Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ο άθλιος ακροαριστερός Ξυδάκης αποκαλεί κωλοδεξιούς τους Νεοδημοκράτες


 

Ακόμα ένας ακροαριστερός στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, δείχνει από ποιους αποτελείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ξυδάκης είναι σήμερα διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου "Στο Κόκκινο" και αυτό δείχνει την ποιότητα της ενημέρωσης και των ανθρώπων που έχει αυτός ο σταθμός.

Ο ακροαριστερός Ν. Ξυδάκης, όπως αποκάλυψε η εκπομπή secret σε πρόσφατη εκδήλωση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει "κωλοδεξιούς της ΕΡΕ" τους σημερινούς Νεοδημοκράτες.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ήδη η δήλωση του αυτή εχει αρχίσει να πυροδοτεί αντδράσεις. "Ανιστόρητη και απαράδεκτη" την χαρακτήρισε ο Σ. Πέτσας που κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί κανένας σοβαρός με τον Ξυδάκη.






Συνάντηση του Πρωθυπουργού με παιδιά που έχουν νικήσει τον καρκίνο

 


Με τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας μια δέσμευση που είχε δώσει ακριβώς πριν από ένα χρόνο στους ιδίους και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

«Έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις από την περυσινή σας επίσκεψη. Είμαστε λίγο λιγότεροι φέτος και λόγω των συνθηκών και καθώς πρέπει όλοι μας να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας. Χαίρομαι, όμως, γιατί η βασική δέσμευση την οποία είχα αναλάβει πέρυσι απέναντι στα παιδιά που παλεύουν και βγαίνουν νικητές αλλά και στις οικογένειές τους είναι να δημιουργηθεί, επιτέλους, στη χώρα μας ένα Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας, το προχωρήσαμε, το δημιουργήσαμε, και πιστεύω ότι αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά και για να μπορούμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα όλων των παθήσεων, πια, στην πατρίδα μας, μία σωστή καταγραφή που θα μας βοηθήσει και στην ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρόοδος της Ιατρικής, ειδικά στους παιδικούς και στους εφηβικους καρκίνους, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας: Να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια. Ξέρω πόσο μεγάλη δοκιμασία είναι για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους, αλλά είστε πάρα πολύ γενναίοι και μας δίνετε δύναμη με τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεται τη δική σας περιπέτεια. Και κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνεστε και εσείς μεγάλη χαρά ότι παλέψατε, βγήκατε νικητές, και τα αφήνετε όλα αυτά πίσω», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Μητρώο θα βοηθήσει στην κατεύθυνση να έχουμε πιο ακριβή στοιχεία, για να μπορούμε να δούμε, ενδεχομένως, μέχρι και θέματα όπως η γενετική προδιάθεση και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Οπότε, χαίρομαι που μία εκκρεμότητα -γιατί αποτελούσε εκκρεμότητα- ήρθε και λύθηκε και βέβαια το αμέσως επόμενο βήμα είναι το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών για όλα τα είδη νεοπλασιών πια, όπου και εκεί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Το μητρώο

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα που ήταν ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών και έγινε πραγματικότητα, στοχεύει να καταγράψει όλους τους ασθενείς παιδικής ηλικίας με νεοπλασμαστικά νοσήματα που αντιμετωπίζονται σε όλη την Επικράτεια. Σκοπός του είναι η συλλογή σε πραγματικές συνθήκες δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με: τον επιπολασμό των νεοπλασιών, την κατανομή ανά ηλικία, την πορεία της νόσου, την παρακολούθηση των εκβάσεων, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εφαρμοζόμενων θεραπειών καθώς και την εκτίμηση της χρήσης των υπηρεσιών υγείας.

Η ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Παιδικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα είναι υποχρεωτική για όλους τους ασθενείς παιδικής και εφηβικής ηλικίας με νεοπλασματικά νοσήματα και θα γίνεται από τον θεράποντα ιατρό μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο Μητρώο θα καταχωρούνται δημογραφικά στοιχεία ασθενούς, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη διάγνωση, τρέχουσα και προηγούμενες θεραπείες, παραμέτροι παρακολούθησης της πορείας της νόσου και ανταπόκρισης στη θεραπεία, επιπλοκές, συνοσηρότητες και νοσηλείες που σχετίζονται με τη νόσο.

Aναλυτικά η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, με συγκινείτε ιδιαίτερα.

Έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις από την περυσινή σας επίσκεψη. Είμαστε λίγο λιγότεροι φέτος και λόγω των συνθηκών και καθώς πρέπει όλοι μας να περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας. Χαίρομαι, όμως, γιατί η βασική δέσμευση την οποία είχα αναλάβει πέρσι απέναντι στα παιδιά που παλεύουν και βγαίνουν νικητές αλλά και στις οικογένειές τους είναι να δημιουργηθεί, επιτέλους, στη χώρα μας ένα Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας, το προχωρήσαμε, το δημιουργήσαμε, και πιστεύω ότι αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά και για να μπορούμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα όλων των παθήσεων, πια, στην πατρίδα μας, μία σωστή καταγραφή που θα μας βοηθήσει και στην ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση.

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρόοδος της Ιατρικής, ειδικά στους παιδικούς και στους εφηβικους καρκίνους, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας: Να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια. Ξέρω πόσο μεγάλη δοκιμασία είναι για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους, αλλά είστε πάρα πολύ γενναίοι και μας δίνετε δύναμη με τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεται τη δική σας περιπέτεια. Και κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνεστε και εσείς μεγάλη χαρά ότι παλέψατε, βγήκατε νικητές, και τα αφήνετε όλα αυτά πίσω, έτσι δεν είναι;

Ξέρω, φαντάζομαι, ότι την ώρα που κάνεις τη θεραπεία και πρέπει να κάνεις πράγματα τα οποία πονάνε είναι πολύ δυσάρεστα, λες τώρα, γιατί πρέπει να γίνει αυτό; Αλλά βλέπεις τελικά ότι αυτοί που τα κάνουν -και οι γιατροί κυρίως- ξέρουν γιατί το κάνουν. Και, τελικά, είναι για το καλό σου. Και όταν τα έχεις αφήσει πια πίσω και μπορείς να ξαναζήσεις τη ζωή σου κανονικά, με τους φίλους σου, να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς, να πας στο σχολείο, να κάνεις στα σπορ σου, λες ότι, τελικά, άξιζε τον κόπο. Γιατί μερικές φορές δεν ξέρουμε πώς μας τα φέρνει η ζωή, δεν ξέρουμε γιατί κάποια παιδιά αρρωσταίνουν και κάποια όχι.

Ίσως κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και αυτό. Και νομίζω ότι το Μητρώο θα βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση, για να έχουμε πιο ακριβή στοιχεία, για να μπορούμε να δούμε ενδεχομένως μέχρι και θέματα όπως η γενετική προδιάθεση και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Οπότε χαίρομαι που μία εκκρεμότητα -γιατί αποτελούσε εκκρεμότητα- ήρθε και λύθηκε και βέβαια το αμέσως επόμενο βήμα είναι το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών για όλα τα είδη νεοπλασιών πια, όπου και εκεί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Και, βέβαια, η εικόνα που έχουμε πια είναι ότι οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές. Κλείνει το κεφάλαιο αυτό και δεν φαίνεται να αφήνει επιπτώσεις, αν και είναι κάτι το οποίο πρέπει να είμαστε πια σε θέση να το μελετάμε σε βάθος χρόνου, δηλαδή όταν εσύ γίνεις με το καλό 60 και 70 χρόνων θα πρέπει να ξέρουμε τι είχε συμβεί πριν από 60 χρόνια. Αυτά τα θεμέλια βάζουμε στην ουσία σήμερα.

Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθατε, έτσι που επιβεβαιώσαμε ότι αυτό το οποίο με είχατε ενθαρρύνει πέρυσι να κάνουμε βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής του και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή η προσοχή μας είναι προφανώς στραμμένη στην πανδημία, αλλά μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, βρήκαμε τρόπους να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά. Και αυτό αφορά, βέβαια, και την αντιμετώπιση των νεοπλασιών σε όλα τους τα επίπεδα. Είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρώτα είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Και, βέβαια, η πανδημία θα φύγει κάποια στιγμή, αλλά η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλα τα επίπεδα είναι εδώ για να μείνει. Και είδαμε και αδυναμίες του Συστήματος πάνω στην κρίση, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε.

Οπότε, ευχαριστώ πάρα πολύ που κάνατε τον κόπο να έρθετε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι γονείς των παιδιών και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, Πίστη Κρυσταλλίδου.



Η επικίνδυνη Ρώσικη μαφία αλωνίζει στην Ελλάδα

 


Το πρώτο δείγµα ότι στη χώρα µας είχε έλθει χωρίς κανείς να αντιληφθεί οτιδήποτε, παράρτηµα της ρωσικής µαφίας ήταν η δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, του 37χρονου πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Σαλόνικ, ο οποίος ήταν ένας από τους αρχηγούς της µαφίας του Κουργκάς και είχε βρεθεί στραγγαλισµένος στη Βαρυµπόµπη.

Ο Σαλόνικ, που φαινόταν να είχε αναµειχθεί σε δεκάδες ανθρωποκτονίες και είχε θεωρηθεί ύποπτος απόπειρας δολοφονικής επίθεσης τον Οκτώβριο του 1995 µε παγιδευµένο Ι.Χ. κατά του τότε Σκοπιανού προέδρου, Κίρο Γκλιγκόροφ, είχε φέρει στην Ελλάδα πολλούς συνεργούς του, που διέµεναν στους Θρακοµακεδόνες και το Λαγονήσι. Ωστόσο, φαίνεται να ξέσπασε «εµφύλιος» µεταξύ των Ρώσων µαφιόζων.

Θύµα της δολοφονικής διαµάχης ήταν και η 19χρονη φίλη του Σαλόνικ, πρώην Μις Ρωσία, Σβετλάνα Κότοβα. Πολλοί συνεργοί του Σαλόνικ βρέθηκαν αργότερα στην Ισπανία, ενώ τότε αποφασίστηκε η δηµιουργία στην Ασφάλεια Αττικής ειδικού τµήµατος για το οργανωµένο έγκληµα.

Το 1999 είχαν ανακύψει στοιχεία ότι στην Ελλάδα είχε φθάσει ο Ρώσος µαφιόζος Βλαντίµιρ Ταταρένκοφ, που είχε κατηγορηθεί για 11 φόνους στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ, είχε εµφανιστεί στη Θράκη σαν µεγάλος επενδυτής και είχε γίνει δεκτός µε ενθουσιασµό από τοπικούς βουλευτές. Μάλιστα, στελέχη τότε της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης φέρεται να µετέβησαν στη Σιβηρία, ενώ οι Ρώσοι άνοιξαν λογαριασµό σε ιδιωτική τράπεζα της Αλεξανδρούπολης, ύψους 4 εκατ. δολαρίων. Από τότε υπήρχαν αρκετές ενδείξεις για µεταφορά των συγκρούσεων από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

20 Ιανουαρίου 2012. Στους χώρους του μυθικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της παραλιακής, του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, ξεχωρίζει η παρουσία ενός ιδιαίτερα εύσωμου άνδρα...

Είναι από τις φυσιογνωμίες που και να μη θες να κοιτάξεις, το μάτι σου πέφτει ασυναίσθητα πάνω τους. Πληθωρική παρουσία που σε σκανάρει με κενό, σκοτεινό βλέμμα και τραβά αργόσυρτα τις συλλαβές, όπως ακριβώς στα μαφιόζικα φιλμ. Στα τρία μέτρα πίσω του στέκεται ένας άλλος σωματώδης άνδρας, ο οποίος με τη σειρά του σκανάρει ό,τι κινείται στην περίμετρο του άνδρα που συνοδεύει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για τον σωματοφύλακά του. Οι undercover αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν λάβει σαφείς εντολές από τους ανωτέρους τους να δράσουν αθόρυβα και αστραπιαία. Να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στους δύο άνδρες να αντιδράσουν. Το «πριγκιπάτο» του Λαιμού έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λέγεται ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν μέχρι και πράκτορες του FBI. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, που ανέφεραν ότι στην επιχείρηση σύλληψης του 51χρονου «Εσκομπάρ της Ευρώπης», το 2012, στον «Αστέρα» είχαν αναμειχθεί και αξιωματούχοι του FBI.

Γιατί όμως τέτοια κινητοποίηση, από θάλασσα, στεριά και αέρα; Ποιος είναι αυτός ο ευτραφής άνδρας που οι Αρχές θέλουν πάση θυσία να συλλάβουν;

Είναι ο Λάσα Σουσανασβίλι, ένας άρχοντας του υπόκοσμου. Φέρει τον τίτλο «Vor V Zakone» (κλέφτης του νόμου), τιμητική διάκριση η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών σε ανώτατα μέλη της που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς κάθειρξης και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, κράτησαν το στόμα τους κλειστό φτύνοντας κατάμουτρα κάθε εκπρόσωπο του νόμου που προσπάθησε να τους δελεάσει για να κελαηδήσουν εις βάρος άλλων μελών της οργάνωσης.

Ωστόσο, το «Vor V Zakone» δεν είναι απλώς ένας τιμητικός τίτλος, αλλά το όνομα μιας από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις παγκοσμίως, η δράση της οποίας ξεκινά από τη Ρωσία, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα και φτάνει ως τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με απόλυτη δομή και ιεραρχία, με στενούς δεσμούς, τελετουργικά μύησης και έναν απόλυτο όρκο σιωπής η παραβίαση του οποίου οδηγεί σε ακρωτηριασμούς ή ακόμη και σε θάνατο. Διόλου τυχαίο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε θέσει ως στόχο την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Σουσανασβίλι «τον Νο 1 κακοποιό του κόσμου».

Ο σκληρός Γεωργιανός δεν είχε αφήσει αναπάντητη τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου και μάλιστα σε μια επίδειξη δύναμης έστειλε εξώδικο διαμαρτυρίας στην αμερικανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας υβριστικούς και αναληθείς τους ισχυρισμούς του πλανητάρχη.

Τελικά η αστυνομική επιχείρηση στον «Αστέρα» θα ολοκληρωθεί αθόρυβα και με επιτυχία, με αποτέλεσμα οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί να οδηγηθούν σε ειδικό χώρο στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής χωρίς ανοίξει ούτε ρουθούνι. Εις βάρος του Σουσανασβίλι εκκρεμούσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και Ερυθρά Αγγελία της Interpol για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που σύμφωνα με το ένταλμα έγιναν το 2009 στην Ισπανία. Από την έρευνα των Αρχών στο δωμάτιό του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί ένα πιστόλι διαμετρήματος 45 mm, με γεμιστήρα, δέκα φυσίγγια, πλήθος ψηφιακών δίσκων καθώς και αρκετές συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι 50 της «Vor V Zakone» στην Ελλάδα

«Πολλά μέλη Vor είτε της φατρίας της Τιφλίδας είτε της φατρίας του Κουταΐσι, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, εγκαταστάθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Γερμανία», σημειώνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του Σουσανασβίλι, την οποία φέρνει σήμερα στο φως το «ΘΕΜΑ».

Ειδικά για την Ελλάδα αναφέρεται ότι δραστηριοποιούνται εδώ περίπου 50 «Vor V Zakone», δηλαδή επικεφαλής δικτύων και ανώτερα στελέχη της μαφίας, με τη μια φατρία να έχει αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και την άλλη την Αθήνα - αμφότερες όμως έχουν δράση και στις δύο πόλεις. Στη δικογραφία μάλιστα αφήνονται και αιχμές τόσο για την αποφυλάκιση του Σουσανασβίλι όσο και για τη γενικότερη λειτουργία των θεσμών που επιτρέπουν τη δράση των μαφιόζων στην Ελλάδα, φτάνοντας να κάνουν τη χώρα μας μέχρι και κέντρο αποφάσεων. «Η επιλογή της χώρας μας θεωρούμε ότι οφείλεται στο ότι η δράση τους αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο και όχι ως διεθνές οργανωμένο έγκλημα, στην έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων από τη δημόσια διοίκηση, που διευκολύνει την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, και στη νομοθεσία που προβλέπει τις προϋποθέσεις της υφ' όρων απόλυσης, η οποία επιτρέπει πλέον την απόλυση των καταδίκων χωρίς τον έλεγχο από το αρμόδιο δικαστικό όργανο της συνδρομής των ουσιαστικών προϋποθέσεων (περίπτωση αποφυλάκισης του Λάσα)», αναφέρεται ακριβώς στη δικογραφία. Για να εξηγήσουμε ακόμη καλύτερα τι σημαίνει «Vor V Zakone» πρέπει να επισημάνουμε ότι στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης περιλαμβάνεται και ο έλεγχος όλων των εγκληματικών δράσεων ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η οργάνωση είναι υπεράνω όλων, καθώς εισπράττει ποσοστά από τα έσοδα που προκύπτουν από την εγκληματική δραστηριότητα των υπόλοιπων, για τις οποίες πρέπει να τονιστεί ότι δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις σε ευρωπαϊκό έδαφος αν πρώτα δεν έχουν πάρει το απαραίτητο πράσινο φως της διεθνούς οργάνωσης.

Ακόμη, η διεθνής οργάνωση μπορεί να ελέγχει τις δραστηριότητες των υπόλοιπων, οι οποίες στο πλαίσιο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους κάθε νόμιμης επιχείρησης εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, την οποία φέρεται να διηύθυνε ο 51χρονος συλληφθείς, με το βρώμικο χρήμα να καταλήγει στο ταμείο της οργάνωσης.

Οι σχέσεις της περιβόητης οργάνωσης με τη χώρα μας έχουν σημείο αναφοράς την περιοχή της Λαμίας. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2009, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, είκοσι νεαροί, πρώην κατάδικοι και με θητεία δίπλα σε αρχηγούς μαφιόζικων οργανώσεων, βαφτίζονται «Κλέφτες του Νόμου». Οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στην οργάνωση μπορεί να έχουν χαλαρώσει και να μην απαιτείται πολυετής φυλάκιση για τους υποψήφιους, ούτε και τατουάζ με αστέρια, όμως η δράση τους εξακολουθεί εξίσου να είναι επικίνδυνη: ληστείες, εκβιασμοί, εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Λέγεται, επίσης, ότι από αυτή την τελετή ανακηρύχθηκε και ο μετέπειτα τοποτηρητής της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία, ένας 37χρονος με το προσωνύμιο «Ντετό», ο οποίος μετέπειτα συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές ως εγκέφαλος οργάνωσης στην κατοχή των μελών της οποίας είχαν βρεθεί δέκα όπλα.

Κατηγορίες για χρηματισμό αστυνομικών

Οι περιπέτειες του Λάσα Σουσανασβίλι με τις ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν ξεκινήσει, από το 2010, όταν και είχε εντοπιστεί στο «Μακεδονία Παλλάς». Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ λέγεται ότι υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκεται, ποιον συναντά και γενικά πού κυκλοφορεί ο Γεωργιανός μαφιόζος, γνωστός και με το προσωνύμιο «Λίπος», η σύλληψή του δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα, κυρίως, στον ισπανικό Τύπο, οι Ισπανοί αστυνομικοί επέρριπταν τις ευθύνες για τη μη σύλληψή του στους Ελληνες συναδέλφους τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους κατηγορήσουν ανοιχτά ότι λαδώθηκαν από τον Σουσανασβίλι για να τον αφήσουν να διαφύγει. Μάλιστα είχαν αναφερθεί και σε συγκεκριμένα χρηματικά ποσά που δόθηκαν ώστε ο μαφιόζος να ειδοποιηθεί εγκαίρως για να καταφέρει να διαφύγει, κάνοντας λόγο για βαλίτσες με συνολικά 800.000 ευρώ!

Με μάγειρα και δοκιμαστή φαγητών στις Φυλακές Διαβατών

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», ο Λάσα Σουσανασβίλι την περίοδο όπου ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Διαβατών, ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας του (είχε υποστεί εγκεφαλικό) μεταγόταν συχνά στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, καθώς θεωρείται υπ' αριθμόν 1 στόχος για αντίπαλες μαφιόζικές οργανώσεις. Στις φυλακές όμως θεωρούνταν αρχηγός, όπως ακριβώς τον είχαν αποκαλέσει οι ισπανικές αστυνομικες αρχές. Σωφρονιστικοί και κρατούμενοι που είχαν μιλήσει στην εφημερίδα είχαν αναφέρει ότι Σουσανασβίλι κρατούνταν μαζί με ακόμη ένα άτομο και ότι όταν προαυλιζόταν συνοδευόταν πάντα, για λόγους ασφαλείας, από τουλάχιστον πέντε. Οι συνθήκες διαβίωσής του στη φυλακή διέφεραν από αυτές των υπολοίπων κρατουμένων, καθώς το κελί του διέθετε air condition που είχε αγοράσει ύστερα από αίτηση που έκανε και η οποία εγκρίθηκε, λόγω των προβλημάτων υγείας του. Κρατούμενοι έλεγαν ότι ο Λάσα στα Διαβατά διέθετε μέχρι και προσωπικό μάγειρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο Γεωργιανός δεν έτρωγε το ίδιο φαγητό με τους υπόλοιπους κρατούμενους, αλλά προβλεπόταν ειδικό μενού το οποίο μαγειρευόταν από άνθρωπο της εμπιστοσύνης του. Το φαγητό, παρ' όλα αυτά, δεν το άγγιζε αν προηγουμένως δεν το είχε δοκιμάσει ένας εκ των συντρόφων του, όπως τουλάχιστον είχε διαδοθεί στις φυλακές. Με τον τρόπο αυτό λάμβανε μέτρα για την αποφυγή απόπειρας δηλητηρίασής του.

Τα σύμβολα στο σώμα των μαφιόζων έχουν συγκεκριμένη σημειολογία και τοποθετούνται ανάλογα με τη θέση του μέλους στην ιεραρχία

Η σύλληψη

Κυνηγημένος και με τον φόβο μήπως πέσει θύμα δολοφονικής ενέδρας ζούσε το τελευταίο διάστημα ο 57χρονος Γεωργιανός αρχιμαφιόζος που συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση των ελληνικών και γαλλικών αρχών στη Θεσσαλονίκη.

«Αστυνομία είστε ε;», ήταν το ερώτημα ανακούφισης που απηύθυνε στα ρωσικά σε αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, όταν τον ακινητοποίησε μέσα στο αυτοκίνητό του έξω από τη μεζονέτα όπου έμενε τα τελευταία χρόνια στην Πυλαία, στην επεισοδιακή σύλληψη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Είχε φοβηθεί ότι οι 20 μασκοφόροι που επιτέθηκαν στους τρεις άντρες που τον συνόδευαν σπάζοντας τζάμια και καθρέφτες ήταν μέλη της αντίπαλης μαφιόζικης οργάνωσης.

Το «Λίπος», όπως είναι γνωστός στους κύκλους της μαφίας, παρουσιάστηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ο ηγέτης μαφιόζικης οργάνωσης που δρα σε όλη την Ευρώπη με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τη δικογραφία, πήρε τα σκήπτρα μετά τον θάνατο του διαβόητου Ασλάν Ουσογιάν, γνωστού ως «Παππού Χασάν», που εκτελέστηκε τον Ιανουάριο του 2013 στη Μόσχα.

Τι φοβόταν

Τον 57χρονο είχαν ζώσει τα φίδια το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά το Πάσχα, όταν στην Αττάλεια δολοφονήθηκε επιστήθιος φίλος του, μέλος της ίδιας οργάνωσης. Πρόκειται για πρόσωπο για το οποίο γνώστες έλεγαν ότι ήταν σε απόλυτο συντονισμό μαζί του και ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κυρίως όμως στην Αθήνα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λάσα είχε φροντίσει να φύγει στην Αθήνα και να κρυφτεί σε ένα διαμέρισμα που νοίκιασε λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του στη Γλυφάδα, όπου θα δρούσε υπό την προστασία άλλων «Vor V Zakone» που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. Το σπίτι στο οποίο έγινε έρευνα ήταν άδειο, καθώς δεν είχε προλάβει να εγκατασταθεί. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον 57χρονο και τα στοιχεία της οποίας περιλαμβάνονται στο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι γαλλικές αρχές περιγράφει με λεπτομέρειες τη διάρθρωση των δύο μαφιόζικων ρωσόφωνων οργανώσεων που δρουν σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηρίζονται έτσι επειδή, παρότι τα περισσότερα μέλη στην Ευρώπη είναι πλέον Γεωργιανοί, η βάση τους εξακολουθεί να είναι η Ρωσία. Λεπτομέρειες αναφέρονται ειδικά για τα βήματα του 57χρονου μετά τη δολοφονία τον Μάρτιο του 2010 ενός ομοεθνούς του στη Γαλλία, κορυφαίου στελέχους αντίπαλης μαφιόζικης οργάνωσης.

Γιατί ήρθε στην Ελλάδα

Ο Σουσανασβίλι κατηγορήθηκε για το έγκλημα από κοινού με τον αδερφό του και γι' αυτό ο τελευταίος συνελήφθη στην Ισπανία, ενώ αυτός διέφυγε στη Θεσσαλονίκη, όπου τον έκρυψαν οι ντόπιοι εκπρόσωποι της ίδιας οργάνωσης.

«Για να αποφύγει τα αντίποινα διέφυγε στην Ελλάδα, αρχικά στην οικία του Λ.Τ. και μετέπειτα στην Αθήνα. Μετά τη στήριξη αυτή στον Λάσα ο "Ded Khasan" (Παππούς Χασάν) όρισε τoν Λ.Τ. εκπρόσωπο του clan (φατρίας) στην Ελλάδα», περιγράφεται στη δικογραφία. Ο Λ.Τ. ήταν Eλληνας ομογενής από τη Γεωργία που πέθανε ξαφνικά από φυσικά αίτια στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό της διερεύνησης των αιτιών του θανάτου ήταν ότι τα σπλάχνα του μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση στη Ρωσία, εξετάστηκαν από ιατροδικαστή της οργάνωσης και τότε μόνο επιβεβαιώθηκε ότι όντως προκλήθηκε από φυσικά αίτια. «Τότε ο έλεγχος του δικτύου στην Ελλάδα πέρασε στον Λάσα», σημειώνεται στο έγγραφο.

Η σύλληψη του Σουσανασβίλι τον Ιανουάριο του 2012 στη Βουλιαγμένη και η μετέπειτα φυλάκισή του μέχρι τα μέσα του 2015 στα Διαβατά περιόρισαν τον ρόλο του στην ηγεσία της οργάνωσης. Οταν όμως αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας και χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του ποσοστού αναπηρίας 67%, δεδομένου ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, άρχισε η προετοιμασία για να ηγηθεί όλης της οργάνωσης παγκοσμίως, αφού στο μεσοδιάστημα εκτός της απώλειας του «Παππού Χασάν» είχε συλληφθεί στη Ρωσία και ο επόμενος αρχηγός.

Ο άνθρωπος που παρουσιάστηκε από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ο ηγέτης της ρωσικής μαφίας (πρώτος από αριστερά) είχε πάντα πάθος με τη μεγάλη ζωή, για την ικανοποίηση του οποίου στράφηκε στην παρανομία

Οι σουίτες

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στη δικογραφία, ο Λάσα μετά την αποφυλάκισή του και λόγω του εγκεφαλικού που υπέστη, που άφησε εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του, έμεινε για δύο μήνες σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης. «Μετά το καλοκαίρι του 2015 νοίκιαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα δύο σουίτες στο κέντρο αποκατάστασης και κατόπιν διέμενε σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πυλαία», υπογραμμίζεται. Τις λεπτομέρειες της δικογραφίας για τη δράση, αλλά ειδικά για τη διάρθρωση της μαφιόζικης οργάνωσης θα ζήλευε μέχρι και σκηνοθέτης του «Νονού» Φράνσις Φορντ Κόπολα. Γίνονται αναφορές σε όλες τις κλίμακες της πυραμίδας, αλλά και στην αιματηρή αντιπαράθεση που είναι σε εξέλιξη μεταξύ δύο φατριών της μαφίας σε όλο τον κόσμο: της Τιφλίδας - Ρούσταβι, της οποίας ο Λάσα εξακολουθεί να ηγείται, και της Κουταΐσι.

«Στην πυραμιδωτή ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης υπάρχουν τα εκτελεστικά μέλη (chestiorki), τα οποία τελούν τις αξιόποινες πράξεις. Μία κλίμακα πάνω απ' αυτούς βρίσκεται ο smotriachi, που εποπτεύει και διευθύνει τα εκτελεστικά μέλη, συγκροτώντας τις ομάδες τους, συντονίζοντας τη δράση τους και επιβάλλοντας σε αυτά την πειθαρχία και την τήρηση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της οργάνωσης (κώδικας τιμής), προσέτι δε κατέχει το ταμείο σε τοπικό επίπεδο (αποκαλούμενο μικρό ταμείο - obschak). Αυτός συλλέγει τα χρήματα από τα κλοπιμαία και στη συνέχεια τα αποδίδει στον υπεύθυνο του δικτύου αυτού Vor V Zakone, στον οποίο υποτάσσεται», όπως περιγράφεται στη δικογραφία.

Η ατζέντα

Ενα τέτοιο ταμείο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκαλύφτηκε στις έρευνες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στα σπίτια των εμπλεκομένων στη Θεσσαλονίκη. Πηγές έλεγαν ότι βρέθηκε ατζέντα με σημειώσεις, ονόματα και ποσά, για την οποία πιστεύεται ότι πρόκειται για το βιβλίο εσόδων - εξόδων του δικτύου της Θεσσαλονίκης. Ηδη η συγκεκριμένη ατζέντα εξετάζεται για να μεταφραστεί, καθώς ενδεχομένως να προκύψουν και άλλοι εμπλεκόμενοι. «Ο υπεύθυνος Vor του δικτύου δράσης στη Θεσσαλονίκη διαχειρίζεται το μικρό ταμείο, αποφασίζοντας για τη διάθεση των χρημάτων (στήριξη φυλακισμένων μελών και οικογενειών, πληρωμή δικηγόρων, δαπάνες για κατάρτιση πλαστών πιστοποιητικών εγγράφων για τη διευκόλυνση της παράνομης κυκλοφορίας και διαμονής στην Ευρώπη)», αναφέρει η δικογραφία. Ενδεικτικό των εξόδων που έχουν διατεθεί από το ταμείο της Θεσσαλονίκης είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά της σορού μέλους της οργάνωσης στη Γεωργία μετά τον θάνατό του τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Ενα ποσοστό του ταμείου αυτού, όπως και όλων των επιμέρους δικτύων που δρουν στην Ευρώπη, κατέληγε στο μεγάλο ταμείο. «Ο τελευταίος Vor εισφέρει ένα ποσοστό της τάξης του 15%-20% στο μεγάλο ταμείο, το οποίο πιθανώς βρίσκεται στη Ρωσία. Τα χρήματα του μεγάλου ταμείου διατίθενται για την πρόσβαση στα όργανα της Πολιτείας (δωροδοκία κρατικών λειτουργών), αλλά και ως μέσο επένδυσης ειδικά στην αγορά ακινήτων», περιγράφεται. Πληροφορίες αναφέρουν πως στα στοιχεία των απομαγνητοφωνήσεων από τις παρακολουθήσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι γαλλικές αρχές φαίνεται ότι χρήματα του μεγάλου ταμείου διατέθηκαν για τη μεταφορά της σορού του τελευταίου θύματος της αιματηρής κόντρας των δύο οργανώσεων και επιστήθιου φίλου του Λάσα, από την Αττάλεια στη Γεωργία. Μάλιστα πηγές έλεγαν πως η σορός ταξίδεψε με γυναικείο όνομα προσώπου που ζει στη Θεσσαλονίκη και συνδέεται με την οργάνωση, καθώς το θύμα ζούσε παράνομα στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Πάνω από τους chestiorki και δίπλα στους επόπτες smotriachi, βρίσκεται μία άλλη κατηγορία, οι αποκαλούμενοι polojenet. Πρόκειται για στελέχη της μαφίας που δεν πρόκειται να ανελιχθούν επειδή παραβίασαν τους κώδικες - συγκεκριμένα είτε παντρεύτηκαν, είτε άρχισαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Οι συγκεκριμένοι είναι όροι απαράβατοι στην τήρησή τους για την εξέλιξη των μελών στην ιεραρχία και ειδικά στην ανάδειξή τους σε Vor V Zakone. Ανώτερο όργανο της οργάνωσης χαρακτηρίζεται στη δικογραφία η Shodka, που είναι η συγκέντρωση-συνέλευση των Vor κάθε φατρίας.



Με πληροφορίες απο protothema.gr, parapolitika.gr



Μεσαίωνας στην Ρωσία: Νόμιμη η ενδοοικογενειακή βία

 


Σε πολύ επικίνδυνη χώρα εξελίσσεται η Ρωσία και σε κατάσταση μεσαίωνα.

Σε αποποινικοποίηση της ενδοοικογενειακής βίας κινείται το καθεστώς στην Ρωσία, με την Κάτω Βουλή της χώρας, τη Δούμα, να εγκρίνει χθες σχετικό νομοσχέδιο αποποινικοποίησης γυρνώντας την χώρα στον μεσαίωνα. 

Το αμφιλεγόμενο νομοθέτημα καθιστά νόμιμες ορισμένες μορφές ενδοοικογενειακής βίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό –αλλά και στο εξωτερικό– της χώρας.

Η Δούμα ψήφισε χθες με πλειοψηφία 380 υπέρ και μόλις 3 κατά, την άρση της ποινικοποίησης του ξυλοδαρμού μελών της οικογένειας εφόσον τα θύματα δεν έχουν υποστεί σωματική βλάβη. Εφεξής, όσοι συλλαμβάνονται να δέρνουν τους οικείους τους θα καταδικάζονται σε χρηματικό πρόστιμο ή 15 ημέρες κράτησης. Ο νόμος μένει τώρα να εγκριθεί από την Ανω Βουλή και να υπογραφεί από τον καθεστωτικό πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος έχει εκδηλώσει χωρις ίχνος ντροπής και ηθικής την υποστήριξή του στον νόμο.

Η Ρωσία πλέον θα προσφέρει ασυλία σε όσους κακοποιούν τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας είχε αποφασίσει πέρυσι την αποποινικοποίηση του ενδοοικογενειακού ξυλοδαρμού, ο οποίος δεν προκαλεί σωματικές βλάβες, διατηρώντας ωστόσο τις ποινές για όσους καταδικάζονται επανειλημμένα γι’ αυτό. Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας τού φιλικά προσκείμενου στο Κρεμλίνο κόμματος Ενωμένη Ρωσία, Αντρέι Ισάγεφ, είπε ότι τα μέλη της Δούμας «αφουγκράστηκαν την απαίτηση της κοινωνίας».

Το 19% των Ρώσων εκτιμούν πως ο ξυλοδαρμός της συζύγου ή των παιδιών από τον σύζυγο (ή τη σύζυγο) είναι «αποδεκτός υπό ορισμένες συνθήκες».

Οι επικριτές του νόμου προειδοποιούν ότι θα ενθαρρύνει την ενδοοικογενειακή βία και θα τροφοδοτήσει την εγκληματικότητα. «Ο νόμος αυτός θα καθαγιάσει τη βία και θα την καταστήσει αποδεκτή συμπεριφορά», είπε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γιούρι Σινέλτσικοφ.

Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι 40% των βίαιων εγκλημάτων στη Ρωσία διαπράττονται εντός της οικογένειας, ενώ, το 2013, περισσότερες από 9.000 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Με λίγα λόγια η Ρωσία οδεύει σε μεσαιωνικό επικίνδυνο καθεστωτικό κράτος



Δικτάτορας Ερντογάν : Το πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά μου πρέπει να είναι από τα καλύτερα του κόσμου

 


Ο λαός του πεινάει και υποφέρει και ο δικτάτορας Ερντογάν στον κόσμο του.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο πανεπιστήμιο στην Ριζούντα του Πόντου, το οποίο φέρει το όνομά του. Όπως είπε, πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου και το καλύτερο στην Τουρκία. «Εγώ εμπιστεύομαι τους καθηγητές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Πανεπιστήμιο Recep Tayyip Erdoğan, άνοιξε ως Πανεπιστήμιο Rize το 2006 και άλλαξε όνομα με το έτσι θέλω του δικτάτορα το 2012, είναι πρώην επαγγελματική σχολή. Επικεντρώνεται στη διδασκαλία στους τομείς της επιστήμης και της υγείας. Έχει 19.000 φοιτητές, 1.133 ακαδημαϊκό προσωπικό και είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, όπως θέλουν να το λένε οι Τούρκοι.

Αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να αρχίσει να διορίζει καθηγητές που θέλει αυτός όπως έκανε πρόσφατα με το έτσι θέλω στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi Üniversitesi).



Προβληματισμένοι για Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεφτιλίζεται συνέχεια και έχει χάσει κάθε σοβαρότητα

 


Να ήταν μία, να ήταν δύο, να ήταν τρεις, να ήταν δεκατρείς φορές που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας φέρνει σε δύσκολη θέση το κόμμα με τον αυτοεξευτελισμό του και την χαμένη σοβαρότητα του; Δυστυχώς το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό και έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπουν την επόμενη ημέρα χωρίς Τσίπρα και ότι έχει γύρω του.

Τα όργανα για τον Τσίπρα άρχισαν από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha το βράδυ της Τρίτης και την απάντησή του ότι αποδέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι κορονοϊό προκειμένου να μην υπάρξουν περιορισμοί στις διαδηλώσεις.  

Το χειρότερο είναι ότι ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ανασκευάσει την σαφέστατη αρχική του δήλωση, και έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, έδειξε για ακόμα μία φορά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την σοβαρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αναγκάζεται να εκτοξεύει ψέματα για να κάνει αντιπολίτευση, ψέματα που μετά αποκαλύπτονται και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίζεται όπως συμβαίνει πάντα.

Η περίπτωση Κατσαφάδου, έδειξε το πόσο ανεύθυνος και φαιδρός είναι ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθεια του να κάνει αντιπολίτευση, περίπτωση που γύρισε μπούμερανγκ κάνοντας κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν απέναντι στα ψέματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υφυπουργός Ναυτιλίας αντιπαρέβαλε χαρτιά, όπως το χαρτί της αθώωσής του από το δικαστήριο, και μαρτυρίες, όπως του νυν πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά που διέψευσε τα λεγόμενα του Τσίπρα.

Πραγματικά όλοι αναρωτιούνται τι κάνει το επιτελείο Τσίπρα; Από ποιούς αποτελείται; Γιατί δεν τον προστατεύουν ξέροντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει χαμηλό IQ, και ότι του πεις να πει το λέει, και ότι του πεις να κάνει το κάνει χωρίς να το εξετάζει. Εκτός και εάν όλο το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν IQ Τσίπρα οπότε δεν υπάρχει γιατρειά.

Πάντα απροετοίμαστος σε κάθε του εμφάνιση είναι ο Αλέξης Τσίπρας, και με πάρα πολλά ψέματα που αποκαλύπτονται αμέσως, και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί που προβλημάτισε ο Τσίπρας περισσότερο την αριστερά που τον άκουγε ήταν η αμορφωσιά, που έδειξε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια του ,όταν παράφρασε Ελύτη για να κάνει τον πονηρό στον πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και το όραμά της για την Παιδεία και τα πανεπιστήμια, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Ελύτης με τον στίχο «αλήτες με τα πρησμένα πόδια» αναφερόταν στα παιδιά της Αντίστασης κατά των Γερμανών και όχι στους διαδηλωτές της ειρήνης της Νεολαίας Λαμπράκη. 

Και η ξεφτίλα μεγάλωσε όταν χρειάστηκε να διορθώσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θέμα Ιστορίας της Αριστεράς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επιδείνωση της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωκομματική γκρίνια καθημερινά μεγαλώνει, και είναι βέβαιο ότι άρχισαν τα όργανα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση,  και το μενού έχει την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία γιατί αποδεδειγμένα κάνει μεγάλο κακό.



Συνελήφθησαν δύο Ρομά για κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα

 



Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 9-2-2021 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο  ημεδαποί, ηλικίας 18 και 22 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Λίγο πριν, ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν φορτηγό και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι ανωτέρω, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Φυλής.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με χρήση "γρύλλων" τα ανύψωναν και αφαιρούσαν τον καταλύτη. Αυτό το επιτύγχαναν είτε κόβοντας αυτόν, είτε αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης.

Σε κάποιες περιπτώσεις που στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα αφαιρούσαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία από όπου αφαιρούσαν τον καταλύτη.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν -25- περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Γέμισε εχθές αμετανόητους ψεκασμένους αρνητές του κορωνοϊού στο Σύνταγμα

 


Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίοησαν ψεκασμένοι αρνητές του κορωνοϊού για τα περιοριστικά μέτρα.

Περίπου 400 εγκληματικά ανεύθυνοι ψεκασμένοι συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «η μάσκα είναι φίμωτρο».

Κάποιοι ψεκασμένοι πέταξαν νεράτζια στις αστυνομικές δυνάμεις και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χημικά προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση ενώ έγιναν και προσαγωγές.  



Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για την ασφάλεια των πολιτών

 


Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλη τη νύχτα συνεργεία της περιφέρειας για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό, δεν τα κατάφεραν γιατί η χιονόπτωση ήταν πάρα πολύ ισχυρή.

Σύμφωνα με την Τροχαία η εθνική οδός έκλεισε από τις 5:30 π.μ. από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά έως τη Λαμία.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θήβας, από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ) μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής στα βόρεια προάστια της Αθήνας, από το Χαλάνδρι και βορειότερα, οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από χιόνι και η κυκλοφορία των οχημάτων  σε αρκετά σημεία γίνεται πλέον μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.