Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νέα Δημοκρατία :Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα.



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Οικονομικών έβαλε, πρόσφατα, την υπογραφή του σε τρία κείμενα.

Το πρώτο, ο Κρατικός Προϋπολογισμός, εμπεριέχει νέα μέτρα, ύψους όσο ένας επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τα οποία από προχθές υλοποιούνται, με βαρύ κόστος για την κοινωνία.

Το δεύτερο, η απόφαση του Eurogroup, προβλέπει νέα μέτρα για το 2018, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη δεκαετία και μονιμοποίηση του “κόφτη” μισθών και συντάξεων.

Και το τρίτο, η ταπεινωτική επιστολή προς τους θεσμούς, με την οποία δεσμεύεται για τη “διαρκή αφοσίωση στο Μνημόνιο”.

Αυτό είναι το τίμημα της διγλωσσίας, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού της “Κυβέρνησης των προθύμων”. 

Η αλλαγή πολιτικής έχει καταστεί επιβεβλημένη.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Την έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση σταδιακής μείωσης της φορολόγησης των πολιτών, με την υιοθέτηση ενός στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα στοχεύει σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία.

Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια άλλη Κυβέρνηση, με εθνικό σχέδιο και σκληρή δουλειά, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την ενότητά μας».


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Απεχθάνομαι τους πολύτεκνους, τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια



Με πρωτοφανή τρόπο επιτέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης στους Πολύτεκνους της Ελλάδας, απαντώντας σε έντονο ύφος και με πολύ βαριές εκφράσεις στην επιστολή που έστειλε η Συνομοσπονδία τους σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της πλειοψηφίας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η έκρηξη του βουλευτή προκλήθηκε κατά την ανάγνωση από τον ίδιο αποσπάσματος της επιστολής των Πολυτέκνων, στην οποία καταγράφεται η αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, γράφοντας παράλληλα σε μία αποστροφή ότι «η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους».

Η διατύπωση αυτή οδήγησε τον βουλευτή Δράμας να μιλήσει με τέτοιο τρόπο για τους Πολύτεκνους, σημειώνοντας επίσης στο ίδιο ύφος ότι «Οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου. Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε».


Με πληροφορίες απο την tribune.gr


Οι γερμανικές εφημερίδες για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων στις Κυκλάδες




Την αύξηση των τιμών στα καύσιμα στις τουριστικές Κυκλάδες σχολιάζει η Tageszeitung (TAZ). Η εφημερίδα του Βερολίνου εστιάζει μάλιστα στην περίπτωση της Αμοργού, όπου όπως αναφέρει και δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, καταγράφεται η υψηλότερη αύξηση στην τιμή βενζίνης σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα νησιά.

Στο άρθρο της με τίτλο «Σειρά έχουν τώρα οι Κυκλάδες» η ΤΑΖ σημειώνει σκωπτικά: «Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών στρέφουν το βλέμμα τους με προσοχή προς την Ελλάδα. Εκεί διεξάγεται ένα πείραμα. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους λιγότερα αυτοκίνητα που καταναλώνουν αχόρταγα καύσιμα, τώρα που η τιμή του λίτρου (στα καύσιμα) ανεβαίνει στα 1,90 ευρώ; Μήπως όμως πρόκειται για ένα μέτρο που δεν αφορά και τόσο το περιβάλλον;

Η Αθήνα έχει αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά ύστερα από πίεση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και τα έσοδα δεν θα καταλήξουν στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας αλλά στις τράπεζες. Άρα, όλα βαίνουν εντελώς κανονικά».




Πηγή: Deutsche Welle, bankwars


Τα παιδιά παίρνουν τη μισή ζάχαρη της ημέρας από το πρωινό



Λένε πως τα πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας αφού μας γεμίζει με ενέργεια και μπορεί να μας κρατήσει για τη μισή ημέρα. Αρκεί φυσικά να είναι το κατάλληλο πρωινό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Νέα Βρετανική έρευνα δείχνει τώρα πως τα παιδιά καταναλώνουν την μισή ζάχαρη της ημέρας στο πρωινό κιόλας.

Ερευνητές από τον Βρετανικό κυβερνητικό οργανισμό Public Health England (PHE) ανέλυσαν στοιχεία από μία μεγάλη, ετήσια έρευνα διατροφής στην Αγγλία στην οποία συμμετείχαν 1.000 οικογένειες με παιδιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως πριν καν πάνε στο σχολείο, τα μικρά παιδιά έχουν φάει τρεις κύβους ζάχαρη (ή σχεδόν 11 γραμμάρια) η οποία προέρχεται κυρίως από τα δημητριακά, τα φρουτοποτά και τα άλλα ροφήματα, και τα αλείμματα όπως η μαρμελάδα ή το μέλι.

Από την έρευνα φάνηκε ακόμα πως μέχρι να πέσει το σκοτάδι τα παιδιά έχουν φάει τριπλάσια ποσότητα απ’ ό,τι θα έπρεπε για διαφύλαξη της υγείας, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Παρ’ όλα αυτά, οι οκτώ στους δέκα γονείς πιστεύουν ότι αυτού του είδους το πρωινό είναι υγιεινό και το καλύτερο για να αρχίζει το παιδί τους τη μέρα.

Όπως τονίζει η η επικεφαλής διαιτολόγος του PHE Δρ. Άλισον Τέντστοουν «τα παιδιά τρώνε υπερβολικά πολλή ζάχαρη και αρχίζουν την κατανάλωση πριν από το πρώτο μάθημα της ημέρας. Έχει ζωτική σημασία για τα παιδιά να καταναλώνουν ένα υγιεινό πρωινό, αλλά όχι με τέτοια περιεκτικότητα σε ζάχαρη».

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού, η μέγιστη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης για παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών είναι πέντε κύβοι (ή 18 γραμμάρια) την ημέρα και για τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών είναι έξι κύβοι (ή 22 γραμμάρια). Ωστόσο η έρευνα έδειξε πως η μέση ημερήσια κατανάλωση είναι τριπλάσια.

Ο οργανισμός PHE δημοσίευσε αυτά τα στοιχεία με αφορμή ενημερωτική εκστρατεία που αρχίζει για να αυξήσει την ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από την υπερκατανάλωση ζάχαρης.


Πηγή


Διαζύγιο σε μισή ώρα με νομοθετική ρύθμιση



Σε λιγότερο από μισή ώρα θα ολοκληρώνεται η διαδικασία για συναινετικό διαζύγιο. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειάζεται καν να πάνε στο δικαστήριο, ο αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις. 

Το σημαντικό είναι ότι εκτός από το διαζύγιο ενώπιον συμβολαιογράφου με συμβόλαιο θα ρυθμίζονται με κοινή συμφωνία τα οποία αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που ετοίμασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Η νέα ρύθμιση επιβάλλει να παρίσταται και συνήγορος από τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις.


Ευχαριστημένος χωρίς να ντρέπεται δήλωσε για την κατάσταση στην Υγεία, ο Πολάκης



Ο άνθρωπος που αποτελείωσε και διέλυσε το σύστημα υγείας στην Ελλάδα εμφανίστηκε μετά από καιρό σε κανάλι για να πει ψέματα και να κατηγορήσει ασθενείς και πολίτες για ψεύτες.

Η δήλωση του ανεκδιήγητου κ. Πολάκη στο ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί : «Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος» για την κατάσταση στην Υγεία, έκανε τους πολίτες να καταγγέλουν τον υπουργό για τα όσα λέει μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής.

Η αντίδραση του Πολάκη μόλις τους είπαν να ακούσει τις καταγγελίες των πολιτών ήταν να κλήσει το τηλέφωνο και εξαφανίστηκε αφού είπε ψεύτες όλους τους ασθενείς, τους γιατρούς και τους πολίτες που είχαν γεμίσει με εκατοντάδες καταγγελίες τον σταθμό.

Είπε στον ΑΝΤ1, «παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση και αυτό δεν ισχύει πια» και ο κόσμος αναρωτιέται εάν τα πιστεύει αυτά που λέει και γιατί δεν ντρέπεται όταν τα λέει;

Είναι τρομερό και πάρα πολύ περίεργο το ότι παραμένει στην θέση του ο Πολάκης και όλοι αναρωτιούνται πλέον από που κρατάει τον Τσίπρα γιατί δεν διαθέτει καμία ικανότητα για την θέση που του έχουν δώσει και εκτός αυτού οι ευθύνες του για την κατάσταση στην υγεία είναι εγκληματικές.

Πριν εμφανιστεί στον ΑΝΤ1 ο Πολάκης είχε ακόμα μία αντιπαράθεση μέσα από το facebook με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ 

Πολάκης :  «Πάρτε το χαμπάρι: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας, ότι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανίζεις, εμείς το φτιάχνουμε, χωρίς εσάς, αλλά με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία.»

 Η ΠΟΕΔΗΝ απάντησε και μέσα σε όλα είπε : «Ο κος Πολάκης με νέα ανορθόγραφη, ασύντακτη, παραληρηματική ανάρτηση στο facebook κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επιβεβαιώνει ότι αποτελεί το πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Σύντομα, ωστόσο, θα έρθει αντιμέτωπος και με την δικαιοσύνη, καθώς εκφράσεις, όπως αυτές, που χρησιμοποιεί ('προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι', 'που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις', 'αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]', 'η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας', 'Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη' και άλλες εξίσου υβριστικές και προσβλητικές) είναι ποινικά αξιολογήσιμες και ελεγκτές και η ΠΟΕΔΗΝ θα φροντίσει να ελεγχθούν, παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την βουλευτική του ασυλία. Ήδη συντάσσεται μήνυση εις βάρος του απευθυνόμενη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τις επόμενες ημέρες θα ασκηθεί εις βάρος του και αγωγή με αίτημα την αποκατάσταση της προσβολής, που υπέστη η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της.» 

Η απορία παραμένει σε όλους τους Έλληνες πολίτες με ποιά κριτήρια παραμένει υπουργός υγείας ο κ. Πολάκης;;;;;;;;;


Εισαγγελέας καταδιώκει διοικητή ταμείου γιατί δεν έκανε δεκτά τα ομόλογα Σώρρα!



Η είδηση είναι συγκλονιστική! Εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων  που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με … ομόλογα του τρισεκατομμυριούχου Σώρρα!

Μετά από την απόφαση Κόλαφο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία τα λεφτά του Αρτέμη  Σώρρα είναι … υπαρκτά και η οποία απόφαση είναι … αμετάκλητη,  έρχεται τώρα μία νέα περιπέτεια – πρόκληση για τις δυνάμεις της κοινής λογικής. Εισαγγελέας ζητά να εξεταστεί αν ο επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί (ευτυχώς με απόλυση και όχι με λιθοβολισμό), επειδή δεν δέχτηκε τα … ομόλογα του Σώρρα.

Ένα ολόκληρο κράτος διασύρεται καθημερινά. Για την ακρίβεια εξευτελίζεται με τις ίδιες του τις πράξεις. Δημόσιοι λειτουργοί είναι αυτοί που αναλαμβάνουν το βάρος της απενεχοποίησης μιας απίστευτης απάτης σε βάρος ενός δοκιμαζόμενου από την κρίση λαού. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα είχαν επέμβει οι κρατικοί μηχανισμοί για να αποκαταστήσουν την τάξη και την Δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο! Εγκαλούνται  δημόσιοι λειτουργοί γιατί δεν σβήνουν τις πραγματικές οφειλές πολιτών με τα ανύπαρκτης αξίας ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα! Είναι να παίρνει κανείς τα βουνά…

Στο παρελθόν το  κράτος είχε αποδεχτεί τις σοβαρές  συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον της εμπλοκής δικαστικών λειτουργών σε παραθρησκευτικές οργανώσεις και γι αυτό τον σκοπό είχε θεσπίσει ειδικούς κανόνες για τους υπηρέτες της Θέμιδος. Μήπως θα έπρεπε να συμβεί κάτι ανάλογο και με τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα;  Μήπως θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος όλες αυτές οι υποθέσεις;  Μήπως θα πρέπει να αναλάβει – επιτέλους- δράση το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τους πολίτες του; Ή όλη αυτή η ομιχλώδης υπόθεση βολεύει όσους επεξεργάζονται σχέδια για την πιθανή κάθοδο του Αρτέμη Σώρρα στην πολιτική;

Ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τις συνέπειες της κρίσης. Ακόμη περισσότερο ταλαιπωρείται από τον πολιτικό κομπογιαννιτισμό. Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό έλλειμμα Παιδείας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αρτέμηδες όλου του κόσμου πουλάνε σε αυτή την χώρα καθρεφτάκια σε άτυχους και δυστυχείς! Το λυπηρό είναι ότι βρίσκουν θύματα και μεταξύ εκείνων που η αποστολή τους είναι να υπερασπιστούν την αλήθεια και την Δικαιοσύνη. Το κράτος έχει τον λόγο. Αν υπάρχει…



Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή : liberal.gr


Νέα Δημοκρατία : Ποδαρικό με νέα ψέματα από την κυρία Αχτσιόγλου



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ποδαρικό με νέα ψέματα από την κυρία Αχτσιόγλου!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας και καταρρέουν οι ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για μια ακόμη φορά, η διάδοχος του κ. Κατρούγκαλου επιχείρησε, στη γραμμή που χάραξε ο προκάτοχός της, με ψέματα και υποσχέσεις, να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα, που επιφυλάσσει ο Νόμος 4387/2016 για συνταξιούχους και εργαζόμενους. 

Συγκεκριμένα: 

1.    Με την εφαρμογή του Νόμου 4387/2016, που ξεκίνησε στις 12.5.2016, όλες οι νέες συντάξεις, που θα εκδοθούν από τότε και μετά, θα είναι μεσοσταθμικά κατά 25% μικρότερες από ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. Ουσιαστικά, δημιουργεί συνταξιούχους δυο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει τις μεγαλύτερες μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην απονομή των συντάξεων. Εφεξής, συντάξεις στα 1.000 ευρώ θα είναι πλέον σπάνιες. 

Εκτός, όμως, από τις μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, προβλέπεται και ένας επιπλέον κρυμμένος “κόφτης”: ο μηχανισμός προσαρμογής των αποδοχών με βάση την ετήσια μεταβολή των μισθών που ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ. Πρόκειται για μηχανισμό, που – με βάση τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ – θα επιφέρει μια οριζόντια περικοπή της τάξης του 10% στο ανταποδοτικό τμήμα των συντάξεων. 

2. Από την 1 Ιανουαρίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη χειρότερη “εισφοροκαταιγίδα”. Οι επιπτώσεις θα είναι εξοντωτικές, καθώς με την επιβολή εισφορών από 26,95% έως 37% “σκοτώνουν“ την ελπίδα και το όνειρο κάθε Έλληνα για δημιουργία. Και, ταυτόχρονα, εξισώνει στη φτώχεια όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελώντας αντικίνητρο για όσους θέλουν να δουλέψουν και να πετύχουν. 

Δυστυχώς, το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού και της εξαπάτησης το πληρώνουν σήμερα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι! 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριακός Μητσοτάκης έχουν εναλλακτική πολιτική. Κίνητρα για ενίσχυση της δημιουργικότητας, μείωση της φορολογίας, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων στη χώρα. Έτσι ώστε να δημιουργούνται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».


Βόμβα από τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης για τον Ερντογάν και τους τζιχαντιστές



Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Τουρκία περιέθαλπε τους τζιχαντιστές που τραυματίζονταν στις μάχες σε νοσοκομεία της χώρας. Άτομα από 70 πόλεις της χώρας έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Ο Κιλιντζάρογλου αποκάλυψε  ότι η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο με παρακλάδι της Αλ Κάιντα.


Πηγή : enikos.gr


Φιλιππίνες: Ένοπλοι εισέβαλαν σε φυλακή και απελευθέρωσαν 158 κρατούμενους



Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε φύλακες στη φυλακή της βόρειας περιφέρειας Κοταμπάτο, στην πόλη Κινταπαουάν - Από τους 1.511 φυλακισμένους, 158 κατάφεραν να δραπετεύσουν και 4 ξανασυνελήφθησαν

Ένοπλοι άντρες με διασυνδέσεις με μουσουλμάνους αντάρτες επιτέθηκαν σε μια φυλακή νωρίς σήμερα στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, σκοτώνοντας έναν φύλακα και απελευθερώνοντας πάνω από 150 κρατούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η νοτιοανατολική ασιατική χώρα έχει πληγεί επί δεκαετίες από εξεγέρσεις των μουσουλμάνων ανταρτών στις νότιες νήσους της, με τον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε να προσπαθεί να προωθήσει την ειρήνη γενικότερα στη χώρα με πληθυσμό κυρίως καθολικών.

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε φύλακες στη φυλακή της βόρειας περιφέρειας Κοταμπάτο, στην πόλη Κινταπαουάν, περίπου στις 1:00 π.μ. τοπικής ώρας σήμερα (7:00 μ.μ. χθες, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με δηλώσεις του δεσμοφύλακα Πίτερ Μπόνγκατ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Από τους 1.511 φυλακισμένους, 158 κατάφεραν να δραπετεύσουν και 4 ξανασυνελήφθησαν, είπε.

"Ήταν καλά οργανωμένο. Οι δραπέτες χρησιμοποίησαν κουβέρτες για την διαφυγή τους. Έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό", είπε ο Μπόνγκατ.

Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, ο αρχηγός των ανταρτών ανήκει στο Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο.

Το 2014, η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Μέτωπο, τη μεγαλύτερη ομάδα μουσουλμάνων ανταρτών, αλλά οι συγκρούσεις με μικρότερες ομάδες συνεχίζονται.



Πηγή : protothema.gr


Επεισόδιο μεταξύ Σύρων και άλλων αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας





Συμπλοκή μεταξύ Σύρων προσφύγων και άλλων αλλοδαπών σημειώθηκε αργά χτες το βράδυ στην περιοχή του πρώην Β΄Γυμνασίου Αθηνών, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουμερλή.

Στο κτίριο έχουν καταλύσει οικογένειες Σύρων προσφύγων, οι οποίοι και συνεπλάκησαν με τους άλλους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως οι αλλοδαποί εμφανίστηκαν στους Σύρους ως διακινητές, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αντίδρασή τους και να ακολουθήσουν επεισόδια με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Η συμπλοκή διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθη ένας Σύρος, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.




Ξανά στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας ότι δουλεύει και από εκεί



Θα ανέβει και πάλι Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας αύριο Πέμπτη 5 Ιανουαρίου για να κάνει ότι δουλεύει και από την συμπρωτεύουσα και όπως λέει το πρόγραμμα θα έχει και συνεργασία με την υπεύθυνη του εκεί γραφείου πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου για να τα λύσουν όλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται απο τον υπουργό επικρατείας  Χριστόφορο Βερναρδάκη και θα επισκεφθεί την πρώτη προβλήτα του Λιμανιού και θα συζητήσει για την αξιοποίηση των χώρων όπου λειτουργούν μουσεία ή φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.



33.606 διαγραφές επιχειρήσεων το 2016




Αρνητικά ήταν τα στοιχεία για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα το 2016, όπως προύπτει από τα δεδομένα του ΓΕΜΗ, τα οποία και σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

«Οι διαγραφές επιχειρήσεων (33.606 το 2016 έναντι 28.203 το 2015) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο το 2016 αυξήθηκαν κατά 19% και οι νέες εγγραφές (28.234 το 2016 έναντι 30.313 το 2015) μειώθηκαν κατά 8% σε σχέση με 2015» όπως αναφέρει στο σχόλιο.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας αναφερόμενοι σε ρεπορτάζ εφημερίδας που είχε ως θέμα τη «μεγάλη φυγή» των επιχειρήσεων σχολίαζαν, ότι το 2015 είχαμε 43.846 συστάσεις νέων εταιρειών και 24.846 διαγραφές, ενώ το πρώτο δεκάμηνο του 2016 είχαμε 23.212 συστάσεις και 26.347 διαγραφές. Η αύξηση των διαγραφών, κατά το υπουργείο, οφείλεται, κυρίως, σε μετασχηματισμό εταιρειών [από ΕΕ, ΕΠΕ και ΟΕ σε ΙΚΕ], «ενώ οι περισσότερες διαγραφές ουσιαστικά αφορούν «μπλοκάκια» που δεν αποτελούν επιχειρηματικότητα και στρεβλώνουν τη συνολική εικόνα».


Πηγή