Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώην αστυνομικοί σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον Πύργο

 


Δύο από τα συνολικά έξι μέλη μιας συμμορίας που καλλιεργούσε χασισοφυτείες και διακινούσε την παραγωγή σε περιοχές του Πύργου, της Τρίπολης και της Αθήνας, είναι συνταξιούχοι αστυνομικοί από την Ηλεία και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε αρχηγικό ρόλο!
Τέσσερις από τους έξι Έλληνες συνελήφθησαν στον Πύργο και οι άλλοι δύο στην Τρίπολη, στο πλαίσιο επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με την συνδρομή συναδέλφων τους της Ασφαλείας Πύργου και Τρίπολης και της Ο.Π.Κ.Ε.. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, κατασχέθηκαν συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και 48,6 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, τρία τσιγαριλίκια, 90 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένας άδειος γεμιστήρας πιστολιού και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Στις λιγοστές επικοινωνίες μεταξύ τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, προτιμώντας να συναντιούνται για να καθορίζουν τις κινήσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


Μάνος Τσαγκαράκης

protothema.gr



Νέο fake news και ξεφτίλα Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα λέει ψέματα και όχι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

 


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με ψέματα και προσπαθώντας να εξαπατήσει επί 12 ολόκληρα λεπτά εξαπέλυε επίθεση εναντίον της Ελλάδας κατηγορώντας μας η Ελλάδα λέει ψέματα, και μαζί με την Ελλάδα και η Γαλλία και προσωπικά ο Εμανουέλ Μακρόν.

Με ψεύτικο καθεστωτικό θράσος ο ΥΠΕΞ του δικτάτορα Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. λέει ότι ψεύδεται η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τσαβούσογλου, κατηγόρησε ψευδώς την Ελλάδα ότι ενώ αρχικά είπε ναι στις προτάσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για διάλογο στην συνέχεια υπαναχώρησε. 

Μάλιστα ο γελοίος καθεστωτικός ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε και ύφος λέγοντας ότι η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας και μάλιστα είπε ότι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δεν λέει ψέματα. «Ψέματα λέει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά χωρίς ίχνος ντροπής που ξεφτιλίζεται. 

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ υπέρ της διπλωματικής οδού για την επίλυση των διαφορών αλλά τελευταία με την χωρίς όρους συμπαράσταση της ΕΕ αυτό άλλαξε λίγο. «Εμείς θα είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε τον διάλογο χωρίς όρους για την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι μόνο με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο χώρες. «Μπορούμε», είπε ο Τσαβούσογλου, «να συναντηθούμε σε ένα ουδέτερο μέρος όπως η Γενεύη και να συζητήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα». Πρόσθεσε ότι το πρότεινε αυτό και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και ο τελευταίος είπε όχι. 

«Έτσι», είπε ο Τσαβούσογλου, «έκανε πρώτα μια προσπάθεια η ΕΕ και εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι και μετά το ΝΑΤΟ έκανε μια προσπάθεια και πάλι εμείς είπαμε ναι και η Ελλάδα είπε όχι».

«Αν η Ελλάδα περιμένει από εμάς να τους παραχωρήσουμε όλα μας τα δικαιώματα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Αν έχουν τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό τους γιατί δεν κάνουν διάλογο;», αναρωτήθηκε επίσης. «Αν πιστεύεις όχι έχεις δίκιο δεν το βάζεις στα πόδια όταν είναι να κάνει διάλογο». 

«Οι Έλληνες ξέρουν ότι έχουν άδικο και το ξέρουν και πολλοί ευρωπαίοι. Μιλάμε για το Καστελόριζο που είναι μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και μιλάνε για υφαληκρηπίδα, ενώ ξέρουν ότι έχουν άδικο».

Την πλήρωσε και η Γαλλία με τον καθεστωτικό ΥΠΕΞ να λέει: «Η Γαλλία προκαλεί γιατί έχει άλλα κίνητρα. Τι δουλειά έχει η Γαλλία με την Ανατολική Μεσόγειο; Η Γαλλία έφερε αντίρρηση στις ειρηνευτικές μας επιχειρήσεις στην Συρία και με θράσος είπαν ότι δεν ζητήσαμε την άδειά τους. Έπρεπε να τους ζητήσουμε την άδεια; Όχι! Και στην Λιβύη υποστήριξαν τον Χάφταρ και αυτό ήταν μια λάθος κίνηση».

Ο Τσαβούσογλου μίλησε για υστερία του Μακρόν όταν ηττήθηκε δήθεν ο Χάφταρ. «Δεν ήξερε τι να κάνει», είπε και πρόσθεσε: «Και μετά στην Ανατολική Μεσόγειο μας κατηγόρησε ότι παρενοχλούσαμε τα πλοία τους. Και αν δεν προσκομίσουν στοιχεία θα είναι ντροπιαστικό γι’ αυτούς και μετά η Γαλλία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία. Νομίζουν επίσης ότι ο Λίβανος είναι δικό τους τσιφλίκι». Κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι δυσφημεί τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει ύφος αποικιοκράτη. «Θα δείτε ότι όποιες χώρες είχε αποικίσει η Γαλλία υπέφεραν και εμείς πηγαίνουμε εκεί και τους βοηθάμε να ευημερήσουν. Στην Γαλλία δεν αρέσει αυτό αλλά εμάς δεν μας νοιάζει καθόλου», είπε ακόμα. 

«Μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας και υστεριάζετε. Είμαστε και οι δυο χώρες, μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να συμφωνούμε». 



Νεκρός αλεξιπτωτιστής μετά από ελεύθερη πτώση

 


Θανάσιμα τραυματίστηκε αλεξιπτωτιστής, κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελεύθερης πτώσης, τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ.Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».



Με 6 λέξεις απάντησε στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

 


Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και προσωπικά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

Αυτές ήταν οι έξι «καθαρές λέξεις», όπως τις χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απηύθυνε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Με ξεχωριστή χαρά υποδέχομαι στην Αθήνα τον επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή είναι μία από τις πρώτες που πραγματοποιεί κινέζικη αντιπροσωπεία εκτός συνόρων, λόγω της πανδημίας.

Και πρέπει να σας πω ότι η παρουσία σας στην Ελλάδα σε αυτήν τη συγκυρία αποκτά αυξημένη σημασία, γιατί η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πρεσβεύει τις θέσεις αρχής του Διεθνούς Δικαίου.

Γιατί η χώρα μας, όπως γνωρίζετε, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την Ιστορία και αλλοιώνει τη Γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν, πλέον, σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Γι’ αυτό και θέλω να σας πω ότι σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών μας, ο κ. Δένδιας, στη Νέα Υόρκη θα επιδώσει στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επιστολή μου όπου παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας. Όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Έναν χώρο -όπως ξέρετε- ζωτικής σημασίας για το διεθνές εμπόριο, τους ενεργειακούς δρόμους, τις επικοινωνίες.

Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, κάθε ένταση, σε οποιοδήποτε σημείο του παγκόσμιου χάρτη, συνιστά μία πρόκληση για τις δυνάμεις της ειρήνης. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή εκδηλώνεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά και στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Συνεπώς, η παράνομη δράση της Τουρκίας συνιστά μια διεθνή πρόκληση, που απαιτεί μια διεθνή απάντηση. Και μόνη μας πυξίδα, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε, μπορεί να είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι, ταυτόχρονα με τα δικαιώματά της, υπερασπίζεται πάντα και την καλή γειτονία. Θεωρώ την διπλωματία την άλλη όψη της ισχύος της πατρίδας μου.

Γι’ αυτό και από τις πολλές, υπερβολικές αποστροφές του Προέδρου Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μία, αυτήν που μιλά για διάλογο. Και σε αυτήν απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις.

Η χώρα μου και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς η λογική να παραβιάζεται. Ας φύγουν, λοιπόν, οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές.

Αξιότιμε Yang Jiechi,

Μπορεί η επικαιρότητα να έδωσε στις αναφορές μου κάποιο προβάδισμα στα εθνικά θέματα. Αλλά είναι εύλογο, καθώς η χώρα σας διαθέτει παγκόσμια επιρροή, στην οποία η Ελλάδα προσβλέπει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υπολογίζω λιγότερο την ανάπτυξη της διμερούς μας συνεργασίας.

Άλλωστε, όπως είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε και στην επίσκεψη που έκανα εγώ στην Σαγκάη αλλά και στην επίσκεψη του Προέδρου Xi στη χώρα μας, τον περασμένο Νοέμβριο, τα κράτη μας δεν τα ενώνουν μόνο η Ιστορία και οι πολιτισμοί αιώνων. Αλλά και ειλικρινείς σχέσεις, που αποκτούν στρατηγικά χαρακτηριστικά, ειδικά στα ζητήματα επενδύσεων, εμπορίου και τουρισμού.

Και αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στις διευρυμένες διμερείς επαφές μας. Kαι είμαι σίγουρος ότι το μέλλον των σχέσεών μας διαγράφεται πιο αισιόδοξο, πιο φωτεινό, το ίδιο όπως ο ήλιος που σας υποδέχθηκε σήμερα στην Αθήνα. Θέλω και πάλι να σας καλωσορίσω, να μεταφέρετε την εκτίμησή μου στον Πρόεδρο Xi και προσβλέπω σε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες».

Από την πλευρά του ο κ. Yang Jiechi δήλωσε (σύμφωνα με την απόδοση των δηλώσεων από την διερμηνέα):

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, πρώτα από όλα επιτρέψτε μου να μεταβιβάσω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τις ευχές του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping και του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang προς εσάς.

Χαίρομαι πολύ, χαιρόμαστε πολύ, όταν βλέπουμε ότι με τις κοινές προσπάθειες της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η οικονομική δραστηριότητα γενικά ομαλοποιείται.

Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά στον κοινό μας αγώνα εναντίον της επιδημίας και υποστηρίζουμε σθεναρά τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην προσπάθεια αυτή.

Όπως αναφέρατε, πέρυσι οι ηγεσίες των δύο χωρών μας επιτυχώς αντάλλαξαν επισκέψεις η μία στην άλλη και εσείς συμμετείχατε και στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης.

Και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μου αυτής, είναι να υλοποιήσουμε μαζί περαιτέρω τις σημαντικές συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι ηγεσίες των δύο χωρών μας πέρσι και να προωθήσουμε την περαιτέρω εντατικοποίηση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ελλάδας.

Ως μία υπεύθυνη χώρα, η Κίνα επιμένει στον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης και θεωρούμε ότι όλες οι χώρες του κόσμου οφείλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο.

Και η Κίνα και η Ελλάδα αποτελούν αρχαίους πολιτισμούς. Παρά τον αντίκτυπο της επιδημίας, οι ανταλλαγές των δύο χωρών μας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, προχωρούν ομαλά και εξερευνούμε τα περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών αυτών.

Προς το παρόν οι διαδικτυακές ανταλλαγές είναι πιο πολλές και συζητάμε και μελετάμε για τις πιθανότητες μη διαδικτυακών ανταλλαγών. Γι’ αυτό ήρθα στη χώρα σας αυτή τη φορά. Πριν από την Ελλάδα πήγα στη Μυανμάρ και στην Ισπανία. Πράγματι αποτελεί την πρώτη μου επίσκεψη στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού.

Και πιστεύω ότι οι διμερείς συνεργασίες μας είναι προς όφελος των δύο λαών μας, με σημαντικό έργο-πρότυπο, την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά. Πιστεύω το έργο αυτό αποτελεί επίσης σημαντικό έργο-υπόδειγμα για τη διασύνδεση της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» με την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας.

Σε λίγους μήνες θα διοργανωθεί η τρίτη Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών – Εξαγωγών στη Σαγκάη και ελπίζουμε να συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι έλληνες επιχειρηματίες.

Είμαστε πρόθυμοι να εισάγουμε όλο και περισσότερα ελληνικά προϊόντα, να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους έλληνες επενδυτές να επενδύσουν στην Κίνα. Και αντίστοιχα ενθαρρύνουμε τους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η ειρήνη και η σταθερότητα της περιοχής και του κόσμου είναι πάρα πολύ σημαντική. Η κινεζική πλευρά παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θεωρούμε ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να λύσουν τις διαφορές μέσω διαλόγου και να αποφύγουν τις ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν την κατάσταση.

Ευχαριστώ πολύ εξοχότατε Πρωθυπουργέ για την τιμή που μου επιφυλάξατε, για τη συνάντησή μας σήμερα. Σε λίγο θα έχουμε περισσότερο χρόνο για τις διευρυμένες συναντήσεις».

Στη διάρκεια των διευρυμένων επαφών συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η διμερής συνεργασία Ελλάδας – Κίνας. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Jiechi σημείωσαν ότι λόγω του κορονοϊού δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν οι επισκέψεις που είχαν προγραμματιστεί μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι θα εξεταστεί ο τρόπος ώστε να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.



Στην 5 θέση της ύφεσης που έφερε η πανδημία στην Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα

 



Πρωταθλήτρια ύφεσης στο δεύτερο τρίμηνο, είναι η Ισπανία με -22,1%,  ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Γαλλία με -19%, και στην τρίτη θέση η Ιταλία, με -17,3%.

Στην τέταρτη θέση, η Πορτογαλία με -16,3%

Στην πέμπτη θέση η Ελλάδα με -15,2%. 

Στην έκτη θέση είναι το Βέλγιο με πτώση ΑΕΠ στο β’ τρίμηνο στο -14,5% και ακολουθούν η Ουγγαρία (-13,5%), η Αυστρία (-13,3%), Η Σλοβακία (-12,1%) και η Γερμανία (-11,7%) 

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος της πτώσης του ελληνικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη είναι 15%.

Ο ΑΕΠ στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά το δεύτερο τρίμηνο κατά -9,5% και το Ηνωμένο Βασίλειο -21,7%

Ο πίνακας της Eurostat :





Συμμορία σακάτεψε 17χρονο στο Γαλάτσι και ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. προέτρεπε του γονείς να μην κάνουν μήνυση

 


Διαβάζουμε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για άλλη μία σοκαριστική υπόθεση με ξυλοδαρμό ανηλίκου, αυτή την φορά στο Γαλάτσι από συμμορία.

 .Ο λόγος για έναν 17χρονο στο Γαλάτσι ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”, το περασμένο Σάββατο, ο 17χρονος ξεκίνησε να πάει για καφέ μαζί με φίλους του. Στον δρόμο βρέθηκε μπροστά σε έναν καυγά. Αν και δεν μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους, φώναξε “Σταματήστε” και τότε δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από νεαρό, ο οποίος τον γρονοθοκόπησε και τον σώριασε στο έδαφος.

Ενώ βρισκόταν στο έδαφος, δέχθηκε κλωτσιά και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μαζεύτηκαν από πάνω του περίπου 20 άτομα που συνέχισαν να τον χτυπούν με μανία. Ο 17χρονος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη γνάθο. Σημειώνεται πως έχει υποστεί σοκ από την επίθεση και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η δικηγόρος της οικογένειας, η οποία μίλησε επίσης στην εκπομπή, έκανε λόγο για σκληρή συμμορία ανηλίκων, που έχει γίνει φόβος και τρόμος στο Γαλάτσι. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας έστειλε μηνύματα στον 17χρονο, ζητώντας του να μην δώσει συνέχεια.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε η αναφορά πως, όταν η οικογένεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει μήνυση, ο αξιωματικός υπηρεσίας συνέστησε στη μητέρα, όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας, να μην κινήσει τις διαδικασίες.



Αδιόρθωτος, αμετανόητος, λαϊκιστής o Αλέξης Τσίπρας ξεφτιλίζεται σε νέα ανάρτηση

 


Χυδαίος και αμετανόητος, δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του, προσπαθεί να καπηλευθεί πανδημίες και προβλήματα για να κάνει αντιπολίτευση.

Το θέμα είναι ότι είναι ένας τελειωμένος και απόλυτα ξεφτιλισμένος ακροαριστερός πολιτικός που δεν τον ακούει και δεν τον παρακολουθεί κανένας. Είναι δε τόσο δειλός που φόρτωσε στην πανδημία την αναβολή του συνεδρίου, για να παραμείνει για λίγο ακόμα αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η διαφθορά που έχει αποκαλυφθεί για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους συντρόφους του να τον κρατήσουν και άλλο στην ηγεσία και έτσι είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση του.

Ο λαϊκισμός του σε νέα του ανάρτηση, δείχνει πόσο επικίνδυνος και βαθιά νυχτωμένος είναι. Και δεν φτάνει αυτό νομίζει ότι μπορεί με αυτόν τον άθλιο και ελεεινό λαϊκισμό να κερδίσει ψήφους και οπαδούς, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να τον σιχαίνονται περισσότερο, και επειδή η πανδημία άφησε πίσω τις αποκαλύψεις διαφθοράς στις οποίες είναι πλεγμένος, έρχονται και άλλες αποκαλύψεις και σύντομα.






Ρεκόρ παραβάσεων του ΚΟΚ στην Αθήνα τον Αύγουστο

 


Οι Αθηναίοι απομακρύνθηκαν από την πρωτεύουσα τον Αύγουστο, ωστόσο τα στοιχεία της Τροχαίας καταδεικνύουν πως παρά το ότι πρόκειται για μήνα διακοπών, οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ήταν δυσανάλογα πολλές σε σχέση με τον πληθυσμό που παρέμεινε στην πόλη. Ειδικότερα, στους δρόμους της Αττικής τον περασμένο μήνα διαπιστώθηκαν κατά μέσον όρο πάνω από 17 παραβάσεις την ώρα.

Αναλυτικά, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 381 τροχαία με 452 παθόντες. Τα 17 εξ αυτών ήταν θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς, 14 σοβαρά ατυχήματα με 14 σοβαρά τραυματίες, τα 350 ελαφρά με 421 ελαφρά τραυματίες. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Στοχευμένες δράσεις

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τον περασμένο μήνα βεβαιώθηκαν 13.149 παραβάσεις από τις οποίες 595 σε βαθμό πλημμελήματος. Ειδικότερα, οι 262 παραβάσεις αφορούσαν οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (34 σε βαθμό πλημμελήματος), 1.858 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 179 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, 166 παραβάσεις για χρήση κινητού, 453 μη χρήσης ζώνης, 1.025 μη χρήση κράνους και 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς. 

Ακόμα χειρότερα φαίνεται ότι είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων στην Κεντρική Μακεδονία, όπου μέσα σε μία μόνο ημέρα βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ειδικότερα, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν στις 28 Αυγούστου 2.415 έλεγχοι οχημάτων και 3.729 έλεγχοι ατόμων, και βεβαιώθηκαν 790 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Στη Δυτική Ελλάδα

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 686 παραβάσεις του ΚΟΚ και 104 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για τον Αύγουστο, όπως καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, από τις υπηρεσίες Τροχαίας, τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα Αμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 506 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.


Αλεξάνδρα Κασσίμη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Εξιχνιάστηκαν υπόθεση ανθρωποκτονίας 23χρονου αλλοδαπού και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού

 


Εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 23χρονου αλλοδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, που διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες της 13-2-2020 στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ανωτέρω αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών, μελών ομάδων οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην περιοχή.

Αιτία της συμπλοκής ήταν η προσπάθεια επικράτησης των ανωτέρω ομάδων, στη περιοχή «δικαιοδοσίας» τους, καθώς και άλλες διαφορές που προέκυπταν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω συμπλοκής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 23χρονου και ο σοβαρός τραυματισμός του 25χρονου.

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας εξακριβώθηκε ότι ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας είναι 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική ομάδα που εκτός των προαναφερθέντων παράνομων δραστηριοτήτων, προέβαινε σε κλοπές, ληστείες και εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 32χρονος είχε κανονίσει να συναντηθούν με τα δύο θύματα του σε συγκεκριμένο σημείο και όταν αυτά προσήλθαν, έδωσε εντολή στα μέλη της ομάδας του να τους επιτεθούν, χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και πυροβολώντας εναντίον τους με πιστόλια.

Φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας είναι επτά (7) αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας που ηγούνταν ο 32χρονος, πέντε (5) εκ των είναι οι δράστες και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στην υπόθεση τυγχάνουν συγκατηγορούμενοι επιπλέον έντεκα (11) αλλοδαποί που έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στην συμπλοκή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε την 2-9-2020 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Εν συνεχεία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, πρωινές ώρες της 3-9-2020, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών της ανθρωποκτονίας και ένας εκ των δραστών και των δύο εγκληματικών πράξεων, είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.



Νεκροί τουλάχιστον 7.000 επαγγελματίες της υγείας από τον κοροναϊό

 


Τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Μεξικό είναι η χώρα που έχει υποστεί το σκληρότερο πλήγμα, τονίζεται σε ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

«Το γεγονός ότι πάνω από 7.000 άνθρωποι πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν άλλους αποτελεί κρίση απίστευτης κλίμακας», έκρινε ο Στιβ Κόκμπερν, στέλεχος του προγράμματος για την Κοινωνική και Οικονομική Δικαιοσύνη στη Διεθνή Αμνηστία, κατά την ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Μεταξύ των θανάτων των υγειονομικών, «τουλάχιστον 1.320 καταγράφονται στο Μεξικό, ο υψηλότερος γνωστός αριθμός σε μία χώρα», αναφέρεται στην ανάλυση της Αμνηστίας.

Προηγούμενη έκθεση της ίδιας ΜΚΟ, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τη 13η Ιουλίου, έκανε λόγο για 3.000 εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας που πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η θεαματική αύξηση εξηγείται από την αύξηση των περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, καθώς και από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πληροφοριών για την κρίση.

Ανησυχητική είναι και η αύξηση των θανάτων μεταξύ των εργαζομένων στην υγεία σε Νότιο Αφρική(240) και Ινδία(573), επισημαίνεται στην ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Μεξικό ακολουθούν οι ΗΠΑ (1.077 θάνατοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (649), η Βραζιλία (634), η Ρωσία (631), η Ινδία (573), η Νότια Αφρική (240), η Ιταλία (188), το Περού (183), το Ιράν (164) και η Αίγυπτος (159), σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μπόρεσε να συγκεντρώσει η Διεθνής Αμνηστία.

«Κάθε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας έχει το δικαίωμα να εργάζεται με ασφάλεια και είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν το πιο βαρύ τίμημα» στην προσπάθειά τους να θεραπεύσουν, υπογράμμισε ο Κόκμπερν.

Κατά τον ίδιο, οι αριθμοί που συγκεντρώθηκαν ενδέχεται να είναι «υποτιμημένοι» σε σχέση με την πραγματικότητα, με άλλα λόγια τα θύματα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα από όσα ανακοινώνονται.

Το γεγονός ότι η μεξικανική κυβέρνηση αποπειράται λεπτομερή καταμέτρηση πιθανόν εξηγεί τον υψηλότερο αριθμό στη χώρα αυτή σε σύγκριση με άλλες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και 865.000 έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο.





Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε 2 οικισμούς Ρομά, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 13 άτομα, για ρευματοκλοπή

 


Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ειδικότερα την καταπολέμηση των ρευματοκλοπών, πραγματοποιήθηκε 03-09-2020 το πρωί, σε δύο οικισμούς ευρύτερης περιοχής της Αταλάντης.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 45 άτομα και 14 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά δέκα τρεις 13 ημεδαποί (επτά άνδρες και έξι γυναίκες), για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος .

Όπως διαπιστώθηκε, οι ανωτέρω συλληφθέντες, ως ιδιοκτήτες παραπηγμάτων, είχαν προβεί, μέσω τοποθέτησης καλωδίων σε παρακείμενες κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, στην κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας με την οποία τροφοδοτούσαν παράνομα τα παραπήγματα τους.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συμμετείχε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Αταλάντης, το οποίο προέβη σε αποσύνδεση των παράνομων καλωδίων από τις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και αρμόδιος υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας .

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.




Συνελήφθη με εντολή ΕΥΠ Ιορδανός για τον οποίο υπήρχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ σε τουριστική περιοχή στο Ρέθυμνο Βρετανός υπήκοος ιορδανικής καταγωγής, για τον οποίο υπήρχε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Η ΕΥΠ εντόπισε τον άνδρα μόλις έφτασε στην Ελλάδα και μετά από παρακολούθηση προκειμένου να εξακριβώσουν κινήσεις και τυχόν συναντήσεις με ύποπτα πρόσωπα, ενημέρωσε τις Αρχές του Ρεθύμνου για την σύλληψη του. 

Ο άνδρας, που έφτασε στην Ελλάδα με την οικογένειά του, φέρεται να εμπλέκεται με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και είχε σχέσεις με τον ISIS, βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι Αρχές της Βρετανίας ζήτησαν από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ να απελάσουν τον συλληφθέντα από τη χώρα και να τον επιβιβάσουν σε αεροσκάφος για να επιστρέψει άμεσα στην Αγγλία.



Αμυντική συμφωνία: Ελλάδα - Γαλλία μια ανάσα πριν τις υπογραφές

 


Πρόθεση είναι να υπάρξει αμυντική συμφωνία με ταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στις 10 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και στις συνέχεια οι δύο ηγέτες Μητσοτάκης – Μακρόν να μεταβούν στην Κορσική για την Ευρωμεσογειακή σύνοδο.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει και γι αυτό τον λόγο θέλουν να έχουν προσοχή και εκεί να μείνουν μέχρι να έχουν την υπογραφή με το Παρίσι. 

Οι επόμενοι διπλωματικοί σταθμοί

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν μια σειρά από διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας. 

Αρχής γενομένης με την επίσκεψη του κ. Δένδια στις 4 Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη όπου θα δει τον Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών με τον οποίο θα συζητήσουν την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στην συνέχεια στις 10 Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος στην Κορσική.

Στις 12 Σεπτεμβρίου είναι η λήξη της τουρκικής Νavtex που είναι πολύ σημαντικό καθώς μένει να δούμε αν θα υπάρξει νέα navtex και αν θα είναι πιο κοντά στο Καστελόριζο όπως γίνεται τώρα από πλευράς της Τουρκίας.

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου θα είναι ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη όπου μένει να δούμε αν θα υπάρχει κάποιο μήνυμα από τον Πρωθυπουργό ή να θα έχει προκύψει κάτι για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Καταλήγουμε στις 24-25 Σεπτεμβρίου που είναι κρίσιμες ημερομηνίες καθώς αν δεν έχουμε αποκλιμάκωση θα έχουμε κυρώσεις και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας.


Πηγή: skai.gr





Ενοχλημένη η Αθήνα με την βιασύνη Στόλτενμπεργκ που ανακοίνωσε χωρίς συμφωνία διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας

 


Νωρίτερα, ο γ.γ. του NATO γνωστοποίησε μέσω δήλωσής του ότι Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν τεχνικές συνομιλίες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο : «Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών προκειμένου να υπάρξει στρατιωτική αποκλιμάκωση και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειo. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους συμμάχους για να βρεθεί λύση με πνεύμα ΝΑΤΟϊκής αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα αντέδρασε αμέσως, διαψεύδοντας ότι Αθήνα και Αγκυρα ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν διάλογο : «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μιας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έναρξη διαλόγου».

Η Αθήνα επισήμανε επίσης : «Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γ.γ. του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».