Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Σε δίκη τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Folli - Follie

 


Το δρόμο προς το ποινικό ακροατήριο για 13 συνολικά κατηγορούμενους του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου της Folli – Follie ανοίγει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε. Οι δικαστές δείχνουν το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και συγκεκριμένα τον ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη, τη σύζυγό του Καίτη αλλά και τον γιο τους Τζώρτζη, προκειμένου να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων που εφόσον στοιχειοθετηθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις. Μαζί τους σε δίκη παραπέμπονται και δέκα ακόμη συγκατηγορούμενοί τους στελέχη του ομίλου από τους συνολικά 31 αρχικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αναφέρουν πως από το 2006 οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, στην οποία είχαν ενταχθεί τουλάχιστον 13 άτομα, το καθένα από αυτά, με ξεχωριστό και διακριτό ρόλο.

Με το βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε η παράταση για έξι ακόμη μήνες της προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του, Τζώρτζη, οι οποίοι αμέσως μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια το Σεπτέμβριο του 2020 είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου