Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Καταγγελίες Κοντονή για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ με αλλαγές στον ποινικό κώδικα - Έρευνες από την Εισαγγελία

 


Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ευνοηθούν ημέτεροι, έχουν μπει στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνουν λοιπόν ξανά οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή περί «σκοπιμότητας» στις αλλαγές που επήλθαν με το νέο Ποινικό Κώδικα σε συγκεκριμένες διατάξεις.

Μετά τις νέες δηλώσεις του Κοντονή δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η σχετική δικογραφία που έγινε μετά από δικές του καταγγελίες να ανασυρθεί από το αρχείο.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Κοντονή αναφορικά με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, η αρχική δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών, θα επανεξεταστεί.

Θα διερευνηθεί εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να μπορούν να οδηγήσουν σε ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο, ώστε να διερευνηθεί στη συνέχεια εάν υπάρχει ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου