Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Εκταμιεύει 644,42 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα ο ΕSM


 


Το διοικητικό συμβούλιο του European Financial Stability Facility αποφάσισε σήμερα να μειώσει στο μηδέν το επιτοκιακό περιθώριο για την Ελλάδα, για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου ως 17 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018. Η αξία της πέμπτης διαδοχικής μείωσης ανέρχεται στα 103,3 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα από τον EFSF. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης, o European Stability Mechanism, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών της ευρωζώνης, μετά την έγκρισή τους, θα εκταμιεύσει 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από τα έσοδα που προκύπτουν από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων από τις χώρες-μέλη του ευρώ (SMP/ANFA).

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ:   "Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει μια μεγάλη μεταρρύθμιση με το πτωχευτικό δίκαιο, ώστε να παράσχει στις τράπεζες τα σωστά εργαλεία για να μειώσουν τα μηξ εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έδωσαν θετική αξιολόγηση για τις δεσμεύσεις μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη νέα δόση μέτρων ελάφρυνσης χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου