Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης υπέρ της Αλβανικής μαφίας, των εθνικιστών Αλβανών και κατά του Μπελέρη

 



Η περιπέτεια του Φρέντι Μπελέρη, έχει στηθεί από την Αλβανική μαφία και τον Έντι Ράμα με σκοπό να εκμεταλλευτούν "φιλέτα" που έχουν στα χέρια του Έλληνες ομογενής.

Η ένταξη του Φρέντι Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και η αποδοχή που αυτή έτυχε προκάλεσε την αντίδραση των ανθελλήνων Συριζαίων, που είναι πάντα υπέρ των κακοποιών και των ακραίων κάθε κράτους, κατά της Ελλάδας και φυσικά κατά των εθνικών μας θεμάτων.

Η συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία, πάμε όλοι για την δολοφονία χαρακτήρα του Φράντι Μπελάρη. Τα γνωστά ανώνυμα τρολ απο την υπόγα της Κουμουνδούρου που ελέγχει ο ακροαριστερός Πολάκης, άρχισαν τις επιθέσεις και την εντολή για επίθεση έδωσε ο τραμπούκος ακροαριστερός Παύλος Πολάκης.

Τρόλ και Πολάκης, λειτουργώντας υπέρ του Αλβανικού κράτους και του Έντι Ράμα που ηγείται της Αλβανικής Μαφίας κατά του Φρέντυ Μπελέρη και της Ελλάδας υιοθετούν όλες τις στημενες ψευδείς κατηγορίες της αλβανικής κυβέρνησης και του ίδιου του Έντι Ράμα κατά του Φρέντι Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας που βρίσκεται στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του προκειμένου να μην αναλάβει τα καθήκοντά του σε μια περιοχή όπου παίζεται ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια βρώμικων οικονομικών και μη συμφερόντων, συμμοριών της μαφίας.

Στην προσπάθειά τους να κάνουν κακό στην υποψηφιότητα του Μπελέρη πλήττουν και τον εμβληματικό της χαρακτήρα σε σχέση και τη διεθνοποίηση της υπόθεσης της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου, που διώκεται απο την μαφία που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευνοήσει και με την αλλαγή νόμων στον ποινικό κώδικα και στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης στην πρώτη του ανάρτηση είχε συμπεριλάβει και μια... συνταγή για το μαγείρεμα χταποδιού προκαλώντας όπως είναι φυσικό ανάλογες απαντήσεις. Μετά έσπευσε βέβαια να το διορθώσει αλλά το κακό είχε γίνει. 





Ο Πολάκης χτυπάει καμπανάκι στον Κασσελάκη ότι θα παρεξηγηθεί ο Βελουχιώτης και το ΕΑΜ

 



Τα ινφλουένσερ κόλπα του Στέφανου Κασσελάκη, οι παρουσία του σε gossip ελαφριές εκπομπές τύπου Λιάγκα, και ότι παίζει καθημερινά η καθημερινότητα του σε τέτοιες εκπομπές όπως Σκορδά, Καινούργιου κτλπ που έχουν συγκεκριμένο θεματολόγιο, ανησυχεί τον ακροαριστερό τραμπούκο του κόμματος Παύλο Πολάκη, που εκφράζει πολλούς ακροαριστερούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα επικοινωνιακή πολιτική της Κουμουνδούρου, δεν συγχέεται με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι που ανησυχεί τον Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Σε συνέντευξή του ο ακροαριστερός Πολάκης, βάλει προς την ηγεσία, και εξήγησε πως «τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου». «Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας» τόνισε ο κ. Πολάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο», όπως περιέγραψε ο Πολάκης. Και πρόσθεσε: «μπορούμε να συζητάμε, ακόμα και να διαφωνούμε, για τη στάση μας στα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, στρατηγικής, ύφους, επικοινωνιακής πολιτικής κ.λπ., αλλά η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα». «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», ξεκαθάρισε με νόημα ο Παύλος Πολάκης, στον απόηχο των τελευταίων πρωτοβουλιών του κ. Κασσελάκη, εντός και εκτός Αμερικής, και ειδικά μετά τους σταυρούς απο λάδι που σχηματίστηκε όπως λέει όταν τον βάφτισαν, αφήνοντας άλαλους τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τους ιερείς που βρίσκονταν κοντά του.



Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο όπως έχει και το Ισραήλ

 


Στον σχεδιασμό για την απόκτηση από την Ελλάδα ενός αντιπυραυλικού-αντιdrone θόλου όπως αυτόν που έχει το Ισραήλ αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά την αποτελεσματικότητα του Ισραήλ να αποκρούσει την επίθεση του Ιράν, προσθέτοντας οτι «η χώρα πρέπει να κλείσει».

«Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε «η Τουρκία έχει κάνει βήματα παραγωγής drone αλλά το ελληνικό σύστημα δεν είδε ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό αυτό στο σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη αλλά αυτο που κάνει είναι να προστατεύει την επικράτειά της. Η Ελλάδα μπορεί πάντοτε να προστατεύει τον εαυτό της. Πρέπει όμως να κάνουμε βήματα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή παράξει κάποιος σε βάρος μας»



Επιλέχθηκαν οι πρώτοι 7 ένορκοι για την ποινική δίκη Τράμπ

 



Επτά ένορκοι επιλέχθηκαν για την ποινική δίκη του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

 Η δεύτερη ημέρα της ιστορικής δίκης ολοκληρώθηκε την Τρίτη (16/4) με περισσότερα παζάρια για την επιλογή των ενόρκων, αλλά παρά τις πρώτες ενδείξεις ότι η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει για εβδομάδες, η ημέρα ολοκληρώθηκε με περισσότερο από το ένα τρίτο των ενόρκων προτού το δικαστήριο μπορέσει να ακούσει τα εισαγωγικά επιχειρήματα στην υπόθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν για δεύτερη ημέρα προκειμένου να συμμετέχει στην επιλογή των ενόρκων στην πρώτη ποινική δίκη εναντίον του. 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, που ένας Αμερικανός πρόεδρος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε μια ποινική δίκη, καθώς σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ασκήθηκε δίωξη για 34 κακουργήματα που αφορούν την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων για τον φερόμενο ρόλο του σε ένα σχέδιο εξαπάτησης πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2016, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην σταρ πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος.

Η δίκη για την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς ξεκίνησε τη Δευτέρα (15/4) με εξέταση πιθανών ενόρκων, τουλάχιστον 50 από τους οποίους παραιτήθηκαν αφού είπαν ότι δεν μπορούσαν να είναι δίκαιοι ή αμερόληπτοι.

Οι ένορκοι πέρασαν τη φάση του ερωτηματολογίου και την Τρίτη κατά την οποία ανακρίθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα και τους δικηγόρους του Τραμπ. Καθώς μιλούσαν οι ένορκοι, ο Τραμπ εθεάθη συχνά να ξεφυλλίζει το ερωτηματολόγιο της κριτικής επιτροπής.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Τοντ Μπλανς, αμφισβήτησε πολλούς υποψήφιους ενόρκους, ζητώντας ορισμένους να απολυθούν για λόγους λόγω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά του ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν κατηγόρησε τον Τραμπ για εκφοβισμό ενόρκου που κλήθηκε να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για υποτιθέμενες «αντι-Τραμπ» αναρτήσεις στο Facebook. «Δεν θα το ανεχτώ. Δεν θα έχω κανέναν ένορκο να τρομοκρατηθεί σε αυτή την αίθουσα. Θα είμαι πεντακάθαρος», είπε ο δικαστής.

Τελικά το δικαστήριο προχώρησε στην επιλογή επτά ατόμων. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει την Πέμπτη για τους υπόλοιπους ενόρκους έως ότου συσταθεί η δωδεκαμελής επιτροπή με έξι ακόμα αναπληρωματικούς.

Ο πρώτος ενόρκος, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είναι ένας άνδρας με καταγωγή από την Ιρλανδία. Εργάζεται στις πωλήσεις και έχει κάποια κολεγιακή εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος αλλά δεν έχει παιδιά.

Ο δεύτερος ένορκος είναι νοσοκόμα σε ογκολογική μονάδα που ζει με τον αρραβωνιαστικό της.

Ο τρίτος ένορκος είναι εταιρικός δικηγόρος. Κατάγεται από το Όρεγκον. Δεν έχει παντρευτεί ποτέ και δεν έχει παιδιά.

Ο τέταρτος ένορκος έχει καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, είναι παντρεμένος με ενήλικα παιδιά και δύο εγγόνια. Έχει μια επιχείρηση πληροφορικής για εκπαίδευση και συμβουλευτική. Είπε στο δικαστήριο ότι βρίσκει τον Τραμπ συναρπαστικό και μυστηριώδες.

