Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Προφυλακίστηκε ο 49χρονος κακοποιός για την κλοπή των σπάνιων έργων

 


Προφυλακίστηκε ο 49χρονος άνδρας που συνελήφθη για την κλοπή των τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, ανάμεσα στα οποία ήταν και η δημιουργία του Πάμπλο Πικάσο αφιέρωμα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας υποστήριξε ότι είχε πει και προανακριτικά με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ανέφερε πως είναι ανακουφισμένος που η Αστυνομία βρήκε του πίνακες και δήλωσε ματανιωμένος για την πράξη του. «Σήμερα με πλησίασαν αστυνομικοί και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω... Προσφέρθηκα αβίαστα και με ανακούφιση να βοηθήσω», σημείωσε. «Πήγαμε στο σημείο που τους έδειξα. Τελικά οι πίνακες ήταν 10 μέτρα παρακάτω από το σημείο που τους έδειχνα. Όταν άκουσα στον αστυνομικό να λέει ότι βρήκαν το δέμα κατάλαβα ότι βρέθηκαν ξέσπασα σε κλάματα και έπεσα στο έδαφος ευχαριστώντας τους. Τόσο μεγάλος ήταν ο καημός μου να τους επιστρέψω. Εχω μετανιώσει σκληρά. Δηλώνω την πλήρη μεταμέλεια μου. ξέρω ότι θα τιμωρηθώ αλλά ζητώ επιείκεια».



Αποφυλακίστηκε ο Μπιλ Κόσμπι



Οκ στην απελευθέρωση του Αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι, είπε το ανώτατο δικαστήριο της Πενσυλβανίας και ανέτρεψε την καταδίκη σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Ο ηθοποιός είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών, πριν από δύο χρόνια, για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες είναι πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.



Την ακολουθεί, τη ρίχνει κάτω, και της επιτίθεται

 


Σύμφωνα με την Daily Mail το περιστατικό συνέβη στην τρέντι περιοχή Γουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν, γύρω στις 20.00 το βράδυ. Το θύμα, μια 35χρονη γυναίκα, έκανε μια απογευματινή βόλτα θέλοντας να δροσιστεί, αφού ο υδράργυρος είχε ανέβει στα ύψη εκείνη την ημέρα στη Νέα Υόρκη. 

Ξαφνικά, ένας άνδρας άρχισε να την ακολουθεί. Εκείνη αντιλήφθηκε την παρουσία του και έστριψε σε έναν δρόμο για να την αποφύγει, όμως δεν τα κατάφερε.Το σοκαριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν άνδρα να ακολουθεί μια γυναίκα που περπατάει στο πεζοδρόμιο, να της ορμάει ρίχνοντάς την κάτω και μετά να της επιτίθεται σεξουαλικά.





Παραλήρημα του ψεκασμένου Πετράκου γελοιοποιείται και πάλι εναντίον του Κιάμου

 


Ο Πάνος Κιάμος ανακοίνωσε την επιστροφή του στο Posidonio, διευκρινίζοντας ότι οι πόρτες θα είναι ανοιχτές μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού. 

Ο Γρηγόρης Πετράκος, γνωστός προκλητικός ψεκασμένος, βλέποντας την εν λόγω ανακοίνωση, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο.

Προκλητικός όπως πάντα και ασόβαρος, προσπαθεί να πείσει τον Πάνο Κιάμο να μην είναι και ο ίδιος σοβαρός και να ακολουθήσει τον ψεκασμένο δρόμο του Πετράκου, που γελοιοποιείται.

«Αγαπητέ Πάνο Κιάμο, είμαι ένας συνάδελφός σου, μικρότερης εμπορικής εμβέλειας, παρόλα αυτά με την ίδια αγάπη για τη μουσική και τον κόσμο της, όπως κι εσύ. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, όμως έχω ακούσει από συναδέλφους και από απλό κόσμο ότι είσαι ένα πολύ καλό παιδί, που τα δίνει όλα στη σκηνή για να διασκεδάσει τον κόσμο. Φαίνεσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις τόσα χρόνια και το κάνεις θεωρώ αξιοπρεπώς και χωρίς να έχεις ποτέ απασχολήσει την κοινή γνώμη με άλλους τρόπους πλην της δουλειάς σου. Έχεις κάνει πολλές επιτυχίες και προφανώς έχεις δουλέψει σκληρά γι’ αυτό και το αξίζεις. Και φτάνουμε στο σήμερα…

Είδα αυτό το βίντεο που ανέβασες σχετικά με τις επικείμενες εμφανίσεις σου. Σε έναν επίσης εμβληματικό χώρο στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, απ’ τον οποίο έχουν φάει ψωμάκι πολλοί καλλιτέχνες δεκαετίες τώρα, ανάμεσα τους και εγώ. Για το χώρο και τους ιδιοκτήτες του τρέφω μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα μου προσέφεραν κατά τη συνεργασία μας. Πράγμα που με φέρνει στο λόγο που σου γράφω. Δεν πίστευα στα μάτια και τα αυτιά μου όταν είδα το βίντεο που φτιάξατε για την έναρξη των εμφανίσεων σου εκεί.

Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε να δουλέψουμε πολλούς μήνες. Από επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μέχρι σερβιτόρους και παρκαδόρους. Ωστόσο, πιστεύω πως πέσατε σε ένα τεράστιο ατόπημα, χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή σας. Μίλησες για το πρώτο “Covid free” μαγαζί και είπες ότι δεν παίζεις με τη δημόσια υγεία. Καταλαβαίνεις αγαπητέ φίλε τι σημαίνει το τάχα μου covid free μαγαζί που σας πούλησε η αγαπημένη μας κυβέρνηση;

Σημαίνει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ των ανθρώπων βάσει ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων! Σημαίνει apartheid! Ξέχασες όμως ότι “εμείς δὲν τραγουδᾶμε για να ξεχωρίσουμε ἀδελφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδᾶμε για να σμίξουμε τον κόσμο”. Αυτά μας είπε ο Ρίτσος με τη φωνή του Ξυλούρη και είναι η Ελληνική μας καλλιτεχνική κληρονομιά! Όχι αδελφέ μου! Σε παρακαλώ με ειλικρίνεια και ταπεινότητα. Συζητήστε ξανά με την επιχείρηση και αναθεωρήστε τη στάση σας. Ήταν βιαστική και λίγο επιπόλαιη… Ξέρεις γιατι;..» έγραψε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

«Σου ζητώ σαν χάρη να μη θυμώσεις με αυτά που σου έγραψα…»

«…Δεν είναι κίνδυνος για σένα ή κανέναν άλλον. Είναι ένας ΥΓΙΗΣ άνθρωπος που απλά δεν θέλει να πάρει το ρίσκο ενός πειραματικού σκευάσματος απ τη στιγμή που κρίνει ότι ο ίδιος δεν κινδυνεύει από μια ίωση με θνητότητα 0.2%, και στις μικρότερες ηλικίες 100 φορές μικρότερη και από αυτό.. Και μη μου πεις ότι πρέπει να το κάνει “για να προστατεύσει τους άλλους”… Προστατεύει ΜΟΝΟ τον εαυτό του (ή τουλάχιστον έτσι του είπαν).

Θέλεις να ζήσεις σε έναν κόσμο που σου ζητάει να σκαναρεις το QR code σου, λες και είσαι προϊόν σε σούπερ μάρκετ, για να κάτσεις να φας σε ένα ταβερνάκ; Σ’ έναν κόσμο που θα πρέπει να αποδεικνύεις 20 φορές τη μέρα το αυτονόητο, ότι είσαι δηλαδή υγιής; Ξέρω ότι απλά θέλεις να δουλέψεις! Σε καταλαβαίνουμε όλοι! Εμείς να δεις…. Οι λιγότερο οικονομικά επιτυχημένοι. Χρειαζόμαστε ΠΟΛΥ να δουλέψουμε! Όχι όμως έτσι! Όχι με αυτό το τίμημα!

Οι μουσικοί που δουλεύουν μαζί σου θα αναγκαστούν να κάνουν το μπόλι προκειμένου να πάρουν μεροκάματο;;; Αν κάποιος από αυτούς τους νέους σε ηλικία μουσικούς πάθει κάτι, πώς θα αισθανθείς που θα τον έχεις εσύ υποχρεώσει να κάνει κάτι που δεν ήθελε;; Οι παρέες των νέων που θα θελουν να σε ακούσουν; θα πρέπει να το κάνουν κι αυτοί προκειμένου να τους αφήσουν στην πόρτα να περάσουν;

Αν σε μια παρέα το έχουν κάνει οι δύο και οι άλλοι δύο όχι, θα αφήσεις τους μισούς απ έξω;; Αν το έχει κάνει ο άντρας αλλά η γυναίκα του όχι, να την αφήσει σπίτι; Να βρει μια πιο “καθαρή”; Μια “αμιγή”; Αγαπημένε συνάδελφε και συνάνθρωπε! Μην πέσεις σε αυτό το ολίσθημα. Είμαι σίγουρος ότι σε έπεισαν πως αυτό που είπες είναι για το καλό του συνόλου. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ! Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχω ζήσει στη ζωή μου!

Είναι μια στροφή που αν την πάρουμε θα βρεθούμε στο μεγαλύτερο γκρεμό της γενιάς μας! Είμαι σίγουρος πως δεν θες να σε θυμούνται ως εκείνον που ξεκίνησε το διαχωρισμό σε πολίτες Α και Β κατηγορίας! Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν όταν κάποιοι φόρεσαν ένα “αστέρι” στο μπράτσο κάποιων άλλων για να ξεχωρίζουν το “καθαρό” απ’ το “βρώμικο” αίμα… Ήταν η αρχή μιας γενοκτονίας. Η αρχή ενός παγκόσμιου πολέμου. Αυτό ζούμε και τώρα…

Μη γίνεις το δεκανίκι τους…. Εκείνοι δεν μπορούν να υποχρεώσουν (ακόμα) τον κόσμο να κάνει μια ιατρική πράξη με το ζόρι… Γι’ αυτό βάζουν εσένα! Εσένα που ο κόσμος σε αγαπάει! Ζήτα μία συγγνώμη και πες ότι το ξανασκέφτηκες… Όλοι θα σε συγχωρήσουν. Μην προχωρήσεις όμως σε αυτή την άνευ προηγούμενου κίνηση φασιστικού διαχωρισμού των ανθρώπων σε κατηγορίες βάσει αυστηρά προσωπικών τους επιλογών.

Αν το κάνεις, δεν θα έχει γυρισμό. Θα μείνει στη ιστορία. Σκέψου αν μετά από τόση δουλειά που έχεις κάνει, αν θέλεις να σε θυμούνται οι επόμενες γενιές γι’ αυτή σου την επιλογή. Θυμήσου την αγάπη που έχεις για τον κόσμο. Για ΌΛΟ τον κόσμο. Σου ζητώ σαν χάρη να μη θυμώσεις με αυτά που σου έγραψα. Είναι μόνο από ανησυχία και αγάπη από έναν συνάνθρωπο, συνάδελφο και πατέρα παιδιών. Παιδιών που τρέμω να μη μεγαλώσουν σ έναν κόσμο που θα τους ζητάει ψηφιακά πιστοποιητικά υποταγής για να φάνε, να διασκεδάσουν ή να μετακινηθούν», κατέληξε.

app-facebook
Grigoris Petrakos
την Τετάρτη

Επιστολή προς κ. Πάνο Κιάμο

Αγαπητέ Πάνο Κιάμο,
Είμαι ένας συνάδελφός σου, μικρότερης εμπορικής εμβέλειας, παρόλα αυτά με την ίδια αγάπη για τη μουσική και τον κόσμο της, όπως κι εσύ.
Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, όμως έχω ακούσει από συναδέλφους και από απλό κόσμο ότι είσαι ένα πολύ καλό παιδί, που τα δίνει όλα στη σκηνή για να διασκεδάσει τον κόσμο. Φαίνεσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις τόσα χρόνια και το κάνεις θεωρώ αξιοπρεπώς και χωρίς να έχεις ποτέ απασχολήσει την κοινή γνώμη...

Δείτε περισσότερα


Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Χρήστος Παππάς

 


Το κατώφλι του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 12:00 ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε εκεί με αυτοκινητοπομπή της αντίτρομοκρατικής από τη ΓΑΔΑ. 

Η παραμονή του στο γραφείο του Εισαγγελέα διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και από εκεί οδηγείται στις φυλακές Δομοκού, όπου και θα εκτίσει την ποινή του. 

Ο Χρήστος Παππάς, συνελήφθη χθες το βράδυ, σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, μετά από οκτώ μήνες που παρέμενε φυγόποινος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.




Κίνα-Ελλάδα 80-105: Προκρίθηκε η Ελλάδα και παίζει ημιτελικό με Τουρκία

 



H Ελλάδα επικράτησε άνετα της Κίνας με 105-80 στον δεύτερο αγώνα του προολυμπιακου τουρνουά στη Βικτώρια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Στα ημιτελικά η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Τουρκία  και με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων έδειξε πως μπορεί να φτάσει στην πρόκριση.



Τρεις νεκροί σε τροχαίο στην Κεφαλονία

 



Δύο νέοι ηλικίας 20 και 17 ετών που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και ένας 75χρονος πεζός τα θύματα του δυστυχήματος.

Όλα έγιναν όταν η μηχανή που επέβαιναν τα δύο νέα παιδιά, παρέσυρε έναν ηλικιωμένο ο οποίος κινούνταν πεζός στην άκρη του δρόμου.

Το αποτέλεσμα ήταν το μηχανάκι να ανατραπεί και να σκοτωθούν τόσο οι δύο νέοι όσο και ο ηλικιωμένος άνδρας. 

Ο 75χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο 20χρονος οδηγός της μηχανής εξέπνευσε λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα. Η 17χρονη που ήταν συνεπιβάτης, τραυματίστηκε θανάσιμα και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αργοστολίου. 




Η απόφαση του ΣτΕ για το Μετρό Θεσσαλονίκης δικαιώνει την πολιτική της Κυβέρνησης


 

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απολύτως την πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως προς την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, αλλά και στην ανάγκη ολοκλήρωσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε, ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο λειτούργησαν σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος και την ισχύουσα αρχαιολογική νομοθεσία, καθώς και με τις διεθνείς συμβάσεις της Γρανάδας, της Βαλέτα, της UNESCO.

Οι αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου θα αναδειχθούν με βάση τις αρχές της επιστήμης και της δεοντολογίας και θα αποδοθούν στους Θεσσαλονικείς με την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό.



Οι βασικοί άξονες του νέου «Εξοικονομώ»

 


Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, βασικοί άξονες του νέου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών "Εξοικονομώ" είναι οι εξής:

Ως κριτήριο για την ένταξη στο Πρόγραμμα, παραμένει η υποχρέωση της ενεργειακής αναβάθμισης κατά 3 κλάσεις

Καταργείται η χρονική προτεραιότητα ως διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα

Δημιουργείται ειδικό σύστημα για την αξιολόγηση και την κατάταξη, με φθίνουσα σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων, της γνωστής σε όλους διαδικασίας συγκριτικής αξιολόγησης.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται αυτή η αξιολόγηση είναι ενεργειακά κατά κύριο λόγο, αλλά και κοινωνικά: Αυξημένη εξοικονόμηση, ενέργειας, βαθμοημέρες, αρχική (πριν την ένταξη στο Πρόγραμμα) ενεργειακή κλάση, παλαιότητα κατασκευής, εισόδημα, μακροχόνια ανεργία, αναπηρία, εξαρτώμενα μέλη, μονογονεϊκές οικογένειες.  Κάθε κριτήριο θα έχει συγκεκριμένη βαρύτητα για τη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας.

Για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα εντάσσεται και η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, η οποία θα είναι υποχρεωτική για την αίτηση στο Εξοικονομώ και θα επιδοτείται.

Στόχος για τον επόμενο κύκλο είναι να εντάξουμε 50.000 κατοικίες, να 'πέσουν' στην αγορά μαζί με την αναμενόμενη μόχλευση κοντά στο 1 δισ. ευρώ.



Εκταμιεύει 644,42 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα ο ΕSM


 


Το διοικητικό συμβούλιο του European Financial Stability Facility αποφάσισε σήμερα να μειώσει στο μηδέν το επιτοκιακό περιθώριο για την Ελλάδα, για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου ως 17 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018. Η αξία της πέμπτης διαδοχικής μείωσης ανέρχεται στα 103,3 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα από τον EFSF. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης, o European Stability Mechanism, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών της ευρωζώνης, μετά την έγκρισή τους, θα εκταμιεύσει 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από τα έσοδα που προκύπτουν από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις χώρες-μέλη του ευρώ (SMP/ANFA).

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ:   "Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση με το πτωχευτικό δίκαιο, ώστε να παράσχει στις τράπεζες τα σωστά εργαλεία για να μειώσουν τα μηξ εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδωσαν θετική αξιολόγηση για τις δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη νέα δόση μέτρων ελάφρυνσης χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις".



«Κλειδί» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ο νέος αναπτυξιακός νόμος

 


Εξαιρετικά σημαντικός στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα είναι ο ρόλος του νέου αναπτυξιακού νόμου που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποτελεί ιδιαιτέρως ελκυστικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων. Οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε είναι το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (έκθεση Επιτροπής Πισσαρίδη), το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0), ο Νέος Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων, οι στόχοι του ΕΣΠΑ ’21 - ’27, η στρατηγική για τη βιομηχανία (Industry 4.0) καθώς και η προσαρμογή στις ανάγκες της σημερινής ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας. Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο:

Εισάγονται 12 νέα καθεστώτα ενισχύσεων, τα οποία θα επιτρέψουν στην επιχειρηματική κοινότητα να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να υλοποιήσει επενδυτικές πρωτοβουλίες και καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και τους πιο σύγχρονους.

Τα νέα καθεστώτα αποτυπώνουν την εθνική αναπτυξιακή πολιτική και δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στους επενδυτές να δημιουργούν και ταυτόχρονα να προσαρμόζονται στις ανάγκες του νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας.

Οι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στους οποίους αυτά κινούνται, συνολικά, είναι: Πράσινη μετάβαση - ενεργειακός μετασχηματισμός και κυκλική οικονομία, ψηφιακός μετασχηματισμός, αύξηση της απασχόλησης, ενίσχυση δεξιοτήτων και κοινωνική συνοχή, προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, ενίσχυση τουρισμού και εναλλακτικών μορφών του, καθώς και αγροδιατροφή (μεγέθυνση και εκσυγχρονισμός).

Προβλέπονται νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης ένταξης στα καθεστώτα ενίσχυσης και ελέγχου υλοποίησης των ιδιωτικών επενδύσεων.

Αντιμετωπίζονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ενώ εξασφαλίζεται η επιτάχυνση της υλοποίησης νέων επενδύσεων.




8 αλήθειες στα ισάριθμα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο επικουρικό


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνηθίσει τους Έλληνες στο ψέμα και την απάτη.

Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις που θα «χτίζουν» από 1ης/1/2022 οι νέοι ως 35 ετών, βασιζόμενοι στις δικές τους εισφορές, που θα μπορούν να τις αποταμιεύουν και να τις επενδύουν για να έχουν καλύτερες συντάξεις από αυτές που θα πάρουν οι γονείς τους, παραμένοντας στο σημερινό σύστημα, προκάλεσε την δημιουργία fake news απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες, ισχυρίζεται ότι με τις ρυθμίσεις ιδιωτικοποιείται η επικουρική ασφάλιση, υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και απώλειας εισφορών και συντάξεων για τους νέους και προεξοφλεί μείωση και των σημερινών επικουρικών.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για 8 fake news του ΣΥΡΙΖΑ και απαντά με 8 αλήθειες στους μύθους που καλλιεργούνται ως εξής:

Για το ότι το νέο σύστημα δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των επικουρικών συντάξεων, παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι σήμερα η μηνιαία επικουρική σύνταξη ασφαλισμένου με μέσο ετήσιο μισθό 14.000 ευρώ και 40 έτη ασφάλισης ανέρχεται σε 235 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα μπορεί να φτάσει στα 326 ευρώ (βάσει αποδόσεων των αποθεματικών του ΕΦΚΑ) ή και στα 479 ευρώ με βάση τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ που έχουν κεφαλαιοποιητικά συστήματα με υψηλότερες αποδόσεις.

Για το ότι τα κεφαλαιοποιητικά συστήματα δεν χρησιμοποιούνται στις περισσότερες χώρες, παραθέτει στοιχεία των χωρών του ΟΟΣΑ (που είναι οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου), σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 50% των εργαζομένων καλύπτεται συμπληρωματικά από κάποιο κεφαλαιοποιητικό πρόγραμμα ασφάλισης. Ενδεικτικά το 55% των ασφαλισμένων στη Γερμανία, το 50% στο Βέλγιο και το 32% στη Γαλλία, ενώ το 100% των Σουηδών και το 80% των Δανών ασφαλισμένων καλύπτονται από δημόσια υποχρεωτική κεφαλαιοποιητική ασφάλιση. Η Ελλάδα είναι τελευταία στη λίστα και με το νομοσχέδιο υιοθετεί το σκανδιναβικό μοντέλο, που είναι το δημόσιο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Για το ότι 18 από 30 χώρες που είχαν κεφαλαιοποιητικά συστήματα τα εγκατέλειψαν, η αλήθεια είναι ότι αυτές ανήκουν στα αποτυχημένα παραδείγματα λατινοαμερικανικών χωρών (Βενεζουέλα, Κολομβία, Ισημερινός, Βολιβία), αφρικανικών χωρών (Νιγηρία, Γκάνα) και χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Αρμενία). Οι χώρες αυτές ιδιωτικοποίησαν πλήρως την κοινωνική τους ασφάλιση. Η Ελλάδα, αντιθέτως, εισάγει κεφαλαιοποιητικά στοιχεία στην κοινωνική ασφάλιση διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της, όπως η Σουηδία, η Ολλανδία, η Δανία. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη Βενεζουέλα και την Γκάνα από ό,τι στις σκανδιναβικές χώρες, να μας το πει», λέει το υπουργείο. Οσο για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» (κεφαλαιοποιητικό της Χιλής), το υπουργείο εξηγεί ότι η Χιλή μετέτρεψε όλο το σύστημά της σε κεφαλαιοποιητικό και ταυτόχρονα το ιδιωτικοποίησε. Η Ελλάδα κρατάει αναδιανεμητική την κύρια ασφάλιση (σ.σ.: που αποτελεί το 80% σε επίπεδο δαπάνης του ασφαλιστικού μας συστήματος) και εισάγονται κεφαλαιοποιητικά στοιχεία σε μέρος μόνο της επικουρικής ασφάλισης.

Για τoκόστος μετάβασης που είναι απαγορευτικό, η αλήθεια είναι ότι για την περίοδο 2022-2070 θα απαιτηθούν 56 δισ. ευρώ ενώ το όφελος της μεταρρύθμισης θα είναι 50 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο, άρα το πραγματικό κόστος είναι 6 δισ. ευρώ (56-50=6) για 50 χρόνια, δηλαδή 120 εκατ. ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που σήμερα το κράτος δίνει για χρηματοδότηση των συντάξεων 15 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Για τα περί ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, το υπουργείο λέει μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Αλλο όμως κεφαλαιοποίηση, άλλο ιδιωτικοποίηση. Μέσω των «ατομικών κουμπαράδων» των νέων ασφαλισμένων που θα τηρούνται από ένα νέο δημόσιο Ταμείο, θα διαλέγουν το επενδυτικό τους προφίλ και θα τους δίνεται περισσότερος έλεγχος στη σύνταξή τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται στους νέους τη δυνατότητα να έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στις συντάξεις τους;».

Για τα περί τζόγου με τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων, το υπουργείο αντιτείνει ότι ο νέος νόμος συνοδεύεται από διπλή εγγύηση. Η πρώτη είναι ότι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε για τους σημερινούς ασφαλισμένους και το όποιο δημοσιονομικό κόστος δημιουργηθεί θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό, ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου το ύψος των επικουρικών συντάξεων των σημερινών ασφαλισμένων. Η δεύτερη εγγύηση είναι για τους νέους ασφαλισμένους και συνίσταται στο ότι ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά με τις επενδύσεις, το κράτος θα τους δώσει σύνταξη ίση με τις εισφορές που κατέβαλαν, συν τον πληθωρισμό».

Στα περί ακαταδίωκτου από ποινικές ευθύνες της διοίκησης του νέου Ταμείου που θα διαχειρίζεται τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων, το υπουργείο παραθέτει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, που λέει ότι τα μέλη του Δ.Σ. του νέου Ταμείου διώκονται τόσο για δόλο όσο και για βαριά αμέλεια. «Πού είδε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ το ακαταδίωκτο;», λέει το υπουργείο, αποκαλύπτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάλογη περίπτωση για το Δ.Σ. της ΑΑΔΕ, με το νόμο 4389/16 είχε προβλέψει δίωξη μόνο για δόλο και όχι για βαριά αμέλεια, όπως κάνει τώρα η Ν.Δ. στο νέο επικουρικό.

Για τα περί αλλαγών που είναι μονόδρομος λόγω δημογραφικού προβλήματος, το υπουργείο αναφέρει μεν ότι υπάρχει πρόβλημα, μια που η αναλογία ασφαλισμένων/συνταξιούχων είναι 1,7 προς 1 (αντί 4 προς 1), αλλά συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει στοιχεία του κεφαλαιοποιητικού συστήματος μόνο στην επικουρική ασφάλιση και μόνο σε ένα μέρος της. Δεν το εφαρμόζει σε όλη του την έκταση, πρώτον διότι έχει προηγηθεί παρέμβαση με τον ν. 4670/2020 για την κύρια σύνταξη και, δεύτερον, γιατί δεν θέλουμε να «βάλουμε όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι».



Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Τουρκία στη λίστα των χωρών που στρατολογούν παιδιά

 



Νέο χαστούκι στην Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Τουρκία στη λίστα με χώρες που εμπλέκονται στη χρήση παιδιών – στρατιωτών τη χρονιά που πέρασε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαπίστωσε ότι η Τουρκία παρείχε «απτή υποστήριξη» στο τμήμα Σουλτάν Μουράτ στη Συρία, μια ομάδα από τη Συριακή αντιπολίτευση που υποστηρίζει εδώ και καιρό η Άγκυρα και που η Ουάσινγκτον αναφέρει ότι στρατολογεί και χρησιμοποιεί παιδιά – στρατιώτες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διπλωματίας έκανε επίσης αναφορά για χρήση παιδιών στο στρατό της Λιβύη, επισημαίνοντας ότι η Ουάσιγκτον ελπίζει να συνεργαστεί με την Άγκυρα για το θέμα αυτό και την αντιμετώπισή του.

«Όσον αφορά την Τουρκία ειδικότερα… αυτή είναι η πρώτη φορά που μέλος του ΝΑΤΟ μπαίνει στην επίμαχη λίστα», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως «η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, τη στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών – στρατιωτών στη Συρία και τη Λιβύη».

Σημειώνεται πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει από την Άγκυρα να συγκρατήσει τους αντάρτες με τους οποίους συνεργάζεται, την ώρα που η γειτονική χώρα χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».

Σύμφωνα με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κυβερνήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο υπόκεινται σε κυρώσεις.



Με Green Pass και Rapid test οι μετακινήσεις σε νησιά από 5/7

 


Με πιστοποιητικό ότι ήδη έχουν νοσήσει, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών μετακινούνται οι ενήλικες στα νησιά της χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε  πως για μετακινήσεις στα νησιά από Δευτέρα 5/7, απαιτείται για ενήλικες πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, rapid test 48 ωρών η PCR 72 ωρών.

Ανήλικοι από 12-17 ετών, μετακινούνται με οποιουδήποτε τύπου τεστ συμπεριλαμβανομένου και του self-test.

Ελεύθερα ταξιδεύουν οι κάτω των 12 ετών και συνίσταται το να γίνει self test με την επιστροφή για όλους άνω των 12 ετών.

Εξαιρούνται από το μέτρο η Λευκάδα, η Σαλαμίνα , η Εύβοια καθώς και οι  κάτοικοι διαφορετικών νησιωτικών περιοχών που μετακινούνται καθημερινά με θαλάσσια ταξί για λόγους εργασίας ή μένουν πολύ κοντά σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά.

Οι εν λόγω πολίτες θα μετακινούνται αφού πραγματοποιήσουν self test.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται ακόμη τα δεδομένα και σύντομα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».







Η UniCredit αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 στο 5,5%

 



Αυξάνουν τις προβλέψεις τους οι επενδυτικοί οίκοι και τράπεζες για την οικονομική ανάκαμψη φέτος στην Ελλάδα.

Μετά τη HSBC και η UniCredit αναθεωρεί τις προβλέψεις της ανοδικά για την αύξηση του ΑΕΠ στο 5,5% από 2,5% πριν για το 2021 και σε 3% από 5% πριν για το 2022.

Η άνοδος των εκτιμήσεων κυρίως αντανακλά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στην έναρξη του έτους αφού το πρώτο τρίμηνο του 2021 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,4% σε τριμηνιαία βάση, ο ταχύτερος ρυθμός από το 2000, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνει η Unicredit, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της κυβέρνησης του να εξασφαλίσει η χώρα του νέες ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.



Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στου Ζωγράφου

 


Συνελήφθη εχθές το βράδυ από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παρέμενε φυγόποινος από τον Οκτώβριο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά τις 9 συμβατικά αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής έκλεισαν την οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως έως την Θεσσαλίας και μπήκαν μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου συνέλλαβαν τον Χρήστο Παππά.

Τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μία 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης για υπόθαλψη.

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπόθαλψη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σήμερα ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».