Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κωδικοποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα


Προχωρά η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών

Η διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών (με βάση τις διατάξεις του ν. 4275) προχωράει κανονικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής των πρώτων είκοσι δύο οριζόντιων Γενικών Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Όπως είπε, έχουν ήδη κατατεθεί οι σχετικές υποψηφιότητες, τις οποίες επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η δεύτερη και η τρίτη φάση, ενώ εξήγησε ότι το λέει αυτό για να αποκρούσει «για άλλη μια φορά τις κατηγορίες ότι δεν ήταν πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην εφαρμογή των πάγιων διατάξεων του ν.4275/2014».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, εισηγούμενος, στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, την τροπολογία του, με βάση την οποία δίνεται η εξουσιοδότηση με Προεδρικό Διάταγμα να προβεί το υπουργείο σε διοικητική κωδικοποίηση του υπαλληλικού κώδικα, του ν.3528/2007 και να συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή η οποία θα δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

Επίσης, για τη διευκόλυνση της συγκρότησης του Συμβουλίου Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης αντί για συνταξιούχος δικαστικός μπαίνει ένα μέλος του Συμβουλίου του Κράτους.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αξίζει να δει κανείς πόσες φορές με νόμο έχει τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος για να γίνει αντιληπτό ότι είναι άκρως απαραίτητη η κωδικοποίησή του έτσι ώστε να μπορούν να διευκολυνθούν και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και οι πολίτες, έχοντας στη διάθεσή τους πια την τελική μορφή του υπαλληλικού κώδικα.

«Μιλάμε συχνά για κωδικοποιήσεις και, δυστυχώς, η έφεση την οποία έχουμε στην πολυνομία καθιστά αυτές τις κωδικοποιήσεις ακόμα πιο απαραίτητες», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός πυροδοτώντας την αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να παραβιάζετε Κανονισμό και Σύνταγμα και από την άλλη να επικαλείστε τη νομιμότητα και να απολύετε κόσμο», καταγγέλλοντας την «τακτική των εκπρόθεσμων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια».

Και η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) είπε πως θα έπρεπε να γίνει με νόμο αυτή η κωδικοποίηση.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να περάσει η τροπολογία αν θέλουμε να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος έτσι ώστε να επιλέγονται οι γενικές διευθυντές με αξιοκρατικά κριτήρια.

«Υπήρχε ένα πρόβλημα. Το αναγνωρίζουμε, το παρουσιάζουμε και προτείνουμε μια λύση, έτσι ώστε να συγκροτηθεί άμεσα το σχετικό συμβούλιο που είναι απαραίτητο. Και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε το εργαλείο της τροπολογίας για να νομοθετήσουμε. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, για να κωδικοποιήσουμε τη σχετική νομοθεσία, είναι ο καλύτερος τρόπος. Μιλάμε για διοικητική κωδικοποίηση. Δεν συζητάμε για αλλαγές στον Υπαλληλικό Κώδικα», συμπλήρωσε ο υπουργός.


Πηγή : newsbeast.gr


Οι δύο διαφορετικές αλήθειες για το νερό των Εξαρχείων


Απ’ ότι φαίνεται, στην υπόθεση του νερού των Εξαρχείων υπάρχουν δύο αλήθειες. Αυτή που βλέπουμε και καταγράφεται στο βίντεο κι αυτή που εμφανίζεται από την πλευρά των αστυνομικών και σίγουρα είναι μεταξύ τους σφόδρα αντικρουόμενη. Το επίσης σίγουρο είναι ότι το βίντεο δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς οι σκηνές που περιγράφονται και όσα περιλαμβάνονται είναι

από μια χρονική στιγμή και μετά. Αγνοούμε όλα όσα προηγήθηκαν.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι, όταν ο περιπτεράς αρχίζει και φωνάζει, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί πετούν τα μπουκάλια με το νερό κάτω, ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένας να φωνάξει, «τι είναι αυτά που λες, αφού σου δώσαμε χρήματα».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η αλήθεια του πράγματος κρύβεται πίσω από τις αχαρτογράφητες σκηνές του βίντεο. Αυτές που συνέβησαν, αλλά είτε δεν απαθανατίστηκαν, είτε κόπηκαν στη μονταζιέρα της σκοπιμότητας. Ακούσαμε στο βίντεο ότι στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν πως έδωσαν 20 ευρώ, το οποίο χαρτονόμισμα τους έπεσε και χάθηκε πάνω στη συμπλοκή. Ότι τα αίματα άναψαν όταν τους είπε ο περιπτεράς ότι δεν πουλάει νερό σε μπάτσους και πως η πρώτη απώθηση έγινε από τον περιπτερά στον 20χρονο αστυνομικό, που εντάχθηκε στη συγκεκριμένη διμοιρία πριν από ένα μόλις μήνα και γι αυτό δεν αντέδρασε όπως έπρεπε.

Όλα αυτά, όπως υποστηρίζεται από αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνονται και από τις καταθέσεις αρκετών αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων του επεισοδίου.

Αλήθεια επίσης είναι πως έγινε αμέσως, το ίδιο βράδυ του Πολυτεχνείου αναφορά του επικεφαλής της διμοιρίας προς την ηγεσία και περιγράφει την εκδοχή που υποστηρίζεται από τους υφισταμένους του. Κι αυτό έγινε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ανάθεσε την έρευνα στις Εσωτερικές Υποθέσεις, που εποπτεύονται από εισαγγελέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ακεραιότητα της έρευνας. Το ζήτημα όμως είναι πως μπορεί να καμφθεί η δυσπιστία που προκαλεί η δύναμη της εικόνας.

Πηγή : bloko.gr


Κωνσταντινούπολη - Τίρανα με εισιτήριο ...20 κιλά ηρωϊνης



Να μεταφέρουν με λεωφορείο της γραμμής Κωνσταντινούπολη - Τίρανα 20 κιλά και 650 γραμμάρια ηρωίνης συνελήφθησαν στον Συνοριακό Σταμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δύο Αλβανοί.

Την ηρωίνη μετέφεραν μέσα σε ειδικές κρύπτες, στους αεραγωγούς του τουριστικού λεωφορείου και εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι μεταφορείς της εν λόγω ποσότητας του ναρκωτικού, 43 και 41 ετών, εκτιμάται ότι είναι μέλη κυκλώματος μεταφοράς ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : ethnos.gr


Άρση της ασυλίας για τον Γ. Μιχελάκη - Η περίεργη απουσία των κυβερνητικών βουλευτών


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε με πέντε ψήφους υπέρ έναντι τεσσάρων κατά, να εισηγηθεί θετικά και για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη για την υπόθεση με τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη που αφορά χρηματισμό.
Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Μιχελάκη τάχθηκαν οι τέσσερις παρόντες βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπερψήφισαν και οι πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ωστοσο, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα γιατί δεν υπήρχαν στην επιτροπή Δεοντολογίας οι υπόλοιποι κυβερνητικοί βουλευτές κι αν απουσίαζαν τυχαία ή δεν ήθελαν να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας. Αυτή η κίνηση πάντως, αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί προς τη Βουλή την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν στην κηδεία του χουντικού Ν. Ντερτιλή.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση ελέγχεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, ωστόσο η Επιτροπή, κατόπιν αιτήματός του ανέβαλε την συζήτηση, προκειμένου να στείλει το υπόμνημα του από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται για άλλα αδικήματα.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας τόσο των τριών βουλευτών, όσο και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης θα εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ


Πηγή : newsit.gr


1,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ


Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος θα κινήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων στην περιοχή της Πλάκας ανακοίνωσε σήμερα Πάμπτη, 20/11/14 το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός έγινε μέσω του www.e-publicrealestate.gr και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ το τίμημα ανέρχεται στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, 42% υψηλότερο των αντίστοιχων τιμών εκκίνησης.



Το ΤΑΙΠΕΔ παραχώρησε τα κτήρια για 99 έτη, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Μετά το πέρας τους, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο.


Πηγή : newsbomb.gr





ΔΗΜΑΡ: Στους Γιατρούς του Κόσμου οι βουλευτικές αποζημιώσεις Οκτωβρίου




Στο λογαριασμό του Πολυιατρείου Περάματος - Γιατροί του Κόσμου θα κατατεθούν κατόπιν κληρώσεως, τα χρήματα της αποζημίωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής μηνός Οκτωβρίου

Στο λογαριασμό του Πολυιατρείου Περάματος - Γιατροί του Κόσμου θα κατατεθούν κατόπιν κληρώσεως, τα χρήματα της αποζημίωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής μηνός Οκτωβρίου.



Αυτό αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση της βουλευτού Β΄ Πειραιά, Μαρίας Γιαννακάκη.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς κάθε μήνα καταθέτουν τα χρήματα που προέρχονται από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών της Βουλής που συμμετέχουν, σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας υπέρ ομάδων του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

Η επιλογή γίνεται με κλήρωση, μεταξύ των προτάσεων που καταθέτουν τα μέλη της Κ.Ο.


Πηγή : protothema.gr


Η ελληνική τραγωδία δεν έχει ακόμα τελειώσει, σύμφωνα με την Die Welt



Στο ποια θα είναι η έκβαση της ελληνικής τραγωδίας αναφέρεται δημοσίευμα της Die Welt, τονίζοντας ότι είναι ακόμα πιθανό να ξεγράψουν την χώρα οι επενδυτές, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα σχολιάζει ότι «ένα από τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας είναι ότι μετά τα όσα έχουν πάθει οι ήρωες έρχεται η κάθαρση και το κοινό αποχωρεί ανακουφισμένο» και προσθέτει ότι κάπως έτσι φαίνεται η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η χώρα άφησε πίσω της την ύφεση.
Ωστόσο, η εφημερίδα συνεχίζει: «Δεν είναι όμως ακόμη βέβαιο εάν έτσι τελειώνει όντως το ελληνικό δράμα. Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει αδύναμη και η πολιτική κατάσταση αβέβαιη. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από τους διεθνείς δανειστές. Επιπλέον μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές, εάν η μητρόπολη της ευρωκρίσης καταφέρει να συμφωνήσει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου με τους πιστωτές της. Το δράμα δεν έχει τελειώσει ούτε και για τις χρηματαγορές. Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στα ύψη».
Η εφημερίδα εξηγεί ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της 11 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο, προκειμένου να μπορέσει να κλείσει με αυτά τα μέσα δημοσιονομικά κενά του 2015, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα.
«Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει συμφωνία», εξηγεί η Die Welt και σημειώνει ότι το βασικό σημείο διαφωνίας με την τρόικα είναι οι διαφορετικές εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό κενό, «το οποίο οι δανειστές υπολογίζουν στα 2,5 έως 3,6 δισ. ευρώ, εάν η Ελλάδα δεν αλλάξει την δημοσιονομική της πολιτική. Εντούτοις για περαιτέρω περικοπές ή επιβολή υψηλότερων φόρων η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά αδύναμη».
«Εξάλλου ο υπ. Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης κάνει λόγο για λιγότερο από ένα δισ. ευρώ. Η Αθήνα δίνει μάχη για μια λύση πακέτο που θα περιλαμβάνει και απομείωση του χρέους. Μια τέτοια ελάφρυνση θα μείωνε σημαντικά το έλλειμμα των επόμενων χρόνων», σημειώνει η Die Welt.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την κυβέρνηση και εξαιτίας των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές και στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Τρόικα και να προκαλέσει έτσι μια νέα οικονομική κρίση».
«Πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να φέρουν πανικό στις αγορές» λέει προς την εφημερίδα ο οικονομολόγος της UBS Ράινχαρντ Κλούζε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναλυτής της Nomura Δημήτρης Δημητρακόπουλος: «Οι προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου θα αποτελέσουν ορόσημο για τη χώρα και τις χρηματαγορές. Τις επόμενες εβδομάδες οι επενδυτές θα παρακολουθούν πολύ προσεκτικά κάθε εξέλιξη».
Όπως σημειώνει, τέλος, η Die Welt, «χωρίς έξωθεν βοήθεια οι επενδυτές μπορούν να ξεγράψουν την χώρα. Με το χρέος να ανέρχεται στο 174% επί του ΑΕΠ, η Ελλάδα παραμένει η πιο υπερχρεωμένη οικονομία της ευρωζώνης. (...) Ακόμη και η αιφνιδιαστική άνοδος των ρυθμών ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν φαντάζει πλέον τόσο πειστική, εάν αναλογιστεί κανείς τα επίπεδα από τα οποία προέρχεται η Ελλάδα. Εξάλλου η χώρα απώλεσε τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης το 30 % της οικονομικής της δύναμης.
«Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης θα χρειαστεί πάνω από μια δεκαετία μέχρι να καλύψει και πάλι η Ελλάδα αυτό το χαμένο έδαφος» λέει ο Κρίστιαν Σουλτς από την Berenberg Bank και προσθέτει: «Σε περίπτωση που δικαιωθούν οι οικονομολόγοι και δεν σταθεροποιηθεί σύντομα η πολιτική κατάσταση, τότε αντί της επιδιωκόμενης κάθαρσης η χώρα θα έχει κάνει απλώς ένα μικρό διάλειμμα στο ατελείωτο δράμα του χρέους».


Πηγή:reporter.gr


Πανεπιστήμιο Αθηνών: Δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα των φοιτητικών συλλόγων


Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία - Γκόλιας (ΕΜΠ): Ζητήσαμε από τους φοιτητές να σταματήσουν την κατάληψη

Στο υπουργείο Παιδείας “πετά την μπάλα” πάλι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης, ο οποίος, μαζί με τους άλλους πρυτάνεις, έχει κληθεί τη Δευτέρα από τον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο, προκειμένου να τους παραχωρήσει τη δυνατότητα να αποφασίζουν για τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια, αλλά και τις μετεγγραφές.



Σε ο,τι αφορά την ανακοίνωση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που προκάλεσε νέο γύρο έντασης στα Πανεπιστήμια, διευκρινίστηκε από το ΕΚΠΑ ότι η πρόταση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπό αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί.

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, «σχετικά με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, η οποία ρυθμίζει το θέμα των μετεγγραφών και μετά την γνωστοποίηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών του αριθμού των δικαιούμενων μετεγγραφής φοιτητών/τριών, δηλώνουμε τα εξής:

1. Το Πανεπιστήμιο καλείται να δεχθεί και να εκπαιδεύσει έναν τεράστιο αριθμό φοιτητών, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των ήδη εγγεγραμμένων μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από άλλες κατηγορίες, τις οποίες παγίως ορίζει ο νόμος.

2. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Ενόψει αυτών κατανοώντας το κοινωνικό πρόβλημα αλλά και σεβόμενο την ανάγκη διατήρησης και βελτίωσης της ποιότητας των από αυτό παρεχόμενων σπουδών το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι η υλοποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης είναι δυνατή μόνο, εάν εξασφαλιστούν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις:

- επαρκής χρηματοδότηση με βάση συγκεκριμένη επιχορήγηση ανά μετεγγραφόμενο, η οποία θα επιτρέψει την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών και εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ως προς τις (α) ήδη υποχρηματοδοτούμενες και (β) τις πρόσθετες πλέον διοικητικές, εκπαιδευτικές και εργαστηριακές δραστηριότητες,
- επιστροφή όλων των διοικητικών υπαλλήλων του, οι οποίοι τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας,
- εξασφάλιση ικανού αριθμού διδακτικού προσωπικού με την προκήρυξη θέσεων καθηγητών,
- δυνατότητα πρόσληψης εκτάκτου διδακτικού προσωπικού καθώς και προσωπικού για την διεξαγωγή του πρόσθετου εργαστηριακού έργου και των επιπλέον πρακτικών ασκήσεων.Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας, θα αποφύγει τον κίνδυνο μιας αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας. Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποφασίσει, εάν πράγματι επιθυμεί να στηρίξει με τις παραπάνω συγκεκριμένες μορφές ενίσχυσης το πολλαπλά τραυματισμένο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών”.

Ηλεκτρονικά ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος στο ΕΜΠ

Σε ό,τι αφορά στο ΕΜΠ, Σύγκλητος ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίασή της με τηλεδιάσκεψη, η οποία κράτησε περισσότερες από 3,5 ώρες. Όπως δήλωσε στο protothema.gr, ο πρύτανης του ΕΜΠ Γ. Γκόλιας, «ζητήσαμε από τους φοιτητές να σταματήσουν την κατάληψη και να βρεθούν άλλοι τρόποι να προβάλουν τα αιτήματά τους».

Πάντως, πολλές από τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΜΠ λειτούργησαν κανονικά σήμερα, παρά την κατάληψη της πρυτανείας.


Πηγή : protothema.gr


Ο Κασιδιάρης καταθέτει για την υπόθεση Μπαλτάκου



Τις άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξετάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τα μέλη της Επιτροπής θα επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης για την υπόθεση της παράνομης καταγραφής συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο που είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ζητήθηκε έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, έγινε από τον ίδιο.

Επίσης η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει σήμερα τα αιτήματα της Δικαιοσύνης για την άρση ασυλίας των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρου και Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν κατά την κηδεία τού πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή.


Πηγή : nooz.gr


Γάλλοι τζιχαντιστές καίνε διαβατήρια και καλούν σε επιθέσεις κατά της Δύσης



Καίνε τα γαλλικά διαβατήριά τους και καλούν συντρόφους τους «να φέρουν τον τρόμο στους δρόμους της χώρας». Αυτή είναι η απάντηση των γάλλων τζιχαντιστών στην αποκάλυψη ότι δύο από τους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους στο πιο πρόσφατο βίντεο αποκεφαλισμών είναι Γάλλοι.
Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε μέσω του δικτύου του ΙΚ «Αλ Χαγιάτ» και δείχνει τέσσερις άντρες να δηλώνουν πως είναι Γάλλοι, ενώ οι τρεις από αυτούς μιλούν και στα γαλλικά στην κάμερα.

Κάποια στιγμή ένας από αυτούς ακούγεται να λέει: «Δεν πιστεύουμε σ' εσάς και στα διαβατήριά σας, κι αν έρθετε εδώ θα σας πολεμήσουμε», ενώ κάποια διαβατήρια πέφτουν στην πυρά.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μαθήματα μίσους καθώς ένας μαχητής προτρέπει ξεκάθαρα όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ, να προχωρήσουν σε «επιχειρήσεις» στη Γαλλία: «Τρομοκρατήστε τους και κάντε τους να μην μπορούν να κοιμηθούν από τον φόβο και τον τρόμο».




Πηγή : ethnos.gr


ΕΠΟ: Δεν γίνεται πρωτάθλημα σε καμία κατηγορία



Οριστική μοιάζει πλέον η αναβολή των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων του προσεχούς Σαββατοκύριακου, καθώς η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι εμμένει στην απόφασή της να μην ορίσει διαιτητές, ως αντίδραση στην επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής προεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος.

Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως τις ΠΑΕ, να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν τις επικριτικές δηλώσεις και ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας, ώστε να μην στοχοποιούνται τα στελέχη της.

Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ξεκαθαρίζει ότι δεν συντρέχει λόγος για αναίρεση της απόφασης για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ΄ Εθνική Κατηγορία).

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας."


Πηγή: capital.gr


Η Ιστορία της Macedonian Airlines και η έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος


To 1990 είχε αρχίσει την εθνικιστική της προπαγάνδα η κυβέρνηση των Σκοπίων, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε προωθήσει για να προστατέψει την ονομασία και τον ήλιο της Βεργίνας την δημιουργία των Μακεδονικών Αερογραμμών ως θυγατρική της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ιδρύθηκε λοιπόν το 1992 για να διασφαλιστεί η πτητική της άδεια με σήμα τον ήλιο της Βεργίνας και την ονομασία Macedonian Airlines, αλλά οι πρώτες πτήσεις έγιναν το 1998 με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής Β727-200.

Τα πρώτα της αεροσκάφη τα απέκτησε η εταιρία το 1999 δύο Β737-400 και το 2000 ακόμα ένα ίδιου τύπου, και με αυτά τα αεροσκάφη άρχισε να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με την Ευρώπη και προβάλλοντας έτσι παντού Ελληνικό όνομα Macedonian Airlines με τον ήλιο της Βεργίνας στο φτερό.

Οι Μακεδονικές αερογραμμές είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους μεγάλους τουριστικούς ομίλους της Ευρώπης και είχαν υπογραφεί συμβόλαια συνεργασίας γνωρίζοντας οι τουριστικοί πράκτορες την Macedonian Airlines ως μια αποκλειστικά ελληνική υπόθεση και μάλιστα λόγω του πλούσιου πτητικού της έργου είχε νοικιάσει το έτος 2002 και αλλά δύο αεροσκάφη MD-82 για να καλύψει τις ανάγκες της.

Δυστυχώς όμως όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα λόγω της πλήρους ανικανότητας των πολιτικών μας 12 Δεκεμβρίου 2003 οι Μακεδονικές αερογραμμές μετονομάστηκαν σε Ολυμπιακές Αερογραμμές διότι την απορρόφησε η νέα εταιρία και κατ΄ επέκταση  έσβησε το όνομα από τα αεροσκάφη της καθώς και ο σημαντικός ήλιος της Βεργίνας από τα φτερά της.
Οι Μακεδονικές αερογραμμές εκτελούσαν πτήσεις σε όλη την Ευρώπη και τα αεροσκάφη της προσγειωνόντουσαν σε όλα τα αεροδρόμια επιδεικνύοντας το όνομα και το σήμα παντού ως ελληνικό και αδιαμφισβήτητο, εκτελούσαν επίσης και αρκετές πτήσεις champions league charter με φιλάθλους και ομάδες.

Αφήσαμε το όνομα μέσα στα συρτάρια γραφείων των Ολυμπιακών αερογραμμών και σβήσαμε την εικόνα από τους Ευρωπαίους της αδιαμφισβήτητης ελληνικής ονομασίας Macedonia καθώς και του ήλιου της Βεργίνας ως ελληνικού συμβόλου, που κάποτε είχε κλαπεί και αυτό και κοσμούσε την σημαία των Σκοπίων.

Φυσικά ένα κράτος που καπηλεύεται την ιστορία ενός άλλου για να επιβιώσει με θράσος και ανιστόρητα γεγονότα κατασκευασμένα προκαλώντας, δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την εξαφάνιση των Μακεδονικών Αερογραμμών από τα Ευρωπαϊκά Αεροδρόμια.

Έτσι λοιπόν με επιμονή και υπογείως η κυβέρνηση των Σκοπίων κατάφερε να πάρει άδεια από την αρμόδιά Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ το 2010 για την αυτοαποκαλούμενη εταιρία της ΜΑΤ Macedonian Airlines με έδρα τα Σκόπια και μάλιστα εκτελεί πτήσης σε όλη την Ευρώπη με αυτό το όνομα!!!!! Το επόμενο βήμα της το οποίο προχωράει ταχύτατα είναι να πάρει διεθνές πιστοποιητικό αποτελεσματικού πτητικού έργου που θα καλύπτει της προϋποθέσεις ασφάλειας των πτήσεων και του αξιόπιστου στόλου αεροσκαφών.

Ένα χρόνο πριν πάρουν την άδεια τα Σκόπια το 2009 είχε κάνει μια εξαγγελία ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόεδρος της MIG  στο αεροδρόμιο Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της Olympic Air. Είχε ανακοινώσει ότι η MIG είχε στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο Μακεδονικές Αερογραμμές είχε πάρει κωδικούς και κανένας δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα!!!!!!! Είχε επεκταθεί του σχεδίου του λέγοντας επίσης ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της Olympic Air με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την ονομασία Μακεδονικές Αερογραμμές προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής!!!!!!!

Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του ο νέος πρόεδρος της Olympic Air είχε ανακοινώσει ότι η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες δηλαδή μέσα στο 2009 αρχές του 2010!!!!!!
Η κατάληξη όμως είναι άλλη και αυτό που ακουγόταν από της συνοδούς των Ελληνικών Μακεδονικών Αερογραμμών από το 1998 έως το 2002 όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να την διαλύσει,

“….Καλωσορίσατε οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων…..”
ακούγεται σήμερα από την εταιρία των Σκοπίων η οποία καπηλεύτηκε και αυτό το τραγικό λάθος της Ελληνικής κυβέρνησης λόγω της αδιαφορία και της ανικανότητας των πολικών που καλούνται να προασπίσουν τα διεθνή μας συμφέροντα. 

Ίσως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο σημερινός Υπουργός Μεταφορών σήμερα Νοέμβριο 2014 και μετά από 6 χρόνια από τις εξαγγελίες του προέδρου της MIG στην Θεσσαλονίκη για ίδρυση των νέων Μακεδονικών Αερογραμμών.

Πώς αντέδρασε η κυβέρνηση Καραμανλή τότε μόλις έμαθε για την ίδρυση των Μακεδονικών αερογραμμών στα πλαίσια του ICAO και της IATA για την χρήση εκ μέρους της σκοπιανής κυβέρνησης της ονομασίας Macedonian Airlines ;

Πώς αφού όπως λέει ο κ. Βγενόπουλος είχε πάρει κωδικούς ώστε να μην μπορεί άλλος να χρησιμοποιήσει το όνομα, το όνομα χρησιμοποιείται  και πετάει ελεύθερα από το κράτος των Σκοπίων σε όλους τους προορισμούς της Ευρώπης;

Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά και που βρίσκεται το θέμα για να το αντιμετωπίσει;

Είναι ντροπή να μην μπορεί ένα κράτος με τέτοια ιστορία να υπερασπιστεί τους πολίτες του, την ιστορία του και τα εθνικά του σύμβολα και αναρωτιέμαι ως πότε;

Το αποτέλεσμα : 


Άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει την χάρη!!!!!


ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους δύο Ελληνες δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα



Οι περίπου μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, ενώ, αντίθετα, σε υπερδιπλάσια ποσοστά εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και την αστυνομία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για τους δείκτες ευημερίας 2013.

Ειδικότερα:

-Το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, ενώ 19,2% και 12,5% δεν εμπιστεύεται καθόλου τη δικαιοσύνη και την αστυνομία αντίστοιχα.

Πλήρη εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα έχει μόλις το 0,6% του συνολικού πληθυσμού.

Οι άνεργοι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό 50,6% και καθόλου εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την αστυνομία σε ποσοστά 24% και 16,6% αντίστοιχα. Για τους εργαζόμενους, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 46,2%, 18,1% και 12,5%. Στον αντίποδα, οι άνεργοι εμπιστεύονται πολύ ή πλήρως τη δικαιοσύνη και την αστυνομία σε ποσοστά 21,6% και 29%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους συνταξιούχους είναι 26,2% και 37,9%. Επίσης, οι συνταξιούχοι και οι μη οικονομικά ενεργοί δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα σε ποσοστό περίπου 42%.
Οι άνδρες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία σε ποσοστά 46,4%, 20,3% και 13,7% αντίστοιχα, οι γυναίκες κατά 43,7%, 18,2% και 11,5% αντίστοιχα, ο φτωχός πληθυσμός σε ποσοστό 47,4%, 22,8% και 15,3% αντίστοιχα και ο μη φτωχός πληθυσμός κατά 44,3%, 18,2% και 11,8% αντίστοιχα.

-Μόλις το 5,1% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του και μόλις το 5% των εργαζομένων πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του. Αντίθετα, το 3,3% του πληθυσμού δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του και το 2,9% των εργαζομένων καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του.

-Μόλις το 1,4% του πληθυσμού δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την οικονομική κατάστασή του και το 11,7% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο. Μάλιστα, το 31,7% του μη φτωχού πληθυσμού είναι καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο.

-Το 7,8% του πληθυσμού δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων πριν από την έρευνα ήταν πολύ νευρικό ή ανήσυχο συνεχώς και το 10,4% ότι δεν ήταν καθόλου ευτυχισμένο.

-Το 38,3% των ανδρών και το 24,8% των γυναικών αισθάνονται πολύ ασφαλείς όταν περπατούν στην περιοχή τους στο σκοτάδι, ενώ το 10,5% και το 21,4% αντίστοιχα δηλώνουν πολύ ανασφαλείς. Συνολικά, στις αστικές περιοχές ο κόσμος δηλώνει πολύ ασφαλής σε ποσοστό 29% και στις αγροτικές περιοχές σε ποσοστό 40,3%.

-Πλήρως ικανοποιημένο από τις συνθήκες στέγασης είναι το 8,6% του πληθυσμού, ενώ πλήρως ικανοποιημένο από τους χώρους αναψυχής και πρασίνου, καθώς και από το περιβάλλον διαβίωσης στην περιοχή τους είναι το 8% και 8,3% αντίστοιχα.


Πηγή : tanea.gr


Στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Δεν κατάφεραν να συναντηθούν με Βρούτση



Οι διαδηλωτές, ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, την επαναφορά τους ΕΚΑΣ και την πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις - Η συγκέντρωσή τους ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι ίδιο προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Με άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι από το υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου και επεδίωξαν τη συνάντηση με τον υπουργό.

Οι συνταξιούχοι, ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, την επαναφορά τους ΕΚΑΣ και την πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE- ΝΑΤ - ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να δείξουν την αντίδραση τους στην κυβερνητική πολιτική ζητώντας την αποκατάσταση των αδικιών. 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μάλιστα πως διεκδικούν:

1. Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος άδειας.

2. Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

3. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρονών.

4. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

5. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

6. Άμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

7. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Η συγκέντρωσή τους ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι ίδιο προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Πηγή : protothema.gr


Η ξεφτίλα του κράτους δεν έχει πάτο : Τέλος Επιτηδεύματος στους Εθελοντές Αιμοδότες και σίγουρα να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο τραγικός που το αποφάσισε!!



Πόσο ξεφτίλα αυτός από το ΥΠΟΙΚ που αποφάσισε να βάλει τέλος επιτηδεύματος για την αιμοδοσία;
Πόσο άμυαλος αυτός που τόλμησε να αποτρέψει με τις πράξεις του τους πολίτες που θέλουν να δώσουν αίμα για να σώσουν συμπολίτες τους;
Δεν πιστεύει κανένας που έχει ακούσει αυτή την απάνθρωπη και ανεύθυνη είδηση να είναι ακόμα στην θέση του ο υπεύθυνος αυτής της άθλιας απόφασης.

Το Δ.Σ. Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Αιμοδοτών ΠΕ Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της επιβολής Τέλους Επιτηδεύματος στην Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας από το Υπουργείο Οικονομικών. Σας αποστέλλουμε την απάντηση που μας έδωσε το Υπουργείο/ Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για να δει όλος ο κόσμος την προχειρότητα αλλά και την γελοιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών, όχι τα φυσικά πρόσωπα ή τις μεγάλες Εταιρείες, αλλά τους Εθελοντές Αιμοδότες.

Όταν φθάνουν στο σημείο να φορολογούν τους Εθελοντές Αιμοδότες, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας ότι οι ένοικοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας. Μέσα από τα γυάλινα γραφεία τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, και το χειρότερο όπως φαίνεται από την απάντηση τους, θεωρούν ότι επιτελούν και θεάρεστο έργο. Την μεγαλύτερη ευθύνη όλων όσων γίνονται, δυστυχώς, φέρουν οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους <για το καλό μας>. Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στον παραλογισμό και στην ηλιθιότητα κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξαλειφθεί το Τέλος Επιτηδεύματος, από την Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας, αλλά και από όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την δράση μας και φυσικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται και που έχει σχέση με την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους πολίτες της πόλης μας αλλά και γενικότερα στον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Ευχόμαστε να καταλάβουν οι του ΥΠ. ΟΙΚ. ότι δεν μπορείς να προσδοκάς έσοδα για το κράτος από τους Εθελοντές Αιμοδότες, από όποια σκοπιά και να το δεις. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται όλο και περισσότερο αναξιόπιστο και αφερέγγυο.

Με πληροφορίες από το  kavala-portal.gr


Συνελήφθη Αθηναίος δικηγόρος για ασέλγεια 13χρονου αγοριού



Ένας 53χρονος συνελήφθη στην Έδεσσα, κατηγορούμενος ότι ασέλγησε σε 13χρονο αγοράκι σε χωριό της Πέλλας. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για δικηγόρο, κάτοικο Αθηνών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν αστυνομικός εντόπισε τον 53χρονο μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και θέλησε να τον ελέγξει. Ο 53χρονος αντέδρασε, δαγκώνοντας τον αστυνομικό στο χέρι. Ακολούθως προσήχθη στο τμήμα, όπου από την έρευνα που ακολούθησε φέρεται ότι το 2013 ασέλγησε σε αγόρι που τότε ήταν 13 ετών, σε χωριό της Πέλλας. Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις Αρχές.
Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τις πράξεις της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της αντίστασης, της απλής σωματικής βλάβης, της αποπλάνησης ανηλίκου και της πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Πηγή : imerisia.gr


Η κόντρα στο ποδόσφαιρο καλά κρατάει και σπηλώνει το άθλημα περισσότερο : ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Μελισσανίδη σε Μαρινάκη: Να ανοίξουν τα τηλέφωνά του



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού ο Δημήτρης Μελισσανίδης. "Παντελονιάζει και λέει ότι είναι επενδυτής", υπογράμμισε και πρόσθεσε για το θέμα Ζωγράφου "τον έχουν πάρει και του δίνουν έναν μισθό", ενώ κάλεσε τον εισαγγελέα να "ανοίξει τα τηλέφωνα του Μαρινάκη και της γραμματέως του".


Οι δηλώσεις Μελισσανίδη Για τις καταγγελίες Μαρινάκη

"Με όποιους και να μίλησα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα αυτά; Πώς είναι δυνατόν, από το κρεβάτι του πόνου, ο Ζωγράφος να του τα μεταφέρει χαρτί και καλαμάρι; Ταυτόχρονα η γραμματέας του Μαρινάκη ειδοποίησε τον κ. Σαρρή. Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κυρίου Μαρινάκη για να διαπιστώσουν ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης".

"Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. 'Μαμά' είπαν 20 χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο. Να πηγαίνουν και να αναφέρονται όλα τα όργανα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού".

"Ποιος απαίτησε την απόλυση των Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου από τις εργασίες τους; Δεν θέλω να πω για τον Αστέρα Τρίπολης κλπ. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός πριν από ένα μήνα. Ο Χρήστος Κοντός που δεν τον ξέρω καν; Πήγε ο… Καραπαπάρας τον έπιασε από τους γιακάδες, τον απείλησε και τον κατήγγειλε στον αθλητικό εισαγγελέα. Ποιος ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στον Κωνσταντινέα. Είπαν ήταν ατυχές γεγονός. Ποιος παράγοντας με συνοδεία ανδρών ασφαλείας της ομάδας, ξυλοκόπησε πρόεδρο του ερασιτέχνη επειδή έκανε κριτική".

"Ποιος παράγοντας σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο Νίκος Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιοπραγίες του Άρη Ασβεστά. Για τον Δημήτρη Τομαρά στο «Καραϊσκάκη». Ποιος παράγοντας έχει σχέση με πολιτική εφημερίδα και τραβάει και αθλητική και πολιτική γραμμή. Ποιος παράγοντες επέλεξε διαιτητές για τους αγώνες Παναχαϊκή και Πλατανια για το 2012. Μήπως ξέρετε ποιος ζήτησε στον Πανιώνιο να πάρει προπονητή τον Ελευθερόπουλο; Ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Εθνικό Γαζώρου; Ποιοι ασχολήθηκαν με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλείου Κρήτης; Ποιος παράγοντας υποσχέθηκε δανεικούς παίκτες στην Κέρκυρα; Ποιος ασχοληθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ. Ποιος έδωσε εντολή να στείλουν χρήματα σε δύο εφημερίδες. Είναι οπαδικές. Μάλιστα είναι δυόμιση. Είναι και ένα γατάκι που το παίζει ανεξάρτητο".

"Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει να του πω την άποψή μου. Μου είπε πως ακυρώθηκε η κλήση μου. Θα πω ένα περιληπτικό για αυτούς που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Μήπως ξέρετε ποιος έκανε την επίθεση στο καφέ του Τζαβέλλα, παίκτη του ΠΑΟΚ;"

"Αν αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο... Θέλουν να φιμώσουν και τον Τύπο για να είναι τέλειο το έγκλημα. ‘Δεν θα λέτε τίποτα’, αναφέρει η επιστολή της Σούπερ Λίγκας".

"Ακούστε ένα εισαγγελικό πόρισμα: 'Πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη'. Τέλος προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως όλοι οι ανώτεροι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το δεξί χέρι του Μαρινάκη. Αν θέλουν λοιπόν λάσπη στον ανεμιστήρα. Με αναγκάζουν και μπορώ να πω πολύ χειρότερα, αλλά θα το σταματήσω εδώ".

Για τη σχέση του με τους άλλους παράγοντες

"Όταν αυτοί οι ανεξάρτητοι και έντιμοι παράγοντες, που δεν είναι και πολλοί, όπως ο κ. Πανόπουλος, ο κ. Βελλής, και άλλοι, τι θα γίνει; Ποιοι θα μείνουν στο χώρο; Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη. Αλλά είπαμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα".

"Αν φύγουν οι καθαροί παράγοντες ποιοι θα μείνουν; Μόνος μου; Δεν αγαπήθηκα με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, αλλά θα υπάρχει μία σωστή αντιπαλότητα. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί να πει τίποτα για εμένα. Έχει πάρει μια καραμέλα και αναφέρεται στη δικαστική μου περιπέτεια πριν από 20 χρόνια, όταν αθωώθηκα από την δικαιοσύνη. Δεν έχω φάκελο. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται. Κατίνα ήταν πάντα και κατίνα θα μείνει. Αν θέλω να αποδώσω εγώ, εγώ θα πω πιο σκληρά πράγματα".

Για την υπόθεση Ζωγράφου

"Μια ωραία ιστορία είναι το θέμα του κ. Ζωγράφου. Δεν σηκώνει ποτέ τηλέφωνο από απόκρυψη. Εγώ τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια και μου είπε να μείνω ήσυχος. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα ‘βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες’. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια και νικήσαμε. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές, δεν έχουμε παράπονο, άρα ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε με τη διαιτησία;"

"Ο κ. Ζωγράφος χτυπήθηκε αλλού, όχι στο σπίτι του. Αν οι εισαγγελείς ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι ακριβώς έγινε με την συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κ. Ζωγράφος πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο κι ότι η φωνή του έμοιαζε με τον Μελισσανίδη και τον απείλησε".

"Τον κύριο Ζωγράφο δεν τον ξέρω προσωπικά. Ξέρω  πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Εμείς, δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία. Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου. Είμαι σε αναμονή και δε είμαι λόγω φόρτου εργασίας".

Για τις δηλώσεις περί επενδύσεων

"Τι καραμέλα είναι αυτή συνέχεια, οι επενδύσεις κι οι επενδύσεις. Ε βέβαια, αν βγάζουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, 30 από το Champions League, πουλάμε και 2-3 παίκτες, παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε κι επενδυτές!"

Για το "Γ. Καραϊσκάκης"

"Το γήπεδο που χτίσανε, που έγινε η κλοπή του αιώνα, που πήραν δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Αν ένας φουκαράς δεν πληρώσει τη δόση του, πάνε και του παίρνουν τα σπίτια. Σήμερα το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελαθήκαν πως θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ".

Για τους νέους φακέλους της UEFA

"H UEFA έδωσε εντολή για κάποια ύποπτα παιχνίδια. Ας το ερευνήσουν οι Αρχές. Η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3.000.000 ευρώ στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν στον ΟΠΑΠ, αλλά στη Μαλαισία και αλλού. Άλλωστε έχουν τέτοια τηλέφωνα και έχουν συνηθίσει".

Για την ιδιοκτησία του Εργοτέλη

"Υπάρχει και το Ολυμπιακός - Πανθρακικός, το Εργοτέλης - Ολυμπιακός. Και εγώ ρωτάω εσάς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν σε ποιον ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης".

Για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους

"Εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Τα τελευταία χρόνια, 12 αθλητικές συντάκτες έχουν φάει ξύλο. Και όλοι ξέρετε τι έγινε. Να ξέρετε ότι όλες οι Χούντες κάποτε πέφτουν. Καμία Χούντα στον πλανήτη δεν έχει μείνει για πάντα. Έτσι θα πέσει και αυτή, όσο ισχυρή και αν είναι".

Για την ελληνική Δικαιοσύνη

"Μέχρι χθες μίλαγαν για την Δικαιοσύνη και έλεγε ο κ. Μαρινάκης 'δεν θέλω να ζω στην Ελλάδα του κ. Κορέα και της κ. Παπανδρέου'. Τώρα αγάπησαν την αθλητική δικαιοσύνη. Εμείς πιστεύουμε την αθλητική δικαιοσύνη, θα καταθέσουμε και άλλα στοιχεία και θα θυμίσω ότι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού είπε on camera ότι υπάρχουν επίορκοι διαιτητές. Εμείς θα φτάσουμε στα άκρα. Ζητάμε από την Πολιτεία. να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι επείγον. Προσπαθούν να διώξουν τις υγιείς δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως τον κ. Βελλή, με τον οποίο είχα και προσωπικές αντιπαραθέσεις, αλλά είναι ένας καθαρός άνθρωπος. 3-4 είναι άλλωστε όλοι τους. Πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα το τελειώσει αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Περιμένουμε και τα πορίσματα του κ. Κορέα. Είμαστε σε ένα κράτος οργανωμένο. Τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει".

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες

"Έχετε δει εσείς κανέναν παράγοντα, έχει κανένας από σας, κανένα πακιστανικό τηλέφωνο; Γιατί μιλάμε με τέτοια τηλέφωνα; Τι λένε; Και δεν τρέχει τίποτα".

Για τον Γιώργο Σαρρή και τις σχέσεις τους

"Μιλάω με τον κ. Σαρρή. Πρέπει να μιλάει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Οι σχέσεις μας είναι καλές. Διαβάζω ότι λέει διάφορα. Θα τα δω και μετά και για αυτόν έχει η γούνα του".

Για την προεδρία της ΕΠΟ

"Για πρόεδρος της ΕΠΟ θα μου άρεσε ο Καραγκούνης. Ένας τίμιος άνθρωπος. Όχι οι γκρανκάσες που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια".

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο σε επίπεδο ανυποληψίας και το βλέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ. Σε κάποια παρουσιάζουν τον κ. Μαρινάκη πρωταγωνιστή σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, που και μικρό παιδί να είσαι, δεν τα πιστεύεις. Δεν θέλω να πω για τις κασέτες της ΕΥΠ και το περιεχόμενό τους. Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Οι μισές ομάδες στη Σούπερ Λίγκα δεν θα έπρεπε να παίζουν. Οι μισές είναι στο άρμα και δεν πληρώνουν τίποτα, στο τσάμπα. Θέλω να πιστεύω πως μέχρι την άνοδο θα έχουν γίνει βήματα προόδου και ελπίζω πως το ποδόσφαιρο θα φτιάξει. Τώρα είναι μπόχα. Το ξέρετε όλοι. Γελάνε όλοι μαζί μας. Εγώ τι να πω;"

Για το αν πιστεύει πως θα συνεχίσει να δέχεται επιθέσεις ο ίδιος και αν αυτό σχετίζεται με την ΑΕΚ

"Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι έφτασαν στοπ διεστραμμένο μυαλό τους να θέλουν την ΑΕΚ θυγατρική και δεν τους αρέσει τώρα αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από το οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι παλιομοδίτες. Τι νι να μου πουν εμένα. Εγώ τα έκανα αυτά πριν από 40 χρόνια. Μπούληδες είναι. Μαμά είπανε 20 χρονών. Δεν τον βλέπετε; Βγαίνει στα κανάλια και γυαλίζει το μάτι του".

Για το γήπεδο της ΑΕΚ

"Δεν διαβάζετε κάθε μέρα τι γράφουν τα Μέσα τους; Όλα τα θέλουν δικά τους. Έτσι έμαθαν στη ζωή τους. Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο, τέλος".

Για τη συνέχεια

"Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Η βόμβα όταν σκάσει θα πάρει πολλούς μαζί της και γι’ αυτό φοβούνται. Θα τους πάρει μαζί τους. Κάποτε θα αναφερθώ και σε δημοσιογράφους επώνυμα. Παρακολουθώ τι γίνεται. Βλέπω πως στη Super League υπάρχουν ομάδες με διαφορές. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω τα αυγά μέχρι τέρμα. Όταν θα πάρω στο χέρι μου τις καταθέσεις τους στον αθλητικό εισαγγελέα, θα μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο. Έχω και στοιχεία που θα συγκλονίσουν ακόμη πιο πολύ. Αλλά περιμένω".

Για το ματς με την Παναχαϊκή

"Επειδή έχει δημιουργηθεί η ένταση αυτή. Δεν έχουμε κάτι με την Παναχαϊκή. Θα παρακαλέσουμε τους οπαδούς μας να μη βρεθούν στο γήπεδο. Τα πράγματα είναι σε ένταση. Η ομάδα θέλει ηρεμία. Η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος. Δεν έχει πρόβλημα να παίξει χωρίς κόσμο".


Πηγή : contra.gr


Τουρισμός και εξαγωγές αύξησαν το πλεόνασμα Τρεχουσών Συναλλαγών



Η αύξηση των τουριστικών εισπράξεων κατά 11,5% και των εσόδων από τις εξαγωγές βελτίωσαν κατά 652 εκατ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο  στο 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη βελτίωση του ισοζυγίου αγαθών και υπηρεσιών, η οποία ήταν αποτέλεσμα κυρίως της σημαντικής ανόδου των εισπράξεων από εξαγωγές καυσίμων, από ταξιδιωτικές υπηρεσίες και μεταφορές.

Από τα στοιχεία της ΤτΕ προκύπτει πως το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 223 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013, λόγω της μείωσης των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων και πλοίων. Αντίθετα, το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων αυξήθηκε παρά την άνοδο των εισπράξεων από εξαγωγές (κατά 9,4%), καθώς αυξήθηκε και η αντίστοιχη δαπάνη για εισαγωγές με ταχύτερο ρυθμό (11,6%).

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 425 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, λόγω της βελτίωσης του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου μεταφορών (κυρίως θαλάσσιων). Ειδικότερα, οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 10,9%, αντανακλώντας άνοδο κατά 23,0% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε πλεόνασμα 3,8 δισ. ευρώ, έναντι 2,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Επίσης, το συνολικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασε πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ευρώ το 2013, εξέλιξη οφειλόμενη στη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια του εννεάμηνου, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σημείωσαν άνοδο 8,5%. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,2%, ενώ οι εισπράξεις από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 11,6%.

Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 698 εκατ. ευρώ λόγω των αυξημένων καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων. Οι καθαρές πληρωμές για αγορές καυσίμων περιορίστηκαν, όπως και το έλλειμμα των λοιπών αγαθών, η μείωση του οποίου οφείλεται στην άνοδο των εισπράξεων από εξαγωγές, δεδομένου ότι η αντίστοιχη δαπάνη για εισαγωγές αυξήθηκε επίσης, αλλά με βραδύτερο ρυθμό.

Η άνοδος του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών κατά 2,5 δισ. ευρώ οφείλεται στην άνοδο των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές, μεταφορικές, αλλά και λοιπές υπηρεσίες. Ειδικότερα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους σημείωσαν άνοδο κατά 11,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, αντανακλώντας άνοδο κατά 22,2% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών.

Επίσης στο εννεάμηνο, το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων περιορίστηκε κατά 430 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μείωσης των καθαρών πληρωμών για τόκους. Τέλος, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων συρρικνώθηκε κατά 854 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο της ίδιας περιόδου του 2013, κυρίως λόγω των μειωμένων μεταβιβαστικών εισπράξεων του τομέα της γενικής κυβέρνησης από την Ε.Ε., και διαμορφώθηκε σε 2,8 δισ. ευρώ.

Πηγή : Κέρδος online   


Ηλεκτρονική ψηφοφορία για την επιστροφή των Γλυπτών


Σε λειτουργία η εφαρμογή για τους επιβάτες και επισκέπτες του Ελ. Βενιζέλος

Υπέρ ή κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα μπορούν πλέον να ψηφίζουν οι επιβάτες και επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος», καθώς τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή που είχε προαναγγείλει από τον Οκτώβριο η διοίκηση του αεροδρομίου.

Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσα από τέσσερις διαδραστικές οθόνες στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων.

Έλληνες και ξένοι επιβάτες μπορούν, «συναρμολογώντας» πάνω στις οθόνες, με δύο κινήσεις, τη δυτική μετόπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στον φυσικό της χώρο, να εκφράσουν τη γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.


Πηγή : tovima.gr


Νέο κρούσμα επίθεσεις σε μαθητές και φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες : Ένοπλος άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο της Φλώριντα


Σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής σημειώθηκε η νέα επίθεση ενόπλου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο.

Το πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Ταλαχάσι στο οποίο φοιτούν 40.000 φοιτητές έγινε στόχος ενόπλου που μετά τα πυρά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Οι τραυματίες βρέθηκαν στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου εκεί που άρχισε ο ένοπλος να πυροβολεί και δεν είναι ακόμα γνωστό εάν πρόκειται για φοιτητές.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Πανεπιστημίου, το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Οι αρχές του Πανεπιστημίου ειδοποίησαν του ευρισκομένους στους χώρους να αναζητήσουν καταφύγιο ή να παραμείνουν στο εσωτερικό των κτιρίων.





Φίλης προς Α. Γεωργιάδη: μήπως αισθάνεσαι μ@...κας; - ΒΙΝΤΕΟ



Απίστευτη τροπή πήρε στην πρωινή εκπομπή του mega η συζήτηση γύρω απ' το θέμα που έχει προκύψει για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και την παραπομπή του για τις off shore εταιρείεςΠαρόντες στο στούντιο ήταν οι κ. Α. Γεωργιάδης και ο διευθυντής της εφημερίδας η Αυγή, Νίκος Φίλης.
Σε έντονη ύφος ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ίδιος και ο κ. Πλεύρης ήδη από το 2009 είχαν υποβάλει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας τον έλεγχο των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά τονίζοντας πως η σύμβαση είναι σε βάρος του Δημοσίου.
Ο κ. Φίλης ρώτησε τον κ. Γεωργιάδη αν υπήρξε αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως όχι και τότε ο διευθυντής της Αυγής τον ρώτησε μετά απ' όλα αυτά πως αισθάνεται και απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιάδη αναρωτήθηκε εάν νιώθει "μ-α-λ-α-κ-α-ς", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τη λέξη. Μάλιστα ο κ. Φίλης επανέλαβε τη λέξη και δεύτερη φορά...






Πηγή : newsit.gr


Xωρίς την έγκριση της τρόικας κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός




Ο προυπολογισμός που θα κατατεθεί δεν περιλαμβάνει μεν νέα μέτρα αλλά και είναι και χωρίς την έγκριση της τρόικας.

Την αποκάλυψη έκανε η  Καθημερινή και αναφέρει σαν πρώτο πως δεν θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα και σαν δεύτερο πως μπορεί γρήγορα να πεταχθεί στα σκουπίδια αφού δεν έχει δώσει η τρόικα το πράσινο φως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής  οι δανειστές επιμένουν  στην πρόβλεψη τους για δημοσιονομικό κενό το 2015 και το φουσκώνουν έως και τα 3,6 δισ. ευρώ, αντίθετα όμως η κυβέρνηση απαντά με ειρωνείες του στυλ ''και πέρυσι έβλεπαν τρύπες ανύπαρκτες''.

Από τον προυπολογισμό ξεχωρίζουν τρεις ειδήσεις η πρώτη είναι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 3% του ΑΕΠ, το δεύτερο είναι η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ και η ένταξη ορισμένων στη γενική κυβέρνηση και το τρίτο που αφορά την μείωση δαπανών για Δήμους και Περιφέρειες


Πηγή Καθημερινή


Άφησαν χωρίς εμβόλια γρίπης τους αστέγους!



Για λίγα εμβόλια παρακαλάνε οι αρμόδιοι του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου της Αθήνας καθώς οι υπηρεσίες δεν τους έχουν αποστείλει φέτος τις απαραίτητες ποσότητες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τι κι αν οι ειδοποιήσεις και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς από τον Σεπτέμβριο. Τι κι αν τα email και τα τηλεφωνήματα έδιναν και έπαιρναν.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμη και σήμερα που πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου, δεν έχουν ακόμη αποστείλει εμβόλια κατά της γρίπης στο Ίδρυμα Αστέγων της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν ανήμποροι συνάνθρωποι μας.

Το Ίδρυμα εδώ και χρόνια μέσω του Κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης εκτός από ένα ζεστό πιάτο φαγητό και φροντίδα, προσφέρει και ιατρική στήριξη σε άτομα που έχουν χάσει το σπίτι τους, σε τοξικομανείς , σε μετανάστες καθώς μεταξύ άλλων και σε ηλικιωμένους. Στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι του κέντρου πραγματοποιούν και βασικούς εμβολιασμούς ώστε οι άστεγοι να μην νοσούν αλλά και να μη μεταδίδουν νοσήματα και ιούς όπως αυτόν της γρίπης.

Μάλιστα εμβολιασμοί πραγματοποιούνται και σε παράνομους μετανάστες προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Φέτος οι υπεύθυνοι με γραπτό τους αίτημα στο υπουργείο Υγείας είχαν ζητήσει από την αρχή της σεζόν εμβόλια κατά της γρίπης.

Παρότι ο νέος νόμος προβλέπει πως όλοι οι εμβολιασμοί για τους άπορους θα πρέπει να γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης των αστέγων, που αδυνατούν να προσέλθουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα, το ίδρυμα είχε εξαιρεθεί. Ωστόσο σήμερα δεν έχει εμβόλια ούτε για δείγμα.

Ενώ αρχικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχαν ενημερώσει τους ανθρώπους του ιδρύματος αστέγων πως δε θα τους προμήθευαν με εμβόλια, στη συνέχεια επικαλέστηκαν έλλειψη  .

Μέρες τώρα οι άνθρωποι του δήμου της Αθήνας είναι σε αναμονή χωρίς όμως να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους περίπου 1000 ανθρώπους που πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν. Άλλωστε οι άστεγοι, οι χρήστες αλλά και οι υπόλοιποι που προσέρχονται έχουν συνήθως εξαντλημένο οργανισμό και είναι επιρρεπείς στον ιό της γρίπης.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά σιτίζονται και στηρίζονται ιατρικά περίπου 1500 άτομα.


Πηγή : iatropedia.gr


Υπό κατάληψη τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα



Σε αναβρασμό βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζουν και άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο πρύτανης, Θ.Φορτσάκης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα φοιτητών προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη της κοσμητείας των Επιστημών Υγείας, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε και ομάδα φοιτητών στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Kατάληψη μέχρι την Παρασκευή αποφάσισε και η γενική συνέλευση της Νομικής.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο ΕΜΠ, όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών.

Ο πρύτανης, Γιάννης Γκόλιας, δέχτηκε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα, ωστόσο εκείνοι επέμεναν να τοποθετηθούν τα μέλη της Συγκλήτου επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο.

Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο του γραφείου της Πρυτανείας του ΕΜΠ το οποίο ελέγχουν και ουσιαστικά έχουν καταλάβει.
Πηγές από το ΕΜΠ τονίζουν στο «Βήμα» ότι ο πρύτανης θα κάνει προσπάθεια να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύγκλητο ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους απέναντι στην κατάληψη που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης δήλωσε στο «Βήμα» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Newsroom ΔΟΛ




Τσίπρας: Δεν θα συναινέσουμε σε μνημονιακή συμφωνία




«Λήξασα η συζήτηση για συνάντηση με Σαμαρά» λέει η Κουμουνδούρου - Η ηγεσία διαβεβαιώνει την αριστερή πτέρυγα ότι δεν κάνει υποχωρήσεις στις επαφές με τους δανειστές.

Και νέα κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε οποιαδήποτε νέα συμφωνία με τους δανειστές, που θα συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική έδωσε το βράδυ της Τετάρτης η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας του κόμματος.

«Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα θεωρεί πλέον λήξασα τη συζήτηση περί συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Αντώνη σαμαρά, μετά την αρνητική στάση του Πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμά ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Στη συνεδρίαση επιχειρήθηκε να κλείσει όμως και το εσωκομματικό μέτωπο, μετά τις ενστάσεις και τις ανησυχίες που εξέφρασε η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις συναντήσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου και συγκεκριμένα των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού με εκπροσώπους των αγορών σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στον τρόπο που προσεγγίζει τις συναντήσεις αυτές και στις επιδιώξεις που έχει από αυτές.

Ο κ. Μηλιός σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν προσκλήσεις και παρουσίες σε φόρουμ τέτοιου είδους, ενώ ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι οι επαφές με τα διεθνή οικονομικά κέντρα έχουν πλέον σχεδόν αυτοματοποιηθεί και οι προσκλήσεις και επαφές γίνονται απευθείας με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του δεν παρίστανται σε τέτοιου είδους συζητήσεις για να διαπραγματευτούν, αλλά για να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Η πολιτική γραμματεία κατέληξε στην άποψη που έχει εκφράσει δημοσίως η ηγετική ομάδα ότι τα κορυφαία στελέχη πρέπει να έχουν επίσημη και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με ανθρώπους των αγορών, τραπεζών και άλλων παραγόντων στο διεθνές πολιτικό και οικονομικό σκηνικό.

Οι δύο οικονομολόγοι δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των επαφών τους την πολιτική γραμματεία.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας την 1η Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο, στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνει.

Πηγή: protothema.gr






Κακός χαμός μέσα στη Βουλή: Γαλάζιοι βουλευτές σε Κωνσταντοπούλου: "Άντε μωρή από εδώ, τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι"



- Ο άγριος καυγάς στη Βουλή έγινε στην Επιτροπή της Δικαιοσύνης με πρωταγωνίστρια την κα Κωνσταντοπούλου
- Ο "γαλάζιος" βουλευτής δήλωσε: "θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία, αλλά σέβομαι τον πατέρα της"
- Στον καυγά μπήκε μετά από λίγο και ο δεύτερος γαλάζιος βουλευτής κ. Κυριαζίδης
- Ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως θα κάνει καταγγελία για τις προσβολές στο προεδρείο της Βουλής
Για άλλη μία φορά ο χώρος της Βουλής θύμισε κακόφημο μπαρ, με εκφράσεις και συμπεριφορές που σίγουρα δεν αρμόζουν σε σοβαρούς και πολιτισμένους ανθρώπους.
Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, η κα Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί τόσο στη δικαιοσύνη όσο και σε άλλους τομείς, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, που προκάλεσαν την αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών.


Πηγή : newsit.gr


Δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές



Τα προγνωστικά που θέλουν την προεδρική εκλογή να είναι μια αμφίρροπη μάχη που θα δοθεί μέχρι την τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτείται η πλειοψηφία των 180 ψήφων, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνεδρίαση της ετερόκλητης σύνθεσης των 16 βουλευτών που συγκροτούν την χωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα με την επωνυμία «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές».
Η συνεδρίαση, η οποία κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση ότι «κάθε βουλευτής θα ψηφίσει κατά συνείδηση», σημαδεύτηκε από την αντιπαράθεση δύο πάλαι ποτέ συνοδοιπόρων, του Πάρι Μουτσινά και του Οδυσσέα Βουδούρη, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με την ΔΗΜΑΡ και ήταν από τους πρώτους που ανεξαρτητοποιήθηκαν, καταψηφίζοντας όταν το κόμμα τους ήταν ακόμη στην τρικομματική κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν.
Ο κ. Μουτσινάς, ο οποίος στην παρούσα φάση είναι επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας, τάσσεται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ ο κ. Βουδούρης, ο οποίος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, ταυτίζεται με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προκήρυξη εκλογών και επιτίθεται στον κ. Μουτσινά και στην πρωτοβουλία που πήρε να εκφραστούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές υπέρ της παράτασης της κοινοβουλευτικής θητείας.
Τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση απέφυγαν να λάβουν μέρος στον καβγά, αφήνοντας να διαφανεί ότι ο καθένας θα αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα με τις επαφές που θα ακολουθήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι είναι ανοιχτό και οι προγνώσεις για τη στάση ενός εκάστου είναι δύσκολο να γίνουν στην παρούσα φάση, καθώς η πλειονότητα τόσο των 16 που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα, όσο και των υπολοίπων επτά κομματικά «ανέστιων» βουλευτών, δεν ανοίγουν ακόμη τα χαρτιά τους.
Με εξαίρεση τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξελέγη, για να μην κατηγορηθεί ως «αργυρωνητος», καθώς και τον Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ και τις τελευταίες ημέρες δηλώνει ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο για να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα, όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται να έχουν έντονο προβληματισμένοι για στάση που θα τηρήσουν.
Πιο κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να βρίσκονται πλην του κ. Βουδούρη και οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραχήλ Μακρή, ενώ πιο κοντά στην κυβερνητική πλευρά τείνουν οι Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη και ίσως ο Πάρις Μουτσινάς. Δύσκολα, πάντως, μπορεί να προβλέψει κανείς την τελική στάση τους, όπως, πολύ δε περισσότερο και εκείνη που θα ακολουθήσουν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Μάρκος Μπόλαρης, Βασίλης Καπερνάρος και Χρυσούλα Γιαταγάνα που κρατούν ακόμη πιο κλειστά τα χαρτιά τους.
Αντίστοιχο κλίμα, αν και εδώ οι προσβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη πιο περιορισμένες, είναι στους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές, δηλαδή τους Βύρωνα Πολύδωρα, Σπύρου Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανού, Βασίλη Οικονόμου, Κατερίνας Μάρκου, καθώς και των δύο πρώην χρυσαυγιτών Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, ο δεύτερος εκ των οποίων είναι προφυλακισμένος.


Πηγή : protothema.gr


Β.Κορέα: Επιστρατεύει πυρηνική απειλή για το ψήφισμα παραπομπής στο ΔΠΔ


ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Με νέες πυρηνικές δοκιμές απειλεί η Βόρεια Κορέα τη διεθνή κοινότητα μετά το κείμενο της απόφασης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την παραπομπή της Πιονγκγιάνγκ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Το ψήφισμα αυτό είναι μια «απάτη» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι είναι επικεφαλής των προσπαθειών ταπείνωσης της Πιονγκγιάνγκ στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εκτοξεύοντας ταυτόχρονα απειλές για την έναρξη νέων πυρηνικών δοκιμών.
«Αυτή η επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μας επιτρέπει να χρονοτριβήσουμε στην πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής» αναφέρει η ανακοίνωση του βόρειο-κορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το κείμενο του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν είναι δεσμευτικό, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια 400 σελίδων έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από μια μακρά έρευνα και αφορά τις «χωρίς προηγούμενο στο σύγχρονο κόσμο» παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.
Το ψήφισμα θα πρέπει να συζητηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο από το σύνολο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ακολουθήσει το κείμενο απόφασης και στην πραγματικότητα θα καταγγείλει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παρά τη δεδομένη αντίδραση της Κίνας, που είναι η βασική σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, αλλά και της Ρωσίας, που ως μόνιμα μέλη του ΣΑ θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία.
Όσον αφορά το ψήφισμα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με 111 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 55 αποχές.


Πηγή : ethnos.gr


Μεϊμαράκης κατά Καρατζαφέρη: Με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση για τα υποβρύχια


Την ώρα που η Επιτροπή της Βουλής αποφάσιζε ομόφωνα να παραπέμψει τον Γιώργο Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε αποκαλύψεις... φωτιά για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και την υπόθεση των υποβρυχίων.
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωνε, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, δικαιωμένος, έστω και μετά από χρόνια όπως έλεγε και υπενθύμιζε πως όταν ήταν υπουργός Άμυνας ήθελε να περάσει κι εκείνος τον Γιώργο Καρατζαφέρη από Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Αλλά δεν το έκανε...

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι από το γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ γινόταν... παρέλαση για να τον πιέσουν να υπογράψει τη σύμβαση με τα υποβρύχια.

«Ερχόταν η Βάσω Παπανδρέου, αλλά με αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ, ερχόταν ο Χαλβατζής για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τα υποβρύχια συνοδευόμενος πάντα από κομματικά στελέχη. Ερχόταν ο Καρατζαφέρης, αλλά πάντοτε μόνος του. Έχει διαφορά, οι άλλοι έρχονταν με αντιπροσωπείες, αλλά ο Καρατζαφέρης μόνος του και με πίεζε να υπογράψω τη σύμβαση. Και μου κατέθετε και ερωτήσεις στη Βουλή γιατί καθυστερούσα την υπογραφή».


Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης


Ομόφωνη απόφαση! Στο σκαμνί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για πόθεν έσχες και off shore! Βουλευτής αποκάλυψε πως βρήκαν και τρίτη off shore


-  Όλοι στην επιτροπή συμφώνησαν άμεσα στην παραπομπή του του πρόεδρου του ΛΑΟΣ
- Θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να γίνει έλεγχος του εμβάσματος έτσι ώστε να επιστραφεί στο Δημόσιο
- Ερωτήματα για την αποτυχία των ορκωτών λογιστών που πήραν 800.000 ευρώ αλλά δεν εντόπισαν τις επίμαχες offshore
- Μέσα στον φάκελο με τις off shore υπάρχουν και στοιχεία φωτιά και για ακίνητα
Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες.

Μάλιστα, η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, αφού θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Πάντως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος να βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.

Η συζήτηση ξεκίνησε μεν στις 6 το απόγευμα, ωστόσο, άργησε να ασχοληθεί με το θέμα του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς προηγήθηκαν μια σειρά από άλλα ουσιαστικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Γιατί δεν εντόπισαν τις offshore οι ορκωτοί λογιστές;

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι ορκωτοί λογιστές που πήραν την διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 800.000 ευρώ, προκειμένου να ελέγξουν τα πόθεν έσχες, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις επίμαχες offshore εταιρείες, τις «ύποπτες» καταθέσεις, αλλά και τον πραγματικό ιδιοκτήτη των ακινήτων!

Να σημειωθεί ότι οι ορκωτοί ελεγκτές προτείνουν την παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα αδικήματα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και παράνομης κατοχής offshore εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο του 2010, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ.

Πηγη


Επιπλέον 10 χρόνια στη δουλειά και συντάξεις ακόμη και κάτω από 300 ευρώ θέλει η τρόικα


- Τέλος οι πρόωρες συντάξεις και αύξηση ορίων για όλους στα 62 έτη ασφάλισης
- Μειώσεις στις συντάξεις όσων δεν έχουν πολλά ένσημα
- Τραβάει το σχοινί μέχρι να σπάσει η τρόικα στο Ασφαλιστικό
Μια μικρή φράση στο e-mail που στάλθηκε στον τρόικα λέει πολλά για το μέλλον των συντάξεων στη χώρα. Δεν είναι μόνο τα όρια ηλικίας που πλέον πάει περίπατο η 15ετία, αλλά και τα ποσά των συντάξεων καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να μιλά για αναλογικότητα, δηλαδή για σύνταξη ανάλογη των εισφορών κάτι που ουσιαστικά προαναγγέλλει μειώσεις...

Στο περιβόητο e-mail που στάλθηκε ήδη στην τρόικα σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει σε ότι αφορά στο θέμα του ασφαλιστικού η κυβέρνηση δέχεται πως πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ εισφορών και συντάξεων.

Αυτό βέβαια είναι κάπως γενικό και αόριστο όμως μια “μετάφραση” που επιχειρεί η εφημερίδα “Το Έθνος” αναφέρει πως ουσιαστικά μιλάμε για κίνδυνο μεγάλων μειώσεων σε χαμηλοσυνταξιούχους που λαμβάνουν τη σύνταξη των κατώτατων ορίων και η οποία ενσωματώνει μεγάλο ποσοστό προνοιακής παροχής. Η έκθεση του ΚΕΠΕ σημειώνει πως το 26% -δηλαδή το ένα τέταρτο- των νέων συντάξεων του ΙΚΑ αφορά ασφαλισμένους με πληρωμένες εισφορές που δεν ξεπερνούν τη 15ετία. Σήμερα με καθεστώς 15ετίας, δηλαδή τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης, μπορούν να συνταξιοδοτηθεί μία σειρά από ασφαλισμένους με διατάξεις που ποικίλλουν από Ταμείο σε Ταμείο, ενώ ευνοϊκότερες συνθήκες ισχύουν στο ΙΚΑ. «Οι περισσότεροι αυτών που βγαίνουν με 15ετία λαμβάνουν συντάξεις της τάξης των 480 ευρώ συν την επικουρική με πολύ χαμηλές εισφορές.
Στην πραγματικότητα το οργανικό ποσό, δηλαδή το ποσό που θα λάμβαναν αναλογικά με τις εισφορές τους είναι της τάξης των 280 ευρώ», εξηγεί ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, ειδικός σε θέματα Εργατικού και Ασφαλιστικού Δικαίου.

Ταυτόχρονα παρελθόν πρέπει να θεωρείται η δυνατότητα για έξοδο στη σύνταξη με 15 έτη ασφάλισης για τις μητέρες ανηλίκων στον ιδιωτικό τομέα που έχουν κατοχυρωμένο, αλλά όχι θεμελιωμένο δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με τα ισχύοντα σήμερα μπορούν να φύγουν στο 50ό έτος με μειωμένη σύνταξη αν κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010, στο 52ο αν κατοχύρωσαν το 2011, στο 55ο αν κατοχύρωσαν το 2012 κ.λπ.

Το υπουργείο τονίζει πάντως ότι ούτε μειώσεις στα ποσά θα γίνουν, ούτε και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, όμως η τρόικα φαίνεται ότι συνεχίζει τον εκβιασμό σε όλα τα επίπεδα.


Πηγή : ethnos.gr