Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Xιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ με χρέη στην Εφορία

 



Αντιμέτωποι με την Εφορία είναι πολύ πιθανό να βρεθούν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξαιτίας λάθους υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας του 2021.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr από την 1η Ιανουαρίου 2021 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού τόσο των δασμών όσο και των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας στα καινούρια αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την αρχή του έτους.

Ωστόσο ο νέος τρόπος υπολογισμού τόσο του Τέλους Ταξινόμησης όσο και των Τελών Κυκλοφορίας αφορά αποκλειστικά και μόνο καινούρια αυτοκίνητα ή εισαγόμενα μεταχειρισμένα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας στην ΕΕ μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στην Ελλάδα όμως κάποιοι είτε άθελά τους είτε… εσκεμμένα έσπευσαν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους αμέσως μόλις εκείνα ταξινομήθηκαν και εκδόθηκαν πινακίδες κυκλοφορίας με αποτέλεσμα το σύστημα να τα αναγνωρίζει ως καινούρια αυτοκίνητα και όχι ως εισαγόμενα μεταχειρισμένα στα οποία κυρίως τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται με το παλαιό σύστημα και όχι με το καινούριο.

Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς μόλις το σύστημα διαπίστωσε το λάθος που έγινε στον τρόπο υπολογισμού αυτομάτως χρέωσε με τα διπλάσια ποσά των πραγματικών Τελών Κυκλοφορίας τους ιδιοκτήτες τους!


Όπως δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr ιδιοκτήτης εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου διαπίστωσε μέσω του Taxisnet ότι χρωστά για ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας 2021 το ποσό των 592 ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα και με το αποδεικτικό έγγραφο της Εφορίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος είχε πληρώσει στις 8 Ιανουαρίου 2021 το ποσό των 112 ευρώ για τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας τα οποία είχαν υπολογιστεί με το νέο τρόπο (WLTP) που αφορούσε όμως οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όμως είχε ταξινομηθεί για πρώτη φορά το 2011 στη Γερμανία οπότε και τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονταν σε 296 ευρώ σύμφωνα με τον παλαιό τρόπο μέτρησης (NEDC).


Στις 29 Ιουλίου ο ιδιοκτήτης του εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου επισκέφθηκε την Εφορία όπου διαπιστώθηκε το λάθος που είχε γίνει στο σύστημα και τελικά το πρόστιμο διαγράφηκε αλλά κατέβαλε τα υπόλοιπα χρήματα που αφορούσαν στα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός του που ήταν 296 ευρώ εκ των οποίων αφαιρέθηκαν και τα 112 ευρώ που είχε καταβάλει οπότε έπρεπε να πληρώσει επιπλέον 184 ευρώ.

Το θέμα για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη λύθηκε άμεσα και χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία καθώς υπήρχαν τα αποδεικτικά στοιχεία εξόφλησης των μειωμένων από λάθος Τελών Κυκλοφορίας 2021 και βέβαια ο κάτοχος δεν είχε σκοπό να κλέψει την εφορία.


Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr υπάρχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη διόρθωση που έχει πραγματοποιήσει το σύστημα όσον αφορά στο ύψος των Τελών Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους και καλό θα ήταν να επισκεφθούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς την ιστοσελίδα του Taxisnet ώστε να διαπιστώσουν αν χρωστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021 μαζί με το πρόστιμο.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλό θα είναι να μεταβούν στις κατά τόπους Εφορίες για να διευθετήσουν το θέμα χωρίς ταλαιπωρία αλλά να θυμούνται ότι τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός τους με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού θα είναι σίγουρα υψηλότερα.

Επίσης τεράστιο θέμα αναμένεται να υπάρξει με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που έχουν Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εξόφλησης μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας και οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες θα πρέπει οπωσδήποτε να μεταβούν άμεσα στην Εφορία.

Τώρα αν οι ιδιοκτήτες τα έχουν αποκτήσει από εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βρουν άκρη αν το ερευνήσουν καθώς οι περισσότεροι από αυτούς θα αποκριθούν ότι δεν… γνώριζαν τίποτα!


Γιώργος Κ. Ανδρής

newsauto.gr



Κτήνος δολοφόνησε αδέσποτο σκύλο στο Κιλκίς και εξαφανίστηκε


 


Ένα ΚΤΗΝΟΣ αναζητά η αστυνομία στο Κιλκίς που δολοφόνησε αδέσποτο σκύλο στην κεντρική πλατεία του χωριού Ποντοηράκλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γνωστό άνδρα, κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον αδέσποτο σκύλο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Αμέσως μετά την δολοφονία επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε, ενώ αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές και αναζητείται.

Η πράξη του είναι πλέον σε βαθμό κακουργήματος και μετά την σύλληψη του θα οδηγηθεί στον ανακριτή που θα κρίνει την προφυλάκιση του και το πόσο επικίνδυνος είναι για την ασφάλεια των πολιτών και των ζώων της περιοχής.



Σάλος με χυδαίο hashtag από φαιδρό «στελεχοτρολ» του ΣΥΡΙΖΑ

 



Σάλο  προκαλούν στα κοινωνικά δίκτυα οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις εναντίον του πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χυδαίους και φαιδρούς ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα χυδαιότητα, που σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει την πολιτική ένδεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει την υπογραφή του φαιδρού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Μωραϊτη και γνωστού Συριζοτρόλ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.


«Νόμιζα ότι αυτό που γίνεται τις τρεις τελευταίες μέρες στα σόσιαλ με τα #Μητσοτάκη ….εσαι, κλπ# , θα συνέβαινε από Σεπτέμβριο. Όμως είναι τόση η συσσωρευμένη αγανάκτηση, που το ποτήρι ξεχείλισε αυγουστιάτικα. Τελευταία σταγόνα: Η αδιαφορία του λουόμενου ηγεμόνα για πάντα», υποστηρίζει μέσω ανάρτησης στο τουϊτερ ο χυδαίος Νίκος Μωραϊτης, που έχει κάνει σχετικά φαιδρά και χυδαία «χτυπήματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ουκ ολίγες φορές. 

Μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο φαιδρός Μωραΐτης διέγραψε το σχόλιο του. 

«Πρόκειται για αντιπολίτευση των χυδαίων χαρακτηρισμών και των ύβρεων, που δείχνει την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι μόνο. Αυτό το χάσταγκ φαίνεται ότι ανέβηκε συντονισμένα από τρολ…», λένε άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευση των ύβρεων δείχνει και την πολιτική ένδεια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέχεται και σιγοντάρει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις εναντίων των πολιτικών του αντιπάλων και του πρωθυπουργού. «Αυτή η κατάπτυστη πάντως πολιτική δεν αποφέρει το αποτέλεσμα που επιδιώκουν στον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.



Κορωνοϊός – Εμβόλια: Σε πόσους μήνες μειώνονται τα αντισώματα – Με ποιο εμβόλιο «χάνονται» γρηγορότερα

 



Μικρό φαίνεται πως είναι το χρονικό διάστημα που διατηρούμε στο σώμα μας τα αρχικά επίπεδα των αντισωμάτων μέσω του εμβολιασμού κατά της COVID-19, καθώς σύμφωνα με αποτελέσματα νέας μικρής έρευνας από το University College του Λονδίνου δημοσιευμένη στο Lancelot, τα συνολικά επίπεδα των αντισωμάτων φαίνεται πως αρχίζουν να φθίνουν ήδη από τις έξι εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ενώ μπορούν να μειωθούν εώς και πάνω από 50% σε διάστημα 10 εβδομάδων.

