Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ομολογία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου



«Η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την έξοδο από τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου .

«Αυτή είναι η τελευταία προϋπόθεση» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα από το 2015 υπεραποδίδει έναντι των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και το γεγονός αυτό την καθιστά αξιόπιστη. Το σχέδιο της επόμενης τετραετίας περιλαμβάνει τους συμφωνημένους στόχους (σ.σ. μείωση των συντάξεων από 1/12019 και μείωσης του αφορολόγητου ορίου από 1/1/2020). Προϋπόθεση όμως είναι και η μείωση του χρέους.

Αυτή η δουλειά που έχει γίνει έμελλε να αποτυπωθεί σε ένα σχέδιο, ένα σχέδιο που βεβαίως θα κοινοποιηθεί και σε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Το κείμενο αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικής προσέγγισης για το μέλλον της χώρας. Είναι ένα συνολικό πλάνο το οποίο περιλαμβάνει τους σκοπούς και τις επιμέρους ενέργειες για την επίτευξη αυτών των σκοπών… Μιλάμε λοιπόν για μια συνολική στρατηγική με σκοπό την έξοδο από την οικονομική καχεξία.

Η Ελλάδα ως μία κανονική χώρα πλέον, ως μία χώρα στον πυρήνα της ΕΕ οφείλει να έχει στρατηγική. Η διαδικασία της εκπόνησης ενός μακρόπνοου σχεδίου αναπτυξιακής στρατηγικής έχει ακολουθηθεί και από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και στην πραγματικότητα συνιστά μια πράξη ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας το περιστατικό της επίθεσης κατά του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

«Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της  αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους», είπε ο πρωθυπουργός που εξαπέλυσε ακολούθως τα πυρά του στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; (…) Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Μετά τον Μηταφίδη και άλλος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ακροαριστερός ο Δουζίνας που δεν τον πειράζει το «Μακεδονία του Ίλιντεν»



Ο Δουζίνας που είναι και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής είπε επ΄ ακριβώς : 

«Το συγκεκριμένο όνομα  νομίζω δεν είναι πολύ της μόδας σήμερα από όσα έχω ακούσει αλλά νομίζω είναι μια εξαιρετικά καλή συμφωνία, πρόταση και προσπάθεια για να μπορέσουν να λυθούν μερικά από τα προβλήματα. 
Η ηγεσία της γειτονικής χώρας είχε σοβαρούς λόγους να ελπίζει ότι θα περάσει την συνταγματική αναθεώρηση με την υπάρχουσα βουλή. Θεωρεί δηλαδή ότι το όνομα αυτό θα τους βοηθούσε να το περάσουν σύντομα. Αναφορικά με το όνομα το ίδιο, πολύς κόσμος δεν ήξερε γι αυτή την ιστορία, την εξέγερση του Ιλιντεν . Ούτε εγώ ήξερα και έψαξα . Ήταν μια αγροτική εξέγερση το 1903 στην περιοχή της Μπίτοβα του Μοναστηρίου στην οποία συμμετείχαν και αυτοί που αργότερα ονομάσαμε σλαβομακεδόνες και βουλαγαρόφωνοι και ελληνόφωνοι. 
Ήταν αγροτική επανάσταση των κολίγων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου στο μανιφέστο της είχε μέσα μια λογική πανβαλκανικής συνομοσπονδίας σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών και ειχε πολλά από αυτά που έλεγε ο Ρήγας Φεραίος. Η εξέγερση ήταν κατά του οθωμανικού κράτους. Επομένως εκ των προγραμμάτων είναι ονομασία απάντηση στα σχέδια και τις επιθυμίες της Τουρκίας να εισδύσει στα βαλκάνια».


Εάν δεν είσαι διεθνώς ξεφτιλισμένος ακροαριστερός όπως είναι ο Τσίπρας δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις πόλωσης



Μιλάει ποιος αυτός που υποκινούσε μαζί με την παρέα του συγκεντρώσεις βίας μέχρι και τα τελευταία χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός.

Γνωστός ακροαριστερός ο Αλέξης Τσίπρας με πλούσιο ιστορικό κατηγορεί το αδελφάκι του στην βία την ακροδεξιά και προσπαθεί να φορτώσει το επεισόδιο Μπουτάρη στην Νέα Δημοκρατία. Την βία που υποθάλπει με την ανοχή του στο έγκλημα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας η κυβέρνηση του στο σύνολο της, ο Τόσκας και ο Κοντονής που κάνουν τα στραβά μάτια και έχουν κάνει την Ελλάδα παράδεισο ατιμωρησίας των κακοποιών.

Η ανοχή στο έγκλημα και η ατιμωρησία ειδικά των αντιεξουσιαστών που είναι κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, η αντικοινωνική πολιτική του, αυτή ευθύνεται και έχει κάνει την κοινωνία να παρεκτρέπεται, η ευθύνη είναι αποκλειστικά στην ακροαριστερά που κυβερνά τελεία και παύλα.

Διαβάστε όσα γελοία τόλμησε να ξεστομίσει ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να ντρέπεται, γιατί απλά δεν φοβάται την ξεφτίλα δεν έχει ηθική και μπορεί να λέει ότι θέλει μόνο και μόνο για να πολώσει αυτό κάνει τόσα χρόνια από το αρχηγείο στα Εξάρχεια :

«Θέλω να ξεκινήσω με μια αναφορά στο απαράδεκτο προχθεσινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.
Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. 
Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας. 

Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; 
Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; 
Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; 
Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία; 
Ξέρουμε όλοι, ποιοι. 
Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. 

Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. 

Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω. 

Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, 
ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες. 
Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά». 


Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον κ. Τσίπρα,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε:

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».



Πρωτοφανές συμβάν κακοποίησης ανηλίκου στα Τρίκαλα: Έδεσε το παιδί του στη καρότσα



Tο τραβούσε στους δρόμους συνοικίας της πόλης

Πρωτοφανές συμβάν κακοποίησης ανηλίκου καταγράφηκε χθες το μεσημέρι στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr άντρας (Ρομά) φέρεται να έδεσε το ανήλικο παιδί του στη καρότσα του αυτοκινήτου και να το τραβούσε στους δρόμους συνοικίας της πόλης. Τον σταμάτησαν γείτονές του οι οποίοι και ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία. Ο άντρας αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.


Πηγή : protothema.gr


Ο υμνητής του Μαδούρο Μηταφίδης : Δεν έχω πρόβλημα με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», δεν κρύβει αλυτρωτισμό



Υπόδειγμα επικίνδυνου ακροαριστερού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και λάτρης της δικτατορίας του Μαδούρο, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη λύση «Μακεδονία του Ίλιντεν» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την εθνική ταυτότητα σε έναν γείτονα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Η εξέγερση του Ίλιντεν εξάλλου έχει και στοιχεία εξέγερσης κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας» είπε προκαλώντας τους έλληνες ο Μηταφίδης.

«Το Ίλιντεν δεν εμπεριέχει στοιχεία αλυτρωτισμού. Η εξέγερση του Ίλιντεν δημιουργεί ζητήματα διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας; Από πού και ως πού;» κατέληξε χωρίς ίχνος ντροπής το υπόδειγμα ακροαριστερού Μηταφίδης.


Τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας -Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε το 1945



Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε χωρίς αμφιβολία στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945, χρησιμοποιώντας χάπι υδροκυάνιου και στη συνέχεια μια σφαίρα, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες που απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στα δόντια του, που βρίσκονται στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίσημη περιγραφή του θανάτου του.

Οι Γάλλοι ερευνητές έκαναν σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό ιατρικό περιοδικό "European Journal of Internal Medicine", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945. Μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν διέφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν βρίσκεται σε κρυφή βάση στην Ανταρκτική ούτε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ, ειδικός στην ιατρική ανθρωπολογία.

Η σύγκριση των δοντιών με τα ήδη γνωστά οδοντιατρικά αρχεία του Χίτλερ, πριν από τον θάνατό του, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τα δικά του δόντια. Επίσης, η ανάλυση με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο των δοντιών, όπου δεν βρέθηκαν τα παραμικρά ίχνη κρέατος, επιβεβαίωσε ότι ο Χίτλερ ήταν φυτοφάγος. Παρόλο που πέθανε σε ηλικία μόνο 56 ετών, ο Χίτλερ είχε διατηρήσει μόνο πέντε από τα δικά του δόντια και τα άλλα ήσαν τεχνητά, πράγμα που βοήθησε στην ταυτοποίησή του.

Οι Γάλλοι ερευνητές ανέφεραν ότι το 2017 η ρωσική μυστική υπηρεσία FSB και τα ρωσικά κρατικά αρχεία τούς έδωσαν άδεια να εξετάσουν τα δόντια του ηγέτη του ναζιστικού κόμματος για πρώτη φορά από το 1946.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν, επίσης, να δουν ένα μέρος κρανίου που θεωρείται ότι προέρχεται από τον Χίτλερ και το οποίο φέρει μια τρύπα κατά πάσα πιθανότητα από σφαίρα στην αριστερή πλευρά. Αλλά, ενώ πήραν δείγματα από τα δόντια, δεν επετράπη στους ερευνητές να πάρουν δείγματα DNA από αυτό το κρανίο. Πάντως η μορφολογία του είναι «απολύτως συγκρίσιμη», όπως είπαν, με ακτινογραφίες του κρανίου του που είχαν ληφθεί ένα έτος προτού πεθάνει.

Μετά την αυτοκτονία του, το σώμα του Χίτλερ -ύστερα από εντολή του- τυλίχθηκε με τη ναζιστική σημαία και κάηκε από τα SS στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ και ό,τι απέμεινε, θάφτηκε μυστικά από τους Ναζί. 

Στη συνέχεια, βρέθηκε και ξεθάφτηκε από τους Σοβιετικούς, θάφτηκε από αυτούς ξανά σε διάφορα σημεία του Βερολίνου από τη μυστική υπηρεσία KGB και τελικά καταστράφηκε το 1970. Ό,τι απέμεινε στην κατοχή του Κρεμλίνου, ήταν λίγο κρανίο και μερικά χαλασμένα δόντια.

Έκτοτε δεν έχουν λείψει οι καταπληκτικές θεωρίες, τόσο ενδεικτικές για τη ροπή των ανθρώπων να φαντασιώνονται τα πιο απίστευτα πράγματα, αν θέλουν να πιστέψουν κάτι.

Τα κυριότερα σενάρια που εμφανίσθηκαν, είναι τα εξής:

-Ο Χίτλερ πέθανε μαχόμενος ηρωικά, ένα ψέμα που είχε ξεκινήσει από τους Ναζί αμέσως μετά τον θάνατό του.

-Ο Χίτλερ ζει μεταμφιεσμένος. Μερικοί νόμιζαν ότι τον είδαν να δουλεύει κρουπιέρης σε γαλλικό καζίνο, να είναι βοσκός στις Άλπεις ή ερημίτης σε μια σπηλιά.

-Ο Χίτλερ την «κοπάνησε» από το μπούνκερ του μέσα από ένα μυστικό τούνελ, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο που τον απομάκρυνε από το κατεστραμμένο Βερολίνο, τον μετέφερε στη Δανία και μετά στην Ισπανία, από όπου μπήκε σε ένα γερμανικό υποβρύχιο και κατέληξε στη Νότια Αμερική. 

Η εξαφάνιση ενός ναζιστικού υποβρυχίου λίγο πριν το τέλος του πολέμου και η πραγματική διαφυγή ουκ ολίγων Ναζιστών στη Νότια Αμερική έδωσε ένα «άρωμα αξιοπιστίας» στο όλο σενάριο. Μάλιστα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκάλυψαν ότι ακόμη και η CIA των ΗΠΑ ερεύνησε μήπως όντως ο Χίτλερ ήταν ανάμεσα σε όσους Ναζί είχαν διαφύγει. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Χίτλερ είχε αλλάξει το όνομά του σε Άντολφ Σιτελμάγιορ και εθεάθη στην Κολομβία το 1954, ενώ άλλα σενάρια τον έφεραν να ζει στην Αργεντινή ή τη Βραζιλία ή την Παραγουάη.

-Ο Χίτλερ κατέληξε με το υποβρύχιο σε μυστική ναζιστική βάση στην παγωμένη Ανταρκτική.

-Και το καλύτερο: Ζει σε μυστική ναζιστική βάση στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (μπορεί και να μας βλέπει ακόμη...).



Πηγή:  iefimerida.gr 


Μία εισαγγελική παρέμβαση να γινόταν σε κάθε επίθεση ακροαριστερού και ακροδεξιού θα ήταν αλλιώς


Εάν η δικαιοσύνη λειτουργούσε πάντα για να προστατέψει τους πολίτες από κάθε εγκληματική δραστηριότητα των άκρων, αριστερών και δεξιών τότε η ανομία και η ανοχή στο έγκλημα που δείχνει η κυβέρνηση θα περιοριζόταν. 

Καλό θα ήταν οι εισαγγελικές παρεμβάσεις να γίνονται και στις επιθέσεις ακροαριστερών τραμπούκων αναρχικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που κάθε βράδυ κάνουν πάρτι στην Αθήνα. Όπως και στους τραμπουκισμούς των ακροαριστερών αναρχικών του Ρουβίκωνα που προστατεύονται απο την κυβέρνηση.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνυση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.




Καβάλα: Παραίτηση δημοτικού συμβούλου που επικρότησε τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη



Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Χρήστος Πασχαλίδης, ύστερα από ανάρτησή του στο facebook με την οποία επέχαιρε και επικροτούσε όσους πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.


Ύστερα από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στην τοπική κοινωνία, ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε συγγνώμη και υπέβαλε την παραίτησή του.

Σε δηλώσεις της (Σκάι) η δήμαρχος Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα σημείωσε ότι επικοινώνησε αμέσως με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, τον οποίο προέτρεψε να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την ανάρτησή του και είπε ότι αν υπάρχει ένα ελαφρυντικό, αυτό είναι το νεαρό της ηλικίας του, χωρίς να σημαίνει ότι η ανάρτησή του μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Οργή στους Podemos για την πολυτελή βίλα του Ιγκλέσιας: Πρέπει να ζεις σαν εργάτης για να μπορείς να τον εκπροσωπείς




Μετά το σάλο ο επικεφαλής του κόμματος κάνει εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη των Podemos ζητά μετά την αποκάλυψη για την αγορά της πολυτελούς βίλας στα περίχωρα της Μαδρίτης ο επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Ιρένε Μοντέρο κατηγορούνται από στελέχη του κόμματος ότι πρόδωσαν τις αρχές των Podemos και ότι εντάχθηκαν στους κόλπους της μπουρζουαζίας με την αγορά του αξίας 540.000 ευρώ ακινήτου με την πισίνα.

Στους πιο επιφανείς επικριτές του ζεύγους περιλαμβάνεται ο δήμαρχος της πόλης Κάντιθ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεθ, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «ο κώδικας αξιών των Podemos δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση του να ζεις όπως ο εργαζόμενος λαός ώστε να μπορείς να τον εκπροσωπείς».

«Δεν πίστευα ότι αυτό (σ.σ. η αγορά της βίλας) θα προκαλούσε μια τέτοια δημόσια συζήτηση ή θα γινόταν μεγάλη είδηση. Αλλά πιστεύω ότι όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία του ηγέτη ενός κόμματος, αυτός θα πρέπει να το αντιμετωπίζει και να μην κρύβεται» δήλωσε ο Ιγκλέσιας το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώντας το εσωκομματικό δημοψήφισμα.

«Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να αποφασίσουν τόσο αν θα πρέπει να συνεχίσουμε στις θέσεις μας όσο και αν θα πρέπει να παραμείνουμε βουλευτές» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Μοντέρο είπε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Ιγκλέσιας τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα και ευχήθηκε κανείς να μην βρεθεί στη θέση τους. «Το γνωρίζαμε ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση όταν αποφασίσαμε να εμπλακούμε με την πολιτική» πρόσθεσε η ίδια.

Η ερώτηση στην οποία θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη των Podemos είναι «πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος;».


Πηγή : protothema.gr


Περισσότερα από (16) κιλά κoκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης




Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία D . E . A . Αθηνών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, λιμενικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 43χρονος αλλοδαπός και δύο 42χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες χθες (19-05-2018), στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, εντοπίστηκε ο 43χρονος αλλοδαπός να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του (20) δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (16.059) γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών και των πλαΐνών προφυλακτήρων του οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 43χρονος άντρας αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας και εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε στους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς – μέλη της συμμορίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.620) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









Ο Μαδούρο κέρδισε με στημένες καθεστωτικές εκλογές και 55% αποχή



Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη με στημένες καθεστωτικές εκλογές πρόεδρος στην Βενεζουέλα για εξαετή θητεία, καθώς συγκέντρωσε καθεστωτικό ποσοστό που πλησίασε το 70% των ψήφων.

Ο ακροαριστερός πρόεδρος του καθεστώτος της Βενεζουέλας εξασφαλίζει το 67,7% των ψήφων, έναντι 21,2% του σημαντικότερου αντιπάλου του Χένρι Φαλκόν.

Ο Μαδούρο συγκέντρωσε 5.823.718 ψήφους και ο Φαλκόν 1.820.552, όπως λέει το καθεστώς.

Η συμμετοχή ανήλθε μόλις στο 46,01% όπως αναφέρει το ακροαριστερό καθεστώς και η αντιπολίτευση  υποστηρίζει ότι η πραγματική συμμετοχή κυμάνθηκε περί το 30%.

Ο Φαλκόν κατήγγειλε τον τρόπο που διεξήχθησαν οι προεδρικές εκλογές την Κυριακή, τονίζοντας ότι «δεν αναγνωρίζουμε αυτή την εκλογική διαδικασία και τη χαρακτηρίζουμε παράνομη» καθώς οι καταμετρημένες καταγγελίες ήταν 142.000 καταγγελίες για παραβιάσεις του εκλογικού νόμου στη διαδικασία, ενώ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παραβίασε το Σύνταγμα τοποθετώντας πάγκους με υποστηρικτές και υλικό του κυβερνώντος κόμματος σε 13.000 σημεία κοντά σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Οι ΗΠΑ, καταδίκασαν τη διαδικασία της Κυριακής κάνοντας λόγο για μια «φάρσα» που οργανώθηκε για να δικαιολογηθεί η «στέψη» του επικεφαλής μιας «δικτατορίας», διαμηνύοντας πως δεν θα αναγνώριζαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να επιβάλλει κυρώσεις στον τομέα του πετρελαίου της Βενεζουέλας, χώρας που αντιμετωπίζει ήδη βαθιά οικονομική κρίση.

Το καθεστώς Μαδούρο έχει την ευθύνη για την καταστροφή μιας άλλοτε ευημερούσας οικονομίας, καθώς η Βενεζουέλα διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης, είναι αντιμέτωπη με αμερικανικές κυρώσεις, βλέπει την παραγωγή πετρελαίου να πέφτει, τα επίπεδα του υποσιτισμού να ανεβαίνουν, δοκιμάζεται από τον υπερπληθωρισμό και βιώνει μαζική φυγή των πολιτών της, που μεταναστεύουν σε άλλα κράτη.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικά καταστήματα., Σούπερ Μάρκετ και άλλα καταστήματα



Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, Σούπερ Μάρκετ και άλλα καταστήματα

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, στις 18-5-2018 στις Αχαρνές, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 35, 40 και 61 ετών, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και κλοπών κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά την καταγραφή περιστατικών ένοπλων ληστειών, κυρίως σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και όμορων Νομών, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από διμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες σε Ταχυδρομικά Καταστήματα, Σούπερ Μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες και σε άλλες περιπτώσεις ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, στα οποία επίσης τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες.

Στη συνέχεια και αφού εντόπιζαν το κατάστημα που θα διέπρατταν τη ληστεία, στάθμευαν το αυτοκίνητο έξω από αυτό και ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα και κρατώντας πιστόλι, εισέρχονταν σε αυτό και με την απειλή του όπλου αφορούσε χρήματα και διέφευγε.

Μετά τη ληστεία και κατά τη διαφυγή τους, σταματούσαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής και αντικαθιστούσαν τις κλεμμένες πινακίδες με τις κανονικές και επιπλέον ο δράστης που είχε εισέλθει στο κατάστημα άλλαζε τα ρούχα του.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί :

ένδεκα (11) ένοπλες ληστείες στις περιοχές της Νέας Περάμου, Ωρωπού, Καπανδριτίου, Βάρκιζας, Δηλεσίου και Ερέτριας
πέντε (5) κλοπές αυτοκινήτων από τις περιοχές Κορυδαλλού, Αιγάλεω και Αμαρουσίου
Μετά από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ένα (1) πιστόλι
δεκαπέντε (15) φυσίγγια
τρία (3) ζεύγη κλεμμένων πινακίδων
τρία (3) κινητά τηλέφωνα
το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ
ρούχα, υποδήματα, γάντια και κουκούλα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες

Επίσης κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων συνεχίζεται.


Η Θεανώ Φωτίου αντρόπιαστη κοροϊδεύει τους συνταξιούχους αμφισβητώντας τις μειώσεις που θα υποστούν



Χωρίς ίχνος ντροπής η Θεανώ Φωτίου αμφισβήτησε σήμερα το πρωί μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα του ANT1, τα υπογεγραμμένα και συμφωνημένα από τον Τσακαλώτο και την τρόικα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε αδιαφορώντας για την αλήθεια, ότι η κυβέρνηση θα πει επισήμως τι θα γίνει με τις συντάξεις, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε μία επιταχυνόμενη και κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα φέρει εξελίξεις». 

Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις είπε ότι τα «δεδομένα είναι διαφορετικά, είναι εν εξελίξει», υπογραμμίζοντας ότι «υπερκαλύπτουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που παραδέχθηκε το ΔΝΤ».






Πέθανε ο ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν




Απεβίωσε, το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 78 χρονών ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. 

Ο Χάρρυ Κλυνν, το τελευτάιο διάστημα αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στην γενέτειρά του Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.




Λέσβος: «Ανεξέλεγκτες» 114 ΜΚΟ και με 7.356 εθελοντές για το προσφυγικό



Τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής πετούν το «μπαλάκι» της εποπτείας το ένα στο άλλο- Kαταγράφουν, μεν, τις οργανώσεις, αλλά κανείς δεν τις εποπτεύει.

Την επιβεβαίωση πως υπάρχει ικανοποιητικό σύστημα καταγραφής, αλλά σίγουρα μη επαρκές εποπτικό σύστημα ελέγχου της δράσης των ΜΚΟ και των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη για το προσφυγικό, έδωσαν οι απαντήσεις σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας. 

Το μεν Υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε προχθές τα στοιχεία του συνόλου των εθελοντικών οργανώσεων και των εθελοντών που δραστηριοποιήθηκαν από το 2016 ως σήμερα στο νησί και το δε Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον περασμένο Απρίλιο τον αντίστοιχο των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σήμερα εντός το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας.

Το πρόβλημα ωστόσο που προκύπτει από τις δύο αυτές απαντήσεις, είναι το γεγονός πως τα δύο Υπουργεία μεταθέτουν την ευθύνη της εποπτείας των ΜΚΟ το ένα… στο άλλο. Ενισχύοντας έτσι τους προβληματισμούς που υπάρχουν για την διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και τις φωνές, πως ίσως και με υπερβολή, κάνουν λόγο εδώ και καιρό «για ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ».

Στην απάντηση της υπ΄αριθμ. 4989/05-04-2018 Ερώτησης του κ. Αθανασίου λοιπόν, σχετικά με τον αριθμό και τη δράση των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός του ΚΥΤ Μόριας, το συνερωτώμενο Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε τα εξής: 

«[…]Από τη Συντονιστική Επιτροπή Καταγραφής, Συντονισμού και Αξιολόγησης ΜΚΟ της Γ. Γ. Αιγαίου και Ν. Π., στη νήσο Λέσβο έχουν καταγραφεί, από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 114 ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται εκτός Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και 7.356 εθελοντές.

Αρμόδιες υπηρεσίες για τον έλεγχο (απασχολούμενο προσωπικό, προσωπικά στοιχεία, υλικοτεχνική υποδομή, οικονομικός - διαχειριστικός έλεγχος) των εν λόγω ΜΚΟ είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλοι, κατά περίπτωση, δημόσιοι φορείς». 

Ένας αριθμός που για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις, δείχνει το σύνολο των ΜΚΟ και των εθελοντών που καταγράφτηκαν από τον Φεβρουάριο του 2016 ως σήμερα.

Αθανασίου: «Ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος εποπτείας»;

Για τον κ. Αθανασίου όμως, που πριν από έναν μήνα είχε εξασφαλίσει απάντηση και για το σύνολο των ΜΚΟ και των εθελοντών που δραστηριοποιούνται σήμερα εντός του ΚΥΤ Μόριας (περίπου 18 ΜΚΟ, με τους αντίστοιχους εργαζομένους τους), το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως αλλού. 

Αφού όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Θυμόμαστε όλοι την απάντηση του κ. Βίτσα, αλλά και στο παρελθόν του κ. Μουζάλα, στην εν λόγω ερώτηση. Συγκεκριμένα, αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την εποπτεία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκτός των κέντρων ενώ το ίδιο αποτελεί το καθ’ ύλην αρμόδιο για τις ΜΚΟ που δρουν εντός των κέντρων. Σήμερα, λάβαμε την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο μεταθέτει την ευθύνη εποπτείας των ΜΚΟ τόσο εντός όσο και εκτός των ΚΥΤ στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τελικά, ποιος είναι αρμόδιος για το ζήτημα αυτό; Προκαλεί μεγάλο προβληματισμό η ανεξέλεγκτη δράση των 114 ΜΚΟ και των 7.356 «εθελοντών» τους στο νησί μας και στα άλλα ακριτικά νησιά, ελλείψει παρουσίας του Κράτους όπως διαφαίνεται από τις απαντήσεις των δύο Υπουργείων. Μας εμπαίζουν ή πρόκειται για άλλο ένα δείγμα κακής πολιτικής; Τι αντίκτυπο έχουν τα ανωτέρω στην ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομία του τόπου μας;», γράφει μάλιστα χαρακτηριστικά στη σχετική με το θέμα ανακοίνωσή του και καταλήγει πως όλα τα ζητήματα που προκύπτουν πια, θα τα θέσει κατά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό την ερχόμενη εβδομάδα, όταν αυτή προσδιοριστεί.


Πηγή: emprosnet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ που κέρδισε με 85-80 την Φενερμπαχτσέ



H Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το final four της euroleague  κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης την Φενερμπαχτσέ με 85-80. 

 H Ρεάλ ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που της τέθηκε στη διαδρομή μέχρι το τέλος και κατέκτησε το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και 2ο με τον Πάμπλο Λάσο στο τιμόνι της.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 38-40, 63-55, 85-80

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 17 (3/3 τρίποντα, 6/8 βολές), Ράντολφ 3 (1), Φερνάντεθ 5 (1), Ντόντσιτς 15 (1 τρίποντο, 8/10 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρέγες 6, Καμπάτσο, Αγιόν 4, Κάρολ 9 (2), Ταβάρες 8 (5 ριμπάουντ), Γιουλ 5 (1), Τόμπκινς 10 (6/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Τέιλορ 3.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον, Μέλι 28 (7/10 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Γουαναμέικερ 14 (2/8 σουτ, 10/11 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Σλούκας 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη σε 28:53), Νάναλι, Γκούντουριτς, Βέσελι 3 (5 ριμπάουντ), Κάλινιτς 7 (1), Ντίξον 7 (1), Ντουβερίογλου 8 (4/4 δίποντα), Ντατόμε 6.


Ο Μαδούρο διεξάγει εκλογές φάρσα – Οι Βενεζουελάνοι εγκαταλείπουν την Βενεζουέλα



Στις κάλπες οδεύει σήμερα η Βενεζουέλα σε μια εκλογική αναμέτρηση που μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση ενώ ο αντιδημοφιλής Μαδούρο αναμένεται να παραμείνει στο πόστο του αντιμέτωπος με την οικονομική κρίση, τη φτώχεια και η εξαθλίωσης έχουν «γονατίσει την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο σημαντικότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης MUD μποϋκοτάρει τις εκλογές. «Αυτές δεν είναι εκλογές», σχολίασε η Λίλιαν Τιντόρι. Ο σύζυγός της Λεοπόλντο Λόπες, ένας από τους ισχυρότερους αντιπάλους της κυβέρνησης, βρίσκεται αυτό το διάστημα σε κατ' οίκον περιορισμό.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας ο βασικός αντίπαλος του Νικόλα Μαδούρο δεν χάνει τις ελπίδες του. «Η λύση της κρίσης βρίσκεται στις εκλογές. Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση, αλλά για τη μοίρα του έθνους. Αυτή ενδέχεται να είναι η τελευταία δημοκρατική ψηφοφορία», δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Απέναντι στον Μαδούρο είναι υποψήφιοι, εκτός του Φαλκόν, ο ευαγγελικός πάστορας Χαβιέρ Μπερτούτσι και ο σοσιαλιστής Ρεινάλντο Κιχάδα χωρίς ωστόσο να έχει κάποιος από αυτόυς σοβαρές πιθανότητες να απειλήσει την εξουσία του προέδρου της Βενεζουέλας.

Η επανεκλογή του Νίκολα Μαδούρο θεωρείται σίγουρη καθώς ο αυταρχικός ηγέτης της Βενεζούελας ελέγχει το σύνολο των κρατικών θεσμικών οργάνων και έχει καταργήσει τις εξουσίες του κοινοβουλίου, όπου η αντιπολίτευση διέθετε την πλειοψηφία. Πολυάριθμοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έχουν φυλακιστεί, τους έχει απαγορευθεί να συμμετάσχουν στις εκλογές ή έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Παρατηρητές εκτιμούν ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν με ελεύθερο και διαφανή τρόπο.

Η οικονομική κρίση

Η Βενεζουέλα οδεύει στην κάλπη ευρισκόμενη σε τροχιά καταστροφής. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι άδεια, στα νοσοκομεία πεθαίνουν παιδιά λόγω έλλειψης φαρμάκων. Η βία και η εγκληματικότητα βρίσκονται εκτός ελέγχου. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός το τρέχον έτος πρόκειται να εκτοξευθεί στο ασύλληπτο 13.800%, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 15%.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Μαδούρο είναι απολύτως αποφασισμένος να συνεχίσει στον δρόμο του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα, που χάραξε ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες. Πίσω από την καταστροφική οικονομική κατάσταση της χώρας του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας βλέπει συνομωσίες των ελίτ και του εξωτερικού. «Στη Βενεζουέλα είμαστε ελεύθεροι, κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι. Την πατρίδα δεν την ξεπουλάμε, την υπερασπιζόμαστε», τόνισε ο Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε παρία της διεθνούς κοινότητας.

Οι Βενεζουελάνοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την χώρα

Όπως αναφέρει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters οι Βενεζουελάνοι έχουν χάσει την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ήδη προκαθορισμένο.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες χιλιάδες Βενεζουελάνοι περίμεναν στον δρόμο να περάσουν τα σύνορα της Κολομβίας όπου ελπίζουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Βενεζουελάνοι οι οποίοι μίλησαν στο Reuters δήλωσαν πως η κατάσταση στην χώρα έχει γίνει αφόρητη και εξήγησαν πως οι περισσότεροι πολίτες δεν πάνε να ψηφίσουν γιατί ξέρουν πως τα αποτελέσματα είναι στημένα και πάντα θα νικητής θα είναι ο Μαδούρο. «Αν είχαμε την παραμικρή ελπίδα πως τα πράγματα θα αλλάξουν δεν θα μεταναστεύαμε στην Κολομβίας», δήλωσε ένας άνδρας ο οποίος περίμενε να έρθει η σειρά του να περάσει στην Κολομβία.

Η Κολομβία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα το σαββατοκύριακο μέχρι να διεξαχθούν οι εκλογές, ωστόσο, οι Βενεζουελάνοι είναι αποφασισμένοι να περιμένουν στο δρόμο μέχρι την Δευτέρα όταν τα σύνορα ανοίξουν και πάλι.


Πηγή : liberal.gr


Χουριέτ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που αποκαλεί τους Τούρκους αδέρφια του



Εκτενή αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Εκτενή αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Η Χουριέτ συνδέει το επεισόδιο με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου», καθώς και στην πρότασή που είχε καταθέσει πριν εκλεγεί δήμαρχος, να ονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη, «Οδός Ατατούρκ» και να ανεγερθεί στη μνήμη του ένα μνημείο στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γιάννης Μπουτάρης υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που συνάντησαν οι παραπάνω απόψεις του.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα περιγράφει με γλαφυρότητα το χρονικό της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή.


Πηγή: skai.gr


Σκοπιανό: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του «Ιλιντεν»



Στα ελληνικά η λέξη «Ιλιντεν» σημαίνει ημέρα του Προφήτη Ηλία. Παραπέμπει σε δύο γεγονότα, την εξέγερση του 1903 εναντίον των Οθωμανών και την ίδρυση μιας σλαβομακεδονικής οργάνωσης του 1944 που είχε αντιναζιστικό χαρακτήρα. Για την Αθήνα εκείνο που διασφαλίζεται με τη συγκεκριμένη λύση είναι το erga omnes και, συνεπακόλουθα, η αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν, επίσης, θετικό ότι ιστορικά γίνεται παραπομπή σε γεγονότα (τις εξεγέρσεις του Ιλιντεν, το 1903 και το 1945) του 20ού αιώνα, αποκόπτοντας τελείως την ΠΓΔΜ από την αρχαία Μακεδονία και, φυσικά, την αντίστοιχη πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

Πολιτικά, η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» συσπειρώνει και τους Σλαβομακεδόνες της ΠΓΔΜ, δίχως να αποξενώνει τους Αλβανούς. Σημειώνεται, επίσης, ότι η συγκεκριμένη πρόταση από τον Ζόραν Ζάεφ έρχεται λίγους μήνες αφότου τα Σκόπια και η Σόφια υπέγραψαν ένα σύμφωνο φιλίας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια παράγραφο η οποία προσδιορίζει τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ ως κοινούς κληρονόμους της εξέγερσης του Ιλιντεν (το 1903).

Στο συγκεκριμένο θέμα το πρόβλημα εντοπίζεται, για ακόμα μία φορά, στην ιστορική ερμηνεία των εξεγέρσεων του Ιλιντεν. Ειδικά ως προς τη σοσιαλιστική εκδοχή της αντιναζιστικής οργάνωσης του 1944 εναντίον των ναζί, με φορέα την «Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας», η οποία είναι γνωστή με το ακρωνύμιο ASNOM.

Η εξέγερση τότε ήταν μεν αντιναζιστική, είχε όμως ως στόχο της την «ενοποίηση» της γεωγραφικής Μακεδονίας, περιλαμβανομένης της ελληνικής, αλβανικής, βουλγαρικής και ενός μέρους της Σερβίας. Η ASNOM περιλαμβάνεται στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ ήδη, όπου, ωστόσο, επισημαίνεται πως η χώρα «δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους».

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει επικρίσεις γι’ αυτή την επιλογή, με αιχμή τη δράση των κομιτατζήδων, δηλαδή των ενόπλων σωμάτων που έδρασαν στις αρχές του αιώνα στην οθωμανική –ακόμα– Μακεδονία (ελληνική και μη) εναντίον των μη σλαβικών (ή μη βουλγαρικών, ανάλογα με τη θεώρηση) πληθυσμών.

Ξεκάθαρες εγγυήσεις

Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτοί οι σκόπελοι, η Αθήνα θα ζητήσει ξεκάθαρες εγγυήσεις ότι η παραπομπή στο Iλιντεν θα συνοδεύεται από μια πολύ διακριτή αναφορά πως η ΠΓΔΜ δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα.

Ορισμένες άλλες πηγές εκτιμούν ότι σε αυτές τις διατυπώσεις μπορεί να προστεθούν και άλλες, οι οποίες θα περιγράφουν την εξέγερση του Ιλιντεν το 1903 ως γεγονός ευρύτερης σημασίας, διότι σε αυτό δεν συμμετείχαν μόνο Σλάβοι και Βούλγαροι, αλλά και Βλάχοι καθώς και Ελληνες. Να «αποχρωματιστεί», εν ολίγοις, η αυστηρά σλαβομακεδονική πλευρά του.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γιλντιρίμ για στρατιωτικούς: Είναι παράλογο να έχουν προνομιακή μεταχείριση




Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ διεμήνυσε στην Αθήνα ότι δεν θα πρέπει να αναμένει προνομιακή μεταχείριση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς- που κρατούνται στην Αδριανούπολη- εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής αναφέρει ότι η «θεωρία των γκρίζων ζωνών» παραμένει αναλλοίωτη και υποστηρίζει: «Η ένταση στο Αιγαίο θα αποφευχθεί αν σταματήσετε να το θεωρείτε ολόκληρο ελληνική θάλασσα».

Για το θέμα των δύο φυλακισμένων Ελλήνων αξιωματικών υπογραμμίζει ότι «είναι παράλογο να αναμένεται προνομιακή μεταχείριση», εφόσον παραβίασαν την τουρκική νομοθεσία.



Πηγή : newsbeast.gr


Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης



Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην Θεσσαλονίκη αφού αλλοδαποί κυρίως Πακιστανοί καθημερινά διαπράττουν μέσα στον κόσμο κάθε είδους παρανομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το επεισόδιο ξεκίνησε στις 3:15 μετά το μεσημέρι στην οδό Φιλίππου ανάμεσα σε πολίτες και συμμετείχαν περίπου 20 αλλοδαποί. 

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν ένας 18χρονος και ένας 27χρονος, υπήκοοι Πακιστάν.

Ένας από τους τραυματίες, μάλιστα δέχθηκε χτυπήματα με μαχαίρι, μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χωρίς να φοβούνται ούτε αστυνομία ούτε νόμους οι αλλοδαποί επιδίδονται σε εγκλήματα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.


Μητσοτάκης: «Οποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος ο Τσίπρας, κινδυνεύει η χώρα»


Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη πολύ θερμή υποδοχή σήμερα εδώ στη Κέρκυρα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά όταν επισκέπτομαι το όμορφο νησί σας το οποίο διαθέτει  τόσες σημαντικές αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες. Θέλω ξεκινώντας να συγχαρώ τον Βασίλη Οικονόμου στον οποίο ανέθεσα με την ιδιότητα του Τομεάρχη Υγείας να αναλάβει τον συντονισμό  και την εκπόνηση του Περιφερειακού Συνεδρίου για τα Ιόνια νησιά και να τον συγχαρώ γιατί πράγματι με πολύ μεγάλη επιμέλεια ασχολήθηκε με το αντικείμενο. Κάναμε τέσσερις συνδιασκέψεις  όπως η σημερινή στα 4 μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου. Ανοίξαμε τις πόρτες και τα παράθυρά της Νέας Δημοκρατίας σε νέο κόσμο. Μιλήσαμε με φορείς, με ειδικούς, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα  μικρό μέρος της σημερινής συζήτησης και εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των παρεμβάσεων, έτσι ώστε να έχουμε στη διάθεση μας ένα εξαιρετικά πλούσιο υλικό το οποίο θα μας βοηθήσει -καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές- να διαμορφώσουμε τις τελικές μας προτάσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Με το εθνικό μας σχέδιο -το γνωρίζετε ήδη, έχει κατατεθεί επανειλημμένως- νομίζω ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να αντιληφθείτε με ποιον τρόπο η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Επισκέπτομαι, φίλες και φίλοι, την Κέρκυρα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία και για τα εθνικά μας θέματα. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία και για τα θέματα της οικονομίας. Για τα εθνικά θέματα θέλω να πω μια κουβέντα μόνο, για το ζήτημα του Σκοπιανού. Η  Νέα Δημοκρατία  από την πρώτη στιγμή χάραξε με υπευθυνότητα την εθνική γραμμή για το ζήτημα αυτό. Την εθνική γραμμή η οποία προσδιόρισε ότι οποιαδήποτε λύση για το ζήτημα των Σκοπίων έχει ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, ώστε να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά αλυτρωτισμού μπορεί να υπάρχει και να δημιουργεί εθνικά προβλήματα στη χώρα μας. Όπως βέβαια και αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes μια ενιαία ονομασία για εσωτερική και για εξωτερική χρήση.

Ο κ. Τσίπρας  από την πρώτη στιγμή στο ζήτημα αυτό επεδίωξε να διχάσει τους Έλληνες και να δημιουργήσει προβλήματα στην Αντιπολίτευση και να μην ενδιαφερθεί τόσο για τη λύση του προβλήματος. Αντιμετώπισε -θα έλεγα με εμπάθεια- όλους όσοι εξέφρασαν μια ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία για το ζήτημα του Σκοπιανού. Τους αποκάλεσε ακροδεξιούς, γραφικούς, τους λοιδόρησε αποξενώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ζήτημα αυτό και επιδεικνύει μια ιδιαίτερη  εθνική ευαισθησία. Και μάλιστα τις τελευταίες μέρες ακούσαμε -και με ενημέρωσε και εμένα προσωπικά- ότι συζητάει ως ονομασία για τα Σκόπια το όνομα της “Μακεδονίας του Ίλιντεν”. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν εδώ  ορισμένα ζητήματα για αυτούς οι οποίοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία μας. Η εξέγερση του Ίλιντεν και η ονομασία του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με τον Μακεδονικό αλυτρωτισμό. Είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μια εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως κεντρικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και τη δημιουργία μιας μεγάλης Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Με άλλο λόγια το ίδιο το όνομα το οποίο συζητούσε και συζητάει ενδεχομένως ακόμα και σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί αυτό το όνομα για τη γειτονική χώρα. Μου φαίνεται ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, ειδικά όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα αυτό δεν θα έπρεπε καν να μπει σε συζήτηση. Και ελπίζω πραγματικά -αν και δεν μας έχει ενημερώσει ακόμα ο κ. Τσίπρας- το όνομα αυτό να το έχει ήδη απορρίψει ως ένα όνομα απαράδεκτο το οποίο προσβάλει την Ιστορία της χώρας μας και το οποίο υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δυστυχώς το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα το οποίο εξάπτει τα πάθη και τα συναισθήματα και μερικές φορές προκαλεί και έντονες αντιδράσεις από τη μια και από την άλλη μεριά. Και δυστυχώς αυτή είναι μια συζήτηση η οποία τροφοδοτεί έναν λόγο μισαλλόδοξο, αλλά συχνά και πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας.

Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές. Λύνονται με τον δημοκρατικό διάλογο και οι ακραίες εκφράσεις απ’ όπου και αν προέρχονται τα φαινόμενα βίας -είτε προέρχονται από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά- είναι εξίσου κατακριτέα και καταδικαστέα για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση.

Αναρωτιέμαι όμως, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στο δημόσιο διάλογο εξέτρεψαν τη βία και τη μισαλλοδοξία; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μιλούσαν για κρεμάλες στο Σύνταγμα; Που κατηγορούσαν όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους ως Γερμανοτσολιάδες, ως προδότες, ως πουλημένους; Ποιοι ήταν αυτοί που -για όσους θυμούνται στις εκλογές του 2012- έστελναν μηνύματα sms για το που βρίσκονται τα πολιτικά στελέχη, που τρώνε που κινούνται για να μπορούν να έρθουν κάποιοι να τα προπηλακίσουν; Το λέω αυτό γιατί δεν μπορεί η καταδίκη της βίας να είναι επιλεκτική. Δεν μπορεί να αφορά μόνο κάποιους και να εξαιρεί κάποιους άλλους. Εμείς, λοιπόν, καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Είτε προέρχεται από την άκρα αριστερά, είτε προέρχεται από την άκρα δεξιά. Και θα ήθελα να μην υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία για την καταδίκη της βίας ούτε από την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία στη Δημοκρατία. Δεν μπορεί να καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο -και πολύ καλά κάνουμε- όλοι μαζί την επίθεση την οποία δέχθηκε ο κ.  Μπουτάρης -μπορεί να συμφωνούμε, να διαφωνούμε με τις απόψεις του δεν έχει καμία σημασία, στη Νέα Δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει τις απόψεις του δημόσια- απροκάλυπτα αυτές τις επιθέσεις, αλλά κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε κάποιο δημόσιο κτίριο ή στη Βουλή να μη λέμε κουβέντα. Γιατί φυσικά ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός στη Κυβέρνηση, γιατί προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα.

Ξέρετε πριν από δέκα μέρες έγινε ένα επεισόδιο στη Τήνο. Ένα νησί το οποίο γνωρίζω καλά διότι περνάω εκεί τις λίγες διακοπές τις οποίες έχω.  Στη Τήνο λοιπόν ένας Δήμαρχος με μια αστυνομική δύναμη οχτώ ατόμων και σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη συνέλαβε τα μέλη του Ρουβίκωνα. Γιατί; Γιατί ο ίδιος είχε απλά τη πολιτική θέληση και την πολιτική βούληση να κάνει το σωστό. Στην Αθήνα η οποία είναι γεμάτη διμοιρίες Μ.Α.Τ. ο Ρουβίκωνας παρελαύνει. Εισβάλλει ανενόχλητος σε δημόσιες υπηρεσίες και αποχωρεί εξίσου ανενόχλητος με την προκλητική ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και φυσικά της ίδιας της Κυβέρνησης.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία και ας ξέρουμε ότι ο ακραίος και διχαστικός λόγος τον οποίο μπορεί να υιοθετούμε έχει αντανάκλαση τελικά στη συμπεριφορά των πολιτών. Καθώς πορευόμαστε -με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο- προς εθνικές εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτού του είδους τη διχαστική ρητορική. Ξέρει καλά και ο ίδιος ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να οδηγήσει το δημόσιο διάλογο σε μια ακραία πόλωση και τη κοινωνία σε έναν ακραίο διχασμό μόνο και μόνο για να συσπειρώσει λίγο περισσότερο τις δικές του δυνάμεις. Ας φερθεί λίγο υπεύθυνα και σοβαρά στο ζήτημα αυτό και ας αποφύγουμε όλοι τις ακραίες εκφράσεις είτε είναι εκφράσεις, στο καφενείο, είτε είναι εκφράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φίλες και φίλοι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα διότι εκτός από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα οδηγηθούμε και στα τέλη Αυγούστου στο τέλος του τρίτου προγράμματος, του τρίτου Μνημονίου, το οποίο υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τον Αύγουστο του 2015, όταν έκαναν την περιβόητη κωλοτούμπα τους αφού είχαν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ένα αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο μας φόρτωσε με 14 δις πρόσθετα μέτρα τα οποία οι συμπολίτες μας θα εξακολουθούν να πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμα. Και βλέπω ότι καλλιεργείται από τους Κυβερνώντες ένα νέο ψέμα, ένα νέο μεγάλο βρώμικο ψέμα και αυτό είναι το ψέμα της δήθεν καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια.

Κοιτάξτε καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια για έναν απλό λόγο, διότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο, έχει ήδη συνυπογράψει και νομοθετήσει, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δις για το 2019 και το 2020. Οι συντάξεις θα κοπούν από 1/1/2019 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και το αφορολόγητο θα μειωθεί από 1/1/2020 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτά είναι τα απόνερα, είναι τα αποτελέσματα,  της τραγικής διαπραγμάτευσης την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης -με τα πουκάμισα έξω- το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Όταν έλεγα τότε ότι θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τον ακριβό λογαριασμό από τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου αυτό ακριβώς εννοούσα. Συγκρίνετε λίγο το τι θα γίνει στην Ελλάδα με το τι γίνεται και το τι έγινε σε άλλες χώρες οι οποίες βγήκαν από τα προγράμματα, τι έγινε στην Πορτογαλία, τι έγινε στη Κύπρο. Πουθενά δεν υπήρχε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας. Πουθενά δεν είχαν ψηφιστεί μέτρα εκ των προτέρων τα οποία θα ίσχυαν στη συνέχεια και φυσικά πουθενά δεν πρόκειται να υπάρχει αυτό το οποίο θα γίνει στην Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018. Δηλαδή οι επισκέψεις από τους θεσμούς 4 φορές το χρόνο για να σιγουρευτούν όλοι ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίζονται. Άρα, η εποπτεία πάνω στην Ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να είναι εποπτεία αυξημένου βαθμού.

Κοιτάξτε, για να βγούμε φίλες και φίλοι από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει η χώρα χρειάζεται σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση. Και μπορούμε να το πετύχουμε εμείς για τον απλούστατο λόγο: Έχουμε σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Ξέρουμε πως θα δρομολογήσουμε την ανάπτυξη, ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις, ξέρουμε πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, ξέρουμε πως θα βάλουμε σε τάξη το Δημόσιο, ξέρουμε πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη Παιδεία, την Υγεία τη Δημόσια Διοίκηση. Είμαστε σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Είναι ένα σχέδιο το οποίο φυσικά πάνω απ’ όλα δίνει έμφαση στην οικονομία. Ένα σχέδιο το οποίο στον πυρήνα του έχει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική η οποία ξεκινά με τη βασική παραδοχή ότι αυτά τα οποία έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια ήταν και λανθασμένα και αχρείαστα. Η πολιτική της υπερβολικής φορολόγησης της Ελληνικής παραγωγής και της μεσαίας τάξης οδήγησε τελικά την οικονομία σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων -να παίρνω περισσότερα από τους πολίτες από αυτά που μας ζητούν για να τα επιστρέψω σε επιδόματα σε αυτούς που θέλω να έχω ως πελάτες- οδήγησε τελικά την οικονομία στην ύφεση ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια αναιμική ανάπτυξη. Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας γιατί λέει πέτυχε υπερπλεόνασμα. Μα οι αναπτυξιακοί μας ρυθμοί, φίλες και φίλοι, είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη. Να το ξαναπούμε; Το 2014, λίγο πριν φύγει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία, είχαμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σήμερα έχουμε τους χαμηλότερους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του κ. Τσίπρα.

Δεν πάμε πουθενά έτσι. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις, θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές και θα ισοσκελίσουμε αυτή τη μείωση από εξορθολογισμένες και κοστολογημένες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε και επενδύσεις να προσελκύσουμε και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών να βελτιώσουμε. Ώστε να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης   και να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα του Έλληνα η οποία σήμερα ταλανίζεται και κρατιέται πίσω από μια Κυβερνητική πολιτική η οποία εχθρεύεται την υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις  και όποιον θέλει να δημιουργήσει σε αυτή τη χώρα. Και Βέβαια αυτή είναι μια πολιτική φίλες και φίλοι  οποία είναι οριζόντια, αφορά όλη τη χώρα  έχει όμως και συγκεκριμένες περιφερειακές και κλαδικές εκφάνσεις.


2 συλλήψεις για την επίθεση στον Μπουτάρη! Έπρεπε να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και για τους τραμπούκους των Εξαρχείων



Μακάρι να έβλεπε ο ελληνικός λαός την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Τόσκα, να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και για την σύλληψη των τραμπούκων των Εξαρχείων που καλύπτουν καθημερινά προκλητικά παρά τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Συνελήφθησαν οι δύο άντρες που προσήχθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αργότερα το βράδυ της Κυριακής ακολούθησαν άλλες τρεις προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες, είναι ένας 36χρονος ομογενής από την Γεωργία, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και διαρρήξεις για τις οποίες έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης και ένας 20χρονος Έλληνας χωρίς ποινικό μητρώο, που δεν έχει απασχολήσει για κάτι άλλο τις Αρχές.


Ο ένας απο τους συλληφθέντες ταυτοποιήθηκε γιατί δεν φορούσε μπλούζα και καταγράφηκε σε φωτογραφίες και βίντεο να κλωτσάει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όπως και ο πρώτος και να σπάει με την γροθιά του το τζάμι του αυτοκινήτου του.

Ο 20χρονος μάλιστα είχε τραυματιστεί ελαφρά και είχε πάει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.




Γενική Εισαγγελέας Βενεζουέλας: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο



Ηχηρή παρέμβαση για την σημερινή εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα κάνει μέσω του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» η εξόριστη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης συνάντησε την κ. Ορτέγα στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, όπου βρίσκεται εξόριστη από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε έφυγε κρυφά από τη Βενεζουέλα για να γλυτώσει τις διώξεις του Μαδούρο, επειδή εναντιώθηκε και κατήγγειλε τον αυταρχισμό και την βια του καθεστώτος. Η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας επί σειρά ετών είχε στηρίξει το καθεστώς των Τσάβες και Μαδούρο και κάλυψε τον αυταρχισμό και τα φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 που διαχώρισε τη θέση της.

Η Λουίζα Ορτέγα Ντίας στην συνέντευξη της χαρακτηρίζει τις εκλογές στη Βενεζουέλα «φάρσα» και «απάτη» και το καθεστώς «τυραννία». Επιπλέον, κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια από την βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht και καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνδέεται με τα καρτέλ κοκαϊνης. Για αυτούς τους λόγους ζητάει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μαδούρο. Η κ. Ορτέγα στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στον «Ε.Τ» της Κυριακής αναφέρεται και στην Ελλάδα και επικρίνει την στάση στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «είναι λάθος» να στηρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο.

«Οι εκλογές είναι μια απάτη»

Τι είναι αυτό το οποίο προέχει αυτή τη στιγμή να γίνει για τη Βενεζουέλα;

Aυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες στη Βενεζουέλα. Να ανοίξει μια οδός για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και να αντιμετωπιστεί η πείνα που υπάρχει στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ένα σχέδιο εξόντωσης του πληθυσμού. Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι ένα νέο είδος γενοκτονίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βενεζουέλα. Αυτή η διεθνής πίεση θα έχει κάποιο αποτέλεσμα;

Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει καμια εκλογική διαδικασία σε εξέλιξη. Αυτό το οποίο διεξάγεται είναι μια απάτη, μια φάρσα, μια εξαπάτηση της κοινωνίας. Αυτό το οποίο συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση ούτε με εκλογική διαδικασία, ούτε με διαφάνεια, ούτε με μια Δημοκρατία. Μπορούμε να το ονομάσουμε όπως θέλουμε, αλλά δεν είναι εκλογές. Εγώ καταδικάζω αυτή τη διαδικασία που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα.

Πως χαρακτηρίζετε το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;

Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια τυραννία. Είναι μια τυραννία γιατί αγνοεί όλους τους νόμους, αγνοεί και παραβιάζει το Σύνταγμα. Τι είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο; Να καταδιώκει την αντιπολίτευση. Στην Βενεζουέλα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ένας υποψήφιος της αντιπολίτευσης, γιατί όλοι βρίσκονται υπό διωγμό. Βρίσκονται ή έξω από τη χώρα, ή στη φυλακή ή εχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Τι περιμένετε λοιπόν από αυτές τις εκλογές;

Σε αυτή την απάτη αναμφισβήτητα θα κερδίσει ο Μαδούρο.  

Και μετά από αυτό τι περιμένετε να συμβεί;

Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην οργάνωση του λαού, σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Να ενωθούν και να κάνουν προτάσεις ώστε κατ’ αρχήν να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια, να αντιμετωπίσουμε την πείνα που περνάει η Βενεζουέλα. Να διώξει αυτούς τους εγκληματίες τυράννους και μετά να ακολουθήσει μια διαδικασία ανοικοδόμησης της Βενεζουέλας.

Ναι, αλλά ποιος μπορεί να είναι ο τρόπος για να συμβεί αυτό, αν όπως λέτε μέσω των εκλογών δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στην κρίση;

Την λύση την έχουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι Βενεζολάνοι με τις ενέργειες που θα πάρουν. Ενέργειες που περνάνε μέσα από την διαμαρτυρία, την έκφραση, την άρνηση, ακόμη και ενέργειες στους δρόμους.


«Ο Μαδούρο δωροδοκήθηκε με 35 εκατομμύρια δολάρια»

Τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα η διεθνής κοινότητα;

Εμείς στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht, έχουμε ζητήσει να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ για τον Μαδούρο. Η διεθνής κοινότητα μπορεί να μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του Νικολάς Μαδούρο στο σκάνδαλο της Odebrecht;

Απολύτως. Υπάρχουν πέντε μαρτυρίες, υπάρχουν πέντε άνθρωποι που επιβεβαιώνουν ότι ο Μαδούρο πήρε χρήματα από την Odebrecht. Ο Μαδούρο πρώτα έλαβε 35 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία. Εκείνος έλαβε αυτά τα χρήματα για να ευνοήσει την εταιρεία, να κλείσει συμφωνίες, να διαγράψει οφειλές και να μην επιβλέψει αν γίνονται τα έργα, πέντε από τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Αυτά συνιστούν αδίκημα. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ούγο Τσάβες εκείνος μεσολάβησε για να κλειστούν συμφωνίες με την Odebrecht. Θυμίζω ότι λόγω αυτού του σκανδάλου φυλακίστηκε ο Λούλα Ντα Σίλβα στη Βραζιλία και στην ήπειρο μας έχουμε αρκετούς πρώην προέδρους που υπέστησαν κυρώσεις λόγω του συγκεκριμένου σκανδάλου.


«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι αναμεμειγμένη με τα καρτέλ κοκαΐνης»

Εσείς έχετε στοιχεία που να συνδέουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και με τα καρτέλ των ναρκωτικών;

Ναι υπάρχουν αποδείξεις. Υπάρχει μια περίπτωση στην οποία εγώ έχω αναφερθεί. Κάποια στιγμή κατέπεσε ένα μικρό αεροπλάνο γεμάτο με φορτίο κοκαϊνης στη Βενεζουέλα. Εμείς κάναμε έρευνα και εντοπίσαμε παράνομους διαδρόμους προσγείωσης - απογείωσης αεροπλάνων. Όλα αυτά τα στοιχεία τα παρέδωσα εγώ στον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας. Εγώ μέχρι που έφυγα από τη Βενεζουέλα αυτές οι πίστες δεν είχαν καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποια “υποχρέωση” απέναντι τους. Για ποιο λόγο ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαδιμίρ Παδρίνο, δεν κατέστρεψε αυτές τις πίστες; Υπάρχουν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί στη Βενεζουέλα που συνδέονται με τα καρτέλ ναρκωτικών. Επίσης υπάρχουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, που είναι αναμεμειγμένοι με τα ναρκωτικά και ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αλλά και ο Αντιπρόεδρος έχουν πλήρη γνώση όλων αυτών.

Θα λογοδοτήσει ο Μαδούρο για αυτά τα οποία υποστηρίζετε ότι έχει διαπράξει;

Για αυτό τον σκοπό εγώ δουλεύω. Αγωνίζομαι για να υπάρξει δικαιοσύνη και αυτός να καταλήξει στη φυλακή. Όχι μόνο εκείνος, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στον στενό κύκλο του. Πρόκειται για εγκληματίες.

«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Μαδούρο»

Στελέχη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνάει στην Ελλάδα, έχουν εκφράσει την στήριξη τους στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο. Σας προβληματίζει αυτό;

Αναμφισβήτητα πρόκειται για δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Αλλά είναι λάθος, γιατί όλες οι χώρες του κόσμου πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη σε μια ανθρωπιστική κρίση, σε όποια χώρα και αν συμβαίνει. Δεν μιλάω μόνο για τη Βενεζουέλα. Για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αντιμετωπίζει μια ανθρωπιστική κρίση πρέπει να ευαισθητοποιούμαστε. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες που ζείτε στην κοιτίδα της Δημοκρατίας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μιλήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ανάμεσα στα οποία είναι η πρόσβαση στο φαγητό και στην υγεία. Είναι λυπηρό κάποιοι στην Ελλάδα να μην ευαισθητοποιούνται με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα.

Εσείς έχετε γνώση για τις σχέσεις που είχε πριν από αρκετά χρόνια το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μάλιστα, στο Καράκας το 2013 είχατε γνωρίσει και τον κ. Νίκο Παππά.

Ναι. Εγώ γνωρίζω πολύ καλά ποιες ήταν οι σχέσεις που διατηρούσαν και εξακολουθούν να διατηρούν αυτή τη στιγμή οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Ελλάδας.



Πηγή:  iefimerida.gr