Ο πέμπτος ένορκος είναι μια νεαρή μαύρη γυναίκα που διδάσκει αγγλική γλώσσα σε ένα δημόσιο σύστημα σχολείων. Έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση, δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει παιδιά. Η ένορκος είπε ότι ως έγχρωμη έχει φίλους που έχουν ισχυρές απόψεις για τον Τραμπ, αλλά η ίδια δεν ασχολείται με την πολιτική. Ήταν επίσης η μόνη ένορκος, η οποία είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο Τραμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε άλλες ποινικές υποθέσεις.

Ο έκτος ένορκος είναι μηχανικός λογισμικού σε μια μεγάλη εταιρεία. Δεν εξέφρασε έντονα συναισθήματα για τον Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε: «Θα είμαι δίκαιος και αμερόληπτος». Επί του παρόντος ζει με τρεις συγκάτοικους στο Τσέλσι.

Ο έβδομος ένορκος είναι ένας πολιτικός δικαστής που είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και ζει στο Upper East Side στο Μανχάταν. Είπε ότι έχει «πολιτικές απόψεις για την προεδρία Τραμπ» και ότι πιστεύει ότι υπήρχαν πιθανές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ με τις οποίες διαφωνούσε.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο μήνες και ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια εάν καταδικαστεί.

Επειδή πρόκειται για ποινική δίκη, ο πρώην πρόεδρος πρέπει να εμφανίζεται στο δικαστήριο κάθε μέρα που συνεδριάζει.



Τζον Κέρι: Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας, κύριε Μητσοτάκη - Απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ

 



Τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» -καθαρής- ενέργειας καθώς και την υποδειγματική διοργάνωση του 9ου «Our Ocean Conference», απένειμε ο Τζον Κέρι, διατελέσας υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας και επί σειρά ετών γερουσιαστής με με μεγάλη επιρροή στο Καπιτώλιο, κατά την απογευματινή ομιλία του στη διεθνή διάσκεψη.

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι», τόνισε ο Τζον Κέρι - ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο- απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας», επισήμανε ο Τζον Κέρι ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό, το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό: αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, στο πλαίσιο των 9 Διεθνών Διασκέψεων για τον Ωκεανό, έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.



Ισραήλ: Μετά τη σφαγή από τους τρομοκράτες της Χαμάς στο φεστιβάλ αυτοκτόνησαν 50 που είχαν επιζήσει

 



Δεκάδες επιζώντες από τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν αυτοκτονήσει, μην αντέχοντας το ψυχολογικό βάρος από όσα έζησαν, ισχυρίστηκε ένας από τους επιζώντες.

«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά υπήρξαν σχεδόν 50 αυτοκτονίες μεταξύ των επιζώντων του Nova. Ο αριθμός αυτός, που ίσχυε πριν από δύο μήνες, μπορεί να έχει αυξηθεί έκτοτε», δήλωσε Γκάι Μπεν Σιμόν, που ήταν και αυτό στο φεστιβάλ, σε κοινοβουλευτική ακρόαση για τη μεταχείριση των επιζώντων της 7ης Οκτωβρίου.

Είπε ότι πολλοί από τους φίλους του που γλίτωσαν από τη σφαγή δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από αυτό που έζησαν, αναφέρει η New York Post.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί επιζώντες που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο λόγω της ψυχολογικής τους κατάστασης. Οι φίλοι μου δεν σηκώνονται από το κρεβάτι, ούτε κι εγώ».

Όπως εξήγησε, «είμαι πρακτικά ανίκανος να κάνω ο,τιδήποτε. Αναγκάστηκα να πάρω έναν σκύλο για να με βοηθήσει να επιβιώσω στην καθημερινότητά μου. Ο στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε στην εργασία μας και να λειτουργήσουμε κανονικά, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς την κατάλληλη βοήθεια».

Η ακρόαση επικεντρώθηκε σε παραλείψεις των κρατικών φορέων απέναντι στους επιζώντες της επίθεσης της Χαμάς. Επιζώντες μίλησαν, μεταξύ άλλων, για γραφειοκρατικές δυσκολίες και τη διαχείριση του μετατραυματικού στρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, διατυπώθηκαν παράπονα για διάφορες δυσκολίες, κυρίως γραφειοκρατικές, που αντιμετώπισαν οι επιζώντες για να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί η διαταραχή μετατραυματικού στρες που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στους χώρους του φεστιβάλ δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 364 άνθρωποι. Από τα 3.800 άτομα που ήταν στο φεστιβάλ και επέζησαν, περίπου τα μισά, δηλαδή 1.700 χρειάζονται θεραπεία για μετατραυματικό στρες.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δηλώνει, από την πλευρά του, ότι δεν γνωρίζει πόσοι επιζώντες του φεστιβάλ έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη αναφέρεται ότι «τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών και τον αριθμό των νοσηλειών μεταξύ των επιζώντων του φεστιβάλ Nova δεν είναι γνωστά στο υπουργείο Υγείας και στο σύστημα ψυχικής υγείας και είναι λανθασμένα».

Ο επικεφαλής του τμήματος ψυχικής υγείας στο υπουργείο Υγείας, δρ Γκιλάντ Μποντενχάιμερ, σημείωσε ότι «οι φήμες σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών και τον αριθμό των νοσηλειών μεταξύ των επιζώντων του φεστιβάλ Nova δεν είναι αληθινές».

Δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με την Jerusalem Post, ότι με βάση μια εξέταση που πραγματοποιήθηκε με την ένωση επιζώντων του Nova, καθώς και με άλλα μέρη, «προέκυψε ότι τα στοιχεία αυτά είναι άγνωστα».

Πάντως διέψευσε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τον υψηλό αριθμό αυτοκτονιών μεταξύ των επιζώντων. «Γνωρίζουμε για λίγες αυτοκτονίες», προσθέτοντας ότι η διάδοση εσφαλμένων στοιχείων «μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κοινό».


protothema.gr



15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet

 



Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. 

  • Μέχρι σήμερα 15.000 φίλαθλοι ταυτοποίησαν με τρόπο απλό και φιλικό το εισιτήριό τους, μέσω της εφαρμογής Gov.grWallet,  το οποίο  έχουν κατεβάσει στο κινητό τους τηλέφωνο από το Google Play ή το App Store.  
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 33.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν δια ζώσης τους αγώνες Playoffs και Playouts που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο.  

Με την ψηφιακή είσοδο ολοκληρώνεται η δέσμη μέτρων που έλαβαν τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

  • Υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία της ψηφιακής εισόδου στα γήπεδα ισχύει για τους  αγώνες της Super League 1, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδας. 
  • Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής  Gov.gr Wallet είναι η εγγραφή των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), στο emep.gov.gr , ενώ η  διαδικασία της ψηφιακής εισόδου στα γήπεδα περιγράφεται αναλυτικά στο tickets.gov.gr.  
  • Επισημαίνεται ότι μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, τον Μάιο,  θα ισχύει το υβριδικό σύστημα εισόδου στα γήπεδα, ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προσαρμογής τόσο στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, όσο και στους φιλάθλους. 


Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας: Οι 11 αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 



  1. Αυτόματη οριστικοποίηση των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις.
  2. Κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης βιβλίων και  στοιχείων στην εφορία για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις, εφόσον πια όλα τα στοιχεία διαβιβάζονται στο myDATA. “Έως πριν λίγες ημέρες ακούγαμε κριτική για το myDATA. Τώρα όλοι βλέπουν ότι είναι ένα βήμα μπροστά. Στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται την γκρίνια αλλά τις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
  3. Πλήρης αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην επικοινωνία των πολιτών με την ΑΑΔΕ. Μόνο κατ’ εξαίρεση, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι κλασικές μέθοδοι (επιστολές, επιδόσεις κλπ.). 
  4. Θέσπιση συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου για τους φορολογικούς ελέγχους, ώστε να μην χρονίζουν. Η διάρκεια θα είναι κατά αρχήν ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για 6 + 6 μήνες υπό προϋποθέσεις.
  5. Θεσπίζεται η δυνατότητα του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου βάζοντας τέλος σε φαινόμενα «κοροϊδίας» του μηχανισμού από επιχειρήσεις – συχνά εποχικές νεοσυσταθείσες – που λειτουργούν για λίγο χρονικό διάστημα και κλείνουν από την μια μέρα στην άλλη χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ φόρο.
  6. Επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και της παροχής εγγύησης σε περίπτωση ανάκτησης του ΚΑΙ σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης. Η διάταξη αυτή σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάστηκε λόγω ελλιπούς πληροφόρησης – στην πραγματικότητα αυστηροποιεί το πλαίσιο εις βάρος των λαθρεμπόρων.
  7. Τακτοποίηση μιας σημαντικής εκκρεμότητας για 230.000 ρυθμίσεις που βρίσκονται σε μια «γκρίζα ζώνη».
  8. Ξεκαθαρίζονται οι κανόνες που αφορούν στην απώλεια των ρυθμίσεων από εδώ και στο εξής. Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης. “Αυτό παύει να ισχύει. Δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής και τακτοποίησης των οφειλών  εκτός ρύθμισης εντός 3 μηνών προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ρύθμισης.
  9. Προβλέπεται έκπτωση από 25% έως και 50% των προστίμων για τους φορολογούμενους που θα αποδεχθούν τις οφειλές που έχουν προκύψει έπειτα από φορολογικό έλεγχο. Η βασική φιλοσοφία της διάταξης είναι «όσο νωρίτερα αποδεχθείς τις οφειλές σου τόσο υψηλότερο ποσοστό έκπτωσης θα πετύχεις όσον αφορά τα πρόστιμα που θα σου επιβληθούν».  Ώστε οι υποθέσεις να κλείνουν πιο γρήγορα.
  10. Παρέχεται η  δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης έως και την 10η ημέρα από την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού. Έτσι διευκολύνονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.
  11. Η Πολιτεία συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού φόρου (μέχρι τώρα αρκούσε μέσα στην πενταετία να έχει γίνει μόνο η έκδοση της πράξης ενώ στο εξής θα πρέπει να έχει γίνει και η κοινοποίησή της στον φορολογούμενο), η οποία λειτουργεί στην πράξη υπέρ του φορολογούμενου.


Πρόσθετα εργαλεία για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας

 


Και την εβδομάδα που πέρασε η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισαν εκατοντάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ενώ βρισκόμαστε ακόμα στη μέση της άνοιξης

  • Από τη Δευτέρα 8/4 έως και την Κυριακή 14/04 εκδηλώθηκαν 472 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 428 αντιμετωπίστηκαν άμεσα σε πρώτο στάδιο.
  • Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 24 συλλήψεις, ενώ  για τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για τη διερεύνηση των αιτιών και των υπαίτιων.

Οι αρμόδιοι φορείς Πολιτικής Προστασίας έχουν από φέτος στη διάθεσή τους πρόσθετα εργαλεία, πόρους και πρωτόκολλα συνεργασίας

  • Πλέον, σε κάθε έναρξη πυρκαγιάς επιχειρούν υποχρεωτικά, μαζί με τους πυροσβέστες, ο κατά τόπους δασάρχης και η δασική υπηρεσία. Ενημερώνονται από το σύστημα engage άμεσα οι Δήμοι και συμμετέχουν με χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες
  • Υποχρεωτικά ενημερώνονται πρώτοι από όλους οι εθελοντές μας, τα εναέρια μέσα μας απογειώνονται σε πρώτο χρόνο και όχι αφού ελεγχθεί από τα επίγεια το μέγεθος της πυρκαγιάς.
  • Προσλάβαμε άλλους 700 δασοπυροσβέστες φέτος και αυξήσαμε τις αερομεταφερόμενες μονάδες μας των «δασοκομάντος» από 6 σε 16 σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά μας. Έτσι πιο πολλοί μάχιμοι πυροσβέστες ρίχνονται πιο άμεσα στη μάχη με τις φλόγες.

 Παράλληλα, έχουμε επενδύσει στην Πρόληψη: 

  • Ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ μπαίνουν μέσα στο δάσος και κάνουν ζώνες πυροπροστασίας  δεξιά και αριστερά από τα καλώδιά τους.
  • Με το πρόγραμμα Antinero 3 δημιουργούνται ζώνες πυροπροστασίας στα πιο ευαίσθητα δάση μας και καθαρίζονται μονοπάτια και δρόμοι μέσα στο δάσος.
  • Τα στρατόπεδά μας φέτος θα έχουν 100 μέτρα διάμετρο αντιπυρικής ζώνης γύρω τους
  • Μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα οι πολίτες θα δηλώνουν στους δήμους τα οικόπεδα τους που έχουν καθαρίσει.
  • Ο εμπρησμός πλέον που οδηγεί σε απώλεια ζωής τιμωρείται με ισόβια και ο εμπρησμός δάσους, αν οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή είναι πλέον κακούργημα και η ποινή φτάνει τα 20 χρόνια κάθειρξης και €200.000 πρόστιμο.


Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η NΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα


 

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου:

  • Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.
  • Στο ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετικά ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού.
  • Το 2024 δεν είναι 2019. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ταραγμένη γειτονιά, μεγάλες οικονομικές προκλήσεις, μεγάλες προκλήσεις που αφορούν αυτή τη δίδυμη τεχνολογική επανάσταση και κλιματική κρίση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
  • Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου ψηφίζουμε για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Για  να εξακολουθούμε να δίνουμε, -εγώ στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι συνάδελφοι Υπουργοί στα Συμβούλια που εκπροσωπούν την πατρίδα μας, αλλά και οι ευρωβουλευτές μας στο Ευρωκοινοβούλιο- τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη 5ετία.
  • Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει μια επιλογή: είναι αυτή η επιλογή της σταθερότητας και της δυναμικής συνέχειας των μεταρρυθμίσεων.
  • Το ξέρουμε πολύ καλά ότι στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη. Είναι μια κάλπη η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση.
  • Θέλω να το πω όσο πιο απλά γίνεται: όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες εσείς μας δώσατε εξουσιοδότηση να προχωρήσουμε τον Ιούνιο του 2023.


Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρένα σήμερα

 



Απροσπέλαστο θα είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ με αιχμή την ακρίβεια. 

Μετ΄εμποδίων θα γίνει και η μετακίνηση του επιβατικού κοινού λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες με την τροχαία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 9:30 το πρωί. Ειδικότερα, για 24 ώρες θα ακινητοποιηθούν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ένας αριθμός δρομολογίων των τρένων θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Με στάσεις εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας) συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ . Επομένως τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες και συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ. Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορούν τα ΚΤΕΛ.

Με 50 λεωφορεία και προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας.

Με στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί. Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. H απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης 17 Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Οι εργαζόμενοι ζητούν αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί ( ΕΙΝΑΠ) καθώς και η ΟΛΜΕ ( τρίωρη στάση εργασίας)

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:


- Στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα: 52, 53, 56 και 57

- Στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598

- Στο τμήμα Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301

- Στο τμήμα Πειραιάς - Αεροδρόμιο - Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231

- Στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533


Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

- Στο τμήμα Πειραιάς-Κιάτο-Πειραιάς: Την Τρίτη 16.04.2024, οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο τους από Πειραιά προς 'Ανω Λιόσια με τρένο, και στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

- Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα: Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδνες με τρένο, και στο τμήμα Αφίδναι - Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

- Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα - Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, οι επιβάτες μπορούν να πληροφορούνται στα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών), συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί αυξήσεις μισθών, λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.




Γελάει κόσμος! Κασσελάκης : Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε ένας Σταυρός από λάδι...! Φάε λάδι και έλα βράδυ λέει ο λαός

 


Φάε λάδι και έλα βράδυ λέει ο λαός μας, και δεν συγκρατιέται από τα γέλια με την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να προκαλέσει ώστε να ασχολούνται μαζί του.

Άλαλος έμεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη ακούγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να περιγράφει τι είχε συμβεί όταν ήταν βρέφος και βαφτίστηκε. 

“Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος” και ήταν έτοιμη η εκκλησία με τους ιερείς να σηστεί απο τα γέλια.

Σοβαροί άνθρωποι ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς, άφησαν την περιγραφή, και την ... προφητεία ασχολίαστα εντελώς για να τα περιλάβουν στην Ελλάδα οι Λιάγκας, Καινούργιου, Σκορδά, και γενικά πρωινές και μεσημεριανές ελαφριές gossip εκπομπές.

Το περιστατικό που γελάει ακόμα ο κόσμος έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Hellas Journal.

Η αποκάλυψη του περιστατικού και η «προφητεία» του Αγίου Τσαλίκη κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ώρες. Πάντως, το περιστατικό ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται από την πλευρά της Κουμουνδούρου, που πάγωσε για ακόμα μία φορά με τα όσα κάνει και λέει ο Κασσελάκης.

Εμείς πάντως θα του πούμε ότι ο λαός λέει "Φάε λάδι και έλα βράδυ", και αυτό μπορείς να το λάβεις προφητικά για το μέλλον του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.