Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή

 



Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για τα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του φαρμάκου που μέχρι σήμερα φτάνουν το 1,2 δισ. ως το 2025, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Θέλουμε τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή. Η πολιτική που εφαρμόζουμε, έχει ορατά αποτελέσματα.

Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε τον κλάδο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία. Μπορούμε να βρούμε τη θέση που μας αρμόζει στην παγκόσμια αγορά".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠEΝ  Θεόδωρος Τρύφων, ανέφερε:

"Η απόφαση που πήρατε το 2019 για τον συμψηφισμό των δαπανών για επενδύσεις με το clawback που καταβάλλει η φαρμακοβιομηχανία ήταν ένα success story και δικαιώθηκε απόλυτα. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επένδυση κεφαλαίων που δεν υπήρχε μέχρι πρότινος.

Η κατάσταση στον τομέα των επενδύσεων είναι η καλύτερη τις τελευταίες δεκαετίες:

Προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο, ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2025, οι οποίες θα δημιουργήσουν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα επενδυτικά σχέδια, θα δημιουργηθούν 12 νέα εργοστάσια, 32 νέες μονάδες παραγωγής και 56 νέες γραμμές παραγωγής".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου