Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Νέα Δημοκρατία: Μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές


 

Την Κυριακή έγιναν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των Προέδρων και των μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των Προέδρων και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. που θα είναι και Σύνεδροι στο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδόν 140.000 ενεργά μέλη, εκ των οποίων τα 30.000 ενεγράφησαν για πρώτη φορά και ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές. 

Και σε αυτή τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι το κόμμα αγκαλιάζει την πρόοδο, καθώς για πρώτη φορά μπόρεσαν τα μέλη μας να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή τους, με απόλυτη ασφάλεια.

Από όσους είχαν δηλώσει ψηφιακά συμμετείχε το  91,2% και απ’ όσους προτίμησαν τα παραδοσιακά  εκλογικά τμήματα η συμμετοχή έφθασε στο 87,4%.

Τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία των Δ.Ε.Ε.Π. φτάνουν περίπου το 60%.

Ο μέσος όρος ηλικίας των εκλεγμένων Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π. είναι 50 ετών.



Υπ. Εργασίας: Νέες υπηρεσίες προστίθενται στον τετραψήφιο αριθμό 1555

 


Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1555, με στόχο την βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών κατά την επικοινωνία και τις συναλλαγές τους με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, προστέθηκαν στο Ενιαίο Τηλεφωνικό Κέντρο και οι υπόλοιποι φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου, δηλαδή:

Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ)

ΕΡΓΑΝΗ

Θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης

Εργασιακά Θέματα και Προγράμματα Απασχόλησης/Κατάρτισης

Θέματα Ισότητας και Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής

Γραμμή για τη βία κατά των γυναικών.

Ειδικά όσον αφορά στα θέματα του ΣΕΠΕ, επισημαίνεται ότι οι καταγγελίες περί μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας δεν θα τυγχάνουν χειρισμού από το front office του 1555, αλλά θα προωθούνται αμέσως στους Επιθεωρητές Εργασίας που θα τις εξετάζουν και θα τις διαχειρίζονται.

Επίσης, όσον αφορά στη Γραμμή για τη βία κατά των γυναικών (15900) θα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω του 1555. Το 1555 όμως θα διαβιβάζει αμέσως την κλήση στους ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται ούτως ή άλλως με τα θέματα αυτά.

Οι νέες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά για μικρό χρονικό διάστημα (ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα) και στη συνέχεια το Ενιαίο Τηλεφωνικό Κέντρο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι το 1555 λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι πολίτες μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση και με ελάχιστο χρόνο αναμονής για να ζητήσουν πληροφορίες, να υποβάλλουν αιτήματα και να ενημερωθούν για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους.



Σε ενεργειακό πάρκο διεθνών προδιαγραφών μετατρέπεται η Χωματερή της Φυλής


 

Σε τροχιά υλοποίησης πέρασε, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ένα έργο-όραμα για ολόκληρη την Αττική. Η Χωματερή της Φυλής μετατρέπεται σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στα πρότυπα του πάρκου Χιρίγια στο Τελ Αβίβ.

Αυτό σημαίνει την ανάπτυξη μιας έκτασης 1.500 στραμμάτων που θα φυτευτεί και θα αποκτήσει χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και ανάπαυσης.

Παράλληλα, σε κατάλληλες θέσεις, θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα από τα οποία θα παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 10 MW. Η παραγόμενη ενέργεια θα διατεθεί κατά προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής, ενώ αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά στην ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια της περιοχής.

Εμπνευστής της ιδέας του Πάρκου Χιρίγια, στο οποίο θα βασιστεί το αντίστοιχο ελληνικό, είναι ο φημισμένος Γερμανός αρχιτέκτονας τοπίου, Πέτερ Λατς, 82 ετών σήμερα. Μεγάλωσε ανάμεσα στα ερείπια της μεταπολεμικής Γερμανίας, στο Σάαρλαντ, μια περιοχή παραγωγής άνθρακα και χάλυβα της οποίας τα βομβαρδισμένα εργοστάσια και ορυχεία ενέπνευσαν το έργο του.

Η Χιρίγια αποτέλεσε ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα αποκατάστασης στον κόσμο: τη μετατροπή ενός τεράστιου σωρού σκουπιδιών που κάποτε περιείχε 25 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων, σε μια κατάφυτη όαση.

Το σχέδιο του Λατς απαιτεί ο χώρος υγειονομικής ταφής να τυλιχτεί με ένα ανακυκλωμένο πλαστικό δέρμα, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με τρία πόδια χαλίκι και χώμα, επιτρέποντας στη βλάστηση να αναπτυχθεί.

Το έργο, προϋπολογισμού 26 εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).



Συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου


 

Υπογράφηκε χθες στο Λονδίνο από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Elizabeth Truss Μνημόνιο Κατανόησης περί Διμερούς Στρατηγικού Πλαισίου μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος του Μνημονίου  είναι να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι διμερείς σχέσεις.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση Μηχανισμού Συνεργασίας και περιλαμβάνει κοινή δέσμευση για ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε σειρά τομέων όπως:  Η Εξωτερική και Περιφερειακή Πολιτική.  Η διμερής Αμυντική Συνεργασία. Το  Εμπόριο και οι  Επενδύσεις. Η Ψηφιοποίηση. Ο Τουρισμός. Οι Ναυτιλιακές Υποθέσεις. Η Υγεία. Η Εκπαίδευση, η Έρευνα, η Καινοτομία και ο Πολιτισμός. Η Επιβολή του Νόμου. Η Μετανάστευση. Η Κλιματική αλλαγή και περιβαλλοντικά ζητήματα.



25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις για τον στόχο της πράσινης μετάβασης


 

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας:

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, έχουμε κι εμείς δεσμευτεί στο στόχο να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. Στόχος μας, από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι να μειώσουμε τα αέρια θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. 

Προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον φιλόδοξο στόχο, αναλαμβάνουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πιο σημαντική από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η διασφάλιση ότι θα σταματήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, το αργότερο έως το 2028.

Καταβάλλουμε, επίσης, σημαντική προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ... Στόχος μας είναι να έχουμε 2 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ως μέρος του μείγματος παραγωγής της ηλεκτρικής μας ενέργειας μέχρι το 2030.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικά θα διατεθούν στην Ελλάδα 32 δισ. ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια και ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα κεφάλαια θα διατεθεί για πράσινες επενδύσεις.

Συνολικά, στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον στόχο της πράσινης μετάβασης.



Σε εθνικό πένθος η χώρα την Τετάρτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

 


Η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά θα γίνει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Υπουργού.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  ημέρα της κηδείας  κηρύσσεται εθνικό πένθος και δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Η περιοδεία του Πρωθυπουργού στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για την  Τετάρτη και την Πέμπτη ακυρώνεται.

Η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας,  ανέστειλε τις εργασίες της -νομοθετικό έργο και κοινοβουλευτικό έλεγχο- για την επόμενη εβδομάδα.



Τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής Middle East Green Initiative στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας


 

Σας ευχαριστώ, Υψηλότατε. Σας ευχαριστούμε για τη σύγκληση αυτής της εξαιρετικά σημαντικής Συνόδου, η οποία λαμβάνει χώρα ακριβώς πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα έχουμε στη Γλασκώβη σε λίγες μέρες. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, έχουμε κι εμείς δεσμευτεί στο στόχο να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050. Στόχος μας, από κοινού με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι να μειώσουμε τα αέρια θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. Προκειμένου να πετύχουμε αυτό τον φιλόδοξο στόχο, αναλαμβάνουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πιο σημαντική από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η διασφάλιση ότι θα σταματήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, το αργότερο έως το 2028.

Καταβάλλουμε, επίσης, σημαντική προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ελπίζουμε ότι θα είμαστε μία από τις πρώτες μεσογειακές χώρες που θα εισαγάγουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων στη χώρα μας. Και ελπίζουμε ότι θα έχουμε το σχετικό νομοθετικό κείμενο έτοιμο για δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων εβδομάδων. Στόχος μας είναι να έχουμε 2 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ως μέρος του μείγματος παραγωγής της ηλεκτρικής μας ενέργειας μέχρι το 2030. Συνολικά, στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον στόχο της πράσινης μετάβασης.

Είμαστε αρκετά τυχεροί που λαμβάνουμε σημαντική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συνολικά θα διατεθούν στην Ελλάδα 32 δισ. ευρώ τα επόμενα επτά χρόνια και ένα σημαντικό μέρος από αυτά τα κεφάλαια θα διατεθεί για πράσινες επενδύσεις. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση, Υψηλότατε, στη θέση της Ελλάδας ως σημείου εισόδου της καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε μια πολύ σημαντική διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο που αφορά την κατασκευή ενός ηλεκτρικού καλωδίου διασύνδεσης που θα επιτρέψει την είσοδο πολύ φθηνής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά, ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο. Ταυτόχρονα, φυσικά, μπορούμε να αποτελέσουμε το φυσικό σημείο εισόδου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και για το υδρογόνο. Εάν υπάρξει ενδιαφέρον για εξαγωγή υδρογόνου στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα καλωσορίσει αυτές τις εξαγωγές υδρογόνου και στη συνέχεια θα διασφαλίσει ότι θα μεταφερθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνω ότι η Ελλάδα είναι η κορυφαία δύναμη στον τομέα της Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελέγχουμε το 50% του εμπορικού στόλου στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνω και τους εφοπλιστές μας να βρεθούν στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα της Ναυτιλίας.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πρόκληση, όπως γνωρίζετε, η οποία θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις και σημαντική καινοτομία. Ελπίζω, όμως, ότι θα διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως γνωρίζετε, είμαστε επίσης μια νησιωτική χώρα και πιστεύω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε τι σημαίνει να έχουμε νησιά που καθίστανται κλιματικά ουδέτερα, ακόμη και πριν από την ηπειρωτική χώρα. Και βρισκόμαστε στη διαδικασία της συνεργασίας με διάφορους ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους φορείς για τη δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων που θα οδηγήσουν, ειδικά τα μικρότερα νησιά μας, προς την κλιματική ουδετερότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προσαρμογή, όπως γνωρίζετε, η χώρα μου επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλές από τις χώρες σας που μας συνέδραμαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ελπίζουμε πως θα ανοίξουμε το δρόμο, μεταξύ των Μεσογειακών Χωρών, στην ανάπτυξη νέων τεχνικών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Πρόκειται δυστυχώς για ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει.

Και τέλος, ένα θέμα, το οποίο νομίζω, ότι είναι σημαντικό για όλους μας. Η Ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή είναι το λίκνο του πολιτισμού. Και πιστεύω ότι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και να αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στη μελέτη των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι όσα μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές θα παραμείνουν άθικτα. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο θα μπορούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σκεφτούμε δημιουργικά για το το πώς θα προστατεύσουμε την πολιτιστική κληρονομιά από τις αρνητικές επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Υψηλότατε, σας ευχαριστώ πολύ που προσκαλέσατε την Ελλάδα σε αυτή την πολύ σημαντική Σύνοδο.



Ποιος ανώτατος αξιωματικός όπως λέει το κέντρο δεν ήθελε να συλληφθούν οι Ρομά;



Σύμφωνα με ηχητικό που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, το Κέντρο Επιχειρήσεων επαναλαμβάνει την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος και λέει ότι έχει εντολή από ανώτατο αξιωματικό.

Ερωτηματικά για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πληρώματα της ΔΙΑΣ το κέντρο της Άμεσης Δράσης και για τον αστυνομικό που όπως φαίνεται στις συνομιλίες προσπάθησε με εντολή του να αποτρέψει την καταδίωξη και την σύλληψη των Ρομά κακοποιών.

Το ερώτημα αυτό υπάρχει απο εκατοντάδες στα social media που προσπαθούν να μάθουν τον ρόλο του αξιωματικού και το γιατί να σταματήσει η καταδίωξη.

Οι διάλογοι

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ:  Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον ρόλο του αξιωματικού και το γιατί έδωσε εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη των κακοποιών αφήνοντας τους ελεύθερους;;;;;;;;

Περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας!!!!



Ιερέας στην Θεσσαλονίκη προέτρεπε πιστούς να μπουν χωρίς μάσκες


 

Σε ένα περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ μια κυρία αποπειράται να μπει χωρίς μάσκα. Οι αστυνομικοί πολύ ευγενικά τη σταματούν και προσπαθούν της δώσουν μάσκα, όμως μετά την παρέμβαση ενός αδίστακτου εγκληματικά ανεύθυνου ιερέα που περνούσε εκείνη την ώρα, επίσης χωρίς μάσκα, μπαίνει τελικά στην εκκλησία χωρίς να εφαρμόσει τις οδηγίες των αστυνομικών. Ο ίδιος ο ιερέας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.

“Γιατί δεν φοράτε μάσκα” ρώτησε μια άλλη πιστή στην είσοδο του ναού η ρεπόρτερ Λία Χριστάρα. “Η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε” ήταν η απάντηση της πιστής η οποία τελικά είπε πως θα φορέσει μάσκα προκειμένου να μπει στην εκκλησία.





Ακόμα να συλληφθούν οι Ρομά που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό

 



Τέσσερις είναι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα ξημερώματα της Τρίτης 26/10, στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά για τον θάνατο 20χρονου κακοποιού στο περιστατικό του Περάματος.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σκάγια από καραμπίνα, σε προσπάθεια Ρομά να δολοφονήσει τον αστυνομικό, ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Έως αυτή την ώρα η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από Ρομά σε αστυνομικό.

Δέν γνωρίζουμε επίσης εάν ο υπουργός θεοδωρικάκος έχει επισκεφτεί τους τραυματίες αστυνομικούς, ειδικά τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε από Ρομά.



Το The Press Project θέλει οπλισμένους τους Ρομά να πυροβολούν αστυνομικούς;


Οι προκλήσεις κατά της κοινωνίας και κατά της ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται από ακροαριστερά και αριστερά ΜΜΕ. Καθώς και από στελέχη σε πολιτικούς χώρους που εκφράζουν την ακροαριστερά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25.

Τα προκλητικά δημοσιεύματα, οι προκλητικές δηλώσεις, και οι αντιδράσεις υπέρ του άτυχου Ρομά κακοποιού, έχουν εξοργίσει την κοινωνία που θεωρεί επικίνδυνους όλους αυτούς που συντάσσονται προκλητικά με κάθε κακοποιό. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι ξεσηκώνουν τους Ρομά, που είναι και εύκολοι, οπλίζοντας τους κατά αστυνομικών, και αυτό δείχνει το πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν για όλους μας.

Είναι προκλητικό για τους ακροαριστερούς και αριστερούς όταν αναρωτιέσαι εάν οι Ρομά έχουν δικαίωμα να πυροβολούν; Αν έλεγε ο Κούγιας "οι Ρομά πρέπει να έχουν όπλα και το δικαίωμα να πυροβολούν αστυνομικούς και όχι οι αστυνομικοί να πυροβολούν Ρομά κακοποιούς" δεν θα ήταν προκλητικές για τους προκλητικούς ακροαριστερούς και αριστερούς της χώρας.

"Προκλητικές" χαρακτηρίζει το site The Press Project, τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε ενημερωτική εκπομπή ανέφερε για τα τελευταία γεγονότα στο Πέραμα, αυτό που αναρωτιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες: «Με ποιο δικαίωμα οι Ρομά έχουν όπλα και πυροβολούν αστυνομικούς;».

Συγκεκριμένα, στο site δημοσιεύθηκε άρθρο στο οποίο χαρακτηρίζονται προκλητικές οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου των αστυνομικών για την υπόθεση Ρομά στο Πέραμα. Ο κ. Κούγιας, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από Ρομά μετά το θάνατο του 20χρονου, σημείωσε ότι: «αυτές οι συμπεριφορές με τον ξεσηκωμό των Ρομά, ποιους τους έδωσε τα όπλα; Και με ποιο δικαίωμα στρέφονται κατά αστυνομικών;». 

Σύμφωνα με το The Press Project

 



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα John Kerry στο Ριάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Middle East Green Ιnitiative, στο οποίο αμφότεροι συμμετέχουν ως επίσημοι ομιλητές και θα κάνουν παρεμβάσεις αργότερα απόψε.


Ενόψει και της συμμετοχής τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του κ. Kerry στην επικείμενη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον John Kerry για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την «πράσινη» μετάβαση και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το 2030, με έμφαση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις πρωτοβουλίες για «καθαρά» ενεργειακά νησιά.


Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι ήδη η κυβέρνηση θεσμοθέτησε χωριστό υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Χρήστο Στυλιανίδη, γεγονός που δείχνει τη σημασία που αποδίδει στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμα τον κ. Kerry για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την πράσινη μετάβαση και την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα στον τομέα της Ναυτιλίας, λίγες μέρες μετά την σχετική επιστολή που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. Τόνισε ότι η ελληνική Ναυτιλία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, αλλά και βασικό παράγοντα στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Ενημέρωσε μάλιστα τον κ. Kerry για την πρόσφατη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, για την ενεργειακή και γεωπολιτική της σημασία, καθώς όταν το εγχείρημα υλοποιηθεί, το καλώδιο θα συνδέει την Βόρεια Αφρική με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.


Ο διάλογος που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και John Kerry κατά την έναρξη της συνάντησης:


Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι χαρά μου που σας συναντώ κατά την προετοιμασία για το COP26 (26η Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή) και που μπορούμε να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχουμε θέσει σε εφαρμογή ώστε να φτάσουμε στο στόχο της κλιματικής ουδετερότητας. Γνωρίζετε ότι έχουμε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα, ορισμένες πτυχές της οποίας εκτείνονται και πέραν των δεσμεύσεων της Ευρώπης. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τη δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών κατά 55% την οποία συμφωνήσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα να εξελίξουμε και την τεχνογνωσία μας σε συγκεκριμένους τομείς μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα.


Θα ήθελα να επισημάνω δύο από αυτούς. Ο ένας αφορά τη Ναυτιλία, όπου προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους εφοπλιστές μας να δημιουργήσουν ένα Ινστιτούτο Βιώσιμης Ναυτιλίας και να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια, καθορίζοντας το μέλλον της Ναυτιλίας και το δρόμο για τη μείωση των εκπομπών.


Και ο δεύτερος τομέας που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμένα έχει να κάνει με τα μικρά νησιά μας. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προστατεύσουμε τα οικοσυστήματά μας και ότι θα κινηθούμε προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα, κυρίως για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, με γρήγορους ρυθμούς. Εφαρμόζουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες με εταιρείες που καινοτομούν στον τομέα τους από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί είναι δύο τομείς όπου μπορούμε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.


Και για το ζήτημα της προσαρμογής, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό Υπουργείο, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Γνωρίζετε πως το καλοκαίρι χτύπησαν τη χώρα καταστροφικές πυρκαγιές. Και ελπίζω πως θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε καινοτόμες μεθόδους και στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών στη Μεσόγειο. Επομένως μιλάμε για τρεις τομείς.


John Kerry: Και πολύ σημαντικούς.


Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω πως ναι, όλοι τους.


John Kerry: Κύριε Πρωθυπουργέ, εκτιμούμε πάρα πολύ τη δική σας ηγεσία και ειλικρινά τα έχετε πάει εξαιρετικά. Έχουμε κάνει μια σειρά συζητήσεων. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος συγκλονίστηκε από τις εικόνες των πυρκαγιών. Οι εικόνες αυτές πραγματικά άγγιξαν μια ευαίσθητη χορδή και εν μέρει αυτό έχει να κάνει με την ιστορία της Ελλάδας και την ιστορία που αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους, γύρω από τους οποίους εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Πιστεύω ότι οι πυρκαγιές θύμισαν εικόνες αποκάλυψης και αυτό ευαισθητοποίησε πολλούς ανθρώπους. Αλλά εσείς, από την πλευρά σας κάνετε σπουδαία βήματα και αποτελείτε παράδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους.


Επίσης, έκανα χθες κάποιες συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου και εσείς, είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσατε να αποτελέσετε έναν από τους διαμετακομιστικούς σταθμούς του περάσματος από τη Σαουδική Αραβία στην Ευρώπη. Και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το project αυτό. Νομίζω πως έχει πραγματική προοπτική και δίνει ουσιαστικές δυνατότητες. Προφανώς, για το ζήτημα της προσαρμογής, πιστεύω πως στη Γλασκώβη θα βρεθεί στο επίκεντρο περισσότερο από κάθε άλλη Σύνοδο COP (Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή). Σε αυτή την ιστορική καμπή, θεωρώ πως πλέον ο κόσμος είναι έτοιμος να συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα πρέπει να θέσουμε περισσότερα θέματα προς συζήτηση. Έχει φτάσει πλέον αυτή η ώρα.


Από την άλλη, βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ολοένα και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση, καθώς πλησιάζουμε στη Σύνοδο. Και παρότι θα υπάρχει κάποιο κενό και δεν θα καταφέρουμε να πείσουμε όλες τις χώρες να υπογράψουν προς την κατεύθυνση της συγκράτησης της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 (βαθμούς Κελσίου) θα έχουμε εξασφαλίσει το ζωτικής σημασίας 65% ή και περισσότερο του παγκόσμιου ΑΕΠ, που θα ευθυγραμμίζεται στο μονοπάτι των 1,5 βαθμών. Πιστεύω πως κοιτώντας όσα μπορούμε να κάνουμε σε δύο χρόνια από σήμερα ή και τον επόμενο χρόνο, όντως μπορούν να συμβούν πολλά και θα συμβούν πολλά καθώς θα συζητάμε για τη δυναμική των νέων τεχνολογιών και τα διαφορετικά πράγματα που μπορούν να γίνουν. Αλλά για εσάς η τεχνολογία, αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο, εννοώ πέρα από την αξιοποίηση των ανανεώσιμων…


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαρτάται. Νομίζω πως σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για μείωση των εκπομπών κατά 55%, για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνουμε λιγότερα σε σχέση με άλλες χώρες για το θέμα των κτιρίων, επειδή δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες από πλευράς θέρμανσης. Ενδέχεται ωστόσο να χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα σε ό,τι αφορά τις μεταφορές.



Οι βουλευτές του ΜεΡΑ25, αποκαλούν τους αστυνομικούς δολοφόνους με στολή

 


Προκλητικοί οι ακροαριστεροί βουλευτές του ΜεΡΑ25, αποκαλούν τους αστυνομικούς, δολοφόνους με στολή.

Διαδήλωσαν οι βουλευτές του ΜεΡΑ25, μαζί με άλλους ακροαριστερούς για τον χαμό του 20χρονου Ρομά κακοποιού, και είχαν το θράσος να μην θέλουν να διαδηλώσουν σε μία λωρίδα δρόμου όπως ορίζει πλέον ο νόμος, αλλά να κλείσουν όλες τις λωρίδες ταλαιπωρώντας τους πολίτες, κάτι φυσικά που δεν άφησε η αστυνομία να γίνει.

Εξοργισμένη η κοινωνία με την προκλητική στάση του ΜεΡΑ25, για τον άτυχο κακοποιό Ρομά που σκοτώθηκε μετά από καταδίωξη επειδή έκλεψε το αυτοκίνητο μεροκαματιάρη πολίτη.

Είναι τέτοιο το μένος των ακροαριστερών τίποτα του ΜεΡΑ25 κατά των αστυνομικών και κατά της ασφάλειας των πολιτών, που ο φαιδρός εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του Βαρουφάκη αναφέρθηκε σε νέα επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. κατά άοπλων πολιτών. 



Είναι τόσο προκλητικοί που έγραψαν :

Νέα επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος άοπλων πολιτών που διαδήλωναν σήμερα για τη δολοφονία στο Πέραμα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, στο πανό του ΜέΡΑ25 και τους Βουλευτές του κόμματος Μαρία Απατζίδη και Κρίτωνα Αρσένη. Πού θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα;

Μιχάλης Κριθαρίδης
14 ώρες πριν

Νέα επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος άοπλων πολιτών που διαδήλωναν σήμερα για τη δολοφονία στο Πέραμα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, στο πανό του ΜέΡΑ25 και τους Βουλευτές του κόμματος Μαρία Απατζίδη και Κρίτωνα Αρσένη. Πού θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα;

Michalis Kritharidis - Μιχάλης Κριθαρίδης
ΠολιτικόςΑρέσει σε 1.255
14 ώρες

Λίγες μόλις μέρες μετά την ειδεχθή δολοφονία του 20χρόνου στο Πέραμα και τον τραυματισμό ενός ακόμα ανηλίκου από την ΕΛ.ΑΣ., άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με πρωτοφ...

Δείτε περισσότερα


Αλλοδαπό κτήνος είχε δέσει σκύλο στο αγροτικό και τον έσερνε - Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

 



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα infonews24, επικαλούμενη την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο αλλοδαπός άντρας, που διαμένει σε χωριό του δήμου Σιντικής, αφού έδεσε με σχοινί τον σκύλο στο όχημά του, τον έσερνε με αποτέλεσμα να άτυχο ζώο να τραυματιστεί.

 Σε βάρος του αλλοδαπού συλληφθέντα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (23 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, με την χρήση σχοινιού, έδεσε σκύλο στο όχημά του και το έβαλε σε κίνηση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του σκύλου. Επιπλέον, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για κακοποίηση ζώου»

 Στο συμβάν αναφέρθηκε και το φιλοζωικό σωματείο «ΦΙΛΟΣΙΝΤΙΚΕΣ», σημειώνοντας ότι πολίτες έκλεισαν τον δρόμο στον άντρα, σταματώντας το μαρτύριο του σκυλιού, ενώ κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.









Το σωματείο ανέφερε μεταξύ άλλων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Τον έδεσε λοιπόν στο αγροτικό αυτοκίνητο και με σκοινί τον έσερνε δεμένο στην καρότσα να τον παρατήσει όπου θα τον βόλευε. Για κακή του τύχη ευσυνείδητοι πολίτες του έκλεισαν τον δρόμο και γλύτωσαν το άμοιρο ζώο από το φρικτό βασανιστήριο. Κάλεσαν την αστυνομία και όλα πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το πανέμορφο αυτό πλάσμα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Έγινε κατάσχεση του ζώου και φροντίζουμε για την θεραπεία του».

Φιλοσίντικες
το Σάββατο

Άλλο ένα 2ποδο τέρας έκανε την εμφάνιση του στον Δήμο Σιντικής προκαλώντας πόνο θλίψη και αργό βασανισμό επί ώρες σε ένα ακόμη αβουλο σκύλο τον οποίο φροντιζαμε καιρό τώρα. Αποφάσισε λοιπόν να τον πάρει σπίτι του κ μετά απο μέρες αποφάσισε ότι δεν του κάνει... Τον έδεσε λοιπόν στο αγροτικό αυτοκίνητο κ με σκοινί τον έσερνε δεμένο στην καρότσα να τον παρατήσει όπου θα τον βόλευε.... Μην του λερωσει κ το αυτοκίνητο... Για κακή του τύχη ευσυνείδητοι πολίτες του έκλεισαν τον δρόμο και γλύτωσαν το άμοιρο ζώο από το φρικτό βασανιστήριο. Κάλεσαν την αστυνομία κ όλα πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το πανέμορφο αυτό πλάσμα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο και του παρασχεθηκαν οι α'βοήθειες. Έγινε κατάσχεση του ζώου κ φροντίζουμε για την θεραπεία του.
ΘΑ είμαστε καταπέλτες σε ότι παρόμοιο ξανασυμβεί σε ζώο προς ενημέρωση όλων των πολιτών του Δήμου μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος
Μπορεί να είναι εικόνα ζώο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και σκύλος
+7


Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το σύστημα «Eispraxis»

 


Στόχος είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα με την ονομασία «Eispraxis» θα σκιαγραφεί το προφίλ κάθε οφειλέτη, καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του εικόνα από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis, ενώ εντοπισμός περιουσιακών στοιχείων θα γίνεται και μέσω του κτηματολογίου, του ΓΕΜΗ, του συστήματος άυλων τίτλων και κάθε πιθανής πηγής εντοπισμού εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων.

Το σύστημα «Eispraxis» θα έχει τη δυνατότητα να αντλεί από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες και βάσεις δεδομένων, όλα τα στοιχεία για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

Οι ελεγκτές θα μπορούν να απευθύνονται και στις φορολογικές διοικήσεις των κρατών της Ε.Ε. Στόχος να μην μείνει εκτός ελέγχου καμία πιθανή πηγή που θα μπορούσε να αποκαλύψει την περιουσιακή κατάσταση των ελεγχόμενων.

Πρόθεση της ΑΑΔΕ είναι με το συγκεκριμένο σύστημα να μπορεί να εντοπίσει τους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν περιουσιακά στοιχεία εντός και εκτός Ελλάδας από τα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους..

Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα τρίτων φορέων (Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δικαστικές Αρχές, Γενικό Εμπορικό Μητρώο -ΓΕΜΗ, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) των οποίων οι πληροφορίες κρίνονται απαραίτητες για να σχηματιστεί μιας πλήρης εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη και να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

Ο έλεγχος όμως δεν θα εξαντλείται εκεί καθώς στο μικροσκόπιο θα μπαίνουν και όλοι οι υπόλοιποι που εμπλέκονται ως συν-οφειλέτες, συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι (με αποτύπωση της περιόδου εκπροσώπησης), συσχετιζόμενες Επιχειρήσεις (όμιλοι, απορροφήσεις, συγχωνεύσεις).

Επόμενο βήμα θα είναι η αυτόματη αποστολή των ειδοποιητηρίων για την επιβολή κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Η αποστολή θα γίνεται μόλις λήγει η προθεσμία, εφόσον δεν υπάρξει τακτοποίηση από την πλευρά του οφειλέτη.

Σε αυτή την περίπτωση το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη. Οι διαδικασίες θα αφορούν απλήρωτα χρέη άνω των 500 ευρώ για τα οποία επιτρέπονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα το νέο δίκτυο της ΑΑΔΕ θα παρέχει τις εξής δυνατότητες:

Άμεση παροχή κεντρικής πληροφορίας σε επίπεδο οφειλής (προφίλ οφειλέτη), συνδυάζοντας τις πληροφορίες από ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα όπως εισόδημα, περιουσιολόγιο, καταστάσεις πελατών/προμηθευτών, Σύστημα αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη-μέλη της ΕΕ και πληροφορίες από τρίτους (όπως Κτηματολόγιο ΑΕ, ΓΕΜΗ, ΣΑΤ κ.λπ.).

Αυτοματοποίηση διαδικασιών πίστωσης, συμψηφισμού και συστήματος ρυθμίσεων.

Άμεση αυτοματοποίηση διαδικασιών με στόχο ένα πλήρες και ενιαίο μοντέλο διαχείρισης οφειλών. Εισαγωγή νέων μεθόδων και τεχνολογιών στο πλαίσιο της αναγκαστικής είσπραξης.

Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.

Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών.

Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.

Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης.

Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογούμενων για θέματα οφειλών. Ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις βεβαιωμένες οφειλές τους, την τήρηση των ρυθμίσεων τους.



Από τις 8 Νοεμβρίου αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί για τους επισκέπτες των ΗΠΑ


 

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ένα νέο διάταγμα με το οποίο αίρονται, από τις 8 Νοεμβρίου, οι περισσότεροι περιορισμοί για ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν θα χρειάζεται να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 για να μπουν στις ΗΠΑ.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Λευκού Οίκου, ενημερώνοντας τηλεφωνικά για τους νέους κανονισμούς που διέπουν το άνοιγμα των συνόρων σε όσους μπαίνουν στη χώρα αεροπορικώς, σημείωσε ότι για να εξαιρεθούν οι ανήλικοι ελήφθησαν υπόψη τα διαφορετικά μέτρα μεταξύ των χωρών για τους εμβολιασμούς των παιδιών, αλλά και η διαθεσιμότητα των εμβολίων ανά χώρα.

Για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ξανανοίξουν από τις 8 Νοεμβρίου τα σύνορα που είχαν κλείσει από τον Μάρτιο του 2020 για εκατομμύρια ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Από την υποχρέωση του εμβολιασμού θα εξαιρεθούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών: σύμφωνα με ένα έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση, θα εξαιρεθούν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές των εμβολίων, όσοι έχουν ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν, εκείνοι που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς ή κατεπείγοντες λόγους και όσοι προέρχονται από χώρες όπου υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα εμβολίων.

Τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση 

Τα παιδιά άνω των δύο ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε τεστ τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους στις ΗΠΑ, εφόσον ταξιδεύουν συνοδευόμενα από εμβολιασμένους ενήλικους. Αν ταξιδεύουν μόνα ή συνοδευόμενα από ανεμβολίαστους ενηλίκους, θα κάνουν το τεστ μία ημέρα πριν από την αναχώρησή τους.

Γενικά, όλοι οι αλλοδαποί θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους αν είναι εμβολιασμένοι και μία ημέρα πριν την αναχώρηση αν είναι ανεμβολίαστοι. Το μέτρο αυτό ισχύει επίσης για τους Αμερικανούς πολίτες και τους μονίμους κατοίκους που επιστρέφουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν, πριν από την επιβίβαση, τα αποδεικτικά εμβολιασμού.

Οι ΗΠΑ έχουν γνωστοποιήσει ήδη ότι δέχονται όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm και Sinovac). Εγκρίνουν επίσης τους συνδυασμούς διαφορετικών εμβολίων για την πρώτη δόση και τις αναμνηστικές.

Επίσης, οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να συλλέγουν από τους ταξιδιώτες πληροφορίες που θα επιτρέπουν στις αρχές να τους εντοπίσουν μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, εφόσον έχουν προσβληθεί ή έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα της Covid-19.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Προκλητική ανάρτηση Κύρτσου δεν σεβάστηκε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά


 

Ο Γιώργος Κύρτσος με χυδαία ανάρτηση, έπεσε σε μεγάλο ατόπημα και δεν έχει ζητήσει μέχρι αυτή την ώρα συγνώμη.

Δέν είναι η πρώτη φορά που ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, προκαλεί με τις αναρτήσεις τους. Τώρα όμως με αφορμή το θάνατο της Φώφης Γεννηματά ο άνθρωπος ξεπέρασε κάθε όριο και δεν σεβάστηκε τίποτα.

Η απάνθρωπη ανάρτηση Κύρτσου : «Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ.».




Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

 


Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμερινού ωραρίου.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου 2021 θα γίνει κανονικά η αλλαγή της ώρας και αυτό γιατί η πανδημία κορωνοϊού έφερε αλλαγές και έβαλε στον «πάγο» τον σχεδιασμό για την χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..



Αυτός είναι ο Ρομά κακοποιός που έχασε την ζωή του μετά από κλοπή αυτοκινήτου

 


Ο άτυχος Ρομά κακοποιός που έπεσε νεκρός μετά από κλοπή αυτοκινήτου και πυρά αστυνομικών, ήταν παντρεμένος από πολύ μικρός και πατέρας δύο παιδιών, ενώ η γυναίκα του κυοφορεί το τρίτο παιδί τους.

Ήταν σεσημασμένος για κλοπές από την ηλικία των 14 ετών είχε παραβατική συμπεριφορά και απασχολούσε συχνά τις αρχές.

Η αναρτήσεις του, τα βίντεο και οι φωτογραφίες, στα κοινωνικά δίκτυα, έρχονται να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τον Νίκο Σαμπάνη.

Φωτογραφίες απο τις προσωπικές του στιγμές.