Η έρευνα με τίτλο Virus Watch χρησιμοποίησε στοιχεία περισσότερων από 600 ανθρώπων όλων των ηλικιών, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά το φύλο, την ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα. Ο αριθμός των αντισωμάτων ήταν υψηλότερος για όσους είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer σε σύγκριση με το εμβόλιο της Astrazeneca, ενώ ο αριθμός τους ήταν και συγκριτικά υψηλότερος σε σχέση με όσους νόσησαν από κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα και μιλώντας με αριθμούς, σε όσους έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, παρατηρήθηκε μείωση των αντισωμάτων από περίπου 7506 U/ mL μέσα σε 21-41 ημέρες και σε 3320 U/ mL στις 70 ή και περισσότερες ημέρες. Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η μείωση ήταν σαφώς μεγαλύτερη, με τα επίπεδα των αντισωμάτων να μειώνονται από τα 1201 U/mL μέσα στις πρώτες 20 ημέρες σε 190 U/mL (67–644) στις 70 ή και περισσότερες ημέρες.

Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι και η τρέχουσα έρευνα αποδεικνύει ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά κατά της σοβαρής νόσησης παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις της φθίνουσας πορείας των αντισωμάτων δεν είναι ιδιαίτερα σαφείς: «Τα επίπεδα των αντισωμάτων έπειτα από τη χορήγηση και των δύο δόσεων είτε του εμβολίου της Astra Zeneca είτε της Pfizer ήταν αρχικά πολύ υψηλά, γεγονός που εξηγεί την αποτελεσματική τους προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης από COVID-19.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι αυτά τα επίπεδα μειώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια δύο έως τριών μηνών αργότερα. Εάν συνεχίσει αυτή η φθίνουσα πορεία τους, ανησυχούμε ότι η προστασία των εμβολίων μπορεί επίσης να αρχίσει να εξασθενεί ιδιαίτερα έναντι των νέων παραλλαγών. Όμως, είναι ακόμα νωρίς να προβλέψουμε πόσο σύντομα θα μπορούσε να συμβεί αυτό» σημειώνει η δρ. Maddie Shrotri.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούμε μια ενισχυτική δόση; Ο καθηγητής Rob Aldridge εξηγεί: «Σύμφωνα με τα δεδομένα, ως προτεραιότητα θα πρέπει να θέσουμε όσους εμβολιάστηκαν νωρίτερα και ειδικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, που πιθανότατα αυτή τη στιγμή έχουν πολύ χαμηλό αριθμό αντισωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα ευρήματά μας υποστηρίζουν τις συστάσεις της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) που αφορούν στην προτεραιότητα των ενηλικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους ενήλικες ηλικίας 70 ετών και άνω και όλους τους τρόφιμους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων».

Όσον αφορά τους περιορισμούς της έρευνας, οι ερευνητές αναφέρουν το μικρό δείγμα χωρίς να εξετάσουν το ρυθμό της πτώσης για το κάθε άτομο, αλλά και το γεγονός ότι τα άτομα θα παρουσιάσουν διαφορετικά επίπεδα ανοσίας ανάλογα με την ικανότητα εξουδετέρωσης του ιού των αντισωμάτων τους, καθώς και τις αποκρίσεις των Τ-κυττάρων τους. Τέλος, οι έρευνες φυσικά δε θα σταματήσουν όσο ο ιός ακόμα βρίσκεται ανάμεσά μας και συστήνουν προσοχή τους επόμενους μήνες ειδικότερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Πηγή : ygeiamou.gr



Ο ΙΣΑ καλεί στο πειθαρχικό τον Φ. Βοβόλη τον επικίνδυνο που καλεί σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών

 



Και άργησε γιατί είναι επικίνδυνα και εγκληματικά ανεύθυνος!!!!

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον γιατρό Φαίδωνα Βοβόλη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η κλήση αυτή γίνεται καθώς από τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το πειθαρχικό θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.



Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας : «Καμπάνα» σε γιατρό για παρακίνηση πολιτών να μην εμβολιαστούν


 


Ο ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ήταν ο πρώτος Σύλλογος που έβαλε χρηματική ποινή σε αντιεμβολιαστο γυναίκα γιατρό, που απέτρεπε τους πολίτες να εμβολιαστούν λέγοντας ανυπόστατες ειδήσεις, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Σημείωσε ότι πρόκειται για γυναικολόγο, η οποία καλείται παράλληλα να πληρώσει χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων ευρώ και κινδυνεύει να χάσει και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ο κ Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι ένα πειθαρχικό συμβούλιο - μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες και με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Υγείας - μπορεί ακόμα και να αφαιρέσει την άδεια από έναν γιατρό.



Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ για τον καύσωνα παρουσία Μητσοτάκη

 



Στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετέχει στη σύσκεψη που έχει ξεκινήσει.

Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.

Τη σύσκεψη θα συντονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.



Οδηγός οχήματος χτύπησε και παρέσυρε 52χρονη για να της αρπάξει την τσάντα

 



Ενα περιστατικό αγριότητας, από επικίνδυνο κακοποιό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην οδό Λεβίδου, στο κέντρο της Κηφισιάς. 

Λίγο μετά τις 00:30 και όπως κατήγγειλε στο Τ.Α. Κηφισιάς, το θύμα 52χρονη γυναίκα περπατούσε με μια φίλη της σε έναν απο τους κεντρικότερους δρόμους.

Στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Μυρσίνης, τις πλησιάζει ένα μικρό όχημα μάρκας Fiat. O κακοποιός οδηγός πατάει γκάζι , χτύπησε τη γυναίκα και την παρέσυρε όπου και τραυματίστηκε στην μέση. 

Ο κακοποιός, την πλησίασε  και πριν το θύμα προλάβει να αντιδράσει αφού βρισκόταν σοκαρισμένη στο έδαφος, της άρπαξε  την τσάντα που κρατούσε στον δεξί ώμο. Ήταν χρώματος μπεζ και περιείχε το πορτοφόλι, την ταυτοτητά της, πιστωτικές κάρτες, δίπλωμα οδήγησης και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου της.

Ο επικίνδυνος κακοποιός, ανέπτυξε ταχύτητα εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής.

Οι αστυνομικοί με οδηγό την μαρτυρία της γυναίκας ψάχνουν μέσα απο κάμερες της περιοχης προσπαθώντας να εντοπίσουν το δρομολόγιο του επικίνδυνου κακοποιού για να του περάσουν χειροπέδες.



Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους με εξαιρετική εμφάνιση

 


Ο Λευτέρης Πετρούνιας για δεύτερη διαδοχική φορά βρέθηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων.

Φυσικά, πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία αν αναλογιστούμε τι έχει τραβήξει τα τελευταία τρία χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας. 

Ο 31χρονος αθλητής έκανε επέμβαση στον αριστερό ώμο, έδωσε μάχη με το χρόνο και τελικά πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχεδόν ένα μήνα πριν από το Τόκιο 2020.

Η κατάταξη του τελικού

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500

Χάο Γιόου (Κίνα) 15.300

Λευτέρης Πετρούνιας 15.200

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866

Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14.833

Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133



Πύρρος Δήμας: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε, δυστυχώς, την ένδοξη Ομοσπονδία Πάλης


 

Πύρρος Δήμας: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε, δυστυχώς, την ένδοξη Ομοσπονδία Πάλης, όταν ήμουν πρόεδρος το 2015. Έκοψε τα 9/10 της ετήσιας επιχορήγησης, από 3 εκατ. ευρώ το χρόνο σε...300.000.

Επιστρέφω για να αναλάβω τις εθνικές ομάδες, μετά από εκείνες των ΗΠΑ.

Λυπημένος για την κατάντια της άλλοτε ένδοξης και παγκόσμιας ακτινοβολίας και σεβασμού Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αλλά έτοιμος πάλι να προσφέρει στην αναδιοργάνωση και την ανάταση της. Έτσι, την παραμονή του Θοδωρή Ιακωβίδη στο άθλημα της άρσης βαρών ανακοίνωσε ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πύρρος Δήμας τόνισε, «Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ' ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο κ. Δήμας.

Δήμας: Να μη γίνουν ξανά τα ίδια λάθη

Ο κ. Δήμας χαρακτήρισε ντροπή τα όσα έγιναν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και πρόσθεσε πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση ώστε να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη. Ο Ολυμπιονίκης είπε επίσης ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών.

Τι να πρωτοκάνεις με 50.000 ευρώ;

Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε ότι το 2015 έγινε περικοπή στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15% και πρόσθεσε ότι από τα 320.000 ευρώ που έπαιρνε η ομοσπονδία οι 270.000 ήταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων -και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

«Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», εξήγησε ο Πύρρος Δήμας.

Δήμας: Να μην κόψουμε τα φτερά των νέων αθλητών

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», τόνισε.

Επιστρέφω για να αναλάβω τις εθνικές ομάδες

Ο Πύρρος Δήμας επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών.

«Έχω σκοπό να επιστρέψω και να ασχοληθώ με τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών από παίδες μέχρι ανδρών και γυναικών. Θέλω να είμαι υπεύθυνος γι' αυτές και να αλλάξουμε μια και καλή. Δεν του αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση το άθλημα αυτό, που έχει φέρει τόσες επιτυχίες τη χώρα», είπε ο Ολυμπιονίκης.

«Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ' ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο κ. Δήμας.

Να μη γίνουν ξανά τα ίδια λάθη

Ο κ. Δήμας χαρακτήρισε ντροπή τα όσα έγιναν με τον Θοδωρή Ιακωβίδη και πρόσθεσε πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση ώστε να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη. Ο Ολυμπιονίκης είπε επίσης ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε την άρση βαρών μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά να ενδιαφερόμαστε κάθε μέρα για τα προβλήματά των αθλητών.

Τι να πρωτοκάνεις με 50.000 ευρώ;

Ο Ολυμπιονίκης ανέφερε ότι το 2015 έγινε περικοπή στην Ομοσπονδία της άρσης βαρών της τάξης του 15% και πρόσθεσε ότι από τα 320.000 ευρώ που έπαιρνε η ομοσπονδία οι 270.000 ήταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων αλλά και την ενοικίαση εγκαταστάσεων -και μάλιστα κρατικών στο ΟΑΚΑ.

«Με 50.000 τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις πανελλήνια πρωταθλήματα; Να στηρίξεις αθλητές εθνικών ομάδων; Να κάνεις προετοιμασίες; Δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Αυτό έγινε και αυτό συζητάμε σήμερα», εξήγησε.

Να μην κόψουμε τα φτερά των νέων αθλητών

«Είναι μια μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, για να στηρίξουμε τον Θοδωρή και άλλα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν Θοδωρής, ονειρεύονται να γίνουν Πύρρος, να πάνε σε μια ολυμπιάδα και να κάνουν μεγάλα πράγματα και να μην τους κόψουμε τα φτερά», τόνισε.

Επιστρέφω για να αναλάβω τις εθνικές ομάδες

Ο Πύρρος Δήμας επανέλαβε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών.

«Έχω σκοπό να επιστρέψω και να ασχοληθώ με τις εθνικές ομάδες της άρσης βαρών από παίδες μέχρι ανδρών και γυναικών. Θέλω να είμαι υπεύθυνος γι' αυτές και να αλλάξουμε μια και καλή. Δεν του αξίζει να είναι σε αυτή την κατάσταση το άθλημα αυτό, που έχει φέρει τόσες επιτυχίες τη χώρα», είπε ο Ολυμπιονίκης.



Η Αθήνα φλέγεται

 


Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 καταγράφοντας πρωτόγνωρες θερμοκρασίες. 

Στα πλάνα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).





Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με άλμα στα 8,41μ


 

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί και με άλμα στην 6η του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ και απο την 4η θέση που βρισκόταν ανέβηκε στην 1η, βάζοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του.






Σε δοκιμαστική λειτουργία το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 



Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί υπό τον ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό 1555, διευκολύνοντας την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των πολιτών για θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά.


Το νέο τηλεφωνικό κέντρο θα ενοποιήσει τα 7 διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στο Υπουργείο καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς, με στόχο να προσφέρει άμεση και έγκυρη εξυπηρέτηση καθημερινά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με μικρό χρόνο αναμονής και χωρίς χρέωση για τους πολίτες.

Η πρώτη δοκιμαστική φάση λειτουργίας του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου αφορά στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πολιτών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ.

Τον Σεπτέμβριο, και με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου εντός του Αυγούστου, θα ενταχθεί στο τηλεφωνικό κέντρο και το σύνολο των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ, ΣΕΠΕ, κ.λπ.).

Επιπρόσθετα, δρομολογούνται νέες ψηφιακές εφαρμογές για κινητά, αναμόρφωση ιστοσελίδων, chatbox, κ.ά., με στόχο την συνολική αναβάθμιση των καναλιών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, κάνοντας πράξη τη μετάβαση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή.



Νέο «Εξοικονομώ» ύψους 632 εκ. ευρώ

 



Το νέο πρόγραμμα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων από 50.000 κατοικιών και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 632 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση ανέρχεται στο 62% της συνολικής δαπάνης, ενώ στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση περισσότερων κατοικιών σε ποσοστό 38% συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Με το νέο σύστημα υποβολής αιτήσεων καταργείται η χρονική προτεραιότητα, ενώ οι αιτήσεις θα βαθμολογούνται βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:

Θα δοθεί προτεραιότητα σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα, σε ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και σε νοικοκυριά με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.

Η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων θα αποτελέσει το σημαντικότερο κριτήριο σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%.

Ειδικά για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, έχει προβλεφθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός που θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Για φυσικά πρόσωπα με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και για νοικοκυριά με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση θα ανέρχεται στο 75%. Επιπλέον, εισάγεται εγγυοδοσία για τον τραπεζικό δανεισμό τους προκειμένου να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.




Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης

 



Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.

Με κοινή υπουργική απόφαση, μετά από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ύψος της ενίσχυσης για κάθε μέσο θα υπολογιστεί βάσει των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλουν προς το ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π).

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου.




Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή

 



Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για τα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του φαρμάκου που μέχρι σήμερα φτάνουν το 1,2 δισ. ως το 2025, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή. Η πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει ορατά αποτελέσματα.

Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε τον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία. Μπορούμε να βρούμε τη θέση που μας αρμόζει στην παγκόσμια αγορά".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠEΝ  Θεόδωρος Τρύφων, ανέφερε:

"Η απόφαση που πήρατε το 2019 για τον συμψηφισμό των δαπανών για επενδύσεις με το clawback που καταβάλλει η φαρμακοβιομηχανία ήταν ένα success story και δικαιώθηκε απόλυτα. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επένδυση κεφαλαίων που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Η κατάσταση στον τομέα των επενδύσεων είναι η καλύτερη τις τελευταίες δεκαετίες:

Προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο, ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα δημιουργήσουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια, θα δημιουργηθούν 12 νέα εργοστάσια, 32 νέες μονάδες παραγωγής και 56 νέες γραμμές παραγωγής".



Εγκρίθηκε το ελληνικό ΕΣΠΑ 2021-2027

 



Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη εργασίας με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την έγκριση του προγράμματος "ΕΣΠΑ 2021-2027".


Η κα. Φερέιρα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:


"Είναι χαρά μου να ανακοινώσω ότι η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πρωί τη Συμφωνία Ελληνικής Εταιρικής Σχέσης. Και (η Ελλάδα) είναι το πρώτο κράτος μέλος με εγκεκριμένη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2021-27. Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά για μένα.

Αλλά αυτό τιμά το έργο που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, όλο το επιτελείο που εργάστηκε πολύ- πολύ σκληρά σε όλες τις διαπραγματεύσεις",

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, σημείωσε:


"Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Αν κοιτάξουμε το συνολικό ποσό, αυτή η νέα συμφωνία για το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης αντιπροσωπεύει συνολικά, αν συμπεριλάβουμε και τα εθνικά κεφάλαια, 26,2 δισ. ευρώ χρηματοδότησης για τα επόμενα έξι χρόνια.

Και αν προσθέσουμε σε αυτά τα 18 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, τα 13 δισ. ευρώ δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα υπόλοιπα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΕ, έχουμε σχεδόν 77 δισ. ευρώ. Να το επαναλάβω. Έχουμε 77 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ενίσχυση της ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας".