Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Προκλητικός ο ξαπλαντέρας Τσίπρας από τις διακοπές ψάχνει ψήφους στις στάχτες

 


Ο ξαπλαντέρας Αλέξης Τσίπρας, σε ξαπλώστρα κάνοντας διακοπές, είπε να ψάξει ψήφους στα καμένα, ποντάροντας στις καταστροφές, ανίκανος να προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από λαικισμό.

Αυτός που η ανικανότητα της κυβέρνησης και του ίδιου κόστισε 103 ανθρώπινες ζωές μέσα σε λίγα στρέμματα φωτιάς, κουνάει το δάχτυλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του ξαπλαντέρα Τσίπρα αναφέρει:

«Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας "ανεξέλεγκτης" πύρινης διαδρομής.

Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.

Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.

'Αλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».



Πήρε εξιτήριο ο Νίκος Χαρδαλιάς


 

Ύστερα από σχεδόν δυο 24ωρα στο νοσοκομείο, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο “Άγια Όλγα”, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο. 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Σήμερα 18/08/2021 και ώρα 13.30, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, εξήλθε από την Καρδιολογική Κλινική μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία 48ωρών λόγω οξέως ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου, το οποίο αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς με αγγειοπλαστική. Έκτοτε παραμένει ασυμπτωματικός, αιμοδυναμικά σταθερός και εξέρχεται σε άριστη κατάσταση με οδηγίες για ολιγοήμερη παραμονή κατ΄οίκον» αναφέρει το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.




Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη επικίνδυνου ληστή τράπεζας στην Μεταμόρφωση

 



Έρευνες παντού κάνει η αστυνομία για τον εντοπισμό αδίστακτου ληστή ο οποίος εισέβαλε σήμερα σε τράπεζα στην Μεταμόρφωση. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ληστής μπήκε στην τράπεζα επί της οδού Παπανδρέου στην Μεταμόρφωση οπλισμένος με ένα πυροβόλο όπλο MP5.

Αφού απείλησε τους υπαλλήλους πήρε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός. Ο συγκεκριμένος κακοποιός χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος.


Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

newsit.gr



ΚΥΣΕΑ : Αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα - Προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί



Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι προτεραιότητα παραμένει ο ασφαλής απεγκλωβισμός και η επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. 

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ενώ τον συντονισμό για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις πραγματοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης. 

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.



Κύπρος: Οργή για την Ολλανδή βουλευτή – Άναψε φωτιές η δήλωση για τουρκική δημοκρατία βόρειας Κύπρου


 

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνου Πετρίδη, του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Κύπρου προκάλεσε ανάρτηση από την Ολλανδή βουλευτή Λιάν Ντεν Χάαν, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα κατεχόμενα για ανεπίσημη συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Ντεν Χάαν, είχε μια «άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Βόρειας Κύπρου. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, μιλήσαμε για τον τουρισμό στη Βόρεια Κύπρο και πόσο δύσκολο είναι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid. #TΔΒΚ #Κύπρος».

«Είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε»

«Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, την επίσημη πολιτική του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Υποστηρίζετε την εθνοκάθαρση και την κατοχή», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης, παραθέτοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη σχετική ανάρτηση της Ολλανδής βουλευτού.

Προηγήθηκε ανάλογη κίνηση από τον ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, ο οποίος επίσης παρέθεσε το tweet της Ολλανδής βουλευτού.

Ο Λουκάς Φουρλάς με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε στην κ. Χααν ότι η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος που έχει καταληφθεί από την Τουρκία, η σημαία της οποίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτήν. Επίσης, τόνισε πως είναι ντροπή της να μιλά για «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», καλώντας την παράλληλα να απαντήσει εάν γνώριζε που πήγε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ψάχνουν τον επικίνδυνο Αλβανό «Τζιοβάνι» που έχει ρημάξει σπίτια σε όλη την Ελλάδα


 

«Εμπιστευτικό σήμα» προς τις αστυνομικές υπηρεσίες εστάλη στις 3 Αυγούστου για τη δράση ενός Αλβανού κακοποιού ο οποίος αναζητείται καθώς έχει ρημάξει δεκάδες σπίτια του τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα και χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα επικίνδυνος και οπλισμένος». 

Ο οπλισμένος «φαντομάς» αποτελεί κίνδυνο ακόμη και για αστυνομικούς στους οποίους μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να επιτεθεί, όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν!

Ο δράστης με το μικρό όνομα «Τζιοβάνι» αποφυλακίστηκε, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, στις 24 Ιουλίου του 2019 από το κατάστημα κράτησης Λάρισας όπου και εξέτιε ποινές για διαφορά αδικήματα και από τότε φαίνεται πως μπήκε ξανά δυνατά στο… παιχνίδι, εισβάλλοντας σε σπίτια στην Εύβοια, στην Κόρινθο και στον Νόμο Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις καταγραφές η δράση του έφτασε πρόσφατα ακόμη και στη… Λιβαδειά εκεί όπου φαίνεται πως εισέβαλε σε σπίτι και άρπαξε δυο λειτουργικά πυροβόλα όπλα: ένα αγγλικό περίστροφο και ένα γερμανικό όπλο. Όπως τονίζεται στο «εμπιστευτικό έγγραφο», το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, ο Αλβανός κακοποιός κινείται σαν… φαντομάς μέσα από χωματόδρομους προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς ελέγχους πριν και μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών.

«Κατόπιν των ανωτέρω από την υπηρεσία μας θεωρείται ως ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο και οπλισμένο, το οποίο δεν θα διστάσει να κάνει χρήση του οπλισμού του εις βάρος των αστυνομικών για να αποφύγει τη σύλληψη του», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Κατά το παρελθόν σε ληστεία που είχε διαπράξει στην περιοχή της Αχαΐας είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν.


Μίλτος Σακελλάρης

Πηγή : protothema.gr



Συμπλοκή Ιρακινού ιδιοκτήτη μπαρ στο Περιστέρι με Αλβανούς για διαφορές με Αλβανίδα σερβιτόρα

 


Στα χέρια της Δίωξης Εκβιαστών έπεσε ένας αλλοδαπός ιδιοκτήτης μπαρ στο Περιστέρι που πρωταγωνίστησε σε ένα άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς, σοβαρούς τραυματισμούς και φόντο μια νεαρή σερβιτόρα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων 5 Αυγούστου απο τον Ιρακινό ιδιοκτήτη, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στο νοσοκομείο τρία άτομα με τον αλλοδαπό δράστη να κρύβεται για δυο εβδομάδες για να μην πέσει στα νύχια του νόμου.

Ο 28χρονος Ιρακινός ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο κατάστημά του μετά την έφοδο των αστυνομικών, βρέθηκαν 51 φυσίγγια και 2 γεμιστήρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, πράξη η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 5 Αυγούστου 2021 σε νυχτερινό κατάστημα στο Περιστέρι.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρώτες πρωινές ώρες της 5 Αυγούστου 2021 ο δράστης, κατά τη διάρκεια συμπλοκής, τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο δύο άτομα, ενώ επιπλέον τραυματίστηκε και ο υπεύθυνος του καταστήματος, από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από την αξιολόγηση των οποίων ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε ο δράστης.

Στην συνέχεια, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε νυχτερινό κατάστημα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 φυσίγγια, 2 γεμιστήρες και κινητά τηλέφωνα και ως εκ τούτου ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρακινός καθόταν στο μαγαζί του όταν τον πλησίασε μια 25χρονη σερβιτόρα αλβανικής καταγωγής την οποία είχε απολύσει και του ζήτησε τον λόγο, γιατί όπως έλεγε, μάθαινε ότι ο αλλοδαπός έλεγε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Γκάζι όπου πήγαινε να εργαστεί, να μην την πάρουν στη δουλειά.

Η κοπέλα συνοδευόταν από τον 35χρονο Αλβανό φίλο της και όταν η κουβέντα οξύνθηκε και ο Ιρακινός όρμησε πάνω της και την έπιασε από τα μαλλιά, ο φίλος της του επιτέθηκε και άρχισε να του ρίχνει μπουνιές. Τότε ο Ιρακινός άρπαξε ένα όπλο και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τραυμάτισε δύο άτομα, ενώ επιπλέον τραυματίστηκε και ο υπεύθυνος διπλανού καταστήματος στο κεφάλι, από μπουκάλι που εκσφενδονίστηκε.





Ανακλήθηκαν τα εντάλματα σύλληψης για τους 7 που επιτέθηκαν σε Πακιστανούς στην Κρήτη

 


Επτά νεαροί κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε 13 Πακιστανούς στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Οροπέδιο Λασιθίου. 

Όπως γράφει και το cretapost, χθες έγινε γνωστό ότι υπήρξε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λασιθίου που κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη των επτά με αποτέλεσμα να ανακληθούν τα εντάλματα σύλληψη που ίσχυαν.

Με νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις αρχές, μετά την ακύρωση των ενταλμάτων σύλληψης εκδόθηκαν νέα εντάλματα, με τον συνήγορο ενός από τους επτά, Γιώργο Κοκοσάλη, να αναφέρει μιλώντας στο cretapost ότι σήμερα θα κατατεθεί αίτηση ανάκλησης και των νέων ενταλμάτων.

«Θα καταθέσουμε ένσταση απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας λόγω παραβίασης των υπερασπιστικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Επίσης θα ζητήσουμε την ανάκληση των νέων ενταλμάτων συλλήψεως», επεσήμανε ο κ. Κοκοσάλης ο οποίος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε ανέφερε πως «καταστρατηγήθηκαν τα υπερασπιστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων. Δεν μας κάλεσαν ποτέ εγγράφως με κλήση για να απολογηθούμε στην αστυνομία, όπως ορίζει το βούλευμα».





Γελάει ο κόσμος με την σύζυγο του Βαρουφάκη :«Θέλω να δω τον Γιάνη Βαρουφάκη πρωθυπουργό της χώρας»

 



Όλοι ευχόμαστε να κερδίσουμε το τζόκερ, και αυτό μπορεί να γίνει με λίγη τύχη εφικτό, αλλά να εύχεσαι να γίνει κάποιος πρωθυπουργός χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ικανότητας αυτό δεν παίζει, την πατήσαμε μία με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν υπάρχει δεύτερη.

Η σύζυγος του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη Δανάη Στράτου, στην εφημερίδα Παραπολιτικά, μίλησε για τον σύζυγο της.

Μέσα σε άλλα αδιάφορα που είπε, μας έκανε εντύπωση η απάντηση  στην ερώτηση αν θα ήθελε να δει τον κ. Βαρουφάκη πρωθυπουργό, η Δανάη Στράτου :

«Ναι και όχι. Στόχος δεν είναι η θέση, το οφίτσιο. Στόχος είναι να σταματήσουν τα παιδιά μας να αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Είναι η απόδραση της χώρας από τη φυλακή χρέους. Είναι να πάψουν οι Έλληνες να ασφυκτιούν σε μια Ευρώ – πη που αμαυρώνει την ίδια την εικόνα της και αποδομείται. Αν αυτοί οι στόχοι έρθουν πιο κοντά μέσω της πρωθυπουργοποίησης του Γιάνη, τότε ναι, θέλω να τον δω πρωθυπουργό. Ποτέ για να γίνει πρωθυπουργός».

Βέβαια δεν μας είπε σε ποια χώρα γιατί στην Ελλάδα ούτε σε παράσταση στο θέατρο δεν μπορεί να παίξει τον πρωθυπουργό.



Σήμερα στις 18:00 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σταύρο Μπένο

 


Tο απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα, στις 18:00, σε σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας, στην οποία θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός για τις πυρκαγιές αναφέρθηκε εκτενώς και στην επιτροπή ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και στην επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής.

Οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι το κράτος θα είναι δίπλα τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η Επιτροπή Μπένου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ξεπερνά η καταστροφή την οικονομική επίπτωση από την πυρκαγιά, και ζήτησε βοήθεια «από έναν έμπειρο άνθρωπο που γνωρίζει να χτίζει ο ίδιος μέσα από συντρίμια, προκειμένου να χτίσουμε το μέλλον της Εύβοιας». Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε δυο επίπεδα. Πρώτον βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και δεύτερον άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα.

«Γνωρίζω τον κ. Μπένο καλά, έχω προσωπική άποψη, και την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθώ μαζί του για να βάλουμε μπρος τη μακροπρόθεσμη δουλειά ανάταξης της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής» είχε πει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα έχουμε αντικειμενική εκτίμηση ζημιάς στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξουμε τον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη γνώση να πετύχουμε την ανάταξη».



Έκαψε το φαγητό και πέταξε τη φλεγόμενη κατσαρόλα από τον τρίτο όροφο


 

Απίστευτο περιστατικό στην Αργυρούπολη. Γυναίκα που επιχείρησε να μαγειρέψει και της κάηκε το φαγητό, πέταξε την φλεγόμενη κατσαρόλα από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου στον ακάλυπτο.

Γείτονας που είδε το σκηνικό, έριξε με το λάστιχο νερό και στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Ομήρου.

Η 40χρονη γυναίκα, όπως είπε στους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ήθελε να μαγειρέψει. Ξαφνικά, από την κατσαρόλα άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί και να ξεπηδούν φλόγες.

Έντρομη, μην της καεί το σπίτι, άρπαξε το σκεύος με ένα γάντι και το πέταξε από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο. Όμως ένοικος διαμερίσματος που είδε τη φλεγόμενη κατσαρόλα να προσγειώνεται στο ισόγειο, άρπαξε το λάστιχο και έριξε νερό ενώ ειδοποίησε και την Αστυνομία.

Η γυναίκα εξήγησε πως ήταν ατύχημα, ό,τι έκανε το έκανε γιατί τρόμαξε και δεν συνελήφθη.


Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα

protothema.gr



Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις σήμερα το απόγευμα


 

arogi.gov.gr

Με μια απλή διαδικασία θα υποβάλλονται από σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις για την καταβολή αποζημιώσεων των πυρόπληκτων. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών η πλατφόρμα θα είναι εύχρηστη και δεν θα απαιτεί απαιτεί πολύπλοκες διαδικασίες. Η ταυτοποίηση θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXIS, ο πυρόπληκτος θα δηλώνει το ύψος της ζημιάς και το σύστημα απλά θα ελέγχει την αίτηση σε σχέση με το έντυπο Ε9 του φορολογούμενου.

Οι προκαταβολές θα εκταμιευτούν άμεσα όπως έγινε και με τις επιστρεπτέες προκαταβολές άλλα θα ακολουθήσει η πιστοποίηση από τις αυτοψίες στα επόμενα στάδια.

Η Στεγαστική Συνδρομή συνίσταται σε 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αρχικά θα δοθούν οι εξής προκαταβολές για την στεγαστική συνδρομή:

Για κατοικίες:

Για κατοικίες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 20.000 ευρώ, εκ των οποίων 14.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 6.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για κατοικίες που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που τις καθιστούν προσωρινά μη κατοικήσιμες 12.000 ευρώ, εκ των οποίων 8.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 4.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για κατοικίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αλλά είναι κατοικήσιμες 5.000 ευρώ, εκ των οποίων 3.000 ευρώ είναι η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή και 2.000 ευρώ η αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για λοιπά κτίσματα και επιχειρηματικά ακίνητα:

• Για κτίρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς προκαταβολή 14.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή.

• Για κτίρια που δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που τα καθιστούν προσωρινά μη λειτουργικά προκαταβολή 8.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή.

• Για κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες αλλά είναι λειτουργικά προκαταβολή 3.000 ευρώ για τη Στεγαστική Συνδρομή.

Οι ενοικιαστές δικαιούνται μόνο την αποζημίωση για οικοσκευή είτε πρόκειται για κύρια είτε για δευτερεύουσα κατοικία. Τα ποσά αυτά διαφοροποιούνται ως εξής:

• 6.000 ευρώ για κατεστραμμένες κατοικίες

• 4.000 ευρώ για κατοικίες προσωρινά μη κατοικήσιμες λόγω σοβαρών ζημιών

• 2.000 ευρώ για κατοικήσιμες κατοικίες με ζημιές

Αποζημιώσεις επιχειρήσεων

Στις επιχορηγήσεις προβλέπεται μια πρώτη αρωγή, μια πρόσθετη προκαταβολή 20% (συμπληρωματική εφόσον η ζημία υπερβαίνει το ποσό της πρώτης αρωγής) και στην συνέχεια η αποπληρωμή. Η συνολική αποζημίωση θα φτάσει έως το 70%, της συνολικής εκτιμηθείσας ζημίας Οι υπηρεσίες των περιφερειών θα πραγματοποιήσουν έλεγχους για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις και ακολούθως θα παραδώσουν τα πορίσματα στο υπουργείο Οικονομικών που θα προχωρήσει στο σύνολο των επιχορηγήσεων.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Επιχορήγηση για κτιριακές εγκαταστάσεις: Άμεση χορήγηση πρώτης αρωγής για επιχειρήσεις που διαθέτουν κτιριακές εγκαταστάσεις, για μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, μέσα παραγωγής και κατεστραμμένα οχήματα, ως εξής:

• 8.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που οι εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς,

• 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις που οι εγκαταστάσεις δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες που καθιστούν προσωρινά μη δυνατή την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και

• 2.000 ευρώ σε λοιπές επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα ή οχήματα, αλλά είναι λειτουργικές.

Στη β΄ φάση, μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω, εφόσον οι πρώτες εκτιμήσεις δείξουν ότι η πρώτη αρωγή δεν ήταν επαρκής, ενώ στη γ’ φάση με την τελική εκτίμηση, οι επιχειρήσεις θα πάρουν επιχορήγηση στο 70% των εκτιμώμενων ζημιών. Σε αυτό το ποσό, θα συνυπολογιστούν οι ενισχύσεις από την α’ φάση (Στεγαστική Συνδρομή + επιχορήγηση για ζημιές) και η προκαταβολή που μπορεί να έχει ληφθεί στη β΄ φάση.

2. Επιχορήγηση καλλιεργειών: Αν πρόκειται, για αγρότες χωρίς εγκαταστάσεις ή που δεν έχουν υποστεί ζημιές, τότε θα λάβουν τα εξής:

• 4.000 ευρώ εφόσον έχουν πληγεί εκτάσεις άνω των 50 στρεμμάτων,

• 2.000 ευρώ εφόσον έχουν πληγεί εκτάσεις μεταξύ 10 και 50 στρεμμάτων και

• 1.000 ευρώ για μικρότερες καλλιέργειες.

Στην γ φάση, η επιχορήγηση που δικαιούνται θα υπολογιστεί στο 70% των συνολικών ζημιών, στην οποία θα συνυπολογιστεί η Στεγαστική Συνδρομή (αν πήραν) και η ειδική αποζημίωση της πρώτης αρωγής.



Σε δίκη τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Folli - Follie

 


Το δρόμο προς το ποινικό ακροατήριο για 13 συνολικά κατηγορούμενους του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου της Folli – Follie ανοίγει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε. Οι δικαστές δείχνουν το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και συγκεκριμένα τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη, τη σύζυγό του Καίτη αλλά και τον γιο τους Τζώρτζη, προκειμένου να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων που εφόσον στοιχειοθετηθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Μαζί τους σε δίκη παραπέμπονται και δέκα ακόμη συγκατηγορούμενοί τους στελέχη του ομίλου από τους συνολικά 31 αρχικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αναφέρουν πως από το 2006 οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, στην οποία είχαν ενταχθεί τουλάχιστον 13 άτομα, το καθένα από αυτά, με ξεχωριστό και διακριτό ρόλο.

Με το βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε η παράταση για έξι ακόμη μήνες της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του, Τζώρτζη, οι οποίοι αμέσως μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια το Σεπτέμβριο του 2020 είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.



Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στο σύστημα προσγείωσης αμερικανικού C-17

 


Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στον τροχό ενός από τα αεροσκάφη της C-17 που πέταξαν από την Καμπούλ εν μέσω του χάους που προκάλεσε η κατάληψη της πόλης από τους Ταλιμπάν.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ χθες, Δευτέρα, και το περικύκλωσαν εκατοντάδες Αφγανοί πολίτες.

«Ενώπιον μιας ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας γύρω από το αεροπλάνο, το πλήρωμα του C-17 αποφάσισε το αεροσκάφος ν’ αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα χθες το γύρο του Διαδικτύου κάνουν εικόνες αλλά και μια είδηση από το Αφγανιστάν σχετικά με έναν Αφγανό που συνεθλίβη στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους κατά την αναχώρησή του από την Καμπούλ, αφού πήδηξε στους τροχούς για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν.



Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο δράστης που έκλεψε τον Ολυμπιονίκη του πόλο

 


Συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ο αλλοδαπός άνδρας ο οποίος έκλεψε το αυτοκίνητο του Ολυμπιονίκη με την εθνική ομάδα πόλο, Στέλιου Αργυρόπουλου.

Η κλοπή του οχήματος του αθλητή είχε συμβεί στις 11 Αυγούστου στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο δράστης έσπασε δύο τζάμια του σταθμευμένου οχήματος, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε βαλίτσα και τρεις τσάντες, που περιείχαν διάφορα αντικείμενα και ενδύματα του αθλητή.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων. 



Εάν συμφωνούν Ιατρικός Σύλλογος και Ιατρική σχολή με Κούβελα οι φοιτητές μου θα φύγουν μετανάστες

 


Η ανάρτηση του καθηγητή του ΑΠΘ. Δημήτρη Κούβελα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα social media και πολλές αντιδράσεις.

Αναρωτιούνται σοβαροί γιατροί πώς αυτός ο γιατρός διδάσκει φοιτητές;;;;;

«Αν συμφωνούν ο Ιατρικός Σύλλογος, η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, θα προτείτω στους φοιτητές μου να ετοιμαστούν για μετανάστευση», έγραψε ο κ. Γραβάνης

«Αν συμφωνούν ο Ιατρικός Σύλλογος και η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, θα προτείνω στους φοιτητές μου να ετοιμάζονται για μετανάστευση». Τάδε έφη ο γνωστός καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, αντιδρώντας στην ανάρτηση του γιατρού Δημήτριου Κούβελα, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι πιθανόν να οφείλεται στο εμβόλιο, που έκανε πριν από 7 μήνες.

Ο κ. Γραβάνης επί της ουσίας καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (όπου διδάσκει ο κ. Κούβελας), καθώς και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, να πάρουν θέση και να σχολιάσουν την ανάρτηση του καθηγηγή του ΑΠΘ, η οποία έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις στα social media.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κούβελα και την απάντηση του κ. Γραβάνη:







Μόσιαλος για Τσιτσιπά: Απογοήτευσε η δήλωσή του - Γιατί πρέπει να μας προβληματίσει

 


Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, σύμφωνα με τις οποίες ο αθλητής δεν θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, μέχρι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός, σχολίασε με ανάρτησή του ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;». 

Ηλίας Μόσιαλος
9 ώρες πριν

Από την αποθέωση στην απαξίωση ένα τσιγάρο δρόμος.

Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα).

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας). 

...See more
1.5K
4
77


Το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ιλιούσιν παραλίγο να προκαλέσει τραγωδία

 


Όλα συνέβησαν όταν το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής έδωσε οδηγίες προς όλα τα εναέρια μέσα να απομακρυνθούν για να επιχειρήσει στην περιοχή το ρωσικό υπερμεταγωγικό Ιλιούσιν.

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτό, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή» ανέφερε ο αξιωματικός από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς» πρόσθεσε.

«Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή» ήταν η τελευταία παράκληση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής.





Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που σκότωσε το πίτμπουλ

 


Μία φορά τον μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στον ανακριτή ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, μετά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικό απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο και υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, γιατί το ζώο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε. Στον αντίποδα ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρεται να είπε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι. 



Η κόρη του Χαρδαλιά απαντά στους χυδαίους και φαιδρούς για τα σχόλια τους

 


Οι φαιδροί και χυδαίοι του διαδικτύου είναι αρκετοί, πρώτα τα ανώνυμα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος ακροαριστεροί και ακροδεξιοί αρνητές των εμβολίων.

Από την ημέρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς νοσηλεύτηκε με ισχαιμικό επεισόδιο, όλα αυτά τα αποβράσματα του διαδικτύου έβγαλαν χολή και μίσος, ευχόμενοι ακόμα και τον θάνατο του.

Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που αμφισβητούσαν την ασθένεια του Χαρδαλιά.

Την οργισμένη αντίδραση της κόρης του Νίκου Χαρδαλιά, Ιωάννας προκάλεσε το χυδαίο σχόλιο ενός χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. 

«Είναι η πρώτη φορά που απαντάω σε σχόλια αγνώστου που αφορούν τον πατέρα μου. Αλλά θέλω να εκφράσω την ντροπή και τη λύπη που αισθάνομαι εκ μέρους σας. Πέρα από τις απόψεις και τις προτιμήσεις σας, που είναι καθ'όλα σεβαστές, η τουλάχιστον πρέπει να είναι, θεωρώ ειδεχθές και ντροπιαστικό να γράφετε τέτοια πράγματα και να χαίρεστε με τη δική μας λύπη, το άγχος και την ανησυχία μιας ολόκληρης οικογένειας. Δεν είναι ευχάριστο λοιπόν και δεν αξίζει σε κανέναν να νοσηλεύεται. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε γιατί θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι στη θέση του, στη θέση μας. Με σεβασμό η κόρη εκείνου που σας έκανε τόσο χαρούμενους σήμερα».έγραψε η Ιωάννα Χαρδαλιά.