Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Airbnb: Έρχεται νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις



Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Η κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με στόχο την προστασία των χρηστών των υπηρεσιών αυτών, τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο, την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Κάθε σπίτι που θα μισθώνεται θα διαθέτει υποχρεωτικά πλήρη φάκελο με την «ταυτότητά» του (πολεοδομικές άδειες κ.ά.). Μεταξύ άλλων, τα προς μίσθωση ακίνητα θα πρέπει να πληρούν τους γενικούς κανονισμούς ασφαλείας και να διαθέτουν π.χ. οδηγίες για το τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας ή πυρκαγιάς. Εξετάζεται επίσης να καλύπτουν υποχρεωτικά ένα μίνιμουμ ασφαλιστικών καλύψεων.


Παράλληλα, τα προς μίσθωση ακίνητα δεν θα πρέπει να υστερούν έναντι των παροχών των ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ ανοικτό είναι το θέμα της επιβολής του τέλους διαμονής.

Σύμφωνα με τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών, θα υπάρξει συνολική, βιώσιμη και λειτουργική ρύθμιση, η οποία θα περιορίσει και τη φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των ιδιοκτητών, περίπου 1 στα 3 σπίτια που νοικιάζονται στους τουρίστες δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ), με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγουν.


Πηγή:CNN.gr


«Βεντέτα» μεταξύ οικογενειών Ρομά στη Λαμία: Πέταξαν μολότοφ σε σπίτι με μικρά παιδιά



Το «μενού» του τσακωμού είχε και μολότοφ – Χειροπέδες σε νεαρό Ρομά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης

Μεγάλη φασαρία δημιουργήθηκε πλησίον της Λεωφόρου Δημοκρατίας στη νότια Λαμία από τον καυγά μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά.

Ήταν περίπου 11:00’ το πρωί όταν για πολλοστή φορά όπως κατήγγειλαν γείτονες, οι δύο οικογένειες διαπληκτίστηκαν. Αρχικά ο καυγάς περιοριζόταν μόνο στις φωνές και τις βρισιές, δεν άργησε όμως να ανάψει η «σπίθα» πιο βίαιων αντιδράσεων!

Συγκεκριμένα νεαρός Ρομά από τη μία οικογένεια, πέταξε μία αυτοσχέδια μολότοφ προς το σπίτι της άλλης. Μάλιστα δεν δίστασε να πετάξει άλλη μία την ώρα που ισχυρές δυνάμεις της ΔΙΑΣ και των λοιπών σταθμών της Άμεσης Δράσης έφταναν στο σημείο.

Κι όλα αυτά όταν μέσα στο σπίτι, όπου έπεσαν οι μολότοφ, υπήρχαν ακόμη και μικρά παιδιά. Ο θερμόαιμος νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Όσοι μένουν κοντά στα δύο σπίτια ανέφεραν ότι «μπορεί σήμερα να προλάβαμε το κακό όμως η κόντρα τους δεν έχει εκτονωθεί και πολύ γρήγορα θα ξανατσακωθούν και κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να έχουμε και θύματα…»!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο η βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, είχε οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις με τον εμπρησμό ενός σπιτιού και τον τραυματισμό ενός 42χρονου που παρασύρθηκε από τον θετό του γιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Πηγή: lamiareport.gr


«Ξηλώθηκαν» εννέα καταλήψεις σε ενάμιση μήνα


Ένας Μαροκινός «αντιεξουσιαστής»… με φυσίγγια -που είχε προσαχθεί κατά το παρελθόν για επεισόδια- εντοπίστηκε μέσα στην κατάληψη στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, η οποία εκκενώθηκε χθες το πρωί μαζί με ένα ξενοδοχείο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 στα Εξάρχεια.

Η πρώτη κατάληψη ήταν το κτίριο στο οποίο είχαν μεταβεί στις αρχές του περασμένου Απριλίου άνδρες του Λιμενικού για να κάνουν έλεγχο για ναρκωτικά αλλά δέχτηκαν επίθεση με… καλάσνικοφ και μαχαίρια! Σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες, οι περίπου 50 δράστες κατάφεραν να τους αποσπάσουν δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα. Από τότε έπρεπε να περάσουν πάνω από επτά μήνες για να επέμβει τελικά η ΕΛ.ΑΣ. και να ερευνήσει το κτίριο. Με τις χθεσινές επιχειρήσεις ο αριθμός των καταλήψεων που εκκενώθηκαν μέσα σε ενάμιση μήνα έφτασε τις εννέα.

Στην κατάληψη των προσφύγων και μεταναστών δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες και μετανάστες (σ.σ.: 16 άνδρες και 9 γυναίκες), ανάμεσα στους οποίους ήταν και οκτώ ανήλικοι. Ολοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πέτρου Ράλλη, όπου έγινε ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι 12 προέρχονται από τη Συρία, δύο από το Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη. Από αυτούς 19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου, δύο στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου, οκτώ αφέθησαν ελεύθεροι καθ’ όσον είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και τέσσερις στο προαναχωρητικό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Αμυγδαλέζας.

Από τους τελευταίους οι δύο συνελήφθησαν και διατάχθηκε η διοικητική τους απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Παράλληλα, εις βάρος του Μαροκινού που βρέθηκε στο κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο μέσα από την κατάληψη στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες διέμεναν στο ξενοδοχείο κάτω από άθλιες συνθήκες. Από τις εννέα καταλήψεις που έχουν εκκενωθεί από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, οι έξι ήταν υπό τη «σκεπή» προσφύγων-μεταναστών και… φιλοξενούσαν 589 άτομα.

Σε μία από αυτές, στην οδό Αχαρνών, είχε εντοπιστεί ένας άνδρας από τη Συρία, ο οποίος συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανηλίκου από τις 26 του περασμένου Ιουλίου. Τα άλλα τρία κτίρια είχαν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές και σε αυτά διέμεναν τέσσερα άτομα. Πάντως, εισαγγελικές παραγγελίες εκκένωσης υπάρχουν για ακόμη οκτώ κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στις οποίες είναι και το Κ-ΒΟΞ, το ορμητήριο του Ρουβίκωνα στην πλατεία των Εξαρχείων.

Υπό κατάληψη παραμένουν ακόμη 16 κτίρια στα Εξάρχεια και 38 κτίρια σε όλη την Αττική (22 δημόσια, 11 ιδιώτες, 5 άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς). Χθες πάντως ο Δήμος Πειραιά έκανε συντονισμένη επιχείρηση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή, προκειμένου να απομακρυνθούν άτομα τα οποία έμεναν παράνομα εκεί.

«Xθες επιχείρησαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και απομάκρυναν τους καταληψίες, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά κ. Βαγγέλη Λινάρδου και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καμινίων κ. Βασίλη Κούβαρη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πειραιά. «Εν συνεχεία, εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου, απομακρύνοντας απορρίμματα και άλλα υλικά με τα απορριμματοφόρα του δήμου, εργαζόμενοι του Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού προχώρησαν σε παρεμβάσεις στο στρατόπεδο, ενώ εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πρασίνου θα υλοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου», πρόσθεσε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ: Τι πρέπει να προσέξετε - Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.



Ως προς τον τρόπο χρήσης των ΑΤΜ

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το PIN της κάρτας σας.
Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, ελέγξτε την απόδειξη της συναλλαγής. Εάν δεν είχατε ζητήσει απόδειξη τότε ξανατοποθετήστε την κάρτα σας στο ATM και ελέγξτε είτε το υπόλοιπο είτε τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας.
Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.
Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.
Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας, ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Για την προστασία του λογαριασμού σας

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό PIN που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του ATM με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Αναφέρατε αμέσως την κλοπή ή την απώλεια κάρτας στην Τράπεζα και στην Αστυνομία.




Γιάννης Φιλιππάκος
Πηγή : newsbomb.gr



Η ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται! Έβαλαν τον Κατρούγκαλο να διαψεύσει ότι ήταν έτοιμοι να τυπώσουν δραχμές




Έβαλαν τον ακατάλληλο Κατρούγκαλο να απάντηση στις αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας, για την προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία, το καλοκαίρι του 2015, και ξεφτιλίστηκε περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση για να γελάς και χωρίς καμία σοβαρότητα έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ δείχνοντας τον πανικό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις αθλιότητες του σε βάρος της Ελλάδας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, όπως και ο Νίκος Βούτσης, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα και κάνοντας τα χειρότερα να διαψεύσει την πληροφορία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Λέτε να μείναμε στην Ευρώπη γιατί τελείωσε το μελάνι στα ρωσικά τυπογραφεία;», και πρόσθεσε για να γελάει ο κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη.

Η αποκάλυψη για την απόπειρα εκτύπωσης δραχμών στην Ρωσία, δεν ήταν μια πληροφορία του Γιάννη Στουρνάρα, τις αποκαλύψεις έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σε Γάλλους δημοσιογράφους, στο βιβλίο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça...», εκδόσεις Stock, 2016), όπου ο κ. Ολάντ αφηγούνταν αυτά που του είχε πει τηλεφωνικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο οποίος τον είχε ενημερώσει για το ελληνική αίτημα καθώς και για τον δισταγμό του να κάνει κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Μόσχας με την Ενωμένη Ευρώπη. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα έκανε αποκαλύψεις που εμπλέκουν τον νυν πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με «φαντασιοπληξίες» από το μυαλό του. Αλλωστε η αφήγηση δεν έχει διαψευστεί ούτε από τον κ. Ολάντ ούτε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με λίγα λόγια η ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς που δεν μας πήγε στα τάρταρα με την ακροαριστερή ανικανότητα της.





Η Τουρκία ετοιμάζεται να ρίξει χημικά και να τα ρίξει τους Κούρδους;



Μία περίεργη και πονηρή δήλωση έκανε ο επικίνδυνος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ όπου προειδοποίησε ότι «οι Κούρδοι θα ρίξουν χημικά και θα ρίξουν την ευθύνη στη Τουρκία». Με λίγα λόγια και σίγουροι να είμαστε η Τουρκία ετοιμάζεται να ρίξει χημικά και να ρίξει την ευθύνη στους Κούρδους και δεν είναι η πρώτη φορά.


Ποιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν χάσει έστω και ένα δόντι;


Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι όσοι έχουν χάσει έστω και ένα δόντι απειλούνται από μία σοβαρότατη νόσο.

Συγκεκριμένα, οι ενήλικες με απώλειες δοντιών μη τραυματικής αιτιολογίας ίσως έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων σύμφωνα με παρουσίαση έρευνας στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου Καρδιολογίας στη Μέση Ανατολή του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας που λαμβάνει χώρα μαζί με το 10ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρίας των Εμιράτων στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των ανθρώπων μέσης ηλικίας διεθνώς και προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει την καρδιαγγειακή νόσο με τις ασθένειες της στοματικής κοιλότητας, κυρίως της περιοδοντίτιδας, μιας φλεγμονώδους νόσου των ούλων που συχνά προκαλεί απώλεια δοντιών εξαιτίας της υποχώρησης του περιοδοντικού ιστού.

Ο αιτιώδης συσχετισμός μεταξύ της στοματικής υγείας και της καρδιαγγειακής νόσου δεν είναι πλήρως γνωστός, γι’ αυτό και οι ερευνητές διεξήγαγαν μια δευτερεύουσα ανάλυση του Συστήματος Επιτήρησης των Συμπεριφορικών Παραγόντων Κινδύνου του 2014 το οποίο εξέτασε τη μη προκληθείσα από τραυματισμό απώλεια δοντιών σε σχέση με την καρδιαγγειακή νόσο συμπεριλαμβανομένου του εμφράγματος, της στηθάγχης και ή του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν 316.588 συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ ηλικίας 40-79 ετών. Συνολικά το 8% ήταν χωρίς δόντια και το 13% είχαν καρδιαγγειακή νόσο. Το ποσοστό όσων είχαν καρδιαγγειακή νόσο και δεν είχαν δόντια ήταν 28% συγκριτικά με μόλις το 7% όσων είχαν καρδιαγγειακή νόσο αλλά δεν τους έλειπαν δόντια.

Επιπλέον, όσοι δεν είχαν δόντια, ακόμη και εκείνοι που ανέφεραν ότι τους έλειπαν ένα έως πέντε δόντια ή έξι και παραπάνω, αλλά όχι όλα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο, ακόμη και μετά την προσαρμογή για άλλους παράγοντες κινδύνου όπως ο δείκτης μάζας σώματος, η ηλικία, η φυλή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, ο διαβήτης και οι επισκέψεις στον οδοντίατρο.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποστηρίζουν την ύπαρξη συσχετισμού ανάμεσα στην οδοντική υγεία και την καρδιαγγειακή υγεία» σχολίασε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Hamad Mohammed Qabha, Διευθυντής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Ιμάμ Μουχάμαντ Ίμπν Σαούντ. «Οι γιατροί θα πρέπει να συστήνουν στους ανθρώπους αυτής της ηλικίας να λαμβάνουν επαρκή οδοντιατρική φροντίδα για την πρόληψη παθήσεων που προκαλούν απώλεια δοντιών, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει και έναν ακόμη τρόπο για τη μείωση του μελλοντικού κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου» συμπλήρωσε.


Πηγή: ygeiamou.gr


Έντονη ανησυχία για το μήνυμα τζιχαντιστών - “Κάψτε την κατασκήνωση στη Σάμο”



Έντονη ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί το διαδικτυακό μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο, με το οποίο φαίνεται ότι κάποιοι προέτρεπαν τους μετανάστες να βάλουν φωτιά και να το κάψουν.

Κάποιοι από τους μετανάστες μετέδιδαν σε ζωντανή σύνδεση με το κινητό τους τηλέφωνο τις φωτιές στον καταυλισμό των προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου. Ο Μοχάμεντ είναι ένας από εκείνους που έστελνε ζωντανή εικόνα παντού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, λίγη ώρα πριν από τον εμπρησμό, είχε στείλει το μήνυμα “Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος”.

“Από το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα hot spot το 2 με 3 % είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε εξτρεμιστικά στοιχεία”, εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατίας.

Ο Μοχάμεντ φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό στίγμα του κινητού τηλεφώνου του, έχει φυσική παρουσία στο Βαθύ της Σάμου, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Η καταγωγή του όμως, όπως γράφει ακριβώς από κάτω, είναι από την πόλη Ράκα της Συρίας. Εκεί, στο προπύργιο των τζιχαντιστών, το 2014, ο Μοχάμεντ έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία κρατώντας όπλο.

“Μιλάμε για ακραία επικίνδυνα άτομα που γνωρίζουν από πόλεμο, έχουν επιχειρησιακή εμπειρία”, προσθέτει ο κ.Μεϊμαράκης.


Πηγή : enikos.gr


Μεγάλο θέμα με την γεωγραφία ο Τσίπρας νόμιζε ότι βρίσκεται στην Άνω Ακράτα και ξεφτιλίστηκε πάλι!



Στην Ακράτα βρέθηκε προχθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε "ευτυχισμένους' στημένους το γνωστό σκηνικό.

Τι ήθελε όμως πάλι και μίλησε, ξεφτιλίστηκε κάνοντας τους υποστηριχτές του να κατεβάζουν το κεφάλι από ντροπή, η ακόμα χειρότερα να μην μπορούν να κρατήσουν τα γέλια τους.

Τι είπε ο ανεκδιήγητος και αγεωγράφητος Αλέξης Τσίπρας : «Ξεκινάω σήμερα από την πλατεία αυτή την όμορφη στην Άνω Ακράτα….» οι υποστηριχτές του μετά το σοκ της ξεφτίλας έσπευσαν να τον διορθώσουν και να του υπενθυμίσουν πως η περιοχή που βρίσκεται και μάλιστα εκλέγεται ονομάζεται Ακράτα (και όχι Άνω Ακράτα). 

Ο ανεκδιήγητος δεν κατάλαβε ότι πήγαν να τον σώσουν απο την ξεφτίλα που είχε υποστεί, η είναι εντελώς βλάκας τελικά και  συνέχισε ακάθεκτος σχεδόν υποδεικνύοντας στους… ντόπιους πως «είναι στην πάνω πλευρά της Ακράτας», δηλαδή με την λογική της αμορφωσιάς Τσίπρα, στην Άνω Ακράτα.




Ανεξέλεγκτοι οι Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στο Μενίδι



Μάστιγα με επικίνδυνες διαστάσεις γίνονται οι Ρομά που εγκληματούν ασύστολα χωρίς να φοβούνται κανένα και τίποτα. Το θάρρος το είχαν και το γιγάντωσαν, επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με τις νομοθετικές ρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα, την ανοχή και τα χάδια για να ψηφίσουν Τσίπρα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην χώρα.

Διαβάζουμε στο www.policenews.eu

Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ειδοποιήθηκαν από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. για έντονη διατάραξη στην περιοχή της Αυλίζας στο Μενίδι όπου βρίσκεται καταυλισμός Ρομά.

Η ομάδα των ΤΑΕ έφτασε άμεσα στο σημείο για να επιληφθεί και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Στη θέα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα δεκάδων Ρομά με ξύλα και πέτρες συνεπλάκησαν με την ομάδα των ΤΑΕ προκαλώντας τραυματισμούς σε δυο αστυνομικούς οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Ο ένας από τους δυο αστυνομικούς που φέρει τα βαρύτερα τραύματα, χτυπήθηκε με μπουνιές και καδρόνια στο κεφάλι και το σώμα, ενώ έσπασαν και το δεξί του χέρι. Ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι. Και τα δυο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. γλίτωσαν τα χειρότερα και βρίσκονται εκτός κινδύνου.


Στο σημείο επικράτησε για αρκετή ώρα πανικός, ενώ άμεσα μετά από κλήση για ενίσχυση που έκαναν οι τραυματίες αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στο σημείο έφτασαν ισχυρές ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης.

Συνελήφθησαν 3 Ρομά και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το Policenews από τον έναν από τους δυο τραυματίες μέσα από το 401 Γ.Σ.Ν.Α.:





Επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών στα Εξάρχεια για ναρκωτικά



Μικροποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν, πριν από λίγο, σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Οικονόμου, στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. 

Στην επιχείρηση συνδράμουν άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, ενώ παρευρίσκεται και εισαγγελέας.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα γινόταν διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών από αλλοδαπούς.




Συρία: Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Κομπάνι



Την αθόρυβη προέλασή τους στη Συρία συνεχίζουν οι ρωσικές δυνάμεις ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) , μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen.


Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.

Αξιωματούχος των SDF που ρωτήθηκε για την είδηση δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για μια τέτοια ρωσική προέλαση.

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μετά την συμφωνία που σύναψαν οι κουρδικές δυνάμεις με την συριακή κυβέρνηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τον στρατό τους από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.


Πηγή : newsit.gr


Συνελήφθησαν υπάλληλος Πολεοδομίας και πολιτικός μηχανικός για “λάδωμα”




Συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υπάλληλος της Πολεοδομίας και ιδιώτης πολιτικός μηχανικός, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο της αστυνομίας οι συλληφθέντες ζήτησαν 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή : zarpanews.gr


Τραμπ: Μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από το Ισλαμικό Κράτος το PKK



Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα στην Τουρκία επί αρκετές δεκαετίες, συνιστά «πιθανόν» μεγαλύτερη «τρομοκρατική απειλή» από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Το PKK, το οποίο είναι κομμάτι των Κούρδων, όπως γνωρίζετε, είναι πιθανότατα χειρότερο σε όρους τρομοκρατίας και μια μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή, με πολλούς τρόπους, από το ΙΚ», υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.

Υποστηρίζοντας την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία, ο Τραμπ ανέφερε πως δεν έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έγκρισή του για μια στρατιωτική επίθεση, όπως τον κατηγορούν πολλοί που βρίσκονται και εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Δεν του έδωσα το πράσινο φως, και όταν το λέτε αυτό, είναι πολύ παραπλανητικό», είπε. «Ήταν το αντίθετο από ένα πράσινο φως, καταρχήν δεν είχαμε σχεδόν κανέναν στρατιώτη εκεί, οι περισσότεροι είχαν φύγει».

«Έχουμε μια κατάσταση στην οποία η Τουρκία παίρνει εδάφη στη Συρία. Η Συρία δεν είναι χαρούμενη. Ας βρούνε μια λύση», πρόσθεσε.

«Δεν θα εμπλακώ σε έναν πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», είπε. Εκτίμησε πως η Ουάσιγκτον «θα προσπαθήσει να βρει μια λύση» με την Τουρκία σχετικά με την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, απειλώντας όμως ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα είναι «καταστροφικές», εάν οι συζητήσεις με την Άγκυρα δεν πάνε καλά.

«Είμαστε σε μια εξαιρετική θέση», υποστήριξε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, λίγες πριν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναχωρήσουν για συνομιλίες στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία.

«Νομίζω ότι θα έχουν μια επιτυχημένη συνάντηση», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα. «Αν όχι, οι κυρώσεις, οι δασμοί και άλλα πράγματα που θα κάνουμε στην Τουρκία θα είναι καταστροφικά για την οικονομία της», τόνισε ο Τραμπ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ραγδαίες εξελίξεις στο Brexit : Έτοιμη η συμφωνία λέει η ΕΕ, υπογράφεται αύριο λέει ο Μακρόν


Μόνο τα… τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία για το Brexit, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΕ.

Η Ένωση φαίνεται να είναι έτοιμη και περιμένει πλέον το «πράσινο φως» του Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε πως μια προσωρινή τεχνική συμφωνία για το Brexit μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμη στις Βρυξέλλες απόψε και αναμένει μια «συνολική υποστήριξη» από την κυβέρνηση στο Λονδίνο.

Ευρωπαϊκές πηγές υποστηρίζουν πως «οι ισότιμοι όροι και το θέμα των τελωνειακών ελέγχων έχουν συμφωνηθεί. Συναίνεση από τη συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας κάθε τέσσερα χρόνια».

Την ίδια στιγμή, διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε ότι πράγματι έτσι συμβαίνει, με μόλις κάποιες συνομιλίες να εκκρεμούν για το καθεστώς του ΦΠΑ.

«Επιπλέον μια συνολική υποστήριξη από τη βρετανική κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουν όλα» πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε να υπογραφεί αύριο» λέει ο Μακρόν

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ελπίζει πως μια συμφωνία για το Brexit έχει οριστικοποιηθεί και πως αυτή μπορεί να υπογραφεί αύριο Πέμπτη.

«Θέλω να πιστεύω ότι η συμφωνία είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα είμαστε σε θέση να την εγκρίνουμε αύριο» δήλωσε ο Μακρόν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Εξέφρασε την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων ωρών.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι τα νέα από τις Βρυξέλλες θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, «πρέπει να δούμε με τι έρχεται ο Μπαρνιέ».

Νωρίτερα, στο ίδιο κλίμα ήταν και δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ που ανέφερε ότι «θεωρητικά, μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτή τη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλιο αύριο και να αποφύγουμε το χάος με μία ανεξέλεγκτη έξοδο».

Νωρίτερα ο Τζόνσον… σχεδόν το αποκάλυψε

Λίγο πιο νωρίς και μιλώντας στους κορυφαίους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης μιας νέας συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η συμφωνία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Σημείωσε είπε ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που εκκρεμούν προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία για το Brexit, και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Ο πρωθυπουργός έκανε μια ενημέρωση στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την πρόοδο στις εν εξελίξει συνομιλίες για το Brexit, είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να εξασφαλιστεί μια καλή συμφωνία αλλά ακόμη δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο και ότι παραμένουν θέματα που εκκρεμούν», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

 «Όλα ξεκάθαρα σε λίγες ώρες» είπε ο Τουσκ
«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

«Οι βάσεις μιας συμφωνίας είναι έτοιμες και, θεωρητικά, αύριο θα μπορούσαμε να επικυρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη Βρετανία», δήλωσε ο Τουσκ στους πολωνούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.


Πηγή : in.gr


Συνελήφθη μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια καυσίμων και χρηματοκιβώτια



Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη, πρώτες πρωινές ώρες της 14-10-2019 στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα συμμετείχε σε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο καθώς και το όχημα του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ο 31χρονος αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες στην Αττική και στην Κόρινθο, με κύριο σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστούς, βαριοπούλες, τροχούς κλπ) και για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση τους χρησιμοποιούσαν σχετικά είδη ένδυσης-απόκρυψης (μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν και γάντια).

Περαιτέρω, για την μετάβαση αλλά και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο και τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα τόσο σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις δέσμευαν εγκαταλείποντάς τους κλειδωμένους στον τόπο της ληστείας.

Επιπλέον σε βάρος των αστυνομικών που τους καταδίωκαν και προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους, απέρριπταν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα, έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να περιορίσουν την ορατότητά τους και δεν δίσταζαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) επιπλέον ληστείες και τρείς (3) κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Κόρινθο, με το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να υπερβαίνει τις -97.000- ευρώ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο 31χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία είχε συλληφθεί το 2017 ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και στην Βοιωτία.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.


Χρυσοχοΐδης: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο, δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα



Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά στους λαθρομετανάστες στέλνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα άτομα που συμμετείχαν στις αιματηρές συμπλοκές και στα επεισόδια στη Σάμο.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγραψε ότι : «Όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν, αντιμετωπίζουν το νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα». Στην ανάρτησή του μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει βίντεο με σκηνές από τα επεισόδια στο ΚΥΤ Σάμου καθώς και σύνδεσμο προς την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη «δώδεκα αλλοδαπών για τα πρόσφατα περιστατικά στη Σάμο».

Όπως είναι γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις ατόμων, ηλικίας από 15 έως 34 ετών, για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πόλης και στο Hot Spot στο Βαθύ.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, που κατηγορούνται για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια και εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί 15χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, για εμπρησμό.


Xαιρετισμός Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας



«Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να προσθέσω λίγες μόνο σκέψεις στα όσα πολύ σημαντικά είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή αυτή την σημαντική εκδήλωση με την οποία εκκινούμε ως ελληνική πολιτεία -με τη στήριξη του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη- τις εκδηλώσεις με τις οποίες θυμόμαστε και πάλι τα σπουδαία πράγματα που έγιναν σε αυτήν την χώρα πριν από 2.500 χρόνια. Επιτρέψτε μου εισαγωγικά, παίρνοντας το νήμα από όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να υπερθεματίσω στην τελευταία του παρατήρηση και να τονίσω πόσο σημαντικό είναι οι ιστορικές αυτές αναφορές να μην παρερμηνευτούν στα πλαίσια μιας σύγχρονης ανάγνωσης περί πολέμων των πολιτισμών. Δεν αφορούν αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις την αναβίωση αυτής της προσέγγισης/ανάγνωσης της σημερινής εξαιρετικά περίπλοκης παγκόσμιας πραγματικότητας. Έχει δίκιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν λέει ότι αν κάτι μας λείπει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, είναι ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών, η καλύτερη κατανόηση, οι ανοιχτές θύρες επικοινωνίας. Και όσο οχυρωνόμαστε πίσω από απλοϊκά στερεότυπα τα οποία ερμηνεύουν πολύπλοκες καταστάσεις τόσο κινδυνεύουμε και εμείς να γίνουμε θύματα αυτών των στερεοτύπων και αυτών των προκαταλήψεων. Ο σημερινός κόσμος είναι εξαιρετικά πολύπλοκος για να μπορούμε να τον αναλύουμε μόνο με τέτοια εργαλεία.

Η ιστορία όμως έχει την ιδιαίτερη σημασία της και επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου φέρνοντας ξανά στο μυαλό μου τα λόγια του ιστορικού Βασίλη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έγραφε ότι, “Στην εποχή μας ο κόσμος στρέφεται και πάλι στις σελίδες του παρελθόντος, καθώς ο ρόλος της Ιστορίας γίνεται θεραπευτικός. Και αν αυτό δηλώνει μία εσωτερική τάση κοινωνικής αυτογνωσίας για αναζήτηση του εαυτού μας, τότε πρόκειται για κάτι πολύ θετικό”.

Το απώτατο παρελθόν μας -γεμάτο δόξα, αλλά και πισωγυρίσματα- πιστεύω ότι ακριβώς υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί.
Να σκάψουμε και να σκύψουμε, δηλαδή, ως τις ρίζες μας, να ξανασυνδεθούμε με αυτές. Όχι για να καταγράψουμε, απλά, γεγονότα, τα οποία είναι λίγο ως πολύ γνωστά καθώς έχουν συνοδεύσει την εκπαιδευτική μας διαδρομή από τα πρώτα σχολικά μας βήματα, αλλά για να τα ξανασυναντήσουμε αυτά τα γεγονότα, ερμηνεύοντας ξανά το νόημά τους. Να μετουσιώσουμε το φορτίο τους σε εφόδιο για το μέλλον.

Μόνο έτσι, η Ιστορία «εγκαταλείπει» τα ράφια των βιβλίων. Και μετατρέπεται σε έναν γόνιμο ορό εθνικής συνείδησης και στη συνέχεια των λαών.

Τι ενσαρκώνει, λοιπόν, σήμερα, αυτό το σημαντικό 480 π.Χ.; Η μάχη των Θερμοπυλών και κυρίως η Ναυμαχία της Σαλαμίνας του Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ.

Πρώτα από όλα, νομίζω, και το τόνισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια πολύ σημαντική στιγμή εθνικής ομοψυχίας. Οι ελληνικές πόλεις-κράτη παραμερίζοντας τις διαφορές τους, ενώνονται για να υπερασπιστούν το σημαντικότερο αγαθό τους: την ελευθερία τους.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο δίδαγμα με ηλικία 25 αιώνων.

Υπήρξε, όμως, ειδικά και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μια στιγμή δικαίωσης του σχεδιασμού και της προνοητικότητας. Ήταν τα “ξύλινα τείχη” του Θεμιστοκλή που σταμάτησαν τον εισβολέα και στάθηκαν η βάση της ακτινοβολίας της Αθήνας.

Και αξίζει αγαπητή κυρία Υπουργέ Πολιτισμού να σκύψουμε με λίγο μεγαλύτερη προσοχή στο τι έγινε σε αυτό το κρίσιμο διάστημα μεταξύ της μάχης του Μαραθώνα και της ναυμαχίας της Σαλαμίνος και τι αποφάσεις πήρε τότε η πόλη της Αθήνας απέναντι σε άλλου είδους πιέσεις. Για το πώς θα μπορούσε τότε ενδεχομένως να ξοδευτεί ο πλούτος της πόλης, κάποιοι προνόησαν να επενδύσουν στην αμυντική της θωράκιση και να χτίσουν τις βάσεις για κάτι το οποίο αποτελεί και το σύγχρονο χαρακτηριστικό του ελληνικού έθνους, την ναυτοσύνη.

Η Ελλάδα έβλεπε και τότε μέσα από την Αθήνα, βλέπει και θα βλέπει πάντα προς την θάλασσα.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας άνοιξε επίσης το δρόμο για την απελευθέρωση εδαφών που βρισκόντουσαν τότε υπό περσική κυριαρχία. Επί 30 χρόνια μετά, οι Έλληνες αποδύθηκαν σε εκστρατείες ενσωμάτωσης της Ιωνίας.
Έδωσαν, έτσι, την πρώτη εικόνα ενός Έθνους με πατρίδα την Ελλάδα, αλλά με ορίζοντες σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, τουλάχιστον, της Ανατολικής Μεσογείου εκείνης της εποχής.

Και σπονδή σ’ αυτόν τον Οικουμενικό Ελληνισμό αποτελεί στις μέρες μας και η επιλογή της κυβέρνησής μας να ψηφίζουν επιτέλους από τον τόπο τους και οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα εκτός των συνόρων της πατρίδας μας.

Κυρίες και κύριοι,

Όσο μακρινή και αν φαντάζει εκείνη η περίοδος, οι αντιστίξεις στο παρόν ηχούν διδακτικά. Υπενθυμίζουν, για παράδειγμα, τη σημασία της Ειρήνης στην ανέκαθεν φουρτουνιασμένη Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά και προσδίδουν νέο νόημα στο ρόλο της σημερινής Ελλάδας ως παράγοντα, ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Και, βέβαια, το τέλος των Μηδικών πολέμων ακολούθησε ο Χρυσός Αιώνας του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

Δύο στοιχεία που σφράγισαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οριοθέτησαν πρώτα την Ευρώπη και τις αρχές της. Και δύο προκλήσεις που, από την φύση τους, μένουν ανοιχτές ακόμα στη διαρκή εξέλιξη και πρόοδο. Σε μια εποχή όπου, δυστυχώς, και η ίδια η έννοια της Δημοκρατίας φαίνεται να υποχωρεί παγκόσμια, όπου αναπτύσσεται μια φιλολογία για την έννοια της ανελεύθερης Δημοκρατίας, είναι πολύ σημαντικό να ξανασκύψουμε πάνω στα διδάγματα της αθηναϊκής Δημοκρατίας, με τις ιδιαιτερότητες μιας άμεσης Δημοκρατίας που αναπτύχθηκε στην πόλη-κράτος της Αθήνας, για να αναζητήσουμε ξανά γιατί αυτό το οποίο έγινε αυτά τα 50 χρόνια μετά τους Μηδικούς πολέμους έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία στον σημερινό ταραγμένο κόσμο.

Διότι χωρίς την αντίσταση των Ελλήνων στους Περσικούς πολέμους, ούτε η φιλοσοφία θα έριχνε τόσο φως στη σκέψη και στους βαθύτατους εσωτερικούς προβληματισμούς των ανθρώπων, ούτε η μέχρι τότε ωμή κοινωνική βία της διοίκησης ή των δεσποτικών καθεστώτων, θα μετατρεπόταν, σταδιακά, σε θεσμούς. Σε επιχειρήματα και λαϊκή συμμετοχή. Δηλαδή, στην έννοια της «πολιτικής», όπως την ξέρουμε, όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα. Ακόμη και η Ευρώπη η ίδια, αυτό το οποίο αποκαλούμε σήμερα «Δύση», ενδεχομένως να είχε διαφορετική πορεία εάν η κατάληξη των μαχών αυτών να ήταν διαφορετική.

Η επέτειος, συνεπώς, που σε λίγο θα γιορτάζουμε δεν αφορά απλώς ένα ιστορικό γεγονός που ανήκει στην μακρά ελληνική παράδοση. Αλλά μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πορεία της ανθρωπότητας.
Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κρίση δεν αφορά μόνο σύνορα και οικονομίες. Αφορά, πλέον, και την ίδια την περιβαλλοντική απειλή. Ενώ δημοκρατικοί κανόνες και δικαιώματα, την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, απαιτούν καινούργιες επεξεργασίες. Η ίδια η Ευρώπη καλείται, να αναμετρηθεί και πάλι με τα ίδια της τα ιδανικά για να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Και η Ελλάδα, βέβαια, καλείται να ανανεώσει το ρόλο που είχε πάντα: Ως σύμβολο Δημοκρατίας και Πολιτισμού και ως σημείο συνάντησης των λαών στον δρόμο της πρόοδο.

Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς, την Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή, την πρόεδρο της Κοσμητείας, την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την ενεργή της συνεισφορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο βαθιά επεξεργασμένη, τολμώ να πω, ευκαιρία που μας δίνεται να γιορτάσουμε αυτήν την σημαντική επέτειο. Και θέλω να συγχαρώ προσωπικά την κ. Βαρδινογιάννη διότι ασχολείται με αυτήν την σημαντική ημερομηνία, εδώ και πολλά χρόνια. Πολύ πριν ίσως αντιληφθεί τη σημασία της η ελληνική πολιτεία. Και θέλω επίσης, να τονίσω πόσο σημαντικό είναι σε τέτοιες δράσεις να μπορούμε να συναντιόμαστε με την κοινωνία των πολιτών. Το ίδιο το οργανωμένο κράτος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία εκπροσωπείται σήμερα και από όλους τους Δημάρχους, οι οποίοι θα έχουν το δικό τους σημαντικό, ξεχωριστό ρόλο να παίξουν σε αυτές τις επετειακές οργανώσεις και η επίσημη πολιτεία δια του Υπουργείου Πολιτισμού, δια του Υπουργείου Εσωτερικών, σε μια γόνιμη σύνθεση, η οποία θα μας επιτρέψει να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο επικαλούμαι συχνά, τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα της κοινωνίας των πολιτών ώστε να πετύχουμε αυτήν την γόνιμη σύνθεση.

Οι δράσεις, βέβαια, οι οποίες θα αναληφθούν, θα πρέπει να δέσουν αρμονικά, ειδικά αυτές που αφορούν τη Σαλαμίνα και με εκείνες της γειτονικής Ελευσίνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Και χρέος μας, λοιπόν, είναι να μετατρέψουμε τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε αφετηρία μιας αντίστροφης διαδρομής εθνικής αυτογνωσίας. Μια διαδρομή η οποία θα συνεχιστεί, δεν θα ολοκληρωθεί, διότι αυτές οι διαδρομές δεν ολοκληρώνονται ποτέ, αλλά θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με αφορμή και τη σημαδιακή επέτειο του 2021, τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Να πορευτούμε ξανά, λοιπόν, από την αρχαία Ελλάδα προς την σύγχρονη. Με στόχο και προορισμό, να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην Ελλάδα του αύριο.

Και πάλι θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές αυτού του σημαντικού κύκλου δράσεων και εκδηλώσεων και να ευχηθώ σε όλους μας καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ πολύ».




"Πόρτα" στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση



Η ένταξη τον Σκοπίων (Βόρεια Μακεδονία) στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ, είναι κάτι που επιθυμεί ο Ζόραν Ζάεφ,αλλά ο Μακρόν του έκλεισε την πόρτα!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε πως κατά την άποψή του είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Ζόραν Ζάεφ νωρίτερα παρακαλούσε τους ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) : «Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική. Όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών..........δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων [της ενταξιακής διαδικασίας]».






ΕΟΦ : Μην αγοράζετε και χρησιμοποιείτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής



Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Actifix, Alergoxin, Alvofix, Androfix, Anemoprotect, Arthroactal, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Bioactal, Broncho Cleaner, Calmofix, Carcinofix, Cardioxin, Cell Cleaner, Cholesterol Cleaner, Colofix, Colon Cleaner, Cugi, Dermoactal, Diabexin, Fat Burner, Figurafix, Flevofix, Gallfix, Gastroxin, Glycofix, Happy Man, Happy Woman, Hepa Cleaner, Helicofix, Heparixin, Immunixin, Lymphafix, Manfix, Manmax, Menoprotect, Multifix, Multitonic, Nephrofix, Paki, Parasite Cleaner, pHmodulator, Podagro Protect, Podagrofix, Pulsfix, Relaxan, SlimX5, Strong kids, Triactal, Uroxin, Varixin, View protect, View fix, Womafix, Womanixin και Youth Booster.


Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται μέσω Διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, παρουσιάζονται, ωστόσο, ως φάρμακα, καθώς, κατά τη διαφήμισή τους, γίνεται αναφορά σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους , αναφέρει ο ΕΟΦ «φέρεται η εταιρεία Biotica 1961» και υπενθυμίζει ότι επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε έκδοση δελτίων Τύπου για πολλά από τα ανωτέρω προϊόντα (28/9/2017, 23/11/2017, 18/6/2018). Σημειώνει ότι «κατά το χρόνο έκδοσης των προηγούμενων δελτίων Τύπου, «τα προϊόντα διακινούνταν από την εταιρεία Botanica Healthy Life, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας όπως η Biotica. Έπειτα από σχετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι η έδρα και τα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνουν οι δύο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους είναι απολύτως ψευδή. Είναι ενδεικτικό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς παραλείπεται ένα ψηφίο».

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αναφορών από καταναλωτές για προϊόντα που διακινούνται διαδικτυακά από τις παραπάνω εταιρείες, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το παρόν δελτίο τύπου δεν περιορίζεται στα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά ισχύει εξίσου για όλα τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που κατά καιρούς διαθέτουν στην αγορά μέσω διαδικτύου οι ανωτέρω εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Τραμπ προς Ερντογάν: «Μην το παίζεις σκληρός, μην είσαι ανόητος»



Την επιστολή εξασφάλισε η δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Trish Regan και ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής.

Η επιστολή Τραμπ : «Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ας εργαστούμε για συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον Πάστορα Μπράνσον. Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο, μπορείτε να κάνετε μία καλή συμφωνία. Η ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Διαφορετικά θα σας βλέπει για πάντα ως διάβολος αν δεν γίνουν καλά τα πράγματα. Μην είσαι σκληρός άντρας. Μην είσαι ανόητος! Θα σας καλέσω αργότερα».