Για την ακρίβεια, είμαι πάρα πολύ σκληρός με τους οίκους ανοχής. Εκεί υπάρχουν και εργαζόμενες, εργαζόμενοι, έτσι; Εκεί υπάρχει και ένα αρχαίο επάγγελμα».

Ο Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας πως «με αυτό που κάνατε εσείς, που πήρατε τη δικιά τους σύμβαση και μέσα από την Αντιπροεδρία του κ. Δραγασάκη, υπονομεύσατε την προσπάθεια να βάλουμε ένα όριο, να μην μπορεί ο άλλος να χάσει πάνω από 60 ευρώ την ημέρα, που και πάλι πολλά είναι για την Ελλάδα της χρεοκοπίας. Πήγανε να με φάνε ζωντανό οι του ΟΠΑΠ.

Τους έβαλα έναν άλλο όρο, να πρέπει να δηλώνει το ΑΦΜ του κάποιος για να παίξει σε αυτά τα VLTs. Εξεγέρθησαν και ο κ. Γιάννης Δραγασάκης μαζί με όλη την ομάδα της Αντιπροεδρίας δουλεύατε μαζί με την τσέχικη μαφία, για να υπονομεύσετε εκείνη την προσπάθεια. Με το πού έφυγα την υπονομεύσατε και έχουμε παντού «OPAP Play», έχουμε τον τζόγο», κατέληξε.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής απαντά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, σε χθεσινές αναφορές του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τον χειρισμό θεμάτων του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για «απαράδεκτες, ψευδείς, και συκοφαντικές αναφορές», επισημαίνοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης με τη τακτική του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιζόταν, θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο και τους φορολογούμενους.


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2021

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης έκανε απαράδεκτες, ψευδείς, και συκοφαντικές αναφορές, τόσο για το γραφείο της Αντιπροεδρίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για εμένα προσωπικά σχετικά με το χειρισμό θεμάτων του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Επειδή λόγω των γνωστών περιορισμών δεν ήμουν στην αίθουσα παρακαλώ να καταχωρηθούν στα πρακτικά τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

1. Τον Ιούνιο του 2015 η Επιτροπή Παιγνίων, που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή, ψήφισε κανονισμό που ρύθμιζε τους όρους λειτουργίας των VLTs (παιγνιομηχανήματα) όπως προβλεπόταν από το νόμο 4002 του 2011 και τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ότι ενώ ο ίδιος μαζί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιγνίων θέσπισαν αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία των VLTs, η Αντιπροεδρία της τότε κυβέρνησης υπονόμευε την προσπάθειά του αυτή. Όμως καμία υπονόμευση δεν υπήρξε και ούτε μπορούσε να υπάρξει αφού αυτά που ζητούσε ο κ. Βαρουφάκης είχαν αποφασιστεί και οι αποφάσεις της Επιτροπής ήταν ομόφωνες. Πως μπορούσε λοιπόν ο Αντιπρόεδρος-που έτσι κι αλλιώς δεν είχε θεσμική αρμοδιότητα για το θέμα- ή άλλο μέλος της κυβέρνησης να τον υπονόμευε όταν η Επιτροπή Παιγνίων είναι ανεξάρτητη αρχή, αποφασίζει η ίδια και όχι οι υπουργοί και οι αποφάσεις της ήταν ομόφωνες;

2. Ο κ. Βαρουφάκης σκόπιμα αποκρύβει το πραγματικό πρόβλημα. Και αυτό ήταν ότι με την ως άνω απόφαση της Επιτροπής Παιγνίων ο κανονισμός που ψήφισε με δική του, όπως ο ίδιος χθες ομολόγησε, υπαγόρευση (παραβιάζοντας την ανεξαρτησία της Επιτροπής) έγινε χωρίς διαβούλευση, ήταν νομικά ευάλωτος και το κυριότερο έδινε το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να προσφύγει στη διεθνή διαιτησία και να διεκδικεί από το δημόσιο τεράστια ποσά ως αποζημίωση, όπως και έκανε. Πράγματι ο ΟΠΑΠ προσέφυγε κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση της τάξης των 1,3 δις €.

3. Μετά από αυτήν τη σοβαρή εξέλιξη η Επιτροπή Παιγνίων προχώρησε σε μια προσπάθεια συνολικής ρύθμισης της αγοράς. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης να διερευνήσουμε νομικούς τρόπους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος από τις αστοχίες του Υπουργού Οικονομικών καθώς η ευθύνη γι’ αυτό ξέφευγε πλέον από τα όρια της Επιτροπής Παιγνίων. Γιάννης Δραγασάκης Βουλευτής ΣΥ. ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

4. Το θέμα τελικώς έκλεισε όταν τον Οκτώβριο του 2016 ετέθη σε ισχύ ο νέος κανονισμός ο οποίος παραμένει ο αυστηρότερος μεταξύ αντίστοιχων κανονισμών στην Ευρώπη και ο ΟΠΑΠ έκρινε ότι δεν το συνέφερε πλέον να επιμείνει στις δικαστικές διεκδικήσεις του.

5. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι κ. Βαρουφάκης με τη ταχτική του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιζόταν θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο και τους φορολογούμενους. Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης βγάζει πύρινους λόγους κατά του τζόγου και της διαπλοκής. Όμως, στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του, ο κ. Βαρουφάκης, με τις επιλογές του έδειχνε να μην έχει συνολική και σφαιρική εικόνα του προβλήματος, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος σε επιχειρήματα κάποιων από τους πόλους του ανταγωνισμού. Διότι, εκτός από τον ΟΠΑΠ στο χώρο αυτό ισχυρή είναι η παρουσία και ο ρόλος των καζίνο, των στοιχηματικών εταιριών του διαδικτύου καθώς και ο παράνομος τζόγος. Και εκτός από τους υφιστάμενους υπάρχουν και νέοι παίκτες που καραδοκούν. Ωστόσο δεν μπορώ να γνωρίζω τα κίνητρα του κ. Βαρουφάκη για τις εναντίον μου επιθέσεις. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η κυβέρνηση μας κινήθηκε με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και γι’ αυτό κατά περιόδους, τόσο η κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά, δεχτήκαμε τα πυρά από όλους τους πόλους του ανταγωνισμού. Η αλήθεια είναι επίσης ότι, ανεξάρτητα από προθέσεις, η κληρονομιά που άφησε ο κ. Βαρουφάκης - και στο πεδίο αυτό- ήταν αρνητική. Διότι, αυτός είναι που με πρόχειρες αποφάσεις και άστοχες παρεμβάσεις έδωσε το δικαίωμα να απαιτούνται τεράστιες αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο.

Προς τι λοιπόν οι επιθέσεις και αυτός ο νέος αντιΣύριζα παροξυσμός λίγες μέρες μετά την ανοιχτή πρόσκλησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία;

Μήπως έχει να κάνει με τα σημάδια αποσύνθεσης που παρατηρούνται στον κομματικό οργανισμό του οποίου ηγείται και ελπίζει πως με τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ θε επιτύχει κάποια συσπείρωση;

Γιάννης Δραγασάκης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία

Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών»



Συνομιλία μισής ώρας Μπάιντεν-Μητσοτάκη σε πολύ καλό κλίμα


 

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σε πολύ καλό κλίμα συνομίλησαν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η χθεσινή ήταν η πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών μετά την ανάληψη καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter : "Μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαικού Συμβουλίου  είχα μία θερμή και εποιδομητική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζό Μπάιντεν. Συζητήσαμε εκτενώς τους κοινούς δεσμούς ανάμεσα στα έθνη μας, με αφορμή την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και τη σημασία της διαρκούς ενίσχυσης της συνεργασίας μας".  

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε με νόημα, ότι «θα είναι στενότερη από ποτέ» κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης η σχέση ΗΠΑ- ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην ανατολική Μεσόγειο , με το θέμα της διεύρυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ να κυριαρχεί.







Καταγγελίες Κοντονή για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ με αλλαγές στον ποινικό κώδικα - Έρευνες από την Εισαγγελία

 


Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοηθούν ημέτεροι, έχουν μπει στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνουν λοιπόν ξανά οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή περί «σκοπιμότητας» στις αλλαγές που επήλθαν με το νέο Ποινικό Κώδικα σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Μετά τις νέες δηλώσεις του Κοντονή δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η σχετική δικογραφία που έγινε μετά από δικές του καταγγελίες να ανασυρθεί από το αρχείο.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Κοντονή αναφορικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, η αρχική δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών, θα επανεξεταστεί.

Θα διερευνηθεί εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να μπορούν να οδηγήσουν σε ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο, ώστε να διερευνηθεί στη συνέχεια εάν υπάρχει ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.