Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Το 52,6% δεν θεωρεί ικανούς Τσίπρα- Ανδρουλάκη- Κασσελάκη - Χαρίτση κτλπ να κερδίσουν τον Μητσοτάκη


 

Έρευνα της GPO, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», δείχνει ποιόν θέλουν για επικεφαλή της ακροαριστεράς οι ψηφοφόροι.

Αυτός που κερδίζει είναι ο δεν ξέρω με ποσοστό 45% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, με μικρή διαφορά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης με ποσοστό μόλις 13,4%. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό μόλις 10,5% και ακολουθούν ο δήμαρχος Αθηναίων που δεν ξέρουμε γιατί το έβαλαν στην μέτρηση, Χάρης Δούκας με 5,4%,  ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης με 5% και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Το 52,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι κανείς τους δεν μπορεί να κερδίσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 45% απάντησε «δεν ξέρω», ως προς την αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, τα πρόσωπα που προκρίνονται από την προοδευτική βάση για επικεφαλής της Κεντροαριστεράς δεν έχουν διείσδυση στον άλλο χώρο, παρά μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της GPO.

Επιπλέον, στο ερώτημα ανάμεσα στους ψηφοφόρους των κομμάτων της αριστεράς και όχι της πλειοψηφίας των Έλληνων πολιτών «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές», πρώτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31,4% και έπεται ο «κανένας», με ποσοστό 8,5%.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου