Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Το 52,6% δεν θεωρεί ικανούς Τσίπρα- Ανδρουλάκη- Κασσελάκη - Χαρίτση κτλπ να κερδίσουν τον Μητσοτάκη


 

Έρευνα της GPO, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δείχνει ποιόν θέλουν για επικεφαλή της ακροαριστεράς οι ψηφοφόροι.

Αυτός που κερδίζει είναι ο δεν ξέρω με ποσοστό 45% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, με μικρή διαφορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης με ποσοστό μόλις 13,4%. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό μόλις 10,5% και ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων που δεν ξέρουμε γιατί το έβαλαν στην μέτρηση, Χάρης Δούκας με 5,4%,  ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με 5% και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων της αριστεράς και όχι της πλειοψηφίας των Έλληνων πολιτών «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «κανένας», με ποσοστό 8,5%.




Ομολογία τρομοκρατών της Χαμάς : Πατέρας και γιος ομολόγησαν πως βίασαν Ισραηλινή και μετά την εκτέλεσαν


 

Φρίκη από τις αποκαλύψεις των τρομοκρατών της Χαμάς.

Όσα έζησαν οι Ισραληνοί όμηροι που αιχμαλωτίστηκαν, και ειδικά οι γυναίκες που βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου.

Νέο υλικό προκαλεί σοκ και οργή για του τρομοκράτες της Χαμάς, καθώς και αποτροπιασμό αφού δείχνει έναν τρομοκράτη της Χαμάς και τον έφηβο γιο του να ομολογούν με κυνικό τρόπο στους Ισραηλινούς ανακριτές πώς βίασαν διαδοχικά μια γυναίκα και στη συνέχεια την εκτέλεσαν στις 7 Οκτωβρίου.

Ο 47χρονος τρομοκρατής Τζαμάλ Χουσεΐν Άχμαντ Ράντι και ο 18χρονος γιος του, επίσης τρομοκρατής Αμπντάλα, συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας πριν από μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια ανακρίθηκαν για την τρομοκρατική επίθεση.

Ο Τζαμάλ είπε ότι βρήκε μια γυναίκα που «ούρλιαζε» και «έκλαιγε» σε ένα σπίτι στο κιμπούτς Νιρ Οζ, μια κοινότητα κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας.

«Έκανα αυτό που έκανα, τη βίασα», είπε αδιάφορα.«Την απείλησα με το όπλο μου για να της βγάλω τα ρούχα, θυμάμαι ότι φορούσε τζιν σορτσάκι, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε.

Ο Τζαμάλ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τι συνέβη στη γυναίκα μετά τον βιασμό, αλλά ο έφηβος γιος του είπε στον ανακριτή ότι ο πατέρας του σκότωσε το θύμα που ήταν απελπισμένο.

«Ο πατέρας μου τη βίασε, μετά τη βίασα εγώ, μετά ο ξάδερφός μου και μετά φύγαμε, αλλά ο πατέρας μου σκότωσε τη γυναίκα αφού τελειώσαμε με τους βιασμούς της», είπε ο Αμπντάλα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Στα πλάνα, ο Τζαμάλ ήταν δεμένος με χειροπέδες και ντυμένος με μια γκρι φόρμα, ενώ καθόταν μπροστά από μια ισραηλινή σημαία.

«Σε κάθε σπίτι όπου βρίσκαμε κάποιον, είτε τον σκοτώναμε είτε τον απαγάγαμε», είπε. Από τους 400 κατοίκους του κιμπούτς Νιρ Οζ, τουλάχιστον 20 σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και 80 απήχθησαν. Ο Τζαμάλ εμφανίστηκε ατάραχος καθώς εξηγούσε με τρομακτικές λεπτομέρειες πώς μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε το ζευγάρι που κρυβόταν μέσα.

«Στο πρώτο σπίτι βρήκα μια γυναίκα και τον σύζυγό της τους βάλαμε φωτιά και τους σκοτώσαμε... ήταν γύρω στα 40».

Τα ανατριχιαστικά βίντεο από τις συνεντεύξεις του Τζαμάλ και του Αμπντάλα κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι αηδιασμένοι θεατές παρατήρησαν πόσο άνετα και οι δύο άνδρες μιλούσαν για τις φρικαλεότητες που έκαναν.

Η Χάιντι Μπάκχραμ - τα πεθερικά της οποίας σκοτώθηκαν και απήχθησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου - έγραψε στο Twitter ότι ο Τζαμάλ ήταν ένας «ψυχοπαθής».

Οι συνεντεύξεις του πατέρα και του γιου κυκλοφόρησαν λίγο αφότου το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών μοιράστηκε το υλικό από τις κάμερες σώματος των τρομοκρατών της Χαμάς να καμαρώνουν πάνω από τα αιματοβαμμένα πρόσωπα πέντε γυναικών στρατιωτών του Ισραήλ.



Ο Κασσελάκης θεωρεί τους Έλληνες χαμηλού IQ και συκρίνει το Ελληνικό παρθένο λάδι με το με προσμίξης Γερμανικό

 



Είναι τραγικό για την χώρα να έχει τέτοια νούμερα αντιπολίτευση και ειδικά αξιωματική αντιπολίτευση!! Να ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας απίστευτος παπατζής ο Στέφανος Κασσελάκης, και εκεί που γελάει ο κόσμος είναι ότι θεωρεί τον εαυτό του έξυπνο, θεωρώντας ότι οι Έλληνες είναι χαμηλού IQ και ακούν εύκολα τις παπάτζες που εκτοξεύει καθημερινά.

Τώρα βρέθηκε κάποιος βλάκας στον ΣΥΡΙΖΑ, να του πει να συγκρίνει το Ελληνικό και με το Γερμανικό λάδι, αυτός το πίστεψε και το έκανε αφήγημα με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί και να γελάει και πάλι ο Έλληνας μαζί τους, γιατί ο ινφλουένσερ τον θεωρεί  τον Έλληνα πολίτη κατώτερο από αυτόν και αυτό είναι αποδεδειγμένο.

Εάν ήταν σοβαρός ο Παύλος Πολάκης που είναι και βέρος κρητικός όχι όπως ο ινφλουένσερ και επειδή η Κρήτη βγάζει λάδι θα του έλεγε, που ρε ρε νούμερο; Πας να συγκρίνεις το Ελληνικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με λάδι, το οποίο πωλείται ως βιολογικό στη Γερμανία και διαφημίζεται ως προϊόν πρόσμιξης ισπανικού, ιταλικού και ελληνικού ελαιολάδου; Είσαι βλάκας; Καλά είσαι βλάκας αλλά πρέπει να το δείχνεις κιόλας;

Ο Κασσελάκης τελικά είναι ένας παθολογικά ψεύτης και απατεώνας χειρότερος από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει όρια και όταν τον καταλαβαίνουν ότι λέει ψέματα, και ότι είναι βλάκας επιμένει να ισχυρίζεται κάτι που είναι λάθος όπως οι τιμές στο λάδι!! Δέν υπήρχε ένας γιατί δεν υπάρχει αυτός ο ένας να πει, άλλο ρε Κασσελάκη το έξτρα παρθένο λάδι και άλλο το προϊόν πρόσμιξης, μην ξεφτιλίζεσαι!!!

Είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές θα του πουν στον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρε φάε λάδι και έλα βράδυ αλλά από το γερμανικό με τις προσμίξης!!! Ο τύπος δεν έχει καταλάβει η δεν του το λένε ότι η τοξικότητα και ο λαϊκισμός έχουν καταδικαστεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τους ψηφοφόρους, τους πολίτες αυτής της χώρας, και έχουν καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. 




Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις

 


Στη διάθεση των πολιτών τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών με το πού ψηφίζουν οι πολίτες, ενόψει 9ης Ιουνίου και ευρωεκλογών.

Πατήστε εδώ για να δείτε που ψηφίζεται 

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.



Μπακογιάννη-Μεϊμαράκης: Πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές: Η πραγματικότητα επιβάλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

 



Εκδήλωση με θέμα «η πορεία προς τις Ευρωεκλογές: Το μέλλον της Ευρώπης» με κεντρικούς ομιλητές την πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Η κα Μπακογιάννη κάλεσε τα στελέχη και μέλη της Ν.Δ να μην αφήσουν όπως τόνισε, ούτε στιγμή χαμένη και να παρακινήσουν τον κόσμο να ψηφίσει, με στόχο να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωβουλευτές από τη Ν.Δ. στις επερχόμενες ευρωεκλογές.



«Είναι πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές» ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Μπακογιάννη, καθώς «η ευρωπαϊκή πραγματικότητα αλλά και η διεθνής πραγματικότητα, μας επιβάλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», συμπληρώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει για την Ευρώπη.

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο δύσκολες μέρες θα είναι αυτές οι οποίες έρχονται για το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, και για την Ελλάδα, και για την Κρήτη» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στους αγρότες και τη νέα ΚΑΠ, αλλά και τον «αντιπυραυλικό θόλο ασφαλείας» που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και για τον οποίο όπως είπε, υπήρξε ανταπόκριση από την κ. Φον Ντερ Λάιεν. Επιπλέον η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν, μεταξύ άλλων για την οικονομία, τον πληθωρισμό και την καινοτομία.

«Όλα αυτά θα περάσουν από αυτό το νέο Ευρωκοινοβούλιο, άρα δεν πρέπει να χάσουμε την ψήφο μας. Δεν πρέπει να πετάξουμε την ψήφο μας, πρέπει να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που θα ξέρουν να δίνουν μάχες, που θα ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να επηρεάσουν καταστάσεις» τόνισε η κ. Μπακογιάννη. Στόχος είναι οι πολίτες «να έρθουν ξανά στην κάλπη, να ξαναεμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του δώσουν διαπραγματευτική δύναμη για την Ευρώπη του αύριο».



Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν τη Ν.Δ. και τους υποψηφίους της.

«Εμείς στη Ν.Δ., πάνω από το “εγώ” μας, βάζουμε το “εμείς” και πάνω από το “εμείς” βάζουμε τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από την Νέα Δημοκρατία βάζουμε την Ελλάδα μας» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Με τον τρόπο αυτό «μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας τη Ν.Δ. και να πάμε πιο ψηλά την Ελλάδα, μέσα σε μία ισχυρή Ευρώπη» εξήγησε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επίσης αναφέρθηκε στο στοίχημα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με ένα ποσοστό το οποίο “δεν θα γκριζάρει και δεν θα θολώνει την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες τον Ιούνιο του 2023”.

«Χρειαζόμαστε ισχυρή Ελλάδα και κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει ισχυρή Νέα Δημοκρατία, μέσα σε μία Ευρώπη που μπορούμε να την αλλάξουμε, να την κάνουμε πιο ανθρώπινη και πιο ισχυρή» είπε ο εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, προσθέτοντας πως “διαβατήριο” για την επόμενη πενταετία είναι όσα έγιναν μέχρι σήμερα τα προηγούμενα χρόνια.

«Οι πολίτες έχουν κρίση και θα κρίνουν με βάση τη δουλειά που κάναμε” είπε επιπλέον, ενώ σημείωσε πως εκτίμησή του είναι ότι “μας κρίνουν και μας αξιολογούν θετικά» και πως “μπορούν να μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους, για να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά” διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση.

«Αλλωστε και οι ίδιοι οι πολίτες δε θα θέλουν να διακινδυνεύσουν και να πειραματιστούν για τα κεκτημένα» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.



Ελεύθερος υπό όρους ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε Γεωργιανό ληστή

 


Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 54χρονος κτηνοτρόφος που το βράδυ της Δευτέρας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 45χρονο που μαζί με δύο συνεργούς του αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν την ώρα που κοιμόταν στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης του στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.




«Πακέτα» ακινήτων του Δημοσίου σε διαγωνισμούς αξιοποίησης

 



Την προκήρυξη διαγωνισμών για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου σε «πακέτα» και όχι για το κάθε ακίνητο ξεχωριστά, προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη του Hellenic Public Property Conference, που διοργανώνουν η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ και η Boussias Events. Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την παραχώρηση των κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου -κατά το πρότυπο της πλατφόρμας που λειτουργεί ήδη για την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας- και την εκπόνηση Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου. Ο υπουργός τόνισε ότι η Δημόσια Περιουσία έχει μεγάλες δυνατότητες να συμβάλλει στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ωστόσο είναι ένας τομέας στον οποίο δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα ευχόμασταν καθώς προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν δεν είχαν πάντοτε συνέχεια. Και παρουσίασε τους έξι άξονες δράσης που υλοποιεί η κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή που περιλαμβάνουν:

  1. Αποκρατικοποιήσεις: Στους 10 μήνες από τις τελευταίες εκλογές έγιναν 10 αποκρατικοποιήσεις, μια επίδοση χωρίς προηγούμενο για την περίοδο της μεταπολίτευσης. Σε αυτές περιλαμβάνονται η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς), η διάθεση μετοχών της Helleniq Energy, οι συμβάσεις παραχώρησης περιφερειακών λιμένων (Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Ηράκλειο), η εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο και η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Οι αποκρατικοποιήσεις αυτές έφεραν 7,1 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.
  2. Υπερταμείο: Προωθείται η παραχώρηση των μικρών περιφερειακών αεροδρομίων στο πρότυπο της επιτυχημένης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που προηγήθηκε, καθώς και ξεχωριστή προσπάθεια για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Παράλληλα προχωρούν η ανάπλαση της ΔΕΘ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υποδομές logistics, όπως το στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο έχει προχωρήσει η μελέτη ωρίμανσης και μέσα στο 2024 θα προκηρυχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.
  3. Δράσεις της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας που περιλαμβάνουν:
    • Αποτελεσματική διαχείριση και εποπτεία του κεφαλαίου των κοινωφελών ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων που εποπτεύονται από το Υπουργείο, το οποίο ανέρχεται, κατά προσέγγιση σε 1 δισ. 120 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη λειτουργεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται τροποποιήσεις του νόμου περί κοινωφελών περιουσιών, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του και την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών.
    • Τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τα διακατεχόμενα ακίνητα (είναι σε διαβούλευση), ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικότερα. «Βρισκόμαστε παράλληλα εν αναμονή δημιουργίας σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διαδικασία παραχώρησης των κατεχόμενων ακινήτων, η λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
    • Εκπόνηση του Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας, στο οποίο υποχρεούνται να καταγράφουν τα ακίνητά τους όλοι οι φορείς του Δημοσίου. «Επανεκκινήσαμε το όλο εγχείρημα τον περασμένο Οκτώβριο και θεσπίσαμε προγραμματισμένες μηνιαίες διασκέψεις με εκπροσώπους όλων των φορέων. Έτσι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλότερα και ταχύτερα».
  4. Ο πρόσφατος νόμος για την «Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές», με ηλεκτρονικές δημοπρασίες, που γίνονται από φέτος κεντρικά και όχι από τους Δήμους. Και με δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση μέσω ειδικής εφαρμογής στις συντεταγμένες και να κάνουν καταγγελίες όταν διαπιστώνουν αυθαίρετες καταλήψεις και παραβίαση των συμβάσεων, όπως επίσης με δυνατότητα ελέγχου από drones.
  5. Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ): Η ΕΤΑΔ έχει μείνει πίσω και πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Προχωρούν διαγωνισμοί σε συνεργασία με το Υπερταμείο για την χαρτογράφηση 36.000 ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ. Με βάση αυτόν τον διαγωνισμό, αναμένεται πως 6.000 ακίνητα θα αποτιμηθούν, ενώ στο τέλος 1.000 εξ αυτών θα μπουν στο άμεσο πλάνο ωρίμανσης και αξιοποίησης. Δεν θα γίνουν 1000 διαφορετικοί διαγωνισμοί. Θα βγουν διαφορετικά «πακέτα» με διαφορετικές ενδεχομένως εταιρείες για κάθε ένα από αυτά προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα». Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη ότι μετά την κήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο του Ταε-Κβο-Ντο στο Φάληρο ως άγονου η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσουν από κοινού έρευνα αγοράς για να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.
  6. Αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου για την υλοποίηση στεγαστικής πολιτικής. «Μια δράση που έχει ωριμάσει είναι της ΔΥΠΑ για την κοινωνική κατοικία ώστε να περάσουμε από το μοντέλο των εργατικών κατοικιών - που συνεισέφεραν σε κρίσιμες εποχές για τη χώρα - σε μια άλλη πολιτική. Με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως γίνεται στη Μ. Βρετανία, στην Αυστρία, στην Ισπανία που συνδυάζουν την κατοικία με άλλες χρήσεις ώστε ο ιδιώτης να μπορεί να βγάλει τα έξοδα του και να υπάρχει κοινωνική κατοικία υψηλού επιπέδου», επεσήμανε ο υπουργός.


Οι βάσεις για τη Θεσσαλία της επόμενης ημέρας

 



«Έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας πέρα από τις πληγές. Οι πληγές είναι εδώ, πρέπει να τις κλείσουμε το ταχύτερο, αλλά η Θεσσαλία δικαιούται να έχει ένα μέλλον τουλάχιστον αντάξιο με τις υπόλοιπες ελληνικές Περιφέρειες. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας χθες Τετάρτη στη Λάρισα σε εκδήλωση με θέμα «Οικονομία – Αγροτική Πολιτική – Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».  Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε οκτώ άξονες παρεμβάσεων που είναι:

  1. Η αρωγή, ένας μόνιμος μηχανισμός που συνοδεύεται από ελέγχους, μέσω της οποίας ήδη έχουν καταβληθεί περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.
  2. Τα αγροτικά μέτρα κάλυψης -για τα οποία χρειάστηκε προσπάθεια και στις Βρυξέλες προκειμένου να εγκριθούν- τα οποία εφαρμόστηκαν, όπως εξαγγέλθηκε.
  3. Υποδομές: Έχει περάσει ειδική δέσμη μέτρων για να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και τους δωρητές. Είναι 1,4 δισ. ευρώ συν τα ήδη προγραμματισμένα έργα, πέραν της αποκατάστασης των καταστροφών, όπως ο οδικός Ε65 που ολοκληρώθηκε.
  4. Τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, όπως η αναστολή των πλειστηριασμών, οι δράσεις ελάφρυνσης μέσω της εφορίας, τα ειδικά μέτρα για τον ΕΝΦΙΑ. Και οι αποφάσεις για τον ΕΦΚ στα καύσιμα.
  5. Διαχείριση των υδάτων. Υπάρχει σύγκλιση, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης ανάμεσα στις μελέτες των Ολλανδών και της Περιφέρειας. Σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο προφανώς χρειάζεται χρηματοδότηση για την υλοποίηση σειράς έργων που θα θωρακίσουν τη Θεσσαλία. Γι’ αυτό δημιουργείται και ο Οργανισμός Διαχείρισης των Υδάτων Θεσσαλίας.
  6. Το ΠΕΠ που έχει δράσεις τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τις υποδομές, πέρα από τις δράσεις ανάταξης των προβλημάτων.
  7. Νέο πλαίσιο για τους αγρότες με μειωμένο ΦΠΑ στα εργαλεία και τα λιπάσματα, επιστροφή του ΕΦΚ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αυξημένο επίδομα μητρότητας για τις αγρότισσες.
  8. Οι δράσεις από εδώ και πέρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που κοιτάνε στο μέλλον για αναδιάρθρωση καλλιεργειών, πιο σύγχρονη κτηνοτροφία. «Δεν φτάνουν οι επιδοτήσεις, πρέπει ο αγρότης να είναι σύγχρονος επιχειρηματίας, δεν γίνεται αλλιώς! Δεν μπορεί αντί να γίνονται βήματα μπροστά να κάνουμε βήματα πίσω και να περιμένουμε τις επιδοτήσεις. Χρειάζεται μια άλλη λογική για τη γεωργία που είδα ότι λειτουργεί στις άλλες χώρες από την εποχή που ήμουν ευρωβουλευτής.


Πρόστιμα 305.000 ευρώ σε εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις

 



Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης για παραβίαση της Νομοθεσίας, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 65.000 ευρώ στην doValue Greece A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3758/09, για τους εξής λόγους:
    • Ενημέρωση δανειοληπτών από εκπροσώπους της εταιρείας περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής, όπου είτε ο δανειολήπτης κατέβαλλε κανονικά τις δόσεις του δανείου του είτε είχε υπαχθεί στις διατάξεις του ν.3869/2010 τηρώντας τη δικαστική ρύθμιση.
    • Αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική από εκπρόσωπο της εταιρείας. Επιδείκνυε προσβλητική συμπεριφορά με χρήση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον οφειλέτη κατά την ενημέρωσή του περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμης οφειλής.
  • Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στην QQuant Master Servicer Μονοπρόσωπη Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.. Σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτήματος δανειοληπτών που αφορά  σε αποστολή δοσολογίου και βεβαίωσης καταβολών στο πλαίσιο ρύθμισης δυνάμει δικαστικής απόφασης του ν. 3869/2010.
  • Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ στην QQuant Master Servicer Μονοπρόσωπη Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. Σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές διαπιστώθηκε μη ανταπόκριση της εταιρείας σε αιτήματα δανειοληπτών που αφορούσαν σε αποστολή δοσολογίου και αριθμού λογαριασμού εξυπηρέτησης για την καταβολή των ποσών που όριζε η δικαστική ρύθμιση.
  • Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π., σε εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:
    • Μη ανταπόκριση της εταιρείας σε πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκ μέρους του οφειλέτη με σκοπό τη ρύθμιση της οφειλής του
    • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εταιρείας να ανταποκριθεί εντός εύλογου χρόνου στην προσπάθεια ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών.
    • Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επεξεργασία αιτημάτων δανειοληπτών περί χορήγησης βεβαίωσης καταβολών και αριθμού λογαριασμού εξυπηρέτησης των δανείων τους.
    • Δυσχέρεια στην επικοινωνία των δανειοληπτών με την εταιρεία στο πλαίσιο διαχείρισης των οφειλών τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες θα λειτουργούν με σύννομο, υπεύθυνο και ηθικό τρόπο. Αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.  Οι προσπάθειές μας για την ενίσχυση του πλαισίου προστασίας των καταναλωτών και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς συνεχίζονται αμείωτες».



Νέες πρωτοβουλίες για το κόστος της στέγης μετά τις εκλογές


 


Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο του Συνέδριου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης:

  • Οι δημογραφικές τάσεις τις οποίες παρατηρούμε στην Ελλάδα δεν αποτελούν μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα και το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, όπου οι δείκτες αναπλήρωσης είναι ακόμα χαμηλότεροι από ό,τι στην Ευρώπη. Άρα, δεν υπάρχει καμία προφανής συσχέτιση μεταξύ του πλούτου μιας χώρας και των δημογραφικών τάσεων. Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σύνθετο.
  • Δημιουργήσαμε ένα Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Χρειαζόμαστε πολιτικό «ιδιοκτήτη» όλων αυτών των πολιτικών, που θα μπορεί να συντονίζει και τα άλλα Υπουργεία.
  • Έχουμε ήδη κάνει κινήσεις για να στηρίξουμε τις νέεςοικογένειες και να ελαφρύνουμε το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η απόκτηση παιδιών:
    • Επίδομα γέννας. Από τα πρώτα πράγματα τα οποία κάναμε το 2019. Το αυξήσαμε, στα 2.400 ευρώ  αναδρομικά για τις γεννήσεις εντός του 2023 και το αυξάνουμε κλιμακωτά, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
    • Πολιτική στοχευμένη στις οικογένειες με παιδιά. Περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά. Προγράμματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη στέγη. Η στέγη είναι απολύτως κρίσιμο δεδομένο για να σκεφτεί κάποιος να αποκτήσει οικογένεια.
    • Μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη.
    • Παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς για το βρεφικό γάλα. Δεν γίνεται το βρεφικό γάλα μίας πολυεθνικής εταιρείας να πωλείται τόσο πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
    • Προγράμματα για τη στέγη (πχ: «Σπίτι μου»), ένα απολύτως κρίσιμο δεδομένο για να σκεφτεί κάποιος να αποκτήσει οικογένεια.
    • Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλους και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα -  ολοήμερο σχολείο με δυνατότητα συμμετοχής σε πολλές δημιουργικές δράσεις.
  • Από εκεί και πέρα, αυτό που σας είπα, το κόστος ειδικά της στέγης, το οποίο αφορά και το δημογραφικό, αλλά όχι μόνο το δημογραφικό, είναι για εμάς μία κρίσιμη παράμετρος και θα περιμένετε σε αυτό και μετά τις εκλογές και άλλες πρωτοβουλίες σημαντικές, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.


Σύλληψη 2 νεαρών αλλοδαπών μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στον Πειραιά


 


Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 23-5-2024, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, -2- αλλοδαποί ηλικίας, 22 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αναζητείται συνεργός τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων ληστειών υπό την απειλή μαχαιριού ή άλλων αντικειμένων κυρίως σε βάρος ανηλίκων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από τον Νοέμβριο του 2023, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδα και επέλεγαν κυρίως ανήλικα θύματα προκειμένου να επιτύχουν πιο εύκολα το σκοπό τους.

Κινούνταν πεζή και με την απειλή χρήσης μαχαιριού ή άλλων αντικείμενων, πρόσφορων αν προκαλέσουν σωματική βλάβη, αφαιρούσαν από τα ανήλικα θύματα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -9- περιπτώσεις, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.



Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης

 


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 23-5-2024 από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, -3- αλλοδαποί, ηλικίας 27, 29 και 42, και 46χρονη ομοεθνής τους, ως μέλη συμμορίας κατηγορούμενοι για κλοπές από οικίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες στις περιοχές της Δάφνης και της Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με το επιχειρησιακό του όχημα, αφού επέλεγαν την οικία- στόχο τους, την επιτηρούσαν προκειμένου να είναι βέβαιοι για την απουσία των ιδιοκτητών ή των ενοικιαστών τους και εισέρχονταν σε αυτή αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα και τιμαλφή.

Πρωινές ώρες της 23-5-2024, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τους -3- άνδρες να επιβαίνουν στο επιχειρησιακό τους όχημα και μετά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους -3- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.

Μετά από έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ,

διαρρηκτικά εργαλεία,

-2- αλυσίδες,

-11- ρολόγια,

πλήθος κλειδιών οικιών,

κοσμήματα,

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και σκληροί δίσκοι,

αποδείξεις μεταφορών χρηματικών ποσών,

κινητό τηλέφωνο,

-2- σετ μαχαιροπίρουνα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -6- περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γελάει ο κόσμος με ΣΥΡΙΖΑ - Νίκο Παππά που αμφισβητούν το ΓΛΚ που τους κοστολόγησε το πρόγραμμα απάτη 48 δις


 

Ένα κόμμα πανηγύρι, με ένα αρχηγό ινφλουένσερ που εξαπατά όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωτολογία του νωρίτερα στη Βουλή, είπε αποκαλύπτοντας την προσπάθεια να εξαπατήσει τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, ότι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας, κοστολογήθηκε στα 45,8 δις ευρώ. 

Ο πρωθυπουργός που είναι σοβαρός άνθρωπος είπε το συγκεκριμένο νούμερο, αποδομώντας την πρόταση απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, για μηδενικό ΦΠΑ στα τρόφιμα: «αυτό το μέτρο δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία. Δεν πέτυχε. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία και συγκρίνετε με την Ελλάδα. Πόσο στοιχίζει το μέτρο; 4 δις τον πρώτο χρόνο και 2,4 δις για κάθε επόμενο χρόνο. Όλα τα μέτρα τα οποία έχετε εξαγγείλει στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δις. Αυτή η πρόταση νόμου πρέπει να κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο. Είναι εδώ η κοστολόγηση. 45 δις την τετραετία στοιχίζουν αυτά που τάζετε. Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή», καταθέτοντας την κοστολόγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στα πρακτικά της Βουλής.

Με το που αποκαλύφθηκε η νέα απάτη που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει τον κόσμο, αμόλησαν τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο Νίκο Παππά, να αμφισβητήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επειδή τους ξεμπρόστιασε, και είπε ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει είναι απάτη.

Αμόλησαν λοιπόν τον Παππά από το περιστύλιο της Βουλής, να τους σώσει απο την ξεφτίλα αμφισβητώντας το ΓΛΚ, λέγοντας παλαβά και συριζαίαικα ότι «η κυβέρνηση στρεψοδικεί δια της κοστολόγησης» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «έβαλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ το χθεσινό νομοσχέδιο του κυρίου Σκρέκα, ήταν απόλυτα ακοστολόγητο. Τα νούμερα που διαβάζουμε από το πρωί, ότι θα εκστομίσει ο κύριος Μητσοτάκης για το πρόγραμμά μας, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». 

Με λίγα λόγια ο φαιδρός Νίκος Παππάς συνεχίζει την απάτη Κασσελάκη, χωρίς ίχνος ντροπής και παρά το ότι τους έπιασαν και τους ξεφτίλισαν για ακόμα μία φορά στον κόσμο.

Δεν έχουν βάλει μυαλό και συνεχίζουν την τακτική του παπατζή, με τον ανήθικο ινφλουένσερ να έχει κάνει σημαία την απάτη και το ψέμα και αδιαφορεί για την καθημερινή δημόσια διαπόμπευση. 





Ο Παναθηναϊκός «τελείωσε» τη Φενέρ και παίζει τελικό με την Ρεάλ την Κυριακή

 


Στον τελικό της Euroleague μετά από 13 χρόνια επέστρεψε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε 73-57 της Φενερμπαχτσέ στον πρώτο ημιτελικό της Uber Arena του Βερολίνου και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, του FINAL 4  έπειτα από 13 χρόνια και την Κυριακή (26/5) για το έβδομο αστέρι του στην φανέλα!

Από την άλλη ο Ολυμπιακό δεν τα κατάφερε στον δεύτερο ημιτελικό, έχασε από την βασίλισσα Ρεάλ 87-76, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στον τελικό.